Dodaj do ulubionych

Jakie macie zalety?

• Gość: Aplus JACY JESTESMY NAPRAWDE? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.07.05, 01:43
      Czy tacy jak widzimy sami siebie czy tez jestesmy takimi ludzmi jak postrzegaja
      i oceniaja nas inni?
      • Gość: janka Re: JACY JESTESMY NAPRAWDE? IP: *.toya.net.pl 15.07.05, 08:49
        Też się nad tym zastanawiałam...która ocena jest tą właściwą, nasza o sobie, czy
        innych o nas. Jednak tak naprawdę, to nie ma znaczenia. Tak czy inaczej, sa dwa
        zagrożenia: popadanie w niczym nie uzasadniony zachwyt nad sobą lub także
        nieuzasadnioną frustrację.
        Czytam z samozaparciem i jakoś nie mogę dostrzec aby ktoś za zaletę uważał
        uczciwość. Nieaktualne? :)
        • minka26 Re: JACY JESTESMY NAPRAWDE? 15.07.05, 10:04
          Janko
          masz rację, przeglądając posta też to zauważyłam.
          według ludzi z którymi pracuję i przebywam - jestem uczciwa. Nie zawsze jednak
          jestem uczciwa wobec siebie. Potrafię "zamknąć" się w sobie i nie wypowiedzieć
          jakieś krytycznej opini wobec drugiej osoby - bo boje sie, że zrobię jej
          przykrość. takie trochę błędne koło.
          Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: janka Re: JACY JESTESMY NAPRAWDE? IP: *.toya.net.pl 15.07.05, 10:53
            Janko
            > masz rację, przeglądając posta też to zauważyłam.
            > według ludzi z którymi pracuję i przebywam - jestem uczciwa. Nie zawsze jednak
            > jestem uczciwa wobec siebie. Potrafię "zamknąć" się w sobie i nie wypowiedzieć
            > jakieś krytycznej opini wobec drugiej osoby - bo boje sie, że zrobię jej
            > przykrość. takie trochę błędne koło.

To nie jest błędne koło, tylko takt. W jakim celu mielibyśmy krytykować innych?
            Zajmijmy się sobą, w takim pozytywnym znaczeniu, czyli zmieńmy to, co uważamy za
            wymagające zmiany a uwagi krytyczne, wygłaszajmy wtedy, gdy jesteśmy o to
            proszeni i w takich okolicznościach, tez uważajmy na formę. Nie każdy podziela
            nasz punkt widzenia i chce wiedzieć o sobie to, co my o nim sądzimy :-)
            > Pozdrawiam wszystkich
    • lea1966 Re: Jakie macie zalety? 15.07.05, 08:18
      hmmm, pewnie mam niejedną. Ale najbardziej cenna i jednocześnie nieuchwytna dla
      mnie jest dziwna umiejętność wprowadzania innych w dobre samopoczucie.
    • peria1 Re: Jakie macie zalety? 15.07.05, 10:26
      może masz rację , ale nie do końca. Jak wszędzie są grupy ktore ignorują nowych, ludzie mają piękne dusze ale nie zawsze zdrowy rozum. Nikomu nie ubliżam ale jestem niedawnym użytkownikiem internetu i przedglądam go aby zalezc coś dla siebie. Jestem zdumiona niektórymi forami -bluzganie itp.
    • grzechu_warta Re: Jakie macie zalety? 15.07.05, 14:35
      moją największą zaletą jest to, że nie mam wad...........
    • Gość: gosc Ja mam same zalety IP: 212.139.40.* 15.07.05, 20:25
      :-)
    • Gość: The One Re: Jakie macie zalety? IP: *.z4-155-67.customer.algx.net 15.07.05, 21:28
      Ja mam kilks, np:

Duza zre i jeszcze wiecej pije. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka