23.02.04, 21:16
Słuchajcie - taki obrazek: autobus zatrzymuje się na przystanku, środkowymi
drzwiami wpada dziewczyna (która sporo przesadziła z makijażem), zajmuje
ostatnie wolne miejsce. Za nią wsiadają inni, między innymi starsze osoby,
wyraźnie mające problem z poruszaniem się. Wytapetowana panienka ani myśli o
ustąpieniu miejsca i zadowolona z siebie podziwia zimę za oknami autobusu. Co
o tym myślicie?...
Obserwuj wątek
    • Gość: p$ A co ma do tego jej makijaz? IP: *.topolowa.net 23.02.04, 21:21
      • midgeure Być może ma, być może nie ma... 23.02.04, 21:37
        A to, że takie panienki są bardziej bezczelne. Być może chce być bardziej
        wyrazista. Ale nie o makijażu dyskutujmy. W końcu nie jest to tematem. Chcesz
        porozmawiać o sztuce wizażu? Może rozpoczniesz nowy temat? A na razie
        pogawedźmy o zachowaniu tej dziewczyny.
        • Gość: p$ Re: Być może ma, być może nie ma... IP: *.topolowa.net 23.02.04, 22:13
          midgeure napisała:

> A to, że takie panienki są bardziej bezczelne. Być może chce być bardziej
          > wyrazista. Ale nie o makijażu dyskutujmy. W końcu nie jest to tematem. Chcesz
          > porozmawiać o sztuce wizażu? Może rozpoczniesz nowy temat? A na razie
          > pogawedźmy o zachowaniu tej dziewczyny.

jakies kompleksy?
          a zachowanie, rzeczywiscie bardzo nie dobre
    • kiitek Re: Szacunek 24.02.04, 13:05
      midgeure napisała:

> Słuchajcie - taki obrazek: autobus zatrzymuje się na przystanku, środkowymi
      > drzwiami wpada dziewczyna (która sporo przesadziła z makijażem), zajmuje
      > ostatnie wolne miejsce. Za nią wsiadają inni, między innymi starsze osoby,
      > wyraźnie mające problem z poruszaniem się. Wytapetowana panienka ani myśli o
      > ustąpieniu miejsca i zadowolona z siebie podziwia zimę za oknami autobusu. Co
      > o tym myślicie?...

Tak odbiegając trochę...to w nawiasie o jej makijażu to właściwie jakie ma
      znaczenie?
    • Gość: Etna Re: Szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 16:37
      Widzicie - pozory moga bardzo zmylic.
      Ja jestem mloda osoba i rzadko ustepuje miejsca w autobusie/tramwaju - powod?
      MAM POTWORNE PROBLEMY Z KREGOSLUPEM (i dyskopatie i inne dolegliwosci), lekarz
      nie wrozy mi, ze donosze ciaze (wiec na razie nie planuje). Nawet 10 minutowa
      pozycja stojaca jest dla mnie bardzo bolesna. W domu zmywam 'na raty', a na
      wszystkie sluby do znajomych przychodze duzo wczesniej, zeby miec gdzie usiasc.
      Ustepuje tylko wtedy - gdy wiem, ze za chwile wysiadam.

TAK - czesto widze oburzone twarze, zdazylam juz przywyknac. Wtedy faktycznie
      najlepiej patrzec w okno... Nic nie moge na to poradzic a na czole sobie nie
      napisze.
      • Gość: Maxia Re: Szanujmy każdego człowieka IP: *.rasserver.net 25.02.04, 02:04
        Niektórzy żyją tylko oburzaniem się na innych,
        wiek nie gra roli. Współczuję ci Etna.
        Masz jednak wielką przewagę nad tą "z makijażem"...
        • midgeure Niezrozumienie 25.02.04, 15:02
          Wielkie oburzenie na temat panienek, z makijażem czy bez. Nie chodziło mi o
          makijaż przecież. Podałam tę informację, bo panienka z historii, którą
          przedstawiam w tym wątku, jest jak najbardziej zdrowa na ciele i bardziej
          zwraca uwagę na wyrazistość swojej osoby niż kulturę i szacunek dla starszych.
          I nie rozumiem tego oburzenia, bowiem nigdzie nie napisałam, że dotyczy to
          WSZYSTKICH młodych ludzi. Nie generalizuję. Podałam tylko przykład
          zaobserwowanej sytuacji nie tykając przy tym wszystkich młodziaków. Są między
          nami jednostki (mam 30 lat), które są zdrowe, ale niewychowane i potrafią być
          bezczelne. Jeśli ktoś zwróci im uwagę, usłyszy się taką wiązankę
          niecenzuralnych słów, że uszy bolą. Nie wierzę, że nie byliście świadkami
          takich scen.
          • midgeure Uwaga! 25.02.04, 15:04
            Zaraz się zacznie dyskusja, że mam coś przeciwko malowaniu się. Ludzie, nie
            bierzcie wszystkiego dosłownie, co się pisze!
          • Gość: Maxia Re: Ależ my cię świetnie rozumiemy IP: *.rasserver.net 25.02.04, 19:03
            Droga Midguere, jak się chyba zorientowałaś, to jest dużo większy
            problem, niż tylko nie ustąpienie starszemu miejsca. Nie chodzi też
            o wyzywający makijaż, ale o kulturę i szacunek dla drugiego człowieka, które
            wynikają z braku wychowania i dobrych wzorów.
            Ja osobiście bardziej boleję nad sceną z wymalowaną "siusiumajtką", wystającą
            na rogu ulicy...
        • Gość: Etna Re: Szanujmy każdego człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:53
          Gość portalu: Maxia napisał(a):

> Niektórzy żyją tylko oburzaniem się na innych,
          > wiek nie gra roli. Współczuję ci Etna.
          > Masz jednak wielką przewagę nad tą "z makijażem"...

Gdybym miała wybór to wolałabym mieć tonę tapety i zdrowy kręgosłup :)))
    • tempus Re: Szacunek 25.02.04, 21:07
      midgeure napisała:

> Słuchajcie - taki obrazek: autobus zatrzymuje się na przystanku, środkowymi
      > drzwiami wpada dziewczyna (która sporo przesadziła z makijażem), zajmuje
      > ostatnie wolne miejsce. Za nią wsiadają inni, między innymi starsze osoby,
      > wyraźnie mające problem z poruszaniem się. Wytapetowana panienka ani myśli o
      > ustąpieniu miejsca i zadowolona z siebie podziwia zimę za oknami autobusu. Co
      > o tym myślicie?...

Ja o tym nic nie myślę. Podobnie jak np. o kaczce zapiekanej w śliwkach...
    • Gość: Cover Re: Szacunek IP: 80.48.246.* 25.02.04, 22:53
      A skasowała bilet czy nie ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka