indris 12.07.10, 14:28 www.rp.pl/artykul/2,507102_Polanski_wolny.html Dużo zdrowia, sił i osiągnięć życzę panu Romanowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 14:34 Szkoda, wielka szkoda, ze ten obrzydliwy pedofil nie poniesie kary. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 14:36 www.latimes.com/news/local/la-me-polanski25-2009oct25,0,5115267.story Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 14:37 wanda43 napisała: > Szkoda, wielka szkoda, ze ten obrzydliwy pedofil nie poniesie kary. Chyba juz ja poniosl. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 15:13 zadnej kary nie poniosl, choc zgwalcil dziecko. Dla mnie byl i pozostanie zboczencem i obrzydliwym pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 15:47 Dziecko które sie łajdaczylo na potegę i samo mu dalo d...,bo celebrytka chciała zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 15:52 Dziecko - nawet "łajdaczące się" w świetle prawa NADAL POZOSTAJE DZIECKIEM ; jak trzeba być tępym, żeby wciąż nie rozumieć tak prostej i od miesięcy łopatologicznie wykładanej sprawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 15:59 I za to karę odbył ,42 dni i zawiasy oraz chyba odszkodowanie. U nas by dostał ze 2 lata ,ale u nich jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 16:11 Chłopie - mam dla ciebie propozycję : doucz się najpierw w podstawowych faktach dotyczących danej sprawy i dopiero potem produkuj na forum, ok ? Żadnej kary nie odbył, bo żadnego wyroku nie było - Polański uciekł z USA tuż przed rozprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 16:23 Wyroku nie było ,umowa z prokuratura i sądem była .Amerykański styl prawa nie nasz ,nic nam do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 16:48 Po raz kolejny kompletnie nie rozumiesz o czym piszesz - umowa z prokuratorem to nie sprawa, na której zapada wyrok ; Polański zawarł w/w ugodę tylko i wyłącznie na to, że dobrowolnie przyzna się do winy i wyrazi zgodę na leczenie szpitalne, natomiast sprawa sądowa była dopiero przed nim - ale jak już napisałem, zwiał przed jej rozpoczęciem i z tegoi powodu jest ścigany aż do dnia dzisiejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 15:53 etwas-geheimnis napisał: > Dziecko które sie łajdaczylo na potegę i samo mu dalo d...,bo celebrytka chciał > a > zostać. Tym nie mniej - dziecko. Poza tym to matka chciala,zeby Samantha zostala celebrytka,wiec niejako wystapila w roli alfonsa. To wszystko jednak nie ma zadnego znaczenia. Polanski w dalszym ciagu jest scigany przez kalifornijskie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 16:02 Zgoda, w swietle amerykańskiego i polskiego prawa dziecko , chociaz fizycznie to pewnie juz nie była dzieckiem.Ale kare odbyl i nie dal sie oszukac sędziemu. Pojechac już tam nie pojedzie . Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 16:13 Czytaj i przestań się kompromitować ciągłym wypisywaniem głupot :-/ www.wprost.pl/ar/39400/Polanski-wciaz-jest-zbiegiem/ Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 16:22 Moze jednak ty przeczytasz ze zrozumieniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 16:51 Co mam czytać - te p.doły, które świadczą o tym, że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz ? Chłopie, ja nie mam czasu .. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 15:58 wanda43 napisała: > zadnej kary nie poniosl, choc zgwalcil dziecko. Dla mnie byl i pozostanie > zboczencem i obrzydliwym pedofilem. OK. Masz swoj punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 14:36 Też bardzo się cieszę z tej decyzji, ale Helweci i tak mają u mnie przechlapane. Chyba chcą ratować twarz po tym skandalicznym wybryku z zatrzymaniem i uwięzieniem. A Polańskiego serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
upior_w_moherze po kiego szwajcary, tak namacily ??? 12.07.10, 14:55 czyzby o jakas wieksza kase zydowskiego pochodzenia chodzilo ? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Panu Romanowi zyczymy nie tylko udanych 12.07.10, 15:21 premier w Cannes, ale również podbojów wśród "galerianek"... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A co będzie z tą panią .....? 12.07.10, 15:40 www.tvn24.pl/12691,1657096,,,mowilam-prawde-i-polanski-o-tym-wie,wiadomosc.html Ta zdaje się do tej pory nie wybaczyła Polańskiemu gwałtu, tak jak Samanta Gailey :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Vive la Suisse... 12.07.10, 15:24 Chemiczny DonalT:Pedofile to nie ludzie i trzeba ich kastrować!? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Po 33 latach od przestępstwa to już nieco 12.07.10, 15:31 inna sprawa. I poszkodowana nie zgłasza pretensji. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Po 33 latach od przestępstwa to już nieco 12.07.10, 15:34 A dlaczego inna? Poszkodowana wybaczyla i to jej sie chwali (albo nie),ale Polanski zgwalcil dziecko i nie dotrzymal zobowiazan w Ameryce. Prawo jest prawem,na moj nos. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Po 33 latach od przestępstwa to już nieco 12.07.10, 15:43 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8129804,_Decyzja_Szwajcarii_nie_do_konca_jest_logiczna_.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Szwajcarzy nie chcieli USA wydać Polańskiego 12.07.10, 15:50 stąd kruczek prawny w postaci powołania się na błędy formalne wniosku ekstradycyjnego etc. ; gdyby byli na to zdecydowani żadne uchybienie prawne nie przeszkodziłoby im w przekazaniu Romka w ręce amerykańskiego wymiaru sprawiedliwości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Dziwnie jakoś nie mam zaufania do amerykańskiego 12.07.10, 15:48 prawa. I do jego dyletanckiej "ławy przysięgłych". Szczerze mówiąc nie dziwię się Polańskiemu, że nie chciał sprawdzić czy aby nie dostanie tam dożywocia. Polak Jakub T., za zgwałcenie brytyjki dostał w Anglii dożywocie. W Polsce najwyższa kara za to to chyba kilkanaście lat. W USA taki sędzia dla kariery może wszystko. A dla równowagi nie mam też zaufania do Polańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Dziwnie jakoś nie mam zaufania do amerykański 12.07.10, 16:06 w.i.l napisał: > Polak Jakub T., za zgwałcenie brytyjki dostał w Anglii dożywocie Jakub Tomczak zostal skazany nie za gwałt, tylko za gwałt ze szczególnym okrucieństwem skutkujący trwałymi i niodwracalnymi skutkami dla zdrowia ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Dziwnie jakoś nie mam zaufania do amerykański 12.07.10, 16:17 A napadnięta przez niego kobieta nigdy nie opusciła już wózka inwalidzkiego i zmarła. ayran napisał: > w.i.l napisał: > > > Polak Jakub T., za zgwałcenie brytyjki dostał w Anglii dożywocie > > Jakub Tomczak zostal skazany nie za gwałt, tylko za gwałt ze > szczególnym okrucieństwem skutkujący trwałymi i niodwracalnymi > skutkami dla zdrowia ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To nadal nie kwalifikuje się w Polsce do doży 12.07.10, 19:03 w Polsce ofiara Tomczaka zapewnie nie zostałaby uratowana i byłby sądzony za zabójstwo. a gdyby przypadkiem została uratowana, to proces jeszcze by trwał i po jej śmierci, która nastąpiła na skutek pobicia przez gwałciciela, byłaby możliwa zmiana kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Po 33 latach od przestępstwa to już nieco 12.07.10, 15:44 Uciekł przed karą z miejsca przestępstwa(USA)na inny kontynent. Odpowiedz Link Zgłoś