04.07.10, 22:08
Te wyniki, pomimo że wygrał Komorowski, co jest już w zasadzie pewne, pokazują niepokojący stan umysłów znacznej części Polaków. Na wynik złożyło się wiele czynników. Kłamliwa propaganda miała decydujące znaczenie, ale równie ważna była bierna postawa sztabu Komorowskiego. Mylne, moim zdaniem przekonanie, że o zmarłym nie mówi się źle. Twarde słowa Bartoszewskiego, Wajdy czy Palikota powinny paść znacznie wcześniej i być powtarzane znacznie dobitniej. Uważam, że wybory ostatecznie wygrał Tusk swoim ostatnim przemówieniem.
Kaczyński nawet w swoim powyborczym przemówieniu nie zawahał się zasugerować możliwości fałszerstwa wyborczego. Daje to jakieś pojęcie o tematach smutnych, jesiennych wątków jakie pojawią się już niebawem, gdy nadejdą esemesy z instrukcjami. Zaczynam tęsknić za wege aktywistami.
Obserwuj wątek
    • strikemaster Re: Klęska 04.07.10, 22:13
      IMO kluczowe znaczenie miał sam Komorowski, jego publicznie wypowiadane idiotyzmy, brak sensownej reakcji na absudry płynące ze sztabu Kaczyńskiego (jak choćby teorie spiskowe o Smoleńsku, samolotach rozmiękczających wały). Czy Tusk nie znał możliwości intelektualnych wystawianego przez siebie kandydata? Chyba niemożliwe. Dlatego uważam, ze to potwierdza moją tezę o tym, że Komorowskiego wystawiono by przegrał i umożliwił PO wygraną w wyborach parlamentarnych.
      • imponeross Re: Klęska 04.07.10, 22:20
        strikemaster napisał:

...
        > ożliwe. Dlatego uważam, ze to potwierdza moją tezę o tym, że
        Komorowskiego wyst
        > awiono by przegrał i umożliwił PO wygraną w wyborach
        parlamentarnych.

Wystawiono by wtedy Sikorskiego, nie Komorowskiego. Sikorski przy
        Kaczynskim mialby chyba mniejsze szanse niz Komorowski. Chociaz...
        sam juz nie jestem pewien.
      • wilma.flintstone Re: Klęska 04.07.10, 22:21
        strikemaster napisał:

> IMO kluczowe znaczenie miał sam Komorowski, jego publicznie
        >wypowiadane idiotyzmy,

Z ktorych wlasnie Jakubiak zrobila prawdziwe deklaracje, twierdzac w
        rozmowie z Olejnik, ze nie jest pewna czy "wyprowadzanie Polski z
        NATO" z ust Komora to bylo przejezyczenie, bo ona nie moze wiedziec
        na co on sie z premierem umawial...A ciemny lud sie na to lapie.
        Strach sie bac.
        • strikemaster Re: Klęska 05.07.10, 19:00
          > Z ktorych wlasnie Jakubiak zrobila prawdziwe deklaracje, twierdzac w
          > rozmowie z Olejnik, ze nie jest pewna czy "wyprowadzanie Polski z
          > NATO" z ust Komora to bylo przejezyczenie,

1. A było?
          2. Czy Komorowski wie, co to jest NATO?
          • wilma.flintstone Re: Klęska 05.07.10, 19:52
            strikemaster napisał:

> > Z ktorych wlasnie Jakubiak zrobila prawdziwe deklaracje,
            >twierdzac w rozmowie z Olejnik, ze nie jest pewna
            >czy "wyprowadzanie Polski z NATO" z ust Komora to bylo
            >przejezyczenie,
            >
            > 1. A było?

A co, sadzisz ze byla to zapowiedz POwskich planow na przyszlosc? Z
            calym szacunkiem, ale niechec do Komorowskiego nie usprawiedliwia
            gadania glupot.
            • Gość: kieprzę_paczynskic Re: Klęska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.10, 20:01
              >niechec do Komorowskiego nie usprawiedliwia
              > gadania glupot.

Usprawiedliwia i nic nie kosztuje. Jest łatwe, i proste, dostępne dla ludu.
              • strikemaster Re: Klęska 06.07.10, 18:36
                > Usprawiedliwia i nic nie kosztuje. Jest łatwe, i proste, dostępne dla ludu.

To podobnie, jak sam Komorowski. :)
            • strikemaster Re: Klęska 06.07.10, 18:36
              > A co, sadzisz ze byla to zapowiedz POwskich planow na przyszlosc?

Niee, składam to na karb ignorancji prezydenta-elekta.

> calym szacunkiem, ale niechec do Komorowskiego nie usprawiedliwia
              > gadania glupot.

A czy miłość usprawiedliwia? :)
              • wilma.flintstone Re: Klęska 06.07.10, 21:43
                strikemaster napisał:

> Niee, składam to na karb ignorancji prezydenta-elekta.

Wiesz co, on moze nie jest najwiekszym bystrzacha na tej planecie,
                ale mysle ze powinno sie zachowac umiar w robieniu z niego glupka.

>> A czy miłość usprawiedliwia?

Coz, milosc rzadzi sie swoimi prawami :)
      • Gość: jacek dla przypomnienia - Komorowski byl wystawiony prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 22:27
        przeciwko innemu Kaczynskiemu

tamten zyskiwal gora 15% poparcia

wtedy szans na przegrana nie bylo

wynik Kaczynskiego wynika z histerii po katastrofie i agitacji w
        kosciolach - zarowno przez samych proboszczow jak tez przez osoby do
        tego przez proboszczow dopuszczone

wyniki Kaczynskiegop pokrywaja sie prawie w 100% z ukosciolkowieniem
        mieszkancow - tam gdzie do kosciola chodzi co niedziela ponad 50%
        mieszkancow - Komorowski nie mial szans w tych wyborach, co jest o
        tyle ciekawe, ze religijnosc Kaczynskiego ma dosc krotka tradycje i
        wynika tylko i wylacznie z koniunkturalizmu - najprawdopodobniej nie
        zna on nawet podstawowych paciorkow

• kieprze_paczynskich Re: Klęska 04.07.10, 22:29
        >Czy Tusk nie znał możliwości intelektualnych wystawianego przez >siebie
        kandydata? Chyba niemożliwe. Dlatego uważam, ze to potwierdza >moją tezę o tym,
        że Komorowskiego wystawiono by przegrał i umożliwił >PO wygraną w wyborach
        parlamentarnych.

Nie. Przekonałem się do Bronka w czasie kampanii. Te wszystkie gafy śmieszą
        ludzi o mentalności nierozgarniętego gimnazjalisty. Jedyną bodaj gafą jako taką
        były kaszaloty. Miękkość była programowa, wyrachowana, co moim skromnym zdaniem
        było błędem. Bronek jako polityk cienia nie miał szans na zbudowanie dużego
        elektoratu pozytywnego w tak krótkim czasie, natomiast nie została należycie
        wykorzystana możliwość zwielokrotnienia elektoratu negatywnego Jara. Z takim
        dupkiem przy dobrej kampanii wygrał by mój pies.
        • strikemaster Re: Klęska 05.07.10, 19:03
          > Nie. Przekonałem się do Bronka w czasie kampanii. Te wszystkie gafy śmieszą
          > ludzi o mentalności nierozgarniętego gimnazjalisty.

Mnie nie śmieszą, tyl;ko przypominają Gosiewskiego, wiedzę miał taka samą.

> Jedyną bodaj gafą jako taką
          > były kaszaloty.

Ja to potraktowałem jako najczystszy męski szowinizm, jak u jaskiniowca z początku XXw.
    • mg2005 Re: Klęska 04.07.10, 22:52
      kieprze_paczynskich napisał:

> Te wyniki, pokazują
      > niepokojący stan umysłów znacznej części Polaków

Zgadzam się : 30 % (0,55 x 0,55) Polaków zagłosowało na napompowane
      ZERO...

• strikemaster Re: Klęska 05.07.10, 19:04
        A drugie tyle na napompowane -1. :)
        • mg2005 Re: Klęska 08.07.10, 11:07
          strikemaster napisał:

> A drugie tyle na napompowane -1. :)

Punkt widzenia zależy od pktu siedzenia :)
          • strikemaster Re: Klęska 08.07.10, 20:05
            > Punkt widzenia zależy od pktu siedzenia :)

Teraz to odkryłeś? Moze Ci Nobla dadzą? :)
            Ja zasiadam poza POPISem, dlatego napompowani mnie nie bardzo interesują.
    • piwi77 A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra. 04.07.10, 23:11
      Ta nieznaczna porażka, to najgorsza jego klęska, elektorat PiSu jest
      już umordowany wiecznym umartwieniem i porażkami, nie zdziwiłbym się
      gdyby porzucił nieudolnego wodza i się po prostu rozpierzchł.
      • Gość: kieprzę_paczynskic Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.10, 00:32
        Nie chodzi mi o pis. Pis sypał się mocno przed 10 kwietnia i tylko szansa
        wygranej w tych wyborach zahamowała ten proces na dwa miesiące. Pis to partia
        władzy, owszem przyciągnęła kiedyś kilka osób o uznanych kompetencjach i dużej
        uczciwości, ale tych już tam nie ma. Następni będą uciekać by nie firmować swoją
        twarzą bzdur tworzonych w tej i następnych kampaniach. Pis zdechnie z głodu po
        kolejnych przegranych wyborach, jak słusznie zauważyłeś, już piątych.
        Ja nie o tym. W elektoracie Kaczyńskiego jest znaczny procent elektoratu
        negatywnego wobec Komorowskiego. To ludzie, a jest ich miliony, którzy
        postanowili głosować na świra, byle przeciw platformie. Wraz z tymi, którzy w
        ogóle nie poszli do wyborów, to potencjalnie olbrzymia siła, zdolna wynieść na
        szczyty jakiegoś zdolnego populistę. A taki niebawem może się pojawić. Obym się
        mylił.
        • piwi77 Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 05.07.10, 07:51
          Tylko oświata może nas uchronić przed wariatami, nie zmiany w
          ordynacji wyborczej. A ta (oświata) funkcjonuje w Polsce względnie
          dobrze, co widzać, że im młodsze pokolenie, tym ma trzeźwiejszy
          pogląd. Moim zdaniem przyszłość Polski będzie przekazywana w coraz
          lepsze ręce i jestem o nią spokojny.
        • mg2005 Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 05.07.10, 17:51
          W elektoracie Kaczyńskiego jest znaczny procent elektoratu
          > negatywnego wobec Komorowskiego. To ludzie, a jest ich miliony,
          którzy
          > postanowili głosować na świra, byle przeciw platformie

Miliony zagłosowały na Zero, byle przeciw PiS...
          • seth.destructor Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 05.07.10, 18:57
            Ergo PiS to mniej niż zero, o, o, o.
          • strikemaster Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 05.07.10, 19:05
            Niestety, obaj macie rację.
        • Gość: @-ka Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra IP: *.aster.pl 06.07.10, 23:51
          Gość portalu: kieprzę_paczynskic napisał(a):

> Nie chodzi mi o pis. Pis sypał się mocno przed 10 kwietnia i tylko szansa
          > wygranej w tych wyborach zahamowała ten proces na dwa miesiące.

Oj, obawiam się, że niestety nie zahamowała.
          Przede wszystkim przegrana nie była przegraną a zwycięstwem o włos, gdyby nie
          to, że wybory były sfałszowane :)
          Jeszcze raz umiejętnie "odgrzana" (oczywiście przez Ruch Dnia Dziesiątego, czy
          jakoś tak) katastrofa smoleńska rozmiękczy jeszcze niejedno wyborcze, empatyczne
          serduszko.
          Raz jeszcze wypomni się nieudolność (a może NIEOCZYWISTE intencje) rządu w
          wyjaśnianiu jej przyczyn.
          Wyciągnie kilka haków, znajdzie prababkę markietankę w Krasnej Armii, wykaże
          celową opieszałość w spełnianiu bronkowych obietnic, rzuci kilka smakowitych
          kąsków ciemnemu ludowi na pożarcie (płaca minimalna dla ... BEZROBOTNYCH i po
          Ursusie dla każdego rolnika) i ... 231 siedzisk jest realne.
          • piwi77 Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 07.07.10, 09:53
            Gość portalu: @-ka napisał(a):

> Przede wszystkim przegrana nie była przegraną a zwycięstwem

To tylko propagandowa teoria prezesa, z która się nie przebije.
            Zdarzenie z 4. lipca to ogromna klęska obozu prawicowo-
            nacjonalistycznego. Właściwie to mieli wszystkie atuty - katastrofa
            z udziałem brata, klęska żywiołowa, sam kandydat od lat powszechnie
            znany, masowe łamanie ciszy wyborczej i nachalne wspieranie przez
            kościół. Jeżeli w takich warunkach i takim nakładem, udało się
            jedynie osiągnąć dobrą porażkę, to jest to klęska. Splotu bardziej
            sprzyjających okoliczności dla PiSu już nie będzie.
            • Gość: @-ka Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra IP: *.aster.pl 07.07.10, 23:54
              Nie zapominaj, że głosy wyborców Komorowskiego rozłożą się teraz na SLD, PO, PSL
              i może jakieś kanapowe stronnictwo. Fanatyczni zwolennicy kaczyzmu zepną tyłki i
              zaraz po Sumie poleca glosować. Wygrywa ten, kto ma choćby o jeden głos więcej
              od pozostałych. Ten tworzy koalicję.

Wg mnie klęska Jarosława jest jego ogromny OSOBISTYM sukcesem. W
              najczarniejszych koszmarach nie przewidziałam TAKIEGO wyniku. Nowy wizerunek
              wodza to była najzręczniejsza z dotąd oglądanych PIS-owskich manipulacji.

Aaaa-wątpię, żeby Tusk i s-ka w 500 dni odbudował wały, domy powodzianom i tym z
              osuwisk a właśnie na terenach popowodziowych będzie się toczyła kampania PIS-u.
              To będzie nomen omen woda na pisowski młyn.

• piwi77 Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 08.07.10, 09:38
                Gość portalu: @-ka napisał(a):

> Wg mnie klęska Jarosława jest jego ogromny OSOBISTYM sukcesem. W
                > najczarniejszych koszmarach nie przewidziałam TAKIEGO wyniku.

Ja liczyłem się ze zwyciestwem Kaczyńskiego i nawet już się z nim
                pogodziłem. Okazało się, że mimo wszystko przegrał. To był szczyt
                jego możliwości, drugiej takiej szansy ja ta przed tymi wyborami już
                nie dostanie.

Co do wałów, których oczywiście nikt w pełni nie odbuduje, one w
                najbliższych wyborach nie będą grały żadnej roli. O nich się mówi
                tylko wtedy, gdy jest wielka woda, a zakładam, że tej kilka
                następnych lat nie będzie. Zacznie też wychodzić coraz więcej
                konkretów dotyczących katastrofy smoleńskiej i niechlubnej roli jaką
                odegrał w niej prezydent. Moze dowiemy się przebiegu rozmowy braci
                Kaczyńskich tuż przed katastrofą? Być może dojdzie do coraz
                odważniej zgłaszanych sugestii o usunięciu wiadomych sarkofagów z
                Wawelu, taka atmosfera Kaczyńskiemu na pewno nie pomoże. Ostatecznie
                jak zwykle swoja rolę odegra elektorat rozszczeniowy. Możliwe, że
                ten tym razem zamiast na wiecznie ostatnio przegrywający PiS
                postanowi zagłosować na SLD lub inna lewicę. Zobaczymy. W każdym
                razie wydaje mi się, że czas PiSu w Polsce mamy już definitywnie za
                nami.
                • Gość: @-ka Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra IP: *.aster.pl 08.07.10, 10:33
                  Moja wiara w potęgę naszej narodowej cnoty - tej sprzed szkody - jest wielka ...
                  Ale niech i tak będzie ;)
                • majaa Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 08.07.10, 11:00
                  piwi77 napisał:

Zacznie też wychodzić coraz więcej
                  > konkretów dotyczących katastrofy smoleńskiej i niechlubnej roli
                  jaką
                  > odegrał w niej prezydent.

A na jakiej podstawie z góry założyłeś, że ta rola była niechlubna?
                  Wiesz już coś więcej niż eksperci, czy tak sobie lubisz bąki
                  puszczać?

Moze dowiemy się przebiegu rozmowy braci
                  > Kaczyńskich tuż przed katastrofą?

Może i się dowiemy... zatem jest jeszcze nadzieja dla tych, co
                  podejrzewają "smoleński spisek braci Kaczyńskich";))

Być może dojdzie do coraz
                  > odważniej zgłaszanych sugestii o usunięciu wiadomych sarkofagów z
                  > Wawelu, taka atmosfera Kaczyńskiemu na pewno nie pomoże.

Musiałyby być do tego solidne podstawy. Niepoważne sugestie tylko
                  budzą niesmak.
                  • piwi77 Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 08.07.10, 11:10
                    majaa napisała:

> A na jakiej podstawie z góry założyłeś, że ta rola była
                    > niechlubna?

Mój opis dotyczył przyszłości, zatem był prognozą, moim zdaniem
                    bardzo realną, ale ciągle tylko prognozą, a jak będzie to się okaże.
                    Zawsze jednak możesz wytknąć słabe punkty mojego rozważania, ale nie
                    żądaj 100% gwarancji, że dokładnie tak będzie.
                • smutek20 Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 08.07.10, 20:00
                  zapominasz, że Wawelem rządzi kościól katolicki a nie PO i sarkofagów nie usuną
                  , chociazby nie którzy z Was pękli w swoje zawisci , złosliwosci i opluwaniu
                  zmarłego
                  • smutek20 Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 08.07.10, 20:00
                    zreszta opluwanie zmarłego Lecha Kaczynskiego swiadczy o Waszym poziomie kultury
                    i wychowaniu a raczej braku
                  • Gość: jacek a co to jest kosciol katolicki ? czyz nie jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 20:43
                    wspolnota wiernych ?

jesli tak - to moze spokojnie zdecydowac o bardziej odpowiednim
                    miejscu

dla przypomnienia - w swojej macierzystej komisji wyborczej JK
                    uzyskal ok 33% glosow - z czego 1% to glosy wlasnej rodziny

dla przypomnienia - w drugiej rundzie wyborow prezydenta Warszawy LK
                    w 2001 roku uzyskal 75% !!!

taka jest ocena awanturnictwa obu braci - mimo agresywnej kampanii
                    wyborczej prowadzonej z ambon kosciolow warszawskich - nawet w
                    niedziele wyborcza !!!
                    • smutek20 Re: a co to jest kosciol katolicki ? czyz nie jes 08.07.10, 21:25
                      wspolnota wiernych jest do dawania kasy a do rozporządzania majątkiem KK jest KK
                      a wierni to mają tyle do gadania co zyd za okupacji
                      KK rzadzi swoim majątkiem i skoro podjal decyzje, ze Lech Kaczynski lezy na
                      Wawelu to wspolnota koscioła, wierni moga sobie gadac i tyle ich ze sobie
                      pogadają albo popiszą posty na forum.
                      • Gość: jacek a co to jest kosciol katolicki ? czyz nie jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 21:45
                        > wspolnota wiernych jest do dawania kasy a do rozporządzania
                        majątkiem KK jest K
                        > K
                        > a wierni to mają tyle do gadania co zyd za okupacji
                        > KK rzadzi swoim majątkiem i skoro podjal decyzje, ze Lech
                        Kaczynski lezy na
                        > Wawelu to wspolnota koscioła, wierni moga sobie gadac i tyle ich
                        ze sobie
                        > pogadają albo popiszą posty na forum.

piekne podsumowanie tej swieckiej instytucji nastawionej na doczesny
                        zysk
                  • piwi77 Re: A tam klęska, PiS już nigdy niczego nie wygra 08.07.10, 22:06
                    smutek20 napisała:

> zapominasz, że Wawelem rządzi kościól katolicki a nie PO i
                    > sarkofagów nie usuną

Kościół słabnie w oczach i wysoko już nie podskoczy. Dziś wystarczy,
                    że usłyszy głośniejsze tupnięcie i przynosi w zębach co mu się każe.
                    Mam Ci przypomnieć stanowcze postawienie sprawy przez Lecha
                    Kaczyńskiego w sprawie Wielgusa? Lech kazał, a papież szybko
                    unieważnił nominację, którą wcześniej sam podpisał.
    • Gość: Bleh Re: Klęska IP: *.acn.waw.pl 05.07.10, 06:09
      niepokojący stan umysłów znacznej części Polaków głosujących na dupę
      wołową Bronisława Wtopę. Kłamliwa propaganda TVNu miała decydujące
      znaczenie.
      Uważam, że wybory ostatecznie wygrał Kaczyński, bo przez najbliższe
      pół roku PO sobie u narodu przerąbie, a potem Kaczyński zostanie
      premierem.
      • yoma Re: Klęska 05.07.10, 18:03
        A nie mówiłam, że prezes wcześniej czy później powie, że wygrał te wybory? :)

Prezesie, nie bądź tchórzem, zaloguj się.
      • strikemaster Re: Klęska 05.07.10, 19:06
        > a potem Kaczyński zostanie premierem.

A czemu nie papieżem? Tak małe ma ambicje?
      • Gość: jacek dzisiaj Terlikowski w TOK FM dokonywal analiz bled IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 19:11
        bledow sztabu wyborczego PO, tokujac jak to marnie bylo

to ABSURD !!! - w duzych miatach, gdzie mieszkaja wyksztalceni i
        znajacy swiat ludzie od 60 do 80% populacji glosowalo na
        Komorowskiego - wiecej nie ma ...

ZADNE dzialania sztabu Komorowskiego nie mogly dotrzec do ludzi
        bedacych pod wylacznym wplywem TVP (Plebania, Rancho, Mateusz, i
        proboszcz z Klanu), lokalnego proboszcza i radia Ma Ryja

ciemnota jest powszechna - przeciw Komorowskiemu zaangazowala sie
        cala strona ciemnej mocy - wiec cieszyc sie trzeba i to jak !!!!!
        • Gość: kieprzę_paczynskic Re: dzisiaj Terlikowski w TOK FM dokonywal analiz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.10, 19:41
          Błąd był jeden- było za grzecznie.
          • Gość: @-ka Re: dzisiaj Terlikowski w TOK FM dokonywal analiz IP: *.aster.pl 08.07.10, 22:22
            Zgadzam się. Męska część sztabu wyborczego PO zachowywała się jak troki od gaci.
            Na szczęście Tusk wygarnął dobitnie to, co myśleli wszyscy myślący, nie-ślepi i
            nie-głusi. Ze strony PO było za grzecznie!
    • binkaa Re: Klęska 07.07.10, 09:33
      www.se.pl/wydarzenia/kraj/lech-kaczynski-razaco-zlamal-prawo_140220.html
    • potwor_z_piccadilly Re: Klęska 08.07.10, 00:54
      Tych wyborow nie wygraly partie polityczne. Wygrali Polacy. Unikneli kataklizmu
      w postaci wichrzyciela na stolku prezydenta. Komorowski mial slabe poparcie w
      swojej partii bo Tusk czul sie zagrozony a i ewentualna wygrana Komorowskiego
      dawala niechciana pelnie wladzy dla PO. Wygrana kaczora byla wygodna dla PO bo
      ustawiala go w roli potencjalnego hamulcowego reform. Umknela PO-wcom super
      wymowka dla zaniechan i bledow. Kaczynski wbrew temu co glosza niektore madia
      tez prawdopodobnie przegral bo skad wezmie kase na nastepne dwie kampanie i kto
      go dopusci do mediow. Moge sie mylic ale tylko w przypadku gdy ten walacy
      ponizej pasa polityk znajdzie lub ma silne poparcie. Rydzyka pomijam bo ten jest
      za cienki w uszach. Istotnym jest tez prawdopodobienstwo ze SLD uporzadkuje
      swoje szeregi, zmieni profil i stanie sie znaczaca sila.
      • smutek20 Re: Klęska 08.07.10, 08:33
        potwor_z_piccadilly napisał:

Istotnym jest tez prawdopodobienstwo ze SLD uporzadkuje
        > swoje szeregi, zmieni profil i stanie sie znaczaca sila.

he he he sen komuchów o potędze
        czy ten stwór na czele którego stoi Napieralski to prawdziwa lewica? he he he
        chcecie miec silna partie lewicową, ktora poprze nie 14% a 40 % ?
        To te wszystkie Milery, Kwasniewskie i inne won
        bo ze starymi komuchami zawsze bedzie miec ok 14 % poparcia
        • Gość: @-ka Re: Klęska IP: *.aster.pl 08.07.10, 22:28
          smutek20 napisała:

> To te wszystkie Milery, Kwasniewskie i inne won
          > bo ze starymi komuchami zawsze bedzie miec ok 14 % poparcia

Też hehe żeś hehe wymyśliła. Hehe.
          Albo masz zaniki pamięci. Kwaśniewski jako jedyny z kandydatów na prezydenta po
          89 roku wygrał wybory w I turze z poparciem 53,9%!!! Kudy Waszym do niego. Hehehe.
          • piwi77 Re: Klęska 08.07.10, 22:39
            W kolejnej kadencji Sejmu lewica będzie co najmniej drugą siłą w
            naszym parlamencie. Jeszcze wielu będzie przecierać oczy ze
            zdumienia.
            • Gość: @-ka Re: Klęska IP: *.aster.pl 08.07.10, 22:43
              Ja Ci powiem więcej - gdyby nie katastrofa smoleńska, to w szranki w II turze
              wyborów prezydenckich stawałby Komorowski ze Szmajdzińskim. Wygrałby pewnie
              Komorowski.
              • piwi77 Re: Klęska 08.07.10, 22:46
                Całkiem możliwe. Szmajdziński był zawsze moim idolem. Ale nie
                cierpię, że mamy Komorowskiego. Jako p.o. zrobił na mnie bardzo
                pozytywne wrażenie.
      • piwi77 Re: Klęska 08.07.10, 10:26
        potwor_z_piccadilly napisał:

> ...

Mniemam niemal identycznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka