Dodaj do ulubionych

Zbieram info o fundacji Owsiaka

IP: 217.153.50.* 11.01.02, 16:35
Co kto wie o sposobie działania fundacji Owsiaka proszę napisać.
Ile ze zbiórki jest dla fundacji ile dla tych biednych dzieci (bo dorośli nie
potzrebują opieki medycznej przecież), jak to jest rozliczane, kkto decydduje
co, u kogo i za ile kupić (oczywiście bez żadnych dodatkowych prowizji).
Komentarze sobie darujcie. Piszcie tylko rzeczowo. Jest mi to potrzebne do
pracy doktorskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Walek Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: *.uc.nombres.ttd.es 11.01.02, 19:58
      Gość portalu: Rebe napisał(a):

> Co kto wie o sposobie działania fundacji Owsiaka proszę napisać.
      > Ile ze zbiórki jest dla fundacji ile dla tych biednych dzieci (bo dorośli nie
      > potzrebują opieki medycznej przecież), jak to jest rozliczane, kkto decydduje
      > co, u kogo i za ile kupić (oczywiście bez żadnych dodatkowych prowizji).
      > Komentarze sobie darujcie. Piszcie tylko rzeczowo. Jest mi to potrzebne do
      > pracy doktorskiej.

A moze zamiast "pracy doktorskiej" wezmiesz sie baranie za normalna prace ,co?
      • Gość: snajper Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: *.acn.waw.pl 12.01.02, 02:19
        Gość portalu: Walek napisał(a):

> Gość portalu: Rebe napisał(a):
        >
        > > Co kto wie o sposobie działania fundacji Owsiaka proszę napisać.
        > > Ile ze zbiórki jest dla fundacji ile dla tych biednych dzieci (bo dorośli nie
        > > potzrebują opieki medycznej przecież), jak to jest rozliczane, kkto decydduje
        > > co, u kogo i za ile kupić (oczywiście bez żadnych dodatkowych prowizji).
        > > Komentarze sobie darujcie. Piszcie tylko rzeczowo. Jest mi to potrzebne do
        > > pracy doktorskiej.
        >
        > A moze zamiast "pracy doktorskiej" wezmiesz sie baranie za normalna prace ,co?

Tak, tak. Dochtorów ci u nas dostatek. Walek to policzył. Normalna praca dla
        Walka to wywożenie gnoju lub kopanie rowów. Z takimi specjalnościami wejdziemy do
        Europy.
        • Gość: nanadana Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: *.acn.waw.pl 12.01.02, 08:58
          a ty, niech zgadne... zjadasz kupy w pobliskiej restauracji, wystepujac jako
          maskotka ksiedza proboszcza, ktory cie dzien w dzien glaska swym pytongiem?
          Na ile utrafilem?
          • Gość: Sam Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: 217.153.50.* 12.01.02, 09:44
            Na tyle na ile zarabiasz pobierając opłaty za wykorzystanie twojego odbytu i
            jamy ustnej do określonych seksualnych celów.
      • Gość: Sam Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: 217.153.50.* 12.01.02, 09:42
        A chciałbyś possać ? Polizać ?
    • Gość: ethanol Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: 151.112.27.* 11.01.02, 21:24
      doktorat z Owsiaka :)))..
    • Gość: oiuoih Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: *.acn.waw.pl 12.01.02, 01:46
      ktory ksiadz cie wynajal? a moze robisz to za frajer, co? kupo taniego gowna...
      • Gość: Sam Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: 217.153.50.* 12.01.02, 09:46
        A ty jesz tylko drogie gówno ? Gdzie je nabywasz ? Za ile ? Może jednak swoje
        ci sprzedam i będzie taniej ? Widzisz smierdzący śmieciu. Pytam grzecznie o
        fakty a ty bełkocesz. Nadajesz się tylko na obiekt pedała. Spadaj i nie
        zanieczyszczaj powietrza.
    • Gość: snajper Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: *.acn.waw.pl 12.01.02, 02:19

> Komentarze sobie darujcie. Piszcie tylko rzeczowo. Jest mi to potrzebne do
      > pracy doktorskiej.

dr Rydzyk ?

• Gość: Rebe Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: 217.153.50.* 12.01.02, 09:48
        A może snajper ma habilitację ? Aaa ? To jak ma dlaczego on nie czyta pytania
        tylko wymyśla głupotę ?
    • Gość: Rebe Zamiast waszego bełkotu IP: 217.153.50.* 12.01.02, 10:12
      Oto wycinek ze strony:
      www.wosp.org.pl/fundacja/index.html
      Z tych zgłoszonych pieniędzy, przeznaczamy 10% na działalność Fundacji.
      Fundacja zatrudnia aktualnie dziesięć osób. Jeszcze nigdy nie przekroczyliśmy w
      związku z tymi wydatkami pułapu 10%.
      Dalej piszą na tej stronie, że zebrali w 2001 6 mln USD. Jak można policzyć
      płaca średnia wynosi 20.000 złotych na osobę miesięcznie.
      Tylko drobiazg: jestem przekonany, że 10% to zaniżona wielkość.
      Proponuję sprawdzić na podanej stronie czy cytuję dokładnie a potem się nadymać.
      • Gość: Bazyl Re: Zamiast waszego bełkotu IP: 62.98.201.* 12.01.02, 12:00
        To zdaje sie jest dozwolone w Polskim ustawodawstwie, okreslony procent(10?) ze
        zbiorek publicznych przeznaczony jest na dzialalnosc fundacji. Problem w tym na
        co ida te pieniadze. Z moich informacji: m.in. na finansownie Przystanku
        Woodstock... Jak sie dowiesz wiecej to to podeslij posta na forum, mnie takze
        ten temat ciekawi.
        • Gość: snajper Re: Zamiast waszego bełkotu IP: *.waw.cdp.pl 14.01.02, 14:08
          Gość portalu: Bazyl napisał(a):

> To zdaje sie jest dozwolone w Polskim ustawodawstwie, okreslony procent(10?) ze
          > zbiorek publicznych przeznaczony jest na dzialalnosc fundacji. Problem w tym na
          > co ida te pieniadze. Z moich informacji: m.in. na finansownie Przystanku
          > Woodstock... Jak sie dowiesz wiecej to to podeslij posta na forum, mnie takze
          > ten temat ciekawi.

Koszty fundacji to nie tylo płace. Cztyałem kiedyś materiały innej fundacji, w
          której koszty płacowe stanowiły 40 % kosztów całkowitych. Przyjmując, że u
          Owsiaka jest podobnie, mamy rachunek następujący. Z 24 000 000 zł 10% to 2 400
          000 zł. Z tego 40% to 960 000. Po podzieleniu na 12 miesięcy i 10 osób
          otrzymujemy 8 000. Pamiętając o tym, że koszty płacy to w 50% składki na ZUS i
          inne opłaty, otrzymujemy średnią płacę BRUTTO pracownika fundacji w wysokości 4
          000 zł. Czyli ok. 2 000 na rękę. Dużo ? Chyba nie. Niewiele więcej niż średnia
          krajowa.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Rebe Re: Zamiast waszego bełkotu IP: 217.153.50.* 14.01.02, 16:59
            Mi wyszło więcej. Ale może innej arytmeetyki się uczyłem ?
            • Gość: snajper Re: Zamiast waszego bełkotu IP: *.waw.cdp.pl 15.01.02, 14:17

> Mi wyszło więcej. Ale może innej arytmeetyki się uczyłem ?

To pokaż jak liczyłeś. Ja wszystkie swoje obliczenia podałem. Jeśli zrobiłem
              jakiś błąd, to pokaż gdzie.
              Pozdrawiam.

• asaneczek Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka 12.01.02, 17:41
      wejdź na forum katolik.pl tam są chyba z dwa tematy o owsiaku
      • Gość: Sam A tu nie mogę ? IP: 217.153.50.* 17.01.02, 17:22
    • Gość: GMR Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 21:29
      Praca doktorska z tego bagna jakie istnieje na tym portalu? Człowieku rozejrzyj
      się za bardziej fachową literaturą... Spróbuj wniknąć w te środowisko.
      Obserwacja uczestnicząca może dać ci wiele informacji o strukturze tego
      przedsięwzięcia, o relacjach między pocszcególnymi jednastkami w tej grupie
      itd. Na UAM w 200 roku ktoś zrobił pracę magisterską na socjologii z Owsiaka i
      jego orkiestry... całość zamknęła się coś na 50-80 stronach....poppytaj w TVP
      może oni coś więcej będą wiedzieć..ale jak to ma być doktorat to tu trzeba
      czegoś więcej..niestety nie powiem co..a rozmawiałeś ze swym promotorem? Nie
      wierzę by on nie maiał żadnych namiarów albo znajomych co by takie namiary
      posiadały...
    • Gość: stern Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 11:35

działa na podstawie ustawy o fundacjach

link juz był poniżej,
      ewentualnie poproś fundację o przesłanie ich statutu.
      Wpadnij do Sadu Rejestrowego i przejrzyj dokumenty.

> Komentarze sobie darujcie. Piszcie tylko rzeczowo.
      > Jest mi to potrzebne do
      > pracy doktorskiej.

nie daruję sobie :-)

Jak chcesz napisac prace dr, skoro nie masz pojecia jak znalezc podstawowe informacje o fundacji?
      Nie masz znajomych prawnikow czy co? :)

powodzenia w pisaniu
      marcin
      • Gość: Rebe Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: 217.153.50.* 17.01.02, 17:24
        Internet to potęga. Mam swoje info ale liczę na internet.
    • Gość: Lucykus Re: Zbieram info o fundacji Owsiaka IP: *.arts.monash.edu.au 18.01.02, 09:53
      Zobacz na mywebpage.netscape.com/debruce01/index.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka