18.12.08, 00:15
ABW powiadomiło kilka dni temu komisję d/s nacisków że latem 2006 b. szef ABW
Marczuk udostępnił Lechowi Kaczyńskiemu, premierowi J. Kaczyńskiemu i
Wassermanowi listę 20 agentów UOP ulokowanych w latach 90tych w strukturach
Porozumienia Centrum !.

No proszę. Moje robaczki. Cieplej się robi ?
Obserwuj wątek
    • splkm kapiszon raczej... 18.12.08, 00:23
      komisja ds. nacików potrzebowała podobnego wydarzenia żeby się okazało że jednak
      warto komisję prowadzić..

Jak widać nie przypadkiem informację tą publikują GW i radio bZdET.

Nie pierwszy i nie ostatni zresztą...nie będę wymieniał poprzednich kapiszonów...
      • warczacy_z_wilkami Re: kapiszon raczej... 18.12.08, 00:30
        acha....:(

ale mnie rozśmieszyłeś przed snem :)))) Z tego kapiszona to będzie szybki konie
        tych panów i SĄD zakończony wyrokiem
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6077152,Jak_Jaroslaw_Kaczynski_dostal_liste_agentow_z_ABW.html
        ABW odpowiedziała kilka dni temu. W poufnym piśmie wymienia pięć doniesień.
        Wśród nich właśnie to: "zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa
        przez ujawnienie osobom nieuprawnionym tajemnicy państwowej w postaci danych
        osobowych źródeł informacyjnych UOP umożliwiających ich identyfikację".

Jako "osoby nieuprawnione" wymienieni są były premier Jarosław Kaczyński,
        koordynator służb Zbigniew Wassermann i prezydent RP Lech Kaczyński. Z
        informacji "Gazety" i Radia ZET wynika, że w zawiadomieniu o przestępstwie ABW
        stwierdza, iż premier, prezydent i koordynator mogą otrzymywać najbardziej tajne
        materiały, ale tylko w sprawach o kluczowym znaczeniu dla bezpieczeństwa
        państwa. O liście tajnych współpracowników działających wokół dawnej partii
        Kaczyńskiego nie można mówić, że miała takie znaczenie. Na dodatek przekazanie i
        sporządzenie listy odbyło się bez wniosku prokuratora lub sądu.
        • 1normalnyczlowiek Dopóki ABW nic nie mówi na temat brata szefa, 18.12.08, 00:34
          warczacy_z_wilkami napisał:
          ABW odpowiedziała kilka dni temu.

---> ... to może sobie opowiadać do woli - jest tak samo wiarygodna, jak i jej szef.
          • les.vacances Re: Dopóki ABW nic nie mówi na temat brata szefa, 18.12.08, 00:36
            Kto jest dla ciebie wiarygodny?
            • 1normalnyczlowiek Ten kto mówi prawdę i nie unikatrudnych odpowiedzi 18.12.08, 00:38
              les.vacances napisała: Kto jest dla ciebie wiarygodny?
              • les.vacances Re: Ten kto mówi prawdę i nie unikatrudnych odpow 18.12.08, 00:38
                Jakieś nazwisko?
                • 1normalnyczlowiek Lepiej jest wymieniać kłamczuszków 18.12.08, 00:55
                  les.vacances napisała: Jakieś nazwisko?

---> bo ci pierwsi mogą wpaść w samozachwyt. Ale na upartego mogę wymienić
                  choćby Olszewskiego, Macierewicza, Ziobrę, Wassermana, Zybertowicza. Natomiast
                  na czele drugiej grupy stoją: Niesiołowski, Tusk, Chlebowski, Nowak, Arabski,
                  Karpiniuk, Halicki, Kopacz, Śledzińska - Katarasińska, Hall, Bondaryk, Misiak,
                  Nitras ... - że nie wspomnę o wołkach, wałęsach, mazowieckich, kutzach i im
                  podobnych łgarzach
                  • les.vacances Re: Lepiej jest wymieniać kłamczuszków 18.12.08, 00:56
                    Nie bój się, wymień choć jedno nazwisko człowieka, któremu ufasz.

Komu nie ufasz, wiem.
                  • les.vacances Przepraszam. 18.12.08, 00:58
                    Nie zauważyłam.

Olszewskiego, Macierewicza, Ziobrę, Wassermana, Zybertowicza

Nie mam więcej pytań.
                    • les.vacances Re: Przepraszam. 18.12.08, 01:00
                      Ubawiłeś mnie tym Ziobro. "Ten kto mówi prawdę i nie unika trudnych
                      odpowiedzi".
                      • 1normalnyczlowiek Jego i Wassermana wymieniłem specjalnie wiedząc, 18.12.08, 01:08
                        les.vacances napisała: Ubawiłeś mnie tym Ziobro.

---> ... że na pewno zareagujesz.
                        A skoro ubawiłem, to wymienisz choć po jednym kłamstwie Ziobry i Wassermana?
                        • les.vacances Re: Jego i Wassermana wymieniłem specjalnie wiedz 18.12.08, 01:11
                          Taki podstęp chciałeś zrobić?
                          Kłamstwo Ziobry niedawno wykazał sąd.
                          • 1normalnyczlowiek Uważasz,że-wbrew temu co powiedział Ziobro-ten pan 18.12.08, 09:58
                            les.vacances napisała: Kłamstwo Ziobry niedawno wykazał sąd.

---> ... jednak kogoś zabije???
                            Czy również sąd czeka na taki dowód kłamstwa Ziobry? :)
      • chateau Re: kapiszon raczej... 18.12.08, 00:31
        Kapiszon? To co byłoby bombą? Jarkacz torturujący publicznie trzynastolatkę? I
        tak byś go jakoś usprawiedliwił.
        • alistair-p Re: kapiszon raczej... 18.12.08, 09:31
          chateau napisał:

> Kapiszon? To co byłoby bombą? Jarkacz torturujący publicznie trzynastolatkę? I
          > tak byś go jakoś usprawiedliwił.
          ============================
          Tortura pączkiem!!!On to zna z doświadczenia.
          >
    • piglowacki Super BoMBA 18.12.08, 00:29

warczacy_z_wilkami napisał:

> No proszę. Moje robaczki. Cieplej się robi ?

jak już PAMIĘĆ zawodzi tz. że robaczkom gorąco się robi. :-)

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6077152,Jak_Jaroslaw_Kaczynski_dostal_liste_agentow_z_ABW.html
    • 1normalnyczlowiek Powiedz mi kto o tym napisał-powiem czy to prawda 18.12.08, 00:30
      warczacy_z_wilkami napisał: BoMBA

---> "Długo nie mogły powstać nowe poważne pisma. Wydawcy „Czasu Polskiego” z
      1996 roku mogliby wiele opowiedzieć o roli „sił opiniotwórczych” w udaremnieniu
      współpracy z amerykańskim „Time`m”, które podobno wsparli sam Michnik i
      prezydent Kwaśniewski, zręcznie żonglujący w Ameryce określeniem „skrajna
      prawica”. „Życie” Wołka trzy razy powstawało i trzy razy upadało, bo ostrożnie,
      ale wpuściło trochę powietrza do mrocznych tajemnic III RP. A Radio Zet we
      współpracy z „Gazetą Wyborczą” otrzymało pomoc od francuskich przyjaciół z
      „Liberation” i dziś jest na szczytach. Koncern wydający „Wyborczą” wykupił
      dziesiątki gazet i radiostacji lokalnych i ma się świetnie. Powołanie następnych
      nowych pism było niemożliwe bez ogromnych pieniędzy, które w Polsce miała tylko
      postnomenklatura albo inwestorzy zagraniczni. Dziś wiadomo, dlaczego tak słabo
      to szło. Ale wtedy odkrywanie powiązań finansowych z wywiadem postpeerelowskim
      nie obchodziło psa z kulawą nogą. Było „spiskowe” i „oszołomskie”. Nie było
      tematem. "
      nowaonline.strefa.pl/58_Szerszen_M.htm
      I jak robaczku. Cieplej ci się robi?
      :)))
      • piglowacki Re: Powiedz mi kto o tym napisał-powiem czy to pr 18.12.08, 00:32

Inteligencja zastępcza, autorytety zastępcze, prezydent zastępczy, moralność
        zastępcza i najgorsze - 1normalnyczłowiek zastępczy - to wszystko nam
        zafundowali PiSdzielcy. – by kaczy_mozdzek

:-))) :-))) :-)))
      • warczacy_z_wilkami [...] 18.12.08, 00:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • rydzyk_smigly Re: BoMBA druga - stawi się czy nie? 18.12.08, 00:35
      Prezydent Lech Kaczyński i znany gdyński biznesmen Ryszard Krauze mogą zostać ponownie przesłuchani przez prokuraturę w sprawie przecieku o akcji Centralnego Biura Antykorupcyjnego w Ministerstwie Rolnictwa w ubiegłym roku. Razem z nimi przed śledczymi stawi się ich wspólny znajomy - znany trójmiejski prawnik Adam Jedliński- czytamy w DZIENNIKU.

"Prokuratura bada kilka wersji. Potwierdzam tylko, że zamierzamy przesłuchać pana Adama Jedlińskiego. Do tej pory nie występował on jako świadek w śledztwie w sprawie przecieku z akcji CBA w resorcie rolnictwa" - powiedział DZIENNIKOWI prokurator Mateusz Martyniuk, rzecznik warszawskiej prokuratury okręgowej.

Śledczy nieoficjalnie sugerują jednak, że aby wyjaśnić okoliczności tajemniczego spotkania w Trójmieście, przesłuchany zostanie nie tylko Jedliński, ale także Lech Kaczyński oraz Ryszard Krauze. Według ustaleń DZIENNIKA informacja ta wcale nie jest nowa, prezydent o tym spotkaniu mówił już śledczym we wrześniu 2007 r. "Lech Kaczyński podczas przesłuchania wspominał wówczas także o spotkaniu z Jedlińskim i Krauzem. Ten trop nie został jednak podjęty wówczas przez prokuratorów" - mówi DZIENNIKOWI osoba znająca szczegóły śledztwa.

Arkadiusz Mularczyk, poseł PiS z sejmowej komisji śledczej ds. nacisków, uważa, że prokuratura za wszelką cenę próbuje znaleźć haka na prezydenta. "Trudno brać poważnie wersję, że to Lech Kaczyński zdradził szczegóły operacji CBA. Najbardziej prawdopodobna wersja została zaprezentowana latem 2007 r. i jest związana z wydarzeniami z 40. piętra hotelu Marriott" - mówi Mularczyk.

www.dziennik.pl/polityka/article284417/Czy_prezydent_byl_zrodlem_przecieku_.html
      • warczacy_z_wilkami Kacznik zamykać czas zacząć :) 18.12.08, 00:40
        ze względu na stan zdrowia. /Palikot niby miał raje/
      • kum.z.antalowki Generał lejtnant przePiSdił ABW w policję partyjną 18.12.08, 01:31
        i zaspokajał niezdrową ciekawość braciaków oraz ich totumfackich czytankami do
        poduchy? A, oczywista oczywistość, żeby było jeszcze rajcowniej - w tych jego
        thrillerach wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń było całkowicie
        NIEPRZYPADKOWE...
        Czy to już kryminał, czy tylko asumpt do kolejnych dywagacji na temat nepotyzmu
        oraz do zadawania pytań retorycznych w rodzaju: "Czy to co dobre dla państwa
        Kaczyńskich aby napewno jest równie dobre dla państwa polskiego?"
        Ale, czy w tym absurdalnym kaczym grajdołku to kogoś obchodzi?
        • m.marle Wtyka przekazała zainteresowanym nazwiska agentów 18.12.08, 01:48
          No to co? Czy ktoś odważy się ten kaczy układ nazwać zorganizowaną grupą
          przestępcza? Lub po prostu mafią, która przeniknęła swymi mackami struktury państwa?
          Czy nadal, jak mawia Kurski, będzie się: "ą, ę bułke przez bibułkę"?
          • 1normalnyczlowiek Jak tyPOwy bolszewik i złodziej,krzyczysz "Łapać 18.12.08, 10:09
            m.marle napisał: Czy ktoś odważy się ten kaczy układ nazwać zorganizowaną grupą
            przestępcza? Lub po prostu mafią, która przeniknęła swymi mackami struktury państwa?

---> ... złodzieja". Udajesz, że nie zauważyłeś pookrągłostołowego układu
            kapusiów z bezpieką, mającego na celu rozdzielenie łupów POmiędzy siebie. Według
            ciebie po 89 roku nie było: FOZZ-u, mafii paliwowej, złomowej, węglowej,
            alkoholowej ...
          • piglowacki Re: Wtyka przekazała zainteresowanym nazwiska age 18.12.08, 18:10

m.marle napisał:

> No to co? Czy ktoś odważy się ten kaczy układ nazwać zorganizowaną
            > grupą przestępcza?
            > Lub po prostu mafią, która przeniknęła swymi mackami struktury
            > państwa?
            > Czy nadal, jak mawia Kurski, będzie się: "ą, ę bułke przez
            > bibułkę"?

Też sądzę, że Donek nie ma JAJ. ;-)))

• piglowacki Super BoMBA 18.12.08, 09:24

piglowacki wyżej napisał:

> jak już PAMIĘĆ zawodzi tz. że robaczkom gorąco się robi. :-)

Dzisiaj rano u Jacusia Karnowskiego w PiS Radio Jarosław K. już jednoznacznie W
      ZAPARTE POSZEDŁ. ... do czerwoności.

Ciekaw jestem czy na SPEC TAJNEJ LIŚCIE agentów STRAŻNIK MIEJSKI kazał zaPiSywać
      CZYTELNIKÓW czy to w ramach tych nieewidencjonowanych SPOTKAŃ W PARKACH było ???

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już
      przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego
      konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową
      hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej
      zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.”
      - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)
      • wanda43 Re: Super BoMBA 18.12.08, 09:37
        Jesli on sie zapiera, to znaczy, ze to prawda. U niego biale znaczy czarne.
      • warczacy_z_wilkami Re: Super BoMBA 18.12.08, 10:42
        piglowacki napisał:
        > Ciekaw jestem czy na SPEC TAJNEJ LIŚCIE agentów STRAŻNIK MIEJSKI kazał zaPiSywa
        > ć
        > CZYTELNIKÓW czy to w ramach tych nieewidencjonowanych SPOTKAŃ W PARKACH było ??

widocznie jakaś bibliotekarka była co książki wypożyczała.

"Na przełomie 2007 i 2008 r., gdy PiS utracił władzę, nowe szefostwo ABW
        przeprowadziło wewnętrzną kontrolę. Wtedy właśnie odkryto, że politycy rządu PiS
        dostali wykaz tajnych współpracowników UOP"
    • orlepioro Re: BoMBA 18.12.08, 10:10
      Czyżby michnikowszczyzna nie wyniosła wszystkich teczek w ramach tzw.
      "komisji Michnika"?
    • ossey Re: to jest tylko sensacja dla tuskomatolow 18.12.08, 10:39
      czy na tym " dokumencie " jest adnotacja Kaczynskiego ... zapoznalel sie i jego
      podpis?
      Jesli nie....to GW znwu klamie.
      • piglowacki kaczy_mozdzku jeszcze osiela dała ;-))) 18.12.08, 10:59

ossey napisał: ....

PiSiowska logika ???

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Inteligencja zastępcza, autorytety zastępcze, prezydent zastępczy, moralność
        zastępcza i najgorsze - 1normalnyczłowiek zastępczy - to wszystko nam
        zafundowali PiSdzielcy. – by kaczy_mozdzek

• scoutek Re: to jest tylko sensacja dla tuskomatolow 18.12.08, 11:26
        ossey napisał:

> czy na tym " dokumencie " jest adnotacja Kaczynskiego ... zapoznalel sie i jego
        > podpis?
        > Jesli nie....to GW znwu klamie.

hahahahahaha
        masz JK az za tak durnego?
        ze podpisal sie na super tajnym dokumencie, ktorego nie wolno mu bylo ogladac?
        widze, ze nawet ja lepiej mysle o jego inteligencji niz jego zwolennik
        swiat sie konczy
    • piglowacki Wasssermnna odwracanie Pusia ogonem ;-))) 18.12.08, 12:16

…” "21 grudnia dobiega końca mój certyfikat bezpieczeństwa, gwarantujący mi
      dostęp do informacji niejawnych. Bez niego nie będę mógł zostać przewodniczącym
      sejmowej komisji do spraw specsłużb, choć teraz to właśnie ja powinienem nim
      zostać" - tłumaczył Zbigniew Wassermann i przypomina, że zmiana przewodniczącego
      ma nastąpić w czwartek.”…

„Ktoś chce uniemożliwić mi pracę”
      www.dziennik.pl/polityka/article284620/Wassermann_Ktos_chce_uniemozliwic_mi_prace.html

• 1.grosz Re: BoMBA 18.12.08, 12:57
      A komu sprzedał kopie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka