Dodaj do ulubionych

Obraz kobiety

24.04.12, 22:52
Przegladam różne portale i mam takie wrażenia, ze kobieta zaczyna i kończy się na cyckach.

To jest główny temat najrózniejszych artykułów. Czasami są jeszcze nogi no i twarz. Ale głównie kobieta to cycki- najlepiej duże i nie zwiędnięte. W różnym wieku, ale koniecznie wystajace z dekoltu.

To jakaś paranoja. Totalne sprowadzenie kobiety do parteru, na kolana i do tylko jednej rzeczy. Kobieta to przedmiot z dużymi, jak to mawiał All Bundy, balonami.

PROTESTUJE!! To jest obrażające dla kobiet. I dla mężczyzn zresztą też.

Czy macie takie same wrażenie?

Obserwuj wątek
    • Gość: kappa Re: Obraz kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 22:56

> PROTESTUJE!! To jest obrażające dla kobiet. I dla mężczyzn zresztą też.

Czy ja wiem? Chyba że faktycznie mocno zwiędnięte.
    • lidka449 Re: Obraz kobiety 24.04.12, 23:34
      odwaznie prawisz kobieto,coz mam Ci odpowiedziec tu polegniesz w pierwszej
      odslonie :)
      oni Cie nie zabija,oni Cie poprostu pokroja
    • seth.destructor Re: Obraz kobiety 25.04.12, 00:01
      Jak kobiety przestaną się najczęściej prezentować tyłkiem, przodkiem i cyckami, to się to zmieni. Zresztą wolę kobiety, które odziedziczyły cycki po mamie, a nie po tacie.
      • voxave Re: Obraz kobiety 25.04.12, 04:39
        Niestety, jest tak jak piszesz----to postrzeganie kobiety jest tak silnym stereotypem,że nie widze sposobu na jego zwalczenie.
        Piersi to jest taka częśc ciala na która panowie reaguja najbardziej a kobiety to wykorzystują:)
        • lepian4 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 05:05
          Dlaczego niestety? Zreszta dekoldownie byloby , gdyby paniom nie podobaly sie te glebokie spojrzenia.
      • Gość: yag Re: Obraz kobiety IP: 173.208.197.* 30.04.12, 16:09
        seth.destructor napisał:

> Jak kobiety przestaną się najczęściej prezentować tyłkiem, przodkiem i cyckami,
        > to się to zmieni. Zresztą wolę kobiety, które odziedziczyły cycki po mamie, a
        > nie po tacie.

W pewnym sensie zgadzam sie z Toba. Czesto widze kobiety ktore swoim ubiorem przedstawiaja brak umiaru, sugeruja swoim ubiorem... Smieszny mnie gdy taka kobieta jest szczerze zdziwiona ze mezczyzna traktuje ja przedmiotowo :-)
    • lepian4 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 05:09
      Ja mam zgola inne wrazenia.
    • pocoo Re: Obraz kobiety 25.04.12, 08:21
      elazurek75 napisała:

W różnym wi
      > eku, ale koniecznie wystajace z dekoltu.

> PROTESTUJE!! To jest obrażające dla kobiet. I dla mężczyzn zresztą też.

Ja nie czuję się obrażana.Jak się chce facet gapić w mój dekold,to niech się gapi.Jezeli mam do zalatwienia jakąkolwiek sprawę ,gdziekolwiek,a za biurkiem siedzi facet to wszystko załatwiam dekoldem.Zawsze działa.Konstrukcja mężczyzny jest prosta.Dlaczego mam z tego rezygnować ?Bo co?
      • lepian4 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 08:28
        Pieknie to napisalal!
      • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 08:31
        Na mnie damski cyc nie robi wrażenia i tym przedsięwzieciem żadna za wiele nie wskóra. Czasem wręcz przeciwnie, jestem uczulony na złe konstrukcje biustonoszy i źle skrojone dekolty.
        • pocoo Re: Obraz kobiety 25.04.12, 08:50
          piwi77.0 napisał:

> Na mnie damski cyc nie robi wrażenia i tym przedsięwzieciem żadna za wiele nie
          > wskóra.

Oj piwi,szkoda ze nie trafiłes na mnie lub moja córkę.

Czasem wręcz przeciwnie, jestem uczulony na złe konstrukcje biustonoszy
          > i źle skrojone dekolty.

Zły stanik lub nieodpowiedni dekold to KATASTROFA.
          • karkowiak2plus Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:01
            Należycie z córką do brygady spadochronowej?
            • pocoo Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:23
              karkowiak2plus napisał:

> Należycie z córką do brygady spadochronowej?
              >
              Dlaczego? Bez przesady.
              • karkowiak2plus Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:31
                A tak zagaiłem...może niezbyt mądrze.
                Ale za to obrazowo,ale bez obrazy.
                Ha ha
        • lepian4 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:37
          Teraz zaczynam rozumiec, dlaczego tak namietnie wspominasz parady rownosci.
          • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:47
            lepian4 napisał:

Teraz zaczynam rozumiec, dlaczego tak namietnie wspominasz parady rownosci.

Musiałeś mnie z kimś pomylić, nie wspominałem ani razu. Poza tym nie włóczę się po ulicach i to niezależnie, w tłumie czy bez.
            • karkowiak2plus Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:52
              Piwi. Nie upieraj się przy swoim. On wie lepiej.
              Dla niego każdy to pedał,heretyk i etranżer(Pan Etranżer).
              • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:58
                Nie jest całkiem bez racji. Wczoraj widziałem pod prysznicem w fitness studio młodego boga, nie powiem, podobał mi się.
      • Gość: bhg Re: Obraz kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 09:46
        > st prosta.Dlaczego mam z tego rezygnować ?Bo co?

Bo za parę lat twój dekolt przestanie działać a ty nadal będziesz w urzędach trafiała na mężczyzn traktujących kobiety jako cycki na nogach. I wtedy nic już nie załatwisz bo dla nich będziesz śmieciem.
    • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 08:26
      elazurek75 napisała:

PROTESTUJE!! To jest obrażające dla kobiet. I dla mężczyzn zresztą też.

Mnie damskie cycki nie obrażają, a jak jest u kobiet, to niech się one same wypowiedzą.
    • karkowiak2plus Obraza kobiety ? 25.04.12, 08:57
      Dla niektórych(kobiet i mężczyzn) kobieta rzeczywiście zaczyna się i kończy na cyckach. Świadczy to niezbicie o nędzy postrzegania. Tak kobiet jak i mężczyzn.
      Niektóre kobiety można opisać za pomocą tej tabeli: www.rozmiar.com/stanika.php
      Opisanie innych(pełniejszych kobiecością i intelektem) może nastręczać wiele problemów.
      Ja wolę te problemy miewać.
      Fajnie to ujęła pooco.
      Gratuluję.
    • lepian4 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:36
      Podobnie jak zwiedly kwiat. Ciagle jest kwiatem, choc zachwytu juz nie wzbudza
      • karkowiak2plus Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:40
        A taka makówka jest zwiędłym kwiatem a urok swój ma. I zawartość!
        • angelfree Re: Obraz kobiety 25.04.12, 12:25
          Makówka jest kwiatem zapylonym, a więc świętym.
    • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 25.04.12, 09:56
      Nie rozumiem tej cycomanii. U kobiety cenię wytrenowane ciało, umięśnioną pupę, nogi z widocznymi przywodzicielami i łydkami, płaski brzuch. Wystarczy mi 1 sekunda, aby te szczegóły zapamiętać A cyc? Nie umiałbym opisać go nawet u moich dobrych znajomych.
      • Gość: Alka Re: Obraz kobiety IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.12, 10:04
        Ja tam uważam, ze najbardziej cenią kobiety z dużym uchem.
        • karkowiak2plus Obraz kobiety 25.04.12, 10:12
          A wiesz co zaśpiewał M.Bajor na widok za dużego cyca?
          www.youtube.com/watch?v=KiX41HdIN1Y&feature=related
          • Gość: elazurek75 Re: Obraz kobiety IP: *.home.aster.pl 25.04.12, 21:11
            Nie chodzi mi o to, czy to facetów to podnieca czy nie. Czy ktoś lubi małe czy duże.

Ostatnio pokazywali na oncie prezenterkę- nie było ważne co mówiła, tylko, to, ze wywaliła biust na wierzch- to był najważniejszy news dnia.

To jest zupełne uprzedmiotowienie kobiety w mediach. Stąd krótka droga do stereotypów typu: cycata-blondynka-głupia- nie nadaje się do zarządu, tylko do parzenia kawy panu prezesowi (oczywiście to jest przejaskrawiony przykład).

Mężczyzn tak sie nie ocenia.

Wkurza mnie to.

Jak nie cyc to tyłek.
            • karkowiak2plus Re: Obraz kobiety 25.04.12, 21:39
              A nie lepiej byłoby mieć pretensje do kobiet wkładających sutki w obiektyw? To one są uprzednie w stosunku do stereotypów,które w tym wypadku są wtórne.
              Zastanowiło mnie też użyte przez Ciebie słowo PREZENTERKA.
              Ta opisywana przez Ciebie zaprezentowała biust.
            • massaranduba Re: Obraz kobiety 25.04.12, 22:33
              Gość portalu: elazurek75 napisał(a):

> Wkurza mnie to.
              >
              > Jak nie cyc to tyłek.

Jezeli sa kobiety,ktore lubia pokazywac i sa mezczyzni,ktorzy lubia popatrzec,to chyba wszystko jest w porzadku ?
              Mnie wystarczy swiadomosc,ze pod czarnym golfem i spranymi dzinsami mam piekna, seksowna bielizne.A to jak postrzegaja mnie inni zupelnie mnie nie obchodzi.
              • karkowiak2plus Re: Obraz kobiety 26.04.12, 09:03
                Pewnikiem znalazłby się ktoś,kto Twoją świadomość zapragnąłby przeistoczyć w niecny czyn w wyniku,którego czarny golf z wraz z całą resztą zostałby niedbale odrzucony w najdalszy kąt.
          • lepian4 Re: Obraz kobiety 26.04.12, 04:27
            Kilka razy wysluchalem Bajora, ale o cycach nie znalazlem zadnej wzmianki
            • karkowiak2plus Re: Obraz kobiety 26.04.12, 09:08
              Słuchajcie a znajdziecie.

W drugiej zwrotce między wersami jest wzmianka.Śpiewa szeptem ,ale mając markowy sprzęt można usłyszeć.
      • pocoo Re: Obraz kobiety 26.04.12, 06:50
        piwi77.0 napisał:

> Nie rozumiem tej cycomanii. U kobiety cenię wytrenowane ciało...

Każdy lubi patrzeć na to, co sprawia mu przyjemność i jest to całkowicie zrozumiałe.
        Są tacy,którzy z uwielbieniem patrzą na kulturystki z wyeksponowanymi węzłami chłonnymi i skrawkami szmatek zakrywającymi dołki gdzie kobieta zwykle ma piersi.
        • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 30.04.12, 14:18
          Raczej myślałem o czymś takim -
          polki.pl/uroda_cialo_galeria.html?galg_id=10002184
          Pełna harmonia, brzuszka co prawda nie widać, ale na pewno jest jak trzeba, a cyc? Nie gra żadnej roli, byleby nie był przesadnie duży. I nie czarujmy się, ta kobieta ze zdjęcia ćwiczy fitness, idę o zakład, bo to po prostu widać.
          • torado Re: Obraz kobiety 30.04.12, 15:05
            piwi77.0 napisał:
            I nie czarujmy się, ta kobieta ze zdjęcia ćwiczy fitness, idę o zakład, bo to po prostu widać.

a o Photoshopie słyszał? ;-)
            • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 30.04.12, 15:13
              Takie nogi i takie dupsko bywają w rzeczywistości i wcale nie tak rzadko. Photoshopem poprawia się buzię, rzadziej figurę.
          • voxave Re: Obraz kobiety 30.04.12, 15:22
            piwi77.0 napisał:

> Raczej myślałem o czymś takim -
            > polki.pl/uroda_cialo_galeria.html?galg_id=10002184
            > Pełna harmonia, brzuszka co prawda nie widać, ale na pewno jest jak trzeba, a c
            > yc? Nie gra żadnej roli, byleby nie był przesadnie duży. I nie czarujmy się, ta
            > kobieta ze zdjęcia ćwiczy fitness, idę o zakład, bo to po prostu widać.

To nie sa piekne nogi---za chwile beda jak kołki.Nogi musza miec wyraźna łydke i mięsnie i male kolanko---Madonna chociaz wiekowa, ma wlasciwy kształt nóg.
            • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 30.04.12, 15:28
              Nie wiem co jest z Madonną, ale jej wszystko zwisa, ma mało jędrne mięśnie, a dupsko jej jest beznadziejne. Przypuszczam, że dawniejsze osiągnięcia w dziedzinie wyglądu nie były oparte na treningu, lub nie tylko na nim, ale na czymś chemicznym, a to się mści.
              • torado Re: Obraz kobiety 30.04.12, 15:36
                a poza tym zdjęcie jakieś takie nieostre, czy tylko mi się zdaje ;-) :-D
                • voxave Re: Obraz kobiety 30.04.12, 15:56
                  torado napisała:

> a poza tym zdjęcie jakieś takie nieostre, czy tylko mi się zdaje ;-) :-D

To lepiej odejdź od baru :)
                  • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 30.04.12, 19:13
                    Wrzuciłem takie zdjęcie jakie mi się nawinęło. Co nim chciałem unaocznić, widać dobrze, a jak kto chce sobie zrobić z tego plakat musi wynaleźć coś innego
                  • torado Re: Obraz kobiety 01.05.12, 11:44
                    voxave napisała:

> torado napisała:
                    >
                    > > a poza tym zdjęcie jakieś takie nieostre, czy tylko mi się zdaje ;-) :-D
                    >
                    > To lepiej odejdź od baru :)

??????????
              • voxave Re: Obraz kobiety 30.04.12, 15:54
                piwi77.0 napisał:

> Nie wiem co jest z Madonną, ale jej wszystko zwisa, ma mało jędrne mięśnie, a d
                > upsko jej jest beznadziejne. Przypuszczam, że dawniejsze osiągnięcia w dziedzin
                > ie wyglądu nie były oparte na treningu, lub nie tylko na nim, ale na czymś chem
                > icznym, a to się mści.

Ja mówie o pieknie naturalnym--a trening to inna bajka.
                • piwi77.0 Re: Obraz kobiety 30.04.12, 19:15
                  Naturalne to mogą być choroby, a na piękno trzeba sobie zapracować. Jeżeli wygląda ono jakby nic nie było przy nim robione, to znaczy, że człowiek umie to robić dobrze.
          • pocoo Re: Obraz kobiety 01.05.12, 12:34
            piwi77.0 napisał:

> Raczej myślałem o czymś takim -

> kobieta ze zdjęcia ćwiczy fitness, idę o zakład, bo to po prostu widać.

Ja wiem o co cgodzi piwi.
            A moja córka od dawna chodzi na siłownię i ma świetnie wytrenowane ciało bo robi to pod dyktando trenera.Ale...biust ma 75D.
    • Gość: yag Re: Obraz kobiety IP: 173.208.197.* 30.04.12, 15:59
      Nie mam pojecia jakie artykuly czytujesz i z jakimi mezczyznami masz stycznosc ale ja czegos takiego po prostu nie widze. Mam na mysli postrzeganie kobiet tylko i wylacznie przez ich piersi. Byc moze jest to spowodowane tym ze nie czytuje glupich gazet, nie wiem?

Niemniej jednak kobiety swoja budowa znacznie roznia sie od mezczyzn, to fakt. To czy beda eksponowac swoje atrybuty kobiecosci czy tez nie zawsze w jakis sposob beda odzialowywac na plec przeciwna i tego nie zmenisz. A to ze dupe i cycki najlatwiej jest "sprzedac" wiemy nie od dzis stad wspomniane przez Ciebie artykuly.

Ja osobiscie mam gdzies kto i jak mnie postrzega czego i Tobie serdecznie zycze!
    • paco_lopez Re: Obraz kobiety 30.04.12, 16:18
      nie zgadzam się. jestem pussylover. przekonałem się , że nawet te pozornie małe cycki można dobrze zagospodarować. gdyby kultura pozwalała mi na zapoznawanie kobiet w autobusie miałbym pewnie szersze pojęcie o kobiecości, a tak to się człowiek jak rzeźnik robi i tylko podroby widzi. brrrrr. tez mnie to przeraża czasem.
    • Gość: 394 kropki Trzysta dziewięćdziesiąt cztery kropki IP: 66.90.73.* 30.04.12, 20:07
      ...........................................................................................................................................................
      ...........................................................................................................................................................
      ....................................................................................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka