Gość: Aplus JACY JESTESMY NAPRAWDE? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.07.05, 01:43 Czy tacy jak widzimy sami siebie czy tez jestesmy takimi ludzmi jak postrzegaja i oceniaja nas inni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: JACY JESTESMY NAPRAWDE? IP: *.toya.net.pl 15.07.05, 08:49 Też się nad tym zastanawiałam...która ocena jest tą właściwą, nasza o sobie, czy innych o nas. Jednak tak naprawdę, to nie ma znaczenia. Tak czy inaczej, sa dwa zagrożenia: popadanie w niczym nie uzasadniony zachwyt nad sobą lub także nieuzasadnioną frustrację. Czytam z samozaparciem i jakoś nie mogę dostrzec aby ktoś za zaletę uważał uczciwość. Nieaktualne? :) Odpowiedz Link Zgłoś
minka26 Re: JACY JESTESMY NAPRAWDE? 15.07.05, 10:04 Janko masz rację, przeglądając posta też to zauważyłam. według ludzi z którymi pracuję i przebywam - jestem uczciwa. Nie zawsze jednak jestem uczciwa wobec siebie. Potrafię "zamknąć" się w sobie i nie wypowiedzieć jakieś krytycznej opini wobec drugiej osoby - bo boje sie, że zrobię jej przykrość. takie trochę błędne koło. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: JACY JESTESMY NAPRAWDE? IP: *.toya.net.pl 15.07.05, 10:53 Janko > masz rację, przeglądając posta też to zauważyłam. > według ludzi z którymi pracuję i przebywam - jestem uczciwa. Nie zawsze jednak > jestem uczciwa wobec siebie. Potrafię "zamknąć" się w sobie i nie wypowiedzieć > jakieś krytycznej opini wobec drugiej osoby - bo boje sie, że zrobię jej > przykrość. takie trochę błędne koło. To nie jest błędne koło, tylko takt. W jakim celu mielibyśmy krytykować innych? Zajmijmy się sobą, w takim pozytywnym znaczeniu, czyli zmieńmy to, co uważamy za wymagające zmiany a uwagi krytyczne, wygłaszajmy wtedy, gdy jesteśmy o to proszeni i w takich okolicznościach, tez uważajmy na formę. Nie każdy podziela nasz punkt widzenia i chce wiedzieć o sobie to, co my o nim sądzimy :-) > Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
lea1966 Re: Jakie macie zalety? 15.07.05, 08:18 hmmm, pewnie mam niejedną. Ale najbardziej cenna i jednocześnie nieuchwytna dla mnie jest dziwna umiejętność wprowadzania innych w dobre samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
peria1 Re: Jakie macie zalety? 15.07.05, 10:26 może masz rację , ale nie do końca. Jak wszędzie są grupy ktore ignorują nowych, ludzie mają piękne dusze ale nie zawsze zdrowy rozum. Nikomu nie ubliżam ale jestem niedawnym użytkownikiem internetu i przedglądam go aby zalezc coś dla siebie. Jestem zdumiona niektórymi forami -bluzganie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
grzechu_warta Re: Jakie macie zalety? 15.07.05, 14:35 moją największą zaletą jest to, że nie mam wad........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The One Re: Jakie macie zalety? IP: *.z4-155-67.customer.algx.net 15.07.05, 21:28 Ja mam kilks, np: Duza zre i jeszcze wiecej pije. ... Odpowiedz Link Zgłoś