10.02.06, 02:12
Czy Ktos wie, jaka jest roznica miedzy domena (IP), a domena (DNS) ???
Obserwuj wątek
    • zettrzy Re: Domeny 10.02.06, 02:48
      IP - Internet Protocol: protokol komunikacyjny, w powszechnym uzyciu bo
      weryfikuje punkt wyslania i odbioru i zawiadamia o dostarczeniu przesylki; taki
      UDP w ogole nie dba co sie stalo, przesyla i jak nie doszlo to tyz piknie
      dlatego pojawiaja sie te messages "Web site not responding" - IP wyczul bluesa i
      informuje ze nie dalismy rady sie dodzwonic
      DNS - Domain Name Service: jeden z czterech systemow konfiguracji kontaktu ze
      swiatem w Unixie; domeny zorganizowane sa hierarchicznie, aby przyspieszyc
      odnalezienie wlasciwej - wez takie forum.gazeta.pl: przesylka najpierw szuka pl,
      potem w tej domenie odnajduje gazete, a na koncu forum; szybko, prosto, i jesli
      sa jakies trudnosci po drodze latwo sie zorientowac gdzie; a gdyby tak przesylka
      miala grzebac w milionie roznych mozliwosci bez ladu i skladu polaczenie by
      trwalo z tydzien
      • cuski Zettrzy 10.02.06, 02:50
        Zettrzy, jestem pod wrazeniem... myslalem, ze nikt procz M4vericka,
        mi tego nie wyjasni smile))
        • zettrzy Re: Zettrzy 10.02.06, 02:56
          badz co badz SCSA, certyfikacja osobiscie podpisana przez Scotta McNeal, chyba
          tak calkiem za kolor wlosow tego nie daja?
          • cuski :))) 10.02.06, 03:00
            smile))
    • artur_124124 Re: Domeny 21.02.26, 06:14
      Cześć wszystkim 👋

Od jakiegoś czasu testuję różne hostingi pod strony (głównie WordPress + WooCommerce) i chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami, bo może komuś się przyda.

Od kilku miesięcy mam strony na lh.pl i szczerze mówiąc – jestem pozytywnie zaskoczony. Wcześniej bywało różnie: wolne ładowanie, problemy z pocztą, support odpisujący po 2 dniach… Tutaj jak na razie działa to naprawdę stabilnie.

Co mi się najbardziej podoba:

✔ Strony ładują się szybko (u mnie WP + sporo wtyczek i nie muli)
      ✔ Instalator WordPressa jednym kliknięciem – dla kogoś kto nie chce się bawić ręcznie to duży plus
      ✔ Automatyczne kopie zapasowe – już raz mnie uratowały 😅
      ✔ Support faktycznie odpowiada konkretnie, a nie kopiuj-wklej
      ✔ Serwery w Polsce – co przy klientach PL ma znaczenie

Nie twierdzę, że to jedyny dobry hosting, ale w moim przypadku relacja cena/jakość wypada bardzo sensownie. Szczególnie jeśli ktoś startuje z pierwszą stroną albo sklepem i nie chce od razu wchodzić w drogie rozwiązania.

Jak ktoś chce sprawdzić, to zostawiam link, z którego sam korzystałem:
      👉 www.lh.pl?ref=artur124

Może komuś się przyda 🙂

Pozdrawiam,
      Artur
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka