Dodaj do ulubionych

Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tuning ...

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 11:09
impreza dla karków i frytek..
Obserwuj wątek
    • Gość: PrzemoC Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.it-solutions.pl 29.06.03, 11:36
      Gość portalu: tert napisał(a):

> impreza dla karków i frytek..

Koleś, nie będę używał brzydkich wyrazów... Nie chcę, ale chyba
      jesteś troszkę ograniczony... Ta subkultura to nie karki...
      Byłeś na jakimkolwiek zlocie?? Nie??!! No to może nie komentuj
      w taki sposób... Dziękuję Ci bardzo...
      • Gość: kapo Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:20
        Gość portalu: PrzemoC napisał(a):

> Gość portalu: tert napisał(a):
        >
        > > impreza dla karków i frytek..
        >
        > Koleś, nie będę używał brzydkich wyrazów... Nie chcę, ale
        chyba
        > jesteś troszkę ograniczony... Ta subkultura to nie karki...
        > Byłeś na jakimkolwiek zlocie?? Nie??!! No to może nie komentuj
        > w taki sposób... Dziękuję Ci bardzo...

Ty buraczany dresie.
        Skope ci ryja i porysuje twoja calibre z workami na smieci w
        oknach.
        Won!

• Gość: PrzemoC Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.it-solutions.pl 29.06.03, 12:29
          Gość portalu: kapo napisał(a):

> Gość portalu: PrzemoC napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: tert napisał(a):
          > >
          > > > impreza dla karków i frytek..
          > >
          > > Koleś, nie będę używał brzydkich wyrazów... Nie chcę, ale
          > chyba
          > > jesteś troszkę ograniczony... Ta subkultura to nie karki...
          > > Byłeś na jakimkolwiek zlocie?? Nie??!! No to może nie
          komentuj
          > > w taki sposób... Dziękuję Ci bardzo...
          >
          > Ty buraczany dresie.
          > Skope ci ryja i porysuje twoja calibre z workami na smieci w
          > oknach.
          > Won!
          >
          Stary??? Czy Ty dziś wstałeś lewą nogą?? Nie mam Calibry...I
          nie mam worków w oknach...Ale jeśli chcesz się kiedyś zmierzyć
          na torze, zapraszam...
          A-ha...Nie mam dresu, ale jeśli chcesz, kupię sobie specjalnie
          dla Ciebie...I adidasików też nie mam...

PrzemoC
          • Gość: kapo Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 20:22

> Stary??? Czy Ty dziś wstałeś lewą nogą?? Nie mam Calibry...I
            > nie mam worków w oknach...Ale jeśli chcesz się kiedyś zmierzyć
            > na torze, zapraszam...
            > A-ha...Nie mam dresu, ale jeśli chcesz, kupię sobie specjalnie
            > dla Ciebie...I adidasików też nie mam...
            >
            > PrzemoC

A co masz? Malucha z nalepka Pioneer na tylnej szybie?
            • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 20:36

>
              > > Stary??? Czy Ty dziś wstałeś lewą nogą?? Nie mam Calibry...I
              > > nie mam worków w oknach...Ale jeśli chcesz się kiedyś zmierzyć
              > > na torze, zapraszam...
              > > A-ha...Nie mam dresu, ale jeśli chcesz, kupię sobie specjalnie
              > > dla Ciebie...I adidasików też nie mam...
              > >
              > > PrzemoC
              >
              >
              > A co masz? Malucha z nalepka Pioneer na tylnej szybie?

Nie... Warszafke z V8 z DODGE'a i jeszcze 2 inne bryczki... wystarczy??
              • Gość: fritz Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.solnet.ch 29.06.03, 21:16
                przemo_c napisał:

> Gość portalu: kapo napisał(a):
                > > A co masz? Malucha z nalepka Pioneer na tylnej szybie?
                >
                > Nie... Warszafke z V8 z DODGE'a i jeszcze 2 inne bryczki...
                wystarczy??

Jezu, jak ty to wbudowales? :)) gratuluje!
                Decyzja o zamknieciu byla zupelnie idiotyczna. Organizator
                dzialal b. odpowiedzialnie.
                • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 21:24
                  Jakoś się udało, ale mechanik się męczył... A według mnie, organizatorzy chyba
                  zaniedbali sprawę...
                  • Gość: fritz Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.solnet.ch 29.06.03, 21:26
                    przemo_c napisał:

> Jakoś się udało, ale mechanik się męczył... A według mnie,
                    organizatorzy chyba
                    > zaniedbali sprawę...

Wedlug mnie, to byl wypadek. 0.9 promila nie jest pijanstwem, a
                    wypadki zawsze sie zdazaja. Rowniez przy pokazach lotniczych.
                    • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 21:39
                      Powiem krótko, wiem jak alkohol działa na zdolność do szybkiego reagowania na
                      zmieniające się warunki otoczenia...
                      Dla mnie jazda już po jednym piffku to prośba o wypadek... Dla mnie każdy, kto
                      tak robi, jest już kretynem... Wiem, że bardzo ostro oceniam, ale tak myślę...
                      • Gość: pawel Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.ini.unizh.ch 29.06.03, 23:41
                        0.8% bylo do niedawana zupelnie legalne w CH, i jest nadal w
                        kilku innych krajach. Tyle, ze dla duzego chlopa to nie jest
                        jedno a ze 3 duze piwa.
                        Zdolnosc do szybkiego reagowania jest okreslona przez wiele
                        czynnikow, niewyspanie bywa grozniejsze niz alkohol.
                        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 09:23
                          Wiem, ale mimo wszystko jest za tym, by karać każdego, kto po choć
                          najmniejszej ilości alkoholu siada za kierownicą... Każdy inaczej reaguje na
                          alkohol... i niektórym zaczyna odbijać szajba...
                        • Gość: Rafal Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 12:24
                          Gość portalu: pawel napisał(a):

> 0.8% bylo do niedawana zupelnie legalne w CH, i jest nadal w
                          > kilku innych krajach. Tyle, ze dla duzego chlopa to nie jest
                          > jedno a ze 3 duze piwa.
                          > Zdolnosc do szybkiego reagowania jest okreslona przez wiele
                          > czynnikow, niewyspanie bywa grozniejsze niz alkohol.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Przeprowadzales badania? Kazdy kto
                          wsiada po alku za kierownice to przestepca.
                        • Gość: Lakiluk Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 13:41
                          No to fajo, ale ta impreza była nie w Davos tylko w Toruniu!
                          A w PL karane jest już 0,2 promila - uznawane za wykroczenie.
                          Ktoś kto ma więcej niż 0,5 idzie do paki. I dobrze.
                          Osobiście nie rozumiem opieszałości Policji, przecież
                          niezależnie od tego czy impreza jest zamknięta czy nie prawo
                          obowiązuje wszędzie i jazda po pijanemu jest przestępstwem.
                          Dobry nalot i mandaty po 500 zł od łebka dofinansowałoby
                          miejscową Policję i ostudziłoby zapędy młodych kierowców.
                          Organizacja według mnie zasługuje na najwyższe potępienie. Bo
                          czy oddzielenie kierowców kręcących bączki od ludzi za pomocą
                          metalowych barierek wolnostojących jest odpowiedzialne?
                          Pomyślcie co by się stało gdyby taki opojony debil nie odręcił
                          kierownicy w odpowiednim momencie i z całym pędem wjechał w
                          tłum...
                        • Gość: Ato Po piwie w łeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 16:00
                          Dla was chłopaki to po piwie w łeb ... oczywiscie piwem
                          butelkowym :)) bo wy jestescie durni, a ten ktory ocenia niby
                          ostro, to taki ostry jak zerdzewialy noz, koles wy nawet na
                          trzezwo jestescie niebezpieczni, a po pifku to jestescie
                          zwyczjnymi bandytami .. no to zupelnie nie jest ostro.
                          • przemo_c Re: Po piwie w łeb 30.06.03, 16:05
                            A dlaczego jesteśmy niebezpieczni?? Może jakieś argumenty?? Ale takie
                            rozsądne?? Bardzo proszę...
                    • Gość: kika Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 213.17.253.* 30.06.03, 09:13
                      Byłam na takim zlocie, uważam że połowa z Was to głupie,
                      nieodpoiwedzialne osły, to jedno. A drugie - jeśli już się
                      bawicie i ponosi Was fantazja, to róbcie to na określonym
                      miejscu, a nie na ulicach. Ja akurat w tym roku widziałam jak
                      zabawiacie się na mieście - wszyscy chyba jesteście
                      nienormalni,że już nie wspomnę o odpowiedzialności
                      • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 09:26
                        Nie wiem czy mogę, ale myślę, że ikt nie będzie miał nic przeciwko, jeśli
                        przeproszę Cię w imieniu tej drugiej, bardziej odpowiedzialnej połowy... W tak
                        dużej grupie luidzi niestety zawsze znajdą się tacy, dla których będzie to
                        świetna okazja do wygłupów i innych zachowań, które stwarzają zagrożenie dla
                        zdrowia i zycia innych... Przepraszam. jednak proszę też o zrozumienie, nie
                        wszyscy są tacy... Wiem, jak łatwo się generalizuje, ale... Ale nie oceniajcie
                        całej grupy po kilku takich, co nie potrafią się bawić i z prawdziwym
                        tuningiem nie mają nic wspólnego...
                        • Gość: vic Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 213.158.197.* 30.06.03, 14:12
                          przemo_c napisał:

> Nie wiem czy mogę, ale myślę, że ikt nie będzie miał nic
                          przeciwko, jeśli
                          > przeproszę Cię w imieniu tej drugiej, bardziej odpowiedzialnej
                          połowy... W tak
                          > dużej grupie luidzi niestety zawsze znajdą się tacy, dla
                          których będzie to
                          > świetna okazja do wygłupów i innych zachowań, które stwarzają
                          zagrożenie dla
                          > zdrowia i zycia innych... Przepraszam. jednak proszę też o
                          zrozumienie, nie
                          > wszyscy są tacy... Wiem, jak łatwo się generalizuje, ale...
                          Ale nie oceniajcie
                          > całej grupy po kilku takich, co nie potrafią się bawić i z
                          prawdziwym
                          > tuningiem nie mają nic wspólnego...

Przemo!
                          Ty chyba naprawdę nie jesteś karkiem!:))
                    • Gość: arek Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 30.06.03, 12:18
                      > Wedlug mnie, to byl wypadek. 0.9 promila nie jest pijanstwem,
                      a
                      > wypadki zawsze sie zdazaja. Rowniez przy pokazach lotniczych.

Masz racje. 0.9 promila za kółkiem to nie jest pijaństwo. To
                      przestępstwo.
                      A organizatorzy zaniedbali sprawę, jeżeli na takim zlocie nie
                      było karetek i jeżeli dopuscili do kolejnych przypadków jazdy po
                      pijanemu.
                    • Gość: Rafal Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 12:21

> Wedlug mnie, to byl wypadek. 0.9 promila nie jest pijanstwem, a

Czlowieku co ty wypisujesz??? A od ilu promili nie mozna wg. ciebie siadac za
                      kierownica, od 5??!! "Wypadki sie zdazaja" - ciekawe co bys pisal, gdyby w
                      ciebie wjechal koles z 0.9 promila i jezdzilbys na wozku z polamanymi nogami
                      i kregoslupem. Mysl dwa razy - minimum - zanim cos takigo napiszesz.
                      • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 12:29
                        Podpisuję się wszystkim co mogę pod Twoim postem...
                    • corbiss Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 12:30
                      Gość portalu: fritz napisał(a):
                      >
                      > Wedlug mnie, to byl wypadek. 0.9 promila nie jest pijanstwem, a

Nie no oczywiscie , pijane dresiki szaleja sobie po placu demolujac
                      samochody , miedzy innymi pieknego wystawowego Lowridera , raniac ludzi i
                      zabijajac sie , ale spoko przeciez to tylko wypadki .............
                      Mam nadzieje , ze jesli jakims cudem tego typu impreza odbedzie sie w
                      nastepnym roku to beda tam sie same , jak to ktos ladnie okreslil , frytki i
                      karki , normalni ludzie beda sie kulturalnie w innych miejscach .
                      Bylem na wielu zlotach i wyscigach , ale na szczescie na ATS nigdy nie
                      pojechalem ..... wystarczy jak co roku przeczytam , ze ktos zginal albo jest
                      polamany
                  • Gość: Andrzej Z. Organizator ZAWALIL!!! IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 30.06.03, 12:17

3K aut i tankowiec piwa???

I to wszystko jest super ALE przed wjazdem na
                    tor powinni dmuchac w balonik i PRZYPIAC SIE
                    PASAMI!!! JAK NIE CHCA NIECH IDA NA LĄKĘ DO
                    LASU i tam jezdza!!!
                • Gość: daniel Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.pagi.pl 30.06.03, 17:57
                  ODPOWIEDZIALNIE?!?!?!? To chyba jakaś pomyłka! Byłem na tym
                  zlocie i jakoś nie bardzo przypadła mi do gustu jego forma!
                  Banda pijanych ludzi naładowanych adrenaliną jeździ samochodami,
                  które w większości wypadków nie powinny dostać przeglądu i do
                  tego bez żadnej organizacji i ochrony. Pomijając już temat
                  karetek... Czy to jest odpowiedzialnośc organizatora? A co
                  bardziej ciekawych odsyłam na stronę
                  www.autotuningshow.com.pl/2003.html i dział Regulamin -
                  ciekawe jak tenże miał się do rzeczywistości - szczególnie ten
                  fragment o oboiązywaniu przepisów Ruchu Drogowego a w tym
                  aspekcie ludzie siedziący na dachch samochodów przy
                  proędkościach rzędu 100 km/h. Czy to jest odpowiedzialnośc
                  organizacyjn. Przyznam się szczerze że też nie lubię trzymać
                  nogi wysoko nad pedałem gazu, ale to co tam się działo było
                  troszoczkę przerażające...

> Jezu, jak ty to wbudowales? :)) gratuluje!
                  > Decyzja o zamknieciu byla zupelnie idiotyczna. Organizator
                  > dzialal b. odpowiedzialnie.
              • Gość: kapo Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 22:47
                przemo_c napisał:

> Nie... Warszafke z V8 z DODGE'a i jeszcze 2 inne bryczki... wystarczy??

Powinno sie was, dreasiarze, izolowac od spoleczenstwa.
                • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 08:24
                  Ej... Ale ja mam tylko jedno pytanko?? Dlaczego ja niby jestem dresiarz?? I
                  kto to jest dresiarz? Moe masz jakąś szerszą definicję?? Jakiej ja nie znam,
                  bo ja nie pasuję do tej, jaka w chwili obecnej funkcjonuje w Polsce.
                  Nie mam dresu, nie mam adidasków... Nie chodzę regularnie na siłownię... Nie
                  układam włosków na żel...
                  ale może okazać się, że się mylę...
                  Proszę o odpowiedź...
                • Gość: ww Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 62.233.204.* 30.06.03, 08:38
                  > Powinno sie was, dreasiarze, izolowac od spoleczenstwa.

Ty, kapo, jesteś kompletnym świrem. Uparłeś się, że to dresiarska subkultura i
                  żadne argumenty do ciebie nie trafiają. Mnie akurat samochód zwisa. Dla mnie to
                  po prostu żelazne urządzenie na czterech gumowych kołach do przemieszczania
                  się, a nie rzecz do kochania. Niemniej gdy czytam tu posty fanów motoryzacji,
                  gołym okiem widzę, że to cywilizowani ludzie z pasją, a nie dresiarze.
                • Gość: tuner@gazeta.pl Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 09:29
                  czytam twoje wypowiedzi,kapo(swoją drogą gratuluję ksywki)i
                  odnoszę wrażenie,że to ciebie powinno się izolować,tak jak sie
                  izoluje wściekłe psy.
          • Gość: zgrzyt zlot fajansiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 16:03
            to jest zlot fajansiarzy i pijanych debili
            • przemo_c Re: zlot fajansiarzy 30.06.03, 16:08
              Na początku takie 'posty' mnie nawet denerwowały, ale teraz wzbudzają śmiech i
              litość... Przepraszam, wiem, że to argumenty <i>ad personam<i>, ale sił mi już
              brak...
        • Gość: MN DRECHY SIE PONAJEJZDZALY. FAJNE IP: *.chello.pl 30.06.03, 08:07
        • Gość: otka Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.06.03, 14:01
          Ty kapo , moglbys napisac jasno co masz do calibr? Bo nie bardzo
          rozumiem, co calibra ma z dresem .. ja mam calibre i nie chodze
          w dresach ani adidaskach . A Calibra mimo ze nie nowa jest super
          autkiem

> Ty buraczany dresie.
          > Skope ci ryja i porysuje twoja calibre z workami na smieci w
          > oknach.
          > Won!
          >
      • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:32

chyba

Zamknij mordę dresie!
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 12:43
          Gość portalu: loko napisał(a):

>
          > > Koleś, nie będę używał brzydkich wyrazów... Nie chcę, ale
          > chyba
          > > jesteś troszkę ograniczony... Ta subkultura to nie karki...
          > > Byłeś na jakimkolwiek zlocie?? Nie??!! No to może nie komentuj
          > > w taki sposób... Dziękuję Ci bardzo...
          >
          >
          > Zamknij mordę dresie!

Przykro mi bardzo, ale dresu nie mam... Adidasków też nie...

A jeśli masz coś przeciwko tuningowaniu, napisz to... A może problem jest
          gdzie indziej... Stary, kup sobie brykę i zacznij coś przy niej robić... A
          potem może spotkamy się na torze?? A nie przy budce z piwem... :D

• Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:45
            Naskocz mi idioto. Mam nadzieję, że na tym festynie to jeden z twoich koleżków
            poszedł do piachu.
            • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 12:47
              Stary, w każdym środowisku i w każdej subkulturze znajdzie sie ktoś
              nieodpowiedzialny, niestety tacy są ludzie... Nie wiem, gdzie Ty się obracasz
              i mam nadzieję, żed choć Ty jesteś bardziej odpowiedzialny...
              I nie, nie był to nikt znajomy... ale i tak boleje nad tą śmiercią...
              A ta śmierć to po prostu nauczka na przyszłość, że trzeba takie zloty w polsce
              organizować w inny sposób i tyle...
              • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:49
                A ja myślę, że to nauczka na przyszłość, by organizowac więcej takich
                zlotów=więcej stuningowanych trupów.
                • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 12:52

> A ja myślę, że to nauczka na przyszłość, by organizowac więcej takich
                  > zlotów=więcej stuningowanych trupów.

Ale powie3dz w czym masz problem?? Nie masz samochodu i zazdrościsz tym co
                  mają i mają jakieś hobby, nie wystają pod budką z piwem?? Tu jest problem??
                  • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:55
                    Jakie hobby baranie?! Chlanie za kierownica, zamalowywanie lamp, montowanie rur
                    kanalizacyjnych jako wydech i naklejanie worków na śmieci nazywasz hobby?
                    Ciekawe ilu z tych matołow przeczytało w ostatnim dziesięcioleciu jakąś książkę.
                    • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 13:01
                      Stary... mylisz pojęcia...
                      A zastanów się nad tym, ilu z nich skończyło studia?? Jakoś ja znam kilku... A
                      tuning to nie zamalowanie lamp... Stary... To cała walka o to, by Twój
                      samochód wyglądał inaczej... By się różnił od tego, który zjechał z taśmy
                      produkcyjnej...
                      A chlanie za kierownicą?? Wiesz, w tym wypadku chyba co 3 polski kierowca jest
                      tuningowcem... Bo takie są statystyki...
                      • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 13:06
                        Kilku skończyło studia, wow niezły wynik na 20000 tuningowanych bydlaków. Te
                        studia pewnie też jakieś zaoczne 3-letnie.
                        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 13:12

> Kilku skończyło studia, wow niezły wynik na 20000 tuningowanych bydlaków. Te
                          > studia pewnie też jakieś zaoczne 3-letnie.

Nie... pełne... A tak poza tym, mówie o niewielkiej grupie swoich znajomych...
                          A tak poza tym, o ile mnie pamięć nie myli to z ogólnej liczby polaków raptem4-
                          5% ma wykształcenie wyższe... Czyli wystarczyłoby znaleźć 800 i już pełna
                          norma... :D a biorąc pod uwagę wskaźnik wypijanego alkoholu w Polsce i ilość
                          wypadków powodowanych po pijaku, też nie jest chyba najgorzej... I o czym Ty
                          mówisz....
                          Stary, jest grupa ludzi, która chce w inny sposób spędzać czas, zazdrościsz im
                          tego??
                          • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 13:16
                            Dobra baranie, konczę z tobą gadkę, bo widzę, że jesteś niereformowalnym
                            idiotą, a do tego od twojej głupoty zaczyna mnie boleć głowa. Za rok przyjdę
                            popatrzeć, jak cię wynoszą w foliowym worku - po uprzednim zeskrobaniu z
                            asfaltu.
                            • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 13:17
                              Szkoda, że nie udało Ci się wypowiedzieć choć jednego słowa konkretnej
                              krytyki... A i mam nadzieję, że w końcu kupisz sobie samochód i przestaniesz
                              zazdrościć innym...
                              • Gość: Zooza DO LOKO IP: *.attu.pl / 192.168.1.* 29.06.03, 13:44
                                Czy Ty sie dobrze czujesz??? Masz jakis uraz na psyche?? Co sie
                                tak zaangazowales w dyskusje, ktora do niczego nie prowadzi??
                                Twoje argumenty do mocnych nie naleza, w zasadzie to nawet nie
                                sa argumenty to jakies brednie biednego frustrata, powinienes
                                chyba poszykac pomocy u jakiegos specjalisty
                                • Gość: loko Re: DO LOKO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 14:19
                                  Zamknij ryj!
                                  • przemo_c Re: DO LOKO 29.06.03, 14:32

> Zamknij ryj!

Przyznam się do jednego, Twój przebogaty słownik w każdej chwili mnie
                                    zaskakuje... Może weźmiesz w rękę jakąś książkę, przeczytasz ją, a dopiero
                                    potem wrócisz do dyskusji??
                                    • Gość: loko Re: DO LOKO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 14:35
                                      A ty tu czego stuningowany baranie? Idź lepiej pogrzebać coś przy swoim
                                      wozidle.
                                      • przemo_c Re: DO LOKO 29.06.03, 14:53

> A ty tu czego stuningowany baranie? Idź lepiej pogrzebać coś przy swoim
                                        > wozidle.

Stary, tylko kilka słówek znasz: baran, ryj, dres, wóz...
                                        Wiesz, mam kilka słowników języka polskiego, daj mi swój adres, a Ci prześlę...
                                        Przyznam Ci się, że na początku twoje posty mnie denerwowały, a teraz mnie
                                        bawią i czekam na kolejne...
                                        A-ha... A dziś będę odpoczywał i nie ruszam się z domku...
                                        • Gość: Zooza Re: DO LOKO 2 IP: *.attu.pl / 192.168.1.* 29.06.03, 17:21
                                          Teraz bede mniej delikatna - zalosny buc z Ciebie.
                                          • Gość: loko [...] IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 17:37
                                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                            • Gość: zyzol Re: DO LOKO 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 23:28

> Gość portalu: Zooza napisał(a):
                                              >
                                              > > Teraz bede mniej delikatna - zalosny buc z Ciebie.
                                              >
                                              > Naskocz mi stuningowana szmato.

Ot cała tajemnica LOKO TO PEDAŁ
                                        • Gość: loko Re: DO LOKO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 17:40
                                          przemo_c napisał:

> Wiesz, mam kilka słowników języka polskiego, daj mi swój adres, a Ci
                                          prześlę...

Wyślij je lepiej swojemu koledze w tuningu, Arkowi. Ma poważne problemy z
                                          pisaniem.

• przemo_c Re: DO LOKO 29.06.03, 17:43
                                            Ma jedną wyższość nad Tobą, nie wyzywa nikogo od "baranów, buców, dresów
                                            itd.", a to sporo...
                                            A może sam jesteś szmatą?? Proszę Cię, nie zniżaj się do poziomu 'dresiarzy'
                                            czy 'kolesi spod budki z piwem'... Chcesz dyzkusji, to ją tocz na jakimś
                                            cywilizowanym poziomie...
                                      • Gość: Doda a`propos DO LOKO Przemo, Zooza IP: *.toya.net.pl 30.06.03, 10:35
                                        Po co tłumaczycie się prymitywowi typu Loko czy Kapo, on nie
                                        zrozumie języka polskiego, jemu trzeba powiedzieć "spierdalaj
                                        kutafonie bo i jeb... przez ten pusty łeb jak jeszcze raz
                                        wejdziesz na neta" wtedy nabierze szacunku jak każdy prymityw,
                                        który uważa tylko silniejszego. Co do imprezy, ludzie są różni,
                                        czy to tunningowcy, czy myśliwi, czy cykliści czy nawet
                                        ornitolodzy - w każdej grupie znajdzie się paru
                                        nieodpowiedzialnych - których zachowanie przyprawi nas o gęsią
                                        skórę.
                                        Czesc.
                                        Ja jestem po uniwerku i politechnice, czytam masy książek
                                        interesuję się wszystkim - i uwielbiam mój samochód. Nie poddam
                                        go tunningowi bo sam w sobie jest piękny, ale to wolny kraj -
                                        każdy może robic to co lubi. Szanuję każdego kto ma pasję.
                                  • Gość: morda Re: DO LOKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 09:28

> Zamknij ryj!

morda i lezec cioto!
                                    • przemo_c Re: DO LOKO 30.06.03, 09:34
                                      Ludzie...Nie stać Was na jakąś porządną dyskusję?? Tylko tak potraficie ze
                                      sobą rozmawiać??
                                  • corbiss Re: DO LOKO 30.06.03, 12:49

> Zamknij ryj!

Czy na tym forum nie ma moderatora ?
                                    Wydaje mi sie ,ze loko jest najiekszym dresiarzem w tej calej dyskusji.....
                                    • przemo_c Re: DO LOKO 30.06.03, 12:53
                                      niestety, czasami musisz podjąć dyskusję nawet z takim przeciwnikiem...
                                • Gość: Arek Re: DO LOKO IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 30.06.03, 12:28
                                  Słuchajcie, z LOKO nie ma o czym dyskutowac. Na każdym forum
                                  znajdzie się zawsze jakis troll, ktorego jedyna pasją jest
                                  przeszkadzanie innym.
                              • Gość: mosi Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.p.lodz.pl 30.06.03, 10:06
                                przemo_c napisał:

> Szkoda, że nie udało Ci się wypowiedzieć choć jednego słowa
                                konkretnej
                                > krytyki... A i mam nadzieję, że w końcu kupisz sobie samochód
                                i przestaniesz
                                > zazdrościć innym...

Tak czytam ten wątek i z każdym postem wzbiera we mnie poczucie
                                szacunku dla ciebie, PrzemoC, że masz ochotę i nerwy tyle razy
                                odpisywać temu cieciowi. Ja bym go olał po pierwszym poście. A
                                co do tej toruńskiej imprezy - myślę, że organizator postąpił
                                rozsądnie, bo pijana banda na ulicach miasta to rzeczywiście
                                kiepski scenariusz. Ten ukłon oczywiście pod warunkiem, że nie
                                dopuścił tych pijanych do samochodów. Z drugiej strony - pan
                                organizator powinien się zastanowić nad tym, czy dalej powinien
                                prowadzić tą imprezę, skoro nad nią nie panuje. Dla mnie jest
                                nie do pomyślenia, żeby zlot miłośników samochodów polegał na
                                wielkim chlaniu.
                          • Gość: bombat Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 20:09
                            Idąc tokiem myślenia toruńskiej policji i włodarzy miasta mam
                            propozycję zamknijmy drogi na nich giną ludzie,zamknijmy salony
                            samochodowe tam się kupuje auta i też giną ludzie,sklepy z piwem
                            pubu ,kluby ,a na koniec zmieńmy7 nazwę Torunia na
                            Rydzykowo ,pewnie an festiwalu pieśni ekumenicznej nikogo nie
                            było i trzebabyło w jakiś sposób zrobić frekwencje...Nie mam
                            auta po tiningu ,ale w Toruniu chyba tylko to pozostało z
                            rozrywki bo Camerimage wyniosło się do Łodzi może powtórka z
                            rozrywki???????????
                            • Gość: Toronto Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.visp.energis.pl 30.06.03, 00:02
                              Od Song of Songs trzymaj rece z dala. Ludzi bylo dosc a kto
                              chcial przyjechac ze zlotu, to przyjechal i mysle ze mial dobra
                              zabawe. Na koniec prosba: zyj i daj zyc innym, ok?

Gość portalu: bombat napisał(a):

> Idąc tokiem myślenia toruńskiej policji i włodarzy miasta mam

> propozycję zamknijmy drogi na nich giną ludzie,zamknijmy salony

> samochodowe tam się kupuje auta i też giną ludzie,sklepy z
                              piwem

> pubu ,kluby ,a na koniec zmieńmy7 nazwę Torunia na

> Rydzykowo ,pewnie an festiwalu pieśni ekumenicznej nikogo nie

> było i trzebabyło w jakiś sposób zrobić frekwencje...Nie mam

> auta po tiningu ,ale w Toruniu chyba tylko to pozostało z

> rozrywki bo Camerimage wyniosło się do Łodzi może powtórka z

> rozrywki???????????

• Gość: !!!!!!!!promilek Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.ultimo.masq 29.06.03, 19:22

> Kilku skończyło studia, wow niezły wynik na 20000
                          tuningowanych bydlaków. Te
                          > studia pewnie też jakieś zaoczne 3-letnie.

Przyglądam się ... i krótki wniosek ...

Loko ma kompleks ... studia zaoczne 3 letnie ci sie nie
                          podobają ?

Stary ... ja tak studiuję, tylko dlatego , że mając żonę i
                          dziecko na utrzymaniu .. pracując , i zajmując się jeszcze
                          wieloma innymi rzeczami nie mam czasu siedzieć w szkółce po
                          paredziesiąt godzin w tygodniu ...

Krótko ... bujaj się frajerze ...

A co do tematu głównego - mam na temat tego zlotu swoje zdanie i
                          się z nim zgadzam ... (P.S. Mój kumpel z pracy był na tym
                          zlocie ... nie ma auta, nie jest dresem, nie jest frytką (
                          kurde, nie wiem nawet o co chodzi z tymi smażonymi
                          zeimniakami... - i jest zadowolony ... PS - teżskończył studia
                          zaoczne ...)

!!!!!!!!promilek
                    • Gość: Arek Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.espol.com.pl 29.06.03, 15:44
                      Sluchaj no Loko,nie wszyscy sa tacy jak myslsz.Ja np.studiuje na
                      trzecim roku Polibudy w Szczecinie,i wcale ni uwarzam si za
                      jakiegos cymbala.A to,ze uwielbiam motoryzacje i tuning,to jest
                      moja sprawa i nikt nie bedzie w nia negowal.I nie obrazaj ludzi
                      jak ich nie znasz dobrze cwaniaczku...Tuning to piekna rzecz,ale
                      jesli ktos ma odmienne zdanie to nie mowie o nim,ze jest
                      pojebany i ma nie po kolei w glowie.Trudno,na zlocie bylo wielu
                      baranow,ale powtarzam NIE WSZYSCY SĄ TACY!!!.Niech zyje Gryf
                      Tuning Team!!!
                      • Gość: loko Do analfabety Arka IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 17:37
                        Gość portalu: Arek napisał(a):

Ja np.studiuje na
                        > trzecim roku Polibudy w Szczecinie,i wcale ni __uwarzam__

Durny analfabeto, piśmienni ludzie napisaliby: uważam. Świadczy to o poziomie
                        twojej szkółki.

si za
                        > jakiegos cymbala.

W świetle powyższego przykładu twojego kretynizmu brzmi to żałośnie.

Niech przemo_c wyśle ci jeden ze swoich słowników.

>Niech zyje Gryf
                        > Tuning Team!!!

Tak, wiwat kretyni!
                        • przemo_c Re: Do analfabety Arka 29.06.03, 17:47
                          Stary... Wykształcenie to nie wszystko, może i piszesz poprawnie
                          ortograficznie, ale to nic wspólnego z kulturą nie ma... A zdobywanie
                          wykształcenia, to również zdobywanie kultury osobistej i szanowanie swoich
                          przeciwników i wrogów...
                          • Gość: loko Do przemo_c IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 17:50
                            Widzę, że nie jesteś tak głupi, jak początkowo myślałem. Nie zmienia to jednak
                            faktu, że jesteś tuningowcem. To tak jakby najpiękniejsza i najmądrzejsza
                            kobieta miała nieświeży oddech.
                            • przemo_c Re: Do przemo_c 29.06.03, 17:59
                              Mam prośbę powiedz mi, co to znaczy (dla Ciebie) byc tuningowcem?? I co tak
                              naprawdę masz przeciwko tym ludziom?? O co Ci chodzi??
                              • Gość: loko Re: Do przemo_c IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 18:02
                                Co to jest tuningowiec i jak się zachowuje , można zobaczyć co roku w Toruniu.
                                • przemo_c Re: Do przemo_c 29.06.03, 18:44
                                  Czy Tobie się napraqwdę wydaje, że jedno spotkanie do roku i ono reprezentuje
                                  całość środowiska?? Proszę... Mam Cię za kogoś bardziej inteligentnego... i
                                  mam nadzieję, że się nie mylę, choć pierwsze posty mogły świadczyć o czymś
                                  innym...
                                • kicior99 Po owocach ich poznacie... 29.06.03, 18:58
                                  Mnie wystarczy co oni zrobili i w jakim stanie porwadzili samochody. A byli
                                  pijani w trupa... To niech zamknie paszcze wszelkiej masci ideologom.
                                  • przemo_c Re: Po owocach ich poznacie... 29.06.03, 19:12
                                    Ja cały czas proszę tylko o jedno, nie generalizujmy.... Znam kilkunastu ludzi
                                    fascynujących się tuningiem... Nie raz ścigaliśmy się w nielegalach... A
                                    większość z nich, to ludzie poważani na codzień, pracownicy banków i dużych
                                    koncernów (menadżerowie wyższego szczebla),, ja sam jestem prawnikiem...
                                    Brzydzimy się tymi, którzy siadają pijani za kółkiem, sami chcemy dla nich jak
                                    najwyższych kar...
                                    Dlatego proszę nie generalizujcie...
                                    • Gość: Tomek Boże broń od takich prawników... IP: *.comarch.pl 30.06.03, 08:44
                                      przemo_c napisał:

> Nie raz ścigaliśmy się w nielegalach... [...] ja sam jestem prawnikiem...
                                      >

Boże broń od takich prawników... Prawnik, który publicznie ogłasza, że łamie
                                      prawo i nie widzi w tym nic złego.

Tomek
                                  • kicior99 Re: Po owocach ich poznacie... 29.06.03, 19:21
                                    zgadzam sie. zawsze, w kazdej dziedzinie zycia zdarzaja sie wynaturzenia. Ja do
                                    tuningu nic nie mam, rozumiem hobby, sam mam inne. Natomiast dziwie sie
                                    organizatorom i ich beztrosce.
                                    • przemo_c Re: Po owocach ich poznacie... 29.06.03, 19:40
                                      Dzięki za rozsądek, kamień spadł mi z serca, bo zaczynałem juz powoli tracic
                                      nadzieję...
                                      Mnie beztroska organizatorów też przeraża...
                              • Gość: Arek Re: Do przemo_c IP: *.espol.com.pl 29.06.03, 18:12
                                Przemo,daj spokoj.Ten Loko to jakis glupi frajer,z ktorym nie
                                mozna spokojnie porozmawiac.Ja nie mam nic przeciwko
                                ludziom,ktorzy nie lubia tuningu,ale on to zwykla ciota ktora
                                pisze zeby zwrocic na siebie uwage
                                • Gość: loko Re: Do przemo_c IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 18:20

> Przemo,daj spokoj.Ten Loko to jakis glupi frajer,z ktorym nie
                                  > mozna spokojnie porozmawiac.Ja nie mam nic przeciwko
                                  > ludziom,ktorzy nie lubia tuningu,ale on to zwykla ciota ktora
                                  > pisze zeby zwrocic na siebie uwage
                                  > Wyjeb sie na ryj Loko.A to ze tak pisze,to dlatego ze mam
                                  > zjebana klawiature,bo mi qrwa alt nie dziala odtylcowy jebusie.

No proszę. Nie trzeba było długo czekać, by nasz analfabeta pokazał swe
                                  prawdziwe, tuningowe oblicze.
                          • Gość: Jan Re: Do analfabety Arka IP: *.ibch.poznan.pl 29.06.03, 23:14
                            nie ma szacunku dla pijanych za kierownica - niech sobie wala w
                            zyle a drogi zostawia dla mnie . OK ?
                        • Gość: Arek [...] IP: *.espol.com.pl 29.06.03, 18:10
                        • Gość: POL Re: Do analfabety Arka IP: *.chello.pl 29.06.03, 23:42
                          Arek w jaki sposób zrobiłeś maturę z taką ortografią
            • Gość: m Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: armagedon:* 30.06.03, 15:55

> Naskocz mi idioto. Mam nadzieję, że na tym festynie to jeden z
              twoich koleżków
              > poszedł do piachu.

loko ty jestes pojebanym kretynem i spierdalaj mi stad i tak
              samo
              • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 15:59
                Stary, kultury trochę... Jeśli on tak traktuje Ciebie, nie znaczy, że Ty też
                tak musisz jego?? Pokaż trochę klasy...
          • Gość: zgrzyt zlot pijaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 16:05
            obrońcy zlotu pijaków = bandytów drogowych = zabójców
            • przemo_c Re: zlot pijaków 30.06.03, 16:10
              Przyznam się, jak byłem mały fascynowały mnie postacie 'czarne', np. Leon
              Zawodowiec... (no, może nie byłem taki mały)...
              Ale po raz pierwszy mnie ktoś do niego porównał...
              A-ha... Jakbyś czytał uważnie, zauważyłbyś, że nie bronie pijaków za
              kierownicą, proszę tylko o bardziej obiektywne spojrzenie na sprawę...
      • Gość: Pawel Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.klinik.uni-frankfurt.de 29.06.03, 19:18
        To moze byl zlot ale pijakow i dupkow!!!!!!!!!!!
      • Gość: yenko Po przemo_c: Skad V8 od Dodge'a? IP: 170.252.80.* 30.06.03, 11:51
        czesc, pozwolicie, ze nie wlacze sie do przepychanek, ajt? :)

Przemo_c, pytanko: Skad wziales w PL V8 od Dodge'a? I czy mozesz
        mi podrzucic jakis szacunek cenowy takiego sprzetu?

dzieki i powodzenia!
        • przemo_c Re: Po przemo_c: Skad V8 od Dodge'a? 30.06.03, 11:55
          A wziąlem od kumpla, który jeździł takim cackiem po USA... Przysłał i tyle...
          Ja zapłaciłem śmieszne pieniądze... Ale jeśli chcesz szukać bliżej, polecam
          Skandynawię... A i czasami Niemcy... Tam są czasami super okazje... I pełno
          takiego sprzętu, nie raz blacha to już złom, ale silniki, no cóż, Amerykanie
          robili swoje silniki z żeliwa i innych takich paskudztw, a rdza za bardzo tego
          nie lubi...
          • gabrielacasey W Reichu znajdziesz sporo V8 od mercow S-klasy. 30.06.03, 14:20
            Problem, ze zwykle po stluczkach czolowych i milionow chipow,
            ktore w tym zwykle siedza nikt juz nie uzdrowi. Stare
            amerykanskie V8 z lat 60-tych sa piekne: prymitywne jak diabli,
            ale nie gniotsia nie lamiotsia
            • przemo_c Re: W Reichu znajdziesz sporo V8 od mercow S-klas 30.06.03, 14:24
              Prawda, prawda... I ten piękny dźwięk... Niepowtarzalny... :D
              • gabrielacasey Mowisz o "Wruuum!" I eksplozja.... 30.06.03, 14:33
                • przemo_c Re: Mowisz o 'Wruuum!' I eksplozja.... 30.06.03, 15:02
                  Mówię o pieknie grających cylindrach (zwłaszcza na wolnych obrotach), ale te
                  silniki uwielbiają niskie obroty... :D
      • Gość: grahr Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 195.20.110.* 30.06.03, 12:34

> Gość portalu: tert napisał(a):
        >
        > > impreza dla karków i frytek..
        >
        chyba

SUBKULUTURA _ PIJANYCH POJEBÓW - wysłałbym 5 czołgów m 1 abrams
        I MIELIBY "IMPREZKę" buhahahaa -M SZKODA ŻE ZE 100 OSŁÓW PO P
        [IJAKU SIĘ NIE ZAJEBAŁO
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 12:45
          Stary... Po co Abrams'y?? Zwykłe T-55 by wystarczyło...

Dlaczego nie stać Cię na porządną krytykę?? Tylko na takie słowa?? Nie
          potrafisz nic innego napisać??
      • Gość: dr Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 193.109.223.* 30.06.03, 16:16
        Pewnie ze tylko prostaki jaraja sie tuningiem i prowadzeniem po
        pijaku. Sadzac po powyzszym opisie fani tuningu to stado bydla.
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 16:21
          Ehm... Wiesz... gdyby były czasy przedwojenne, zgdonie z kodeksem honorowym p.
          Boziewicza, wyzwałbym Cię na pojedynek...
          Troszke mnie obraziłeś...
          Ale dajmy spokój...
          Pytanko, i jeśli możesz, odpowiedz:
          Czy dyplom dobrej zagranicznej uczelni, praca w odpowiedzialnym zawodzie 9o
          rety, ale się chwalę), dość wysoki poziom kultury osobistej i szanowanie
          przeciwnika w dyskusji to oznaki prostactwa??

A teraz spójrz na wypowiedzi przeciwników i zastanów się jeszcze raz nad swoją
          wypowiedzią...
      • Gość: micz Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.crowley.pl 30.06.03, 17:07
        Nie jest regułą, że na takich imprezach jest bałagan. Zloty
        organizowane przez Stowarzyszenie Sprintu Samochodowego
        www.sss.org.pl mogą być wzorem. Spokój, rodziny z dziećmi...
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 17:11
          Qrcze... a jednak można... I dobrze... brawo dla wszystkich...
          • Gość: daniel Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.pagi.pl 30.06.03, 18:27
            Czy to miało oznaczać że ten ATS 2003 to był "troszeczkę" niewypał? :)

przemo_c napisał:

> Qrcze... a jednak można... I dobrze... brawo dla wszystkich...
            • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 18:33
              Z tego co czytam, to był to niewypał i to całkiem spory niewypał...
              nie byłem i muszę się opierać na relacjach świadków i dziennikarskich...
    • Gość: Arek Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.espol.com.pl 29.06.03, 11:41
      Uwazam,ze mimo wszystko nie powinno sie przerywac imprezy.Nie po
      to odkladalem tyle kasy i szykowalem fure(Opel Corsa zeby byl
      taki zonk!!!!Natomiast powinny byc wpuszczane tylko kluby,wtedy
      by pilnowali sami siebie,a nie jakies przypadkowe palanty czy
      banda pijanych wiesniakow!!!
      • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:35

> Uwazam,ze mimo wszystko nie powinno sie przerywac imprezy.Nie po
        > to odkladalem tyle kasy i szykowalem fure(Opel Corsa zeby byl
        > taki zonk!!!!Natomiast powinny byc wpuszczane tylko kluby,wtedy
        > by pilnowali sami siebie,a nie jakies przypadkowe palanty czy
        > banda pijanych wiesniakow!!!

Stul ryja stuningowany dresie!
        • Gość: PrzemoC Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.it-solutions.pl 29.06.03, 12:40

> Gość portalu: Arek napisał(a):
          >
          > > Uwazam,ze mimo wszystko nie powinno sie przerywac imprezy.Nie po
          > > to odkladalem tyle kasy i szykowalem fure(Opel Corsa zeby byl
          > > taki zonk!!!!Natomiast powinny byc wpuszczane tylko kluby,wtedy
          > > by pilnowali sami siebie,a nie jakies przypadkowe palanty czy
          > > banda pijanych wiesniakow!!!
          >
          > Stul ryja stuningowany dresie!

Już na nic innego Cię nie stać?? Większość z nas z dresami nic wspólnego nie
          ma... A może, jeśli chcesz krytykować, napisz coś więcej...
          • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:43
            Połgłówku w połyskującym dresie, sprawdź moje IP i dopiero się wypowiadaj!
            • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 12:44

> Połgłówku w połyskującym dresie, sprawdź moje IP i dopiero się wypowiadaj!

Półgłówku z Torunia... Masz coś przeciwko zlotom... Dawaj pisz... A dresu nie
              mam... Niestety... :(

Wiem, że Cię zawiodłem...
              • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:46
                Ty i inne tuningowe śmiecie co roku psujecie swoim odorem powietrze w całym
                mieście. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zdechnie więcej tuningowych idiotów.
                • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 12:49

> Ty i inne tuningowe śmiecie co roku psujecie swoim odorem powietrze w całym
                  > mieście. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zdechnie więcej tuningowych
                  idiotów.

Psujecie powietrze?? Stary, czyżby spaliny z lotniska docierały aż do
                  centrum?? LOL Może coś innego wymyślisz i wtedy pogadamy... A może po prostu
                  zazdrosny o te samochody jesteś??
                  • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:52
                    Powietrze psujecie, bo się nie myjecie. Sram na wasze stuningowane fury. Jak
                    widzę taką z workami na śmieci na szybach, to mam ochotę ją obrzygać.
                    • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 12:54

> Powietrze psujecie, bo się nie myjecie. Sram na wasze stuningowane fury. Jak
                      > widzę taką z workami na śmieci na szybach, to mam ochotę ją obrzygać.

Nie myjecie się?? LOL Stary... Skąd Ty się wziąłeś?? Na głowę upadłeś?? W czym
                      masz problem?? Bo jak na razie nic ciekaqego nie napisałeś...
                      • Gość: loko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 12:58
                        Nie kompromituj się. To nie o mnie będa pisać wszystkie jutrzejsze gazety.
                        Kilka osób ranych, jeden denat, jeżdzenie na ramie okna, pijaństwo - to twoje
                        środowisko, brawo!
                        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 13:04

> Nie kompromituj się. To nie o mnie będa pisać wszystkie jutrzejsze gazety.
                          > Kilka osób ranych, jeden denat, jeżdzenie na ramie okna, pijaństwo - to
                          twoje
                          > środowisko, brawo!

Wiesz, specjalnie dla Ciebie się powtórzę:
                          W każdym środowisku znajdą się czarne owce,niestety, tacy są ludzie.
                          koniec powtórzenia
                          Ale nie znaczy to, że wszyscy są tacy... bo gdybyśmy mieli tak patrzeć, to ja
                          pierwszych polaków z kraju poznałem w Chicago, większość z nich to brudasy i
                          pijacy i miałoby to znaczyć, że wszyscy polacy sa tacy?? nie... coś logika i
                          przekształcenie Sokratesa nie na miejscu tu są.
                        • Gość: Leon Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 195.205.45.* 29.06.03, 15:00
                          loko, po przeczytaniu Twoich wypowiedzi musze powiedziec,
                          ze chyba zaloze Twoj fanklub...

Tuning jest czyms bardzo, bardzo zroznicowanym...
                          To pojecie obejmuje zarowno zardzewialego Maluszka z pomalowanymi
                          na czarno swiatlami i z 'workami foliowymi' na szybach, jak i
                          najnowszego Mercedesa E po wizycie u Brabusa...
                          Kazdy tuninguje (lub nie) swoj samochod w taki sposob, na jaki go
                          stac i na jaki ma ochote... a Tobie moze sie to podobac lub nie,
                          Twoje prawo... mnie tez smiesza samochody obwieszone spoilerami
                          jak choinka, ktore pod maska maja slabiutkie silniki... ale jak
                          ktos chce, to niech sobie robi ze swoim samochodem co chce...
                          chyba, ze robi w ten sposob komus innemu krzywde.

To, ze wiekszosc ludzi na imprezie w Toruniu, to nawalone barany
                          wsiadajace do samochodow i szalejace bez umiaru posrod widzow, to
                          rzeczywiscie beznadziejnie swiadczy o tej imprezie, ale nie o
                          wszystkich tuningowcach w tym kraju.

Zarowno 'mistrzowie kierownicy', ktorzy jezdzili tam po pijanemu,
                          jak i organizatorzy imprezy, ktorzy nastawieni byli tylko na
                          zebranie jak najwiekszej ilosci szmalu, a nie na zapewnienie
                          chocby minimum bezpieczenstwa to ludzie, ktorzy nie sa
                          tuningowcami, tylko debilami...
                          • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 15:06
                            Leon, Bogu dzięki, że znalazł się jeszcze ktoś myślący, kto dołączył się do
                            tej dyskusji...
                            Nie byłem w tym roku, ale po tym co widziałem w poprzednich latach zgadzam się
                            z Tobą... Niestety, nie potrafili tego zorganizować w odpowiedni sposób i stąd
                            ta niepotrzebna smierć...
                            • Gość: sasiad Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 22:38
                              przemo_c napisał:

> Leon, Bogu dzięki, że znalazł się jeszcze ktoś myślący, kto dołączył się do
                              > tej dyskusji...
                              > Nie byłem w tym roku, ale po tym co widziałem w poprzednich latach zgadzam
                              się
                              > z Tobą... Niestety, nie potrafili tego zorganizować w odpowiedni sposób i
                              stąd
                              > ta niepotrzebna smierć...

na wstepie chce Was zapenic, ze nie wszyscy w Toruniu to kretyni
                              widok z lat poprzednich Ci nie pomoze. zlot w tym roku byl zorganizowany
                              troche inaczej. dla jasnosci powiem ze pierwsza czesc betonowego pasa
                              stanowila parking dla odwiedzajacych (wjazd wolny). dopiero w polowie pasa
                              ustawiono 6 bram wjazdowych a zlot sam w sobie odbywal sie na najbardziej
                              oddalonych czesciach lotniska. teoretycznie wszystko bylo ok, zadnych korkow
                              przy wjezdzie jak w latach poprzednich, ale jak ktos sie przeszedl w nocy
                              czescia parkingowa to mial serce w gardle, co 3 fan tuningu (niekoniecznie
                              samochodem po tuningu stad slowo fan) probowal swoje auto na dojezdzie do bram
                              a ciemno bylo jak w przyslowiowej dupie.

musisz zrozumiec ze tacy ludzie psuja opinie wszystkim a nie tylko sobie,
                              niedlugo przez nich nie bedzie sie juz gdzie spotykac.

a tak w ogole kto wpuszcza na ATS samochody seryjne?
                              moze warto by bylo pomyslec o jakims minimum?
                              dowod. wypadek astry i nieszczesny dzieciak na rauszy co siedzial na oknie
                              koza.403.pl/ATS/DSC00024.JPGi
                              koza.403.pl/ATS/DSC00023.JPG
                              ja seryjnej astry kombi na zlocie ogladac nie chcialem, jeszcze jak sie okaze
                              co to bylo za seicento to bedzie wszystko jasne (kto szalal i pil a potem
                              wsiadal za kolko, bo owa astra z tuningiem ma tyle wspolnego co rynna z
                              wydechem jak tu ktos wspomnial)

pzdr
                              • Gość: sasiad sorry za blad w adresie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 22:42
                                jeszcze raz

koza.403.pl/ATS/DSC00023.JPG
                                koza.403.pl/ATS/DSC00024.JPG
                            • Gość: big_szu@ktp Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 13:58
                              Co zrobic z takim czlowiekiem jak loco? Olac. Niestety do takich ludzi nie
                              docieraja argumenty typu ze ludzie ktorzy pili i rozrabiali to na 99% (ale moge
                              sie mylic) nie byli tuningowcy a i reke dam sobie uciac ze napewno nie mieli
                              ztuningowanych aut a przyjechali tylko po ta aby sobie poszalec. Sam mam troche
                              ztuningowane 19. Bez sensu jest pisanie i wysywanie sie nawzajem. Po co tak
                              pisac? Nie mozna wszystkich tuningowcow brac pod jedna kreske. Ja np. nie pije
                              wogole... loco czy ja tez jestem pojebanym tuningowcem i powinienem zginac w
                              przyszlym roku na zlocie? Nawet jak bym postawil swoj samochod i on by stal
                              zeby go pokazac? Ehh... szkoda mi tego chlopaka z jednej strony a raczej nie
                              chlopaka tylko rodzicow tego chlopaka bo jego to mi nie zal. Musi poniesc
                              konsekwencje tego co zrobil, pil... Tak samo powinien poniesc konsekwencje
                              kierowca samochodu. Organizatorowi tez powinni dac w dupe za to ostro.. bo
                              impreza nie byla dobrze zabezpieczona... oby sie wiecej takich imprez nie
                              bylo...oby nie bylo ofiar... boje sie jeszcze jedngo... jezeli nie bedzie
                              Torunia to co bedzie? gdzie pojedzie ta cala pijana cholota ktora nazywa
                              sie "tuningowcami"? Oby nie tam gdzie ja bede... Pozdrawiam
                    • Gość: mamusia Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 09:41

o stary, nie myja sie?
                      czyzby twa frustracja brala sie z tego, ze wczoraj spacerowales ze swoim pudelkiem w okolicy lotniska i paru podchmielonych panow zajelo sie gwintowaniem twej dziurki? hehehe no to stary mow od razu, a nie jakies domysly....
                      yo!
                    • corbiss Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 12:56

Ty masz chyba klopoty z wyproznianiem sie po prostu ;)))
                      Idz do lekarza , moze proktologa , bo na urologa to juz za pozno :))))
      • Gość: a. Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: hpcache:* 30.06.03, 13:25
        Też tak myślę. Co niektórzy myślą, że jak nalepią na samochód jakąś naklejkę to
        już jeżdżą stuningowana furą. A potem wszystkich porządnych tunerów sprowadza
        się do ich poziomu. Co roku w Toruniu pojawia sie coraz więcej takich
        pseudotuningowców a w tym roku stanowili prawie połowę ogółu.
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 13:41
          Czyli to raczej organizatorzy powinni sobie uświadomić... Albo stworzyć zlot,
          gdzie zasady wjazdu będa proste i logiczne, ujęte w jakieś ramy...
    • Gość: Arek Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.espol.com.pl 29.06.03, 11:47
      Tert to jakis ograniczony burak ktorego zzera zazdrosc,ze ktos
      ma jakies hobby....
      • Gość: posn Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 14:35

> Tert to jakis ograniczony burak ktorego zzera zazdrosc,ze ktos
        > ma jakies hobby....

Wiesz co, ja takich hobbystow wlasnie widze z okna swojego bloku. Wygolone lby,
        kark szerszy od glowy.. Autko stoi pod blokiem, "umpa-umpa" odpalone na cala
        pare.. Ale autko rzeczywiscie upiekszone, ciemne szyby, rura wydechowa
        wielkosci rury kanalizacyjnej, do tego jakies niebieskie swiatelka (pewnie
        podpieprzone z jakiejs karetki, ostatnio byly tu tego typu kradzieze). A do
        tego jazda z piskiem opon po osiedlowych uliczkach, po pijaku.. Pieprze takie
        hobby. Wole poczytac ksiazke albo dobry film obejrzec, przynajmniej nikt przeze
        mnie nie zginie. Brawo wladze Torunia.
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 14:58
          Gość portalu: posn napisał(a):

> Gość portalu: Arek napisał(a):
          >
          > > Tert to jakis ograniczony burak ktorego zzera zazdrosc,ze ktos
          > > ma jakies hobby....
          >
          > Wiesz co, ja takich hobbystow wlasnie widze z okna swojego bloku. Wygolone
          lby,
          >
          > kark szerszy od glowy.. Autko stoi pod blokiem, "umpa-umpa" odpalone na cala
          > pare.. Ale autko rzeczywiscie upiekszone, ciemne szyby, rura wydechowa
          > wielkosci rury kanalizacyjnej, do tego jakies niebieskie swiatelka (pewnie
          > podpieprzone z jakiejs karetki, ostatnio byly tu tego typu kradzieze). A do
          > tego jazda z piskiem opon po osiedlowych uliczkach, po pijaku.. Pieprze
          takie
          > hobby. Wole poczytac ksiazke albo dobry film obejrzec, przynajmniej nikt
          przeze
          >
          > mnie nie zginie. Brawo wladze Torunia.

Ej... nie wszyscy są tacy... Kark mam w porządku... Do kina chodzę, nawet do
          teatru... a i książek u mnie nie brakuje... Studia udało mi się skończyć... I
          jakoś nie znam za dużo takich kolesi o jakich wspominałeś... Rozejrzyj się,
          wokół, w każdej grupie społecznej znajdą się tacy, którzy niszczą i
          degenerują...niestety... A jestem prawie, że pewien, że Ci o których piszesz
          nie są związani ze środowiskiem tuningowców... To raczej szpanerzy, którzy
          chcą przyciągać panienki... Prawdziwy tuning nie polega na tym, to sztuka
          tworzenia czegoś nowego z samochodu, który wyjechał z fabruki... I na tym to
          polega... Auto tuningujesz (zmieniasz) dla siebie...
          • Gość: zdybi Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.uni-bamberg.de 29.06.03, 16:23
            Sam tym się nie jaram ale mam sporo kumpli którzy mocno siedzą w
            tunningu i zwylke to są chudziny a nie karki. Może czesto
            zsolarowani i z nażelowaną fryzurką ale to taki styl i dup im
            nie brakuje. ;-)))
        • Gość: Jan Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.ibch.poznan.pl 29.06.03, 23:21
          za co " Brawo wladze Torunia." czy zamkneli show albo chcociaz
          organizatorow ? A moze powinni dac uczestnikom darmowy trunek +
          paliwo . Poraza cynizm organizatorow - nie bylo wymaganej ilosci
          kretek, nie bylo ochroniazy do pilnowania by pijacy nie
          rozjezdzali widzow a organizator pisze jaka to bohaterska decyzje
          (!!) podjal by ratowac miasto itp. Czyzby pobieral nauki na WUMLU ?
    • Gość: wasart do Loko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 18:45
      masz poważne problemy z głową - siedzisz od południa i
      rozpisujesz się na temat rzeczy, o których nie masz pojęcia ...
      • Gość: loko Re: do Loko IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 19:07
        Dam ci radę, którą dałem już kilku tutaj - stul mordę stuningowany imbecylu.
        • Gość: wasart Loko jesteś żałosny ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 19:10
          dalej siedzisz przed komputerem i próbujesz prowokować - żal mi ciebie ale nie
          odpowiadaj i nie komentuj moich wiadomości.
          • Gość: loko Re: Loko jesteś żałosny ... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 19:31
            Żałosny to był ten, co zdechł w sobotę. Jakim trzeba być matołem, by tak
            skończyć?
            • Gość: wasart kim trzeba być by tak napisać - pomyśl to nie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 19:32
              • Gość: loko Na pewno nie tuningowcem IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 19:35
        • przemo_c Re: do Loko 29.06.03, 19:14
          Loko, nie potrafisz inaczej?? Musisz zawsze uciekać do tych słów?? Brak Ci
          innych, nie potrafisz rozsądnie i spokojnie podyskutować??
      • Gość: Gamzol Re: do Loko IP: *.icpnet.pl 30.06.03, 13:19
        a gdzie frajer loko? Czyżby przestraszył sie stuningowanej furki? Loko mam do
        ciebie prośbę - jak się nie znasz patałachu na jakiejś dziedzinie to stul
        dziub i nie obrażaj innych. Z poważaniem pies cie jebał.
    • Gość: wasart organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 18:55
      byłem na tym zlocie - wniosek jest jeden trzeba być przygotownym
      organizacyjnie do imprezy, na którą przyjeżdża 30 tys ludzi -
      przecież w piątek praktycznie nie było Policji.

bardzo smutne, że doszło do wypadku [`]

Sama idea zlotu jest wspaniała i mam nadzieję, że będzie
      kontynuowana w innej oprawie organizacyjnej.

Pozdrowienia dla wszystkich uczestników zlotu i miłośników
      tuningu.
      • Gość: loko [...] IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.06.03, 19:13
        • przemo_c Re: organizacja 29.06.03, 19:16
          Ręce mi coraz niżej opadają, gdy czytam Twoje 'posty' czy ten kraj tak nisko
          upadł, że nie ma już tu stuki dyskusji... A dyskutanci używają języka godnego
          Sejmu??
          • Gość: wasart uczestnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 19:23
            faktem jest, że spora grupa ludzi zachowywała się nieodpowiedzialnie, brawurowo
            ryzykując zdrowie swoje i innych - adrenalina

ale muszę to podkreślić, że nie spotkałem ani jednego agresywnego zachowania,
            bójki itp. na tak dużą grupę ludzi to naprawdę niezwykłe
          • Gość: Rysi Re: organizacja IP: *.pppool.de 29.06.03, 19:27
            Bardzo pozyteczne wypowiedzi tych wiesniackich jelopow.
            • Gość: wasart następny frustrat ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 19:31
        • Gość: loko Azbest ci zaszkodził matole z Ameryki? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 19:21

> Ok, prawda jest taka, ze kiedys mnie kilku chlopakow
          > tuningowcow dorwalo i wsadzili mi te wielka gruba rure
          > wydechowa w tylek a potem sprawdzali do ilu RPM mi kiszka
          > stolcowa wytrzyma, no i daltego mam taki do nich uraz. Chyba
          > mnie teraz rozumiecie stuningowane barany?

Niech ktoś nie myśli, że to ja.
          • Gość: wasart ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 19:30
            Loko ty dalej tu - nikt cię nie lubi ? nie masz znajomych ? kobiety cię ni
            chcą? nie masz gdzie pójść ? PÓŁ NIEDZIELI SPĘDZASZ PRZED KOMPUTEREM OBRAŻAJĄC
            LUDZI, O KTÓRYCH NIC NIE WIESZ I ICH NIE ZNASZ ???

spędznie tyle czasu przed komputerm jest szkodliwe :-) - lepiej uprawiaj yogę
            lub inne ćwiczenia relaksacyjne bo z tobą naprwadę jest coś nie tak ...
            • Gość: loko Re: ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.06.03, 19:31
              Ok, zrozumncie mnie. Jak juz powiedzialem mam pewnien uraz do
              tuningowcow z w/w oraz innego powodu. Innym razem mnie znowu ci
              tuningowcy dorwali i kazali sobie wyobrazic ze ich Seicento
              Sporting to suczka z cieczka, a ja jestem napalonym wilczurem.
              Nawet bylo calkiem przyjemnie, tylko troche za goroco w tym
              wydechu Remusa (poparzenia I stopnia). Dlatego tak was teraz
              nie cierpie wy stuningowane dzikusy.
            • Gość: loko Re: ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 19:34
              Półgłówku, jakbyś umiał patrzeć, to byś wiedział, że jakiś matoł z Amerki się
              pode mnie podszywa. Sprawdź IP, głąbie.
              • Gość: wasart odpowiedziałem tobie Loko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 19:36
                muszę już iść ... do kina z kobietą
                • Gość: Conrad Re: Smierc kretynom IP: *.proxy.aol.com 29.06.03, 19:45
                  W calym swiecie panuje zgodna opinia, ze Polacy to narod
                  kretynow (Pilsudski tez tak uwazal) i imprezy dla pijaczkow jak
                  ta w Toruniu tylko to potwierdzaja - "przyszlosc narodu" jest
                  tak samo glupia i chamska jak rodzice.. Im wiecej tych durni
                  zabije sie na lotnisku, a nie na drogach publicznych tym lepiej.
                  • przemo_c Re: Smierc kretynom 29.06.03, 19:54
                    Gość portalu: Conrad napisał(a):

> W calym swiecie panuje zgodna opinia, ze Polacy to narod
                    > kretynow (Pilsudski tez tak uwazal) i imprezy dla pijaczkow jak
                    > ta w Toruniu tylko to potwierdzaja - "przyszlosc narodu" jest
                    > tak samo glupia i chamska jak rodzice.. Im wiecej tych durni
                    > zabije sie na lotnisku, a nie na drogach publicznych tym lepiej.

OK... Zacznijmy od jednego, ta impreza nie była 'dla pijaczków'... Niestety
                    znaleźli się tam nieodpowiedzialni ludzie (zgadzam się,kretyni) i dlatego się
                    to tak skończyło...
                  • Gość: fritz Re: Smierc kretynom IP: *.solnet.ch 29.06.03, 21:30
                    Gość portalu: Conrad napisał(a):

> W calym swiecie panuje zgodna opinia, ze Polacy to narod
                    > kretynow (Pilsudski tez tak uwazal) i imprezy dla pijaczkow
                    jak
                    > ta w Toruniu tylko to potwierdzaja - "przyszlosc narodu" jest
                    > tak samo glupia i chamska jak rodzice.. Im wiecej tych durni
                    > zabije sie na lotnisku, a nie na drogach publicznych tym
                    lepiej.

W Niemczech, tuning jest b. popularny i pokazuja w tv. Ludzie
                    wkladaj b. duzo pieniedzy w specjalne wyposazenie i musza
                    wykazac sie b. dobra znajomoscia techniki. To jest naprawde
                    fascynujace hobi jezeli to kogos interesuje. Mnie np. nie ale
                    widac ile entuzjazmu i kreatywnosci wkaldaja w to uczestnicy.
                • Gość: loko Re: odpowiedziałem tobie Loko IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 22:52
                  Gość portalu: wasart napisał(a):

> muszę już iść ... do kina z kobietą

ja bylem dzis rano z tata w saunie, stad te glupie posty.
                  (zwieracz boli okrutnie)
              • Gość: loko Re: ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 22:48
                Ok, zrozumncie mnie. Jak juz powiedzialem mam pewnien uraz do
                tuningowcow z w/w oraz innego powodu. Innym razem mnie znowu ci
                tuningowcy dorwali i kazali sobie wyobrazic ze ich Seicento
                Sporting to suczka z cieczka, a ja jestem napalonym wilczurem.
                Nawet bylo calkiem przyjemnie, tylko troche za goroco w tym
                wydechu Remusa (poparzenia I stopnia). Dlatego tak was teraz
                nie cierpie wy stuningowane dzikusy.

nie przejmujcie sie mna i moim rozdwojeniem jazni
                zaraz znowu wybuchne z podwojonym ilorazem debilizmu
          • gabrielacasey A ja bym otoczyla jakies stare lotnisko wojskiem i 30.06.03, 14:05
            spokojnie pozwolila sie idiotom nawzajem powybijac. Dostarczajac
            darmowo spirytus...WARTO!!!
            • przemo_c Re: A ja bym otoczyla jakies stare lotnisko wojsk 30.06.03, 14:08
              Wiesz, ja takie lotnisko napełniłbym wszelkiej maści idiotami i kretynami... A
              Ty, pisząc takie 'posty' nie pomagasz w zwalczaniu przesądów i ograniczeń...
              • gabrielacasey Misiu, moj maz jest zawodowcem od Silverstone... 30.06.03, 14:22
                Powinienes pojac i mozemy sobie pogadac: zakaz jazdy WSZEDZIE
                powinien miec pacan, ktoremu sie WYDAJE, ze potrafi szybko
                jezdzic. I ze ma czym jezdzic (powiedz mi, jakie opony ty
                uzywasz do swego V8).
                • przemo_c Re: Misiu, moj maz jest zawodowcem od Silverstone 30.06.03, 14:53
                  Na 22" Sinister'ach (szlifowanyc chrom) amerykańskie 305, ale kto je
                  produkował, pojęcia nie mam... chyba jak się schylę, to będę mógł przeczytać...
    • Gość: Czad Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.pppool.de 29.06.03, 19:41
      Idz i pal gume.
      • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 19:55
        A Ty może idź i zapal coś innego, to Ci ciśnienie zejdzie... ;)
        • Gość: macko Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 62.233.185.* 29.06.03, 20:58
          Bylem na wielu zlotach w Polsce i nie tylko. Głupota ludzka konczy sie niestety
          bardzo czesto smiercia, popatrz jakie Ci kierowcy ,mieli doswiadczenie skoro
          mieli po dwadzieścia kilka lat a do tego dochodzi alkohol. Trudno sie przyznac
          ze nie potrafi sie jezdzic a potem sa skutki
          • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 29.06.03, 21:23
            Zgadzam się z Tobą...
    • Gość: wies Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 21:49
      PIJANI - cały tydzień jeżdżą po drogach, to je zamknąć?
      • Gość: jano Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.kopernet.org 29.06.03, 22:40
        nikt nie lubi tuningow nie za to, ze maja inne zainteresowania
        ale za to, ze jezdza jak jakies zaszczane barany, calkiem bez
        odpowiedzialnosci narazajac glownie innych.i tyle
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 08:30
          Wyjedź na ulice i się rozejrzyj... 70% polskich kierowców uważa się za dobrych
          kierowców, a gówno potrafią... A co do tuningowców... Znajdź tych prawdziwych
          i spójrz na to, jak jeżdżą... Jeżdżą szybko, ale swoje zdolności szlifują na
          torach i gwarantuję Ci, że w związku z tym jeżdżą bezpieczniej od większości
          polaków, a zwłaszcza niedzielnych kierowców...
      • Gość: pan_jezus1@o2.pl Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.netcologne.de 30.06.03, 08:29
        Czy tuning to te wyjace 15 letnie "fury"? Czy tuning to brak spokoju pod
        oknem bo banda dresow nazywajacy sie tuningowcami robi co chce?
        Czy tuning to walaca lupanka nazywana muzyka?
        Czy tuning to subkultura??? chyba nie...
        A tak na marginesie czym "prawdziwi tuningowcy" jezdza na co dzien?
        Podejrzewam ze wlasnie tym wyjacym gownem wiec niech mi nikt kitu nie
        wciska ze tuningowcy spotykaja sie tylko na zlotach i nie robia krzywdy
        nikomu... Proponuje sie przejsc na miasto wieczorowa pora, co druga ulica to
        zlot tuningowcow.
        Pozdrawiam
        Rower Power!!!
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 08:32
          No i kolejne mylenie pojęć... Mam 25 letnią stuningowaną furę (warszawa) a i
          kilka nowszych...
          Prawdziwi 'tuningowcy' zjeżdżają się na torach, lub w wyzaczonych miejscach i
          tam się bawią...
          A to co widzisz pod swoimi oknami, to bandy szpanerów, którzy o prawdziwym
          tuningu pojęcia nie mają...
    • Gość: obyw. Re: Impreza DLA DRESIARZY !!!!!! IP: *.zab.cdp.pl / 192.168.208.* 29.06.03, 23:02
      Bez kometarza.
      • przemo_c Re: Impreza DLA DRESIARZY !!!!!! 30.06.03, 08:33
        A ja to skomentuje i po raz 30 (albo kóryś) napiszę... Nie jesteśmy
        dresiarzami... i nic z nimi wspólnego nie mamy... howgh... :D
        • gabrielacasey Ty nie jestes. Ale TRZEBA zablokowac naplyw holoty 30.06.03, 14:37
          Moze kluby? Moze imprezy klubowe zamkniete?
          • przemo_c Re: Ty nie jestes. Ale TRZEBA zablokowac naplyw h 30.06.03, 14:57
            To jest jakieś rozwiązanie... I to jest chyba najlepsze rozwiązanie...
    • Gość: grr jaki narod takie zabawy IP: 141.2.200.* 30.06.03, 00:09
      tylko kto bedzie placil renty tym rannym i poszkodowanym??? bo
      chyba nie kurna podanicy!!!?
    • Gość: Cool_D Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 30.06.03, 00:39
      Przemoc_c podziwiam Ciebie za anielską cierpliwośc.Zgadzam sie z
      Tobą co do tego że znajda się od czasu do czasu czarne owce w
      stadzie.Niestety takie jest życie.Co do tuningu - popieram bo
      przynajmniej na ulicach jest czasami przyjemnie popatrzyc na
      samochód, ktory się znacznie wyróżnia od pozostałych.Co do
      organizacji raczej ciężko jest zapanowac nad taką liczbą
      ludzi.Co do organizatora: dobrze zrobił że ciągnął impreze dalej
      bo inaczej ta rzesz ludzi i samochodów ruszyłaby w miasto a to
      by mogło się skończyć tragicznie w niektórych przypakach.
    • Gość: CHAMerykon Re: Władze Torunia nakazały zalac paly IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.06.03, 01:58
      to smutne jak Wy Polacy nie szanujecie siebie wzajemnie, zdrowia
      i opini o Polsce.
      I Wy chcecie aby Was zachodnia europa traktowala jak partnera
      wkolo tylko pijanstwo iizlodziejstwo( SEIM, RADA MINISTROW
      ETC,ETC..
      • Gość: anezram Re: Władze Torunia nakazały zalac paly IP: *.watrfd01.mi.comcast.net 30.06.03, 04:20
        Ludzie kochani dlaczego wy sie tak szarpiecie jeden przez drugiego. Nie macie
        nic porzadnego do roboty. Wychwalacie sie jak to jeden jest lepszy od
        drugiego, i obwiniacie organizatorow za to pijanskie zjazdowisko. O.k. pewnie
        nie mieli wystarczajacej ochrony moge sie z tym zgodzic , ale watpie w to zeby
        wlewali alkohol do gardel tych BECWALOW co to niby na zlot tuningowanych
        samochodow przyjechali. Oni to chyba Ten zlot ze zlotem Akoholikow , Wyrzutkow
        spoleczenstwa i boruty pomylili. I uwazam ze kazdy chocby mial 0.1 promila
        alkocholu nie powinien wsiadac za kierownice. A jesli juz to zrobi to powinno
        mu sie zabrac prawojazdy dozywotnie i stolowac mu samochod zeby na drugi dzien
        sasiad z nim pojechal go odebrac, bo przeciez taki delikwent nie bedzie juz
        prowadzic auta. Mialam wypadek samochodowy pare lat temu,pijany kierowca
        wjechal w samochod mojego przyjaciela. Skonczylo sie to na tym ze ja
        wyladowalam w szpitalu na kilka miesiecy i stracilam njleprzego przyjaciela
        jakiego kiedykolwiek mialam. A gosciu ktory w nas wjechal nie mial az tak duzo
        promili we krwi. To co ze siedzi w pace to co ze przepraszal To wszystko nigdy
        nie wroci zycia drugiego czlowieka.
        • Gość: Paolo Re: Władze Torunia nakazały zalac paly IP: 203.11.192.* 30.06.03, 05:22
          Amen brother. poza tym nie dosc, ze ten artykul czyta sie jak
          jakas kompletnie surrealistyczna relacje, to jeszcze te
          dodatkowe komentarze niektorych, probujacych cos tam
          usprawiedliwiac.... wyglada na to ze wiara do takich imprez
          jeszcze nie dorosla. a to ze wladze miasta daly dupy to jeszcze
          calosc tego bezmozgowia "udoskonala".
          • Gość: krok pijane bandy... IP: *.sympatico.ca 30.06.03, 05:49
            ..moja decyzja opuszczenia kraju wydaje sie najlepsza decyzja
            jak a podjalem w calym zyciu....Polska jest kilkadziesiat lat do
            tylu w porownaniu do swiata cywilizowanego..ta smutna prawda
            boli ale ....mam na mysli nie zdobycze techniczne lecz sposob
            myslenia , widzenia i rozumienia swiata..przepasc okropna!
            • Gość: Hide [...] IP: 158.3.58.* 30.06.03, 05:56
              • przemo_c Re: pijane bandy... 30.06.03, 08:37
                Brawo, 'prawdziwy' Polaku... Nie stać Cię na inne słowa?? Nisko kultura w tym
                kraju upadła, oj nisko...
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zalac paly 30.06.03, 08:35
          Zgadzam się z Tobą... Nikt, kto choćby lampkę wina, albo kufel piwa wypił nie
          powinien siadać za kierownicą, ala taka niestety jest 'ułańska fantazja' tego
          narodu... Najchętniej wprowadziłbym jakieś drakońskie prawa dla takich
          kierowów...
        • Gość: Doda masz rację anezram, ALKOMATU brakło IP: *.toya.net.pl 30.06.03, 12:03
          bardzo Ci współczuję i popieram. Debil czy to w dresie czy w
          garniturze - żadna różnica, natomiast szkody - nie do
          naprawienia. Jeszcze jedno - alkomat - wystarczy kupić takie
          urządzenie jeśli się organizuje imprezy motoryzacyjne - każdy
          popisujący się powinien dmuchnąć i kwita. Byłam w toruniu na BMW
          MOTOR SHOW organizowany na torze Rallycrossowym w tym roku, o
          kierowcach BMW mówi się wiele złego - jednak takie incydenty
          nigdy nie miały tam miejsca. Była policja, karetka, straż
          pożarna i rozum w głowach! Bo wszystko zależy od ludzi, nie od
          samochodów jakimi jeżdżą. Wczoraj idiota w maluchu (!?!)
          wyciskał 7 poty żeby mnie wyprzedzić (jeżdżę 6-cylindrowym BMW)
          tylko dlatego że jestem młodą kobietą i do tego wyglądam mało
          dorośle. Nawet powieka mi nie drgnęła - nie będę marnować
          benzyny na kretyna z silnikiem od kosiarki za plecami. Jak mu
          pozwoliłam się wyprzedzić to zawył triumfalnie i wykrzykiwał coś
          przez okno. No i dajcie mu teraz lepsze auto, przecież zabije
          siebie i kogoś żeby udowodnić że jest lepszy. Prawo jazdy to
          dokument który zbyt łatwo dostają wszyscy którzy zapłacą,
          niestety.
          • przemo_c Re: masz rację anezram, ALKOMATU brakło 30.06.03, 12:11
            Brawo!!! podziwiam za spokój, ale znam ten ból... Maniacy w Seicento sporting
            i, którzy za wszelką cenę muszą mnie dogonić... i na zwykłej drodze wlecze się
            obok mnie jakieś kilka kilometrów eyprzedzając za wszelką cenę...
            Niestety, do amatorów szybkiej jazdy przystały już i przyrosły określenia
            takie jak:"morderca","szaleniec"... A do amatorów BMW kark, dres i frytka
            (przepraszam Cię)...
            Sam mam BMW, ale to samochód firmowy... Zrobiłem w nim już dużo i zxrobię
            jeszcze więcej... Ale jakoś nie zacząłem brać sterydów...
            Ludzie szanujmy się nawzajem i będzie spokojniej...

PS. Ostatnio czytałem opracowania policyjne z USA, porównywano ilość wypadków
            powodowanych przez kierowców, w stanach, gdzie ograniczenia prędkości są
            bardziej liberalne, jest mniej wypadków śmiertelnych spowodowanych nieuwagą
            kierowców... Może warto by się nad tym zastanowić?? W niemczech też tych
            wypadków nie jest tyle co w Polsce...
            • o92 Re: masz rację anezram, ALKOMATU brakło 30.06.03, 12:21
              przemo_c napisał:
              >
              > PS. Ostatnio czytałem opracowania policyjne z USA, porównywano ilość wypadków
              > powodowanych przez kierowców, w stanach, gdzie ograniczenia prędkości są
              > bardziej liberalne, jest mniej wypadków śmiertelnych spowodowanych nieuwagą
              > kierowców... Może warto by się nad tym zastanowić?? W niemczech też tych
              > wypadków nie jest tyle co w Polsce...

Hm. To spróbuj przekroczyć prędkość na "hajłeju" - tam policja sie nie szczypie
              tak jak u nas. Inna sprawa, że u nas "hajłejów" nie ma :))))
              • przemo_c Re: masz rację anezram, ALKOMATU brakło 30.06.03, 12:24
                NChodzi mi o Stany, gdzie ograniczenie prędkości nie jest 50-60 mil a
                wyższe... :D A wiem, że się nie szczypie... mam kilka mandatów na koncie... :D
            • Gość: Doda Re: masz rację anezram, ALKOMATU brakło IP: *.toya.net.pl 30.06.03, 12:27
              prawda, ale w Niemczech czy w Stanach jeżdżą chyba auta
              nowocześniejsze i bezpieczniejsze, a u nas dużo
              postkomunistycznego złomu, popowodziowych topielców z Niemiec i
              kompletna bezmyślność. Ja odo dłuszego czasu staram się żeby
              zmienić wizerunek kierowcy BMW. Moje towarzystwo z Klubu to
              poważni ludzie z rodzinami, którzy kupują BMW i pracują nad nim
              ale odwrotnie niż Wy - staramy się wyszykować auta, żeby
              wyglądały dokładnie jakby zjechały z fabrycznej taśmy im
              bardziej oryginalne - tym lepiej, ale to dlatego że mamy auta
              starsze, klasyki :) Według mnie najważniejsze to szacunek dla
              życia własnego i cudzego, szacunek dla auta któremu się poświęca
              wiele wolnych chwil i szacunek dla osób z którymi się rozmawia,
              nie tak jak Państwo niektórzy zza oceanu obrażają nas za to że
              nie zwialiśmy z Polski i staramy się nadal kochać ten kraj, mimo
              iż rodzą się w Nim tacy prymitywni ludzie jak Ci niektórzy
              (podkreślam niektórzy bo mam wielu wspaniałych znajomych w USA
              którzy się tak nie zachowują) emigranci i jak niektórzy
              dyskutanci lub niektórzy kierowcy (wszelakiej maści aut)
              Pozdrawiam
              • przemo_c Re: masz rację anezram, ALKOMATU brakło 30.06.03, 12:35
                Mam dwa BMW, jedno jest z roku 81 (popularny rekin) i on jest full oryginał...
                Ale drugi to 2 letnie M3... I ten kupiłem już fabrycznie stuningowany... A
                teraz się przy nim bawię... I nie chodzi mi o wyklejanie szyb, czy inne
                obwieszanie samochodu... on ma wyglądać elegancko (jak każde BMW), a
                jednocześnie mieć ten sportowy charakter...
                Gdzie Was można szukać, informacji o Waszym klubie??
              • przemo_c Re: masz rację anezram, ALKOMATU brakło 30.06.03, 12:37
                Aaaa... I jeszcze jedno... Obrażają się nawzajem tu ludzie bez poszanowania
                dla innych, odnosi się to do emigrantów i 'rodzimych' Polaków...
                Szanujmy się, bez względu na nasze hobby, zapatrywania polityczne czy miejsce
                zamieszkania, wtedy wszystkim nam będzie łatwiej...
                • Gość: Doda Re: namiary IP: *.toya.net.pl 30.06.03, 12:55
                  Przesłałam Ci namiary na klub i na miłośników rekinów i BMW na
                  maila który się wyświetla przy Twoich komentarzach :)
                  • przemo_c Re: namiary 30.06.03, 13:00
                    Wielkie dzięki... Odezwę się...
      • Gość: Hide Re: Władze Torunia nakazały zalac paly IP: 158.3.58.* 30.06.03, 06:02
        "Wy Polacy", a gdzie ty tak dobrze sie po polsku nauczyles
        mowic?
      • Gość: Hide [...] IP: 158.3.58.* 30.06.03, 06:04
        • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zalac paly 30.06.03, 08:38
          Gość portalu: Hide napisał(a):

> "Wy Polacy" - a ty kurwa kto jestes przefarbowancu jebany?

Ty za to jesteś 'prawdziwy Polak', mniemam... A może jeszcze przynależysz do
          Młodzieży Wszechpolskiej??
    • Gość: Smutek POLAK.To brzmi dumnie... IP: *.nyc.rr.com 30.06.03, 05:51
      Kazik dobrze spiewal, to poczatek konca...
      • Gość: abc Re: POLAK.To brzmi dumnie... IP: hpcache:* 30.06.03, 07:51
        Pomimo tego, że zlot zepsuła banda pseudotuningowców, którzy przyjeżdżają nie
        wiadomo po co, bo z prawdziwym tuningiem nie mają nic wspólnego, było bardzo
        fajnie, a organizacja zlotu była o wiele lepsza niż w poprzednich latach.
        Faktycznie brak karetek to ogromne zaniedbanie przy takiej ilości ludzi, bo
        przecież pomocy medycznej można potrzebować w każdej chwili, niekoniecznie przy
        wypadkach.
        • Gość: prymityw Re: POLAK.To brzmi dumnie... IP: 192.85.16.* 30.06.03, 08:25
          oddzielnie to kazdy Polak jest porzadny, tylko razem oszolomy.
          to jest zreszta ogolna matematyka narodow.
    • Gość: mikis tunning??? IP: *.mos.gov.pl 30.06.03, 09:49
      wiele osób próbuje przekonywać na tym forum, że tunning to tylko
      takie nieszkodliwe hobby (jak zbieranie znaczków czy hodowla
      rybek) i że pijani kretyni w dresach, palący gumę wieczorami na
      osiedlowych uliczkach w kaszlakach z workami na śmieci w oknach
      to nie są żadni tunningowcy.
      Niestety stanowią oni 90 % wszystkich widocznych tunningowców na
      ulicach i dlatego nie ma się co dziwić że odbiór społeczny jest
      zdecydowanie negatywny. Więc drodzy prawdziwi-tunningiwcy nie
      obrażajcie się bo wybraliście sobie hobby które ma prawie każdy
      dresiarz w tym kraju. Jak zaczyna sie robić to samo, to nic
      dziwnego że jest sie kojarzonym z dresiarstem.
      Poza tym umówmy się-tunningowcy grzecznymi chopcami też nie są.
      Nie raz musiałem uciekać na inny pas bo nadle wyskoczył jakiś
      prawdziwy-tunningowiec jadąc 150 po podwójnej ciągłej.
      Mam szacunek do tego co robicie ze swoimi autami w celu nadania
      im fajniejszego wyglądu - miło sie na takie auto patrzy.
      Natomiast kiedy robicie tunning wewnętrzny, a potem szalejecie i
      ryzykujecie życiem innych, to nie ma nic przyjemniejszego niż
      tunningowca który omija korek innym pasem potem nie wpuścic do
      kolejki i patrzeć, jak klnie albo dostaje ochrzan od jadacych z
      pzreciwka którym zablokował drogę. :)
      Pozdrawiam
      • przemo_c Re: tunning??? 30.06.03, 09:59
        Niestety, najbardziej widoczni w każdym środowisku są Ci, którzy działają
        szkodliwie i to oni właśnie kreują wizerunek tego środowiska. A co do
        chamskich kierowców, no cóż, ja nadal będę broni nas, zdarzają się wszędzie,
        najgorsze doświadczenia mam z przedstawicielami handlowymi szalejącymi
        Seicento i Cincuecento (nawet nie wiem, czy poprawnie napisałem)... Chamstwo
        zdarza się wszędzie...
        A to co prezentuje większość tych ludzi o których wspominałeś (dresiarze) z
        tuningiem nic wspólnego nie ma... Tuning to nie naklejenie naklejki Pioneer i
        dodanie tłumika... Nie o to w tym chodzi...
        • gabrielacasey Co do "repow" (przedstawiciel handlowy) swieta racja. 30.06.03, 14:48
          I to na calym swiecie - postrachy szos i ulic, bo...nie potrafia
          jezdzic. Jeden kiedys o maly wlos nie zderzyl sie z nami czolowo
          pod Poznaniem (pare lat temu; robiono tam wtedy wielopasmowke).
          Wiesz z czym te czolowke zaryzykowal? Z mercem 500E (nie mylic
          E500), z tej krotkiej serii, robionej u Porsche'a.
          • przemo_c Re: Co do 'repow' (przedstawiciel handlowy) swiet 30.06.03, 14:59
            No cóż... Hem, hem... Ja oprócz Warszaffki mam M3, dość mocno przerobiony
            silnik... i ścigał mnie... z dobrego serca pozwoliłem mu przejechać... Ale
            później jak wyprzedzałem tiry, on gdzieś między nimi siedział i chyba się
            męczył... No, ale cóż... z pewnymi ludziami nie poradzisz...
            • Gość: mikis Re: Co do 'repow' (przedstawiciel handlowy) swiet IP: *.mos.gov.pl 01.07.03, 13:55
              święta racja. mam kilku kolegów repów i niestety jazda z nimi
              jest tak samo niebezpieczna jak jazda obok nich - dochodzi chyba
              fakt że kompletnie nie zależy im na aucie - bo nie ich....
              pozdrawiam prawdziwych tunningowców - gdyby wszycy
              reprezentowali ten poziom co na tym forum, to chyba nie byłoby z
              wami kłopotów :)))))))))
    • Gość: adsz73 Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest debilem IP: 80.48.14.* 30.06.03, 10:00
      Kto normalny i rozsadny siada podczas jazdy na otwartej ramie
      okna ?
      Szkoda jego bliskich, ktorzy beda po nim plakac, ale on sam
      eliminowal sie ze spoleczenstwa. Jest taka strona internetowa
      www.darwinawards.com , opisujaca przypadki glupiej smierci badz
      okaleczenia. "Nagroda Darwina" dlatego, ze ktos delikatnie mowiac
      nierozgarniety sam eliminuje sie z populacji, poprawiajac tym
      samym pule genowa. Smutne ale prawdziwe.
      • przemo_c Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest 30.06.03, 10:06
        Nie wiem czy jestem debilem... Może i tak, ale gdyby samochód prowadził któryś
        z moich qmpli, bez wachania bym usiadł i kręcił... Do nich mam zaufanie i
        wiem, że; nie prowadziliby amochodu po pijaku, nie szaleliby, bo wiedzieliby,
        czym to się może skończyć...
        I tyle...
        Większą nieodpowiedzialnością zachował się kierowca...
        A po stronie organizatorów też jest spora wina... Gdy organizujesz takie
        zgromadzenie, musisz sobie zdawać sprawę z wszystkich zagrożeń i mobilizujesz
        wszystko co możesz, żeby bezpiecznie było...
        • Gość: Behemot Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest IP: *.int.warszawa.sint.pl 30.06.03, 10:21
          Przemo_C:
          Jestes "aniolem" wsrod tuningowcow, wzorem godnym nasladowania, godnie bronisz
          tej subkultury niczym Lancelot honoru Ginewry. Podziwiam Ciebie, wiem co to
          znaczy miec hobby. Ale wiesz o tym, ze 90% wzorujacych sie na Tobie mlodych
          ambitnych mlodziencow dla ktorych "carpe diem" to jedyne znane lacinskie slowa,
          powoduje, ze zdanie o Was jest w spoleczenstwie takie a nie inne. Teraz powiedz
          mi: znasz tych "lysych" z "dresami", wydechem "remusa", i nalepka "pioniera".
          Na pewno ich znasz, bo ogladali Twoja "Warszawe". Bedac na "nielegalach"
          widziales jak im burzy sie krew i jak sie zachowuja. Znasz ich.. wiesz o kogo
          mi chodzi...
          A teraz pytanie:
          Czy odwazyles zwrocic im uwage? Pokazac im wzorzec zachowan taki jakim dajesz
          sie poznac tu na forum?

Odpowiedz pewnie brzmi:
          "ONI NIE MAJA NIC WSPOLNEGO Z TUNINGIEM"

Moja odpowiedz brzmi:
          Ja nie chce miec takiej opini o tuningowcach jaka maja wszyscy inni... ale nie
          dajesz mi szansy miec innej.. Jako wyksztalcony, bogaty i doswiadczony, nie
          potrafisz przekazac swojego wzorca tym, ktorzy aspiruja do Ciebie.. wiec nie
          dajesz mi wyboru... Jeden Przemo_C anielskiej opini o "generalizowanej" grupie
          tuningowcow nie czyni..
          • przemo_c Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest 30.06.03, 10:30
            Zawsze zwracam uwagę... Zawsze... I do niektórych udaj mi się dotrzeć,
            niestety nie do wszystkich... Jednak nie poddaję się, za każdym razem mówię,
            co myślę o prowadzeniu samochodu po pijaku, czy wygłupach na osiedlowych
            dróżkach...
            Mam samochód, który ma około 380 KM... i uwielbiam szybką jazdę... Ale
            każdemu, z kim rozmawiam, mówię co myślę o wygłupach przed szkołami, czy w
            miejscu, gdzie mogą ucierpieć postronni...
            Jeśli tylko możemy, wybieramy ze znajomymi jakieś leśne dróżki, albo tory
            samochodowe...

I za tych przepraszam i jest mi zawsze przykro, jeśli wyrządzą komuś krzywdę...

Jednak w walce o dobre imię tuningowców się nie poddam... Bo znam
            wartościowych ludzi w tej grupie...

PS. Dziękuję za kulturalną i cywilizowaną replikę
            • Gość: Behemot Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest IP: *.int.warszawa.sint.pl 30.06.03, 10:58
              W takim razie moje pytanie brzmi tak:
              Jak Wam pomoc - oczywiscie tym "cywilizowanym" - zeby spoleczny odbior byl
              inny? Zrzeszni w klubach mozecie organizowac zloty dzialania itp. Gdzie mozna
              sie dowiedziec, ze jestescie na prawde inni od tych z "gokartami" z nalepkami
              i "workami na smieci" :) w oknach.. ? Masowy odbior dzisiaj - to informacja o
              pijakach na zlocie i wypadkach przygniatanych mlodocianych "pijaczkow". Jesli
              dotrzesz do "fascynata trzech paskow" to jest on jeden.
              Ktos gdzies wyzej wspomnial, ze w Niemczech sa programy telewizyjne o
              tuningowcach. Czy myslicie o takich rozwiazaniach? - to nie kosztuje tu w
              Polsce wiele, produkcja takiego programu i emisja.. myslicie o takich rzeczach?
              Jako kontrpropozycja do obecnej sieczki informacyjnej i opinii?
              • przemo_c Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest 30.06.03, 11:05
                Jak na razie jest bardzo dobra strona internetowa i pismo... I kluby, które
                coraz mocniej działają...
                Na nasze szczęście ( i nieszczęście też) na ekranach kin króluje film "Za
                szybcy i za wściekli" obawiam się, że wypadków spowodowanych przez takich
                ludzi będzie sporo...
                A po czym poznać, w większości właśnie po tym, że samochód
                prawdziwie 'stuningowany' nie wygląda jak choinka... bo nie o to w tym
                chodzi...
                Jest to w Polsce środowisko stosunkowo młode (w Niemczech tuning funkcjonuje
                od lat) i ułożenie tego wszystkiego i wtłoczenie w jakieś ramy funkcjonowania
                zajmie jeszcze troszkę czasu... jednak wszystko samo się wykrystalizuje, a Ci,
                dla których tuning to obklejenie samochodu i założenie rury na tłumik. A za
                jakiś czas samo środowisko pozbędzie śię takich ludzi...
                • Gość: Behemot Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest IP: *.int.warszawa.sint.pl 30.06.03, 11:13
                  Oki... w takim razie trzymam dla Was czas telewizyjny za jakies 100 tys m-cznie
                  mozna miec 3 razy w tygodniu pol godzinny program :)
                  • przemo_c Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest 30.06.03, 11:26
                    Stary, dzięki... tylko daj mi jakiś namiar na siebie (najlepiej mail'em)...
                    Jak uda mi się dogadać z jakimiś znajomkami i coś wyskrobiemy...
                • Gość: sasiad Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 11:15
                  przemo_c napisał:

> Jak na razie jest bardzo dobra strona internetowa i pismo... I kluby, które
                  > coraz mocniej działają...
                  > Na nasze szczęście ( i nieszczęście też) na ekranach kin króluje film "Za
                  > szybcy i za wściekli" obawiam się, że wypadków spowodowanych przez takich
                  > ludzi będzie sporo...
                  > A po czym poznać, w większości właśnie po tym, że samochód
                  > prawdziwie 'stuningowany' nie wygląda jak choinka... bo nie o to w tym
                  > chodzi...
                  > Jest to w Polsce środowisko stosunkowo młode (w Niemczech tuning funkcjonuje
                  > od lat) i ułożenie tego wszystkiego i wtłoczenie w jakieś ramy
                  funkcjonowania
                  > zajmie jeszcze troszkę czasu... jednak wszystko samo się wykrystalizuje, a
                  Ci,
                  > dla których tuning to obklejenie samochodu i założenie rury na tłumik. A za
                  > jakiś czas samo środowisko pozbędzie śię takich ludzi...

to gdzie mozna Was znalezc? na zlocie niewielu (stosunkowo) :)
                  ps. czytalem ze Cie nie bylo wiec polecam krotkie amatorskie filmiki i zdjecia
                  z ATS 2003. niewiele na razie (choc wplywu nie mam bo to nie moje) ale jedyna
                  o jakich slyszalem
                  koza.403.plpzdr
                  • Gość: gosc Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest IP: *.etel.pl 30.06.03, 12:22
                    Gość portalu: sasiad napisał(a):

> to gdzie mozna Was znalezc? na zlocie niewielu (stosunkowo) :)
                    > ps. czytalem ze Cie nie bylo wiec polecam krotkie amatorskie filmiki i
                    zdjecia
                    > z ATS 2003. niewiele na razie (choc wplywu nie mam bo to nie moje) ale jedyna
                    > o jakich slyszalem
                    > koza.403.plpzdr

na zlotach w Modlinie pod Warszawa
              • Gość: sasiad Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 11:10
                Gość portalu: Behemot napisał(a):

> W takim razie moje pytanie brzmi tak:
                > Jak Wam pomoc - oczywiscie tym "cywilizowanym" - zeby spoleczny odbior byl
                > inny? Zrzeszni w klubach mozecie organizowac zloty dzialania itp. Gdzie
                mozna
                > sie dowiedziec, ze jestescie na prawde inni od tych z "gokartami" z
                nalepkami
                > i "workami na smieci" :) w oknach.. ? Masowy odbior dzisiaj - to informacja
                o
                > pijakach na zlocie i wypadkach przygniatanych mlodocianych "pijaczkow".
                Jesli
                > dotrzesz do "fascynata trzech paskow" to jest on jeden.
                > Ktos gdzies wyzej wspomnial, ze w Niemczech sa programy telewizyjne o
                > tuningowcach. Czy myslicie o takich rozwiazaniach? - to nie kosztuje tu w
                > Polsce wiele, produkcja takiego programu i emisja.. myslicie o takich
                rzeczach?
                >
                > Jako kontrpropozycja do obecnej sieczki informacyjnej i opinii?

pisz przemo!
                takich jak behemot jest wielu. sam zaliczam sie do grona fanow motoryzacji
                jako takiej ale na zlocie zwyczajnie mam obawy.
                o to ze mnie jakis pijany kret rozjedzie, o to ze mi samochod rozwala w
                drodze "na" lub "z", ewentualnie na parkingu jak to bylo w tym roku, a to ze w
                ostatecznosci jakies karki (wiem ze to nie ty i nie twoja brac ale oni po
                prostu tam przychodza i chyba nie ma na to rady) mnie z czegos "skroja" lub
                spuszcza manto.
                pzdr
        • Gość: adsz73 Re: Organizatorzy nie sa winni tego ze ktos jest IP: *.pl.abb.com 30.06.03, 15:47
          Sorki, nie dokonczylem mysli... chodzilo mi o to, ze ktos kto tak
          siada czy wychyla sie do pasa przez okno podczas jazdy, wykazuje
          sie brakiem myslenia, zwlaszcza jesli kierowca jest pijany.
          Nawet z trzezwym kierowca nie zdecydowalbym sie, bojac sie ze
          moge wypasc z samochodu.
          pozdrawiam,
    • Gość: marta Nie popadajmy w skrajnosci! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 10:33
      No tak, niby to wszystko racja (pomijam "opinie"... zenujaco
      prymitywne), ale co z ludzmi ktorzy znajduja przyjemnosc
      w "dopieszczaniu" swoich samochodow. Czy jest w tym cos
      nagannego? Czy nie moga miec mozliwosci wymiany doswiadczen,
      podpatrzenia innych, porywalizowania na zdrowych zasadch czy
      nawet przegadac na ten temat cala noc przy piwie? Czy trzeba
      wprowadzic prohibicje, pozamykac stadiony pilkarskie, zakazac
      korzystania z samochodow - bo zawsze znajdzie sie jakis idiota?
      Czy wine za wypadki nalezy zrzucic na wydajacych prawa jazdy,
      organizatorow meczu czy producentow alkoholu? Nie popadajmy w
      skrajnosci - nauczmy sie korzystac, jak na ludzi przystalo, z
      wszystkiego.

• Gość: sic Ot ułańska fantazja IP: 212.160.72.* 30.06.03, 10:43
      Fajna imprezka szkoda tylko że jak zwykle poza normalnymi ludźmi
      którzy chcą zabłysnąć swoim samochodzikiem albo chcą się
      wymienić doświadczeniami zawsze zdarzy się badna przygłupów, pół
      biedy jak zabijają siebie samych nikt za nimi płakać nie będzie
      ale gorzej kiedy przez nich giną inni czasami równie głupi bo
      wsiadają z takim kretynem do samochodu... No cóż w ten sposób
      natura eliminuje geny głupoty :). Ale dziwi mnie że policja nie
      potrafiła zamknąć imprezy zastanawiam się dlaczego nie zaczeli
      sprawdzać na alkomatach wszystkich którzy się zabawiali
      popisowymi jazdami. Wkońcu od tego są żeby chronić nas przed
      takimi osiołkami, którym wydaje się że każda ma mokro na widok
      pijanego małolata w podrasowanym maluchu... Szkoda bo imprezy
      takie są potrzebne a życie pokazuje że ani nie potrafimy ich
      zorganizować ani bawić się normalnie może jakby z 30 tys osób z
      5 tys straciło prawko za jazde po pijaku następna impreza
      odbyłaby się bez ofiar w ludziach. Toruń traci na tym że imprezy
      robione w mieście są niebezpieczne dla ludzi.
    • Gość: tuningowiec Winni wszyscy tylko nie wladze...?! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 10:49
      Bylem i widzialem. Kordony policji obstawiajace festiwal piesni
      religijnej i jeden radiowoz na lotnisku. Przeciez wladze znaly
      charakter obu imprez, wydaly na to zgode. Czy chodzi o kolejne
      podciecie ludzi z inicjatywa?
      • przemo_c Re: Winni wszyscy tylko nie wladze...?! 30.06.03, 10:52
        Zgadzam się z Tobą... Ale to nie tylko władze... Niestety, musimy się do tego
        przyznać, wśród uczestników zlotu też znaleźli się debile i kretyni (ciężkie
        słowa, ale tak o nich myślę) i to oni nam wszystkim psują opinię...
        A z drugiej strony prawdą jest, że zabezpieczeń powinno być dużo więcej...
        • Gość: tuningowiec Re: Winni wszyscy tylko nie wladze...?! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 11:01
          przemo_c napisał:

> Zgadzam się z Tobą... Ale to nie tylko władze... Niestety,
          musimy się do tego
          > przyznać, wśród uczestników zlotu też znaleźli się debile i
          kretyni (ciężkie
          > słowa, ale tak o nich myślę) i to oni nam wszystkim psują
          opinię...
          > A z drugiej strony prawdą jest, że zabezpieczeń powinno być
          dużo więcej...
          Racja - tak naprawde winna jest tylko i wylacznie
          glupota "debili i kretynow" ktorzy przyjezdzaja zeby
          porozrabiac. Tacy sa w kazdym srodowisku. Nie da sie ich
          wyeliminowac, ale to chyba nie powod by ludzi normalnych
          pozbawiac przyjemnosci spotykania sie i likwidowania takich
          imprez.
    • Gość: TruePepe Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 212.87.17.* 30.06.03, 10:56
      A moze jak w USA (przynajmniew Polnocnej Karolinie). Norma t 0.8
      promila, ale jak ktos spowoduje wypadek, to nawet 0.2 jest
      obciazajace jako "prowadzenie pod wplywem srodkow oduzajacych".
      Wiec jak trzy pifka to grzecznie turlu turlu do domci, najkrotsza
      droga.
      Tak chyba najzdrowiej. A za pasazera w otwartym oknie mozna
      stracic prawko. Rozumiem szybka jazde, szczegolnie na torze,
      gdzie nie zagraza sie przypadkowym ludziom, ale to co opisano to
      debilizm nie radosc posiadania sprawnej maszyny.
      TruePepe
      • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 11:10
        Wiesz co, dla mnie prawo ma odstraczać (przynajmniej prawo karne) i dlatego
        wprowadziłbym poziom 0,00 promila...
    • Gość: kubajaw Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.acn.pl / 10.72.3.* 30.06.03, 11:16
      Ludzie szybko jezdza samochodami bo to dostarcza mocnych wrazen,
      zupelnie tak jak gorska wspinaczka, skoki na bungee, nurkowanie,
      spadochroniartswo i wiele, wiele innych. Istnieje jednak jedna
      wielka roznica: pedzac samochodem po miescie mozna nie tylko
      siebie zabic, tak jak w pozostalych ekstremalnych sportach, ale
      takze NIE CHCACYCH uczestniczyc w zabawie ludzi. Dlatego uwazam
      ze na takie imprezy jak w Toruniu powinno przy wejsciu
      obowiazywac zlozenie pisemnego oswiadczenie ze uczestnik zgadza
      sie na przebywanie na obszarze gdzie jezdzi sie ZA szybko
      samochodami co grozi smiercia lub kalectwem. Wtedy robi sie z
      tego normalny ekstremalny sport - kazdy odpowiada tylko za
      siebie!
      • gabrielacasey A ty balbys sie w miescie Laudy, ZAWSZE jezdzacego 30.06.03, 14:09
        "za szybko" swym prywatnym V8 czy V12? BO JA NIE. I mozesz sie
        domyslac, czemu.
    • Gość: Zych Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 213.17.236.* 30.06.03, 11:24
      Jestem za !
      Więcej takich imprez. Niech się nawzajem wyrżną.
      Będzie mniej morderców na drogach.
      • przemo_c Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin 30.06.03, 11:27
        Chłopie, gdzie Ty zyjesz?? Większość morderców na drogach to pijani kierowcy
        wracający z dyskotek, albo imprez rodzinnych...
    • Gość: holy hunter 5000 PLN grzywny dla orgaznizatora??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 11:26
      Jak oszczedzal na karetkach i ochronie to niech teraz placi.
      Zarobil na pewno mnostwo -
      30000 ludzi razy 10PLN = 300 tys. PLN
      500 samochodow razy 50PLN = 25 tys. PLN
      z samych biletow!! A sponsorzy, reklamodawcy???
      Powinien chociaz zaplacic odszkodowanie rodzinom ofiar.
      • przemo_c Re: 5000 PLN grzywny dla orgaznizatora??? 30.06.03, 11:33
        ja bym optował za wyższą grzywną... jakieś 50 000 zł...
    • Gość: Banan [Lowrider.pl] Poważnie uszkodzono pierwszego w Polsce Lowrider'a IP: 193.108.206.* 30.06.03, 11:42
      Pierwszy w polsce Lowrider został poważnie uszkodzony o ile nie
      zniszczony (okaże się po rozebraniu). W wypadku kwadrans po
      trzeciej nad ranem na zlocie ATS w Toruniu, pijany 26-latek z
      Poznania (1,58 promila) wjechał audi 80 w zaparkowanego, w
      wyznaczonym przez organizatora miejscu, Lowrider'a (samochód z
      zawieszeniem hydraulicznym). 20-letni pasażer Audi złamał nogę
      (w aucie siedziała jeszcze pijana kobieta), a kierowca Audi nie
      miał ważnego prawa jazdy. Lowrider podczasz uderzenia został
      przesunięty o bagatela 7 metrów.

Nie byłem tam osobiście, ale brak mi słów.

Zdjęcia zniszczonego samochodu:
      www.lowrider.pl/forum/viewtopic.php?t=415
      Pozdrawiam.
      • przemo_c Re: Poważnie uszkodzono pierwszego w Polsce Lowri 30.06.03, 11:45
        Moje kondolencje... I mam nadzieję, że nie jest źle... I da się bez większych
        remontów postawić low'a na koła... Trzymam bardzo mocno kciuki za to...
    • Gość: prymityw Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: 192.85.16.* 30.06.03, 11:59
      To ja jeszcze raz. To jest wszystko smutne. Gdzie jest
      prawdziwa ,stuteczna policja. W Izraelu jak zobaczysz policjanta
      (scisly krepulec, dupa jak szafa dwudrzwiowa, bez zadnej
      czapeczki na glowie)) to obchodzisz go lukiem o promieniu 20
      metrow.
      Jak ten przylozy jednemu z drugim bydlakowi pala, to taki
      najpierw spaskudzi sie w spodnie pozniej zeszczy, potem wyjdzie
      mu demokracja bokiem a nastepnie odechce mu sie dokazywania na
      cale zycie.
    • Gość: wincenty lodz Re: Władze Torunia nakazały zamknięcie Auto Tunin IP: *.p.lodz.pl 30.06.03, 12:03
      wladz postapily zle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka