Dodaj do ulubionych

Kpina z potrzebujących - dobroczynność świecka.

10.01.11, 16:30
Różnej maści filantropi, dobroczyńcy i altruiści świeccy pragną biednym, zwłaszcza dzieciom nieba przychylić ................ pardon - dóbr wszelakich. Wymyślają w tym celu różne cudactwa, fajerwerki i błazenady, które w sumie kosztują znacznie więcej, niż zebrana przy okazji takiej hucpy suma przeznaczona na wskazany cel.

Pisał już o tym ponad 100 lat temu Bp. Karol Niedziałkowski: "Opowiadano mi wiele ciekawych szczegółów o tym, ile kosztów musi ponieść uczestnik balu dla ubogich, płacący za bilet wejścia tylko rb. 5; toalety żony, córek, jego własna, powóz, bufet etc. etc., wynosi nieraz kilkaset rubli, z których ubodzy nie biorą nic, dla nich przeznaczone jest owe 5 rb., z których jeszcze odtrącić potrzeba rozmaite wydatki za urządzenie zabawy, albo widowiska. Dobrze jest jeszcze, że przy tej sposobności zarobią kupcy, dorożkarze, służba, kucharze, bo i oni żyć potrzebują, ale właściwi ubodzy zabiorą jakiś maleńki procencik sumy, wydanej dla dania im owych kilku groszy. Można więc śmiało powiedzieć, ze dobroczynność świecka jest machiną skomplikowaną, ciężką, potrzebującą ogromnego nakładu, dla wydania stosunkowo dość miernego rezultatu.
Czy dziś, w podobny sposób i z podobnym skutkiem, nie frymarczą dobroczynnością współcześni, świeccy "dobrodzieje".

Otóż gdyby podliczyć wydatki władz państwowych i samorządowych, które tylko z naszych pieniędzy - podatków, zasponsorowały ostatnią błazenadę Owsiaka, to okazałoby się, że przekroczyła ona znacznie zebrane przez niego datki, składane w dobrej wierze przez ludzi otumanionych, odurnionych, naiwnych i prostolinijnych. Te wszystkie: reklamy, transmisje radiowe i telewizyjne, setki tysięcy folderów, ulotek, serduszek, skarbonek, banerów i plakatów, zastępów straży pożarnej i miejskiej, policji, wojska, karetek pogotowia, specjalnych transportów samochodowych, kolejowych i lotniczych, setek lokali w najlepszych punktach miast udostępnionych WOSP przez samorządy, pracę Mennicy Państwowej i Wytwórni Papierów Wartościowych nad gadżetami "orkiestry", nadgodziny dla pracowników wszystkich służb spędzonych w tym dniu do pracy, "światełka do nieba", których koszt liczy się nieraz w setkach złotych za jeden wystrzał, czy 800 koncertów, które należało logistycznie i finansowo przygotować itd.itp.

Oto jest dobroczynność świecka, która kosztem ludzi (w tym wypadku dzieci) potrzebujących wydaje znacznie więcej pieniędzy na własną promocję i interesy, niż przy tej okazji jest w stanie zebrać od ludzi naiwnych.
Obserwuj wątek
    • jureczek_barbarzynca Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 10.01.11, 17:30
      Ale dzięki tej hucpie jest te 38milionów. A że przy okazji zarobią , wypromują, tanim kosztem zareklamują itp itd... no cóż. Mało kto anonimowo, wykłada kasiorę bo czuje potrzebębycia filantropem. więc nawet niech te koszty wyniosą 50 milionów - warto robić "hucpę". Gdyby nie to to nie byłoby sprzętu naprawdę potrzebnego. wymyśl lepszysposób na ściągnięcie tej kasy, tylko pamiętaj ludzie pod przymusem nawet złotówki nie dadzą sami z siebie lekk,ą ręką i tysiace. A tak wogle stało się to już poniekąd tradycją.
      • enrque111 Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 10.01.11, 17:43
        jureczek_barbarzynca napisał:

> Ale dzięki tej hucpie jest te 38milionów. A że przy okazji zarobią , wypromują,
        > tanim kosztem zareklamują itp itd... no cóż. Mało kto anonimowo, wykłada kasio
        > rę bo czuje potrzebębycia filantropem. więc nawet niech te koszty wyniosą 50 mi
        > lionów - warto robić "hucpę". Gdyby nie to to nie byłoby sprzętu naprawdę potrz
        > ebnego.

Aha, czyli ty jesteś zwolennikiem wynajmowania koparki do wygrzebania robaków potrzebnych do pójścia na ryby ???
        • jureczek_barbarzynca Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 10.01.11, 18:13
          > Aha, czyli ty jesteś zwolennikiem wynajmowania koparki do wygrzebania robaków p
          > otrzebnych do pójścia na ryby ???

Ludzie lubią takie masówki, sylwestr , dożynki, festyny i tutaj większa kasa jest topiona. WOŚP przy okazji robi coś pożytecznego, koncerty grane są przeważnie charytatywnie.
      • voxave Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 25.01.11, 05:06
        jureczku---życie kazdego z nas jest ciagła hucpą
        reklamujemy sie przed innymi,stroszymy piórka przed płcia przeciwna w pracy staramy sie o dobry wizerunek aby lepiej zarabić

akcje do broczynne sa na całym świecie

Owsiaka nie lubicie bo to madry facio i maca piękna gotówke i to was boli
    • piwi77 Odkrywca się znalazł. 10.01.11, 17:33
      To ja Ci tu od lat piszę, jak funkcjonuje Caritas.
    • Gość: ka_p_pa Jakże ułomnym musi być człowiek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.11, 18:24
      który nic nie potrafi powiedzieć od siebie.
      A oto natchnienie dla enryka:
      www.bibula.com/?p=30231
      • kuk_krakauer Re: Jakże ułomnym musi być człowiek 10.01.11, 19:33
        Hi, hi...
        a najlepsze, że tam pod spodem napisał dobrodziej właściciel strony:

ZASADY PRZEDRUKU Z SERWISU INFORMACYJNEGO BIBUŁY:
        Przedruki dozwolone, pod warunkiem podania źródła (np. "bibula.com" lub "Serwis Informacyjny BIBUŁA"), i/lub pełnego adresu internetowego: www.bibula.com/?p=30231 oraz niedokonywania jakichkolwiek skrótów lub zmian w tekstach i obrazach.

On już nawet swoich rżnie bez pardonu...
        • kolter-xxl Re: Jakże ułomnym musi być człowiek 10.01.11, 21:58
          kuk_krakauer napisał:

> Hi, hi...
          > a najlepsze, że tam pod spodem napisał dobrodziej właściciel strony:
          >
          > ZASADY PRZEDRUKU Z SERWISU INFORMACYJNEGO BIBUŁY:
          > Przedruki dozwolone, pod warunkiem podania źródła (np. "bibula.com" lub "Serwis Informacyjny BIBUŁA"), i/lub pełnego
          adresu internetowego: www.bibula.com/?p=30231 oraz
          niedokonywania jakichkolwiek skrótów lub zmian w tekstach i obrazach.

>
          > On już nawet swoich rżnie bez pardonu...

enio 111 robił tak nie raz aż do czasu kiedy ktoś mu to wykazał :))) mam z 15 jego postów w których widać jak bezczelnie zżyna cudze teksty :)) Głupawo tłumacząc to "jawną domeną " :))))))))))))))))))))))))
          • enrque111 Re: Jakże ułomnym musi być człowiek 12.01.11, 17:36
            kolter-xxl napisał:

> enio 111 robił tak nie raz aż do czasu kiedy ktoś mu to wykazał :))) mam z 15
            > jego postów w których widać jak bezczelnie zżyna cudze teksty :)) Głupawo tłum
            > acząc to "jawną domeną " :))))))))))))))))))))))))

:)) Tak, tak "zrzynałem", "zrzynam" i "zrzynał będę", ale nie tak, jak to czynisz ty, który w prymitywny sposób bezczelnie kopiujesz teksty zastrzeżone, ale tak jak czynią to wszyscy ludzie inteligentni, a nawet naukowcy - wypowiadając się własnymi słowy, po zaczerpnięciu informacji z rzetelnych źródeł, lub kopiując materiały dostępne w domenie publicznej dla każdego :)))
            • kolter-xxl Re: Jakże ułomnym musi być człowiek 12.01.11, 18:43
              enrque111 napisał:

:)) Tak, tak "zrzynałem", "zrzynam" i "zrzynał będę"

Wiem boś tępak i złodziej .

, ale nie tak, jak to czyni
              > sz ty, który w prymitywny sposób bezczelnie kopiujesz teksty zastrzeżone

Zastrzeżone ?? a to przez kogo ??

Zrzynam ? a kiedy to miało miejsce ?

, ale tak jak czynią to wszyscy ludzie inteligentni, a nawet naukowcy - wypowiadając s
              > ię własnymi słowy, po zaczerpnięciu informacji z rzetelnych źródeł, lub kopiują
              > c materiały dostępne w domenie publicznej dla każdego :)))

No to akurat jak zwykle w twoim wykonaniu zwykły plagiat!! bo owi naukowcy wskazują zawsze na swoje źródła .
              • enrque111 Re: Jakże ułomnym musi być człowiek 24.01.11, 17:34
                kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                >
                > :)) Tak, tak "zrzynałem", "zrzynam" i "zrzynał będę"
                >
                > Wiem boś tępak i złodziej .

:)) Przecież to nie ja kradnę, tylko ty :)))))

> , ale nie tak, jak to czyni
                > > sz ty, który w prymitywny sposób bezczelnie kopiujesz teksty zastrzeżone
                >
                > Zastrzeżone ?? a to przez kogo ??

Czy przypadkiem nie przez swądków ??? Przecież w ub.r. to ty usilnie przekonywałeś, że nawet logo-wieżyczkę mają zastrzeżoną, a co dopiero teksty, których nie wrzucają do "domeny publicznej", tylko wydzielają indywidualnie ..................... a ty je prymitywnie "zrzynasz" i zamieszczasz jako swoje :)))))))))))))

> Zrzynam ? a kiedy to miało miejsce ?

Udowadniałem to wielokrotnie, ale jak chcesz, to wyszperam (chociaż nie lubię się babrać w twoich kloacznych wpisach) i jeszcze raz pokażę, jakiś złodziej cudzych tekstów :)

> , ale tak jak czynią to wszyscy ludzie inteligentni, a nawet naukowcy - wypowia
                > dając s
                > > ię własnymi słowy, po zaczerpnięciu informacji z rzetelnych źródeł, lub k
                > opiują
                > > c materiały dostępne w domenie publicznej dla każdego :)))
                >
                > No to akurat jak zwykle w twoim wykonaniu zwykły plagiat!! bo owi naukowcy ws
                > kazują zawsze na swoje źródła .

Tak, źródła, które nie są "w domenie publicznej" i są zastrzeżone.
                • kolter-xxl Re: Jakże ułomnym musi być człowiek 24.01.11, 21:43
                  enrque111 napisał:

> Czy przypadkiem nie przez swądków ???

No widzisz enio znowu jak na prymitywa przystało uciekasz od trudnych tematów .
                  Zastanawia mnie tylko na co ty ;liczysz pisząc te knoty ?
    • Gość: ronin Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.11, 19:26
      > Otóż gdyby podliczyć wydatki władz państwowych i samorządowych, które tylko z n
      > aszych pieniędzy - podatków, zasponsorowały ostatnią błazenadę Owsiaka, to okaz
      > ałoby się, że przekroczyła ona znacznie zebrane przez niego datki,
      Pokaż mi te obliczenia - poparte dowodami.
      • enrque111 Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 10.01.11, 20:10
        Gość portalu: ronin napisał(a):

> > Otóż gdyby podliczyć wydatki władz państwowych i samorządowych, które tyl
        > ko z n
        > > aszych pieniędzy - podatków, zasponsorowały ostatnią błazenadę Owsiaka, t
        > o okaz
        > > ałoby się, że przekroczyła ona znacznie zebrane przez niego datki,
        > Pokaż mi te obliczenia - poparte dowodami.

A zatem uważasz, że owe "światełka do nieba", niełamliwe-nieprzemakalne-niebrudzące puszki, serduszka, foldery, plakaty i banery przewożone firmą UPS nawet samolotami, po całym świecie, nie mówiąc już o wielogodzinnych transmisjach telewizyjnych, gdzie jedna minuta reklamy kosztuje ponad 3000,-zł etc, etc, tetc, to nic nie kosztuje i nikt za to nie płaci ???????
        • Gość: ronin Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.11, 20:58
          > Gość portalu: ronin napisał(a):
          >
          > > > Otóż gdyby podliczyć wydatki władz państwowych i samorządowych, któ
          > re tyl
          > > ko z n
          > > > aszych pieniędzy - podatków, zasponsorowały ostatnią błazenadę Owsi
          > aka, t
          > > o okaz
          > > > ałoby się, że przekroczyła ona znacznie zebrane przez niego datki,
          > > Pokaż mi te obliczenia - poparte dowodami.
          >
          > A zatem uważasz, że owe "światełka do nieba", niełamliwe-nieprzemakalne-niebrud
          > zące puszki, serduszka, foldery, plakaty i banery przewożone firmą UPS nawet sa
          > molotami, po całym świecie, nie mówiąc już o wielogodzinnych transmisjach telew
          > izyjnych, gdzie jedna minuta reklamy kosztuje ponad 3000,-zł etc, etc, tetc, to
          > nic nie kosztuje i nikt za to nie płaci ???????
          Wydatki WOŚP są w rozliczeniach rocznych na stronie fundacji. Organizacja finału to 2.275.545,45 więc nie przekracza zebranych wtedy 40 mln.
    • 33qq Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 10.01.11, 22:04
      enrque111 napisał:
      blablabla...
      > Otóż gdyby podliczyć wydatki władz państwowych i samorządowych, które tylko z n
      > aszych pieniędzy - podatków, zasponsorowały ostatnią błazenadę Owsiaka, to okaz
      > ałoby się, że przekroczyła ona znacznie zebrane przez niego datk

No to podlicz i nie gdubaj, liczą się fakty a nie twoje insynuacje.
      • enrque111 Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 12.01.11, 17:41
        33qq napisał:

> > Otóż gdyby podliczyć wydatki władz państwowych i samorządowych, które tyl
        > ko z n
        > > aszych pieniędzy - podatków, zasponsorowały ostatnią błazenadę Owsiaka, t
        > o okaz
        > > ałoby się, że przekroczyła ona znacznie zebrane przez niego datk
        >
        > No to podlicz i nie gdubaj, liczą się fakty a nie twoje insynuacje.

Przecież podałem fakty, jeśli trudno ci przeliczyć je na złotówki, to poproś kogoś starszego i mądrzejszego :))
        Sama transmisja finału WOŚP w programie II TVP kosztowała kilka milionów złotych, zważywszy wielogodzinne transmisje w cenie ponad 3000,-zł/min (cennik sprzed kilku lat).
        • 33qq Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 25.01.11, 09:53
          Głąbie, transmisje z zabaw religijnych są również w mediach, a służą li tylko napędzaniu kasy klerowi. Lepiej żeby w tv była wosp niż kolejny teleturniej lub szarpanie się polityków. Ale nie w tym jest rzecz, rzecz jest w zakłamaniu tobie podobnych głosicieli "prawd objawionych". Organizacje świeckie albo rozliczają się co go grosza z przychodów, albo są ścigane przez Państwo, organizacje religijne nie są w żaden sposób rozliczane, a swoje machlojki tuszują nakazami religijnymi. Po raz milionowy pokazując, że ani pomoc biednym, ani jakakolwiek uczciwość jest wam obca, a jedyne co się liczy to kasa byście mogli dawać upust swoim chuciom
          • enrque111 Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 25.01.11, 21:56
            33qq napisał:

> Głąbie, transmisje z zabaw religijnych są również w mediach, a służą li tylko n
            > apędzaniu kasy klerowi.

:))) Te "zabawy religijne", jak je krotochwilnie nazywasz, odbyłyby się i tak, bez owych transmisji, więc żadnej "kasy klerowi" nie mogą przyspażać, a raczej autorom owych transmisji, którzy niejednokrotnie prześcigają się w relacjonowaniu tych "zabaw", mając na celu oglądalność :))))

Lepiej żeby w tv była wosp niż kolejny teleturniej lu
            > b szarpanie się polityków. Ale nie w tym jest rzecz, rzecz jest w zakłamaniu to
            > bie podobnych głosicieli "prawd objawionych".

Może zatek od ciebie, w końcu usłyszę choćby jedno moje rzekome "kłamstwo" (twój kumpel kotlet ustawicznie mi to zarzuca, ale nie potrafi podać nawet jednego przykładu) ???

Organizacje świeckie albo rozlicz
            > ają się co go grosza z przychodów, albo są ścigane przez Państwo, organizacje r
            > eligijne nie są w żaden sposób rozliczane, a swoje machlojki tuszują nakazami r
            > eligijnymi.

A, na jaki to antyklerykalnym portalu wyczytałeś taką brednię ??? Która ustawa, lub rozporządzenie zwalnia organizacje religijne z rozliczania się ze swoich przychodów ?

Po raz milionowy pokazując, że ani pomoc biednym, ani jakakolwiek u
            > czciwość jest wam obca, a jedyne co się liczy to kasa byście mogli dawać upust
            > swoim chuciom

:)) Ciekawy ten twój bełkot, ale tylko jako przykład wyjątkowej tępoty umysłowej :)))
            • kolter-xxl Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 25.01.11, 22:03
              enrque111 napisał:

Może zatek od ciebie, w końcu usłyszę choćby jedno moje rzekome "kłamstwo" (twó
              > j kumpel kotlet ustawicznie mi to zarzuca, ale nie potrafi podać nawet jednego
              > przykładu) ???

Cipciu tym się różnimy ze ja tobie debilnych zestawień nie robię .Zestawień które bezlitośnie ośmieszam :))a kłamstw twoich udowodniłem wiele , w zasadzie w co drugim poście skierowanym do czegoś takiego jak ty o tym jest .
              • enrque111 Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 26.01.11, 17:30
                kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                >
                > Może zatek od ciebie, w końcu usłyszę choćby jedno moje rzekome "kłamstwo" (twó
                > > j kumpel kotlet ustawicznie mi to zarzuca, ale nie potrafi podać nawet je
                > dnego
                > > przykładu) ???
                >
                > Cipciu tym się różnimy ze ja tobie debilnych zestawień nie robię .Zestawień któ
                > re bezlitośnie ośmieszam :))a kłamstw twoich udowodniłem wiele , w zasadzie w c
                > o drugim poście skierowanym do czegoś takiego jak ty o tym jest .

Tere, fere, rym, cym, cym :))))
                Pokaż kotlecie choćby jeden, jedyny dowód mojego, rzekomego kłamstwa ???
                Proszę o to już od wielu miesięcy, a ty poza kretyńskimi przechwałkami, że "bezlitośnie ośmieszam a kłamstw twoich udowodniłem wiele" - nie podałeś jeszcze żadnego na to dowodu, a (jak podejrzewam) wielu na tym forum ateistów, antyklerykałów, nieuków i innych nieudacznych twoich przyjacół chciałoby mi wytknąć jakieś kłamstwo, albo przynajmniej "ośmieszenie" :)))))))))))))))))))))))))))))
                • kolter-xxl Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 26.01.11, 22:04
                  enrque111 napisał:

Tere, fere, rym, cym, cym :))))

Wali ci po tych źle dobranych prochach ?

> Pokaż kotlecie choćby jeden, jedyny dowód mojego, rzekomego kłamstwa ???
                  > Proszę o to już od wielu miesięcy, a ty poza kretyńskimi przechwałkami, że "
                  > bezlitośnie ośmieszam a kłamstw twoich udowodniłem wiele"
                  - nie podałeś jes
                  > zcze żadnego na to dowodu, a (jak podejrzewam) wielu na tym forum ateistów, ant
                  > yklerykałów, nieuków i innych nieudacznych twoich przyjacół chciałoby mi wytkną
                  > ć jakieś kłamstwo, albo przynajmniej "ośmieszenie" :)))))))))))))))))))))))))))

Ano enio robię to nieustanie, ale do ciebie hipokryty to nie dociera !!
                  > ))
            • 33qq Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 29.01.11, 13:40
              kłamstwem jest choćby to, że Wosp się nie rozlicza, że pieniądze z kasy miast się marnują. Otóż miasta tak czy owak chcą się wykazać organizując swoim mieszkańcom różne festyny, tu przy okazji zbierane są pieniądza. Chyba nawet ty zrozumiesz.
              A co do zasłaniania się przy machlojkach względami rel. niedawno w Gazecie było o tym, możesz sobie poszukać, tytuł coś o tajemnicy spowiedzi
              Nie dziwię się, że nie rozumiesz moich słów, a jedyne co potrafisz to ubliżać, to charakterystyczne dla takich jak ty.
              • kuk_krakauer Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 29.01.11, 14:10

kłamstwem jest choćby to, że Wosp się nie rozlicza

Oczywiście, że jest kłamstwem. WOŚP przedstawia społeczeństwu i upublicznia swoje sprawozdania finansowe, sporządzone zgodnie z obowiązującymi przepisami. Czego nijak nie znajdziesz w Caritasie. Gdzie są sprawozdania finansowe tej pralni pieniędzy? Czy zostały sporządzone zgodnie z MSK i opublikowane? NIE.
                • 33qq Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 29.01.11, 19:27
                  a powiem jeszcze coś, swego czasu miałem częsty kontakt z rydzykowymi ludźmi, kumpel z klasy pracował w fundaji ichniej, więc pytam co wy robicie z tymi pieniędzmi za wydawnictwa, no to usłyszałem, że idą na cele statutowe :). nic im nie można zarzucić, bo statut jest niezwykle pojętny, podobnie jak takie pojęcia jak uczucia religijne, czy miłość bliźniego
                  • enrque111 Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 12.02.11, 13:17
                    33qq napisał:

> a powiem jeszcze coś, swego czasu miałem częsty kontakt z rydzykowymi ludźmi, k
                    > umpel z klasy pracował w fundaji ichniej, więc pytam co wy robicie z tymi pieni
                    > ędzmi za wydawnictwa, no to usłyszałem, że idą na cele statutowe :). nic im ni
                    > e można zarzucić, bo statut jest niezwykle pojętny, podobnie jak takie pojęcia
                    > jak uczucia religijne, czy miłość bliźniego

Czy to ma być z twej strony zarzut ???, że pieniądze idą na cele statutowe ???
                    To chyba dobrze i zgodnie z prawem - gorzej byłoby, gdyby wszystkie, lub przynajmniej część środków nie szła na cele statutowe :)))
                    Tobie zapewne chodzi o to, że "ludzie owsiakowi", zebrane fundusze nie przeznaczają na cele statutowe lecz na "wypitkę i zakąskę ?
                    • kuk_krakauer Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 12.02.11, 14:00
                      Gdzie zweryfikowane przez biegłych sprawozdania finansowe Caritasu? Czekamy!!!
                      • enrque111 Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 14.02.11, 14:03
                        kuk_krakauer napisał:

> Gdzie zweryfikowane przez biegłych sprawozdania finansowe Caritasu? Czekamy!!!

:)) Najpierw napisz, co przez to rozumiesz ? :)))
                        Czy jesteś (dla porównania) w posiadaniu zweryfikowanych przez biegłych sprawozdań finansowych WOŚP ??? :)))
                        • kuk_krakauer Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 15.02.11, 09:56
                          Nie ważne, co ja rozumiem, ważne, co prawo rozumie... .
    • astronomkrolewski Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 10.01.11, 22:10
      autor wątku to nieszczęśliwy człowiek, szkoda słów na komentarz do tego pseudointelektualnego wywodu podlanego jadem nienawiści.
      • billy.the.kid Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 24.01.11, 17:42
        cywilizacja smierci KArTOfLI.
    • no.nie.mogiem marna prowokacja 10.01.11, 22:11
      pij mleko
      • voxave Re: marna prowokacja 24.01.11, 17:43
        oprócz zbierania pieniedzy akcja Owsiaka spelnia jeszcze inne zadania społeczne
        1.integracja ludzka w określonym chwalebnym celu
        2.wyrabianie wrazliwosci młodych ludzi na biede innych
        3.cwiczenie logistyczne
        4.elementy zabawy
        itd

• enrque111 Re: marna prowokacja 24.01.11, 18:03
          voxave napisała:

> oprócz zbierania pieniedzy akcja Owsiaka spelnia jeszcze inne zadania społeczne
          > 1.integracja ludzka w określonym chwalebnym celu

Uwzględniając nakłady finansowe, to głównym, "chwalebnym" celem jest z całą pewnością promocja "Jurka Owsiaka" i jego firmy "Złoty Melon Sp. z o.o." :)))

> 2.wyrabianie wrazliwosci młodych ludzi na biede innych

Ciekawe, jak owo "wyrabianie wrazliwosci" przekłada się w rzeczywistości na tą wrażliwość, czy "młodzi ludzie" przypadkiem nie robią to raczej dla sportu, zabawy, korzyści, czy chociażby sekundowego pokazania się w wielogodzinnym programie promującym "Jurka Owsiaka" ?

> 3.cwiczenie logistyczne

Ćwiczenie dla kogo ?

> 4.elementy zabawy

Z tym się zgadzam całkowicie :)

> itd

Czekam na to "itd" ???
          • voxave Re: marna prowokacja 25.01.11, 05:02
            już sam dopisałes troche
            1.sport
            2.zabawa
            3.korzyści z pokazania sie przed kamera

dawaj dalej
            • billy.the.kid Re: marna prowokacja 25.01.11, 09:56
              hieniuś-nie musisz się przyłączać do tej zabawy.
              ty nie dasz na WOŚP. ja nie dam na zawszony złodziejski caritas-i bedzie klawo.
              • enrque111 Re: marna prowokacja 25.01.11, 21:42
                billy.the.kid napisał:

> ty nie dasz na WOŚP. ja nie dam na zawszony złodziejski caritas-i bedzie klawo.

!!! To przecież WOŚP jest złodziejski !!!
                Mało, że zabiera znaczną część uciułanych przez ogłupioną młodzież składek (na cele nie związane z dobroczynnością), to jeszcze wydaje (zdobyte najczęściej szantażem moralnym) publiczne środki w ilości większej, niż sprzęt, którym "obdarowywuje chore dzieci".
                • kolter-xxl Re: marna prowokacja 25.01.11, 21:48
                  enrque111 napisał:

!!! To przecież WOŚP jest złodziejski !!!

enio gdybym nie wiedział ze jesteś ciotką , to napisałbym ze mi szkoda twoich dzieci .
                • kuk_krakauer Re: marna prowokacja 26.01.11, 18:38
                  Góglujemy: oszustwa Caritasu i z setek znalezionych linków wklejamy pierwszy:

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Caritas-zamiast-ubogim-pomagal-sobie,wid,12024431,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1babb&_ticrsn=5
                  I to jakie źródło - Rzepa!
                  • enrque111 Re: marna prowokacja 27.01.11, 17:57
                    kuk_krakauer napisał:

> Góglujemy: oszustwa Caritasu i z setek znalezionych linków wklejamy pierwszy:
                    >
                    > wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Caritas-zamiast-ubogim-pomagal-sobie,wid,12024431,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1babb&_ticrsn=5
                    > I to jakie źródło - Rzepa!

To w takim razie zobacz, jak niektórzy "wolontariusze" masowo, każdego roku oszukują WOŚP, okradając puszki do których ludzie wrzucali pieniądze na "chore dzieci Jurka Owsiaka" - takich przykładów było bez liku:
                    www.pardon.pl/artykul/7509/wolontariusz_wosp_kradnie_pieniadze_z_puszki_zobacz
                    wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wolontariuszki-WOSP-ukradly-z-puszek-pieniadze,wid,11876874,wiadomosc.html
                    • kuk_krakauer Re: marna prowokacja 27.01.11, 18:05
                      Tylko, że WOŚP zgłasza sama takie przypadki i są one ścigane, a Caritas, odwieczną praktyką watykańską, chciałaby swoje oszustwa pozamiatać pod dywan...
                      • kolter-xxl Re: marna prowokacja 27.01.11, 18:07
                        kuk_krakauer napisał:

> Tylko, że WOŚP zgłasza sama takie przypadki i są one ścigane, a Caritas, odwiec
                        > zną praktyką watykańską, chciałaby swoje oszustwa pozamiatać pod dywan...

Zwróć uwagę ze enio przestawi dwa zarzuty na kilkanaście tys wolontariuszy i nazwał to bez liku i masowo :)))
                        • kuk_krakauer Re: marna prowokacja 27.01.11, 18:11
                          Widać tak w Notatniku katechizatora napisali... No to cóż wychylać się nie będzie...
                        • enrque111 Re: marna prowokacja 28.01.11, 21:10
                          kolter-xxl napisał:

> Zwróć uwagę ze enio przestawi dwa zarzuty na kilkanaście tys wolontariuszy i na
                          > zwał to bez liku i masowo :)))

:) Jak twój nieudaczny kumpel przedstawi choćby kilkadziesiąt z owych setek znalezionych linków na rzekome przekrety Caritasu, to ja nie omieszkam przedłożyć masowo bez liku ...................... jak na razie on, pocąc się z wysiłku, wyszperał tylko jeden przykład nieuczciwej osoby, a ja bez trudu odpowiedziałem dwoma dowodami defraudacji uciułanych pieniędzy przez fanów "Jurka Owsiaka" :)
                          • kolter-xxl Re: marna prowokacja 28.01.11, 21:24
                            enrque111 napisał:

:) Jak twój nieudaczny kumpel przedstawi choćby kilkadziesiąt z owych setek
                            > znalezionych linków
                            na rzekome przekrety Caritasu, to ja nie omieszkam prze
                            > dłożyć masowo bez liku ...................... jak na razie on, pocąc się
                            > z wysiłku, wyszperał tylko jeden przykład nieuczciwej osoby, a ja bez trudu od
                            > powiedziałem dwoma dowodami defraudacji uciułanych pieniędzy przez fanów "Jurka
                            > Owsiaka" :)

Gó,wno mnie obchodzi co on napisał !!jak na razie widzę zakłamanego katolickiego trolla enia który masowymi i bez liku nazwał niegodziwosc 5-10 nieletnich a wręcz dzieci w wieku lat 12-13 . 5-10 z grupy wielu tysięcy wolontariuszy !! wieć dawaj te bez liku doowdy !!!
                            • kuk_krakauer Re: marna prowokacja 29.01.11, 09:04
                              Bardzo proszę, 1 min. 52 sekundy i znajdujemy rodzyneczek z oszustwami Caritasu i ksiedzem pedofilem. W tle jeszcze przesławny Wielgus. Obraz kościoła w pigułce: oszustwa finansowe, pedofilia i biskup esbek.

wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3962242.html
                              • enrque111 Re: marna prowokacja 29.01.11, 10:34
                                kuk_krakauer napisał:

> Bardzo proszę, 1 min. 52 sekundy i znajdujemy rodzyneczek z oszustwami Caritasu
                                > i ksiedzem pedofilem. W tle jeszcze przesławny Wielgus. Obraz kościoła w piguł
                                > ce: oszustwa finansowe, pedofilia i biskup esbek.
                                >
                                > wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,3962242.html

:) Nie ma tam żadnej nowej informacji na temat nierzetelności Caritasu, poza przypomnieniem o tej "pierwszej" z twego wcześniejszego postu :)))
                                Natomiast, jeśli chcesz zmienić temat (jak to często czyni twój kumpel kotlet, gdy dyskusja przerasta go intelektualnie i brakuje mu argumentów) i porozmawiać o Wielgusie, to po prostu załóż nowy wątek, napisz coś interesującego, dowcipnego, odkrywczego - może ktoś się przyłączy, a i ja być może uznam za stosowne wypowiedzieć się w danej kwestii :)
                                • kolter-xxl Re: marna prowokacja 29.01.11, 10:47
                                  enrque111 napisał:

> :) Nie ma tam żadnej nowej informacji na temat nierzetelności Caritasu,
                                  > poza przypomnieniem o tej "pierwszej" z twego wcześniejszego postu :)))

No popatrz a gdzie jest duch święty kiedy katolicki kapłan kradnie a, albo gwałci ?

> Natomiast, jeśli chcesz zmienić temat (jak to często czyni twój kumpel kotlet,
                                  > gdy dyskusja przerasta go intelektualnie i brakuje mu argumentów)

No akurat nie jesteś w stanie tej zmiany tematów jak zwykle udowodnić , wynika to z braku intelektualnych i argumentów enio:))

i porozmawiać
                                  > o Wielgusie, to po prostu załóż nowy wątek, napisz coś interesującego, dowcipn
                                  > ego, odkrywczego - może ktoś się przyłączy, a i ja być może uznam za stosowne w
                                  > ypowiedzieć się w danej kwestii :)

Lubisz wspomnienia gwałconych przez księży dzieci ??
                                  • enrque111 Re: marna prowokacja 29.01.11, 12:09
                                    kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                                    >
                                    > > :) Nie ma tam żadnej nowej informacji na temat nierzetelności Cari
                                    > tasu,
                                    > > poza przypomnieniem o tej "pierwszej" z twego wcześniejszego postu :)))
                                    >
                                    > No popatrz a gdzie jest duch święty kiedy katolicki kapłan kradnie a, albo gwał
                                    > ci ?

Przyznajesz zatem mi rację ? (UWAGA KOTLET ZMIENIA TEMAT !!!)

> > Natomiast, jeśli chcesz zmienić temat (jak to często czyni twój kumpel ko
                                    > tlet,
                                    > > gdy dyskusja przerasta go intelektualnie i brakuje mu argumentów)
                                    >
                                    > No akurat nie jesteś w stanie tej zmiany tematów jak zwykle udowodnić , wynika
                                    > to z braku intelektualnych i argumentów enio:))
                                    >
                                    > i porozmawiać
                                    > > o Wielgusie, to po prostu załóż nowy wątek, napisz coś interesującego, do
                                    > wcipn
                                    > > ego, odkrywczego - może ktoś się przyłączy, a i ja być może uznam za stos
                                    > owne w
                                    > > ypowiedzieć się w danej kwestii :)
                                    >
                                    > Lubisz wspomnienia gwałconych przez księży dzieci ??

Jeśli chcesz o tym podyskutować, to po prostu załóż wątek na ten temat, a chętnie się do niego odniosę (pisałem już bardzo wiele o tych problemach, więc znajdziesz moje stanowisko również we wcześniejszych wpisach)
                                    (UWAGA KOTLET ZMIENIA TEMAT !!!)
                                    • kolter-xxl Re: marna prowokacja 29.01.11, 17:20
                                      enrque111 napisał:

> Przyznajesz zatem mi rację ?

Niby kiedy to ??

> (UWAGA KOTLET ZMIENIA TEMAT !!!)

UWAGA NAĆPANY TROLL NA FORUM :))
                            • enrque111 Re: marna prowokacja 29.01.11, 10:28
                              kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                              >
                              > :) Jak twój nieudaczny kumpel przedstawi choćby kilkadziesiąt z owych setek
                              > > znalezionych linków
                              na rzekome przekrety Caritasu, to ja nie omieszka
                              > m prze
                              > > dłożyć masowo bez liku ...................... jak na razie on, poc
                              > ąc się
                              > > z wysiłku, wyszperał tylko jeden przykład nieuczciwej osoby, a ja bez tru
                              > du od
                              > > powiedziałem dwoma dowodami defraudacji uciułanych pieniędzy przez fanów
                              > "Jurka
                              > > Owsiaka" :)
                              >
                              > Gó,wno mnie obchodzi co on napisał !!

:)) Wcale się nie dziwię - przecież ta substancja jest podstawowym składnikiem twojego mózgu :)))

> jak na razie widzę zakłamanego katolickieg
                              > o trolla enia który masowymi i bez liku nazwał niegodziwosc 5-10 niele
                              > tnich a wręcz dzieci w wieku lat 12-13 . 5-10 z grupy wielu tysięcy wolontariu
                              > szy !! wieć dawaj te bez liku doowdy !!!

Wysil się i poszukaj w sieci, gwarantuję, że odniesiesz sukces, ja nie mam zamiaru dla idioty zbytnio się wysilać :) Na przykład pierwszy twego nieudacznego kumpla, za którym nie poszły "drugi", "trzeci" ..... "kilkusetny", jak zapowiedział - podałem dwa, a więc go "przebiłem" i mi to wystarczy :)))
                              • kolter-xxl Re: marna prowokacja 29.01.11, 10:44
                                enrque111 napisał:

> :)) Wcale się nie dziwię - przecież ta substancja jest podstawowym składnikiem
                                > twojego mózgu :)))

No widzisz ,ale go mam a ty ino sieczkę z buraków .

Wysil się i poszukaj w sieci, gwarantuję, że odniesiesz sukces

To ty patologiczny katolicki gó... jadzie piszesz ze jest tego bez liku to udowodnij w końcu cokolwiek !!

ja nie mam zami
                                > aru dla idioty zbytnio się wysilać :)

No tak nie masz dowodów to zaczysz kręcić .

Na przykład pierwszy twego nieudac
                                > znego kumpla, za którym nie poszły "drugi", "trzeci" ..... "kilkusetny", jak za
                                > powiedział - podałem dwa, a więc go "przebiłem" i mi to wystarczy :)))

No tak zapomniałem ze ty brzydzisz się prawdą .
                                • enrque111 Re: marna prowokacja 29.01.11, 12:06
                                  kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                                  >
                                  > > :)) Wcale się nie dziwię - przecież ta substancja jest podstawowym składn
                                  > ikiem
                                  > > twojego mózgu :)))
                                  >
                                  > No widzisz ,ale go mam a ty ino sieczkę z buraków .

:) Brawo, to tylko dobrze o tobie świadczy, że potrafisz przyznać, że masz gów,no we łbie :)))

> Wysil się i poszukaj w sieci, gwarantuję, że odniesiesz sukces
                                  >
                                  > To ty patologiczny katolicki gó... jadzie piszesz ze jest tego bez liku to udo
                                  > wodnij w końcu cokolwiek !!

Poczytaj moje wcześniejsze wpisy, a dowiesz się wielu ciekawych rzeczy, jak czegoś nie zrozumiesz to spytaj starszych i mądrzejszych :)))

> ja nie mam zami
                                  > > aru dla idioty zbytnio się wysilać :)
                                  >
                                  > No tak nie masz dowodów to zaczysz kręcić .

Dowody już podałem, jeśli ci za mało to sam poszukaj - jestem pewien, że znajdziesz :)

> Na przykład pierwszy twego nieudac
                                  > > znego kumpla, za którym nie poszły "drugi", "trzeci" ..... "kilkusetny",
                                  > jak za
                                  > > powiedział - podałem dwa, a więc go "przebiłem" i mi to wystarczy :)))
                                  >
                                  > No tak zapomniałem ze ty brzydzisz się prawdą .

To moje drugie imię :)
                                  • kolter-xxl Re: marna prowokacja 29.01.11, 17:19
                                    enrque111 napisał:

> To moje drugie imię :)

No widzisz enio w końcu przyznałeś ze brzydzisz się prawdą .
                              • kuk_krakauer Re: marna prowokacja 29.01.11, 10:46
                                Proszę bardzo, teraz do oszustw Caritasu i w tle będących: pedofilii i donosiciela Wielgusa dodajmy do tła chamstwo kierownictwa Caritasu wobec pracowników i oczywiście zamiatanie sprawy pod dywan przez kuriewnych:

info.wiara.pl/doc/166680.Mobbing-w-Caritasie
                    • kolter-xxl Re: marna prowokacja 27.01.11, 18:06
                      enrque111 napisał:

To w takim razie zobacz, jak niektórzy "wolontariusze" masowo, każdego roku osz
                      > ukują WOŚP, okradając puszki do których ludzie wrzucali pieniądze na "chore dzi
                      > eci Jurka Owsiaka" - takich przykładów było bez liku:

Masowo i bez liku ? enio nie ćpaj a w końcu cokolwiek udowodnij .
    • privus Kpina z potrzebujących - Caritas rżnie głupa 28.01.11, 13:17
      Mija już piąta rocznica tragedii w Hali Międzynarodowych Targów Katowickich. Wiadomo, ile pieniędzy zebrał Caritas na pomoc poszkodowanym. Z ostatnich informacji medialnych też wiadomo, że Caritas wsparł poszkodowanych kwotą 67 tys. zł, w tym były koszty pielgrzymki do Rzymu. A co z resztą z tych 12 mln. oficjalnie wpłacanych na konta przez firmy i z SMS=-ów?
      Na FK podnoszą się glosy, że rodziny ofiar tragedii do dzisiaj nie otrzymały złamanego grosza.

Może czas najwyższy, by Caritas jednoznacznie wyjaśnił sprawę i rozliczył się z zebranych pieniędzy? W końcu pieniądze zbierane były na wsparcie poszkodowanych a nie zasilanie przepastnej kasy Caritasu. A cała sytuacja sprawia właśnie takie wrażenie.

Tacowe, jako nie ewidencjonowane, możemy już sobie darować, chociaż trudno przejść nad takim postęp;owaniem do porządku dziennego.
      • billy.the.kid Re: Kpina z potrzebujących - Caritas rżnie głupa 29.01.11, 08:47
        bezczelne KArTOfLE śmią krytykować owsiaka.
        koniec-wykreślam chama hieniusia z mojego internetu.
        ku...twem jest pisanie przez tego kmiota ze owsiak więcej wydaje na zabawy niż na działalnośc.z takim gnojem się nie rozmawia. wali sie w mordę.zresztą reki szkoda.mozna go tylko obszczać -co niniejszym czynię.
        WONT GNOJU.
      • kuk_krakauer Caritas rżnie głupa 29.01.11, 10:57
        Twierdzę, że Caritas jest jednym wielkim oszustwem. Spróbujcie wejść na stronę tej pralni pieniędzy i znaleźć tam w wyszukiwarce "sprawozdanie finansowe" za ostatni rok. Chyba nie zdziwicie się, że wynik wyszukiwania wynosi 0. WOŚP co roku przedstawia badane przez biegłego rewidenta sprawozdanie finansowe. Jest ono publicznie dostępne. Caritas tego nie robi i dlatego twierdzę, że po prostu oszukuje.
        • kolter-xxl Re: Caritas rżnie głupa 29.01.11, 11:48
          kuk_krakauer napisał:

> Twierdzę, że Caritas jest jednym wielkim oszustwem.

No ale niestety za dużo dowodów na to nie ma bo parzcież Caritas z założenia służy do utrzymywania na wysokiej stopie życiowej hierarchię kościelna , co potwierdził z 10-12 lat temu kleryk z opolskiego Caritasu . Który twierdził ze około 40 % wpływów finansowych do opolskiego oddziału tej firmy idzie na utrzymanie kurii w Opolu

Ps.
          Do enia 111 , niestety enio czytałem to z 10-12 lat temu i nie mam na to dowodu więc daruj sobie ...............:))).
          • kuk_krakauer Re: Caritas rżnie głupa 29.01.11, 13:07

Twierdzę, że Caritas jest jednym wielkim oszustwem.
            >
            > No ale niestety za dużo dowodów na to nie ma

M. zd. właśnie brak przejrzystych sprawozdań finansowych jest dowodem na przekręty w tej firmie. Dlaczego nie opublikują rocznych sprawozdań fiansowych, zgodnych z przyjetymi przepisami i standardami księgowymi? Dlaczego polskie państwo ich do tego nie zobowiązuje i nie przymusza, tak jak inne firmy działające na tym rynku?
            • enrque111 Re: Caritas rżnie głupa 12.02.11, 13:23
              kuk_krakauer napisał:

>
              > Twierdzę, że Caritas jest jednym wielkim oszustwem.
              > >
              > > No ale niestety za dużo dowodów na to nie ma

>
              > M. zd. właśnie brak przejrzystych sprawozdań finansowych jest dowodem na
              > przekręty w tej firmie. Dlaczego nie opublikują rocznych sprawozdań fiansowych
              > , zgodnych z przyjetymi przepisami i standardami księgowymi? Dlaczego polskie p
              > aństwo ich do tego nie zobowiązuje i nie przymusza, tak jak inne firmy działają
              > ce na tym rynku?

Caritas ma stokroć bardziej przejrzyste sprawozdania, niż owsiakowa fundacja, gdyż nawet poszczególne archidiecezje rozliczają się szczegółowo z każdej złotówki. Masz dla przykładu dokładne sprawozdanie z okręgu poznańskiego:
              www.caritaspoznan.pl/files/sprawozdanie2008.pdf
              • kuk_krakauer Re: Caritas rżnie głupa 12.02.11, 14:11
                To masz zadanie na niedzielę. Przeczytaj:
                www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczeniafinansowe
                i porównaj sprawozdanie Caritasu Poznań I WOSP. Przedstaw różnice w metodologii.

Mierzi mnie licytacja, która organizacja lepiej służy potrzebującym, ale skoro zacząłeś...
                • enrque111 Re: Caritas rżnie głupa 14.02.11, 14:54
                  kuk_krakauer napisał:

> To masz zadanie na niedzielę. Przeczytaj:
                  > www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczeniafinansowe
                  > i porównaj sprawozdanie Caritasu Poznań I WOSP. Przedstaw różnice w metodologii
                  > .
                  >
                  > Mierzi mnie licytacja, która organizacja lepiej służy potrzebującym, ale skoro
                  > zacząłeś...

To nie ja zacząłem ową licytację. Zwróciłem jedynie uwagę na marnotrawstwo sił i środków, które prowadzi do uzyskania znacznie mniejszej sumy z datków, niż wydana jest na ich zorganizowanie.
                  Co do sprawozdania WOSP, które przesłałeś, to poza formalno-prawną jego stroną, merytorycznie jest bardzo bałamutne i czysto propagandowe. Zakrawa na broszurkę reklamową, a nie profesjonalne sprawozdanie, więcej tam ideologii i propagandy, niż rzeczowych informacji. Oto przykład:
                  - Wyszczególnienie kierunków działań w sferze realizacji zadań statutowych, które Konwent Fundatorów wyznaczył Zarządowi, w których znalazły się takie punkty, jak "działalność wychowawcza i promująca idee Fundacji" - co to ma wspólnego ze sprawozdaniem finansowym ?
                  - Informacja, że Fundacja zaangażowana była w różne przedsięwzięcia m.in. "Koncert Przystanek Woodstock" (!!!) - co to ma wspólnego ze sprawozdaniem finansowym ?
                  - Przechwałka, że Fundacja prowadziła 4 ogólnopolskie programy medyczne i jeden
                  edukacyjny
                  , oraz że zrealizowała w 2009 roku wszystkie swoje zamierzenia :))) Z tego jeden "program" został zamknięty, ale Fundacja dokonała wszystkich
                  niezbędnych zakupów i czynności powodujących, że program stał się powszechny i
                  dostępny dla każdego wcześniaka. Fundacja w ramach programu kupowała
                  potrzebny powstałym ośrodkom sprzęt
                  ale brak jest rozliczenia w tym sprawozdaniu. Drugi program "został przez Fundację zawieszony" :(
                  Kolejny program, jak z humorem napisano: jest doskonale znany przez
                  wszystkie mamy, które po roku 2002 urodziły dzieci
                  , a koniecznym do niego wprowadzaniem zmian aktualizujących oprogramowania oraz opiekę softwaerową
                  nad sprzętem sprawuje firma Epigon Sp. z o.o.
                  , a rozliczenia finansowego w związku z tym brakuje już w sprawozdaniu.
                  Dalej są statystyki badań, dzieci, chorób, zabiegów, skierowań, które do "sprawozdania finansowego" nie wnoszą żadnych treści ........................... i mógłbym tak wyliczać dalej, ale nie ma to najmniejszego sensu :))
                  • kuk_krakauer Kończę tę żenującą licytację 15.02.11, 09:53
                    Draństwem jest pomawianie WOŚP o sprzeniewierzanie funduszy. Draństwem jest czynienie zarzutu organizacji działającej na rzecz dzieci. Przynajmniej pokazałem Ci jak rozlicza się ona z zebranych funduszy i już nie możesz kłamać na jej temat. Pozostań w swoim kościółkowym świecie - twój wybór, tylko nie rozpowszechniaj już kłamstw. Pamiętaj, grzeszysz wg. waszego prawa.
                    • enrque111 Re: Kończę tę żenującą licytację 16.02.11, 08:46
                      kuk_krakauer napisał:

> Draństwem jest pomawianie WOŚP o sprzeniewierzanie funduszy. Draństwem jest czy
                      > nienie zarzutu organizacji działającej na rzecz dzieci. Przynajmniej pokazałem
                      > Ci jak rozlicza się ona z zebranych funduszy i już nie możesz kłamać na jej tem
                      > at. Pozostań w swoim kościółkowym świecie - twój wybór, tylko nie rozpowszechni
                      > aj już kłamstw. Pamiętaj, grzeszysz wg. waszego prawa.

Jak zwykle nic nie zrozumiałeś, czego można było się spodziewać, po osobniku zaślepionym nienawiścią do Owczarni Pańskiej, przesiąkniętego ideologią komunistyczno-ateistyczną, a w dodatku niechętnego zgłębianiu wiedzy ............. cóż, nie na darmo utarło się powiedzenie - głupi, jak ateista :)
                      W którym miejscu pomawiałem WOSP o sprzeniewierzanie funduszy ??? Poza przykładem (który był ripostą na twój link) o kradzieży pieniędzy przez członków-wolontariuszy WOSP, twierdziłem i nadal to podtrzymuję, że orkiestra "Jurka Owsiaka" pochłania znacznie więcej sił i środków na zorganizowanie i przeprowadzenie swojego show, niż te które udaje się jej w wyniku tego pozyskać - i tyle.
                      Co do raportu WOSP, to nawet po jego pobieżnym przejrzeniu wypisałem ci kilka uwag, całkowicie go deprecjonujących - nie jest to profesjonalne "rozliczenie z zebranych funduszy", ale reklamówka propagandowa, jeśli tego nie rozumiesz, to faktycznie masz problem mentalny.
                      Natomiast zaciekawiłeś mnie, zarzucając mi jakieś kłamstwa - byłbym wdzięczny, gdybyś je zwerbalizował ???
                      • kuk_krakauer Re: Kończę tę żenującą licytację 16.02.11, 09:25
                        To w takim razie zobacz, jak niektórzy "wolontariusze" masowo, każdego roku osz
                        > ukują WOŚP, okradając puszki do których ludzie wrzucali pieniądze na "chore dzi
                        > eci Jurka Owsiaka" - takich przykładów było bez liku:

Napisałeś? Napisałeś. Oskarżyłeś o sprzeniewierzenie? Oskarżyłeś. Mendą jesteś i pozostaniesz. Wzór polskiego katolika z ciebie, ewidentny.
                        • enrque111 Re: Kończę tę żenującą licytację 17.02.11, 15:47
                          kuk_krakauer napisał:

> To w takim razie zobacz, jak niektórzy "wolontariusze" masowo, każdego roku
                          > osz
                          > > ukują WOŚP, okradając puszki do których ludzie wrzucali pieniądze na "cho
                          > re dzi
                          > > eci Jurka Owsiaka" - takich przykładów było bez liku:

>
                          > Napisałeś? Napisałeś. Oskarżyłeś o sprzeniewierzenie? Oskarżyłeś. Mendą jesteś
                          > i pozostaniesz. Wzór polskiego katolika z ciebie, ewidentny.

:)) To przecież ty sam jesteś tą mendą, która rozpoczęła licytację oskarżeń, a moje słowa które wyżej przytaczasz, były jedynie odpowiedzią na twój idiotyczny i mendoweski apel: "Góglujemy: oszustwa Caritasu i z setek znalezionych linków wklejamy pierwszy", o czym każdy może się przekonać tu:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,29,120758774,121445477,Re_marna_prowokacja.html?wv.x=2
                          Tak jestem ewidentnym wzorem polskiego katolika, gdyż brzydzę się kłamstwem i pomówieniem oraz z rozbawieniem obnażam cynizm, głupotę, złą wolę i nędzę moralną takich osobników, jak ty :))
                          • kolter-xxl Re: Kończę tę żenującą licytację 17.02.11, 16:08
                            enrque111 napisał:

Tak jestem ewidentnym wzorem polskiego katolika,

Wiemy wiemy tępy bezmózgi przepisywacz cudzych tekstów .

> gdyż brzydzę się kłamst wem i pomówieniem

Ty jak nie skłamiesz choć raz na post to chory jesteś.

oraz z rozbawieniem obnażam cynizm, głupotę, złą wolę i nędzę
                            > moralną takich osobników, jak ty :))

Kiepsko jak widać ci to wychodzi miłujący babranie się w gów,nie katolicki trollu .
                            • kuk_krakauer Re: Kończę tę żenującą licytację 17.02.11, 17:00
                              Co widać na załączonym obrazku. Sam zaczął wątek i teraz wmawia innym ciąże w brzuch. I jeszcze z tego jest dumny.
                              • enrque111 Re: Kończę tę żenującą licytację 18.02.11, 10:37
                                kuk_krakauer napisał:

> Co widać na załączonym obrazku. Sam zaczął wątek i teraz wmawia innym ciąże w b
                                > rzuch. I jeszcze z tego jest dumny.

Sam ją rozpocząłeś, więc sam musisz ją zakończyć. Udowodniłem już w poprzednim wpisie, że pierwszy rozpocząłeś ową "licytację" słowami: "Góglujemy: oszustwa Caritasu i z setek znalezionych linków wklejamy pierwszy" ................. z owych "setek" był i pozostał tylko jeden, a gdy zacząłem wklejać dla równowagi "oszustwa WOSP", to podkuliłeś ogon, skamląc "Kończę tę żenującą licytację" - zaiste, głupota i podłość moralna ateistów i antyklerykałów jest tak wielka, że porównać ją można jedynie do Boskiej cierpliwości :))))
                                • kuk_krakauer Re: Kończę tę żenującą licytację 23.02.11, 15:31
                                  Podaj, bydlaku, jedno oszustwo WOŚP.
                                  • enrque111 Re: Kończę tę żenującą licytację 26.02.11, 11:42
                                    kuk_krakauer napisał:

> Podaj, bydlaku, jedno oszustwo WOŚP.

:))) Przecież już podawałem - zanurz się głębiej w ten wątek, a na pewno znajdziesz stosowny link :))))
                                    • kolter-xxl Re: Kończę tę żenującą licytację 26.02.11, 12:29
                                      enrque111 napisał:

> kuk_krakauer napisał:
                                      >
                                      > > Podaj, bydlaku, jedno oszustwo WOŚP.
                                      >
                                      > :))) Przecież już podawałem - zanurz się głębiej w ten wątek, a na pewno znajdz
                                      > iesz stosowny link :))))

Łżesz katolicka szujo !! link zawierał informację o kilku gó...arzach którzy jakiejś ochłapy z puszek wyciągali .Masz dowody na to ze Owsiak kradnie lub ktoś znaczący w Orkiestrze ???
                            • enrque111 Re: Kończę tę żenującą licytację 18.02.11, 10:30
                              kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                              >
                              > Tak jestem ewidentnym wzorem polskiego katolika,
                              >
                              > Wiemy wiemy tępy bezmózgi przepisywacz cudzych tekstów .

:)))) Pomyliłeś zapewne to zdanie zamieścić we własnym memuarze, a może w swoim CV, gdy starałeś się o posadę płatnego donosiciela :)))))))))))

> > gdyż brzydzę się kłamst wem i pomówieniem
                              >
                              > Ty jak nie skłamiesz choć raz na post to chory jesteś.

:)) Jakoś nie udaje mi się skłonić ciebie do wskazania, choćby jednego tylko, rzekomego mojego kłamstwa :)))

> oraz z rozbawieniem obnażam cynizm, głupotę, złą wolę i nędzę
                              > > moralną takich osobników, jak ty :))
                              >
                              > Kiepsko jak widać ci to wychodzi miłujący babranie się w gów,nie katolicki trol
                              > lu .

Twoje złorzeczenia są jak balsam na moje serce :)))
                              • kolter-xxl Re: Kończę tę żenującą licytację 18.02.11, 21:25
                                enrque111 napisał:

:)))) Pomyliłeś zapewne to zdanie zamieścić we własnym memuarze, a może w swoim
                                > CV, gdy starałeś się o posadę płatnego donosiciela :)))))))))))

enio obstawiam ze wywodzisz się z marginesu złodziejskiego stąd u ciebie taka niechęć do postaw obywatelskich :)).

:)) Jakoś nie udaje mi się skłonić ciebie do wskazania, choćby jednego tylko, r
                                > zekomego mojego kłamstwa :)))

enio wpisz w wyszukiwarce słowo kłamiesz łżesz a setki razy wyświetli twoją twórczości :)
                                • enrque111 Re: Kończę tę żenującą licytację 23.02.11, 15:00
                                  kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                                  >
                                  > :)))) Pomyliłeś zapewne to zdanie zamieścić we własnym memuarze, a może w swoim
                                  > > CV, gdy starałeś się o posadę płatnego donosiciela :)))))))))))
                                  >
                                  > enio obstawiam ze wywodzisz się z marginesu złodziejskiego stąd u ciebie taka
                                  > niechęć do postaw obywatelskich :)).

:)) Trzymam się jak najdalej od twego środowiska :)) Właśnie margines złodziejski cechuje się właściwościami, które ty uosabiasz, na tym forum, a więc: donosicielstwem, wulgarnymi knajackimi odzywkami, prymitywnymi kłamstwami i oczernianiem innych :)))

> :)) Jakoś nie udaje mi się skłonić ciebie do wskazania, choćby jednego tylko, r
                                  > > zekomego mojego kłamstwa :)))
                                  >
                                  > enio wpisz w wyszukiwarce słowo kłamiesz łżesz a setki razy wyświetli twoją twó
                                  > rczości :)

Aha, czyli i tym razem nie wskażesz, na choćby jedno moje rzekome "kłamstwo" ? :))))))))
                                  • kolter-xxl Re: Kończę tę żenującą licytację 23.02.11, 20:52
                                    enrque111 napisał:

:)) Trzymam się jak najdalej od twego środowiska :)) Właśnie margines złodziejs
                                    > ki cechuje się właściwościami, które ty uosabiasz, na tym forum, a więc: donosi
                                    > cielstwem, wulgarnymi knajackimi odzywkami, prymitywnymi kłamstwami i oczernian
                                    > iem innych :)))

No popatrz enio jak ślicznie opisałeś to co masz we łbie :))

Aha, czyli i tym razem nie wskażesz, na choćby jedno moje rzekome "kłamstwo" ?
                                    > :))))))))

Juz ci pisałem wystarczy ze otworzysz jakikolwiek z twoich postów a tam tego pełno
                                    • enrque111 Re: Kończę tę żenującą licytację 26.02.11, 11:45
                                      kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                                      >
                                      > :)) Trzymam się jak najdalej od twego środowiska :)) Właśnie margines złodziejs
                                      > > ki cechuje się właściwościami, które ty uosabiasz, na tym forum, a więc:
                                      > donosi
                                      > > cielstwem, wulgarnymi knajackimi odzywkami, prymitywnymi kłamstwami i ocz
                                      > ernian
                                      > > iem innych :)))
                                      >
                                      > No popatrz enio jak ślicznie opisałeś to co masz we łbie :))

:)) Byłem pewny, że z braku riposty, zastosujesz charakterystyczny dla prymitywów chwyt, polegający na przypisaniu słów skierowanych do siebie - swojemu adwersarzowi :))))))))

> Aha, czyli i tym razem nie wskażesz, na choćby jedno moje rzekome "kłamstwo" ?
                                      > > :))))))))
                                      >
                                      > Juz ci pisałem wystarczy ze otworzysz jakikolwiek z twoich postów a tam tego pe
                                      > łno

:)) No, tak - czyli, jak zwykle :))))
    • kalapek Re: Kpina z potrzebujących - dobroczynność świeck 15.02.11, 08:40
      enrque111 napisał:

> Różnej maści filantropi, dobroczyńcy i altruiści świeccy pragną biednym, zwłaszcza dzieciom nieba przychylić ................ pardon - dóbr wszelakich.
      > Wymyślają w tym celu różne cudactwa, fajerwerki i błazenady, które w sumie kosztują znacznie więcej, niż zebrana przy okazji takiej hucpy suma przeznaczona na wskazany cel.

Jak ty potrafisz opisać Kościół Katolicki .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka