Dodaj do ulubionych

Opinie o IRB Serock praca -proszę

30.08.11, 16:37
Witam,czy ktoś z forum pracuje w Instytucie Rozw Biznesu na Wyzwolenia?
napiszcie coś o pracy tam,atmosferze,zarobkach,widze ze poszukują na stanowiska administracyjne itp..Nie mieszkam w Serocku i nie znam miejsca.Na spotkaniu kwalifikacyjnym są psychotesty warunkujące pewnie przyjęcie,musi ktos wiedzieć cokolwiek o pracy w tym miejscu,bardzo proszę o informacje i z góry serdeczne dzięki za pomoc .
prewka1990
Obserwuj wątek
    • szklanka89 Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 02.09.11, 14:58
      jak dla mnie ta praca to lipa. ogłoszenia dają już od dwóch lat ciągle na te same stanowiska. ludzie przyjeżdżają z całe Polski a oni dają do wypełnienia psychotesty i tyle. wiem bo sama składałam tam CV i śmiać mi się chce jak widzę ich kolejne ogłoszenia.
      • mackowy1 Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 03.09.11, 14:49
        tam z serocka to chyba mało osób pracuje. słyszałem, że kiepsko płacą. no i faktycznie dziwne jest to, że non stop rekrutują osoby na te same stanowiska.
    • anulka098765 Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 05.09.11, 08:56
      Witam mam taką samą opinię jak poprzednicy byłam również na tych testach, nie wiem w ogóle po co ta cała rekrutacja pic na wodę i tak nikogo nie zatrudniają bo wiecznie im coś nie pasuje normalna osoba bez znajomości nie ma szans zaliczyć testów ani dostać pracy! Nie warto tracić czasu...
      • prewka1990 Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 05.09.11, 09:47
        Tak cos własnie zdawało mi się...bardzo dziękuję Wam.
        • marcowy_pl Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 06.09.11, 14:19
          Witam,

Większość informacji, które są podane wyżej przez byłych "kandydatów" wymaga wyjaśnienia:
          1. W Instytucie po weryfikacji CV na dane stanowisko wybrane osoby zapraszane są baterię testów, które badają między innymi kompetencje kandydata. A że na niektóre stanowiska ciężko znaleźć odpowiednich ludzi to dlatego trwa dość długo proces rekrutacji,
          2. Zarobki na początku nie są wysokie, jednak rekompensuje to koszty dojazdu jeśli ktoś jest z Serocka lub okolic. Jazda do pracy 10 minut rowerem, lub 5 minut samochodem nijak ma się do średnio 2 godzin jazdy do Warszawy w jedną stronę. Wystarczy skalkulować koszty,
          3. Atmosfera jest fajna, pracuje większość kobiet i nie ma praktycznie rotacji na stanowiskach w Serocku.
          Pracuję w Instytucie w Serocku (część szkoleniowa) od 5 lat tak więc wiem co mówię. Natomiast z Serocka i okolic jest większość pracowników Centrum Konferencyjnego.

Pozdrawiam
    • monikada80 Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 20.09.11, 17:13
      Proszę nie tracić czasu na ten cały proces irb to jest tylko wykorzystywanie ludzi żeby kadry miały co robić a wszyscy są jak króliki doświadczalne i tak nikt się nie dostanie chyba że jest CÓRKĄ RECEPCJONISTKI tak było ostatnio znam osobę która była już po tych zaliczonych testach na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko było super miała możliwości ostatni rok studiów ZALICZYŁA TE DZIWNE TESTY a i tak ustyszała dziękuję!!!!!!!!!!bo miejsce było zarezerwowane dla córki recepcjonistki.Wiec nie ważne jak się napisze te testy tyko KTO MA JE ZDAĆ a to jest ustalane niestety nie na podstawie wyników testów.Powodzenia......Dla mnie ta firma straciła swoją wiarygodność.
    • warszawianka85 Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 21.09.11, 23:16
      Nie chce już słyszeć o tych testach. Rozmawiałam z kilkoma osobami które je zdawały i oczywiście nie zdały a inni zapytani ludzie już na początku pytania śmiech że oni tam piszą i piszą i nikt nie zdaje...Są już chyba od 2 lat raz w tygodniu po 15 osób specjalnie przeznaczona sala z kartką testy na stałe.Pani która je prowadzi i dzięki temu ma pracę wszystko ,,fajnie,, tylko nikt z tych osób nie dostaje pracy.Za to są awanse recepcji, kelnerów, córki recepcjonistki bez względu na wynik testów!!!ich sprawa ,,świetnej,, firmy tylko nikt nie pomyśli o ludziach którzy przychodząc na te testy tracą czas 2 h testy przygotowanie dojazd i pieniądze np. na dojazd z z W-wy. Pzdsad
    • annamanuela Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 20.10.11, 13:02
      Jeśli już krąży taka opinia o tym instytucie to ciekawe ile osób złoży tam papiery jak naprawdę będą potrzebować ludzi do pracy?
      Nikt poważny nie weźmie pod uwagę takiego ogłoszenia, żaden porządny pracownik.
    • dee.dee.7 Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 03.03.14, 10:42
      Rozglądam się właśnie za ewentualną pracą i widziałam dziś nowe ogłoszenie IRB.
      Choć spełniam ich wymagania aż nadto, to nie mam zamiaru wysyłać swojej aplikacji skoro panuje taka negatywna opinia o nich, szkoda czasu na jakieś bezcelowe testy.
      Ciekawe ilu znowu naiwnych da się nabrać?
      • marcowy_pl Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 05.03.14, 17:19
        Chciałbym ponownie zweryfikować opinie, które tu są napisane na temat testów.
        Pracuję w Instytucie ponad 7 lat i w tym czasie zatrudniłem do swojego zespołu kilka osób w przeciągu tego czasu (3 w ostatnich 5 miesiącach).
        Wszystkie pisały i przeszły testy. Istotna informacja: testów się nie zdaje. Pisałem wcześniej, że badamy kompetencje i osobowość kandydatów po to, aby na tyle ile to możliwe odpowiadały one naszym stanowiskom pracy.
        Nikt z niezadowolonych tego nie napisał ale informujemy osoby, których nie przyjęliśmy, że można uzyskać indywidualny feedback na temat swoich wyników (spotkanie z psychologiem). To nic nie kosztuje a można uzyskać wiele cennych informacji na temat siebie pod kątem dalszego rozwoju.
        • dee.dee.7 Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 08.03.14, 18:56
          Skoro w tak krótkim czasie przyjął Pan do pracy 3 osoby to znaczy, że firma się rozwija czy macie tak dużą rotacje pracowników bo pomysł z testami się nie sprawdza?
          Błędnie zbadały kompetencje i osobowość kandydatów?

• oliwkawawa Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 08.03.14, 21:33
            Firma się rozwija.. taaaaa.... big_grin
            • ser-ock Re: Opinie o IRB Serock praca -proszę 10.03.14, 16:05
              Celem tych testów jest sprawdzenie czy będziesz dobrym robolem, który nie będzie wiele oczkiwał i poświęcał się całkowicie pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka