maxym74 11.10.11, 19:51 Brawo dla Ruchu Palikota, jeśli Środa rzeczywiście zostanie ponadpartyjnym ministrem, to będzie to ogromny sukces wszystkich opowiadających się za nowoczesnym państwem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bling.bling Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 19:55 przepraszam jakim ministrem zostałaby Środa? Co to jest ponadpartyjny minister? No i nieśmiało zapytam jaki to ma związek z nowoczesnością. Odpowiedz Link Zgłoś
maxym74 Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 19:57 Żartujesz sobie? Choćby tyle, że wprowadziłaby wreszcie rzeczową edukację seksualną i pozbyła się idiotycznych lekcji religii. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 21:36 wiesz co, Panią Środę cenię i szanuję oraz uważam, za fachowca.... ale niekoniecznie od edukacji. Nie wiem na ile ona oreintuje się czego dzisiejszej szkole potrzeba. A edukacji seksualnej NIE UDA siewprowadzić do szkół ani wyprowadzic z nich religii. W to nie wierzę. Moze za kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Prof. Środa ministem edukacji IP: *.unknown.vectranet.pl 11.10.11, 21:37 >, że wprowadziłaby wreszcie rzeczową edukację seksu > alną i pozbyła się idiotycznych lekcji religii< Jaka to rzeczowa edukacja? A nie idiotyczne lekcje religii zostaną? Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 21:48 naprawdę najbardziej brakuje edukacji seksualnej? A może bardziej przydała by się lepsza edukacja w naukach przyrodniczych. I, nie, edukacja seksualna człowieka dla młodzieży nie zalicza się do przedmiotów nauk przyrodniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
damaspieprzniczka Re: Prof. Środa ministem edukacji 17.10.11, 23:35 maxym74 napisał: > Żartujesz sobie? Choćby tyle, że wprowadziłaby wreszcie rzeczową edukację seksu > alną i pozbyła się idiotycznych lekcji religii. matolku, nie da sie usunac religii ze szkol. jest konkordat. umowa miedzynarodowa. a czego beda uczyc dzieci na wychowaniu seksualnym? jak sie kochaja homosie? że najpierw robia lewatywe. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Prof. Środa ministem edukacji 18.10.11, 13:00 damaspieprzniczka napisała: > matolku, nie da sie usunac religii ze szkol. jest konkordat. umowa miedzynarodowa. Wniosek jest więc prosty: należy rozpocząć od zerwania konkordatu. > a czego beda uczyc dzieci na wychowaniu seksualnym? jak sie kochaja homosie? Dajesz tutaj perfekcyjny przykład na to dlaczego wychowanie seksualne jest w szkołach konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Prof. Środa ministem edukacji 18.10.11, 18:49 damaspieprzniczka napisała: > a czego beda uczyc dzieci na wychowaniu seksualnym? jak sie kochaja homosie? że najpierw robia lewatywe.< Widać, że Ty posiadłaś swoją wiedzę na podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 21:15 Ja bym wolał, zeby RPP zaczynał karierę od bycia w opozycji, bez udziału w rządzie i wystawiania ministrów. Zakładam, że to ludzie uczciwi i szczerzy, ale pewnie troche jeszcze naiwni i zbyt szybkie tempo może im zaszkodzić. Pamietajmy też, że wpuścilismy ich między lisy, które bedą próbowały zastawiać pułapki, w opozycji mniej będą na nie narażeni. Dałbym im 4 lata na szkolenie, jak wygląda polityka, dopiero wtedy, gdy nabiorą wprawy, mogliby zacząć próbować budować rząd (załozywszy, że wypadną dobrze w następnych wyborach). Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 21:56 piwi77.0 napisał: > Ja bym wolał, zeby RPP zaczynał karierę od bycia w opozycji, bez udziału w rząd > zie i wystawiania ministrów. Zakładam, że to ludzie uczciwi i szczerzy, ale pew > nie troche jeszcze naiwni i zbyt szybkie tempo może im zaszkodzić. Pamietajmy t > eż, że wpuścilismy ich między lisy, które bedą próbowały zastawiać pułapki, w o > pozycji mniej będą na nie narażeni. Dałbym im 4 lata na szkolenie, jak wygląda > polityka, dopiero wtedy, gdy nabiorą wprawy, mogliby zacząć próbować budować rz > ąd (załozywszy, że wypadną dobrze w następnych wyborach). ja jednak przewiduje rpp podobny scenariusz jaki przerobila samoobrona, jest to jakby nie patrzec bardzo przypadkowa grupa ludzi których tak naprawde niewiele łączy. Ja im nawet dobrze życze ale jest to dla mnie jednorazowy wygłup, ot taki kaprys spolczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: Prof. Środa ministem edukacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 22:06 >Ja im nawet dobrze życze ale jest to dla mnie jednorazowy wygłup, ot ta > ki kaprys spolczeństwa Nie, to wierzchołek góry. Opcja budowana nawet na samym antykleryklalizmie ma w kraju potencjał rządu 25 procent i rośnie. Szkoda byłoby zmarnować wikłaniem się w układy z PO, a przecież oczywiste, że wiele będzie min rozkładanych przed nowicjuszami. Piwi ma rację- rola recenzenta jest łatwiejsza i efektywniejsza. Na dziś za mało szabel. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 22:16 sam antyklerykalizm, który jak wiesz głeboko popieram ta jak dla mnie zdecydowanie za mało, to dobre na kilka miesiecy, później ludziom sie znudzi. Ja po prostu nie widze jakieś logicznej całości. Niemniej duże brawa dla chłopaków. Tym moim"lewusom" jaj zabrakło by przekroczyc ten próg strachu przed krk Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 22:25 Poczytaj na Krajówce komentarze miejscowych SLDowców, nerwy im puściły po porażce i okazało się, że się niczym od PISiarzy nie różnią pod względem światopoglądu i pokładów jadu. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio71.2 Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 22:41 ultimate.strike napisał: > Poczytaj na Krajówce komentarze miejscowych SLDowców, nerwy im puściły po poraż > ce i okazało się, że się niczym od PISiarzy nie różnią pod względem światopoglą > du i pokładów jadu. we mnie jadu nie ma a jeżeli jakaś żółc ze mnie bije to tylko w strone tych nieumiejetników z sld za to że taki potencjał zmarnowali Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 22:46 Poczytaj, jak SLDowcy ładnie, wespół z PISiarzami nadaja na Nowicką, tą transseksualistkę i Biedronia, odechce Ci się raz na zawsze głosowania na SLD. Dobrze, ze nie poszedłem do wyborów, teraz musiałbym się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77.0 Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 22:29 A ja poza zrobieniem porządku z Kościołem nie widzę żadnych innych pilnych zadań, dlatego antyklerykalizm pure ma dla mnie jak największy sens. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: Prof. Środa ministem edukacji 11.10.11, 22:40 gucio71.2 napisał: > sam antyklerykalizm, który jak wiesz głeboko popieram ta jak dla mnie zdecydowa > nie za mało, to dobre na kilka miesiecy, później ludziom sie znudzi. Ja po pros > tu nie widze jakieś logicznej całości. Zgoda, za mało na rządzenie. Dlatego jak najdalej od rządu. Uczyć się, zdobywać doświadczenie, a całość może się logicznie ułoży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie córka Rydzyka Re: Prof. Środa ministem edukacji IP: *.kalisz.mm.pl 12.10.11, 00:16 Mnie się wydaje,że PO w koalicje wejdzie z RP. Te kłótnie z Palikotem to tylko pozory.No i było by bardzo dobrze.Najważniejsze,że PiS wybzykali... nawet tatuś rydź nie pomógł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumianek Re: Prof. Środa ministem edukacji IP: *.jjs-isp.pl 12.10.11, 07:22 Problem w tym, ze Ty nieprawidłowo zinterpretowałeś słowa J.P "Jesteśmy gotowi poprzeć rząd Platformy bez obejmowania przez naszych ludzi stanowisk w tym rządzie, tylko poprzez wskazanie do niego ponadpartyjnych fachowców." To jest propozycja pewnego układu (na wzór skandynawskich opozycji, które współpracują z parą rządząca, ale na pewnych warunkach), a to nie to samo co koalicjant. Bo ludzi wskażą nie ze swoich szeregów (tak jak by to czynił koalicjant) a z zewnątrz, bezpartyjnych fachowców. Poza jedynym nazwiskiem wskazanym przez Palikota nie wiemy, kogo ma na myśli. Magdalena Środa z pewnością nie jest osobą, która z polityką i sejmem nie miała do tej pory do czynienia, wszak była ministerską w rządzie Buzka. Być może kolejni kandydaci to nie tylko fachowcy w wybranych dziedzinach, ale również byli parlamentarzyści, obecnie bezpartyjni i jedynie rekomendowani prze RPP. Moim zdaniem taka propozycja jet dogodna dla wszystkich i bardzo strategiczna. Nie chce stołków dla sowich ludzi, za to popieram w rządzie ludzi z poza kliki rządzącej za to fachowców, jeśli zgodzicie się na rozwiązanie bezpieczne i rozsądne bo fachowców wam brak, dostaniecie nasze wsparcie/poparcie, a nie splamicie się koalicją z Palikotem. Pytanie brzmi jak wygląda lista rekomendowanych fachowców przez Palikota, czy istnieje czy to tylko zagrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Prof. Środa ministem edukacji IP: *.mmpnet207.tnp.pl 17.10.11, 23:17 To dopiero byłby niekulturalny, poniżej poziomu i poniżej wszelkiej dyskusji minister. To co Środa pokazała dziś u Lisa jest żenujące i odkrywające całą prawdę o jej poziomie, arogancji, chamstwie, braku nawet szczątków kultury i tolerancji. Tak narcystycznie zachwycała się swoimi własnymi słowami i wywodami, że nie potrafiła nawet kilku sekund słuchać innych. Drwiła i poniżała rozmówców. A Lis nie wiedzieć czemu pozwalał jej na to by popsuła tu totalnie program. Tego nie dało sie dziś słuchać!!! fee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Prof. Środa ministem edukacji IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 10:13 Całkowice się zgadzam!!! Pokazała jaka jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Prof. Środa ministem edukacji IP: *.unknown.vectranet.pl 18.10.11, 11:44 Oglądałem z przerażeniem:( Przeraża brak kultury, BRAK TOLERANCJI dla rozmówców. Pora przestać zapraszać, by złe, bardzo złe wzorce nie upowszechniały się w mediach. Wczorajszy występ=tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Prof. Środa ministem edukacji 18.10.11, 12:54 oglądałam tylko fragment, była kulturalna. Widać wcześniej albo później nie. Chociaz ja nigdy Pani Środy w mediach niekulturalnej nie widziałam i nie słyszałam. Widocznie każdy słyszy i widzi to co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Prof. Środa ministem edukacji 18.10.11, 19:05 Od.wal.cie sie do Srody---do pupy jej ogryzki nie dostajecie, widac nawet nie rozumiecie niedouczki o czym mówi---żenua :) Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Prof. Środa ministem edukacji 18.10.11, 16:48 Namaszczeni zostaną sami swoi. Odpowiedz Link Zgłoś