Dodaj do ulubionych

Do klientów biur podróży

IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.13, 14:42
Ku przestrodze chcę napisać co spotkało dziś mojego tatę w ciechanowskich biurach podróży. Tata wybiera się na miesiąc w odwiedziny do siostry do Irlandii, siostra kupiła tacie bilet lotniczy za granicą. By tata mógł polecieć potrzebowaliśmy karty pokładowej. Mieliśmy pewne problemy z wydrukowaniem karty pokładowej, dlatego tata udał się do biura podróży z prośbą o pomoc (a właściwie aż do 3 biur podróży)....
1. PTTK - tu usłyszał od pracownicy, że skoro siostra kupiła bilet za granicą to niech radzi sobie sam bo ona nie może mu pomóc, na elewacji nowej siedziby widnieje znaczek informacji turystycznej, który mi osobiście kojarzy się również z pomocą dla turystów - ładna mi pomoc i informacja
2. CORRINA - podobna sytuacja, nie ma możliwości pomocy, obsługują jedynie klientów którzy kupili bilety u nich
3. CONCORDIA - tata nakreślił sytuację młodziutkiej pracownicy, po czym ta stwierdziła że wydrukowanie karty pokładowej nie stanowi absolutnie żadnego problemu, całą sprawę załatwiła w kilka minut.
Nie rozumiem jak można tak traktować klienta, jak widać można było załatwić tę sprawę. Jednak pracownikom dwóch ww. biur podróży zabrakło albo szacunku do klienta albo umiejętności
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: Do klientów biur podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 16:54
      no i o czym to świadczy? po prostu Pani była miła i najwyraźniej jej się nudziło. A z drugiej strony nikt nie miał obowiązku drukowania karty,jeśli nie u nich kupiono bilet - tu zachowanie wydaje mi się logiczne,acz nieuprzejme - prawo wolnego rynku.A skoro jesteś tak zbulwersowana, to czemu sama nie pomogłaś tacie?zamiast głupoty wypisywać to mogłaś to zrobić
      • Gość: Tomasz Re: Do klientów biur podróży IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.13, 19:17
        Sam pracuję w sektorze usług i widzę, że im więcej uwagi poświęca się standardom obsługi Klienta tym gorzej w praktyce to wygląda co doskonale pokazuje ta sytuacja. Wstyd!
    • Gość: qwerty Re: Do klientów biur podróży IP: *.tktelekom.pl 27.05.13, 19:54
      A w tej cudownej concordi nie wzieli 3 dych za wydrukowanie tej karty?! Ja mialem podobna sytuacje rok temu w tym biurze- starszy facet (chyba właściciel) chciał uiszczenia opłaty w wysokosci 30 zł, gdzie za bilet zaplacilem niecale 50 zł. A karta pokladowa to jedynie 2 kartki papieru a dla pracownika 2 min pracy.
    • Gość: Tom Re: Do klientów biur podróży IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 08:31
      To Wy mieliście problem a wydrukowaniem i nie zapominajcie o tym, a teraz odwracacie kota ogonem, że problemy mają biura.. ja na ich miejscu też bym Wam nie wydrukował jezeli nie miałbym na to ochoty. Z racji czego? Daliście im zarobić, żeby to robili, a może nawet w gratisie?
      • Gość: Agata Re: Do klientów biur podróży IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.13, 09:24
        Faktycznie to my mieliśmy problem dlatego zwróciliśmy się do "fachowców". Ani tata ani ja nie oczekiwaliśmy charytatywnej pomocy, do biur tata udał się z zamiarem zapłaty za tę "pomoc".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka