Dodaj do ulubionych

pytanie do nauczycieli...

IP: 212.191.80.* 21.10.04, 00:53
witam!
słuchajcie jak zareagowalibyście na sytuacje ,w ktorej przylapujecie swoich
uczniow na oszustwie..a dokladniej chodzi o to ze dobry uczen podszywa sie za
innego i pisze za niego klasowke? czy przez takie zachowanie mozna ucznia
zawiesic w prawach ucznia na jakis czas? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: pytanie do nauczycieli... 21.10.04, 02:33
      A ktorego ucznia chcesz zawiesic?
      • Gość: ewka Re: pytanie do nauczycieli... IP: 212.191.80.* 21.10.04, 08:44
        zawiesic nie chcialabym zadnego ..ja sie tylko pytam..czy mozna to
        zrobić..milego dnia!
    • Gość: hans Re: pytanie do nauczycieli... IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 21.10.04, 10:13
      Oj, ty chyba usiłujesz się postrzelić w nogę – masz przecież do czynienia z
      przyszłym prezydentem RP, ministrem w najgorszym wypadku parlamentarzysta z
      apetytem na EU stołek. Zastanów się głupia kobieto, czy ty musisz zawsze
      wygrywać.
      • Gość: ewka Re: pytanie do nauczycieli... IP: 212.191.80.* 21.10.04, 14:51
        ej...czemu wyzywasz mnie od glupich kobiet?? wcale mnie nie znasz i sobie
        pozwalasz..i ..cz TY uwaznie czytasz co ja tam napisałam??
        • Gość: KY Re: pytanie do nauczycieli... IP: *.aster.pl 21.10.04, 15:26
          Takie rzeczy zawarte są w statucie szkoły - są różne kary za OSZUSTWO.
          Jest też tych kar gradacja, może nie od razu zawiesić, tylko coś innego.
          • Gość: ewka Re: pytanie do nauczycieli... IP: 212.191.80.* 25.10.04, 23:10
            ok..dzieki..pozdrawiam
            • krzyk10 Re: pytanie do nauczycieli... 26.10.04, 08:27
              Ale na pewno trzeba ukarać.
    • Gość: thistle Re: pytanie do nauczycieli... IP: *.crowley.pl 26.10.04, 15:56
      Wpisuję jedynkę obydwu, nie daję możliwości poprawy żadnemu, informuję rodziców.
      Na "biorcy " nie robi to na ogół żadnego wrażenia, na dobrym uczniu - autorze na ogół - tak. Jeśli łapię kogoś na odpisywaniu - tak samo. O takim toku postępowania informuję przed każdą klasówką.
      • Gość: ewka Re: pytanie do nauczycieli... IP: 212.191.80.* 26.10.04, 23:53
        no dobra ukarac ich obu..ale po co informowac rodziców?pozdrawiam
        • Gość: thistle Re: pytanie do nauczycieli... IP: *.crowley.pl 27.10.04, 17:27
          Efekt wzmocnienia - w ośmiu przypadkach na dziesięć rodzic przetądra kazanie umoralniające delikwentowi raz jeszcze. Poza tym zawsze statam się dosyć precyzyjnie informować rodziców o postępach dziecka, mocnych, słabych stronach, osiągnięciach i wpadkach. To się baaardzo opłaca, taki rodzic lepiej współpracuje ze szkołą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka