Dodaj do ulubionych

marzy mi sie wypad do stanow

09.11.05, 20:55
jest tylko maly problem nie mam wizy trza poszukac fajnego amerykanina kto mi
pomoze postawie lody pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mysza_81 Madzia 09.11.05, 21:13
      Madzia,to juz w desperacje popadlas?smile)))
      PS.Madzia a jak sie zakochasz i ten fajny amerykanin,tez,a potem Ci nie
      wybaczy,ze Ty interesy robiszsmile))
      • mysza_81 Re: Madzia 09.11.05, 21:14
        Pozdrowionka dla Ciebiesmile))))
        • aga309 Re: Madzia 09.11.05, 21:28
          W Polsce Madziu jest też piękniesmile) Jak to mówią : cudze
          chwalicie swego nie znacie!
          Ps. Ale jeżeli tak bardzo chcesz wyjechać to trudno, powodzonkasmile))
          Pozdrawiam !
          • mysza_81 Aga 09.11.05, 21:31
            Aga,czekam na Ciebiesmile
            • aga309 Myszko 09.11.05, 22:28
              Nie mogłam tutaj być sorki sad(
              • mysza_81 Re: Myszko 09.11.05, 22:30
                Wiem Agussmile
          • magdeczka27 Re: Madzia 10.11.05, 12:25
            aga309 napisała:

> W Polsce Madziu jest też piękniesmile) Jak to mówią : cudze
            > chwalicie swego nie znacie!
            > Ps. Ale jeżeli tak bardzo chcesz wyjechać to trudno, powodzonkasmile))
            > Pozdrawiam !
            nie dzieki polska jest ladna ae tutaj jest fatalnie wszystko mnie wkurza kazdy
            jest falszywy i zle zyczy ciekawi mnie czemu ty wyjechalas tam skoro masz takie
            zdanie o naszym kraju?
            • mysza_81 Magda.... 10.11.05, 13:10
              Magda,mnie tez wiele rzeczy wkurzasmileMylisz sie jesli kazdy jest falszywy,to nie
              tak.Wszedzie,bedac zagranica czy tu w Polsce znajdzie sie ktos kto zle zyczy i
              robi wiecej szkody niz pozytku.Poprostu tak jest skonstruowany swiat i sam
              wyjazd do Stanow niczego nie rozwiaze.Bo tam tez mozesz trafic na osoby
              falszywe i zle zyczace Ci.Oczywiscie tego Ci nie zyczesmile))Pozdrowienia i glowa
              do gorysmile)))
              • magdeczka27 Re: Magda.... 11.11.05, 13:44
                mysza_81 napisała:
                hej ponoc mieszkasz w polsce moglac napisac fajnie,ze ktos tutaj jeszcze zostal
                pozdrawiam do kiedys moze
                > Magda,mnie tez wiele rzeczy wkurzasmileMylisz sie jesli kazdy jest falszywy,to nie
                >
                > tak.Wszedzie,bedac zagranica czy tu w Polsce znajdzie sie ktos kto zle zyczy i
                > robi wiecej szkody niz pozytku.Poprostu tak jest skonstruowany swiat i sam
                > wyjazd do Stanow niczego nie rozwiaze.Bo tam tez mozesz trafic na osoby
                > falszywe i zle zyczace Ci.Oczywiscie tego Ci nie zyczesmile))Pozdrowienia i glowa
                > do gorysmile)))
            • cuski Madziu 11.11.05, 01:42
              Madziu, Aga mieszka w Polsce - to po pierwsze,
              a po drugie, to w stanach Polacy sa dwa razy gorsi !!!

PS. Latwiej zaprzyjaznic sie z wilkiem, niz z Polakiem za granica !!!
              Oczywiscie istnieja wyjatki !!!
            • aga309 Re: Madzia 16.11.05, 21:24
              Ja mieszkam w Polsce i nia mam zamiaru wyjeżdżać!

Pozdrowionka smile
        • magdeczka27 Re: Madzia 10.11.05, 12:24
          mysza_81 napisała:

> Pozdrowionka dla Ciebiesmile))))
          dzieki jestes mila
      • mysza_81 Re: Madzia 09.11.05, 21:25
        Ja bym byla wkurzona,to malo powiedziane,pewnie bym nie wybaczyla,jakby facet
        spotykal sie ze mna tylko,dlatego,ze mialby jakies interesy zrobic kosztem
        mojej osobysmile
        • cuski Tutaj w Stanach... 10.11.05, 02:00
          Tutaj w Stanach, fikcyjne sluby sa powszechne... zwykle taki slub,
          kosztuje 15 tys. dolarow smile))
      • magdeczka27 Re: Madzia 10.11.05, 11:49
        mysza_81 napisała:

> Madzia,to juz w desperacje popadlas?smile)))
        > PS.Madzia a jak sie zakochasz i ten fajny amerykanin,tez,a potem Ci nie
        > wybaczy,ze Ty interesy robiszsmile))
        masz racje mam depreche i nie chce mi sie nic kazdy mnie olal faceci mnie nie
        chca czemu jestem ladna mila kochana co sie dzieje mam juz tyle lat chce byc
        szczesliwa
        • cuski Magda 11.11.05, 01:45
          Magda, nie szukaj faceta na sile, bo wyrzadzisz sobie wielka krzywde !!!

PS. Po prostu badz cierpliwa i od czasu pomodl sie w tej intencji.
      • magdeczka27 Re: Madzia 10.11.05, 12:24
        mysza_81 napisała:

> Madzia,to juz w desperacje popadlas?smile)))
        > PS.Madzia a jak sie zakochasz i ten fajny amerykanin,tez,a potem Ci nie
        > wybaczy,ze Ty interesy robiszsmile))
        trudno raz sie zyje nie moja wina,ze chce zobaczyc stany kurcze po nowym roku
        sprobuje dostac wize anoz sie uda ty masz szczescie jestes tam a mnie tutaj w
        polsce nic nie trzyma nie mam nikogo rodziny wiec na co mam czekac chce byc
        tylko szczesliwa
        • mysza_81 Madzia! 10.11.05, 13:05
          Madzia,mylisz sie,ja nie jestem tam jak to napisalas.Mieszkam w Polsce!!!!Mnie
          tu jak na razie trzyma wiele spraw i obowiazkow.Jak to Cie nic nie trzyma?
          Przesadzasz!Madzia,wszedzie mozna byc szczesliwym nie tylko zagranica,ale
          rowniez tu w Polscesmile
          • cuski Szczescie nie zalezy, ani od... 11.11.05, 01:49
            Szczescie nie zalezy, ani od kraju, ani od kontynentu, lecz od ludzi !!!
        • cuski Madziu ! 11.11.05, 01:47
          Mysza rowniez mieszka w Polsce.
          • mysza_81 Re: Madziu ! 11.11.05, 11:22
            smile))))))))))))))
    • cuski Zwykle jest tak... 10.11.05, 01:56
      Zwykle jest tak, ze gdy Ktos chce bardzo wyjechac do Stanow, to i wyjedzie,
      ale wycieczce tej bedzie towarzyszyc duze rozczarowanie... tak bylo w moim
      przypadku.
      • speranzaa Re: Zwykle jest tak... 10.11.05, 04:17
        niekoniecznie rozczarowanie, w kazdym razie wszytskich chetnych zapraszamy
        poznac smak ameryki. i od razu zostaniecie drogie panie rzucone na domki, na
        tzw."szmate". kazda przez to musi przejsc, aby potem bylo cos lepszegosmile
        • magdeczka27 Re: Zwykle jest tak... 10.11.05, 12:28
          speranzaa napisała:

> niekoniecznie rozczarowanie, w kazdym razie wszytskich chetnych zapraszamy
          > poznac smak ameryki. i od razu zostaniecie drogie panie rzucone na domki, na
          > tzw."szmate". kazda przez to musi przejsc, aby potem bylo cos lepszegosmile
          dzieki ale na poczatek moze byc nie marza mi sie kokosy chce tylko uciec i
          odpoczac problem bedzie zlotem w zyciu nie lecialam i predzej umre chyba,ze
          kaze sie uspic i obudzic na miejscu ale najpierw musze miec wize kto mi pomoze
    • himera24 Re: marzy mi sie wypad do stanow 11.11.05, 17:01
      magdeczka27 napisała:

> jest tylko maly problem nie mam wizy trza poszukac fajnego amerykanina kto mi
      > pomoze postawie lody pozdrawiam

Magda, w stanach jest zajebiscie, "lodow stawiac" facetom nie musisz, aby
      ciebie polubili, no chyba ze sie uprzesz.
      w stanach potrzebny jest spryt i bezwzglednosc, no chyba ze masz kasy jak lodu
      i na wszystko lejesz.

pozatym jest, ok.

ja lubie stany.
      • cuski A ja na odwrot... 12.11.05, 02:05
        A ja na odwrot... nienawidze tego cholernego kraju, w ktorym
        przyszlo mi niestety zyc !!!

PS. Mam nadzieje, ze kiedys wroce do mojej Ojczyzny i starych przyjaciol.
        • himera24 Re: A ja na odwrot... 12.11.05, 04:34
          > PS. Mam nadzieje, ze kiedys wroce do mojej Ojczyzny i starych przyjaciol.

my tez mamy taka nadzieje.
          • cuski Re: A ja na odwrot... 12.11.05, 04:44
            Przynajmniej w tym jednym sie zgadzamy.
        • speranzaa Re: A ja na odwrot... 12.11.05, 04:49
          po co siedzisz w tym cholernym kraju???
          mozesz wrocic w kazdej chwili, na sile ameryka nikogo nie trzyma.to samo mowil
          moj kolega, nie nawidzi ameryki, ale siedzi tu nadal juz 5 lat minelo i tez ma
          zielona karte
          wlasnie tego nie mozna pojac, nienawidzisz to wracaj. ale sadze, ze trzymaja go
          tu zielone pieniazki
          • himera24 Re: A ja na odwrot... 12.11.05, 05:00
            speranzaa napisała:

> po co siedzisz w tym cholernym kraju???
            > mozesz wrocic w kazdej chwili, na sile ameryka nikogo nie trzyma.to samo
            mowil
            > moj kolega, nie nawidzi ameryki, ale siedzi tu nadal juz 5 lat minelo i tez
            ma
            > zielona karte
            > wlasnie tego nie mozna pojac, nienawidzisz to wracaj. ale sadze, ze trzymaja
            go
            >
            > tu zielone pieniazki

dokladnie speranza.
            ja tez nie rozumiem takich ludzi co im sie tu nie podoba co ciagle medza ze tu
            tak okropnie, a w polsce tak zajebiscie, wiec nie rozumiem. jak to jest Tomek?
            • cuski Juz napisalem jak to jest ! 12.11.05, 05:08
              Juz napisalem jak to jest !

PS. Ja tez wielu ludzi nie rozumiem !
          • cuski Mnie trzyma tutaj rodzina ! 12.11.05, 05:03
            Mnie trzyma tutaj rodzina. W Polsce poza starymi przyjaciolmi nie mam nikogo sad

PS. Wiem co to tesknota za rodzina...
            3 lata mieszkalem w Polsce sam, jak palec !!!
            • himera24 Re: Mnie trzyma tutaj rodzina ! 12.11.05, 05:13
              cuski napisał:

> Mnie trzyma tutaj rodzina. W Polsce poza starymi przyjaciolmi nie mam
              nikogo :-
              > (
              >
              > PS. Wiem co to tesknota za rodzina...
              > 3 lata mieszkalem w Polsce sam, jak palec !!!

ale mimo tego mieszkasz w stanach z rodzino i nienawidzisz tego miejsca, znaczy
              to tylko tyle ze przyjaciele znacza dla ciebie wiecej niz rodzina.
              • cuski Dla mnie na pierwszym miejscu... 12.11.05, 05:15
                Dla mnie na pierwszym miejscu jest RODZINA... gdyby bylo na odwrot,
                to juz dawno opuscilbym ten przeklety kraj !!!
                • himera24 Re: Dla mnie na pierwszym miejscu... 12.11.05, 05:18
                  cuski napisał:

> Dla mnie na pierwszym miejscu jest RODZINA... gdyby bylo na odwrot,
                  > to juz dawno opuscilbym ten przeklety kraj !!!

pamietaj, czasem trzeba myslec o sobie.
                  • cuski WOLE... 12.11.05, 05:24
                    WOLE WYJSC NA GLUPCA, NIZ NA EGOISTE !!!
                    • himera24 Re: WOLE... 12.11.05, 05:26
                      cuski napisał:

> WOLE WYJSC NA GLUPCA, NIZ NA EGOISTE !!!

pogon za wlasnym szczesciem to nie egoizm Tomek.
                      • cuski Problem w tym... 12.11.05, 05:28
                        Problem w tym, ze kazdy inaczej postrzega swoje szczescie !
                        • himera24 Re: Problem w tym... 12.11.05, 05:32
                          cuski napisał:

> Problem w tym, ze kazdy inaczej postrzega swoje szczescie !

nie rozumiem ciebie. piszesz ze nienawidzisz stanow, wiec wnioskuje ze jestes
                          nieszczesliwy. tesknisz za Polska i za przyjaciolmi, ale trzyma cie tu rodzina.
                          wie co daje ci szczescie? to ze mozesz sie poswiecic rodzinie, byc z nimi
                          kosztem swego dobrego samopoczucia?
                          • cuski Sa ludzie, ktorzy... 12.11.05, 05:35
                            Sa ludzie, ktorzy czerpia szczescie ze szczescia innych.
                            • himera24 Re: Sa ludzie, ktorzy... 12.11.05, 05:40
                              cuski napisał:

> Sa ludzie, ktorzy czerpia szczescie ze szczescia innych.

no wiec napisz czy jestes szczesliwy zyjac w stanach czy nie?
                              • cuski Jestem szczesliwy, poniewaz... 12.11.05, 05:48
                                Jestem szczesliwy, poniewaz jestem blisko RODZINY,
                                ale nie cierpie tego cholernego ELDORADO !!!

PS. Czy to tak trudno zrozumiec ?!
                                • himera24 Re: Jestem szczesliwy, poniewaz... 12.11.05, 05:50
                                  cuski napisał:

> Jestem szczesliwy, poniewaz jestem blisko RODZINY,
                                  > ale nie cierpie tego cholernego ELDORADO !!!
                                  >

masz bardzo zle wyobrazenie o tym kraju.
                                  moze przestan zyc w zamknietym swiecie otoczony tylko polakami i zacznij
                                  poznawac ludzi o roznych rasach, kulturach i wynies cos z tego ze juz tu jestes.
                                  • cuski Najwiekszym problemem tego kraju jest to... 12.11.05, 05:55
                                    Najwiekszym problemem tego kraju jest to,
                                    ze latwiej jest tutaj "to make money", niz "to make friends" !!!
                                    • himera24 Re: Najwiekszym problemem tego kraju jest to... 14.11.05, 04:14
                                      dla chcacego nic trudnego.

zaloze sie ze dla takiej cieplej i milej osoby jak ty zdobywanie przyjaciol to
                                      nic trudnego.
                                      • cuski Posluchaj Kasiu ! 14.11.05, 04:16
                                        Posluchaj Kasiu, nie mam problemu w zawieraniu przyjazni,
                                        problem tkwi gdzie indziej - tutejsi ludzie po prostu mnie draznia.
                                        • himera24 Re: Posluchaj Kasiu ! 14.11.05, 05:10
                                          cuski napisał:

> Posluchaj Kasiu, nie mam problemu w zawieraniu przyjazni,
                                          > problem tkwi gdzie indziej - tutejsi ludzie po prostu mnie draznia.

mnie draznia i nudza prawie wszyscy ludziesmile bez wzgledu na polozenie
                                          geograficzne smile
    • speranzaa Re: marzy mi sie wypad do stanow 12.11.05, 02:00
      pewno, ze fajnie, tylko trzeba o to troche powalczyc, bo tu te zielone nie leza
      na ulicy jak wydaje sie co poniektorym
    • speranzaa Re: marzy mi sie wypad do stanow 15.11.05, 06:06
      nie przeklinaj tego kraju, bo jak na razie to on daje ci srodki do zycia ,
      skoro tu dalej siedzisz.
      • speranzaa Re: marzy mi sie wypad do stanow 15.11.05, 06:13
        draznia cie Polacy??? wiem, ze nasz narod tu nie jest za specjalnie zyczliwy
        jeden drugiemu, ale wierz mi, ze sa dobrzy ludzie. a jak nie to poszukaj wsrod
        amerykanow ( czy tez inaczej okreslajac potomkow europejczykow). mimo ich
        usmiechu czesto sztucznego to wbrew pozorom zyczliwi ludzie. przynajmniej nie
        narzekaja.
        a poz atym to masz tu mozliwosci innej pracy niz construction, wiec to
        wykorzystaj, bo niektorzy tego nie maja, a by chcieli.
        teraz musze isc do szkoly, zeby sie troche przekwalifikowac.

i ciesz sie zyciem tomeczku
        • cuski Asiu 16.11.05, 03:26
          Asiu, chcialbym, ale nie potrafie !
      • cuski No coz Speranzoo... 16.11.05, 03:25
        No coz Speranzoo, powiem tak:
        - Pieniadze jednak, to nie wszystko !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka