fanta9 03.11.05, 19:03 Móje rodzinne miasto: 217.97.2.120/~parafia/obrazki/kosciol/m-odpust.jpg www.misje.diecezja.kalisz.pl/images/KosMilBoz140.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-beagle Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 03.11.05, 19:12 Nowoczesne Odpowiedz Link Zgłoś
fanta9 Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 03.11.05, 19:18 ale ja wciąż mam uraz do takich "kościołów", które wyglądaja jakby ktoś skrzyżował bochenek chleba z paczką papierosów.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.r.e.s.t Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 03.11.05, 19:19 b-beagle napisała: > Nowoczesne Klasyfikacja typów architektonicznych współczesnych kościołów: a.bunkry, b.torty, c.rakiety Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.r.e.s.t Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 03.11.05, 19:21 Ten pierwszy wygląda jak karpatka, a drugi jak skocznia narciarska. Ale najbardziej karpatkowa jest cerkiew w Hajnówce. Odpowiedz Link Zgłoś
madana Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 03.11.05, 19:41 Kościoły molochy, wielkie jak hangary. Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 03.11.05, 22:09 no co ty? przecie zajebisty jest.. to była jasna (świetlista) wersja kopca kreta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mabela Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 03.11.05, 22:20 Dla mnie jest to przy ul.Domaniewskiej w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 03.11.05, 22:28 Kochana, to ty w Szczecinku nie byłaś... Albo w Gostyninie. Albo w Gąbinie (nie ma szczęścia do świątyń ta okolica, gąbińsko-gostynińska znaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.11.05, 00:53 Bazylika w Licheniu, Kościół Opatrzności Bożej chyba pod Warszawą? (projekt ohydny). Poza tym - kościoły-cyrki, wieże Babel, Pikielhauby i pokrewne. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 04.11.05, 02:16 to cos w rodzaju palacyku Kaczora Donalda z czerwonej cegly przy Trasie Lazienkowskiej w Warszawie, niedaleko Torwaru. Widac z autobusu jakas kupe wiezyczek, okienek. Nie pamietam wezwania ale do dzisiaj ten kicz mam przed oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Najbrzydsze kościoły w Polsce - Wasze typy 04.11.05, 22:31 budowę jego rozpocżeto w połowie '80 i chyba do dzisiaj nie dokończono:) mieszkam w okolicy, i pamiętam że jeszcze parę lat temuod strony łazienkowskiej (ulicy, nie trasy) przed wejsciem leżały jakieś szczątki betonowych kolumn.. może do dzisiaj leżą, dawno nie przechodziłem tą stroną:) ale w porównaniu do lichenia, czyli bazyliki św. piotra z gipsu i plaskiku, to i tak klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony LICHEŃ BIJE WSZYSTKO NA GŁOWĘ! 04.11.05, 08:39 Koszmarne skrzyżowanie kiczu z carsko-imperialnym petersburskim pałacem. Po prostu ,,ogrom''. W nawie głównej zamiast Matki Boskiej, mógłby stać posąg Ateny albo Zeusa i też by jak ulał pasowało. I te surrealistyczne zarośla dookoła ,,tego czegoś''. Takie z białymi rzeźbkami, fontannami i... śpiewem ptaków z magnetofonu. Byłem tam tylko raz, ale... pojadę raz jeszcze... po prostu jestem miłośnikiem SURREALIZMU. Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore kraków łagiewniki bleeee... :/ 04.11.05, 11:12 ufam.tobie.w.interia.pl/Pict0049a.jpg ta wielka łódź podwodna w krakowie-łagiewnikach, to sie nazywa sanktuarium faustyny czy jakoś tak... jak można tyle kasy wwalić w taki szkaradzieństwo?! :/ jak juz muszą to budować to niech chociaż nie szpeci :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: kraków łagiewniki bleeee... :/ IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.11.05, 13:54 Bardzo ładny przykład wieży Babel ;) Wyobraź sobie PROWINCJONALNĄ recepcję takiego pomysłu... sama widziałam i nieomal zemdlałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: kraków łagiewniki bleeee... :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:30 Popieram.... Łagiewniki są jak z jakiegoś filmu s-f.... koszmar architekta.... to jakis wytwór chorej wyobraźni z Odpowiedz Link Zgłoś
fanta9 Re: kraków łagiewniki bleeee... :/ 04.11.05, 14:45 a wyczajcie to..... www.ledziny.pl/images/kosciol_piotra.jpg wieża cosik płaska, a reszta jak otynkowana stodoła.... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: kraków łagiewniki bleeee... :/ 04.11.05, 19:59 Rewelka! Gierkowska kostka z nieoczekiwanym wzwodem, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
fanta9 Re: kraków łagiewniki bleeee... :/ 04.11.05, 14:49 Aha.i to jeszcze: www.swierklaniec.gliwice.opoka.org.pl/grafika/kosciol12.JPG www.mikolow.um.gov.pl/images/kosciol_mb_czestochowskiej_smilowice.jpg siech.aplus.pl/galeria/duze/31.jpg Ten ostatni jak szturmowiec z gwiezdnych wojen..... Nawet sam nie wiedziałem, że takie "dzieła" straszą wiernych w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony ZAISTE... ALE ZE STAR TREK-u 04.11.05, 19:53 KLINGOŃSKI SZTURMOWIEC JAK NIC... HE! HE! HE! Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: kraków łagiewniki bleeee... :/ 04.11.05, 20:02 Powiem szczerze, że ten w Mikołowie, czy też w Śmiłowicach, bardzo mi się podoba - ascetyczny jak zbór, pełen powietrza, ładny jest, poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony CZY PAN JEZUS WYBACZY IM TE BEZECEŃSTWA? 04.11.05, 19:55 HE! HE! HE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: CZY PAN JEZUS WYBACZY IM TE BEZECEŃSTWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 21:17 klasztor na jasnej górze w częstochowie i bazylika mariacka w krakowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: CZY PAN JEZUS WYBACZY IM TE BEZECEŃSTWA? 04.11.05, 21:22 Teraz bredzisz, chopie, a na dodatek dajesz do ręki broń zwolennikom ograniczenia dostępu do sieci palantom... Odpowiedz Link Zgłoś
szajba666 Re: CZY PAN JEZUS WYBACZY IM TE BEZECEŃSTWA? 05.11.05, 16:12 3promile napisał: > Teraz bredzisz, chopie, a na dodatek dajesz do ręki broń zwolennikom > ograniczenia dostępu do sieci palantom... może mu się nie podobać takie jego prawo.intuicyjnie czujesz ze nastał czas faszystowskiego katolicyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś