Dodaj do ulubionych

Harcerze????????

24.04.05, 09:03
dlaczego jest tak, że ludzie należący do harcerstwa, wyznajacy szczytne hasła
na codzień są bezczelni, zero tolerancji z ich strony, zero pomocy....itd.
Wiem, bo obcuje z takimi ludzmi na codzień.Od święta zapalają lampki pod
pomnikami, a na codzień skopaliby leżącego.
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: Harcerze???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 10:55
      Bo to monco zadelkarowani katolicy. Prosta sprawa. Niestety, ale idea
      harcerstwa została niemal całkowicie zdominowana przez katolicyzm. Na obozach
      najważniejsze są msze, budowanie kapilczek. W regulaminach stopni pojawiły się
      zapisy o wierze katolickiej itp. To co kiedyś było próbą charkteru i
      umiejętności dziś stało się próbą 'na zadeklarowanego katolika'.
      • tm51 Re: Harcerze???????? 24.04.05, 17:04
        buahaha
        a wiecz co jest najlepsze to, że w Anglii- ojczyźnie arcerstwa od czasów
        Baden-Powella harcerze w przysiędze maja odwołanie do chcrześcijaństwa, tyle, że
        tam to z kolei idea harerstwa jest zdominowana przez anglikanizm i w Stanach tez
        tak jest, ale tam to protestanci sie panoszą
    • more.words Re: Harcerze???????? 24.04.05, 11:08
      bo harcerstwo <przynajmniej to obecne> jest złe!!!!!!!!!

jakie oni maja wzorce?? jak widza jak ich "przełozeni" sie zachowuja, jak
      chleja, jak biora sie panowie po 25 roku zycia za małolaty <czyt. 15l.>, jak
      sie bija gdzie popadnie itepe........

harcerstwo moze kiedys było dobre i czegos uczyło...teraz uczy braku
      tolerancji, picia, palenia zioła i innych podonych rzeczy......

<kiedys sie koomplowałam z paroma przedstawicielami ZHP ale od czasu dy sie
      dowiedziałam ze jeden z nich posuwa 15tki...sorry to nie dla mnie ich
      towarzystwo!!!!!!>
    • Gość: anty Re: Harcerze???????? IP: *.laczpol.net.pl 24.04.05, 13:06
      harcerstwo = dno, wiem bo należalam
    • Gość: Opos Re: Harcerze???????? IP: *.netcontrol.pl 24.04.05, 15:36
      Każda grupa ludzi przekraczająca liczebnością kilkadziesiąt osób wcześniej czy
      później dorobi się czarnej owcy, która popsuje jej opinię. Harcerzy jest ze 200
      tys, więc patałachów musi być co najmniej kilkuset. Ale ty - jak to zwykle w
      Polsce - skupiasz się na tym, co złe. Zrzędzisz i smęcisz nie widząc tego, co
      dobre. Osobiście nie znam ani jednego harcerza, który "skopałby leżącego". Znam
      za to wielu takich, co oddają krew (ty oddałaś chociaż raz?), robią zbiórki,
      wycieczki i obozy nie dostając za to ani złotówki, narażają się na złośliwe
      uwagi typu tego co ty i siedzą po nocach przygotowując różne pożyteczne akcje.
      W zamian mają tylko krytykę, narzekanie i wyśrubowane wymagania, chociaż nikt
      się specjalnie nie angażuje w pomaganie harcerzom. A dopiero wtedy mieliby
      prawo wymagać!
      • pocominowymail Re: Harcerze???????? 24.04.05, 16:52
        cieszę się tego postu Oposa, gdyż sam kiedyś należałem do harcerstwa i nie
        zauważyłem podobnie skandaliczneg zachowania. moi koledzy harcerze (część już
        byli do tej pory są honorowymi ludźmi) i mieliśmy inne wzory niż palacze trawy,
        pijacy czy zboczeńcy (pedofile). dla nas wtedy był to czas działanie dla dobra
        lokalnego społeczeństwa (akcje) oraz czas dobrej, zdrowej zabawy (obozy i biwaki).
        pozdrawiam
        • Gość: ja Re: Harcerze???????? IP: *.laczpol.net.pl 24.04.05, 20:20
          tak było kiedyś, niestety!!!!!
    • Gość: ? Re: Harcerze???????? IP: *.pl / 213.155.191.* 24.04.05, 20:32
      Ok, mówcie co chcecie,ale jednego nie mieszajcie!!!!
      Dlaczego twierdzicie,ze na obozach tylko msze,modliwtwy,spanie w oddzielnych
      budynkach itp?? Wiecie cos o tym? Byliscie tam? To nieprawda!!

Nie mylcie ZHR z ZHP.. to prawda, ze w Związku Harcerstwa Rzeczypospolitej
      bardzo duzą uwagę zwraca się na religię,wychowanie, wiarę,modlitwy, osobne
      spanie itp.
      Ale nie w ZHP!!
      Tam nie ma żadnych modlitw,nikt się nei oburza,ze dziewczyny z chłopakami śpią
      w tych samych pomieszczeniach itp. Kto chce,ten na obozie idzie do Kościoła, a
      kto nie,to nie.
      To są dwie odmienne organizacje, dla których rózne rzeczy są priorytetowe.

Więc się zdecydujecie o czym mówicie.
    • Gość: mężczyzna Kto to jest harcerz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:20
      Harcerz to dziecko ubrane jak kretyn pod dowodztwem kretyna ubranego jak
      dziecko;p
    • Gość: Spoko Re: Harcerze???????? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:35
      Jedno co moge powiedzieć o harcerzach to fakt że dużo piją i palą ziela.A poza
      tym chyba poprzewracało im się w głowach od krótkich sukieneczek harcerek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka