Dodaj do ulubionych

Pawlak do Tuska: "słuchaj Donald... daj mi

07.11.07, 00:08
gospodarkę na dwa lata, bo juz nigdy nie dostanę sie razem z moją sitwą do sejmu, więc to ostatnia szansa by nachapać się przy prywatyzacjach. Za to na wieki będziesz moim DONEM i każdy należny procent od przewału odprowadzę dla ciebie na Cypr..." ;)))

Tylko naiwniacy myślą, że jest inaczej... A ja mam ubaw...;)
Obserwuj wątek
    • pierd333 Re: A ja mam ubaw 07.11.07, 00:51
      Ja też. Z Ciebie.
    • joella.r masz ubaw? 07.11.07, 00:54
      czy swój ciemny interes?
      • bard333 mój nie ciemny, tylko jak najbardziej jasny 07.11.07, 09:47
        interes od pierwszego stycznia przenosze do Estonii;))) Pewnie dlatego tak rzadko ostatnio tu jestem, bo nie łatwo to wszystko zorganizować.

Przeciez nie będe płacił podatków dla kraju do końca grabionego przez PSL i tego krzyżaka...

Od piewrwszego stycznia ani grisik do tego budżetu:))), Włącznie z ZUSem! Ech co za ulga!

Podatki tam duzo mniejsze, wszystko bardziej przejrzyste, no inie ma PO do spóły z PSL;)))
        • jola_iza Re: W kestii formalnej 07.11.07, 10:02
          Gdzie składałeś podanie o zezwolenie na pobyt Estonii i o zezwolenie na pracę? Może też przeniosę,
          • bard333 jakiie podanie? 07.11.07, 10:09
            Jesteśmy w Unii, zgłos sie do działu hadlowego Ambasady estońskiej, wszystko ci powiedzą, zależy od branzy i czy chcesz coś produkować, czy tylko prowadzić biuro. W Polsce idź do skarbówki i zusu (tu na najwięcej problemu) i tyle...

Warto jednak mieć w Estonii wspólnika, który zna miejscowe zasady. Ja wynająłem biuro prawne, reszta mnie obchodzi:)))
            • jola_iza Re: 07.11.07, 10:58

• jola_iza Re: No cóż 07.11.07, 11:00
              O ile znam przepisy estońskie to udzoziemiec, który zamierza podjąć tu działalność gospodarczą na własny rachunek, musi mieć pozwolenie na pobyt i pracę. Z obowiązku tego nie są nawet zwolnieni członkowie zarządów i rad nadzorczych zagranicznych (polskich) spółek.
              • bard333 owszem, ale to jest taka formalność 07.11.07, 11:09
                jak kupno gazety w kiosku... i jakie podanie? Prawnik załatwił mi wszystkie dokomenty w jeden dzień, wystarczył mój podpis i dane.
                • jola_iza Re: owszem, ale to jest taka formalność 07.11.07, 11:15
                  Jakoś Ci nie wierzę w zeszłym roku limit wynosił 626 osób -dla wszystkich cudzoziemców i Ty się tak bez problemu załapałeś pod koniec tego roku?
                  • woda.woda To proste. 07.11.07, 11:16
                    Bard był tą 626 osobą.

• bard333 ech wodo... może i byłem lub nie...;)) 07.11.07, 11:20
                      ale nie było zupełnie takiej liczby...;)) może tylu Rosjan dostało zgody, zresztą faktem jest że od nowego roku moje podatki beda płynąć gdzie indziej;)))
                      • woda.woda Nie było takiej liczby? 07.11.07, 11:29
                        Proponuję lekturę:
                        www.majora.com.pl/dzialalnosc-gospodarcza-w-ue/estonia
                        • bard333 wodo... prosze Cię...;)) 07.11.07, 11:35
                          to tylko teoria...;)) Teoretycznie na granicy z Ukraina i Białorusią powonno sie czekać, a przejeżdżam od razu...;))) Trzeba wiedzieć co i z kim należy robić;))
                          • woda.woda Prawo państwowe to teoria? 07.11.07, 11:41
                            Ciekawe masz poglądy.
                            • bard333 etam... nie che mi sie prowadzic dyskusji 07.11.07, 11:45
                              która jak zwykle prowadzi donikąd... Na kade prawo znajdzie sie pięć innych...;) Tak samo jak w Polsce.

Poza tym i tak juz lecę;)) więc może wieczorem odpiszę

• bard333 o czy ty kobieto piszesz? 07.11.07, 11:18
                    Nie wiem co i z kim robiłaś w Estonii? To kraj tak samo unijny jak my i nikogo nie obchodzą jakieś komunistyczne limity! A czy mi wierzysz, czy nie to wiesz jak sie przejmę...;)))
                    • jola_iza Re: O tym PiSiaku 07.11.07, 11:20
                      Zgodnie z prawem estońskim liczba rocznych pozwoleń na pracę nie może przekroczyć 0,05 proc. stałych mieszkańców tego kraju.
                      Jeżeli kłamać to inteligentnie a nie tak jak jarkacz:)
                      • bard333 kłamać...? :)))) a co ty możesz o mnie wiedzieć?;) 07.11.07, 11:23
                        albo o mojej firmie? Nie miałem żadnego problemu żeby założyc firmę. Większą w Polsce z Zusem, ale i to juz załatwione.A czy mi wierzysz czy nie obchodzi mnie tyle co twój śmieszny rząd...;) a na kogo głosowałem tobie zupełnie nic do tego...
        • kotek.filemon Re: mój nie ciemny, tylko jak najbardziej jasny 07.11.07, 11:46
          > Przeciez nie będe płacił podatków dla kraju do końca grabionego przez PSL i teg
          > o krzyżaka...

PiSs-banda z przystawkami Ci nie przeszkadzała? Nie miałeś wstrętów płacić
          podatków na bandę marnotrawców? Przy czym jako przedsiębiorca zarabiający
          (mniemam, że niemałe, niech Ci będzie na zdrowie) pieniądze z definicji niejako
          byłeś wykształciuchem, łże-elitę, członkiem Układu(TM) i prawie stałeś tam,
          gdzie stało ZOMO...
    • gat45 Ile procent ??? 07.11.07, 01:41
      bard3333 napisał:
      A ja mam ubaw...;)

Tylko pozazdsroscić. I ubaw, i procent...

Baw się dobrze, Bardzie
    • goldenwomen3 samo życie :)) 07.11.07, 09:40

• zapijaczony_ryj Raczej Tusku podejdz no do płota 07.11.07, 09:52
      jako i ja podchodzę, jak znam Pawlaka było
      • bard333 rozmowa o krycie może byc prowadzona nawet 07.11.07, 09:56
        pzy płocie...:)))
    • humbak Re: Pawlak do Tuska: "słuchaj Donald... daj mi 07.11.07, 10:12
      A skad twoje twierdzenie ze PSL ostatni raz będzie współtworzył rząd?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka