Dodaj do ulubionych

Autorytety...

01.01.11, 14:11
Nasze autorytety świadczą o nas...

blog.rp.pl/mazurek/2010/12/30/filary-naszej-wolnosci/
"W komunizmie, według definicji Lenina, nawet kucharka mogła rządzić państwem. W państwie demokratycznym kucharz, nawet leczony psychiatrycznie i karany, może być autorytetem i “uśmiechniętą twarzą Polski”.

Ciężkie czasy idą. Już nie Żółkiewski, Czarniecki czy Plater Emilia, ale Taras, młodzian Jaworski i Tysiąc Alicja! Tak, to nowi obrońcy naszej wolności i naszych konopi, sól tej ziemi, bohaterowie roku mijającego."

Czy szkoła prywatna może wyrzucić ucznia ,który zaprzecza szkolnemu etosowi ?

"Jego wolnościowe zapędy nie znalazły jednak zrozumienia u reakcyjnego kleru, który wywalił Damiana z prywatnego katolickiego liceum.
I tu zaczyna się sprawa polityczna. Prześladowanym młodzianem zajęła się “Gazeta Wyborcza” i – jakżeby inaczej – Helsińska Fundacja Praw Człowieka, a kurator nakazał przywrócenie go do szkoły.

Swoją drogą ciekawe, jak zareagowałaby ta sama gazeta i ta sama fundacja, gdyby żydowskie liceum Laudera wywaliło ze szkoły, nie, nie neofaszystę, ale 17-letniego lewaka głoszącego jawnie antysemickie brednie, które można wyczytać we francuskich czy holenderskich gazetach: że Izrael dokonuje holokaustu na Arabach i trzeba żydowskich okupantów siłą powstrzymać? Bronilibyście wolności słowa antysemity czy wolności szkoły i jej pozostałych uczniów?"

Oto pytanie... :)

Obserwuj wątek
    • matylda1001 Re: Autorytety... 01.01.11, 14:26
      O! Wyspałeś się już Miligramie? Wszystkiego dobrego Ci życzę na calutki rok:)
      • mg2005 Re: Autorytety... 01.01.11, 14:48
        matylda1001 napisała:

> O! Wyspałeś się już Miligramie? Wszystkiego dobrego Ci życzę na calutki rok:)

Dziękuje i wzajemnie !
        szczególnie życzę Ci przezwyciężenia hipokryzji... :)
        forum.gazeta.pl/forum/w,29,119814954,120413568,Re_Nie_rozsmieszaj_mnie_.html
        • strikemaster Re: Autorytety... 01.01.11, 14:50
          > szczególnie życzę Ci przezwyciężenia hipokryzji... :)

I ja tobie tego życzę. Chociaż może nie, jak życzyć komuś przezwyciężenia samego siebie?
          • mg2005 Hipokryto ! 01.01.11, 18:10
            strikemaster napisał:

> > szczególnie życzę Ci przezwyciężenia hipokryzji... :)
            >
            > I ja tobie tego życzę. Chociaż może nie, jak życzyć komuś przezwyciężenia sameg
            > o siebie?

Hipokryto !
            forum.gazeta.pl/forum/w,29,120257665,120270783,Zalosny_hipokryto_.html
            Gdy zapytam o jeden przykład mojej hipokryzji - znów uciekniesz w krzaki, jak zwykle ? :)
            • strikemaster Zapomniałeś, że przy kazdym wpisie jest data 02.01.11, 21:39
              Np. tu, w tych twoich chamskich postach, o których pozwoliłem spobie wątek założyć. Przecietny użytkownik tego forum może sobie bez trudu sprawdzić, kto jest chamem, a kto tylko na chamstwo odpowiada.
              • mg2005 Re: Zapomniałeś, że przy kazdym wpisie jest data 03.01.11, 15:30
                strikemaster napisał:

> Np. tu, w tych twoich chamskich postach

1. Gdzie tu hipokryzja ?
                2. Twoje przykłady są jak 'kulą w płot' - napisanie prawdy (nazwanie idioty idiotą) nie jest chamstwem

> kto jest chamem, a kto tylko na chamstwo odpowiada.

Na jakie chamstwo odpowiadałeś tu?...
                forum.gazeta.pl/forum/w,29,119559124,119874884,Do_budy_.html?wv.x=2
                • strikemaster Re: Zapomniałeś, że przy kazdym wpisie jest data 04.01.11, 11:17
                  > 1. Gdzie tu hipokryzja ?

Ja nic o hipokryzji nie pisałem, zarzuciłem ci chamstwo.

> 2. Twoje przykłady są jak 'kulą w płot' - napisanie prawdy (nazwanie idi
                  > oty idiotą) nie jest chamstwem

Napisałbym prawdę o tobie, ale Kropka mnie zbanuje, chociaż to przecież nie byłoby chamstwo, prawda?
        • matylda1001 Re: Autorytety... 01.01.11, 23:32
          mg2005 napisał:

> Dziękuje i wzajemnie ! szczególnie życzę Ci przezwyciężenia hipokryzji... :)<

Okrutny! To ja tu serce jak na dłoni, a Ty, Potworze, z Laurą mi wyjeżdżasz? To prawda, że Laura popełniła błąd zwracając się do Black w rodzaju męskim, ale to chyba jeszcze nie zbrodnia? Jak Black Laurze wybaczy, to i Ty powinieneś wybaczyć. Za życzenia dziękuję:)

• no.nie.mogiem u mg to już nawet nie "a u was murzynów biją" 01.01.11, 14:27
      tylko "a u was też mogliby bić", hehe :)
      nadużywasz trybu przypuszczającego

• billy.the.kid Re: Autorytety... 01.01.11, 14:30
      ach,gdzie te [piekne czasy gdy aytorytety były WYZNACZANE przez matńkę-komune, bądź przez
      władze oświeconych jaśnie KArTOfLI.
    • mg2005 Pasowanie na Autoryteta... 01.01.11, 14:42
      To tzw. Salon dokonuje beatyfikacji na św. Autoryteta :)

www.rp.pl/artykul/585566_Wildstein--Trwalosc-salonu.html
      Poczucie wyższości

szybko się okazało, że może narzucać dużo ostrzejszą selekcję opinii, z których jedne – wyznawane przez salon – były uznane za te właściwe: rozumne i postępowe; inne miały być wsteczne i zabobonne.

Poczucie wyższości salonowców ugruntowywane było ich poczuciem wyjątkowości jako tych, którzy siłą swojego rozumu byli w stanie wyemancypować się z tradycyjnych porządków.

W salonie wyjątkowo widać paradoksalność ludzkich spraw. Powstający jako opozycja potrafi narzucać ortodoksję surowszą niż ta, przeciw której się buntuje.

Oblicze III RP

Postkomunistyczny status III RP nigdzie nie ujawnia się wyraźniej niż w jego monolitycznym salonie. Zbuntowane przeciw komunizmowi elity, które wcześniej zostały przezeń wytworzone, po upadku ustroju ponownie stopiły się z jego byłymi obrońcami.

Nasz kraj ugrzązł w niepięknej formie, jaką jest III RP. Jej obliczem jest jej salon
      • strikemaster Re: Pasowanie na Autoryteta... 01.01.11, 14:49
        Widzę, że rozmawiasz już sam ze sobą, bo zauważyłeś, że jesteś jedyną osobą, która nie wyśmiewa tego, co na forum wypisujesz. :)))
        • no.nie.mogiem to nie tak... 01.01.11, 14:58
          mg padł ofiara języka nienawiści lewackiej i inspirowanej agresją Palikota, loży szyderców
          • mg2005 n.n.m. ! 01.01.11, 17:57
            no.nie.mogiem napisała:

> mg padł ofiara języka nienawiści lewackiej i inspirowanej agresją Palikota, loż
            > y szyderców

Nie chce mi się udowadniać, że znów napisałaś bzdurę, ale dokonaj od-autorskiej egzegezy swojej bzdury w tym wątku, bo wynikła kontrowersja w interpretacji :)
            forum.gazeta.pl/forum/w,29,120257665,120307914,Re_Marzy_ci_sie_.html
            • no.nie.mogiem Re: n.n.m. ! 01.01.11, 18:02
              > Nie chce mi się
              mi też :)
              • mg2005 Re: n.n.m. ! 01.01.11, 18:14
                no.nie.mogiem napisała:

> > Nie chce mi się
                > mi też :)

To nie to samo. Masz moralny obowiązek wyjaśnić swoją wypowiedź na forum dyskusyjnym. Inaczej dyskwalifikujesz się jako uczestnik Forum...
                Dlatego ponawiam prośbę.
                • no.nie.mogiem Re: n.n.m. ! 01.01.11, 18:20
                  ale ja nie zrozumiałam pytania
                  • Gość: ka_p_pa Re: n.n.m. ! IP: *.lukman.pl 01.01.11, 18:25
                    > ale ja nie zrozumiałam pytania

Spoko, on też nie wie o co pyta.
                    • mg2005 Re: n.n.m. ! 01.01.11, 18:34
                      Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
                      >
                      > Spoko, on też nie wie o co pyta.

Zamknij się,idioto,skoro nie wiesz o co chodzi :)
                      • Gość: ka_p_pa Re: n.n.m. ! IP: *.lukman.pl 01.01.11, 18:51
                        > Zamknij się,idioto,skoro nie wiesz o co chodzi :)

A o co chodzi, bo nie wiem? Ty wiesz?
                        • mg2005 Re: n.n.m. ! 01.01.11, 22:14
                          Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
                          >
                          > A o co chodzi, bo nie wiem?

To po co się wtrącasz ? :P
                          • Gość: ka_p_pa Re: n.n.m. ! IP: *.lukman.pl 01.01.11, 22:17
                            To w końcu wiesz, o co chodzi? Wątpię. Nawet nie wiesz, po co się wtrącam.
                  • mg2005 Re: n.n.m. ! 01.01.11, 18:33
                    no.nie.mogiem napisała:

> ale ja nie zrozumiałam pytania

Dlaczego kręcisz ? Napisałaś , że ci się nie chce, a nie , żenie zrozumioałaś.
                    Dlaczego piszesz o pytaniu, którego nie było :))
                    Zakładam,że masz IQ > 80... :))
                    • no.nie.mogiem Re: n.n.m. ! 01.01.11, 18:40
                      > Dlaczego kręcisz ? Napisałaś , że ci się nie chce
                      to najpierw, potem się zmusiłam, dla ciebie ale nichuja nic, nic nie rozumiem

> Zakładam,że masz IQ > 80... :))
                      oj, przegrałbyś :)
                      • no.nie.mogiem Re: n.n.m. ! 01.01.11, 18:41
                        > > Zakładam,że masz IQ > 80... :))
                        > oj, przegrałbyś :)

ehehehe :))
                      • mg2005 Re: n.n.m. ! 01.01.11, 18:44
                        no.nie.mogiem napisała:

> ale nichuja nic, nic nie rozumiem

A którego słowa nie zrozumiałaś ?
                        Dlaczego pisałaś o pytaniu ? :)

> > Zakładam,że masz IQ > 80... :))
                        > oj, przegrałbyś :)

Na głupotę ? Nie wątpię :))
    • no.nie.mogiem chwileczkę 01.01.11, 18:56
      forum.gazeta.pl/forum/s,29,120428506,120428506.html?rep=1
      "Damian Jaworski właśnie wrócił – po ponadmiesięcznej przerwie – do Publicznego Salezjańskiego Liceum Ogólnokształcącego w Czarnym Dunajcu. To efekt decyzji małopolskiego kuratorium, które stwierdziło uchybienia formalnoprawne w decyzji o wyrzuceniu go ze szkoły za propagowanie poglądów niezgodnych z jej statutem."

to nie jest prywatna szkoła!!!
      kto ją finansuje???
      • no.nie.mogiem Re: chwileczkę 01.01.11, 19:03
        www.rp.pl/artykul/576603.html
    • piwi77 Re: Autorytety... 01.01.11, 19:30
      Swoim postem, dowodzisz, że zarówno Ty jak i blogier, którego przeytaczasz, obaj nie rozumiecie i pewnie dlatego nie szanujecie prawa demokratycznego państwa, którego jesteście obywatelami. Otóż antysemityzm jest w Polsce zakazany, a manifestowanie za dekryminalizacją czegokolwiek, nie, więc nie ma analogii między jednym a drugim.
    • znj2 Re: Autorytety... 02.01.11, 20:59
      U nasz motłoch kupi wszystko! Byle by było w telewizorni!
    • black-emissary Re: Autorytety... 02.01.11, 23:31
      Jeden idiota pisze o sprawach, których ni w ząb nie rozumie, a drugi idiota przekleja też bez (mili)grama zrozumienia.
      • mg2005 Re: Autorytety... 03.01.11, 15:39
        black-emissary napisała:

> Jeden idiota pisze o sprawach, których ni w ząb nie rozumie, a drugi idiota prz
        > ekleja też bez (mili)grama zrozumienia.

Udowodnij !
        A zanim to zrobisz - uporaj się z tym :)
        forum.gazeta.pl/forum/w,29,120215288,120233047,Blacko_hipokrytko_.html
        • black-emissary Re: Autorytety... 03.01.11, 19:11
          Pan autor nie wie czym jest autorytet, nie rozumie roli osób takich jak Alicja Tysiąc w życiu społecznym, nie rozumie sensu demokracji ani prawa wolności wypowiedzi. A Ty przeklejasz bez grama refleksji, nie jesteś w stanie nawet zdobyć się na szerszy komentarz. Nie potrafisz bronić swoich tez, nie potrafisz ich własnymi słowami uzasadnić, potrafisz tylko wklejać, powtarzać to samo jak katarynka, obrażać innych i wyciągać jakieś idiotyczne swoje wypowiedzi (jakbyś już nie ośmieszył się wystarczająco).

> A zanim to zrobisz - uporaj się z tym :)

Z czym mam się tutaj "uporać"? Z tym, że nie zrozumiałeś mojego postu? Obawiam się, że z tym nigdy nie uda mi się uporać. :)
          • mg2005 Re: Autorytety... 03.01.11, 20:50
            black-emissary napisała:
            > Z czym mam się tutaj "uporać"?

1.Czy chcesz się ośmieszyć po raz 3. ?
            2. Dlaczego jesteś hipokrytką ?
          • mg2005 Re: Autorytety... 04.01.11, 10:58
            black-emissary napisała:

> Pan autor nie wie czym jest autorytet,

A podobno znasz się na ironii ... :)
    • paco_lopez Re: Autorytety... 03.01.11, 08:25
      ja bym kazał zapomnieć, ze był Jahwe i miał synów. Przepisałbym wszystkich ze szkoły katolickiej do protestanckiej i uznał, ze bitwy religijne miały krwawe ofiary .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka