razzmatazzy 22.05.10, 10:39 A jaki u Was stan wody? Wszyscy mają sucho, że się tak wyrażę? Odmeldujcie się :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus76 Re: Powodziowo 22.05.10, 14:18 Sytuacja już opanowana. Mnie personalnie nie zalało, Katowice też generalnie suche, choć w jednym z naszych budynków piwnica zalana była pod sufit. W domu mojego kumpla (Dąbrowa Górnicza) pompa też pracuje non-stop. Właśnie idzie burza:/ A w tv pokazali, ze Wrocław znów zalany (osiedle Kozanów) :( Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Powodziowo 22.05.10, 20:10 Dobrze, żeś suchy :) A we Wrocławiu chyba mocno niewesoło :/ Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Powodziowo 22.05.10, 20:14 Czyli spokojnie możesz skoczyć na rower ;) Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Powodziowo 22.05.10, 20:18 No własnie,,dziś odpoczywałem,,,a jutro,jutro rajd,jakieś 70km,a może więcej:D Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Powodziowo 22.05.10, 20:37 Super, mam nadzieję, że pogoda dopisze i będziesz mógł jeździć bez parasola ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Wroclaw i heca 22.05.10, 20:55 Akurat znam ten teren gdzie woda ze Slezy poszla. Zalalo pare domow zbudowanych po powodzi w 97, w miejscu w ktorym aboslutnie nie powinno sie ich budowac. Cala reszta osiedla na 15 000 ludzi stoi w czesci w wiekszej kaluzy. Nie ma to zadnego porownania z sytuacja w 97 kiedy stalo to tam do pierwszego pietra w wodzie. "Woda wdarla sie do Wroclawia", jak ja kocham medialna histerie. Ze wal od strony Slezy trzeba zbudowac wiedziano od 1997 roku. Ale to osiedle z wielkiej plyty, kto by sie przejmowal. Biskupin i okolice, osiedla elit to i owszem, nowe waly etc. Tam nic. PS. Kiedys tam mieszkalem. Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Wroclaw i heca 22.05.10, 21:08 Być może nie jest tak dramatycznie, ale i tak jak pomyślę sobie jaki tam będzie syf jak już ta woda opadnie... :/ Słaba perspektywa. Dobrze, w każdym razie, że już tam nie mieszkasz. A propos mediów - dzisiaj słyszałam tekst o tym, że przez Polskę idzie fala powodziowa szerząc śmierć i zniszczenie. :-o Ktoś chyba jednak za bardzo popłynął... Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Wroclaw i heca 22.05.10, 21:57 Oczywiście, że nie jest tak dramatycznie. Nie tam. Ot, trochę się ulało z bocznej rzeczki. Nie można tego porównywać do 97 roku. Zupełnie nie ta skala. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Wroclaw i heca 23.05.10, 07:43 Bezmyślne budowanie na terenach zagrożonych: temat nomen omen rzeka... Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Powodziowo 22.05.10, 21:20 U mnie czarno i burzowo. Ale wychodzę ;) Do jutra! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Powodziowo 22.05.10, 21:54 U mnie sucho, ale niebawem zamierzam to zmienić! :] Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Powodziowo 24.05.10, 09:45 U mnie dziś się może coś dziać. Ale podkreślam "może" bo media lubią siać panikę. W sobotę jeździłam przez mosty, widziałam zalane Wisłą drzewa, ale obok wisły jeździły samochody ulicami, więc chyba nie ejst tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-l-ja Re: Powodziowo 24.05.10, 09:54 a u samych źródeł w/w Wisły znowu leje... Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Powodziowo 25.05.10, 09:41 Cisza. POdobno w Wawce pozamykali przedszkola i szkoły, ale to bajer chyba jest bo korek się nie zmniejszył. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Powodziowo 25.05.10, 09:46 Teraz, to siędopiero polka zaczyna. Zagrożenie epidemią, osunięciami, zapewnienie dachu nad głowami setek ludzi... Teraz dopiero zaczyna siępprawdziwy koszmar związany z powodzią. Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Powodziowo 25.05.10, 09:54 Ja na szczęście mam daleko do wielkiej wody. Ale stan przygnębienia jest. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Powodziowo 25.05.10, 10:09 Dokładnie opisałeś to co i ja czuję, bezsilne przygnębienie... I niestety obawiam się, że do następnej powodzi niewiele się zmieni :/ Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Powodziowo 25.05.10, 12:06 W sumie i tak dość długo nie było powodzi na taką skalę. Taki prezent od losu chyba, szkoda że nie w pełni wykorzystany. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Powodziowo 25.05.10, 13:49 do dzisiaj się nie bałem ale jak mi zapowiedzieli dysce kolejne, zawieje i zamiecie , to kurde, idę chować stare zdjęcia na strych... Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Powodziowo 25.05.10, 16:11 Oooooh, Drzimi! Ktoś z przyjaciół pewnie ma :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Powodziowo 25.05.10, 23:06 Normalnie powiedziałabym 'wykorzystaj piwnicę', ale w tej sytuacji byłby to czarny humor... Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Powodziowo 25.05.10, 16:12 A umnie taka burza była, że aż się obudziłam. Bałam się że ten marny staw co jest niedaleko wyleje, ale trzyma się dzielnie (tzn. w ryzach brzegu) Odpowiedz Link Zgłoś