Dodaj do ulubionych

Cała prawda o emigrantach

08.05.10, 12:04
Kochani. Jestem szczesliwym mezem i ojcem po 30 tce. Mieszkam w polsce mam mieszkanie wlasnosciowe 3 pokojowe samochod garaz itp. Rok temu nasi znajomi przed 40 tka wyjechali z dwojka dzieci do holandi gdyz jak twierdzili tutaj w Polsce syf kila i mogila. Mieli ladne, duze mieszkamie, dzieci bardzo dobrze sie uczyli jednak bylo to za malo. Po pol roku tylko slyszelismy jaki to jest super kraj, jakie tu jest ekstra zycie, w polsce to syf kila i mogila nawet nie ma co zwiedzac a ten syf jeden deszcz i auto brudne a w holandi to sie nawt okien nie myje bo leci czysty deszcz. Postanowilismy ich odwiedzic. Wlasnie od ich wrocilismy. Wynajmuja male mieszkanie ( za kumuny mialem wyzszy standard) woda ciepla to po odkreveniu korka leci za 5 minut przez 5 minut, smieci na ulicach, pelno turasow. Kumpel pracuje popoludniu do polnocy, a o takich rarytasach jak coca cola to mozna zapomniec. Piwa moj kumpel juz tez nie pije bo mu nie smakuje to samo z woda mineralna dzieci wola kranowe. Sklepy z ciuchami to tylko najtansze ziman czy cos takiego i promocje 1 Euro. Chcielismy wyjsc na lody z nimi to nawet nie wiedzieli gdzie jest jakas lodziarnia bo oni lodow nie lubia. powiem wam ze to nie jest pierwszy taki przypadek gdzie bedac kims w poolsce ludzie wyjezdzaja, zbieraja puszki i butelki za granica i mowia ze zyja teraz dopiero na poziomie. Pragne wspomniec ze jedzenie u nich, papierosy to wsszystko pochodzi z polski przysylaja im rodzice. Pozdrowienia dla wszystkich emigrantow!!!!
Obserwuj wątek
    • nonsomabulik Re: Cała prawda o emigrantach 08.05.10, 12:49
      Nie dziwie sie ze dobrze Ci sie zyje skoro Ci placa za rozsiewanie takich plotek..

A tak na serio, to wiadomo, w Polsce mozna sie dobrze ustawic jezeli jestes
      bardzo pracowity albo cwaniakiem ale wydaje mi sie, ze duzo osob nie emigruje
      tylko dlatego ze nie ma mieszkania, tylko:
      - ogolnie od polskiej mentalnosci
      - od zacisnietych w grymasie nieprzyjemnych twarzy na ulicy
      - od zacietrzewienia i zazdrosci
      - od tego ze ludzie nie potrafia cieszyc sie zyciem
      - od tego ze kasa jest w 90% wyznacznikiem tego kim sie jest
      - od tego, ze mamy sasiadow takich jak Rosja i jak Putin czy Lukaszenka
      pierdnie, to nam zwiewa caly dobytek i mozliwe ze rodzine
      - od kiepskiej pogody, bo niektorzy jada do Hiszpanii/Wloch
      - od nieudolnych rzadzacych, bo noz otwiera sie w kieszeni kiedy widac ze place
      polowe moich pieniedzy rocznie na panstwo, ktoremu te pieniadze uciekaja miedzy
      palcami
      - od niejasnych przepisow prawnych, co powoli zabija czlowieka jesli prowadzi
      swoja firme
      - od chamskich urzednikow
      - od tego jak media robia nas w balona, jak mowia ze jestesmy jedyna zielona
      wyspa w europie, a tymczasem jak sie przejdziesz po ulicach duzego miasta i
      porozmawiasz z ludzmi, wylania sie nieco inny obraz
      - od polskich uczelni w ktorych ucza takich rzeczy w taki sposob ze jak
      przenioslem sie na uczelnie w Londynie to zrozumialem ze stracilem kilka lat
      mojego zycia
      - od polskich pracodawcow, ktorzy nie maja pojecia o zarzadzaniu i traktuja
      pracownikow jak chlopow panszczyznianych, do tego zeby zaplacic mi 1600 zl na
      reke sami musza panstwu placic 2700, z czego wiekszosc idzie do blota, bo
      rowniez w rzadzie nikt nie wie jak obchodzic sie z pieniedzmi
      - od polskich politykow ktorzy za lapowki sprzedaja ustawy, sprzedajac w ten
      sposob swoj kraj - wiecej ustaw, wiecej kruczkow prawnych, gorzej funkcjonuje
      prawo, gorzej panstwo, gorzej zyje sie obywatelom, ale politycy biora za to
      grube siano
      - od sluzby zdrowia, ktora kilkadziesiat osob zamordowala w karetkach i brala za
      to po 200 zl za osobe
      - od tej samej sluzby w ktorej kolejki do onkologa to kilka tygodni albo
      miesiecy - tyle samo ile czasami pacjent z nowotworem ma pozostalego zycia
      - od policjantow, ktorzy maja cie w dupie kiedy idziesz cos zglosic, natomiast
      nigdy nie maja cie w dupie kiedy przejdziesz na czerwonym swietle albo bedziesz
      pil piwo w sloneczny dzien w parku
      - od wojska ktore jest najbiedniejsze w europie poza rumunskim ktore placi
      zolnierzom place minimalna
      - od szkol podstawowych i liceow w ktorych nie ucza przedsiebiorczosci i
      myslenia, tylko tego jak dobrze jest poswiecic zycie dla narodu niezaleznie od
      kosztow i dlaczego taka postawa jest najbardziej wartosciowa
      - od przedszkol w ktorych nie ma miejsc dla dzieci, a rzad jeszcze zmniejsza ich
      liczbe
      - od najwiekszych w europie zloz gazu ziemnego lupkowego ktory w calosci
      sprzedalismy zagranicznym koncernom - w ramach uniezalezniania sie od gazu z importu
      - od drog na ktorych zniszczylem sobie zawieszenie i kilka razy omijajac
      rozpadline uratowalem sobie i rodzinie zycie
      - od ksiezy ktorzy sadza ze wiedza wszystko najlepiej dlatego mam im placic
      czesc podatku, od instytucji ktore zabieraja ludziom ziemie i oddaja kosciolowi,
      ktory nastepnie sprzedaje ta ziemie deweloperom ktorzy buduja tam kolejne smutne
      bloki za 8000 zl/m2
      - od linii kolejowych w ktorych kradna buty, bagaze, zegarki i trzeba sie
      cieszyc jak przy okazji nie pobija albo nie wyrzuca z pociagu
      - od cen produktow takich jak benzyna, ktore sa prawie takie same jak w krajach
      w ktorych mediana zarobkow jest dwa razy wyzsza

... od tego ludzie uciekaja.
      • inka323f Re: Cała prawda o emigrantach 09.05.10, 19:12
        nonsomabulik napisał:

> Nie dziwie sie ze dobrze Ci sie zyje skoro Ci placa za rozsiewanie takich plote
        > k..
        >
        > A tak na serio, to wiadomo, w Polsce mozna sie dobrze ustawic jezeli jestes
        > bardzo pracowity albo cwaniakiem ale wydaje mi sie, ze duzo osob nie emigruje
        > tylko dlatego ze nie ma mieszkania, tylko:

O! Przyjemna odmiana od ciaglego obrzucania blotem na forach emigranckich.
        Sama prawda w Twoim poscie. Pozdrawiam z UK.
      • emikaa Wywiesze sobie ta liste dla motywacji 23.06.10, 20:32
        Chyba wydrukuje sobie ta liste i powiesze nad lozkiem, aby pamietac, od czego
        chcialabym uciec, no sama kwintesencja, smutne to, ze tyle tego jest, ale
        prawdziwe...
    • jednapani Re: Cała prawda o emigrantach 08.05.10, 17:13

Ci ludzie wyjechali dopiero rok temu ... Czy spodziewales
      sie, ze czekalo tam na nich urzadzone mieszkanie i najlepsza praca?
      Tak jak oni zyja, to jest zupelnie normalne po przyjezdzie do nowego
      kraju,
      zreszta tak skromnie zyje wielu rodowitych Holendrow.
      Holendrzy to nie sa Polacy, i nie osadzaja innych po ilosci
      pieniedzy. Nie zdziwie sie nawet, jesli Twoi znajomi jezdza
      zdezelowanymi rowerami, tak jak wielu Holendrow,
      i nikomu to ujmy nie przynosi.

Widze, ze malo bywales w swiecie, skoro stopien zamoznosci oceniasz
      spozyciem Coca Coli i wody minerlanej...
      Holendrzy juz dawno wiedza ze Coca Cola bardzo niszczy zeby, jest
      niezdrowa dla dzieci i doroslych, tak jak te inne sztucznie barwione
      i cukrzone napoje, a w Holandii woda z kranu jest tak czysta i
      smaczna jak woda mineralna, ktora transportowana TIR-em
      przez pol Europy bardzo niszczy srodowisko naturalne ...
      Nie wiesz nawet o tym, ze w Europie polnocno-zachodniej kawiarnie
      czy lodziarnie to jest cos, gdzie wpada sie na chwile aby nogi
      odpoczely po wyczerpujacych zakupach np. w Galerii,
      aby po krotkim wypoczynku dalej przymierzac i kupowac ...

Zachlystujesz sie tym co masz, i do glowy Ci nie przychodzi,
      ze moga byc ludzie, ktorzy maja inne wartosci.
    • arkisz Re: Cała prawda o emigrantach 08.05.10, 18:56
      Dobra widze ze tu sami emigranci i bajarze na forum :) nic tu po mnie a co do mojej zamoznosci to nie lubie sie chwalic na forum domem, trzema samochodami itp ;) Pozdro cianiasy bądźcie dalej pomywaczami, sprzataczami za granica :)
      • ratpole Re: Cała prawda o emigrantach 08.05.10, 20:56
        arkisz napisał:

> Dobra widze ze tu sami emigranci i bajarze na forum :) nic tu po mnie a co do m
        > ojej zamoznosci to nie lubie sie chwalic na forum domem, trzema samochodami itp
        > ;) Pozdro cianiasy bądźcie dalej pomywaczami, sprzataczami za granica :)

Do budy, polacki cieniarzu hehe
        • dr.hab Re: do budy... 08.05.10, 22:09
          Rite, fathole - do budy Polonia hehe
        • rat_canals Re: Cała prawda o emigrantach 08.05.10, 22:14
          sciur, ty taki stary a w zapedy polackie sie wpuszczasz? heheh
        • warcholski a buda w Katowicach przy PKP 15.05.10, 11:28
          ratpole napisał:

> arkisz napisał:
          >
          > > Dobra widze ze tu sami emigranci i bajarze na forum :) nic tu po
          mnie a c
          > o do m
          > > ojej zamoznosci to nie lubie sie chwalic na forum domem, trzema
          samochoda
          > mi itp
          > > ;) Pozdro cianiasy bądźcie dalej pomywaczami, sprzataczami za
          granica :)
          >
          > Do budy, polacki cieniarzu hehe
          >

Napisal: "Niedawno kupilem sobie rower i jezdze z malcem na rowerze
          z tym ze oh ttlko chce jezdzic do centrum katowic pociagi ogladacc."
          forum.gazeta.pl/forum/w,150,110803586,,Nudne_zycie_meza_i_ojca_po_30_tce_.html?v=2

• zawsze_accc Re: Cała prawda o emigrantach 09.05.10, 00:22
        Do budy, glupi naiwny!!!! Jestem zamozy! Glupi ty Polaku ktoey mtskis jestes wolny wlanym krjau! DO BUDY! Tam miejsce twoje ejst!
        • ratpole Re: Cała prawda o emigrantach 09.05.10, 00:42
          zawsze_accc napisał:

> Do budy, glupi naiwny!!!! Jestem zamozy! Glupi ty Polaku ktoey mtskis jestes wo
          > lny wlanym krjau! DO BUDY! Tam miejsce twoje ejst!

Atk ejst! tkaa pardwa!
    • zawsze_accc Re: Cała prawda o emigrantach 08.05.10, 23:58
      Kochani!!!

Jestem szczesliwym mezem i ojcem po 30 tce!!!

Nie mieszkam w Polsce!!!

Mam dom, samochod garaz itp!!!

Rok temu nasi znajomi przed 40 tka NIE wyjechali z dwojka dzieci do Holandi gdyz jak twierdzili tutaj w Polsce SYF!!! KILA!@!! i MOGILAAA!!!!!.

Mieli ladne, duze mieszkamie!!!!

, dzieci bardzo dobrze sie uczyli!!!!

jednak bylo to za malo:(

Po pol roku tylko slyszelismy jaki to jest super kraj!!!!

jakie tu jest ekstra zycie!!!

w polsce to syf kila i mogila nawet nie ma co zwiedzac a ten syf jeden deszcz i auto brudne((((

a w holandi to sie nawt okien nie myje bo leci czysty deszcz!!!!!

Postanowilismy ich odwiedzic(((

Wlasnie od ich wrocilismy.!!!

Wynajmuja male mieszkanie (!!!!!!!)

( za kumuny mialem wyzszy standard) !!!! woda ciepla !!!!!!!
      to po odkreveniu korka leci za 5 minut przez 5 minut, smieci na ulicach (!!!!!!) , pelno turasow. Kumpel pracuje popoludniu do polnocy (O!!!!!!!!) , a o takich rarytasach jak coca cola ( HA HA!!!!) to mozna zapomniec!@!!!!

Piwa moj kumpel juz tez nie pije (A HA HA HA!!!!!) bo mu nie smakuje to samo z woda mineralna dzieci wola kranowe ( SUPER KRANOWE!!!!!).

Sklepy z ciuchami to tylko najtansze (A HA HA HA!!!!!!!) ziman czy cos takiego i promocje 1 Euro( JEDEN!!!! EURO!!!!!!)

. Chcielismy wyjsc na lody z nimi ((((( to nawet nie wiedzieli gdzie jest jakas lodziarnia bo oni lodow nie lubia (NIE LUBIA LODOW, NO TO................!!!!!!!!!!!!!!) .

powiem wam ze to nie jest pierwszy taki przypadek gdzie bedac kims w poolsce ( jestem KIMS w Polsce!!!!!) ludzie wyjezdzaja, zbieraja puszki i butelki za granica i mowia ze zyja teraz dopiero na poziomie. Pragne wspomniec ze jedzenie u nich, papierosy to wsszystko pochodzi z polski przysylaja im rodzice. Pozdrowienia dla wszystkich emigrantow!!!! POZDROWIOMKA!!!!!!
      • zawsze_accc Re: Cała prawda o emigrantach 09.05.10, 00:27
        DZIECI!!!!!

Panowie!! Glownie zeby DZIECI sie uczyly!!! A wtedy wszystkich pokonany! Bez zartow, Polacy strasznie inteligentni sa!!! szczefgolnie Polskie Dzieci!!! Nie zratuje.
        • zawsze_accc Re: Cała prawda o emigrantach 09.05.10, 00:41
          Ostanie! Zostawcie nam naszych DZieci! Ruscy lubia Ruskich Dzieci! Turcy lubia Turccych Dzieci! Belgoi lubia Belgijskich Dzieci!!! ToDobrze jeszt! NORMALNIE!!!!

POLACY lubia POLSKICH DZIECI!!!! To dobrze jest!! Dzieci to jest nasza p0rzyszlosc!!! Zostaw DZIECOM Lody!!!! (ile by nie kosztowaly)
          • zawsze_accc Re: Cała prawda o emigrantach 09.05.10, 00:51
            Polskie Dzieci wq Kanadziien, USA, Europiie chca lodyQQQ. Dai se spokoj ale dziecka nie dotknij

• nonsomabulik Re: Cała prawda o emigrantach 09.05.10, 00:52
            myslales o tym zeby rzucic narkotyki?
            • zawsze_accc Re: Cała prawda o emigrantach 09.05.10, 01:10
              !"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mash racjiii

• japoxx Cała prawda o krapolandii 09.05.10, 16:52
      hehehehehehehehehehehehe smutny propagadzisto niespelnionego sukcesu

a jak naprawde jestes szczesliwy?

Jak to się dzieje, że na Zachodzie publiczna toaleta nie śmierdzi, zaś w Polsce wizyta w łazience na stacji benzynowej, lotnisku, czy – broń boże – dworcu kolejowym – kończy się nieodmiennie tym samym, smutnym odkryciem? Odór szczyn, kąśliwy zapach stolca zmieszanego z odświeżaczem powietrza i inne frykasy uderzają nozdrza podróżnych już od wejścia.

Zbliżając się do klozetu doznajemy jednak misterium fekalnej przemiany; Oto odechciewa nam się sr..., a coraz bardziej chce nam się rzygać... Huśtawka nastrojów... Naszym oczom ukazuje się brązowa wiewióra przyklejona do ścianki muszli. W odmętach klozetowej toni wesoło pluskają się grube jak kiełbasa, brunatne fąfle. W śmietniku - jagodzianka – czyli zużyta podpaska. Nierzadko z plamami kału, gdy ohydnemu wiejskiemu babokowi, który ją nosił, dodatkowo ulało się z dupy w czasie tych „trudnych dni”. To wszystko okraszone bryzgami szczyn na posadzce i nieusuwalnym wręcz fetorem. Rzadko kto spuszcza po sobie wodę – to byłby zbytek łaski. Nikt nie wyciera deski papierem toaletowym – lepiej pozostawić po sobie żółte oka moczu i przyklejone kędziorki włosów łonowych.

Wydaje się, że nie pomoże tu ani dozór, ani środki czystości, ani żadne zastępy babć i dziadków klozetowych. To po prostu mentalność ludzi wschodniej Europy.

oto-polska.blogspot.com/search/label/Dlaczego%20polacy%20si%C4%99%20nie%20myj%C4%85%20i%20%C5%9Bmierdz%C4%85%3F
      buahahahahahahahahahahaha
      • inka323f Re: Cała prawda o krapolandii 09.05.10, 19:10
        Na dworzec kolejowy (Warszawa Zachodnia) balam sie wejsc. Do toalety tym
        bardziej nie dotarlam, ale jak wdze nic nie stracilam.
      • nonsomabulik Re: Cała prawda o krapolandii 09.05.10, 20:52
        No moze w Polsce B tak jest, ja tam w moim Poznaniu zyje bardziej jak tu:
        www.domosfera.pl/wnetrza/1,94387,5833614,Lofty_po_polsku.html, jedyne
        nieprzyjemne rzeczy z czym mam do czynienia to: pstrokate reklamy przy drogach,
        kible w PKP i dziurawe drogi. Jak to sie zmieni, dla mnie bedzie spoko.
        • japoxx Re: Cała prawda o krapolandii 09.05.10, 21:13
          hehehehehehehehehe

czyzbys sugerowal ze w Pyrlandii czyli Krainie Podziemnej Pomaranczy udalo wam sie rozwiazac problemy nierozwiazywalne od pokolen w innych czesciach Krapolandii?
          a moze poprostu przyzwyczailes sie i w przeciwienstwie do nas tego juz nie zauwazasz?

Gdy widzisz skurwysyna srającego pieskiem w miejscu publicznym, zwróć mu grzecznie uwagę. Nie bój się. Ktoś musi. Trzeba przekuć ścianę milczenia wokół kundli. Powiedz tak: „Pański kundel zesrał się tu i tu. Teraz pan posprząta, prawda?” W ten sposób delikatnie sugerujesz skurwysynowi, że posprzątanie jest wskazane i pożądane.

Zanim wejdę do parku krajobrazowego ukrytego przez leśników w środku lasu muszę przejść przez pole prezerwatyw. Tak się trafiło, że obok jest trasa przelotowa i polsko-bułgarsko-rumuńsko-rosyjskie dziwki zarażają chorobami swoich klientów. Tam zarazem znajduje się sralnia, bo Polacy nie robią parkingów z kiblami. Jeszcze nie ten poziom cywilizacyjny... Zresztą gdyby były takowe urządzenia, to zostałyby rozkradzione i zniszczone.

oto-polska.blogspot.com/search/label/Dlaczego%20otacza%20mnie%20syf%20i%20%C5%BCyj%C4%99%20w%20kloace%3F
      • pia.ed Re: Cała prawda o krapolandii 09.05.10, 22:48

Naszym oczom ukazuje się brązowa wiewióra przyklejona do ścianki
        muszli. W odmętach klozetowej toni wesoło pluskają się grube jak
        kiełbasa, brunatne fąfle

Przeciez to poezja :) Gdzie jest autor?
        Autor! Autor! Autor!
        • pia.ed Re: Cała prawda o arkiszu 10.05.10, 17:15

forum.gazeta.pl/forum/w,150,110803586,110803586,Nudne_zycie_meza_i_ojca_po_30_tce_.html

Ma tyle wpisow, ze znalazl sie na pierwszej stronie Gazety :)

Tytul:
          "Nudne zycie ojca i meza po 30-ce"

GDZIE JEST PRAWDA? Trzeba powolac komisje, aby cala przwda wyszja
          na jaw!
          • suesslein Re: Cała prawda o arkiszu 10.05.10, 18:40
            wlasnie mialam o to samo zapytac:
            o Panska definicje szczescia.
            bardzo prosze i z gory dziekuje.
      • ratpoles_tamer Re: Cała prawda o krapolandii 14.05.10, 20:53
        Albo publicznych kibli na Zachodzie dawno nie widziałeś, albo tych w kraju.

Ja w Paryżu o mało nie zwymiotowałem w kiblu metra.
        Za to w warszawskim metrze nic mnie nie odrzuca.

Pomijam już fakt, że tyle psich gówien co w Paryżu nigdy jeszcze w życiu nie
        widziałem.

O syfie w kiblach przy francuskich autostradach przez szacunek dla czytających
        już nie wspomnę.
        Zresztą niewiele się różnią od kibli przy szosach w JuEsEju.
        • pia.ed Francja 15.05.10, 08:09

Dawno juz nie bylam w Paryzu, wiec moje wspomnienia nie sa tak
          wyrazne ... Natomiast trzeba wziac poprawke na to, ze tradycyjne
          francuskie kible to dziury w betonowej podlodze, moze takie
          widziales?
          No i przyjmij tez, ze dzisiejsi Francuzi czesto pochodza z
          Tunisu czy innych bylych kolonii francuskich, gdzie higiena nie jest
          na pierwszym miejscu.
          Co wcale nie znaczy ze bronie Francuzow... Bylam w prywatnych domach
          i cos niecos widzialam ;)

Jesli chodzi o psie kupy na ulicach, to nie powinienes byc
          zdziwiony, bo Francuzi kochaja psy i w zwiazku z tym jest wszystko
          dozwolone. Psa mozna zabrac do restauracji i moze nasrac na
          srodku chodnika... Zreszta psow jat taka ilosc jak w zadnym innym
          kraju.
          Jest przyjete, ze raz na dzien gospodarz domu zmywa swoj kawalek
          chodnika woda, a cale dnie jezdza po Paryzu na malutkich mopedach
          zbieracze psich gowien
          .

PS.Co to jest "Krapolandia"?

• ratpole Re: Francja 15.05.10, 10:17
            pia.ed napisała:

> PS.Co to jest "Krapolandia"?

Ojczyzna Krapoli czyli KRAjowych POLakow.
            Jest to pisownia spolszczona.
            W oryginale "crapoland"
          • marguyu Re: Francja 10.06.10, 22:18
            pia,
            za psia kupe na chodniku czy skwerze mozna zaplacic mandat w
            wysokosci kilkuset euro.
            Wojna z psim gownem trwa w Paryzu (i nie tylko) juz od wielu, wielu
            lat.
            • pia.ed Re: Francja 12.07.10, 10:56

marguyu napisała:
              > pia,
              > za psia kupe na chodniku czy skwerze mozna zaplacic mandat w
              > wysokosci kilkuset euro. Wojna z psim gownem trwa w Paryzu (i nie
              tylko) juz od wielu, wielu lat.

>

W Paryzu juz dawno nie bylam, i wtedy poruszalam sie po ulicach
              samochodem, wiec na kupy na trotuarze nie zwracalam uwagi,
              Moze wtedy nie bylo ich tak duzo?
              A moze sluzba porzadkowa jest tak efektywna?

Natomiast moje informacje mam ze szwedzkiej prasy,
              z ostatnich dwoch lat ... szczegolnie zapamietalam to pomyslowe
              sprzatanie na mopedach.

Jak najbardziej Ci wierze, ale jak w takim razie wytlumaczyc,
              ze mimo wysokiej kary wlasciciele pieskow nie sprzataja
              po swoich pupilach?

U mnie kary zadnej nie ma, jest tylko jakis majacy kilkadziesiat lat
              przepis, ze po psie nalezy sprzatac.
              Wszyscy grzecznie sprzataja, bo tu chodzi o opinie publiczna,
              a szczegolnie o tradycje spratania po psie, ktora przechodzi
              z pokolenia na pokolenie, a cudzoziemcy po prostu sie jej ucza bez
              kwestionowania.
              Jesli gdzies znajdzie sie jakiegos klocka, to w dzielnicy
              o niskim statusie, choc z drugiej strony tamci ludzie raczej psow
              nie kupuja, bo to drogo i klopot ...
    • jasny-brunet Czy Ty jestes Arkisz z Siemianowic ? 10.05.10, 20:11

Co w 2006 roku mial 18 lai i zadawal mature a dzis jest ojcem po 30-
      ce ?

forum.gazeta.pl/forum/w,157,41211137,41211208,Re_od_czego_zaczac_jutro_na_maturze_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,157,41208498,41208498,Jak_wyglada_egzamin.html

Tak z ciekawosci siem pytam.

Bo juz w tym samym roku byles juz nauczycielem za 2000 na miesiac:

forum.gazeta.pl/forum/w,902,81457665,81457665,Biedni_nauczyciele.html

forum.gazeta.pl/forum/w,902,81457665,81457741,Re_Biedni_nauczyciele.html

A tu, ze w ogole nie jestes nauczycielem:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,83642293,83642293,Planowany_protest_nauczyciuli_wrzesien.html

.........a dzis masz dom i 3 samochody. Szybki jestes.I t owszystko
      za 2 000 PLN / miesiac !
      • kan_z_oz Re: Czy Ty jestes Arkisz z Siemianowic ? 11.05.10, 17:15
        Malo pisze na tym Forum, bo jakos mnie tematy malo interesuje. Ale
        jesli ma to byc 'CALA' prawda w emigrantach?
        W pierwszym roku to chyba nawet nie wiedzialam jak sie nazywam..hahah

Obecnie; mam 45 lat i nie pracuje w pelnym wymiarze godzin juz od 5
        lat. W zawodzie od 10-ciu. Oczywiscie pieniadze musza byc zarabiane -
        wiec nudny zawod nauczyciela z RP i Australii zamienilam na
        profesjonalne inwestowanie w nieruchomosci - tak mnie banki
        okreslaja.hahaha

Chlop - nie nadawal sie do uczenia w szkole, wiec po ukonczeniu
        studiow podyplomowych, rozpoczal jako reprezentant handlowy, trener
        medyczny, narodowy menadzer treningu w farma..
        Otworzylismy jakis czas temu wlsny biznes. Pracujemy obecnie okolo
        100 dni w roku i robimy co Nam sie zywnie podonba, glownie trenujac
        i podrozujac po calej Australii - zaiscie, przejebane ma emigrant z
        glowa.
        My mielismy z gory ustalone w RP aby zgnic w szkolach i w zawodach
        nauczycielskich.
        Jest to zenujace, gdy np w obecnej chwili jezdzac na nartach w
        Japonii, czy pracujac z roznymi korporacjami i rozwijajac siebie i
        biznes za granice, mozemy sobie pomyslec, ze jakis tam Arki iles lat
        temu wymyslal Nam, ze goownem jestesmy...

Kan

• ilonka45 Re: Czy Ty jestes Arkisz z Siemianowic ? 05.07.10, 12:03
          Oczywiscie pieniadze musza byc zarabiane -
          wiec nudny zawod nauczyciela z RP i Australii

W Australii TEZ bylas nauczycielka?
    • sueellen Marzyciel Gawędziarz :P n/t 13.05.10, 01:27
    • warcholski Cała prawda o krajowych 15.05.10, 10:46
      To powino byc haslem wyborczym, bo politycy musza sie powaznie
      zastanowic – otoz dla kazdego krajowego nie wiele do szczescia
      potrzeba tj. obiecac fure + komure + zakratowane wlasnosciowe w
      betonowcu cztery katy oraz dostawe rarytasow w postaci skrzynki
      piwa, coli i paczki lodow -(jako dodatek paczke "klubowych", czyli
      skretow z siana)

Nalezay sie rowniez podniesc edukacje lub przynajmniej uswiadomic ze
      w slowie “poolska” mieszcza sie conajmniej trzy bledy –pisze sie z
      duzej litery –jest jedno O (wielkie zero jak to woli) –a po trzecie,
      krajowi znajduja sie na terenie Pospolitej okupowanej przez
      Niezjednoczona Unie i rzadzona w wiekszosci przez pacholkow
      sowieckiej rosji.

A tak po za tym to po stremu calkiem beztrosko i swojsko:

-zdrowie posiada za lapowke

-kocie lby, traktor lub formanka na paro-metrowej dziurawej asphalt-
      stradzie. Pomiedzy rowami, pastwiskiem, burakiem, przenica mkna
      zdezelowane dziesiecioletnie zlomy –kolejny dzien szczesliwy
      bulbonczyk uratowal wlasne zycie unkajac czolowego spotkania z
      drugim nietrzezwym krajowym.

Przeklina czasami na:

-psie kupy na trawnikach,
      -zaplute klatki schodowe i unieruchomione windy,
      -komary nad pobliskim stawem (zwany parkiem narodowym),
      -krzywy ryj urzedniczki z okienka,
      -zielona kielbase lub szmaciane gacie zatanie w tesko,
      -na nude krajowej telewizorni i bulbonskie media.

• warcholski Re: Cala? Chyba cwierc auta to tylko zlom 15.05.10, 11:16
      szczesliwiec fury + komury na przedplate z karty ....jezdzi
      dziesieciolatkiem i sprzedaje po pieciu latach drugiemu krajowemu
      frajerowi 15-letnie "super-duper autko":

- ubogie wyposażenie
      - nienajlepsza jakość wykończenia
      - popularność wśród złodziei
      - kapryśna elektryka i elektronika
      - nietrwałe zawieszenie
      - bardzo drogi serwis (tylko w ASO)
      - wysoka utrata wartości
      - kiepskiej jakości materiały we wnętrzu
      - bardzo ubogie wyposażenie
      - hałas we wnętrzu
      - stosunkowo wysokie spalenie
      - wyższe koszty ubezpieczenia
      - wysokie koszty utrzymania, ubezpieczenia, serwisu, części
      - duża utrata wartości
      - mała ilość miejsca w środku
      - zaskakująco ponure wnętrze
      - wysokie koszty utrzymania, ubezpieczenia, serwisu, części
      - duża utrata wartości
      - mała ilość miejsca w środku
      - zaskakująco ponure wnętrze
      - kiepskiej jakości materiały we wnętrzu
      - bardzo ubogie wyposażenie
      - hałas we wnętrzu
      - stosunkowo wysokie spalenie
      - wyższe koszty ubezpieczenia
      www.se.pl/auto-moto/auto/samochody-uzywane-co-warto-kupic-za-10000-zlotych_139087.html?p=1

• 5june Pocieszny jesteś 09.07.10, 22:56
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka