16.09.13, 11:27
Na grzyba to robią?
Tyle szmalu na co wydają? O co chodzi?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,14611659,Rekordowo_kosztowne_i_skomplikowane_przedsiewziecie.html#MT
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc O piniondze 16.09.13, 11:30
      Jakby w Polsce taki leżał w pobliżu skupu złomu, to by w tydzień wyparował.
    • sibeliuss Re: Concordia 19.09.13, 10:22
      A mnie zastanawia, kto realnie za to płaci.
      • tanebo Re: Concordia 19.09.13, 10:23
        Ubezpieczyciel?
        • sibeliuss Re: Concordia 19.09.13, 10:26
          tanebo napisał:

> Ubezpieczyciel?

A ten, ściągnie z innych składek....to tak jak w wypadkach samochodowych, nie płaci idiota, który jest sprawcą....
          • tanebo Re: Concordia 19.09.13, 10:37
            I tak zapewne byłoby. Nazywa się to regres. Tylko że kapitan aż takiej kasy nie ma. Coś mu tam pewnie zabiorą ale nie pokryje to wszystkiego. To po pierwsze. Po drugie wrak można pociąć choćby na żyletki. To też jakiś zysk. Który może pokryć koszty operacji. I odszkodowania. Więc łaskawie nie pieprz mi tu.
            • sibeliuss Re: Concordia 19.09.13, 11:31
              tanebo napisał:

> Więc łaskawie nie pieprz mi tu.

A może grzeczniej? Dyskusja tudzież polemika czasami zawiera abstrakcję, żeby nie była nudna. Nie umiesz konwersować to zamknij paszczę i idź na spacer.
              • tanebo Re: Concordia 19.09.13, 11:37
                Ale to ty zacząłeś sugerując jakoby jesteś okradany.
                • sibeliuss Re: Concordia 19.09.13, 11:57
                  Duby smolone, ja zasugerowałem, że zbyt często odstępuje się od maksymalizacji regresu. Naturalnie w przypadku Concordii brzmi to jak abstrakcja, ale w życiu codziennym niestety odpowiedzialność finansowa (personalna) jest olewana->patrz biura podróży, sprawcy wypadków komunikacyjnych, sprawcy szkód mniejszego rozmiaru.

W przypadku promu należało go sprzedać firmom złomującym, chętnych byłoby wielu. Był już przypadek promu na Kanarach, który został rozebrany przez prywatny podmiot.
    • kolter-xl Re: Concordia 19.09.13, 12:18
      kot.w.kapeluszu napisał:

> Na grzyba to robią?
      > Tyle szmalu na co wydają? O co chodzi?

Bo śmieci należy zbierać .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka