matylda1001 20.06.10, 20:03 PiSiątka, teraz już coś do Was dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jojo Re: jeszcze 2 tygodnie IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.10, 20:09 wojny,teraz wytocza armaty ze ho-ho-ho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Brawo Komorowski! IP: 109.231.56.* 20.06.10, 20:12 Komorowski wygrał i wygra pewnie również drugą turę. Tym niemniej zwolennicy PiSu mogą się pocieszyć że ich kandydat uzyskał 1/3 poparcia. Cóż, ciekawe ile będzie jak powoli minie 'efekt smoleński'. Napieralski nieźle, z planktonu chyba najlepszy w historii wynik UPR/JKM (?ale wciąż nie mogą wyjść poza plankton). Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 20:18 To ok. 30% to poparcie, którym PiS legitymuje się od jakiegoś czasu. Nie jest to jakiś specjalny sukces sztabu Kaczyńskiego. Być może SLD trochę się zmieni, roszczeniowo nastawiona (ale nie fundamentalistyczna) część elektoratu PiS wróci do SLD. Ale macie rację z tymi armatami. Kaczyński już mówi o tym, że wybory są wynikiem wielkiej tragedii. Będzie próbował wjechać do pałacu na trumnach... S. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Brawo 20.06.10, 20:28 Liczę na to i ja, że armaty wytoczy. Że w końcu nie zdzierży i że na owe trumny (traumy raczej czyt. "trwałe zmiany psychiczne") wsiadłszy już normalnie zacznie plwać na wszystko i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Brawo 20.06.10, 20:34 Myślisz, że będzie z nim, jak z Gomułką? Towarzysza Wiesława w grudniu 1970 wyprowadzono w kaftanie bezpieczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talmud Re: Brawo IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.06.10, 22:58 mjot1 napisał: > Liczę na to i ja, Chciałbyś, brzydalu ? ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Brawo 20.06.10, 23:05 Owszem ;-) Cenię sobie szczerość. Ot słabostka taka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talmud Re: Brawo IP: *.chomiczowka.waw.pl 21.06.10, 13:11 mjot1 napisał: > Owszem ;-) Marzy Ci się "wojna domowa" wg proroka Wajdy ?... > Cenię sobie szczerość Nie wierzysz, że człowiek może się zmienić ?... Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 12:08 Głosowałam na Korwinka. Nie dlatego ,że jego program mnie oszołomił (bo niby czym miał oszołomić?)ale uważałam ,że może trochę by przewietrzył korytarze sejmowe i inne ze zbędnego balastu. Teraz zagłosuję na Kaczyńskiego,ponieważ upatruję w nim prezydenta ,który nie będzie się mieszał zbytnio do gospodarki a uprawiana przezeń polityka zagraniczna nie spowoduje żadnych zagrożeń. Jemu będzie najzręczniej ogłosić odwrót z państwa na A. Polityka socjalna PIS-u i PO niczym się nie różni. Obie partie są frakcjami postsocjalistycznymi,przy czym PO jest bardziej populistyczna. I mierzi mnie ,że są autorami większości afer gospodarczych. Wolę węszenie afer w wykonaniu PIS-u niż ich rozmyślne realizowane przez PO. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Brawo Komorowski! 22.06.10, 21:45 migreniasta napisała: >Teraz zagłosuję na Kaczyńskiego,< Teraz to ja coś zrozumiałam:)...a Piwi tak w Ciebie wierzył, że i ja uległam sugestii:) Odpowiedz Link Zgłoś
smutek20 Re: Brawo Komorowski! 22.06.10, 22:32 matylda1001 napisała: Piwi tak w Ciebie wierzył, że i ja > uległam sugestii:) zacznij myslec samodzielnie a nie ulegać Piwiemu he he he Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Brawo Komorowski! 23.06.10, 10:45 matylda1001 napisała: > a Piwi tak w Ciebie wierzył, że i ja uległam sugestii:) Migreniasta nie nie byłaby migreniastą, gdyby nie wyłamywała się ze wszelkich szablonów, a jej niejaka sympatia do Kaczyńskiego dodaje mu nawet pewnego blasku, pytanie tylko, czy zasłużonego. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Brawo Komorowski! 23.06.10, 11:27 migreniasta napisała: > I mierzi mnie ,że są autorami większości afer gospodarczych. Wolę > węszenie afer w wykonaniu PIS-u niż ich rozmyślne realizowane > przez PO. Zawsze przy okazji podobnych słów, chciałbym poznać jakąś choćby jedną przyzwoitą aferę, której rozmiary byłyby godne średniej wielkości europejskiego państwa, ale jak dotąd daremnie. Wszyscy udają, że coś wiedzą, ale nikt nie umie nic konkretnego powiedzieć. Polska choroba szukania domniemanych afer ma za to inne, negatywne strony. I stykam się z nimi na codzień. Chocby ostatnio, gdy będąc w urzędzie, w którym byłem wzorcowo, albo i jeszcze lepiej załatwiony przez urzędniczkę, chciałem jej sie zwyczajnie odwdzięczyć, bo w moją sprawę włożyła energię znacznie przekraczającą to co wymagane. Poleciałem, kupiłem paczkę kawy, aby jej wręczyć i wyobraźcie sobie, że odmawiała tak zdecydowanie, że nie było sposobu mego dowodu wdzięczności jej przekazać. Przypuszczam, że z obawy o możliwe, chore oskarżenia, kto wie, czy nawet nie o korupcję. Przecież to nienormalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kieprze_paczynskic Sfałszowano wybory IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.10, 20:18 > PiSiątka, teraz już coś do Was dotarło? jak w temacie:) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Sfałszowano wybory 20.06.10, 21:01 Niemcy wypuścili do naszej przestrzeni powietrznej rosyjskie samoloty, które rozpyliły środek zmiękczający karty do głosowania z krzyzykiem na Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 20:22 Zbyt dużo ludzi dokonało dziś wyboru pod wpływem alkoholu. Taki wniosek narzuca się po mowie J. Kaczyńskiego, apelującego o świadomy wybór 4. lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 20:26 Napieralski uzyskał bardzo dobry wynik. Jestem przekonana, że gdyby zagłosowali na niego wszyscy ci, którzy (tak jak ja) mieli na to ochotę, a nie zagłosowali w obawie przed zwycięstwem Kaczorka, to Napieralski mógłby znaleźć się w II turze z Komorowskim. Jestem równiez przekonana o tym, że Napieralski to przyszły polski prezydent. Może już w następnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Brawo Komorowski! IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.10, 22:14 :))))))Hahahaha.Masz problem z logika i matematyka?Napieralskiego dzieli okolo 20% do Kaczora.Wiec o jakiej II turze ty bredzisz??45-20=25.Wiec gdyby 20 %wyborcow Komora poparlo Napieralskiego, to Komorowski by w II turze nie byl. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 20:28 Mnie zaskoczyl wynik Kaczyńskiego Nie sądzilam, że będzie więcej niż 30%. To zresztą może się trochę zmienić, to dopiero pierwsze wstępne wyniki. I podejrzewam, że Komorowskiemu jeszcze trochę spadnie. Dużo lepszy wynik, niż w sondażach będzie chyba mial Napieralski. Odpowiedz Link Zgłoś
kieprze_paczynskich Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 20:32 To nie są wstępne wyniki, ale sondaż. Wyniki będą dla Komorowskiego lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 21:10 Racja, ale w TV PiS co najmniej parę razy powiedzieli "wstępne wyniki", więc do mnie przylgnęlo. Frapujące są różnice w sondażach dla telewizji publicznej i TVNu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Brawo Komorowski! IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.10, 21:12 niejaki Bielan twierdzi ze wygral Grzes Odpowiedz Link Zgłoś
mieprze_pichnika Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 09:35 > To nie są wstępne wyniki, ale sondaż. Wyniki będą dla Komorowskiego lepsze. Chcialbys :) Odpowiedz Link Zgłoś
ocet-to-ja Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 20:37 A Ty jestes czereśniara a wiesz dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry01 Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 20:56 raczej fatalnie, jego poparcie spadło z ok 60 % jakie miał na samym poczatku do 40 paru sztab PO musi sie brac za robotę skoro poparcie kandydata spada w trakcie kampanii jedyny plus Napieralski widac wyraźnie ze Polsce potrzebna jest 3 silna partia - lewicowa i jak ktos zauwazył , że Napieralski mógł miec wieksze poparcie gdyby ludzie na niego głosowali a nie na Bronka Czyli daliscie sobie wmóiwc propagandzie, sondazom, wyborczej itd ze wybór jest miedzy dwoma i nie wiele osob nie zaglosowało zgodnie z własnym rozumem wnioski nie warto poddawac sie manipulacji mediów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Brawo Komorowski! IP: *.chello.pl 20.06.10, 21:27 Taki smutny Wygrany? W telewizji widziałem tę 'radość'. Aż współczuć się chce... Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 21:36 strawberry01 napisała: > raczej fatalnie, jego poparcie spadło z ok 60 % jakie miał na samym poczatku do 40 paru< Ci brakujący zagłosowali na Napieralskiego. Na początku trudno bylo zauważyć, że to taki dobry kandydat więc chcieli głosowac na Komorowskiego. >i jak ktos zauwazył , że Napieralski mógł miec wieksze poparcie gdyby ludzie na niego głosowali a nie na Bronka< Ja zauważyłam, a sadze tak dlatego, że dla elektoratu SLD najważniejsze było, żeby wyrugować Kaczątko. Komorowski jest bardziej strawny. > Czyli daliscie sobie wmóiwc propagandzie, sondazom, wyborczej itd ze wybór jest miedzy dwoma i nie wiele osob nie zaglosowało zgodnie z własnym rozumem wnioski nie warto poddawac sie manipulacji mediów< Co to, to nie. Oprócz propagandy, sondaży i wyborczej jest jeszcze instynkt samozachowawczy. Powiedzmy, że wśród wyborców Komorowskiego jest 10% fanow Napieralskiego. Dodać to Napieralskiemu, miałby około 25% Odjąć Komorowskiemu, zostaje mu około 30%. Wygrywa Kaczorek, a tego nie chciałabym najbardziej. Wszystko ale nie to! Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry01 Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 09:54 matylda1001 napisała: > strawberry01 napisała: > > > raczej fatalnie, jego poparcie spadło z ok 60 % jakie miał na samym > > Co to, to nie. Oprócz propagandy, sondaży i wyborczej jest jeszcze > instynkt samozachowawczy. Powiedzmy, że wśród wyborców Komorowskiego > jest 10% fanow Napieralskiego. Dodać to Napieralskiemu, miałby około > 25% Odjąć Komorowskiemu, zostaje mu około 30%. Wygrywa Kaczorek, a > tego nie chciałabym najbardziej. Wszystko ale nie to! Twoja nienawiśc do Kaczynskiego graniczy z oblędem wyluzuj kobieto ja rozumiem ze Kaczynski nie odpowiada komus i ok ale u Ciebie jest tyle agresji i nienawisci jakbys rozum straciła prawda jest taka ze wystawili kiepskiego kandydata na prezydenta z PO - dla mnie czlowiek bez jaj plus mało inteligentny i przez to straci wiele osob bo moga nie isc na wybory ja glosowałąm i glosuje na Kaczynskiego bo po 1 nie boje sie zadnej IV RP, po 2 nie podoba mi sie PO i Komorowski , którego uwazam za debila bez zadnej wizji gospodarczej dla Polski, po 3 PO do tej pory nie zrobiła kompletnie nic ze swoich obietnic po 4 uwazam ze źle rządzą po 5 nie moge patrzec na geby typu Schetyna, Nowak, Palikot i ich słuchac w telewizji, po 6 nie zgadzam się z pogladami gospodarczymi PO, po 7 Kaczynski tak wysmiewany i nienawidzony przez Ciebie i innych reprezentuje wyzszy poziom intelektu od Komorowskiego a to dla mnie duzy plus bo nie cierpie debili intelektualnych po 8 zawsze glosowałam na PIS bo takie mam poglądy ja glosuje za Kaczynskim bo jestem za PIS i przeciwko PO natomiast uwazam , ze Polsce potrzebna jest silna partia lewicowa ale nie z tymi starymi dziadami komuchami Oleksy, Kwasniewski Miler, czas w SLD na mlodych ludzi, na partie lewicową tak aby w parlamencie byłą silna prawica i silna lewica i to mnie dziwi ze elektorat lewicowy glosuje na Bronka katola, z 5 dzieci, co o in vitro gada, ze moga rodziny co dobrze wychowaja dzieci glosowanie na Bronka to zaprzeczenie lewicowych ideałów i Matyldo nie przekonasz mnie swoim strachem przed Kaczynskim zaglosowałas na faceta katola, ktory nie ma lewicowych pogladow bo zamiast myslec kierujesz sie emocjami - w Twoim przypadku nienawisci do Kaczynskiego a rozum Ci sie wyłaczył mnie odpowiada Kaczynski i PIS i glosowałam zawsze za nimi , nawet jak to niemodne i wysmiewane bo ja kieruje sie tym co ja uwazam a nie co ktos chce mi narzucic i mam gdzies obraźliwe okreslenia Pisiatka, itd itd A Ty Matyldo nie masz osobowosci i charakteru, nie masz jaj jak Komorowski i dlatego glosowałas na niego bo ja jakbym miałą poglady lewicowe to w dupie bym miałą ze liczy sie tylko 2 kandydatow - zaglosowałbym za tym co ja uwazam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 10:04 strawberry01 napisała: > Twoja nienawiśc do Kaczynskiego graniczy z oblędem > wyluzuj kobieto ja rozumiem ze Kaczynski nie odpowiada komus i ok ale u Ciebie jest tyle agresji > i nienawisci jakbys rozum straciła Typowe !!! wy pisklęta wszędzie widzicie nienawiść !!a nie przychodzi wam do nabitych kazaniami rydzyka łbów ze to zwykły brak sympatii do mało sympatycznego typa ? Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry01 Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 10:09 retoryka - nienawisc do Kaczynskiego teraz juz sie nie sprawdza, to juz ludzi nie przekonuje jak PO nie wymysli czegos innego to przegra 4 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Brawo Komorowski! 23.06.10, 10:18 strawberry01 napisała: > retoryka - nienawisc do Kaczynskiego teraz juz sie nie sprawdza, to juz ludzi > nie przekonuje > jak PO nie wymysli czegos innego to przegra 4 lipca Wy PISpanieki szafujecie słowem nienawiść! w domach was tak uczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 11:51 strawberry01 napisała: ..., że nie mam jaj, i to oczywista oczywistość;) Nienawiść to coś, co PiSięta opanowały do perfekcji, nie mnie się z nimi równać, nie potrafię. Nie odpowiada mi PiS, styl uprawiania polityki, wizje, pomysły, gloryfikowanie śp. Nieboszczyka, żerowanie na litości. Nie podoba mi sie Kaczyński, nie szanuje go jako polityka (prywatnie nie znam). Nie przeszkadza mi katolicyzm Komorowskiego, bo sama jestem katoliczką, podobnie jak jakies 90% elektoratu oraz członków SLD. Uważam, że inteligencja obu panów jest wprost proporcjonalna do ich wzrostu, a wizję Polski Po uważam za lepszą od wizji Polski PiS-u. Dlatego głosuj sobie na kurdupla, a mnie na kaczyzm nie nawracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek i po co klamiesz ?/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:53 Komorowski nie uzyskiwal 60% poza tym jego konkurentem mial byc Lech Kaczynski - ten uzyskiwal ok 20 na trumnach smolenskich i palowaniu rzadu za powodz Jaroslaw uzyskal ok 15% premii - i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kak Re: Brawo Komorowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 15:01 Komorowski ma ciągle poparcie na poziomie 60%, przy założeniu, że zaglosuje 100% wyborców. Ale oczywiście tylko mochery stawiają się przy urnach w 100% i one nam wybierają prezydenta. większośc przeciętnych normalnych ludzi wogóle nie głosuje i dlatego 4 lipca znowu nasze babcie wybiorą kaczora na kolejne 5 lat :( Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Brawo Komorowski! 23.06.10, 15:47 Gość portalu: kak napisał(a): > Ale oczywiście tylko mochery stawiają się przy urnach w 100% i one nam wybierają prezydenta. większośc przeciętnych normalnych ludzi wogóle nie głosuje i dlatego 4 lipca znowu nasze babcie wybiorą kaczora na kolejne 5 lat :( < Dlaczego babcie? Moja mamusia nie głosuje na Kaczorka. Głosuje za to taka smutek20. Młoda nie jest, ale o demencję starczą trudno ją podejrzewać. Chyba nie tyle o wiek chodzi, co o zawartość czaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus 12 dni-to minimum 20 dalszych wpadek IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.10, 22:18 Soltysa.Pewnie sie juz calkiem zblazni-wykresli Polske nie tylko z NATO,ale tez UE i geograficznie z Europy:) On jest nieobliczalny i do wszystkiego tdolny.Ale najgorsze jest to, ze jest grozny.N.p. dla polskich zolnierzy w Afganistanie, ktorych swoja wypowiedzia o wycofaniu wystawil na wzmozone ataki Talibow. Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 22:22 Wedlug Staniszkis Komorowski przegral. Mistrzyni wykręcania kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefi Re: Brawo Komorowski! IP: 80.50.133.* 20.06.10, 22:34 Mistrzyni żenady, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Oni już tak mają... 20.06.10, 22:49 Onegdaj, gdy w Łodzi lud Kropę w niebyt spuścił sam efendi mądrość ową swoistą wymlaskać raczył: „Tych, którzy nie poszli, było dużo więcej. W tym sensie Kropiwnicki wygrał” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talmud Re: Brawo Komorowski! IP: *.chomiczowka.waw.pl 20.06.10, 22:55 matylda1001 napisała: > PiSiątka, teraz już coś do Was dotarło? A do ciebie, POjechana ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Brawo Komorowski! 20.06.10, 23:32 Gość portalu: Talmud napisał(a): > matylda1001 napisała: > > > PiSiątka, teraz już coś do Was dotarło? > > A do ciebie, POjechana ?... :) A PiSkaj sobie, PiSkaj, tyle Tojego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projarek Re: Brawo Komorowski! IP: *.pools.arcor-ip.net 21.06.10, 08:49 No i dotarlo, ze radosc za wczesna manipulanty? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 09:20 Gość portalu: projarek napisał(a): > No i dotarlo, ze radosc za wczesna manipulanty? Ooo kolejny który się swojego pisklectwa wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talmud Re: Brawo Komorowski! IP: *.chomiczowka.waw.pl 21.06.10, 13:07 matylda1001 napisała: > > A PiSkaj sobie, PiSkaj, tyle Tojego :))) Nie piskam, jeno grzecznie pytam. Boisz się odpowiedzieć ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
smutek20 Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 10:56 Gość portalu: Talmud napisał(a): > matylda1001 napisała: > > > PiSiątka, teraz już coś do Was dotarło? > > A do ciebie, POjechana ?... :) he he he he he he he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
ten_co_ma_racje PiSiątka? 21.06.10, 08:51 Dążysz do dyktatury? Podoba ci się ustrój totalitarny? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: PiSiątka? 21.06.10, 09:18 ten_co_ma_racje napisał: > Dążysz do dyktatury? Podoba ci się ustrój totalitarny? Obiecywał ze nie będzie premierem o ile brat będzie prezydentem Obiecanki cacanki a głupiemu ................ Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 09:40 Oczywiście, zwycięzcy należą się gratulacje, ale też muszę przyznać, że jego kampania była po prostu marna. Największą wpadką, wcale nie były jego drobne gafy, czy przejęzyczenia, ale reakcja na zarzut Kaczyńskiego, że PO chce prywatyzować słuzbę zdrowia. Komorowski odżegnał się od tego zarzutu jakby prywatyzacja była zbrodnią, a to nie pasuje do partii podobno liberalnej. Prywatyzacja jest polskiej służbie zdrowia potrzebna i tak czy owak do niej bedzie musiało dojść, chocby ze względu na malejące możliwości publicznej kasy ciągłego dopłacania do szpitalnych deficytów. Albo tej prostej oczywistości nie rozumie kandydat na prezydenta, albo rozumie, ale woli kłamać, bo wie, że prymitywnemu społeczeństwu nie mówi się wszystkiego. Szkoda, bo wolałbym, żeby zamiast wszczynać proces przeciwko Kaczyńskiemu o pomówienie, starałby się wyjasnić ludziom, że prywatyzacja to coś, co wszystkim wyjdzie na dobre. Ludzie nie są aż tak głupi jak sobie liderzy prawicowi wyobrażają, no ale żeby im cos tłumaczyć, najpierw należałoby samemu wyjaśniany problem dobrze rozumieć. Obawiam się, że Komorowski tego warunku nie spełnia. Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry01 Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 10:07 to jest chyba problem PO ze wystawiło kiepskiego kandydata na prezydenta i sam Komorowski zniechęca do siebie ludzi plus kiepski Nowak w sztabie wyborczym komorowskiego, Palikot , który starą retoryką mysle ze coś ugra a czasy sie zmieniły i potrzeba innego spojrzenia na kampanie i Po nie potrafi sie odnależć zobaczcie sami - uzyskali poparcie Cimoszewicza , co przydało im sie jak plaster na dupę a raczej napędziło troche glosów Napieralskeimu a w tym samym czasie Schetyna jechałpo Napieralskim jak po łysej kobyle problem PO ze oni mysleli ze sa jedyna partia, maja parlament, beda miec prezydenta, potem znow wygraja parlamentarne wybory , ze PSL sie nie liczy od dawna, SLD sie nie liczy ,PIS sie nie liczy a tu zonk bo i PIS sie liczy i SLD moze w koncu sie odbije i zbuduje w miare silna partie lewicowa pozatym wyborcy nei sa idiotami- PO nie wprowadziło zadnych zmian i ogranej spiewki z wetami nie łyka bo tych wet było bardzo mało, ludzie widza po prostu ze PO rzadzi kiepsko i to jest najwieksza tragedia, bo rzadzi nami partia , która myslała ze publicem mozna rzadzic, ze wystarczy ładnie sie usmiechac w telewizji i juz jest ok a wszystko lezy i kwiczy Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Brawo Komorowski! 21.06.10, 11:37 Jeżeli chodzi o sprawdzanie się w rządzie, to PO trudno cokolwiek zarzucić, robi co do niej należy i wszystko w sumie dobrze funkcjonuje - nawet katastrofa z 10. kwietnia niczym nie zachwiała. Jednak w wyborach na prezydenta wystawiła kandydata, który źle prowadził kampanię. Od partii liberalnej można wymagać czegoś więcej niż tylko umizgów, a mianowicie, traktowania swego elektoratu jak ludzi myślących - a tego brakowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Brawo Komorowski! IP: *.chello.pl 21.06.10, 15:57 Moje uznanie, za obietywizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandragora Re: Brawo Komorowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 00:05 piwi77 napisał: > Jednak w wyborach na prezydenta wystawiła kandydata, który źle > prowadził kampanię. Od partii liberalnej można wymagać czegoś więcej > niż tylko umizgów, a mianowicie, traktowania swego elektoratu jak > ludzi myślących - a tego brakowało Od dawna (o ile nie od początku istnienia) kampanie prezydenckie i parlamentarne przypominają kampanie reklamowe, tzn. opierają się na propagandzie i bazują raczej na uczuciach (lękach, nadziejach, gniewie, na tym co ładne i brzydkie) niż intelekcie i racjonalizmie. Obawiam się, że kampania odwołująca się do intelektu elektoratu byłaby bardzo nieskuteczna. Dlatego nie ma co potępiać PO za to, że postępuje wg reguł, które stosują wszyscy inni. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga1350 Re: Brawo Komorowski! 22.06.10, 00:22 Matyldo, przemyjcie sobie ciemię święconą wodą, to wama dur przejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Mialam glosowac na Komorowskiego, ale... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.06.10, 17:05 Widzac te wszystkie jednostronne ujadania, zmienilam zdanie. GW nawet nie usiluje sprawiac pozorow bezstronnosci ktora sie wiaze z profesjonalnym dziennikarstwem. Dlatego, dla rownowagi zaglosuje na Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: Mialam glosowac na Komorowskiego, ale... 23.06.10, 10:20 Nie łzy bezczelnie Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Brawo Komorowski! 22.06.10, 21:54 jadwiga1350 napisała: > Matyldo, przemyjcie sobie ciemię święconą wodą, to wama dur przejdzie!< :))) Witajcie, Kumo! Cosik mi się zdaje, że po inszych stronach stawu mieszkamy;) Przychodzcie, ano do karczmy, to przepiję do Was:) Odpowiedz Link Zgłoś