0ffka 04.07.10, 18:12 Dziś z Teleexpressu odwidziałam się, że Caritas zbiera miedziaki dla powodzian. Do akcji katolickiej przyłączyły się różne organizacje charytatywne w tym pana Owsiaka... Watykan opłaca TVP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zagadka_78 To jest Polska, a nie Holandia 04.07.10, 19:20 TVP to jest telewizja Polska, a 94% Polaków to katolicy, więc uważam, że to jest normalne, że się pokazuje katolickie organizacje i akcje w TVP. Co do funduszy, to TVP opłacana jest z abonamentu Polaków (94% z nich to katolicy) i reklam (firmy prywatne). Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: To jest Polska, a nie Holandia 04.07.10, 19:58 zagadka_78 napisała: > TVP to jest telewizja Polska, a 94% Polaków to katolicy, więc > uważam, że to jest normalne, że się pokazuje katolickie > organizacje i akcje w TVP. nie o to chodzi, że TVP pokazuje, gdyby na tym poprzestawała nikt by się nie czepiał. Problem w tym, że propagandowo wspiera kościół i jego organizacje, jednocześnie krytykując wszystko, co w jakis sposób nie bardzo do katolicyzmu pasuje. TVP nie jest neutralna, a właśnie neutralność jest obowiązkiem publicznych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: To jest Polska, a nie Holandia 04.07.10, 20:18 Skądżeś wzięła te 94%? Nawet Kościół podaje mniej. (67%) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: To jest Polska, a nie Holandia 04.07.10, 20:32 Bierze sie wszystkich Polaków, odrzuca tych niewierzących i w ogóle niekatolików, bo co to za Polacy i otrzymujemy 100% udział katolików w polskim społeczeństwie. Aby jednak uniknąć posądzenia o propagandowe ujęcie, obniża się ten udział o kilka punktów i tak uzyskujemy ok 95%. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka a Polska to kraj kościelny czy laicki? 04.07.10, 20:46 Myślałam że Polska to kraj świecki a nie wasal watykański :P Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 przed chwilą w tvp ziemkiewicz powiedział że 04.07.10, 22:02 komorowskiemu sprzyjały media, ciekawe prawda Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xxl Re: To jest Polska, a nie Holandia 04.07.10, 23:17 zagadka_78 napisała: > TVP to jest telewizja Polska, a 94% Polaków to katolicy, więc uważam, że to jes > t > normalne, że się pokazuje katolickie organizacje i akcje w TVP. Oglądaj mnie TVP to może dowiesz ze się ze w Polsce tylko 41 % udaje katolików Odpowiedz Link Zgłoś