magdeczka27 09.11.05, 20:55 jest tylko maly problem nie mam wizy trza poszukac fajnego amerykanina kto mi pomoze postawie lody pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysza_81 Madzia 09.11.05, 21:13 Madzia,to juz w desperacje popadlas?))) PS.Madzia a jak sie zakochasz i ten fajny amerykanin,tez,a potem Ci nie wybaczy,ze Ty interesy robisz)) Odpowiedz Link
aga309 Re: Madzia 09.11.05, 21:28 W Polsce Madziu jest też pięknie) Jak to mówią : cudze chwalicie swego nie znacie! Ps. Ale jeżeli tak bardzo chcesz wyjechać to trudno, powodzonka)) Pozdrawiam ! Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Madzia 10.11.05, 12:25 aga309 napisała: > W Polsce Madziu jest też pięknie) Jak to mówią : cudze > chwalicie swego nie znacie! > Ps. Ale jeżeli tak bardzo chcesz wyjechać to trudno, powodzonka)) > Pozdrawiam ! nie dzieki polska jest ladna ae tutaj jest fatalnie wszystko mnie wkurza kazdy jest falszywy i zle zyczy ciekawi mnie czemu ty wyjechalas tam skoro masz takie zdanie o naszym kraju? Odpowiedz Link
mysza_81 Magda.... 10.11.05, 13:10 Magda,mnie tez wiele rzeczy wkurzaMylisz sie jesli kazdy jest falszywy,to nie tak.Wszedzie,bedac zagranica czy tu w Polsce znajdzie sie ktos kto zle zyczy i robi wiecej szkody niz pozytku.Poprostu tak jest skonstruowany swiat i sam wyjazd do Stanow niczego nie rozwiaze.Bo tam tez mozesz trafic na osoby falszywe i zle zyczace Ci.Oczywiscie tego Ci nie zycze))Pozdrowienia i glowa do gory))) Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Magda.... 11.11.05, 13:44 mysza_81 napisała: hej ponoc mieszkasz w polsce moglac napisac fajnie,ze ktos tutaj jeszcze zostal pozdrawiam do kiedys moze > Magda,mnie tez wiele rzeczy wkurzaMylisz sie jesli kazdy jest falszywy,to nie > > tak.Wszedzie,bedac zagranica czy tu w Polsce znajdzie sie ktos kto zle zyczy i > robi wiecej szkody niz pozytku.Poprostu tak jest skonstruowany swiat i sam > wyjazd do Stanow niczego nie rozwiaze.Bo tam tez mozesz trafic na osoby > falszywe i zle zyczace Ci.Oczywiscie tego Ci nie zycze))Pozdrowienia i glowa > do gory))) Odpowiedz Link
cuski Madziu 11.11.05, 01:42 Madziu, Aga mieszka w Polsce - to po pierwsze, a po drugie, to w stanach Polacy sa dwa razy gorsi !!! PS. Latwiej zaprzyjaznic sie z wilkiem, niz z Polakiem za granica !!! Oczywiscie istnieja wyjatki !!! Odpowiedz Link
aga309 Re: Madzia 16.11.05, 21:24 Ja mieszkam w Polsce i nia mam zamiaru wyjeżdżać! Pozdrowionka Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Madzia 10.11.05, 12:24 mysza_81 napisała: > Pozdrowionka dla Ciebie)))) dzieki jestes mila Odpowiedz Link
mysza_81 Re: Madzia 09.11.05, 21:25 Ja bym byla wkurzona,to malo powiedziane,pewnie bym nie wybaczyla,jakby facet spotykal sie ze mna tylko,dlatego,ze mialby jakies interesy zrobic kosztem mojej osoby Odpowiedz Link
cuski Tutaj w Stanach... 10.11.05, 02:00 Tutaj w Stanach, fikcyjne sluby sa powszechne... zwykle taki slub, kosztuje 15 tys. dolarow )) Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Madzia 10.11.05, 11:49 mysza_81 napisała: > Madzia,to juz w desperacje popadlas?))) > PS.Madzia a jak sie zakochasz i ten fajny amerykanin,tez,a potem Ci nie > wybaczy,ze Ty interesy robisz)) masz racje mam depreche i nie chce mi sie nic kazdy mnie olal faceci mnie nie chca czemu jestem ladna mila kochana co sie dzieje mam juz tyle lat chce byc szczesliwa Odpowiedz Link
cuski Magda 11.11.05, 01:45 Magda, nie szukaj faceta na sile, bo wyrzadzisz sobie wielka krzywde !!! PS. Po prostu badz cierpliwa i od czasu pomodl sie w tej intencji. Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Madzia 10.11.05, 12:24 mysza_81 napisała: > Madzia,to juz w desperacje popadlas?))) > PS.Madzia a jak sie zakochasz i ten fajny amerykanin,tez,a potem Ci nie > wybaczy,ze Ty interesy robisz)) trudno raz sie zyje nie moja wina,ze chce zobaczyc stany kurcze po nowym roku sprobuje dostac wize anoz sie uda ty masz szczescie jestes tam a mnie tutaj w polsce nic nie trzyma nie mam nikogo rodziny wiec na co mam czekac chce byc tylko szczesliwa Odpowiedz Link
mysza_81 Madzia! 10.11.05, 13:05 Madzia,mylisz sie,ja nie jestem tam jak to napisalas.Mieszkam w Polsce!!!!Mnie tu jak na razie trzyma wiele spraw i obowiazkow.Jak to Cie nic nie trzyma? Przesadzasz!Madzia,wszedzie mozna byc szczesliwym nie tylko zagranica,ale rowniez tu w Polsce Odpowiedz Link
cuski Szczescie nie zalezy, ani od... 11.11.05, 01:49 Szczescie nie zalezy, ani od kraju, ani od kontynentu, lecz od ludzi !!! Odpowiedz Link
cuski Zwykle jest tak... 10.11.05, 01:56 Zwykle jest tak, ze gdy Ktos chce bardzo wyjechac do Stanow, to i wyjedzie, ale wycieczce tej bedzie towarzyszyc duze rozczarowanie... tak bylo w moim przypadku. Odpowiedz Link
speranzaa Re: Zwykle jest tak... 10.11.05, 04:17 niekoniecznie rozczarowanie, w kazdym razie wszytskich chetnych zapraszamy poznac smak ameryki. i od razu zostaniecie drogie panie rzucone na domki, na tzw."szmate". kazda przez to musi przejsc, aby potem bylo cos lepszego Odpowiedz Link
magdeczka27 Re: Zwykle jest tak... 10.11.05, 12:28 speranzaa napisała: > niekoniecznie rozczarowanie, w kazdym razie wszytskich chetnych zapraszamy > poznac smak ameryki. i od razu zostaniecie drogie panie rzucone na domki, na > tzw."szmate". kazda przez to musi przejsc, aby potem bylo cos lepszego dzieki ale na poczatek moze byc nie marza mi sie kokosy chce tylko uciec i odpoczac problem bedzie zlotem w zyciu nie lecialam i predzej umre chyba,ze kaze sie uspic i obudzic na miejscu ale najpierw musze miec wize kto mi pomoze Odpowiedz Link
himera24 Re: marzy mi sie wypad do stanow 11.11.05, 17:01 magdeczka27 napisała: > jest tylko maly problem nie mam wizy trza poszukac fajnego amerykanina kto mi > pomoze postawie lody pozdrawiam Magda, w stanach jest zajebiscie, "lodow stawiac" facetom nie musisz, aby ciebie polubili, no chyba ze sie uprzesz. w stanach potrzebny jest spryt i bezwzglednosc, no chyba ze masz kasy jak lodu i na wszystko lejesz. pozatym jest, ok. ja lubie stany. Odpowiedz Link
cuski A ja na odwrot... 12.11.05, 02:05 A ja na odwrot... nienawidze tego cholernego kraju, w ktorym przyszlo mi niestety zyc !!! PS. Mam nadzieje, ze kiedys wroce do mojej Ojczyzny i starych przyjaciol. Odpowiedz Link
himera24 Re: A ja na odwrot... 12.11.05, 04:34 > PS. Mam nadzieje, ze kiedys wroce do mojej Ojczyzny i starych przyjaciol. my tez mamy taka nadzieje. Odpowiedz Link
speranzaa Re: A ja na odwrot... 12.11.05, 04:49 po co siedzisz w tym cholernym kraju??? mozesz wrocic w kazdej chwili, na sile ameryka nikogo nie trzyma.to samo mowil moj kolega, nie nawidzi ameryki, ale siedzi tu nadal juz 5 lat minelo i tez ma zielona karte wlasnie tego nie mozna pojac, nienawidzisz to wracaj. ale sadze, ze trzymaja go tu zielone pieniazki Odpowiedz Link
himera24 Re: A ja na odwrot... 12.11.05, 05:00 speranzaa napisała: > po co siedzisz w tym cholernym kraju??? > mozesz wrocic w kazdej chwili, na sile ameryka nikogo nie trzyma.to samo mowil > moj kolega, nie nawidzi ameryki, ale siedzi tu nadal juz 5 lat minelo i tez ma > zielona karte > wlasnie tego nie mozna pojac, nienawidzisz to wracaj. ale sadze, ze trzymaja go > > tu zielone pieniazki dokladnie speranza. ja tez nie rozumiem takich ludzi co im sie tu nie podoba co ciagle medza ze tu tak okropnie, a w polsce tak zajebiscie, wiec nie rozumiem. jak to jest Tomek? Odpowiedz Link
cuski Juz napisalem jak to jest ! 12.11.05, 05:08 Juz napisalem jak to jest ! PS. Ja tez wielu ludzi nie rozumiem ! Odpowiedz Link
cuski Mnie trzyma tutaj rodzina ! 12.11.05, 05:03 Mnie trzyma tutaj rodzina. W Polsce poza starymi przyjaciolmi nie mam nikogo PS. Wiem co to tesknota za rodzina... 3 lata mieszkalem w Polsce sam, jak palec !!! Odpowiedz Link
himera24 Re: Mnie trzyma tutaj rodzina ! 12.11.05, 05:13 cuski napisał: > Mnie trzyma tutaj rodzina. W Polsce poza starymi przyjaciolmi nie mam nikogo :- > ( > > PS. Wiem co to tesknota za rodzina... > 3 lata mieszkalem w Polsce sam, jak palec !!! ale mimo tego mieszkasz w stanach z rodzino i nienawidzisz tego miejsca, znaczy to tylko tyle ze przyjaciele znacza dla ciebie wiecej niz rodzina. Odpowiedz Link
cuski Dla mnie na pierwszym miejscu... 12.11.05, 05:15 Dla mnie na pierwszym miejscu jest RODZINA... gdyby bylo na odwrot, to juz dawno opuscilbym ten przeklety kraj !!! Odpowiedz Link
himera24 Re: Dla mnie na pierwszym miejscu... 12.11.05, 05:18 cuski napisał: > Dla mnie na pierwszym miejscu jest RODZINA... gdyby bylo na odwrot, > to juz dawno opuscilbym ten przeklety kraj !!! pamietaj, czasem trzeba myslec o sobie. Odpowiedz Link
himera24 Re: WOLE... 12.11.05, 05:26 cuski napisał: > WOLE WYJSC NA GLUPCA, NIZ NA EGOISTE !!! pogon za wlasnym szczesciem to nie egoizm Tomek. Odpowiedz Link
cuski Problem w tym... 12.11.05, 05:28 Problem w tym, ze kazdy inaczej postrzega swoje szczescie ! Odpowiedz Link
himera24 Re: Problem w tym... 12.11.05, 05:32 cuski napisał: > Problem w tym, ze kazdy inaczej postrzega swoje szczescie ! nie rozumiem ciebie. piszesz ze nienawidzisz stanow, wiec wnioskuje ze jestes nieszczesliwy. tesknisz za Polska i za przyjaciolmi, ale trzyma cie tu rodzina. wie co daje ci szczescie? to ze mozesz sie poswiecic rodzinie, byc z nimi kosztem swego dobrego samopoczucia? Odpowiedz Link
cuski Sa ludzie, ktorzy... 12.11.05, 05:35 Sa ludzie, ktorzy czerpia szczescie ze szczescia innych. Odpowiedz Link
himera24 Re: Sa ludzie, ktorzy... 12.11.05, 05:40 cuski napisał: > Sa ludzie, ktorzy czerpia szczescie ze szczescia innych. no wiec napisz czy jestes szczesliwy zyjac w stanach czy nie? Odpowiedz Link
cuski Jestem szczesliwy, poniewaz... 12.11.05, 05:48 Jestem szczesliwy, poniewaz jestem blisko RODZINY, ale nie cierpie tego cholernego ELDORADO !!! PS. Czy to tak trudno zrozumiec ?! Odpowiedz Link
himera24 Re: Jestem szczesliwy, poniewaz... 12.11.05, 05:50 cuski napisał: > Jestem szczesliwy, poniewaz jestem blisko RODZINY, > ale nie cierpie tego cholernego ELDORADO !!! > masz bardzo zle wyobrazenie o tym kraju. moze przestan zyc w zamknietym swiecie otoczony tylko polakami i zacznij poznawac ludzi o roznych rasach, kulturach i wynies cos z tego ze juz tu jestes. Odpowiedz Link
cuski Najwiekszym problemem tego kraju jest to... 12.11.05, 05:55 Najwiekszym problemem tego kraju jest to, ze latwiej jest tutaj "to make money", niz "to make friends" !!! Odpowiedz Link
himera24 Re: Najwiekszym problemem tego kraju jest to... 14.11.05, 04:14 dla chcacego nic trudnego. zaloze sie ze dla takiej cieplej i milej osoby jak ty zdobywanie przyjaciol to nic trudnego. Odpowiedz Link
cuski Posluchaj Kasiu ! 14.11.05, 04:16 Posluchaj Kasiu, nie mam problemu w zawieraniu przyjazni, problem tkwi gdzie indziej - tutejsi ludzie po prostu mnie draznia. Odpowiedz Link
himera24 Re: Posluchaj Kasiu ! 14.11.05, 05:10 cuski napisał: > Posluchaj Kasiu, nie mam problemu w zawieraniu przyjazni, > problem tkwi gdzie indziej - tutejsi ludzie po prostu mnie draznia. mnie draznia i nudza prawie wszyscy ludzie bez wzgledu na polozenie geograficzne Odpowiedz Link
speranzaa Re: marzy mi sie wypad do stanow 12.11.05, 02:00 pewno, ze fajnie, tylko trzeba o to troche powalczyc, bo tu te zielone nie leza na ulicy jak wydaje sie co poniektorym Odpowiedz Link
speranzaa Re: marzy mi sie wypad do stanow 15.11.05, 06:06 nie przeklinaj tego kraju, bo jak na razie to on daje ci srodki do zycia , skoro tu dalej siedzisz. Odpowiedz Link
speranzaa Re: marzy mi sie wypad do stanow 15.11.05, 06:13 draznia cie Polacy??? wiem, ze nasz narod tu nie jest za specjalnie zyczliwy jeden drugiemu, ale wierz mi, ze sa dobrzy ludzie. a jak nie to poszukaj wsrod amerykanow ( czy tez inaczej okreslajac potomkow europejczykow). mimo ich usmiechu czesto sztucznego to wbrew pozorom zyczliwi ludzie. przynajmniej nie narzekaja. a poz atym to masz tu mozliwosci innej pracy niz construction, wiec to wykorzystaj, bo niektorzy tego nie maja, a by chcieli. teraz musze isc do szkoly, zeby sie troche przekwalifikowac. i ciesz sie zyciem tomeczku Odpowiedz Link
cuski No coz Speranzoo... 16.11.05, 03:25 No coz Speranzoo, powiem tak: - Pieniadze jednak, to nie wszystko !!! Odpowiedz Link