Gość: Wiesio S. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 22:12 Twoja wiadomość może być pierwsza? Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Student '87 Panie z dziekanatu IP: proxy 29.10.03, 07:45 Nie od wczoraj wiadomo że "Panie z dziekanatu" noszą głowy najwyżej i zawsze trzeba było im się nisko kłaniać aby coś załatwić. Ale czegoś takiego to nawet w tamtym komunistycznym czasie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentbyły Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 08:47 szkoda, że nikt nie widział kolejek we wrześniu, kiedy to panie z dziekanatu WFH administracja zaoczne wpadły na pomysł, żeby każdy student dyktował oceny z karty egzaminacyjnej. A jak się komuś nie podobało to pani ta odpowiadała: kochanie zmień sobie szkołę, więc zmieniłem i uwaga...........nie stoję w kolejkach bo młode panie zatrudnione w moim dziekanacie uwijają się aż miło patrzeć a WSp, no cóż panie tam powinny być "warunkowo" zatrudnione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvx Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 08:49 rzeczywiście wielki mi przywilej, wysłać starostę z 30 indeksami i kazać mu czekać........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AGH Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: 212.160.234.* 29.10.03, 09:51 Trzeba poczekać aż te panie nauczą się pracować.Może ta praca wykracza poza ich predyspozycje zawodowe ? Proponuję szkolenie na mojej uczelni.Sukces gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wenus Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: *.ad.uni-heidelberg.de 29.10.03, 21:34 widzialam to jakies dwa tyg temu na wlasne oczy, ktore z trudem przecieralam!!!! studiuje w Niemczech i tu dla unikniecia takich kuriozalnych sytuacji przez sekretariatem wywiesza sie na caly kolejny tydzien kartki z data i miejcem na wpisanie nazwiska!!! Student moze sie wiec zapisac na konkretny dzien i godzine!!! wydaje mi sie ze jest to znakomity pomysl rowniez dla czestochowskiej WSP, a papier przeciez nie kosztuje niewiadomo ile! no ale z moich obserwacji wynika ze studenci WFH lubia stac w tych kolejkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student W innych dziekanatach jest podobnie!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 06:43 To niesamowite jaką trzeba odstać kolejke żeby sie dostać do dziekanatu Mat-Przyrodniczego. A czemu? Bo po co student ma składać podania o stypendium socjalne w samorządzie studenckim tak jak było do tej pory, trzeba nam umilić zycie zmuszając nas do stania we kolejce.Nie wiem kto wpadł na tak genialny pomysł a sprawdzenie jednego podania zajmuje pare minut, więc można sobie wyobrazić jak jest tych podań paredziesią dziennie.A co ze studentami, ktorzy mają inne sprawy??? Muszą stać i cierpieć przez czyjąś głupote!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: W innych dziekanatach jest podobnie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 09:08 niestety możemy sobie tylko tutaj komentować to co się dzieje na wsp, bo ani gazetę ani pracowników administracyjnych wsp to kompletnie nie interesuje. Panie z dziekanatu zapomniały, że "czerwone" czasy się skończyły. a może i nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik WSP Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: *.wsp.czest.pl 30.10.03, 15:12 Witam Jestem pracownikiem WSP i niejednokrotnie spotkałem się z opiniami że panie w dziekanacie wydziału filologiczno historycznego studentów traktują poprostu chamsko..... Inaczej tego nazwać nie można...... Ton jakim Panie odzywają się do studentów jest poniżej krytyki. Na początku myśłałem że to tylko opinie studentów które nie mają pokrycia w rzeczywistości jednak kilka miesięcy temu miałem okazję przekonać się sam że te opinie nie są przesadzone. Niejednokrotnie miałem też okazję spotkać się z reakcją odkładania słuchawki telefonicznej w momencie zadawania przez studenta "niewygodnego" pytania. Kolejna sprawa to czas po jakim panie z dziekanatu wydają studentom dokumenty i tu np. zaświadczenie o obronie pracy magisterskiej - mimo iż przepisy nakazują wydać je niezwłocznie po obronie to termin "niezwłocznie" oznacza czasami tydzień a nawet dwa.... To samo dotyczy się wydawania dyplomów: obrona na początku czerwca a dyplom gotowy pod koniec września. Można by długo pisać na temat obsługi w dziekanacie wydziału filologiczno-historycznego ale po co ??? czy ktoś na to zareaguje ?? bo jak na razie kierownik dziekanatu nie wyciąga ŻADNYCH konsekwencji od swoich podwaładnych. może pan dziekan Srogosz ?? może prorektor Mizgalski ?? przecież to tylko świadczy o ich wydziale a pośrednio też o całej uczelni Pozdrawiam wszystkich studentów którzy zetknęli się z chamstwem w tym dziekanacie - NIE ODPUSZCZAJCIE - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: 213.199.204.* 31.10.03, 13:00 Z tego co wiem zachowują się chamsko nie tylko w stosunku do studentów, ale także do koleżanek/kolegów pracujących razem z nimi w jednym budynku, tylko piętro wyżej, w Bibliotece Głównej WSP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: 217.153.71.* 31.10.03, 13:39 Pamiętam czasy kiedy tam studiowałem. Zawsze tak było. może ktos na uczelni nie rozumie że można to rozwiązać zakupując jakiś system informatyczny dla dziekanatów. Przecież jest XXI wiek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik WSP Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 00:39 Systeminformatyczny to jest i nawet całkiem sprawny tylko.... .... panie są niereformowalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.I.R. Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 01:34 Dziekani to zazwyczaj nadzwyczajne kutasy ! Państwo w państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: *.premex.pl 07.11.03, 22:24 Studiowałam na WFH przez 5 lat i dwa do trzech razy w roku o ból głowy przyprawiała mnie konieczna wizyta w dziekanacie.Wszystko co tu napisano jest stuprocentowa pr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Tłok do dziekanatu na WSP IP: *.premex.pl 07.11.03, 22:24 Studiowałam na WFH przez 5 lat i dwa do trzech razy w roku o ból głowy przyprawiała mnie konieczna wizyta w dziekanacie.Wszystko co tu napisano jest stuprocentowa prawdą.Nieziemskie kolejki w ciasnym,dusznym korytarzu, traktowanie studentów poniżej krytyki, a na dyplom czekałm ok. cztery miesiące. Niestety myślałam, ze tak juz musi byc i trzeba się z tym pogodzić do czasu, kiedy zaczełam studiować tzw drugi kierunek na wydziale pedagogicznym.Tam kolejki oznaczają najwyżej pięć osób, panie są przemiłe i pracują w myśl zasady "klient nasz pan". Mimo iż miałam problemy z zamknięciem sesji, nie zawsze oddalam indeks w terminie służyły radą i pomocą co zrobić,żeby wszystko było dobrze. Były nawet gotowe zadzwonić do domu i przypomnieć, że np upływa termin złożenia jakiegos podania.W dziekanace FH byłoby to wszystko nie do pomyslenia. Myślę, żę PANIE czują się zbyt pewnie na swoich stanowiskach i nikt im nie pokazał, że mozna ludzi traktować inaczej Odpowiedz Link Zgłoś