Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o Michalkiewiczu?

24.07.10, 22:45
Jak w tytule.
Chciałbym przeczytać Wasze opinie, nim przedstawię jedną z jego wypowiedzi.
Przyznaję, że zapodaję temat od doopy strony, myślę jednak że taki porządek jest wskazany przed przedstawieniem tego, czym chciałbym się z Wami podzielić.
Może w ten sposób niektórzy będą konsekwentni w swoich wypowiedziach.
Obserwuj wątek
    • anus_dei Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 24.07.10, 23:26
      Typ wyjątkowo poryty paranoją. Aczkolwiek niepozbawiony jowialnej charyzmy :)
    • Gość: ch. w d. politykom Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? IP: 67.159.34.* 24.07.10, 23:39
      a co mamy sądzić?

jeden z poczytniejszych blogerów drugiego obiegu. właściwie publicysta. publicysta to taki ktoś - nikt. wyraża opinie po to żeby zyskać wierne bądź większe grono czytelników i tworzyć sobie obóz zwolenników i polemików którzy będą na kontraście i w opozycji do publicysty tworzyli swoje publikacje. zajmuje się pieprzeniem o głupotach, chociaż czasem poruszy luźno jakiś ciekawszy temat.

Michalkiewicz jest tym publicystą, którego można jedynie pochwalić za niezależność czyli przemawia w swoim imieniu a nie redakcji, i gazety, czy też tiwi i radia. a więc taki jak mówię bloger, mający stały kącik w tv trwam. z czegoś trzeba też żyć.

intencją większości blogerów którzy z blogowania żyją jest prowokacja i wywoływanie kontrowersji a nie np informacja, a więc sam w sobie komentarz. do tego Michalkiewicz jest felietonistą.

jak dla mnie to taki prawicowy Urban, można darzyć sympatią większą Urbana, od Lisa, Szułdrzyńskiego, czy Żakowskiego. na pewno Michalkiewicz będąc w publicystycznej opozycji jest bardziej znośny poprzez np uczciwsze rozróżnianie rodzajów dziennikarstwa, głoszenie wolności słowa, czy też walkę z cenzurą. lubię jak bloger promuje potencjalnie nielegalne działania, anonimowość w sieci, czy forum w sieci TOR :).

jako kojarzony z środowiskiem UPR, skażonym niewątpliwymi patologiami, musi mieć na swoim koncie skrajnie kontrowersyjne wypowiedzi, tylko jakie to może mieć znaczenie, w obliczu wolności słowa?

jeśli chcesz merytorycznie porozmawiać o Michalkiewiczu, to raczej nie to forum, bo tu pewnie nikt go nie czyta. to tak jak bym chciał tu rozmawiać o An Arche, i Sierpińskim.
      • kicior99 Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 31.07.10, 01:52
        Czytałem raz. Żałuję, że nie poświęciłem tego czasu na czytanie np. o ergonomii
        kosmonautów.
    • l.george.l Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 24.07.10, 23:40
      Jak to towarzystwo określał nasz czcigodny noblista pan Prezydent RP Lech
      Wałęsa? Świry od Rydzyka. To dobre określenie i, niestety, ciągle na czasie.
      • mg2005 Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 28.07.10, 10:42
        .george.l napisał:

> Jak to towarzystwo określał nasz czcigodny noblista pan Prezydent
        RP Lech
        > Wałęsa? Świry od Rydzyka. To dobre określenie i, niestety, ciągle
        na czasie.
        >

To zabawne, gdy świr nazywa innych świrami :)
    • Gość: k Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? IP: *.lukman.pl 24.07.10, 23:56
      Ma zwyczaj stawiania kontrowersyjnych tez bez zadbania o ich spójność i
      uzasadnienie. Folklor i margines.
    • qqazz Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 25.07.10, 01:06
      Cenie sobie jego opinie, czesto bardzo trafne, uzywa ciekawego i troche
      archaicznego sposobu wypowiedzi co lubię, często pisze aż za konkretnie nie
      owijajac w bawełnę, aż bywa to zgryźliwe momentami.
      Niemniej ma chyba lekkiego fioła na punkcie organizacji żydowskich zza wielkiej
      wody i wszechobecnych słuzb specjalnych wiec czasem trzeba na niego (jak na
      każdego publicystę) brać poprawkę.
      Ciekawym co to za wypowiedź bo pewnie bedzie pasowala do schematu jaki
      przedstawiłem powyzej w duzym stopniu, zreszta przegladam jego stronę regularnie
      i nie zauważam tam nic dziwnego, owszem tak jak napisałem niektóre fragmenty
      podchodza pod tego fioła, ale wiekszość to naprawde ciekawe, konkretne i bardzo
      trafne teksty.

pozdrawiam
      • calun_torunski Co sądzicie o Michalkiewiczu? 25.07.10, 07:20
        > i nie zauważam tam nic dziwnego, owszem tak jak napisałem niektóre
        > fragmenty podchodza pod tego fioła,

fragmenty ???????

> ale wiekszość to naprawde ciekawe, konkretne i bardzo trafne
        > teksty.

trafne ? zdaje sie ze nie przeanalizowales wystarczajaco dokladnie

• qqazz Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 28.07.10, 18:13
          Może to ty nie nadążasz?

pozdrawiam
    • bu2m Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 25.07.10, 08:07
      Pan Michalkiewicz i jego działalność co najwyżej mnie śmieszy. Nie mając gdzie zaistnieć, istnieje co jakiś czas w Radio Maryja w którym wygłasza swoje prelekcje na temat Żydów, aparatu bezpieczeńśtwa PRL. Robi to po linii programowej rozgłości i jej słuchaczy. Jego poglądy bardzo się tam podobają. Ludzie bardzo lubią słuchać kto jest największym wrogiem Polski oraz kto bezpośrednio ponosi winę, że słuchacz RM najczęściej rencista lub emeryt dostaje niespełna 1000zł emerytury. Bo jak zwykle stare pokolenie Polaków które całe życie spędziło w PRL ma przekonanie że o ich losie decyduje tylko i wyłączenie państwo. Całe szczęście w młodym, wolnym pokoleniou to się szybko zmienia.
      ALe do pana Michalkiwiecza wracając. Śmieszy mnie to jak ukrywa własne poglądy na ogólny temat gospodarki. Od lat związany jest z najbardziej liberalną partią w Polsce czyli Unią Polityki Realnej. Partia wyznaje doktyrny ortodoksyjno-liberalne. Piętnowana przez RM za swój liberalizm Platforma Obywatelska to przy poglądach głoszonych przez działaczy UPR, partia społeczno-socjalna. Dlaczego zatem pan Michalkiwicz nie zdradza swoich poglądaów gospodarczych na antenie RM? Czy biedni słuchacze RM przez przypadek dowiedzieliby się że ich guru od spraw "żydowstwa" i "ubecji" to liberał "gorszy" od Tuska i Balcerowicza razem wziętych?

• rossdarty Czyli - raczej odpowiedzialny za swoje opinie 25.07.10, 10:05
      W zasadzie Wasze opinie pokrywają się z moimi.
      W sumie pozytywne. Mimo związków z mediami katolickimi - nie popada w skrajności. Trudno go też zaszufladkować jako zwolennika teorii spiskowych.
      Nie kryje się z niechęcią do żydów, ale taka postawa to (chyba?) plus na tym forum.
      Pozwoliłem sobie na taką małą sondę, ponieważ odnalazłem filmik, w którym wyraża śmiałą tezę korzyści wynikających z katastrofy smoleńskiej i przyznam, że sam byłem zaskoczony taką interpretacją.

Stwierdzenie: wszystko poszło tak dobrze, że aż za dobrze, dosadnie wskazuje jak wielu osobom taki rozwój wypadków był na rękę.

Podkreślam: nie sugeruję zamachu, nie czyni tego także Michalkiewicz.

Interpretacja Michalkiewicza przypomina mi raczej opowiadanie behapowca jakie słyszałem kilkanaście lat temu:
      Pracownik naprawiał urządzenie, które miało silny elektromagnes.
      Na czas naprawy urządzenie zostało odłączone od zasilania. Zgodnie z przepisami bhp pracownik nosił buty z noskami okutymi metalem w celu ochrony palców stóp.
      "Dowcipny" kolega włączył zasilanie elektromagnesu.
      Pole zadziałało, uniemożliwiając pracownikowi zrobienie kroku do przodu.
      Efektem "dowcipu" były pozrywane ścięgna nóg.
      • calun_torunski media katolickie ? raczej sekciarskie, ksenofobicz 25.07.10, 10:36
        ksenofobiczne

katolicki - znaczy uniwersalny

• Gość: jacek tak mniej wiecej jedno klamstwo na minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 10:46
        minute

taka to odpowiedzialnosc za slowa
      • Gość: lolek Re: Czyli - raczej odpowiedzialny za swoje opinie IP: 82.132.136.* 25.07.10, 10:50
        michalkiewicz powiedzial na samym wstepie, ze w momencie krecenia
        filmiku mgla sie rozwiala. On jest slepy, czy widzi wiecej niz
        przecietny czlowiek?
        • Gość: jacek pomijajac ten drobny fakt, ze mgla na dole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 10:57
          moze byz rzadsza lub gestsza od mgly na 100 metrach

czasami mgla sciele sie po ziemi warstwa np. 10-15 metrow - fajnie z
          samolotu wyglada takie biale morze mgly z wystajacymi wiatrakami lub
          kominami fabryk, czasem mgla zaczyna sie na 20 metrach - wie o tym
          kazd, kto pracowal w wiezowcu powyzej 20 pietra

dodatkowo po wypadku nastapil wybuch i spalilo sie kilka ton ropy -
          to tez ma wplyw na pewne lokalne przejasnienie

niemniej jednak mgla jest i wbrew slowom jatrzyciela Michalkiewicza
          widocznosc nie przekracza 500 metrow - zaloga miala uprawnienia do
          1200 metrow widocznosci

• zzasadami Michalkiewicz. 25.07.10, 11:55
      Cenię i lubie jego publicystykę. Jest rzeczowa, nie pozbawiona nutki ironii i co najważniejsze prawdziwa.
      • Gość: jacek niepolskojezyczny pamflecista Michalkiewicz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 15:00
        > Cenię i lubie jego publicystykę.

wystarczy przeczytac pare twoich postow i jasne jest, ze glupstwa
        Michalkiewicza musza ci sie podobac

> Jest rzeczowa,

w sensie ze mowi o jakis rzeczach - tylko ze zwykle nie na temat

> nie pozbawiona nutki ironii

za to z basem pomowien i oszczerstw

> i co najważniejsze prawdziwa.

prawdziwa jak twoje posty - oraz twoj zakwaszony nick
        • zzasadami Skąd ta agresja? 30.07.10, 07:23
          Nudne są te Twoje posty: pozbawione treści merytorycznej, za to pełne agresji i nienawiści.
          • Gość: jacek kup sobie sloenik jezyka polskiego - nie rozumiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 07:32
            slow, ktorymi sie poslugujesz - w szczegolnosci sprawdz "agresja" i
            nienanawisc" oraz "tresc merytoryczna"

dla osob poslugujacych sie jezykiem polskim to co napisales jest
            arcysmieszne - post pelen agresji i nienawisci nie moze byc
            jednoczesnie nudny

nudny moze byc na przyklad przywolany komentarz Michalkiewicza do
            filmu, w ktorym do znudzenia pomawia, wmawiajac, ze nie pomawia - to
            zreszta jest w jego publicystyce typowym zjawiskiem

• zzasadami Re: kup sobie sloenik jezyka polskiego - nie rozu 30.07.10, 17:36
              Nie odpowiadam agresją na Twe posty. Po prostu ziewaniem. Nie mam zamiaru dalej czytać tego co piszesz.
              • Gość: jacek kup sobie slownik jezyka polskiego - nie rozu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 19:01
                > Nie odpowiadam agresją na Twe posty. Po prostu ziewaniem. Nie mam
                > zamiaru dalej czytać tego co piszesz.

a kogo obchodza twoje problemy ? znajdz sobie psychiatre albo
                psychoanalityka
            • zzasadami Re: kup sobie sloenik jezyka polskiego - nie rozu 30.07.10, 17:49
              Po prostu nudzi mnie czytanie Twoich postów napisanych "językiem miłości". "Nie che mi sie z Tobą gadać". Nie masz nic do powiedzenia.
              • Gość: jacek kup sobie slownik jezyka polskiego - nie rozu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 19:00
                > Po prostu nudzi mnie czytanie Twoich postów napisanych "językiem
                > miłości". "Nie che mi sie z Tobą gadać". Nie masz nic do
                > powiedzenia.

a kogo to ochodzi ? popieraj klamcow i jatrzycieli - jedno co
                potrafisz
    • lukas1492 Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 25.07.10, 19:07
      Mądry człowiek, ale zbyt mądry i mówiący zbyt bezpośrednio prawdę w oczy, żeby
      motłoch go słuchał. Dlatego też nie dziw się, że na forum GW będą go wyzywać od
      psychopatów i oszołomów :)
      • Gość: jacek madry ??? prawde ??? u Michalkiewicza ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 22:25
        klamstwo co minuta - to jest madrosc ???
        • lukas1492 Re: madry ??? prawde ??? u Michalkiewicza ??? 26.07.10, 00:00
          No właśnie ty jesteś z tych za głupich na ten poziom.
          • Gość: jacek madry ??? prawde ??? u Michalkiewicza ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 20:28
            za glupich ??? bo sie nie dalem klamcy oszukac ?
    • yoma Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 25.07.10, 19:17
      Nie znam człowieka.
      • Gość: lolek Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 25.07.10, 19:23
        oj, to niedobrze, bo to madry czlowiek, nawet
        za madry i prawde zawsze w oczy mowi, nawet
        jesli my nie zrozumiemy: np ze nie ma mgly,
        gdy ty i ja, glupi motloch mgle widzimy.
        • yoma Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 25.07.10, 19:36
          U u u to tym bardziej, kudy mi motłochu do takiego mądrego rebe.
          • Gość: lolek Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 25.07.10, 19:41
            oj uczciwa taka, ze az chcialoby sie powiedziec naiwna. Przeciez mozesz
            udawac, ze tez dostrzegasz cos w tej mgle i kazdego kto wyskoczy, ze ni
            kuta zmieszac z glupim motlochem. Co ty matematyki w szkole nigdy nie
            mialas?
            • yoma Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 25.07.10, 19:44
              Że naiwna, to ja wiem i bez ciebie, a jak powiem, że mi się Matka Boska we mgle
              objawiła, to pół forum się obrazi :)
              • Gość: lolek Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 25.07.10, 19:51
                no, ale za to ta druga polowa, nie bojmy sie smialo stwierdzic - ta
                wieksza 47-mio procentowa polowa, przyjmie te slowa z uznaniem i
                zacznie wstawiac linki do twoich postow. Pomysl o karierze, o
                katarynie, kto wie moze nawet o ziemkiewiczu.
                • yoma Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 25.07.10, 19:58
                  Dziękuję, postoję. Ale popatrz no, jak to jest - zobaczyć coś we mgle, źle, nie
                  zobaczyć, jeszcze gorzej...
                  • 33qq Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 26.07.10, 14:18
                    Nie wiem jak wy, ale ja widziałem przez mgnienie na jednym z drzew faceta ze
                    sztucerem
                    • yoma Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 27.07.10, 12:24
                      A ja widuję same dzięcioły
                      • mike.recz Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 28.07.10, 19:30
                        A wiewiórek niet?
                        • squirrel9 Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 28.07.10, 21:01
                          Tylko sobie nie "wiewiórek" :)
                          • mike.recz Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 29.07.10, 13:08
                            Przywłaszczać? Ależ nie, w żadnym wypadku;)
    • squirrel9 Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? 26.07.10, 12:02
      Jedno pewne, zaprezentowałeś postawę idealnie "radiomaryjną". Masz
      tam paktykę?
      Słuchałam kliku ich kontrowersyjnych "audycji". Rozmówcy mówią coś
      zupełnie innego a pytający podsumowuje ją tak,jakby tekst miał z
      góry przyjęty i napisany. To,że nijak się mający do tego co
      mówią "rozmówcy" jakby nie miało dla niego znaczenia. Tak jak
      Pospieszalski, słyszy to co chce słyszeć, chocby to był 1 głos w
      tłumie. A wnioski są zaprzeczeniem tego co słyszy reszta myślących
      logicznie, kojarzących zdarzenia, widzących korelacje między
      zdarzeniami a skutkami i zastanawiających się skąd się biorą
      kompletne bezmózgi które nie widzą oczywistej manipulacji.
      Musi to przemawiac do jakiegoś typu ludzi, zupełnie innego ode mnie.
    • Gość: DSD Re: Co sądzicie o Michalkiewiczu? IP: 109.231.56.* 27.07.10, 08:29
      Pytanie: Co sądzicie o Michalkiewiczu?

Odpowiedź: Michalkiewicz może rozpocząć tekst od opisu skrawania
      węglików na zimno a skończy jak zwykle na Żydach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka