Dodaj do ulubionych

Historia Polski

04.08.10, 22:58
Widzieliście?

Wersja trochę jakby chińska i w niskiej rozdzielczości, ale pogląd jakiś daje.
Nie rozumiem, dlaczego to nie jest dostępne oficjalnie, skoro rząd za to
zapłacił. Znaczy my wszyscy.
Obserwuj wątek
    • guglielmo Re: Historia Polski 04.08.10, 23:34
      Ładne, z tysiącem błędów (bez znaczenia, liczy się ogólne wrażenie), "Solidarność" pod datą 1978, Chopin po Powstaniu Styczniowym, to pikuś. Gorzej, że od wojny do wojny albo powstania, gdzieś tam miga jakiś Kopernik i Konstytucja 3 Maja (zauważalna tylko dla znającego obraz Matejki). Dobrze, że na koniec przynajmniej rosną szklane domy, a nie załapało się logo z Krakowskiego Przedmieścia ;-)
      • milleniusz Re: Historia Polski 05.08.10, 19:12
        guglielmo napisał:

> Ładne, z tysiącem błędów

No jak ktoś chce dokładnie i bez błędów, to może czytnąć np. Boże Igrzysko,
        Daviesa, z tym, że ja od paru lat jestem na 125 stronie. Z jakiegoś tysiąca. :)
    • twardycukierek Re: Historia Polski 05.08.10, 08:16
      Obejrzę za chwilę :)
    • twardycukierek Re: Historia Polski 05.08.10, 09:00
      I nawet misie to podoba, mimo byków ;)
      Momentami świetnie zrobione, np. fragment o zaborach i ostatnie 2 minuty są bardzo dobre!
      Niestety jest też dołująca strona: wojny, wojny, wojny i coś pomiędzy. Czasem trudno się dziwić temu, że Polacy to nadal naród o depresyjnym spojrzeniu na życie.

Co masz na myśli pisząc, że nie jest to ogólnie dostępne? :)
      • milleniusz Re: Historia Polski 05.08.10, 19:16
        twardycukierek napisała:

> I nawet misie to podoba, mimo byków ;)

Mnie też się podoba, a błędów bym się nie czepiał. To jest skrót w stylu
        teledysku, a nie podręcznik historii. Przypuszczam, że część to nawet nie tyle
        błędy, co przybliżenia. No i rzeczywiście, krwawa ta historia. Ale zdaje się to
        lubimy... Jak nie ma trupów, znaczy że był przekręt i zdrada (np. Okrągły Stół),
        jak jest dużo trupów, znaczy bohaterstwo i niezłomność (daruję nam przykłady).

> Co masz na myśli pisząc, że nie jest to ogólnie dostępne? :)

To nielegalny wyciek do internetu w chińskiej wersji i słabej jakości. Normalnie
        film nie jest dostępny, a szkoda.
        • leziox Re: Historia Polski 05.08.10, 20:53
          Za granica wojewodztwa nieczytelne,jakas agencja rosci sobie prawa do linka i
          nie pozwala wyswietlac.
          • twardycukierek Re: Historia Polski 06.08.10, 08:09
            Klops ;P
        • twardycukierek Re: Historia Polski 06.08.10, 08:08
          OK, rozumiem :) no i ten nielegalny wyciek od razu zablokowano, Lezio już go nie mógł oglądać :P

Nieeee, tak sobie tylko marudzę o bykach, chcę się wpasować w konwencje towarzyskie :D

Co do krwi i wojen... tak misie myśli, że dużą część narodowej malkontencji i chorobliwej podejrzliwości można na ich karb zwalić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka