Dodaj do ulubionych

Fetyszyzm czy barter?

21.10.12, 09:29
wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5283102,temat.html

Wdowę chyba kompletnie pogięło. Sam nie wiem,czy złożenie szczątków garderoby jest formą fetyszyzmu,czy chodziło o handel wymienny ,w wyniku którego wdowa stała się właścicielką ryngrafu.

Poza tym może pomożecie mi zrozumieć te słowa.
" Ewa Błasik powiedziała: "Maryjo, Królowo Polski, proszę Cię o siły i moc do dalszej walki o prawdę i o honor Polski".

Honor rozumiem. Przyda się.
Ale prawda? Przecież prawdę znamy. Samolot się rozbił w wyniku zbiegu wielu okoliczności,które nie powinny się zdarzyć.
Obserwuj wątek
    • tanebo Re: Fetyszyzm czy barter? 21.10.12, 09:34
      Kiedyś było pokolenie TKM. Czyli "Teraz Kurwa My!" Część polaków to po prostu warchoły których miejsce do życia jest za Uralem.
    • k_a_p_p_a pokuta 21.10.12, 09:50
      Błasik to był stary komuch. Wstąpił do polskojęzycznego oddziału armii radzieckiej w czasach, gdy żaden Prawdziwy Polak w takim wojsku nie służył. Uczciwi ludzie wybierali więzienie zamiast służby wojskowej, a ten poszedł na ochotnika.
      • tanebo Re: pokuta 21.10.12, 09:59
        W 86'? Kto wtedy szedł do więzienia? Andrzej Kolikowski?
        • k_a_p_p_a Re: pokuta 21.10.12, 10:33
          tanebo napisał:

> W 86'? Kto wtedy szedł do więzienia? Andrzej Kolikowski?
          Wielu. "Perszing" wtedy chlał piwsko w barze na Żbikowie.
      • karkowiak2plus Przesadziłeś i to nie trochę. 21.10.12, 10:04
        Jaki stary komuch?
        Tym postem stałeś się podobny do wdowy po nim. Zaręczam Ci,że Błasik był normalnym chłopakiem i gramotnym pilotem.
        Gdybym nie powątpiewał w życie doczesne zaryzykowałbym stwierdzenie,że przewraca się teraz w grobie patrząc co jego żona wyprawia z pamiątkami po nim,a Tobie dałby po prostu w mordę.
        • k_a_p_p_a Re: Przesadziłeś i to nie trochę. 21.10.12, 10:28
          karkowiak2plus napisał:

> Jaki stary komuch?

czterdziestoosmioletni.

> Zaręczam Ci,że Błasik był normalnym chłopakiem i gramotnym pilotem.
          I komuchem. To się nie wyklucza.
          A czy normalny chłopak wziąłby taką tandetną babę?

>Tobie dałby po prostu w mordę.
          E, to chłopa trzeba, żeby dać mi w mordę.
          • karkowiak2plus Re: Przesadziłeś i to nie trochę. 21.10.12, 10:56
            Stanu wojennego nie wprowadził. Miał wtedy 19 lat. Poza tym w ówczesnym lotnictwie na partię patrzono w dosyć ambiwalentny sposób. Przynależność do niej była iluzoryczna i proforma.
            Jeśli zaś chodzi o tandetną babę to nie tylko jemu jednemu się taka trafiła.
            A z tym daniem w mordę to żartowałem. Andrzej nie miał długich pazurów. To był jeden z niewielu normalnych generałów.
            Nie wiem jakim prawem ktoś go sobie przywłaszczył po śmierci.
            Nie sądzę by sobie tego życzył.
            • k_a_p_p_a Re: Przesadziłeś i to nie trochę. 21.10.12, 11:03
              karkowiak2plus napisał:

> Stanu wojennego nie wprowadził. Miał wtedy 19 lat. Poza tym w ówczesnym lotnic
              > twie na partię patrzono w dosyć ambiwalentny sposób. Przynależność do niej była
              > iluzoryczna i proforma.

Oczywiście. Prowokacyjnie użyłem języka środowisk, które wybiórczo opisują ludzi o identycznych życiorysach- raz tak jak ja pojechałem, raz tak jak jedzie Błasikowa.
              A co do Błasika na poważnie- to ..uj nie dowódca. Jeśli nie sam doprowadził, to zezwolił na doprowadzenie do lądowania w warunkach uniemożliwiających lądowanie łamiąc wszelkie procedury mając na pokładzie prezydenta i tak zwaną elitę kraju. Zachował się jak niedorosły gnojek bez wyobraźni, nie jak generał.
              • karkowiak2plus Re: Przesadziłeś i to nie trochę. 21.10.12, 11:10
                Daj adres na skrzynkę to Ci pewne sprawy wyłuszczę. Na forum o tym nie napiszę.
                • k_a_p_p_a Re: Przesadziłeś i to nie trochę. 21.10.12, 11:14
                  k_a_p_p_a@gazeta.pl
              • karkowiak2plus Re: Przesadziłeś i to nie trochę. 21.10.12, 11:14
                Dla przypomnienia napiszę,że redagując wątek miałem na myśli fakt pogańskiego traktowania spuścizny po człowieku.
                Śmieszy mnie umieszczanie szmat na wystawie.
                Te szmaty to mundurem były kiedyś.
                Obecnie podlegają pod ustawę o odpadach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka