spinkaa 01.11.04, 19:22 Dzisiaj motto krótkie, acz bardzo stosowne (tak mi sie wydaje) w czasie zadumy i refleksji nad zyciem. Oto rada Marka Aurelisza: "Nie należy gniewać się na bieg wypadków, bo to je nic nie obchodzi" Po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andulka7 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 01.11.04, 21:43 O, wprosiłam się tu chyba w szesnastym wątku, a tu już jubileuszowy, dwudziesty. A to niewiele ponad miesiąc chyba :))) Pozdrawiam listopadowo wszystkich Prześwietnych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 01.11.04, 22:18 Widzisz, Andulko, jakiego przyspieszenia nabralismy! To takze dzięki Tobie, boś "wprosiła się" we własciwym momencie:-))) pozdrawiam i ja:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 22:42 Jakby co, to ja też jestem. Lubelski klub przekroczył 1000 postów jednym ciagiem. Pozdrawiam serdecznie chochlik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba-dor Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:52 ale masz niespozyta energie chochliku,windujesz kazdy watek w gorę:)))) Pozdrawiam wszystkich w ten refleksyjny dzien,Wiecie ,ja dopiero dzisiaj naprawde zobaczylam jesien ........robiąc zdjęcia a potem je pzregladajac w kompie.Zobaczylam piękno ,ktore zapiera dech w piersiach ,cudowny zachod slonca chowajacy sie za gorę Przecież patrze na to codziennie ,a tego nie widzę Czy trzeba takiego dnia aby przystanać?aby zobaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 02.11.04, 08:12 a czy mlody stazem, ale tez czterdziestoletni + moze tu jeszcze czasem zajzec? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 02.11.04, 08:19 zbyszek07 napisał: > a czy mlody stazem, > ale tez czterdziestoletni + > moze tu jeszcze czasem zajzec? Oczywiście Zbyszku, serdecznie witamy. Wspomożesz samotnego w tym gronie Fila. pozdrawiam, chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 02.11.04, 08:21 a czy moge przedstawic przyjaciol? jakos tak czuje ze macie wiekszosc w tym gronie! wybierzcie sobie ktorego kto chce: www.flashzone.pl/galeria/show.php?id=51&preview=1 Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 02.11.04, 10:52 ...samotnego w tym gronie Fila. Zapomniałaś o bateryjce rt99:( Fil Odpowiedz Link Zgłoś
bbetka Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 02.11.04, 11:35 Witam wszystkich! Dziękuję za wszystkie dobre słowa poremontowe (i te w trakcie też oczywiście!). Podoba mi się to co po remoncie "wyszło" coraz bardziej. Pewnie w miarę sprzątania i wyłaniania spod kurzu ;-))) Zostało jeszcze parę rzeczy do zrobienia, ale to już tylko incydentalne spotkanie z fachowcami w umówionym terminie. Dzisiaj rodzina rozeszła się jak zwykle do swoich zajęć a ja mam cały dom dla siebie?! Bez fachowców! Uszczęśliwia mnie to bardzo. Mała trzymaj się. Wszystko się kiedyś kończy-remont też! Moje zwierzę domowe trwa w niedowierzaniu, że nikogo nie ma w domu, brak hałasów i brudu. Łazi po wszystkich kątach i szuka fachowców;-)))))))) Zbyszku uśmiałam się setnie-czy są jeszcze jakieś inne dostępne modele? Uśmiechy dla wszystkich w wątku jubileuszowym, chociaż u mnie nadal ponuro i pochmurno betka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 02.11.04, 13:42 Zbyszku, długo zyję na tym świecie i nic co ludzkie nie jest mi obce, ale mam raczej wyrafinowane poczucie estetyki. Wolę byś towarzyszył nam bez przyjaciół watpliwej urody. Chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 02.11.04, 14:30 Ok. to nie sa do konca "przyjaciele" ale zawsze to jakies chlopy! Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
filut To też chłop :))) 02.11.04, 18:26 www.3city.friko.pl/05gru03/imagepages/image1.html Czyż nie fajny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: To też chłop :))) IP: *.lublin.mm.pl 03.11.04, 08:40 Filu, tego Twojego w pełni akceptuję. Dziekuję za pocztę, chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
filut Wpływ alkoholu na samoocenę niektórych .... 04.11.04, 07:13 Znalazłem dowcipne< moim zdaniem, graficzne przedstawienie wpływu alkoholu na samoocenę niektórych kobiet:))) ijk.netfirms.com/pijak.swf Proszę nie doszukiwać się podtekstów! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Wpływ alkoholu na samoocenę niektórych .... 04.11.04, 07:17 Samoocene? a moze ocene partnera, wraz z uplywem czasu i uzywek? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Przeswietni cterdziestoletni.... IP: *.lublin.mm.pl 04.11.04, 08:20 Mam nadzieję, ze wątek nie zmieni się w żonglerkę nieuzasadnionymi, niskiego lotu złośliwościami. Dobrae Filu, że zastrzegłeś że wybrany przez Ciebie link nie ma podtekstu, a rzeczywiście jest dowcipny, a podtekstu nie może mieć, bo przecież nigdy jeszcze nie spotkaliśmy się ani przy stole biesiadnym, ani przy barze. Pozdrawiam, chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Przeswietni cterdziestoletni.... 04.11.04, 10:07 Chochliku. Z całym szacunkiem. Mnie też nic co ludzkie obce nie jest. Ale nie lubię skrajności. Żadnych. Takich jakie Ty prezentujesz - również. Ponieważ moja natura nie pasuje do tego wątku, próby dostosowania się są okupione pewnym dyskomfortem i byłam tu krótko - pożegnam się cicho i znikam. Odpowiedz Link Zgłoś
filut Proszę Andulki, 04.11.04, 14:25 Już drugi raz demonstracyjnie cicho się żegnasz trzaskając drzwiami:))) Kiedyś pisałem, że ten wątek (w moim rozumieniu) jest prowadzony "z drzwiami otwartymi", dla każdego komu odpowiadają panujące tu reguły i nie ma obowiązku meldowania o swym wejściu/wyjściu. Nie musiałaś więc kolejny raz demonstrować swej "żmijowatości" [Twoje określenie] - czyń co uważasz za stosowne, bez krygowania się. Jesteś przecież dorosła .... od pewnego czasu. Przepraszam Prezeskę za ton mego postu, ale na wszelkiego rodzaju demonstrowania złych humorów jestem uczulony. Demonstratorzy zwykle mają problemy sami ze sobą, a ja wcale nie jestem ich [tych problemów] ciekaw. Mam swoje i w tym zakresie jestem samowystarczalny:))) Pozdrawiam wszystkich pododnych i zalecam długi spacer [właśnie z niego wróciłem]. Mimo mgiełki pogoda nad morzem jest fajna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Wpływ alkoholu na samoocenę niektórych .... 04.11.04, 14:38 zbyszek07 napisał: > Samoocene? > a moze ocene partnera, Też może być:)) Dowiedziano naukowo, że poczucie piękna/estetyki zmienia się w miarę spożywanego alkoholu:))) Ja bezkrytycznie przyjąłem cudzą interpretację. Pozdrawiam Fil PS Poprzedni post mi wessało. Jak się ujawni, to będą dwa na ten sam temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Wpływ alkoholu na samoocenę niektórych .... 04.11.04, 14:52 Nie mialem zamiaru na nikogo napadac. Tez myslalem ze w zwiazku z tym ze mam lat 40+ drzwi sa otwarte i dla mnie. Odnosze jednak wrazenie ze otwarte moze i sa, ale dopoki pisze zgodnie z regulami... i na dystyngowanie- powaznie. Nie lubie garniturow, krawat mnie tez uwiera, spie nago, (o przepraszam tego pewnie tez nie powinienem pisac!) czy to nie jest moja sprawa? czy przez to nie moge sie zaliczac do grona 40+? czy to forum nie jest po to by wymieniac rozne oceny, opinie i spostrzezenia? Czy wesoly czterdziestolatek musi zalozyc oddzielny watek? Przeciez sie chyba nie dzielimy na powaznych i nie? Powazne pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Wpływ alkoholu na samoocenę niektórych .... 04.11.04, 15:20 Mamy wspólne [100%-owo] poglądy na tematy zasadnicze:))) Wszystko ulega zmianom, które są źródłem postępu:)) Istnieje tylko problem metody wprowadzania zmiany --> elektrycy znają regułę przekory [Lenza]. Najlepsze są negocjacje, a najgorsze demonstracje [rymnąłem sobie] Każda propozycja jest do omówienia - albo na trzeźwo, albo "pod wpływem" :))) Demonstrantom mówię stanowcze NIE. I to byłoby na tyle "w tym temacie". Pozdrawiam optymistyczny Fil Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 04.11.04, 15:18 Prosze Szanownych Prześwietnych - siłą i urokiem tego watku jest m.in roznorodnosc temperamentów jego uczestników, ich zainteresowan, poczucia humoru itd. Każdy z nas jest inny, ale to wlasnie jest wspaniale, bo przeciez gdybysmy byli identyczni, zrobiloby sie smiertelnie nudno. Problem w tym jednak, zeby - jak to ktos kiedys wspaniale okreslil - "roznic sie pieknie". My, Przeswietni, z cala pewnoscia to potrafimy, czego juz wielokrotnie dawalismy dowody. Dlatego Ja-Jako-Samozwancza-Prezeska-Watku bardzo prosze wszystkich o nieobrazanie sie wzajemnie na siebie, nieodchodzenie z watku, nietrzaskanie drzwiami lub nieznikanie po angielsku wedle zasady „zabieram swoje zabawki i ide na inne podworko”. Wątek jest taki, jakim my go tworzymy i narzucanie komukolwiek czegokolwiek raczej nie jest dobre – tutaj nie ma cenzury, gdyz zakładając ze własnie wszyscy jestesmy dorosli, każdy odpowiada za to, co pisze, wszak podpisuje się pod tym. Może się zdarzyc, ze dowcip czy jakies sformułowanie, czy Bóg wie co jednej osoby nie odpowiada innej, ale na to jest bardzo prosta, a przez to znakomita metoda: nie reagować! Proszę Szanownych Przeswietnych – chyba każdy z nas ma wystarczająco duzo problemów w życiu realnym, aby nie dokładac ich sobie jeszcze tutaj, gdzie przychodzimy – jak sadzę – po relaks i usmiech. Mam rację? Serdecznie WSZYSTKICH pozdrawiam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoolcia Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: 81.190.155.* 04.11.04, 16:05 hmm ciekawe czy teraz dojdzie do was mój post? bbetko-co do fachowców-to radziłabym jeszcze za nimi sypnąć solą by już tu więcej nie wracali...hihhihi(taki regionalny przesąd) za to mnie raczej czeka odnowienie ścian bo moje dziecko zaczęło robić esy-floresy co do awantury odnośnie obrażania się -to zgadzam się z panią prezeską i chłopakami :)) ja tam się cieszę ,że wkońcu odzyskałam komputer :) jakby co to jestem yoolcia :)) za to Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 04.11.04, 16:14 Nie obraziłam się. Wychodzę tylko, bo nie całkiem odnajduję się w konwencji wątku. P.S. Lubię Cię, Filu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
filut Proszę Andulki, 04.11.04, 16:34 andulka7 napisała: > Nie obraziłam się. Wychodzę tylko, bo nie całkiem odnajduję się w konwencji > wątku. Konwencja zmienną jest - panta rhei :))) Jeśli dobrze poszukasz, to się znajdziesz w nowej, wynegocjowanej konwencji :))) Wszystko zależy od zastosowanej techniki negocjacyjnej - tak mnie uczyli w czasach kiedy byłem prawdziwym pracownikiem. W życiu mi się to sprawdziło:) > P.S. Lubię Cię, Filu Trudno Ci się dziwić:))) Ja Ciebie też:))) A tak w ogóle, to fajne jest życie zgreda. Siedzi sobie taki przed kompem, sączy łyskacza i zasuwa nawijkę do warszawianki:))) No to .... siup Fil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Proszę Andulki, IP: *.lublin.mm.pl 04.11.04, 18:46 Sadzę, że problem zrozumienia miedzypokoleniowego polega na tym, że my starzy wiemy z autopsji jak było przed wojną, jak było w czasie wojny, jak było w PRL-ua a także pilnie obserwujemy bieżącą rzeczywistość, nie mając już na jej bieg zadnego wpływu. Młodzi wiedzą jak wyglada obecna rzeczywistość, a czas przeszły znają jedynie z przekazów pisemnych i ustnych. I o dziwo czują się upoważnienini nie wiem na jakiej podstawie do autorytatywnej interpretacji nie tylko zdarzeń, ale również ludzi - współtwórców tych zdarzeń, ba, nawet do przypisywania im intencji jakie nimi wówczas kierowały. I myslę, ze ta różnica doswiadczeń może być przyczyną róznicy poglądów. Ale przecież zawsze można porozmawiać, podzieelic sie wiedza i doswiadczeniami. Przecież my starzy też kiedys bylismy młodzi, tylko w innym czasie, w innych warunkach, w innej obyczajowości. Wszystkiego najlepszego prześwietnym i tym, którzy da Bóg też kiedyś będą starzy. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Proszę Andulki, 04.11.04, 19:12 Gość portalu: chochlik napisał(a): Wszystkiego najlepszego prześwietnym i tym, którzy da Bóg też > kiedyś będą starzy. chochlik Gwoli wyjaśnienia. Mam tak bardzo 40+, że już właściwie 50-...Lada chwila... Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Proszę Andulki, 04.11.04, 19:29 Faktycznie pokolenie. Na upartego - nawet dwa. Spór miedzypokoleniowy murowany... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Proszę Andulki, 04.11.04, 19:35 A tak troche przy okazji - ciekawa jestem ogromnie, w jakim wieku jest nastarszy uczestnik tego forum (mam na mysli całe forum GW). Pewna moja znajoma poznała w zeszłym roku na czatach lub na forum, dokładnie nie pamiętam, w Onecie pana, który przyznał sie do 91 lat. Był ponoc zachwycony internetem, a jedynym problemem był dostep do komputera - starszy pan dorywał się do niego w godzinach okołopołudniowych, podczas obecności w szkole trójki swoich... prawnucząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni czterdziestoletni, IP: *.lublin.mm.pl 04.11.04, 19:59 Doskonale rozumiem internetowego dziadka. W dni wolne od pracy i nauki mój kontakt z internetem jest ograniczony, bo syn wnuk,czasem synowa no i wnuczka, z tym ze ona obecnie rzadziej, bo zaczepiła sie na studiach w Warszawie. Ale jak przyjedzie... to babcia nie ma szans. Abonament bez szemrania płacę ja. Na szczęście w rodzinie nie ma konfliktu pokoleń. Trzeba przyznać, ze akceptują moje prawa dostępu do komputera głównie ze względu na moją twórczą działalność, z której pocichutku są dumni. Serdeczne pozdrowienia chochlik leciwy metryką, ale jeszcze młody duchem. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 04.11.04, 20:23 Julciu, świetny przesąd. Teraz wiem, że tylko sól po fachowcach może uchronić mnie od ich powrotu. Dużo soli :))))) Ponieważ pobędą u mnie jeszcze ze 2 tygodnie będę robić zapasy żeby mi nie zbrakło ;)))) Filu, zapewniam, że wszystkie Prześwietne wyglądają tak jak pod wpływem ale bez wpływu ;)))) Chociaż mały drink być może jest w stanie dodać nam jeszcze uroku ale to nic pewnego. Nie wiem czy możemy być jeszcze piękniejsze. Zaczynam odczuwac pewne zmęczenie remontem ale też zbliżającym się końcem roku: plany, sprawozdania, korekty planów, korekty korekty planów, sprawozdania ze sprawozdań. Znacie to? Ktoś mądry powiedział, że biuro zatrudniające powyżej iluś tam pracowników zaczyna być samowystarczalne. Takie perpetum mobile. Nie potrzebuje już zadnych bodźców z zewnątrz, samo się napędza i tworzy tony nikomu nie potrzebnych, a czasem wręcz szkodliwych dokumentów. Czy u was też wiosennie? Pozdrawiam, Mała Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 04.11.04, 20:35 magosiaa napisała: ..... biuro zatrudniające powyżej iluś tam pracowników zaczyna być samowystarczalne..... Jesteś fanką Parkinsona? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 04.11.04, 22:35 Filu nie wiem czy jestem fanką niejakiego Parkinsona bo go nie znam :(((( Poproszę o kilka słów kto zacz? Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 05.11.04, 07:55 magosiaa napisała: > Filu nie wiem czy jestem fanką niejakiego Parkinsona bo go nie znam :(((( > Poproszę o kilka słów kto zacz? To facet z satyrycznej książki: "Prawo Parkinsona", który ustalił/określił prawo/zasady automatycznego rozrastania się biur, instytucji ..... On żył sporo po J. Parkinsonie - lekarzu od trzęsawic. Zbieżność nazwisk przypadkowa, imiona - różne. Kto rano wstaje ... ten widzi zachmurzone niebo i deszcz. Kiepsko u nas z pogodą. Słońca nie dowieźli :)))) Dzień książkowy lub barowy .... Jeszcze nie wiem jaką wersję wybiorę. Może mi kto podpowie .... Pozdrawiam Fil (jeszcze) niezdecydowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Andulki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 05.11.04, 08:50 Nie masz szans na spór międzypokoleniowy, ponieważ ja się z nikim nie spieram. Bo nie warto. Masz prawo do własnego spojrzenia na świat, uszanuj moje, a to że bywa inne, to kwestia przypadku. Cieszy mnie, gdy wśród przedstwicieli młodszego pokolenia spotykam "bratnie dusze", a jest ich naprawdę niemało. pozdrowienia, chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 05.11.04, 09:06 Fil napisal: > Dzień książkowy lub barowy .... Jeszcze nie wiem jaką wersję wybiorę. > Może mi kto podpowie .... Podpowiadam: jesli nie mozesz sie zdecydować nie wybieraj, bierz obydwa! Wygodny fotel, ciepły kocyk, dobra książka w łapce, a na stoliku szkalneczka z- czyms-jeszcze-lepszym to jest to, o czym marza nieszczęśnicy przymuszeni do wyjścia z domu w taki dzień, jak dzisiejszy:-) Aach... aaaale Ty masz dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
filut Wybrałem 3. wersję:))) 05.11.04, 11:40 spinkaa napisała: > Aach... aaaale Ty masz dobrze.... Do ok. 11.00 czytałem, do teraz sączyłem przed kompem, a za chwilę wyjdę na powietrze [przetarło się] Spinkoo, mój nadmiar wolnego czasu wynika z braku (mam nadzieję przejściowego) klientów --> coś za coś:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Wybrałem 3. wersję:))) 05.11.04, 11:51 Po wczorajszej siatkowce (6 setow) biesiadnym szantowaniu pozniej (do dzisiaj) mozna spokojnie poczekac na weekend! Deszcz? na mnie nie pada! nie zdazy! Wasz normalny inaczej 40+ Pa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Oj Zbyszku, Zbyszku IP: *.lublin.mm.pl 05.11.04, 19:05 Chcesz wzbudzić zazdrość? Ja też grałam w siatkówkę i w ping - ponga. Biegałam, skakałam,jeździłam na rowerze, na nartach i na motorze. Ale to było tak dawno, że chyba Ciebie jeszcze na tym swiecie nie było. Dziś przyszedł czas na moje wnuki. Ale jednak trochę żal, ze ja już nie. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 05.11.04, 20:24 Zbyszku ja ci zazdroszczę :))) Bo u mnie ostatnio sport jest ograniczony do aktywności typu mycie podłóg, mycie wszystkiego, zamiatanie, mycie podłóg itp, itd. To oczywiście w związku z trwającym nieustannie remontem. Szanty w trakcie ww zajęć, żeby złapać właściwy rytm. Na tym polu też świetnie się sprawdzają :)))) Filu dzięki, być może, że z tej książki zaczerpnięta jest opinia o biurze bo nie pamiętałam skąd to było. Człowiek całe życie się uczy. Dziś było dość ciepło ale teraz już się zdecydowanie ochłodziło. Podobno nadciągają opady deszczu ze śniegiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik5 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 06.11.04, 11:17 Witajcie z rana. Czy dzień dzisiejszy pozwolił Wam odespać zaległości? Pozdrawiam serdecznie wszystkich od Najstarszych do Najmłodszych. Najstarsza-chochlik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 06.11.04, 11:51 Jeszcze raz ja. W ubiegłym roku na UTW zainicjowali sekcę ping-ponga. Oczywiście zapisałam się, ale inicjator nie załatwił dostępu do stołu i nadzieja spaliła na panewce. W bieżącym roku szkolnym już nikt tej inicjatywy nie podjął. A szkoda. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 06.11.04, 14:03 Nie chcialbym zebyscie zazdroscili... chcialbym pokazac ze mozna inaczej! jeszcze w ubieglym roku jezdzilem z corka na rolkach, teraz ona nie chce juz jezdzic bo jest za stara!!! (18 lat) Chcialbym pokazac ze dzieje sie cos jeszcze na ziemi poza tym co widac w telewizji. Poza bzdurnymi serialami, pokazujacymi zycie obcych wymyslonych ludzi. Zyjmy sami! Dzis mialem pracowity dzien, wieczorem gram w siatkowke z przyjaciolmi, jutro ide na mecz AZS- Pamapol Czestochowa (TV4 o 15,00) Rano spacer, lasy, jeziora... W czwartek mysle o kajakach, wieczorem biesiada przy muzyce zeglarskiej... Dzieje sie tyle ze zal siedziec w domu. Nie ma ze jestesmy na cos za starzy, mozemy byc tylko za leniwi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 06.11.04, 14:42 zbyszek07 napisał: > Nie chcialbym zebyscie zazdroscili... Nic z tego!:( Zazdrość/zawiść to najbardziej powszechne i silne uczucia, no może oprócz miłości .... Poza tym zgoda, ale ... przy uwzględnieniu mądrego apelu do stwórcy: "Panie Boże, zabrałeś możliwości zabierz i pamięć" :))) Ja w lipcu zapomniałem o tym i z takim zapałem grałem z siedmiolatkiem w bedmintona (na ulicy), że udało mi się żebrami trafić w krawężnik. Pękło tylko jedno:))) Mój prawie rówieśnik poszedł na lodowisko i potem kość udową skręcali mu śrubami:( Jeszcze chodzi o kulach, ale już jeździ na rowerze. Kulę podwiesza na kierownicy - fajny widok:))) Niestety z różnych powodów ( w tym zdrowotnych), a przede wszystkim z lenistwa, człek staje się mniej ruchliwy i przez to mniej sprawny. Z tym, że okres względnej sprawności można przedłużać. > Poza bzdurnymi serialami, pokazujacymi zycie obcych wymyslonych ludzi. Bronię seriali ..... niektórych, np. "Rodzina zastępcza". Brazylijskopodobne --> do wycięcia!! > Rano spacer... Byłem, byłem - ale skończyło się w sposób niezamierzony. Dzisiaj lunęło i musiałem się gdzieś schować. Najbliżej był Wieki Błękit w Brzeźnie, a tam ... zimny żywiec:)) > lasy, jeziora... Będą jutro. Reaktywowałem kontakty z zaprzyjaźnioną grupą turystyczną. Przetestuję swą kondycję, a przede wszystkim siłę woli:)) > Nie ma ze jestesmy na cos za starzy... Pogadamy za ok. 25 lat, bo o tyle wcześniej się urodziłem:))) Docenisz mądrość wyżej cytowanego porzekadła!:) W Twoim wieku .... miałem identyczne poglądy i "ciąg do przodu". Generalnie zgadzam się - cieszmy się czynnym życiem, bo jest ono jednorazowego użytku! Pozdrawiam Fil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 06.11.04, 16:03 Zbyszku, piszesz, że Twoja córka ma 18 lat. Widzisz, mój syn ma 50, a moje wnuki 20 i 25 lat. Bądź dla mnie wyrozumiały. Mogę się tylko pochwalić,że nie garbię się i że chodzę bez laski, co już często zdarza się sporo młodszym. Zdaża się, ze dość sprawnie biegiem łapię autobus w ostatniej chwili przed zamknięciem drzwi. Pozdrowienia, chochlik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoolcia Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: 81.190.155.* 06.11.04, 18:32 no widze całe grono zagorzałych sportowców:)) no tak, masze pokolenie wychodowane na fermowych kurczakch wyględa tragicznie, ja jako "miłosniczka" sportu mogę tylko zagrzewać...do walki-(teoretycznie) gdy przytyję -to wtedy mogę się poturlać po dywanie perę razy,o! filu mówisz o Brzeźnie?-mój mąż ma tam babcię..na walecznych.... Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 08:27 Gość portalu: yoolcia napisał(a): > no widze całe grono zagorzałych sportowców:)) Ja jestem raczej były/mocno przechodzony sportowiec:)) Ale się nie daję marazmowi:) Ul. Walecznych jest w linii prostej okległa ok 2,5 km od mego domu. Na wysokości Walecznych jest mój punkt zwrotny, gdy pedałuję wzdłuż brzegu zatoki. Turlanie na dywanie najlepiej uprawiać w towarzystwie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 06.11.04, 19:43 Zbyszku masz rację, a zazdroszczę dlatego, że z powodu remontu moja akrywność życiowa chwilowo przeniosła się na inne pole :(((( Masz rację, trzeba żyć aktywnie i przyjemnie. Bardzo ubolewam, że w naszym pięknym mieście nie może dojść do skutku budowa nowego basenu o sztucznym lodowisku nawet nie śmiem marzyć. Budują za to kolejne centrum handlowe. Dobrze, że mamy wokół takie piękne tereny z lasami i jezorami to jakoś człowiek sobie radzi. Mój syn też biega na mecze siatkówki to pewnie gdzieś tam się spotykacie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 07.11.04, 18:06 Co sie stało że nie ma Was przy świętej niedzieli w naszym wątku? osamotniony chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 07:21 Spacerujemy, kibicujemy, weekendujemy! Milego nowego tygodnia! :-) ps. za 20 lat... zobaczymy, nie mam az takiego + przy czterdziestce. ale mam nadzieje ze bede mogl zyc tak jak lubie, z dala od telewizora, z natura i soba w zgodzie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik5 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 08:19 zbyszek07 napisał: > Spacerujemy, > ps. za 20 lat... > zobaczymy, > nie mam az takiego + przy czterdziestce. > ale mam nadzieje ze bede mogl zyc tak jak lubie, > z dala od telewizora, > z natura i soba w zgodzie. > :-) Tego o czym marzysz życzę Ci z całego serca. Byleby nie wysiadło krążenie i co innego. Za lat 20 jak zdrówko pozwoli będę uroczyście obchodziła 100-lecie. W takim jubileuszu jak zwykle biorą udział władze miasta. Jednym słowem pompa na 24 fajerki. Serdecznie pozdrawiam i zapraszam za 20 lat. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 08:51 To mam zamilknac na dwadziescia lat? ;p Kajaki.... moze w czwartek? tez piekny dzien na plywanie! Kapcie w aucie zmienilem na zimowe, moze zaczniemy czas kuligow? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 09:08 zbyszek07 napisał: > To mam zamilknac na dwadziescia lat? Skąd taki wniosek?? Przecież w mym poście nie ma nawet śladu takiej sugestii! Ja wręcz podziwiałem faceta, który wiosłował po zatoce przy 6 st. C. Całe szczęście fala była minimalna. Flauta taka, że widoczne na horyzoncie żaglowce (bez żagli) płynęły na silnikach. Kapcie zmieniam w grudniu --> na wybrzeżu zima przychodzi później. Zamiast kuligów przewiduję biegówki oraz deski zjazdowe z takimi fikuśnymi wiązaniami, w których można piętę odpinać - doskonałe urządzenie do zimowego poruszania się po naszych wzgórzach morenowych. Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 08:38 Wcześniej wspominałeś o "kajakowaniu" - czy to Ty wczoraj wiosłowałeś po zatoce w odległości ok 100m od plaży sopockiej? Wczoraj poniosło mnie piechotką do Orłowa (i z powrotem) i poczyniłem ciekawe obserwacje: - samotnego kajakarza, - osoby boso wędrujące wzdłuż brzegu (kilka kilometrów), - WRONĘ kąpiącą się w wodzie morskiej. Specjalnie wchodziła do wody (płytko) i kucała, a mikrofalki ją przykrywały. Wyraźnie jej się to podobało:))) Odpowiedz Link Zgłoś
filut Chochliku, przepraszam za nieobecność w wątku, 08.11.04, 08:41 ale prawie cały dzień szlajałem się w terenie. Po powrocie bose podeszwy chłodziłem na kuchennych kafelkach:)), a potem tylko papu i lulu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Chochliku, przepraszam za nieobecność w wątku IP: *.lublin.mm.pl 08.11.04, 09:36 Filu, Zbyszek poczeka 20 lat na mój 100-letni jubileusz, ale on i wszyscy pozostali są znacznie młodsi i mogą sobie sportowo pomarzyć i nie tylko marzyć, Serdecznie pozdrawiam wszystkich co nie tylko chcą, ale jeszcze mogą, chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Chochliku, przepraszam za nieobecność w wątku 08.11.04, 10:50 wspolczuje tym co moga, a nie chca! za jakis czas beda chcieli, ale juz nie beda mogli. "...a czas jak rzeka, jak rzeka plynie..." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re: Chochliku, przepraszam za nieobecność w wątku 08.11.04, 11:05 zbyszek07 napisał: > wspolczuje tym co moga, a nie chca! > za jakis czas beda chcieli, > ale juz nie beda mogli. > "...a czas jak rzeka, > jak rzeka plynie..." > :-) "daj mi tę noc tę jedną noc..." to może sprawdzę, czy ja jeszcze mogę czy też już nie chcę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Chochliku, przepraszam za nieobecność w wątku 08.11.04, 14:42 ty.ja napisała: > "daj mi tę noc > tę jedną noc..." > to może sprawdzę, czy ja jeszcze mogę czy też już nie chcę :))) Zbyszku, dostałes propozycje nie do odrzucenia... I w gruncie rzeczy wcale sie nie dziwię:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata.z Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.swk.med.pl 08.11.04, 11:27 ciekawe, jak daleko odbiegła dyskusja od poczatkowego postu... czy zawsze tak tu się dzieje pozdrawiam. nowa 40+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 08.11.04, 14:21 Agatko, witamy serdecznie nową czterdziestkę. Seniorka 40x2. Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 14:43 Gość portalu: agata.z napisał(a): > ciekawe, jak daleko odbiegła dyskusja od poczatkowego postu... > czy zawsze tak tu się dzieje Zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 14:44 Powtórze za Chochlikiem: witaj Agatako:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 15:06 "kazda pozycja, to propozycja" K.S :p nie ma to jak 40+ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 08.11.04, 16:21 zbyszek07 napisał: > "kazda pozycja, to propozycja" > K.S > :p > nie ma to jak 40+ > :-) a nie można by tak spróbować odwrotnie? kazda propozycja, to pozycja to ile + przed 40 powinnam sobie dopisać aby prokurator nie ścigał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoolcia Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: 81.190.155.* 08.11.04, 18:07 nie zapomnijmy też o nowym dościu forum-ty,ja :)) witajcie u nas to jak przy wspólnym stole.....pogawędek nie ma końca... jesteśmy jak rodzina..... całuski wszystkim prześwietnym.. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 09.11.04, 07:28 moze 40 + - 50? Witam w szerokich okolicach czterdziestki. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 09.11.04, 07:51 zbyszek07 napisał: > moze 40 + - 50? > Witam w szerokich okolicach czterdziestki. > :-) matematyka na + do 40? ja się swoich lat nie wstydzę :) cyfry(z poprawką) naturalne O.K. w odbiciu nika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 09.11.04, 08:41 Witam z rana wtorkowego. Witam ty.ja. Nie sądzę, by ktoś na tym forum przebił mnie rokiem urodzenia, a chwalę się, bo optycznie biorą mnie za sześćdziesięciolatkę(mam ciemne, jeszcze nie farbowane włosy), bo mam więcej doświadczenia z racji przeżyć i na dodatek niezłą pamięć, co mieli okazję sprawdzić moi czytelnicy, a ponad to nie jestem złośliwa. Serdecznie pozdrawiam chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re:Chochliku 09.11.04, 09:43 w te Twoje2x40 to i tak nie uwierzę :) nie dlatego, ze nie wierzę iż taki 2x40 nie mógłby być Chochlikiem raczej nie wierzę dlatego, ze tu wszyscy zachowują się tak jakby tylko żarty się ich trzymały a nie lata przeżyte :) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re:Chochliku 09.11.04, 11:39 Wyjasniam i prostuje: Chochlik jest rodzaju żeńskiego, ma tyle lat ile mówi ) potwierdzone!), a "przezyte lata" jeszcze bardziej utwierdzają nas w przekonaniu, że zycie to żart jedynie... :-))) Jak bedziesz juz w naszym wieku, sama zobaczysz. Witaj z nami, ty.ja:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re:Chochliku 09.11.04, 11:47 spinkaa napisała: > Wyjasniam i prostuje: Chochlik jest rodzaju żeńskiego, ma tyle lat ile mówi ) > potwierdzone!), a "przezyte lata" jeszcze bardziej utwierdzają nas w > przekonaniu, że zycie to żart jedynie... :-))) Jak bedziesz juz w naszym wieku, > > sama zobaczysz. nie dożyję wieku Chochlika tak mówią statystyki medyczne dają mi(te statystyki) jeszcze około 2 lat, żebym się przekonała iż życie to żart jedynie ale żart czy nie żart żartować trzeba trzeba chcieć i umieć jak na filmie "Życie jest piękne" > Witaj z nami, ty.ja:-)))) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re:ty.ja IP: *.lublin.mm.pl 09.11.04, 14:48 Napisałam do Ciebie maila. Odbierz. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re:ty.ja 09.11.04, 14:58 kazdy wiek jset piekny, kazdy ma swoje zalety i wady, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoolcia Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: 81.190.155.* 09.11.04, 17:13 Starość nie jest niczym innym, jak tylko powtórzeniem wieku dziecięcego Antyfanes Na starość diabeł zamienia się w mnicha Nikos Kazantzakis kij ma 2 końce: Młodzi chcą być wierni i nie są. Starzy chcą być niewierni i nie mogą. Mark Twain Człowiek jest jak stolarz. Stolarz żyje, żyje, a potem umiera. Tak też bywa z człowiekiem Szolem Alejchem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 09.11.04, 18:53 Do ty.ja. Bardzo smutny i ponury był Twój list. Nie oczekuje dla mego wieku specjalnej estymy. Wszyscy, w tym i ja stosujemy się do internetowej konwencji zwracania się do siebie per ty. Jestem leciwa, ale natura stworzyła mnie optymistką mimo dramatycznych zawirowań historii. Życie mamy jedno. Jezeli chcemy je przezyć do samego końca wśród przyjaciół, to musimy stale dawać, a najlepiej dawać radość. Przytoczę mój wierszyk, który niektórzy z internetowych przyjaciół już znają, gdyż znajduje się w mojej książce" Szczęście Szczęście, to w poczuciu bezpieczeństwa chwila radości dzielona z bliskim człowiekiem. Mało jest takich chwil. Bo albo brak bezpieczeństwa, albo brak radości, albo brak bliskiego człowieka, a najczęściej brak tego wszystkiego razem. Życie jednak zawsze ma sens, gdy ma się wspomnienia i gdy ma się nadzieję, a najlepiej gdy i to i to. pozdrawiam, zawsze młody chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 09.11.04, 19:17 Gość portalu: chochlik napisał(a): > Szczęście > > Szczęście, to w poczuciu bezpieczeństwa > chwila radości dzielona z bliskim człowiekiem. > Mało jest takich chwil. > Bo albo brak bezpieczeństwa, > albo brak radości, > albo brak bliskiego człowieka, > a najczęściej brak tego wszystkiego razem. > Życie jednak zawsze ma sens, > gdy ma się wspomnienia > i gdy ma się nadzieję, > a najlepiej gdy i to i to. > pozdrawiam, zawsze młody chochlik nie będę oryginalna ani twórcza, ale zacytuję w tym miejscu Miłość "wszystkiemu wierzy wszystkiego się spodziewa" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re:a jednak.... 09.11.04, 19:35 Gość portalu: chochlik napisał(a): > Do ty.ja. Bardzo smutny i ponury był Twój list. i tak to bywa jak priv chce się łączyć z virtualem :))) Chochliku oj! nieładnie a ja tak sobie zatestowałam tylko czy moje wcześniejsze doświadczenia z forum są nadal aktualne :) taki chochlik ze mnie czasami "wychodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 09.11.04, 19:39 Gość portalu: chochlik napisał(a): > Do ty.ja. Bardzo smutny i ponury był Twój list. ale jednak to co napisałam to ...prawda tylko nawet "duży chochlik" nie powstrzymał się przed ujawnieniem prywatnej korespondencji jeszcze na okreslenie "smutny" to bym przymknęła oko ale "ponury"? ja? Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 09.11.04, 20:05 To ja dorzucę "Boże jeżeli zabrałeś możliwości zabierz i chęci" ;))) Może już kiedyś to było. Przygnieciona remontem Mała Witaj ty.ja, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 09.11.04, 20:14 magosiaa napisała: > Witaj ty.ja, pozdrawiam witaj małgo :))) no to i ja dorzucę jeszcze tego chrustu miłosć podobno wszystko przetrwa nawet remont byleby ... zmierzyć siły na zamiary wcześniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 09.11.04, 20:57 Już mi lżej na sercu. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 07:26 i co tu powiedziec, jesli nie wiadomo o czym mowicie? Pozdrowka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ty.ja Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 07:58 zbyszek07 napisał: > i co tu powiedziec, > jesli nie wiadomo o czym mowicie? > Pozdrowka > :-) na tym forum (o ile się nie pomylę)to już nie będę występować jako ty.ja ale mam nadzieję, że będę z chęcią i przyjemnością tu zaglądać pozdrawiam wszystkich 40+ ze szczególnym zdwojeniem pozdrowień dla jednego z chochlików :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 08:09 ki diabel, meteor jakis cy co? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 10.11.04, 08:49 Czuję się wyróżniona. Dziękuję, chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 08:50 zbyszek07 napisał: > ki diabel, meteor jakis cy co? > :-) nawet 100 ich jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszanel Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 09:04 Witam prześwietni :)) Zaglądam zza winkla, żeby sobie humorek poprawić czytając spokojne rozmówki, jak z dobrymi znajomymi przy kawie. Bywałam juz tu, bywałam, ale ciągle nie moge się za bardzo udzielać. Pozdrawiam wszystkich, Filu ja też lubię Rodzinę zastępczą, ten rodzaj humoru poprawia moje widzenie świata :) Słoneczko za oknem jeszcze bardziej poprawia moje samopoczucie, jutro wolne! Z nadzieją, że zima nie przyjdzie, Koko Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 09:15 kokoszanel napisała: > Witam prześwietni :)) nie chcę być interesowna, bo to takie...aspołeczne zachowanie, ale jak już trafiłam do tej rodziny zastępczej na forum, to może mi kokoszanel jakiś przyzwoity przyodziewek zafunduje, abym wstydu nie przyniosła w razie niespodziewanej wizytacji pieracardina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 10.11.04, 09:23 Widzę że nasza rodzina zaczyna się rozrastać. Witam ujawnionych Nowych.chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 09:34 Gość portalu: chochlik napisał(a): > Widzę że nasza rodzina zaczyna się rozrastać. Witam ujawnionych Nowych.chochlik :)))))))))))))) na FA rozpoznają mnie zawsze i zawsze nie omieszkają tego rozpoznania UJAWNIĆ i myślą, ze ja się "wsypałam" albo oni tacy sprytni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 09:54 "Mlodzi sa szczesliwi, poniewaz posiadaja umiejetnosc dostrzegania piekna. Kto zdola ochronic w sobie te wrazliwosc na piekno nigdy sie nie zestarzeje." F.Kafka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoolcia Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: 81.190.155.* 10.11.04, 09:54 rodzina się rozrasta-a ja czuję się taka..tak...zapomniana i muszę się poskarżyć.o! a o bateryjce -też już nikt pewnie nie pamięta :(( jak mogliście o mnie zapomnieć....???? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 09:57 wystarczy bywac... w towarzystwie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoolcia Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: 81.190.155.* 10.11.04, 10:03 bywam tu dłużej niż Ty- to ,że ktoś przechwala się swą teżyzną..fizyczną..i próbuje zrobić wokół siebie zamieszanie-to jest druga strona medalu... albo rozniecać problem prywatny prze ty.ja na całe forum -to jużjest bzdura-ja nie muszę takich rzeczy czytać jakoś ci nowi prześwietni-nie czująklimatu naszego forum... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 10:18 Wcale sie nie przechwalam, nie mam czym, pokazuje tylko jak ja zyje jako 40+. Ktos inny moze sie chwalic ze wymienia baterie w pilocie TV co dwa dni, to jest jego sposob na zycie. Mysle ze forum jest po to by ocenic rozne opinie, a nie drazyc ciagle te same. Mysle ze majac jak najbardziej 40+ a nawet powiem wiecej -50 moge tu bywac jak kazdy w tym przedziale. Moze nie jestem Przeswietny, ale to juz mi nie przeszkadza. Wydaje mi sie ze skoro masz wizje tego forum, okresl ja jako starszy bywalec, tak zeby mozna bylo wiedziec czy ta droga mi i pozostalym pasuje. Poza tym forum istnieje tylko dlatego ze ktos chce pisac, jesli piszacych nie bedzie, nie bedzie tez forum. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 10:25 zbyszek07 napisał: > Wydaje mi sie ze skoro masz wizje tego forum, > okresl ja jako starszy bywalec, > tak zeby mozna bylo wiedziec > czy ta droga mi i pozostalym pasuje. yoolcia ma własną wizję teraz tą wizją jest doczepić się do ty.ja o czym napisała wyżej ja nie zauważyłam na tym forum, aby ty.ja wciągała kogokolwiek w swoją prywatę chyba yoolcia ma na to ochętę, żeby potem napisać...PATRZCIE SAMI!!! a nie mówiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszanel ubranka od Koko 10.11.04, 11:02 Skończcie te przepychanki, po co wam to? Mogę "prześwietne" ubrać we frywolitki, hihi, wiecie co to jet? Pierwsza dobra odpowiedź bedzie nagrodzona :) Pozdrawiam i proszę o wpisy wesoło-poważne, z kroplą filozofii, bez podtekstów :) Koko Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: ubranka od Koko 10.11.04, 11:07 kokoszanel napisała: > Mogę "prześwietne" ubrać we frywolitki, hihi, wiecie co to jet? Pierwsza dobra > odpowiedź bedzie nagrodzona :) > może takie majteczki, które się zdejmuje przez głowę? Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: ubranka od Koko 10.11.04, 11:10 100krotki napisała: > kokoszanel napisała: > > > Mogę "prześwietne" ubrać we frywolitki, hihi, wiecie co to jet? Pierwsza > dobra > > odpowiedź bedzie nagrodzona :) > > > > może takie majteczki, które się zdejmuje przez głowę? jak zgadłam to zamawiam 100 dla każdej 100krotki po jednej parze :) żeby przepisy tego pana od BiHP czy pani od sanepidy były przestrzegane Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 12.11.04, 10:45 zbyszek07 napisał: > ki diabel, meteor jakis cy co? > :-) nie mam chęci na zakończenie lotu meteora :) jednak ty.ja nadal jest użyteczne Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 11:09 Bardzo prosze o zachowanie spokoju i niekłócenie sie, jako ze to własnie rózni ten watek od innych (np. od FA, na którym wprawdzie nie bywam, ale znam ludzi stamtąd), że tutaj od blisko trzech lat panuje zgoda i serdeczność miedzyludzka (patrz: międzynickowa)! Niczym w dobrej rodzinie własnie, gdzie mozna sie róznić, ale i tak kazdy ma swoje miejsce w domu i w sercach pozostałych domowników. Julciu - o Tobie tez pamiętamy, nawet, gdzy Cie nie ma, co nie znaczy, aby stale przywoływać imie Twoje; ja tez często i długo sie nie pojawiam, ale wcale nie płacze, że nikt nie woła... Poza tym, jak we wszystkich uczuciach, potrzebna jest wzajemność - każdy chce być kochany (lubiany, oczekiwany, upragniony, wyteskniony - do wyboru) z wzajemnoscia. A zatem: kochasz nas, jako i my Ciebie... I staz forumowy nie ma nic do tego. :-))) Zbysiu - jesteś Prześwietny jak-nie-wiem-co i nic tego nie zmieni:-)) Witaj 100krotko:-) Witaj kokoszanel:-) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 11:23 Koko - frywolitków (czy frywolitek?) bez podtekstów nie da rozpatrywac, ale przeciez na tym polega ich frywolitkowy urok... Pozdrawiam:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.z3 Re: do spinkaa 10.11.04, 12:36 a może by tak zacząć cz.XXI - niech sie powoli rozkręca... w tej już się pogubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszanel Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 12:48 spinkaa napisała: > Koko - frywolitków (czy frywolitek?) bez podtekstów nie da rozpatrywac, ale > przeciez na tym polega ich frywolitkowy urok... > Pozdrawiam:-)) > Hihi, no właśnie, nie bądźcie tacy leniwi, zgadujcie dalej :)) A nazwa nie ma ŻADNYCH podtekstów, i nie pomogę wam! Pozdrawiam, a dla wyjaśnienia: nie jestem nowa, tylko stara :) (stażem, stażem), poprzednio wystepowałam jako kreska1952 ale mi konto zlikwidowali. To nowe lepiej oddaje mojego ducha! Stara, nowa Koko Odpowiedz Link Zgłoś
agata.z3 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 13:04 to jest po prostu rodzaj robótek ręcznych, wykonywanych takim specjalnym czółenkiem. robi sie z tego serwetki i różnego rodzaju koronki. Majteczki koronkowe sądzę, że też...jak tylko ktoś potrafi. Myślę, że byłyby piękne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 13:07 Kreseczko - jak sie ciesze:-)) Rzeczywiście dawno do nas nie zagladałas i juz myślałam, zes za bardzo odmłodniała na ten watek! No i niech Ci bedzie, ze Kokoszanel - ładnie i... stylowo:-))) Agatko - z nowym watkiem jeszcze chwilka, jeszcze troszke, wytrzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszanel Nagroda w konkursie frywolitek :) 10.11.04, 13:14 Wysokie konsylium orzekło: konkurs wygrała Agata! Agatko, jak mam wysłać nagrodę frywolitkę - wirtualnie czy realnie? No właśnie frywolitki są moją nową pasją robótkową, jest to bardzo szlachetna forma wytwarzania czółenkiami pieknych koronek, bardzo delikatnie wygladających, a bardzo trwałych. Zachęcam robótkujące, to jest fajna zabawa. Jak sie w końcu sprężę i zrobię moją stronkę, to adresik opublikuję i dopiero zobaczycie co Koko potrafi :))) Pozdrowionka, spinkoo, na pewno jeszcze tu wrócę, Koko Odpowiedz Link Zgłoś
agata.z3 Re: Nagroda w konkursie frywolitek :) 10.11.04, 19:20 dziękuję za słowa uznania. I nie mogę doczekać się nagrody - adrews strony bardzo chetnie, myślę, że będzie co pooglądać. A i na realną nagrodę też miałabym smaczek... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 10.11.04, 19:52 Witam i nowych i zadomowionych Prześwietnych. Kokoszanel, jak ja ci zazdroszczę tych robótek. Mnie w zamierzchłej przeszłości babcia nauczyła wyszywać, robić na drutach i szydełku. Tylko co z tego jak we mnie nie ma zupełnie ducha do tych zajęć. Zupełnie nic a nic :((( Powiem, że wręcz tego nie lubię. Uwielbiam za to mieć takie różne piękne rzeczy. Część mam jeszcze od babci i bardzo o nie dbam, a resztę dokupuję w miarę możliwości. Jednym słowem dla mnie jesteś wielka :)))) Od poniedziałku czeka mnie najgorsze: cyklinowanie i lakierowanie parkietu. W związku z tym trzeba rozśrodkować rodzinę po krewnych i znajomych. Największy problem jest z naszym psem, ale nic to poradzę sobie. Zbyszku, co do twojej Prześwietności nie ma wątpliwości. Rymnęło mi się nawet z tej okazji :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 11.11.04, 19:51 Pozdrawiam w dniu święta odzyskanuia niepodległości. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 12.11.04, 07:23 Swieto uczcilem splywem kajakowym miedzy innymi przez miasto. Na rzece wiele kep pieknej wiosennej, jaskrawo zielonej trawy, tylko kaczki sie w niej zanurzaja, zamiast wielkanocnego baranka. Wieczarem wytanczylem sie na imprezie szantowej. Dzieki za uznanie mnie za godnego zagladania tutaj. Skad ten pomysl ze sie chwale, staram sie pokazac jak 40+ zyje, moja codziennosc jest taka, po prostu. A dzis piatek! weekend za progiem! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 12.11.04, 07:50 Gość portalu: chochlik napisał(a): > Pozdrawiam w dniu święta odzyskanuia niepodległości. chochlik Chochliku odwzajemniam pozdrowienia w pierwszym dniu codzienności w wolności :) ja noszę się z zamiarem napisania do Ciebie ...pewnego małego scenariusza z życia na nowelkę ja sama niestety nie mam talentu na opisywanie takich historyjek interesuje Cię to? Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik5 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 12.11.04, 08:11 100krotki napisała > ja noszę się z zamiarem napisania do Ciebie ...pewnego małego scenariusza z > życia na nowelkę > ja sama niestety nie mam talentu na opisywanie takich historyjek > interesuje Cię to? Piszę to, co w jakiś sposób identyfikuję ze sobą. Ze swymi doświadczeniami, przemysleniami. Nie wiem, czy będę umiała, ale mogę spróbować. Czy trafiłaś na moją książkę? To biografia,a nie fantazja. Pozdrawiam chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 12.11.04, 09:07 chochlik5 napisała: > Piszę to, co w jakiś sposób identyfikuję ze sobą. Ze swymi doświadczeniami, > przemysleniami. Nie wiem, czy będę umiała, ale mogę spróbować. Czy trafiłaś na > moją książkę? To biografia,a nie fantazja. Pozdrawiam chochlik nie wiem czy trafiłam na Twoją książkę raczej nie, choć czytać biografie lubię może nawet najbardziej? dla mnie każda książka jest biografią i...często zaglądam do bibliografii :) a mój temat byłby z tych...ponurych biografii Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik5 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 12.11.04, 09:21 Czekam,jestem ciekawa. jak mi się uda to jasna rzecz że Tobie prześlę. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 12.11.04, 10:42 chochlik5 napisała: > Czekam,jestem ciekawa. jak mi się uda to jasna rzecz że Tobie prześlę. chochlik Dzięki :) ale jak napisałam, dopiero się "noszę z myślą" kiedy ją doniosę to jeszcze nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 12.11.04, 12:58 Mozecie zalozyc nastepna czesc? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 13.11.04, 11:59 W zwyczaju naszego watku jest odnawianie tematu po zakończeniu 2 strony. Cierpliwości Zbyszku. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 13.11.04, 15:01 Gość portalu: chochlik napisał(a): > W zwyczaju naszego watku jest odnawianie tematu po zakończeniu 2 strony. > Cierpliwości Zbyszku. chochlik otrzymałam wczoraj "zamówienie" od 40+ na zapotrzebowanie na wątki 40+, które NIE byłyby w temacie "jestem samotna-poszukuję towarzystwa do dzielenia samotności na pół" i wiecie co? TAKICH wątków koedukacyjnych po prostu nie ma dla 50+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 14.11.04, 14:50 Zabawna historia. poprzedni, to znaczy XIX watek reaktywowała jajecznica? tylko meldujac swoją obecność i ja dałam się w to bez zastanowienia wciągnąć, zupełnie bez sensu. pozdrawiam, chochlik. Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 14.11.04, 19:23 Gość portalu: chochlik napisał(a): > Zabawna historia. poprzedni, to znaczy XIX watek reaktywowała jajecznica? tylko > > meldujac swoją obecność i ja dałam się w to bez zastanowienia wciągnąć, > zupełnie bez sensu. pozdrawiam, chochlik. z sensem, z sensem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 15.11.04, 00:24 dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX 15.11.04, 07:26 Witam! Dzis nasze szeregi opuscil kolega prezydent, przeszedl do organizacji 50+, Wszystkiego dobrego na nowej drodze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Prześwietni Czterdziestoletni z Plusem cz. XX IP: *.lublin.mm.pl 15.11.04, 08:43 Nie opuscił, bo 50+ w 40 z plusem nadal się mieści. Skoro ja także się mieszczę. chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
filut Sto lat, sto lat niech Chochlik żyje nam:))) 15.11.04, 12:22 Z okazji Chochlikowych urodzin, wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim zdrowia i ludzkiej życzliwości życzy Fil [60+] Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Sto lat, sto lat niech Chochlik żyje nam:))) 15.11.04, 12:30 filut napisał: > Z okazji Chochlikowych urodzin, wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim > zdrowia i ludzkiej życzliwości życzy > Fil [60+] moje gratulacje za niecierpliwe doczekanie w pogodzie ducha i uśmiechu do świata i ludzi przeszłego już czasu i co najmniej drugie tyle ku naszej także przyjemności obcowania z Chochlikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
saba-dor Re: urodziny chochlika 15.11.04, 15:17 ponieważ nie wszyscy zagladaja na wątek lubelski ,chcialabym poinformować ,ze nasz chochlik ma dzisiaj urodziny:)))))))))) Dostojna jubilatka skonczyla wlaśnie 80 lat.Poniewaz zauważylam ,ze tutaj również cieszy się ona Waszą sympatią ,dlatego milo mi to oglosić:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
saba-dor Re: urodziny chochlika 15.11.04, 15:20 o rany , Wy juz wiecie , ja pzreczytalam posty poniżej ,nie zauważylam sto lat:)))))Ale co tam ,zyczeń nigdy nie jest za dużo,zwlaszcza jeśli adresat jest lubiany:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoolcia Re: urodziny chochlika IP: 81.190.155.* 15.11.04, 17:24 Wszystkiego najlepszego ,radości szczęścia moc słoneczka wesoego snów pieknych co noc, Chochlik --jest jak pronyk słońca-wnika w nasze zycie i się zadamawia. pozdrawiam wszystkich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: urodziny chochlika IP: *.lublin.mm.pl 15.11.04, 19:01 To mój szczesliwy dzień. Dowiedziałam się, ze jestem lubiana i to od tak wielu znanych i nieznanych przyjaciół. Dziekuję, serdecznie Was lubię, chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: urodziny chochlika 15.11.04, 19:19 wręczam bukiet 80 stokrotek dla jubilatki :))) czy to oznacza, że mi w ręku pozostanie tylko 20 stokrotek :) och jakbym chciała mieć teraz znowu 20 lat!!! choć jeden dzień choć jedną noc :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: urodziny chochlika 15.11.04, 19:58 Chochliku - ściskam mocno jubileuszowo i zapraszam (wraz ze wszystkimi goścmi Twojej dzisiejszej uroczystości) na nowy, 21. wątek:-))) Odpowiedz Link Zgłoś