i.nes 14.03.10, 23:16 Ten kawałek usłyszałam w internetowym radio - po dość karkołomych zabiegach udało mi się wyciąć ze streama interesujący mnie organ... znaczy, fragment muzyczny! :D Piękny język ten Gaelic, ale za cholerę nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gyubal_wahazar Re: Macie na ucho :) 14.03.10, 23:31 Leci śnieżek, leci Klaszczą w łapki dzieci Pod pierzynką z puchu białą Skryje kurz i śmieci Dalej, jak w co drugiej galijskiej piosence jest o córce gajowego. Jak puścisz skan matury, to ujawnię więcej szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Macie na ucho :) 14.03.10, 23:41 Doceniam, ale obawiam się, że tam idzie o pochodzący z epoki żelaza fort. Nie wykluczam jednak, że śnieżek kiedyś nad nim padał ;D Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Macie na ucho :) 15.03.10, 00:03 Ciepło, ciepło. No i właśnie w forcie owym więzami ciasno spętana drży córka gajowego dopiero co swemu tacie z chatki porwana. Śnieżek budował tak charakterystyczny dla średniowiecznej wsi galijskiej nastrój pogodnej grozy. Dostrzegłaś napewno, zaznaczające się tu wyraźnie silne wpływy rycerskiej pieśni celtyckiej. A jak w co drugiej pieśni celtyckiej w progu pojawia się kończący właśnie ogryzać kurczaka tyran, więc sama rozumiesz, że bez skanu matury muszę niezwłocznie wyhamować ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Macie na ucho :) 15.03.10, 11:14 :DDD Oto zaliczona matura na 5 [img]https://i33.tinypic.com/s1pabs.jpg[/img] - proszę więc o kontynuację wątku wygłodniałego tyrana i drżącej w pętach córki gajowego :D Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Macie na ucho :) 15.03.10, 20:31 Naleciało tego Z 10 centymetrów Wdziać trza co pod kilta I poszukać getrów Jak widzisz, przygotowania do odbicia Gwyoahofyrealdy idą w wiosce pełną parą. Jeszcze tylko pośpiesznie odegrana skrócona, ledwie 48-godzinna wersja Lacrimosy (smakosze twórczości Krzyśka, zdają sobie sprawę, że to ledwie refren) na tuzin kobz, trójkąt i cymbałki i już trzeba wyruszać do gajowego z pytaniem czy córa nie szarpnęła gdzieś na gigant z jurnym Rhygrwdywardowyealdem jak co roku po święcie Vrdwryhrygardfnygykty. Co do ew cdn'a, skonsultuj się teraz z lekarzem 1-go kontaktu i uzupełnij tygodniowy zapas relanium. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Macie na ucho :) 15.03.10, 08:17 Też uwielbiam i też ni w ząb ni w szpilę ;) Chętnie porannie przy tym pomarzę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Macie na ucho :) 15.03.10, 11:05 To tu coś na poniedziałkowy rozruch: z wykopem! (z tego samego streamu: New Galic Voices @ thistleradio.com) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Macie na ucho :) 15.03.10, 12:09 cookie_monsterzyca napisała: > O! > Mają "ó" ! :D I tak są od nas lepsi - mają również "ú" ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
cookie_monsterzyca Re: Macie na ucho :) 15.03.10, 12:10 Nie, nie , nie, takie "ú" to przesada, zdecydowanie, przerost formy nad treścią :D Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina I.nes 15.03.10, 20:49 Troche kumoterstwa: Na tej stronie: ula-kapala.art.pl/nagrania/ Jest zip ze spiewem dziewczyny do pobrania. Dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś