Dodaj do ulubionych

Pochwalcie się!

23.05.11, 20:23
Co na tym forum, "Społeczeństwo", przekazaliście sensownego, tym samym niezbędnego, a chociażby użytecznego, innym ludziom?

Ja uważam, że poza kilkoma osobami dysponującymi imponującą wiedzą, a które to osoby, zechciały się tą wiedzą podzielić z innymi, reszta, to właściciele "kramików z chłamem po cztery złote", często z charakterem kibica, a bywa, że i kibola.

Według mnie, forum "Społeczeństwo", podupada. Nie mu tu, po co wchodzić?
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Pochwalcie się! 23.05.11, 20:30
      no to zaczynaj jako pierwszy.
    • ikcort Re: Pochwalcie się! 23.05.11, 20:41
      > Według mnie, forum "Społeczeństwo", podupada.

Zawsze możesz założyć własne forum i gadać na nim sam ze sobą... ach! przepraszam, już na to wpadłeś.
    • bling.bling Re: Pochwalcie się! 23.05.11, 20:45
      ja się dużo dowiaduje czytając to forum. Ma to forum ten urok przyciągania całej masy oryginałów. Zamiast włączać film SF czy przyrodniczy wchodzę na forum.
    • matylda1001 Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 00:08
      Dziennikarz zapytał kiedyś pewnego aktora: "Kogo uważa pan za najwybitniejszego, współczesnego aktora"? Aktor dumnie wypiął pierś. a że uważał się za człowieka skromnego, powiedział: " Jest nas kilku".
      • karbat Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 01:28
        nehsa napisał:
        > Co na tym forum, "Społeczeństwo", przekazaliście sensownego,
        >tym samym niezbędnego, a chociażby użytecznego, innym ludziom?

nie wystarcza, ze ty to non stop robisz ....

> Według mnie, forum "Społeczeństwo", podupada. Nie ma tu, po co wchodzić?

zgadzam sie w 100 % - tach, najwyzszy czas bys zmienil sobie to spoleczenstwo

spoleczenstwo nie reaguje na twoje wpiski ... kiepskie spoleczenstwo ...
        nie pasuja ci jakies fakty .... tym gorzej dla nich .

mowilem ci 100 razy , oddziel swoje spoleczne spostrzezenia ( masz je liczne )
        od boga ojca i syna Swiatlosci -Fotona, bedziesz mial na FS oddzwiek .
        lepszy gorszy , bedziesz go miec . proste jak konstrukcja cepa .

• karbat Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 01:35
          nehsiu, kolejny specjalisto od jedynej prawdy, rozdzielaczu ziarna od plew -
          starozytnych obrzezanych
          miejsce Ojca i syna Swiatlosci - Fotona jest na FR, spoleczenstwo ci tego nie kupi .
          mimo twoich usilnych staran powiazania ww postaci ze spoleczenstwem .

• nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 08:11
            Rodacza Spółko i Karbacie!
            Ja, wiele razy informowałem Was, jestem przeciętniakiem, w polszczyźnie nie jestem ekwilibrystą, chociaż czasem z przymusu - bywa, doceniam Waszą przewagę intelektualną nade mną, i cenię sobie Wasze konstruktywne wypowiedzi krytyczne, nawet te, najbardziej brutalne, dlatego nigdy nie korzystałem "z pomocy ADMINÓW".

Zwróciłem Wam uwagę, a przynajmniej starałem się, podając stosowne treści z Nauki Jedynego Ojca, podając FAKTY, i logiczne wnioski, i że:
            1./ Nauka Ojca, jest zawarta w słowach Syna Ojca, a nie w Biblii.( nie reagujecie)

2./ Wykluczone jest jednobóstwo.( nie reagujecie)

3./ Nauka Ojca, jest jedynym sprawiedliwym, uniwersalnym, czyli powszechnie obowiązującym, tym samym, ponad religijnym i ponad politycznym wzorcem organizacji międzyludzkiej współpracy. (nie reagujecie)

Tylko w Niej, jest zawarta nieskończenie racjonalna wiedza, której znajomość pozwala na racjonalne zdefiniowanie WSZYSTKICH, DZIESIĘCIU FUNDAMENTALNYCH WARTOŚCI, których definicje Wam podałem. (nie reagujecie-nie wiecie nawet tego, czym jest godność)

4./Oczywistymi FAKTAMI, zdemaskowałem Jezusa, jako śmiecia wyobraźni Judasza.(nie reagujecie, a miliardy dofinansowują bałwochwalczą katolicką religię)

5./Oczywistymi faktami, udowodniłem zależność człowieczeństwa od Istot Boskich, a tym samym, fakt istnienia ISTOT BOSKICH. ( nie reagujecie, ostentacyjnie lekceważąc fakty )

Nie chce mi się specyfikować reszty wiadomości, które starałem się Wam przekazać w trosce o jakość naszej, międzyludzkiej współpracy.

Wiedzy, zawartej w uniwersalnej, czyli powszechnie OBOWIĄZUJĄCEJ i powszechnie POŻYTECZNEJ Nauce Jedynego Ojca, nie zastąpicie żadną inną, bo tego nie da się zrobić.

Nauka Wszechmogącego Ojca, wyklucza funkcjonowanie religii. Qużwa, nawet tego nie kumacie!
            • Gość: Talmud Re: Pochwalcie się! IP: *.chomiczowka.waw.pl 24.05.11, 10:16
              1./ Nauka Ojca, jest zawarta w słowach Syna Ojca, a nie w Biblii

A gdzie są zapisane te słowa ?
              • nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 12:17

• nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 13:02
                Gość portalu: Talmud napisał(a):
                "> 1./ Nauka Ojca, jest zawarta w słowach Syna Ojca, a nie w Biblii
                >
                > A gdzie są zapisane te słowa ?"

***Widzisz, ja nie jestem człowiekiem nauki, a ponieważ niczego w życiu nie zdołałem wymyślić, to szacunkiem darzę tych, którzy to potrafią.

Ludzka nauka, to w moim mniemaniu, nauka o materii i wszystkich jej formach, także współzależnościach pomiędzy tymi formami. I ta ciekawość tej wiedzy, a po jej poznaniu pamięć o tej wiedzy, jest w nas.

Nauka Ojca, to wiedza o zależności człowieka od Istot Boskich. I ciekawość tej wiedzy, również jest w nas. Ale w Polsce ludzka ciekawość, jest konsekwentnie z premedytacją, od wieków tępiona.

Jest wysoce prawdopodobne, że człowiek-ludzie wpadliby w końcu na pomysł, aby poszukiwać dowodów naszej zależności od Istot Boskich, bądź usiłowaliby dowodzić naszej absolutnej niezależności. W efekcie tych poszukiwań, prawdopodobnie uzyskaliby wiedzę podobnej wartości, jak TA, oznajmiona im, przed ponad dwoma tysiącami lat, przez Syna(Boga) Ojca(Boga).

Na dzień dzisiejszy, zakłamane świadectwa pisane słów, które mówił Syn(Bóg) Ojca(Boga) przed ponad dwoma tysiącami lat, znajdują się w Czterech Ewangeliach, gdzie stanowią skromniutką cząstkę treści.

I na dzień dzisiejszy, pamiętając o przestrodze:
                "...bo co jest WYNIOSŁEGO, jest obrzydliwością Ojcu.", dochodzę do uprawnionego wniosku, że jestem nędznym osobnikiem, który spośród wszystkich ludzi na świecie, najlepiej rozumie Naukę Wszechmogącego Ojca

A dlaczego nędznym?

Ano dlatego, co już wiele razy wyjaśniałem, że przed kilkunastu laty, zająłem się Nauka Jedynego Ojca dlatego, że miałem i mam powody obawiać się kary po śmierci.
                I chciałem się dowiedzieć, czy jest to zagrożenie karą realne, czy też lipne.

I początkowo, przez ponad rok, analizując ewentualność zagrożenia, nie korzystałem z Biblii, bo przez grubo ponad 50 lat, nigdy jej nie miałem.
          • strikemaster Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 08:14
            > miejsce Ojca i syna Swiatlosci - Fotona jest na FR, spoleczenstwo ci tego nie k
            > upi .

Przesadzasz. Dress Code'a kupili od razu. Większosć nawet nie wie, w którym momencie dostąpiła nawrócenia. :)
            • nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 08:28
              strikemaster napisał:
              "> > miejsce Ojca i syna Swiatlosci - Fotona jest na FR, spoleczenstwo ci tego
              > nie kupi .
              >
              > Przesadzasz. Dress Code'a kupili od razu. Większosć nawet nie wie, w którym mom
              > encie dostąpiła nawrócenia. :)"

***I to jest m.in., dowodem na to, że ROZUM-ŚWIATŁOŚĆ światłego człowieka, zależy od Światłości, czyli Stwórcy każdego człowieka, czyli od Syna Ojca-Drugiego Boga. A nie od Dress Codea.
              • kolter-xxl Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 08:35
                nehsa napisał:

> ***I to jest m.in., dowodem na to, że ROZUM-ŚWIATŁOŚĆ światłego człowieka, zale
                > ży od Światłości, czyli Stwórcy każdego człowieka, czyli od Syna Ojca-Drugiego
                > Boga. A nie od Dress Codea.

Opa gdzie ty się stołujesz ???
                • nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 12:17
                  kolter-xxl napisał:

> nehsa napisał:
                  "I to jest m.in., dowodem na to, że ROZUM-ŚWIATŁOŚĆ światłego człowieka
                  > , zależy od Światłości, czyli Stwórcy każdego człowieka, czyli od Syna Ojca-Drugiego
                  > > Boga. A nie od Dress Codea.
                  >
                  > Opa gdzie ty się stołujesz ???"

Kołtuś!
                  Słusznie zauważyłeś, że ja się stołuje. Natomiast ty skarbie i ozdobo for, nieustannie na tych forach eksponujesz swoją anoreksję, i jak tak dalej pójdzie, umrzesz.
                  • kolter-xxl Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 12:34
                    Kołtuś!
                    > Słusznie zauważyłeś, że ja się stołuje. Natomiast ty skarbie i ozdobo for, nieu
                    > stannie na tych forach eksponujesz swoją anoreksję, i jak tak dalej pójdzie, umrzesz.

Zanim skonam poproszę ciebie żebyś nad moja trumną palną kazanie :))
                    • nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 13:16
                      Kołtus!
                      Ty, spełniasz na tych forach, wysoce użyteczną rolę, ponieważ traktujesz PISMO ŚWIĘTE-BIBLIE, ateistycznie, a do tego z wysokiej klasy znajomością świętych rzeczy zawartych w świętych pismach, więc skłaniasz naiwnych, co najmniej do przemyślenia, czy ta ich barania pokora wobec tych świętych świętości, jest aby uprawniona, uzasadniona.

A co do kazania? Uroniłbym łzę, i trzymał pysk na kłódkę.
      • anna-sara Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 20:58
        matylda1001 napisała:

> Dziennikarz zapytał kiedyś pewnego aktora: "Kogo uważa pan za najwybitniejszego
        > , współczesnego aktora"? Aktor dumnie wypiął pierś. a że uważał się za człowiek
        > a skromnego, powiedział: " Jest nas kilku".

Doskonałe:) ale Nehsa jest zbyt zarozumiały, żeby to zrozumieć:)
        • nehsa Re: Pochwalcie się! 25.05.11, 08:08
          anna-sara napisała:
          "> matylda1001 napisała:
          >
          > > Dziennikarz zapytał kiedyś pewnego aktora: "Kogo uważa pan za najwybitniejszego
          > > , współczesnego aktora"? Aktor dumnie wypiął pierś. a że uważał się za człowieka skromnego, powiedział: " Jest nas kilku".
          >
          > Doskonałe:) ale Nehsa jest zbyt zarozumiały, żeby to zrozumieć:)"

***Zapewniam Cię uprzejmie, że o swoim prymitywizmie, przeciętniactwie, pisałem tu nie raz. I pamiętam powiedzonko: "Znaj chamie miejsce swoje".
          O żadnym zarozumialstwie z mojej strony, nie może być mowy.

W przeciwieństwie do Was, nieomal wszystkich, ja dostrzegam Wasze walory, wiedzę, kulturę języka, a nawet błyskotliwość Waszej inteligencji, i nawet Wasz subtelny humor.

Natomiast, nie cierpię żadnych, zgniłych kompromisów.

A co do mojej samo oceny znajomości Nauki Jedynego Ojca, którą TY uważasz za przesadną -
          narazie, pomiędzy naszym rozumieniem, czyli moim rozumieniem, a Waszym nierozumieniem, jest przepaścista przepaść, ale ja pamiętam i o takich słowach:
          "Iż Bóg, może i i z kamieni wzbudzić dzieci.", dlatego wiem, że być może jutro znajdzie się ktoś lepiej ode mnie poinformowany.
          "Nie może człowiek nic wziąć, jeśli by mu nie było dano."
    • marouder.eu Nie wchodz:)/bt 24.05.11, 03:02

• voxave Re: Nie wchodz:)/bt 24.05.11, 08:34
        Nehsiu--jak nie wchodzisz na temat o Bogu to masz całkiem fajne skojarzenia bo głupi nie jesteś---ale jak zaczynasz nauki to ja sp....... :)
        • nehsa Re: Nie wchodz:)/bt 24.05.11, 13:25
          Voxiu!
          Przecie, bez krygowania się, tłumaczę przyznając się: Nauką Jedynego Ojca, zająłem się ze strachu przed spodziewaną, ewentualną KARĄ.

A skoro FAKTY, a nie dyrdymały dowodzą, naszej zależności od Istot Boskich, to jak mogę przeczyć istnieniu Istot Boskich?

Przecież, nie mamy nawet wolnej woli, o której "mendżec" ten i ów pie....
          • voxave Re: Nie wchodz:)/bt 24.05.11, 14:55
            Nehsa-----ja wielka dobra bogini bede cie ochraniać/nie mylic z ochrzaniać/ od tej pory juz sie niczego nie bój----miej to w doopie i tych bogów co cie nachodza tez :)
    • paco_lopez Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 09:45
      staram sie raczej oduczyc tutejszych od codziennego studiowania gazet i przejmowania opinii dziennikarzy piszących na etat. torpeduje marudzenie oraz tezy o tym ,że chrześcijaństwo jest fundamentem kultury europejskiej, zaś polak prawdziwy to katolik, a nie katolik to nieprawdziwy.
      • nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 13:28
        Wiesz, ja Ciebie kiedyś nie doceniłem, ale to już było.
    • 33qq Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 12:38
      Chętnie usłyszę coś sensownego od ciebie, w końcu!
      • nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 13:36
        33qq napisał:
        "Chętnie usłyszę coś sensownego od ciebie, w końcu!"

***Nie wiem, ja te linki robi się na niebiesko. Próbowałem kolorować, ale widocznie mam uszkodzoną kredkę z niebieskim.

forum.gazeta.pl/forum/w,29,125469175,125479941,Re_Pochwalcie_sie_.html
        No i to forum:Nauka_Boga

Ps.
        Ale są na nim wpadki.
        • nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 13:36
          Qurde, zaświeciło się!!!
          • 33qq Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 13:58
            Cud zwykły. Niestety zbyt wiele tego cobym miał wyłuskać. Każdy, wśród milionów zdań wypowiada coś sensownego, najważniejsze to wyłowić te perełki.
            • nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 14:53
              33qq napisał:
              " Niestety zbyt wiele tego cobym miał wyłuskać. Każdy, wśród milionów
              > zdań wypowiada coś sensownego, najważniejsze to wyłowić te perełki."

***No to, niektóre dowody zależności bycia człowiekiem od STWÓRCY, Syna Ojca, ŚWIATŁOŚCI, w telegraficznym skrócie:

1./Fakt, absolutnej niezależności od człowieka procesu myślenia.

2./Fakt, niematerialności sensu słowa wypowiadanego z ust.

3./Fakt, nosicielstwa przez każdego człowieka powinności=obowiązku SOLIDARNOŚCI, czyli wzajemnie życzliwej, równoprawnej, międzyludzkiej współpracy, czego dowodzi, BRAK woli człowieka, którego to BRAKU dowodzi, BRAK dowodu zależności od nas, sensu słowa z ust, który to sens jest:
              albo sprawiedliwy, i wówczas dowodzimy nim, swojego POSŁUSZEŃSTWA,
              albo jest niesprawiedliwy, i wówczas Samo Karzemy się tym sensem.

Trzeciej opcji brak. Zatem oczywistym jest wniosek, i nie może być innego, że jesteśmy nosicielami zobowiązania do solidarności, do solidarnego postępowania.
              • 33qq Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 14:59
                a co z nieoświeconymi? Jeśli, jak piszesz, niezależnym ode mnie jest to, że nie potrafię zrozumieć nauk, to nie będę solidarny z tobą, albo solidarność pojmę inaczej i co wtedy?
                • nehsa Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 21:19
                  Oświeconym, jest każdy człowiek, bo każdego, poprzez Samoofiarę, Stwórca obdarowuje OBOWIĄZKIEM, czyli zdolnością do solidarnej=życzliwej, międzyludzkiej współpracy.
                  Ale każdemu, ofiarowuje tą zdolność według jego, człowieczych możliwości, czyli według zdolności wykorzystania Tej Samoofiary, przez cielesny potencjał człowieka, który jest zależny, przede wszystkim, od dziedziczonej schedy genetycznej, w którą Stwórca nie ingeruje.

Nikt nie rodzi się grzesznym, i nikt nie rodzi się złym. Rodzimy się, jako bardziej, i mniej utalentowani, i warto wiedzieć, że:
                  "...a od każdego, komu wiele dano, wiele się od niego upominać będą;
                  a komu wiele powierzono, więcej będą chcieć od niego."

Zatem, im mądrzejszy, tym jego odpowiedzialność większa, i odwrotnie.
                  • 33qq Re: Pochwalcie się! 25.05.11, 08:16
                    rodzimy się przedze wszystkim w kręgu kulturowym i otoczeniu z jego uwarunkowaniami, talenty mogą się w nim ujawnić lub nie, ale na pewno ono na nas wpływa w sposób decydujący
                    • nehsa Re: Pochwalcie się! 25.05.11, 08:31
                      33qq napisał:
                      "> rodzimy się przedze wszystkim w kręgu kulturowym i otoczeniu z jego uwarunkowan
                      > iami, talenty mogą się w nim ujawnić lub nie, ale na pewno ono na nas wpływa w
                      > sposób decydujący"

Założycielski kapitał człowieczeństwa, pochodzi od Stwórcy, Którego Imię brzmi: ŚWIATŁOŚĆ.
                      Środowisko, może przyczynić się do aktywizacji tego kapitału-talentów, i jest to fakt oczywisty, ale nie decydujący.
                      Bez kapitału założycielskiego, wartość aktywów nie wzrośnie.
    • salci_rozencwajgowa [...] 24.05.11, 14:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • 33qq Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 15:00
        podobno macie w poprzek ?
      • voxave Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 15:01
        Gdzie co to za okaz musi byc --ci... forumowa
      • paco_lopez Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 18:00
        a cene za godzine dałaś >?
        • nehsa Re: Pochwalcie się! 25.05.11, 08:17
          paco_lopez napisał:

> a cene za godzine dałaś >?

***W cywilizowanym społeczeństwie, cywilizowanego państwa emeryci powyżej siedemdziesiątego roku życia, powinni mieć zniżki w korzystaniu z usług agencji towarzyskich.
      • imponeross Wycieto najfajniejszy post w calym watku... 26.05.11, 18:25
        Wycieto najfajniejszy post w calym watku...
        • voxave Re: Wycieto najfajniejszy post w calym watku... 26.05.11, 18:34
          Impo------wycieto 3P
          ..a jednak można żyć bez powietrza -Maria
          • imponeross Re: Wycieto najfajniejszy post w calym watku... 26.05.11, 18:45
            voxave napisała:

> Impo------wycieto 3P
            > ..a jednak można żyć bez powietrza -Maria

3P ?...
            • voxave Re: Wycieto najfajniejszy post w calym watku... 26.05.11, 18:56
              Impo---nie znasz tego starego jak świat dowcipu?

Mosiek wyjechal w interesach,do Salci pisze tajny telegram intymny:
              3Maj
              3P
              3100
              Jutro wracam---Moniek :)
              • imponeross Kawaly o tematyce zydowskiej 28.05.11, 11:19
                voxave napisała:

> Impo---nie znasz tego starego jak świat dowcipu?
                >
                > Mosiek wyjechal w interesach,do Salci pisze tajny telegram intymny:
                > 3Maj
                > 3P
                > 3100
                > Jutro wracam---Moniek :)

Znalem cos podobnego owszem :) w troche innej wersji i niezydowskiej, dlatego w ogole mi sie nie skojarzylo. W ogole sie dziwie kawalom zydowskim, w mojej podstawowce ani w ogolniaku, ani w rodzinie takich nie opowiadano. Dopiero zetknalem sie z nimi na studiach, gdzie byli ludzie ze wszystkich regionow Polski, zauwazylem, ze niektorzy lubowali sie w opowiadaniu kawalow zydowskich.

A przeciez w zacytowanym przez ciebie kawale rownie dobrze mogl byc Jas i Malgosia, dlaczego akurat Mosiek i Salcia? Przecietny Polak zna mnostwo Jankow i Malgos, ale Monka czy Salci to ja nie znam w ogole. Taki kawal staje sie przez to dziwnie oderwany od rzeczywistosci.
                • voxave Re: Kawaly o tematyce zydowskiej 28.05.11, 11:50
                  Impo---bo różni nas wiek i srodowisko-----stereotypy pomagaja porozumiec sie ludziom z danego wieku i środowiska.Tak jak z literatura jak czytales to samo co ja to operujesz pewnymi gotowcami i jest nić porozumienia bez zbytecznych slow.
                  Kawaly żydowskie sa słodkie,opowiadal je mój teśc --sa tez wydania książkowe mam gdzies w bibliotece---teraz nie ma juz Zydow to nasi nastepcy nie czuja smaku ich kultury--niestety
                  • imponeross Re: Kawaly o tematyce zydowskiej 29.05.11, 02:35
                    voxave napisała:

> Impo---bo różni nas wiek i srodowisko

To gdzies ty sie wychowala??????

>-----stereotypy pomagaja porozumiec sie
                    > ludziom z danego wieku i środowiska.Tak jak z literatura jak czytales to samo c
                    > o ja to operujesz pewnymi gotowcami i jest nić porozumienia bez zbytecznych slo
                    > w.
                    > Kawaly żydowskie sa słodkie,opowiadal je mój teśc --sa tez wydania książkowe ma
                    > m gdzies w bibliotece---teraz nie ma juz Zydow to nasi nastepcy nie czuja smaku
                    > ich kultury--niestety

Kawaly zydowskie sa ohydne i operuja na glupich stereotypach. To tak jak amerykanskie kawaly o glupich Polakach - tez ci sie podobaja?
                    • voxave Re: Kawaly o tematyce zydowskiej 29.05.11, 04:08
                      Impo--dowcipy o Zydach istnialy zawsze i kto wie czy to nie oni je wymyślali.Ich kultura tak wrosla w nasza,że jest to wielka strata że zaginie.Dowcipy o Polakach sa,i oczywiście bolesnie daja znać o tym jak postrzega nas świat.
    • mjot1 Re: Pochwalcie się! 24.05.11, 18:39
      Nie wniosłem tu absolutnie nic. I nie wniosę. Biorcą być wolę...
      Ale np. taki Polubu to i owszem. Wniósł. Bułkę. Którą uprzednio ukradł był dzieciom.
      • Gość: pipipi Re: Pochwalcie się! IP: 2.98.123.* 28.05.11, 20:59
        zdecydowanie stad ( z portalu) wiem o wiekszosci netowo komputerowych sztuczek. bo tylko tu stosuje sie takie sztuczki.
        wiec autentycznie boli, gdy widze uzywajac mojej wyobrazni jak takie prestize dobijaja "po polsku"- Polske w butelke.
        wiec co ci po moim odbiorze nauk Ojca jedynego autorze watku skoro i tak zinteretujesz je po swojemu?
        powiem ci, co ci po.. ci chodzi o moj kontakt.

• imponeross [...] 24.05.11, 18:41
    • imponeross Pomylilo ci sie forum ze szkola 24.05.11, 18:46
      nehsa napisał:

> Co na tym forum, "Społeczeństwo", przekazaliście sensownego, tym samym niezb
      > ędnego, a chociażby użytecznego, innym ludziom?

Forum nie sluzy do przekazywania rzeczy sensownych, niezbednych czy uzytecznych.

> Ja uważam, że poza kilkoma osobami dysponującymi imponującą wiedzą, a które to
      > osoby, zechciały się tą wiedzą podzielić z innymi, reszta, to właściciele "k
      > ramików z chłamem po cztery złote"
      , często z charakterem kibica, a bywa, że
      > i kibola.
      >
      > Według mnie, forum "Społeczeństwo", podupada. Nie mu tu, po co wchodzić?
      > ]

Forum nie sluzy do przekazywania wiedzy i dzielenia sie nia. Pomylilo ci sie ze szkola.
      • strikemaster Re: Pomylilo ci sie forum ze szkola 24.05.11, 21:00
        > Forum nie sluzy do przekazywania rzeczy sensownych, niezbednych czy uzytecznych
        > .

Do czego zatem służy?
        • imponeross Re: Pomylilo ci sie forum ze szkola 25.05.11, 16:42
          strikemaster napisał:

> > Forum nie sluzy do przekazywania rzeczy sensownych, niezbednych czy uzyte
          > cznych
          > > .
          >
          > Do czego zatem służy?

No przeciez do dyskusji!
          pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne
      • nehsa Re: Pomylilo ci sie forum ze szkola 25.05.11, 08:22
        imponeross m..in., napisał:
        "Forum nie sluzy do przekazywania wiedzy i dzielenia sie nia. Pomylilo ci sie ze
        > szkola.:

***Zgadzam się z Twoim spostrzeżeniem.
        No to, dlaczego ktoś śmie mi mi zarzucać zarozumialstwo?
        • imponeross Re: Pomylilo ci sie forum ze szkola 25.05.11, 16:43
          nehsa napisał:

> imponeross m..in., napisał:
          > "Forum nie sluzy do przekazywania wiedzy i dzielenia sie nia. Pomylilo ci sie z
          > e
          > > szkola.:
          >
          > ***Zgadzam się z Twoim spostrzeżeniem.

To milo ;)

> No to, dlaczego ktoś śmie mi mi zarzucać zarozumialstwo?

Nie wiem dlaczego. Ale co to ma wspolnego z tym do czego sluzy forum?
          • nehsa Re: Pomylilo ci sie forum ze szkola 25.05.11, 18:43
            imponeross napisał:
            że, "> nehsa napisał:
            >
            że, >>imponeross m..in., napisał:
            > > "Forum nie sluzy do przekazywania wiedzy i dzielenia sie nia. Pomylilo ci
            > sie ze szkola.:
            > >
            > > ***Zgadzam się z Twoim spostrzeżeniem.
            >
            > To milo ;)
            >
            > > No to, dlaczego ktoś śmie mi mi zarzucać zarozumialstwo?
            >
            > Nie wiem dlaczego. Ale co to ma wspólnego z tym do czego służy forum?"

***Ty napisałeś, że FORUM pomyliło mi się ze szkołą.
            W odpowiedzi, przyznałem Ci rację, czyli, że dla mnie FORUM było i jest szkołą, do której pilnie uczęszczam, starając się od Was uczyć.

TY, zaprezentowałeś swój punkt widzenia odnośnie celu, któremu służy FORUM, ale byłeś łaskaw, nie dezawuować mojego punktu widzenia FORUM, jako "szkoły".

Zatem przyjąłem, że skorygowałeś swój punkt widzenia.

-----
            • imponeross Re: Pomylilo ci sie forum ze szkola 26.05.11, 18:29
              nehsa napisał:

> > > No to, dlaczego ktoś śmie mi mi zarzucać zarozumialstwo?
              > >
              > > Nie wiem dlaczego. Ale co to ma wspólnego z tym do czego służy forum?"
              >
              > ***Ty napisałeś, że FORUM pomyliło mi się ze szkołą.

No bo widocznie pomylilo ci sie skoro wymagasz od forum, by uczylo.

> W odpowiedzi, przyznałem Ci rację, czyli, że dla mnie FORUM było i jest
              > szkołą, do której pilnie uczęszczam, starając się od Was uczyć.

Ok.

> TY, zaprezentowałeś swój punkt widzenia odnośnie celu, któremu służy FORUM, ale
              > byłeś łaskaw, nie dezawuować mojego punktu widzenia FORUM, jako "szkoły".

Ok. Forum sluzy do dyskusji, nie do uczenia kogokolwiek. Inna nazwa forum internetowego to forum DYSKUSYJNE.

> Zatem przyjąłem, że skorygowałeś swój punkt widzenia.

?

• aborcyjnokoncepcyjnalustracja [...] 25.05.11, 08:14
      • nehsa Tornado jakiesik, cy co? 25.05.11, 21:41
        Nie mam zielonego pojęcia, czym się chwalicie?

Ale widzem na własne oczy, że chwalbę Wam wycinają. Ale kto przesadza, tego nie wiem.
        • nehsa Re:Poprosiłem - przypomnijcie, pochwalcie się. 28.05.11, 07:43
          Zaproponowałem Wam:
          Pochwalcie się, na tym, dyskusyjnym forum "SPOŁECZEŃSTWA", co sensownego wnieśliście do tego, forumowego, polskiego, a może nawet ogólnoludzkiego dorobku wspólnej wiedzy.

No i ten wątek zdycha, a w zasadzie już zdechł.

Ja, domniemywam, że raczej z powodu waszej, wrodzonej, polskiej skromności.

Jeżeli jestem w błędzie, to mamy wszyscy powód do zmartwienia.
          • pocoo Re:Poprosiłem - przypomnijcie, pochwalcie się. 28.05.11, 08:30
            nehsa napisał:

> Zaproponowałem Wam:
            > Pochwalcie się, na tym, dyskusyjnym forum "SPOŁECZEŃSTWA", co sensownego
            > wnieśliście do tego, forumowego, polskiego, a może nawet ogólnoludzkiego dorob
            > ku wspólnej wiedzy.

Oj Nehsa...Nehsa.
            Jesteśmy na forum aby sobie pogadać na taki lub inny temat.Czasami zwyczajnie "popieprzyć".
            Czy to jest niewłaściwe? Każdy z nas ma swoje życie,pracę rodzinę...a forum to odskocznia.
            Ty natomiast Masz misję.
            Przekazanie Nauki Wszechmocnego Ojca,które są rekonstrukcją świadectw obecnych w Czterech Ewangeliach. Biblii nie dotykałeś już 50 lat.To ciekawe.
            Przeczytałam co napisałeś, no i co?
            Bóg Wolność,Syn światłość,no i co?
            Praca,współpraca,solidarność,no i co?
            Grzech mową ,no i co?...no i co?
            Wciskasz to co sam wyłuskałeś wszędzie gdzie się da.ARELIGIJNĄ NAUKĘ Z RELIGIJNYCH EWANGELII.Temat wątka nie ma dla Twojej misji znaczenia.Rzucasz epitetami z niemocy przebicia ile wlezie,grzesząc przy tym okrutnie.I to wszystko ma być uznane za jedyne sensowne?Przecież o to Ci chodzi.Proszę Cię,żyj i pozwól żyć innym.Ty wiedziałeś (tak jak napisałeś) od początku,że jestem ciemnotą.Trafić do Ciebie za pioruna nie może,że dla mnie nie piszesz nic nowego oprócz nazewnictwa.Jeżeli dla Ciebie tylko Nauka Ojca z podanym przez Ciebie nazewnictwem ma sens,to wszystko inne sensu dla Ciebie nie ma.Dla Ciebie.Tylko dla Ciebie.
            • voxave Re:Poprosiłem - przypomnijcie, pochwalcie się. 28.05.11, 09:44
              Dobrze--bede nieskromna---wnioslam szczypte inności--ale każdy to ma na tym forum
              --------------------------------urozmaicenie tamatow--nie musza sie podobac tak jak mnie nie wszystkie sie podobaja
              --------------------------------lojalnośc --nie latam po forach i nie obgaduje forumowiczow z fs
              --------------------------------jestem dobrze wychowana i podbijam świeżutki watek aby kolega/a nie czul sie niedoceniony
              --------------------------------jestem stale obecna na forum aby było w ciagłym ruchu
              --------------------------------c.b.d.o.
              --------------------------------buziaki--lubie was a to jest bezcenne :)
              • nehsa Re:Poprosiłem - przypomnijcie, pochwalcie się. 28.05.11, 20:36
                voxave napisała:

> Dobrze--bede nieskromna---wnioslam szczypte inności--ale każdy to ma na tym for
                > um
                > --------------------------------urozmaicenie tamatow--nie musza sie podobac tak
                > jak mnie nie wszystkie sie podobaja
                > --------------------------------lojalnośc --nie latam po forach i nie obgaduje
                > forumowiczow z fs
                > --------------------------------jestem dobrze wychowana i podbijam świeżutki wa
                > tek aby kolega/a nie czul sie niedoceniony
                > --------------------------------jestem stale obecna na forum aby było w ciagłym
                > ruchu
                > --------------------------------c.b.d.o.
                > --------------------------------buziaki--lubie was a to jest bezcenne :)

***No to już jest coś, co bez trudu mieści się w ramach wymaganej od każdego człowieka solidarności.
            • nehsa Re:Poprosiłem - przypomnijcie, pochwalcie się. 28.05.11, 20:32
              Pocoo!
              Czy to jest moja wina, że TY dostrzegasz tyle, ile dostrzegasz??
              TY nadal nie widzisz, że każdy czyn człowieka, ma jakość sprawiedliwości.
              TY, nadal nie pojmujesz, że jesteśmy wszyscy za wszystkich współodpowiedzialni.
              Ty, nadal nie rozumiesz w ząb, Kto jest Celem życia człowieka, a co jest sensem tego zycua.
              Zatem Pocoo, ja omijam Twoją inteligencję, weź przykład ze mnie.
              • pocoo Re:Poprosiłem - przypomnijcie, pochwalcie się. 29.05.11, 09:37
                nehsa napisał:

> Pocoo!
                > Czy to jest moja wina, że TY dostrzegasz tyle, ile dostrzegasz??
                > TY nadal nie widzisz, że każdy czyn człowieka, ma jakość sprawiedliwości
                > .
                Dlaczego nie widzę?Bo...bo co w związku z tym?
                > TY, nadal nie pojmujesz, że jesteśmy wszyscy za wszystkich współodpowiedzialni.

Pojmuję aż nadto dobrze,tylko po co mam to powtarzać w kółko?

> Ty, nadal nie rozumiesz w ząb, Kto jest Celem życia człowieka, a co jest sensem
                > tego zycua.

Przyjęłam do wiadomości to co pisałeś.Ja mam swój sposób na zycie i swój wyznaczony cel.Czy to źle?Ty też masz swój sposób na życie i nic mi do tego.

> Zatem Pocoo, ja omijam Twoją inteligencję, weź przykład ze mnie.
                >
                Czyli...mam pisać to co Ty? Gruba przesada.Wolę być w Twojej ocenie pozbawiona Twojej inteligencji.
              • pocoo Re:Poprosiłem - przypomnijcie, pochwalcie się. 29.05.11, 09:42
                nehsa napisał:

> Pocoo!

> Ty, nadal nie rozumiesz w ząb, Kto jest Celem życia człowieka, a co jest sensem
                > tego zycua.

Kto? Zapomniałam się upewnić.Bóg Wolnośc i Syn Światłość?
                Cóż ,moja biedna inteligencja.
        • imponeross Czym sie chwalimy... 28.05.11, 11:24
          nehsa napisał:

> Nie mam zielonego pojęcia, czym się chwalicie?
          >
          > Ale widzem na własne oczy, że chwalbę Wam wycinają. Ale kto przesadza, tego nie
          > wiem.

Ciekawe czym takim mogla pochwalic sie aborcyjno-koncepcyjna-lustracja ;) Musialo byc dobre skoro sie nie spodobalo cenzorom ;) Mnie np. osobiscie OGROMNIE spodobalo sie wyznanie salci rozencwajowej, ktora pochwalila sie tym i owym, i co zostalo bezdusznie wyciete z forum...
          • voxave Re: Czym sie chwalimy... 28.05.11, 11:51
            Impo----Salcia byla najlepsza ja bym tego nie wyciela ....
            • imponeross Re: Czym sie chwalimy... 28.05.11, 21:06
              voxave napisała:

> Impo----Salcia byla najlepsza ja bym tego nie wyciela ....

Oczywiscie!
          • nehsa Re: Czym sie chwalimy... 28.05.11, 20:39
            imponeross napisał:
            "> nehsa napisał:
            >
            > > Nie mam zielonego pojęcia, czym się chwalicie?
            > >
            > > Ale widzem na własne oczy, że chwalbę Wam wycinają. Ale kto przesadza, tego nie
            > > wiem.
            >
            > Ciekawe czym takim mogla pochwalic sie aborcyjno-koncepcyjna-lustracja ;) Musia
            > lo byc dobre skoro sie nie spodobalo cenzorom ;) Mnie np. osobiscie OGROMNIE sp
            > odobalo sie wyznanie salci rozencwajowej, ktora pochwalila sie tym i owym, i co
            > zostalo bezdusznie wyciete z forum..."

***Ludzie chwalą się tym, czym mają. Mnie tam nic nie przeszkadza.
            • imponeross Re: Czym sie chwalimy... 28.05.11, 21:07
              nehsa napisał:

...
              > ***Ludzie chwalą się tym, czym mają. Mnie tam nic nie przeszkadza.

Ale nie wiemy czym Lustracja sie pochwalila, bo jej ucieto :(
              • Gość: pipipi Re: Czym sie chwalimy... IP: 2.98.123.* 28.05.11, 21:15
                no np nie wiem czy wszyscy zauwazyli ( bo ja tak), ze dzisiaj dyspozytorem w drzwiach ( portal to taka odmiana drzwi plycinowych) jest literka i.
                imponuje powszechnie swoja kropka nad- przypieczetowujac (niezalogowanych) swoim poteznym dublem*.
                *niezorientowanym wyjasniam, ze w dawnych czasach ( gdzies za czasow IRCu) slowo dubel uzywane bylo do okreslenia: przywalenia czolem w plecy przeciwnika.
                • voxave Re: Czym sie chwalimy... 29.05.11, 04:14
                  Pipipi---Kalka tyo ty ?----Tęsknię za toba....
            • pocoo Re: Czym sie chwalimy... 29.05.11, 09:48
              nehsa napisał:

> ***Ludzie chwalą się tym, czym mają. Mnie tam nic nie przeszkadza.

"Ja się wcale nie chwalę,ja po prostu niestety mam talent"...
    • Gość: Zyg Re: Pochwalcie się! IP: *.82.16.194.ionic.pl 29.05.11, 10:52
      Nehsa czy ty jestes normalny?
      • nehsa Re: Pochwalcie się! 29.05.11, 12:40
        Gość portalu: Zyg napisał(a):

> Nehsa czy ty jestes normalny?

***Gościu, ja, mam nieszczęście żyć wśród "tobiepodobnych", których wspólną przypadłością jest błędne ocenianie rzeczywistości.

Wątek, nosi tytuł: "Pochwalcie się."
        Gwiazdo zaranna polskiego intelektu, nie trać czasu na zajmowanie się mną, tylko po prostu pochwal się swoimi dokonaniami na tych forach.

Chyba, że chcesz zaprezentować poziom "forumowej Isaury".

A jak chcesz się dowiedzieć, komu z nas jest bliżej do bycia IDIOTĄ, to przytocz głupawą treść mojej produkcji, i uzasadnij obecność w niej głupoty. Będę wdzięczny.

A jeżeli tego nie potrafisz zrobić, udaj się z wizytą do psychiatry, i nie przypier...j się bez zdania racji do mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka