Dodaj do ulubionych

Społeczeństwo wszystko może

22.05.11, 09:45
zrobić i przeprowadzić---jesli jest to zgodne z prawem.
Wszystkie stare i nowe niespotykane inicjatywy sa do przeprowadzenioa jeśli zabierzemy sie do tego z sercem i głowa.
Mamy instytucje które z racji statutowych sa obowiazane reagowac na wszelkie inicjatywy spoleczne ,otaczac opieką,finansować
Taką instytucją są wszelkie Domy Kultury--tam zbiera sie i rozwija pączkujące pomysły nawet elitarne
Przemyślany projekt przedstawiamy dyrekcji DK i zabieramy sie do działania.
Obserwuj wątek
    • nehsa Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 10:34
      voxave M.IN., napisała:

> zrobić i przeprowadzić---jesli jest to zgodne z prawem."

***No to wyświadcz uprzejmość Wszystkim Rodakom Płci Obojga, i powiadom NAS, z jakim prawem ta robota, tego społeczeństwa ma być zgodna, aby było to zgodne z prawem.

Ja, cały czas przedkładam przed Wasze cudne "oczenta" racjonalne dowody, że fundamentem wszelkiego, stanowionego przez ludzi prawa, aby można te przepisy, te normy postępowania, nazwać PRAWEM, musi być solidarność, której z Mocy Stworzenia go człowiekiem, każdy z nas jest nosicielem.

W Państwie Polskim tak nie jest. Dlatego jakość stanowionego u nas prawa dowodzi,że to państwo, jest bezprawnym burdelem, który z demokracją, nie ma nic wspólnego.
      • matylda1001 Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 11:22
        :) Wiesz co, Nehsa? Ty to jednak jesteś świr:) Inna sprawa, że sympatyczny świr, bo nie nachalny. Cierpliwie tłumaczysz te swoje racje, i liczysz na... no właśnie, na co liczysz?
        • nehsa Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 11:51
          matylda1001 napisała:
          "> :) Wiesz co, Nehsa? Ty to jednak jesteś świr:) Inna sprawa, że sympatyczny świ
          > r, bo nie nachalny. Cierpliwie tłumaczysz te swoje racje, i liczysz na... no wł
          > aśnie, na co liczysz?"

***Ano na to, że w bezmiarze polskiej ciemnoty, do której to ciemnoty, zaliczasz sama siebie i TY, ktoś będzie w stanie dostrzedz DZIEJĄCĄ SIĘ RZECZYWISTOŚĆ.

Aby Was, i Ciebie nie przemęczać, setki razy powiadomiłam Was, że:

Dowodem nosicielstwa przez każdego człowieka, precyzyjnie określonego W Nauce Ojca obowiązku, polegającego na wzajemnie życzliwej, międzyludzkiej współpracy, jest niemożliwy do zaprzeczenia, bo oczywisty fakt, samokarania się przez każdego człowieka, postępowaniem gorszej jakości, niż powinność solidarności, czyli ten obowiązek.

I wszystkim ciemniakom, w tym i Tobie, wytłumaczyłem na przykładach, że tak się dzieje.

Proszę, abyście mi wybaczyli ten ciemniacki epitet, ale od oznajmienia Nauki Ojca, minęło ponad 2000 lat, a Wy, tej dziecinnie prostej, oznajmionej najprostszym językiem NAUKI, nie możecie nijak pojąć.

A jeżeli tak się nie dzieje, czyli, że ta sygnalizowana przeze mnie powinność, jest moim urojeniem, to podaj Matyldo1001, jeden przykład, że jestem w błędzie.

Zwróć uwagę, że minimalnym, postrzegalnym dowodem międzyludzkiej współpracy, jest słowo z ust człowieka. Zatem, jako kontr-dowód, wystarczy, jak podasz dowód jego bezkarności.

• massaranduba Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 11:58
            nehsa napisał:
            (...)

A mozesz jeszcze raz,tylko prosciej i po polsku ,tak zeby ciemnota zrozumiala?
            • billy.the.kid Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 12:20
              nehsusiu-moze byłoby to wszystko jasne gdybyś do tego nie wtr\ącał jakiejś smiesznej nauki siwatłosci czy czegóś takiego.
              • nehsa Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 12:38
                billy.the.kid napisał:
                "> nehsusiu-moze byłoby to wszystko jasne gdybyś do tego nie wtr\ącał jakiejś smi
                > esznej nauki siwatłosci czy czegóś takiego."

***W świadectwach tak Nauki Jedynego Ojca - Ew.św.Jana 21/46(nie tylko), jak i w świadectwach nauki judaizmu, w których także zakłamywano Imię Syna(Boga), pisze jak byk, że Imię Drugiego Boga, brzmi: Światłość. Nie mam prawa lekceważyć tej wiedzy.

Świat, światło, światli, to wyrazy pochodne.

Na moim forum, w wątku: "Kto oznajmiał Naukę Ojca", wyczerpujące wyjaśnienie.
                Jak bym umiał to zrobić, to bym ci podał link do tekstu.

--
                • voxave Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 15:14
                  Wateki tem założyłam dla Strika ponieważ ostatnio bardzo jest niezadowolony z bezskuteczności propagowania swoich idei spódnicowych.
                  Napisalam przypadkiem na innym forum dla Strika kolejnośc postepowania aby przyblizyć czas uzytkowania publicznego kiltu.
                  Striku wejdz w współpracę z Domem Kultury w swojej miejscowości-dzielnicy i założ kolo miłośników kiltu-----pomoga ci w ramach rozwijania pomysłów kulturalnych.

Jest w Polsce organizacja bawiąca sie w Indian---maja wigwamy, robia zloty.
                  Jest tez organizacja kowbojów maja konie mam nadzieje ,że nie biją :)
                  To może byc też zrzeszenie posiadaczy i użytkownikow kiltu-----:)

..a jednak można żyć bez powietrza -Maria
                  • strikemaster Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 15:26
                    > Jest w Polsce organizacja bawiąca sie w Indian---maja wigwamy, robia zloty.

Jest też organizacja w stylu Scottish, organizują nawet w Pyskowicach Highland Games i co w związku z tym? Cały problem polega na tym, że miałem już sporo okazji żeby się w Szkota pobawić, i będę miał takich więcej, bo np. na metalowych koncertach kilt jest całkowicie akceptowany. Mi za to chodzi o to, by kiltem zastąpić spodnie. I tu zaczynaja się schody, bo do tego nie wystarczy kółko zainteresowań ani nawet doroczny event, potrzebna jest akceptacja ogółu społeczeństwa. No i odnotowalem w tej dziedzinie postęp. Paradoksalnie, zwiekszony opór, tak w życiu realnym, jak i ten obserwowany na forach (zauważ, ze ani Ikcort, ani Karbat do tej pory nie protestowali, to zupełna nowość) świadczy o tym, ze coraz więcej ludzi zaczyna zauważać, że ten kilt naprawdę ma szansę się przyjąć. Zmusiłem też przy okazji do pomyślenia o tym problemie kilku ludzi, któzy bez mojej działalności nigdy by się na pomyślenie o tym nie odważyli, dlatego mogą mi mieć za złe. Droga do przyjęcia kiltu jako zamiennika spodni jest jeszcze długa, wiem, ze nie raz moje posty będą z tego tytułu klikane do kosza, a nicka będę sobie musiał jeszcze bardziej wyszarpać, trudno, takie są realia dzialania w społeczności.
                    • voxave Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 15:33
                      Strik--czyli jestes na dobrej drodze--powodzenia :)
                      • strikemaster Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 15:43
                        Dzięki. :) Ale to jeszcze trochę potrwa i , tak naprawdę, nawet sam nie wiem, jak długo. Dużo w tej dziedzinie zależy nie ode mnie, tylko od pozostałych, np. tych, którzy mnie nieśmiało od czasu do czasu na forach wspierają. Gdyby wspierali śmielej nie zważając na mój forumowy status wariata, rzecz dokonała by się dużo szybciej.
                        • voxave Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 16:04
                          Strik-----nie uważa cie nikt za wariata/chyba że sam wariat/----ale czytalam kiedys jak cie jeszcze nie znalam,że jestes płodnym forumowiczem duzo piszesz i ta wypowiedz byla z szacunkiem podana--kazdy ma prawo do marzeń które przecież nikomu nie szkodzą.
                • matylda1001 Re: " Społeczeństwo wszystko może 23.05.11, 09:50
                  nehsa napisał:

> Na moim forum, w wątku: "Kto oznajmiał Naukę Ojca", wyczerpujące wyjaśnienie.
                  > Jak bym umiał to zrobić, to bym ci podał link do tekstu.

Czy o to chodzi?
                  forum.gazeta.pl/forum/w,102717,124817054,124817054,Kto_oznajmil_nam_Nauke_Ojca_Boga_.html
                  Zajrzałam na to Twoje forum i widzę, że jest to rzeczywiście tylko Twoje forum, nikt inny nie napisał tam ani jednego słowa. Żeby coś napisać, trzeba najpierw przeczytać, a kto byłby w stanie przebrnąć przez to wszystko, skoro wszyscy są ciemniakami? W każdym razie takie osobiste forum to fajny pomysł. Można przelać na ekran wszystkie swoje mysli bez szkody dla postronnych, a kto ciekawy, to może nawet czegoś nowego sie dowiedzieć. Żeby tak Oszołek poszedł w Twoje ślady:)
            • nehsa Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 12:28
              Sie mje wydaje, że jako tako po polsku pisze. Ale uwierz mi, że się staram.
              • massaranduba Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 12:37
                nehsa napisał:

> Sie mje wydaje, że jako tako po polsku pisze. Ale uwierz mi, że się staram.

Wierze i doceniam :-)
                Ja jednak jestem z gatunku tych mniej kumatych,wiec wybacz,ale ni w zab...
                • nehsa Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 15:13
                  Wybaczam!
                  Z doświadczenia wiem, że w Polsce rzeczywistość, która się po prostu dzieje, jest nie do spostrzeżenia, i nie do zrozumienia.
          • nehsa Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 12:55
            No i gdzieżeś o pienkna i mondra Matyldo1001?

A? Gdzież odpowiedź Twa?
      • Gość: rossdarty Re: " Społeczeństwo wszystko może IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 12:37
        Bo my, proszę szanownego IDEALISTY, żyjemy w kraju, gdzie przewodnią zasadą jest zachowanie zgodne z naturą...
        Dlatego też: człowiek człowiekowi wilkiem jest.

Rozwinięcie myśli, (fragmentarycznie):
        Jak wiadomo, wilki - zwierzęta stadne mają własne społeczeństwo, zasady i hierarchie...
        I tak, polują razem w grupie ale gdy upolują zaczyna się podział łupu...
        Najpierw nażreć muszą się te najsilniejsze.
        Cierpliwie czekają na koniec ucztowania osobniki słabsze, ale z ambicjami dotyczącymi przyszłości.
        Gdy nadchodzi zmiana przy upolowanym ścierwie, to miejsce zajmuje ta druga, w.w. przeze mnie grupa.
        Na samym końcu są osobniki słabe, tchórzliwe i stare...
        Im pozostaje tylko poobgryzać i wylizać kości pozostawione przez tych pierwszych.

I choć bardzo pomocne są w tworzeniu nagonki na upatrzoną ofiarę - nagroda za to jest niewspółmierna do wysiłku jaki wkładają w swoją pracę...

Nie pożywienie jednak, a nadzieja na pożywienie daje im siły by zaganiały zdobycz w kierunku tych najsilniejszych, by te mogły się z ofiarami rozprawić i pozostawić jakieś ochłapy "pomagierom".
        Nadzieja ich jednak nie wyżywi, ochłapów jest za mało, więc rotacja tych na samym dole jest duża, jednak zawsze wystarczająca aby naganiać nową zdobycz tym na samej górze...

I czy to w społeczeństwie wilków, czy ludzi - życie toczy się wg. ustalonego rytmu niezmiennego od tysiącleci...

• nehsa Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 12:53
          Tylko, że wilki aby żyć, jak reszta natury, co sygnalizują FAKTY, a nie ja, mają do zaspokojenia cztery niezbędne potrzeby, czyli odżywianie, wydalanie, wypoczynek, rozmanażanie.

A człowiek, został obarczony OBOWIĄZKIEM, i nie ma żadnych potrzeb, które to potrzeby, ma ciało człowieka, ale jest tych potrzeb trzy, czyli odżywianie, wydalanie, wypoczynek.

A ponieważ, pomimo upływu ponad 2000 lat, ludzie nie mogą dostrzedz swojej powinności-obowiązku, to coraz bliżej im do do natury, w tym do wilków.
          No ale w tym zbliżeniu "przodujom elyty".
      • voxave Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 15:04
        --Nehsa-
        • nehsa Re: " Społeczeństwo wszystko może 22.05.11, 15:49
          voxave napisała:
          "> --Nehsa-
          • nehsa Re: " Społeczeństwo wszystko może 23.05.11, 06:39
            matyldo1001!
            Człowiek podławy, to typ, który czyni m.in., bliźniemu gołosłowne zarzuty.
            I takim podławym typem matyldo1001, jesteś ty, świrze w pretensjach do inteligencji.
            • matylda1001 Re: " Społeczeństwo wszystko może 23.05.11, 10:48
              nehsa napisał:

> matyldo1001! Człowiek podławy, to typ, który czyni m.in., bliźniemu gołosłowne zarzuty. I takim podławym typem matyldo1001, jesteś ty, świrze w pretensjach do i
              nteligencji.<

Nehsa, poznałeś te wszystkie nauki Jedynego Ojca, przekazane przez Jedynego Syna (czy tak to brzmi?) więc mam pytanie: nic tam nie było na temat cnoty cierpliwości? Czasami pracuję, czasami się rozrywam... no, w kazdym razie nie siedze na Forum 24h/na dobe i wypadałoby poczekać:) Czy nie było tam nic o szacunku do człowieka inaczej myślącego?
              Tak, czy inaczej ciekawy wniosek wyciągnęłam, mianowicie taki, że Ty, jak każdy zaangażowany ponad miarę przedstawiciel dowolnej religii, wyznajesz pogląd, ze posiadłeś prawdę objawioną, wszystko inne jest bezwartościowe a ludzie głupi. To bardzo niebezpieczne myslenie bo prowadzi wprost do fanatyzmu. Może i masz jakąs rację w tym, co chcesz przekazać, tyle tylko, ze to racja uniwersalna, i tylko Tobie sie wydaje, że właśnie Ty ja odkryłeś. Jeszcze jedna sprawa, ta mądrość ludzkości w Twoim wydaniu brzmi jakoś tak egzotycznie. Może dlatego, że ubierasz ją w doniosłe słowa, przedstawiasz jako coś nowego, co dotarło na razie tylko do Twojego umysłu. Jednym słowem przerost formy nad treścią. Nie da sie tego przetłumaczyć na jakiś zrozumiały język, taki, jakim posługuje sie większośc ludzi normalnych? Nie obiecuję, że wtedy zaczne podzielać Twoje poglądy, ale przynajmniej będę wiedziała, co odrzucam.
              Ps. Poza tym okazalo się, że jesteś bardzo drażliwy i przewrażliwiony na swoim punkcie. Ja nie miałam zamiaru być złosliwą w stosunku do Ciebie, a ty co czynisz?
              • voxave Re: " Społeczeństwo wszystko może 23.05.11, 10:55
                Nehsa---jestem zdegustowana w jaki sposób zachowujesz sie w stosunku do kobiety forumowicza.Absolutnie nie pochwalam obelg rzucanych na ludzi tylko dlatego,ze nie podzielaja twoich pogladow.Przeproś Mati bo tak nalezy uczynić.nie zrobila ani nie powiedziala nic zlego .
              • nehsa Re: Społeczeństwo wszystko może??? 14.06.11, 08:07
                matylkdo1101!
                Na forach internetowych, stereotypem jest rozpoczynanie postu, od słów postponujących autora listu, którego treść, jest niezrozumiała dla odbiorcy.
                Ale, jak ja staram się wyjaśnić tę, ewentualnie niezrozumiałą kwestię, a w odpowiedzi na moją odpowiedź, nie otrzymuje żadnej, to ten fakt mnie irytuje z powodów, które podałem.

Aby przebić się przez mur Waszej obojętności, i przekonać Was, że wykluczona jest bezkarność, jakiejkolwiek pogardy Nauką Jedynego Ojca, ponieważ zawiera ONA wiedzę niezbędną każdemu z nas w życiu naszym codziennym, chwytam się wszelkich sposobów, jakie mi tylko w danej chwili do głowy wpadną, aby ten skutek nastąpił. Czasami, są te sposoby głupawe.
                Niestety, nie jestem mistrzem przekazu. Poza tym, często muszę wyeksponować związek pomiędzy moimi wnioskami, a świadectwami pisanymi Nauki Ojca, które to świadectwa, a nie Nauka Ojca, są stertą kłamstw. Stąd "ekwilibrystyka" słowna, często określana przez Was mianem bełkotu, bo Wy, nawet ateiści, tkwicie w okowach Biblii, która jest dla Was tabu.

A ponadto, wielu z Was, nie przyjmuje do wiadomości faktów, rzeczywistości.

Na przykład faktu, że sens naszej mowy, jest NIEMATERIALNY, zatem nie chce przyznać, że kreatorem sensu jest niematerialny Duch, a nie materialne ciało.

Ps.
                Wzajemna opinia, jaką o sobie mamy, to sprawa drugorzędna.
                Wyeksponowanie na forum dowodu mojej głupoty, zdołowałoby mnie. Epitetów, jakie by nie były, nie rejestruje w pamięci(skleroza wybiorcza), i nie pamiętam osób, które mnie nimi obdarzają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka