Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe czego oczekujemy

03.08.10, 10:46
Wybory już tuż tuż a czego oczekujemy od władzy? Plusy i minusy tego
co było:
+ duży za rekutywcję śmietniska gminnego
- za brak rozwiązania pozostałych śmieci w gminie
+remont GOK i szkół
- stan dróg gminnych chodników itp (wymaga rozwinięcia) chodniki w
Gródku są beznadziejne brudne nierówne itd.
- remonty dróg zauważalna tylko Michałowska a gdzie główna
Chotkiewiczów i Białostocka

Co z ruinami pomiędzy gminą a nowym lewiatanem (Gródecki Czarnobyl)

Gmina Gródek szczyci się wzrostem naturalnym a tu nie ma dużego
przeczkola.

Bałagan na posesjach kiedyś były odpowiednie komórki które pilnowały
by jakoś to było.
Stan ogródków działkowych w opłakanym stanie.
„Smród” w centrum Gródka to chyba od tych, co trzymają świnie i
krowy w samym centrum.
Wiem nie można zabronić ale typ chowu wpłynął by na ten stan. Choć
nie do przebicia bo cała rada to rolnicy co tylko walczą o drogi do
łąk i pól.

To może nie władza ale warto pomóc cmentarz prawosławny nie ma już
gdzie dołka wykopać kolejny grób na starym grobie stawiany a to
profanacja.

Plusy kolejne suma sumarów Gródek się rozwija tylko jakoś nie czysto
wygląda ale może ktoś jeszcze doda.
Obserwuj wątek
    • tolek65 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 26.10.10, 10:31
      Może ktos coć chce ma szansę napisać.
    • fajny_obywatel Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 03.11.10, 19:12
      www.adamkaminski.pl/
      www.adamkaminski.pl

„Ostatni na liście. PIERWSZY w działaniu!”

Adam Kamiński – 16 kandydat Platformy Obywatelskiej do Sejmiku Województwa Podlaskiego.

Syzyfowe prace? Syzyf do domu. Adam Kamiński do Sejmiku. Sejmik do pracy.

Adam Kamiński - Sprawny i skuteczny organizator oraz inicjator wielu zmian. Jako Wicestarosta Białostocki nadzoruje formalnie i organizacyjnie Powiatowy Zarząd Dróg oraz Powiatowy Urząd Pracy i Wydział Architektury.

W tym roku Powiat prowadzi inwestycje drogowe na rekordowym poziomie ok. 35 000 000,00 zł. Urząd Pracy pozyskał ponad 36 000 000, zł la bezrobotnych. Wydział Architektury wydał najwięcej od 1999 roku pozwoleń na budowę budynków w powiecie białostockim.

Podlaskie. Nie tylko rzeki i las. Adam Kamiński.

Adam Kamiński to młody ale doświadczony działacz - doradca przedsiębiorców w Podlaskiej Fundacji Rozwoju Regionalnego, Inicjator Podlaskiego Parku Przemysłowego, Prezes Lokalnej Grupy Działania - Puszcza Knyszyńska finansującej iwnestycje rolników i przedsiębiorców.

Nie tylko duże miasto. Twoja wieś i Twoja miejscowość. Dla mnie bezcenne.

Adam Kamiński

Ostatni na liście. Pierwszy w działaniu!

www.adamkaminski.pl/
      • realistka9 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 17.11.10, 15:08
        www.rozliczplatforme.pl
    • mieszkanka.8 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 11.11.10, 17:27
      Myślę,że miłym gestem ze strony naszych (jeszcze obecnych) radnych, byłoby sprawozdanie z pracy i osiągnięć każdego z nich. Może przyszła rada rozważy wniosek o oświetlenie ul. Rzemieślniczej od Walił-Stacji?
    • borutta1 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 13.11.10, 14:41
      jaro gdzieś tam napisał - to jest straszne, a jeszcze ktoś inny napisał NIE BĘDZIE NIC...no bo nie będzie
      demokracja pt. wieś, gmina, miasto - jest tylko demokracją fasadową. Im mniejsza miejscowość, tym większa fasadowość. Nie będzie nic - no bo nie będzie. Dalej będzie to co jest. No bo pokażcie mi tzw. elitę, która jest zależna od władzy. Dyrektor szkoły - od władzy, szef ośrodka zdrowia - od władzy, szef kzb - od władzy, szef - GCK - od władzy...radni-bezradni - od władzy, urzędnicy - od władzy....FASADOWA DEMOKRACJA!
      Czyli co? NIE BĘDZIE NIC - TO JEST STRASZNE!
      Czytam chwalbę kandydata na wójta - obecnego wójta. Hasło - słucham ludzi. Panie kandydacie - nie wystarczy słuchać - trzeba wyciągać wnioski, a tych Pan nie wyciąga.
      Bo w sumie po co? Pojedzie Pan przed wyborami to do tej wsi, to do tamtej, jakąś babinę w rękę pocałuje, gdzieś piwko (he he he) postawi - i nawet gdyby Gródek otrząsnąłby się z marazmu, to wieś zagłosuje na "wielkiego pana". TO JEST STRASZNE - NADAL NIE BĘDZIE NIC!
      Paradoksalnie, szkoda, że nie słyszałem, żeby Pan Chmielewski - marny dziennikarz, niekoniecznie rozumiejący potrzeby kulturalne tego miejsca - jednak zaskoczył mnie pozytywnie. Co tu dużo nie mówić. Remont GCK to nie zasługa władz, jakby nie patrzeć. Chmielewski na wójta? Nieco szalony pomysł, ale czemu nie.
    • borutta1 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 13.11.10, 14:45
      jaro gdzieś tam napisał - to jest straszne, a jeszcze ktoś inny napisał NIE BĘDZIE NIC...no bo nie będzie
      demokracja pt. wieś, gmina, miasto - jest tylko demokracją fasadową. Im mniejsza miejscowość, tym większa fasadowość. Nie będzie nic - no bo nie będzie. Dalej będzie to co jest. No bo pokażcie mi tzw. elitę, która jest zależna od władzy. Dyrektor szkoły - od władzy, szef ośrodka zdrowia - od władzy, szef kzb - od władzy, szef - GCK - od władzy...radni-bezradni - od władzy, urzędnicy - od władzy....FASADOWA DEMOKRACJA!
      Czytam chwalbę kandydata na wójta - obecnego wójta. Hasło - słucham ludzi. Panie kandydacie - nie wystarczy słuchać - trzeba wyciągać wnioski, a tych Pan nie wyciąga.
      Bo w sumie po co? Pojedzie Pan przed wyborami to do tej wsi, to do tamtej, jakąś babinę w rękę pocałuje, gdzieś piwko (he he he) postawi - i nawet gdyby Gródek otrząsnąłby się z marazmu, to wieś zagłosuje na "wielkiego pana". TO JEST STRASZNE - NADAL NIE BĘDZIE NIC!
      Paradoksalnie, szkoda, że nie słyszałem, żeby Pan Chmielewski - marny dziennikarz, niekoniecznie rozumiejący potrzeby kulturalne tego miejsca - nie startuje na wójta. Mimo wszystko zaskoczył mnie pozytywnie. Co tu dużo nie mówić. Remont GCK to nie zasługa władz, jakby nie patrzeć. Chmielewski na wójta? Nieco szalony pomysł, ale czemu nie.
      • realistka9 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 17.11.10, 15:21
        spokojnie -kandydat na wójta jest bardzo "elastyczny" ...da radę. Z lewicowca stał się prawocowcem -co prawda PO lekko si9e pogubiła , ale na orbicie znajdzie sie inna byc moze partyjka ktora będzie bardziej na topie i przytuli "kandydata" .No cóz.Czy on cokolwiek powinien umiec?Wskazane by było ale to nie jest konieczne:))))do prowadzenia baranów i owieczek.Wystarczy ze będzie:)))
        • borutta1 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 18.11.10, 12:31
          Wystarczy, że będzie? Kojarzy mi się z Dyzmą, albo z Jerzym Kosińskim, który napisał książkę "Wystarczy być". W tym drugim przypadku skończyło się źle...dla Kosińskiego. W sumie Dyzmów ci u nas dostatek, jeden mniej czy więcej - kogo to obchodzi?
    • borutta1 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 13.11.10, 14:45
      Paradoksalnie, szkoda, że nie słyszałem, żeby Pan Chmielewski - marny dziennikarz, niekoniecznie rozumiejący potrzeby kulturalne tego miejsca - że startuje na wójta. Mimo wszystko zaskoczył mnie pozytywnie. Co tu dużo nie mówić. Remont GCK to nie zasługa władz, jakby nie patrzeć. Chmielewski na wójta? Nieco szalony pomysł, ale czemu nie.
    • borutta1 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 13.11.10, 14:46
      Paradoksalnie, szkoda, że nie słyszałem, żeby Pan Chmielewski - marny dziennikarz, niekoniecznie rozumiejący potrzeby kulturalne tego miejsca - startował na wójta. Mimo wszystko zaskoczył mnie pozytywnie. Co tu dużo nie mówić. Remont GCK to nie zasługa władz, jakby nie patrzeć. Chmielewski na wójta? Nieco szalony pomysł, ale czemu nie.
      • haradok12 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 13.11.10, 20:01
        Z tego co mi wiadomo to dokumentacje i fundusze w sprawie remontu GCK pozyskał były dyrektor.
    • borutta1 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 13.11.10, 22:46
      dlaczego cztery razy wrzuciło mój post - to nie wiem - nie ważne, tak jak nie ważne, że kasę na remont pozyskał poprzedni dyrektor - ważne, że p. Chmielewski okazał się dobrym administratorem remontu - i efekt widać.
      • haradok12 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 14.11.10, 19:30
        Pażywiem uwidzim. Otkrywajem u czetwer:)
        Z zewnątrz sie pięknie prezentuje, zobaczymy wewnątrz.
      • haradok12 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 14.11.10, 19:31
        Pażywiem uwidzim. Otkrywajem u czetwerh:)
        Z zewnątrz sie pięknie prezentuje, zobaczymy wewnątrz.
    • realistka9 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 17.11.10, 15:12
      www.rozliczplatforme.pl

suma sumarum (chyba ze miałes na uwadze "szuwarów":))))
    • realistka9 Re: Wybory samorządowe czego oczekujemy 17.11.10, 17:14
      www.youtube.com/watch?v=ZO8iMwXGI9U&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=JfDEAjoo1f4
      www.youtube.com/watch?v=YxOGgjro_is
      www.youtube.com/watch?v=PUjevbQJ1Xg
      www.youtube.com/watch?v=v8rUJW0I9RQ
      :)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka