Dodaj do ulubionych

Październik

01.10.16, 07:34
To już jesień w pełnej krasie
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: 01.10.16 01.10.16, 07:37
      Sobota zapowiada się wspaniale pogodowo.
      Wykorzystajmy "lato" bo zaraz będziemy mieli załamanie pogody
      i zrobi się zimowo.
      • rudka-a Re: 01.10.16 01.10.16, 10:19
        Żyć się chce. Pięknie jest...szkoda, że opuści nas na chwilę ładna aura....
        ..ale po połowie ma być znowu ładnie /liczę, że prognoza się sprawdzi/ smile
        • rena-ta49 Re: 01.10.16 01.10.16, 13:21
          rudka-a napisała:

> Żyć się chce. Pięknie jest...szkoda, że opuści nas na chwilę ładna aura....
          > ..ale po połowie ma być znowu ładnie /liczę, że prognoza się sprawdzi/ smile

Dlatego trzeba tę pogodę piękną wykorzystać maxa,
          w domu jeszcze się nasiedzimy,kiedy słoty i zimno przyjdzie.
          • rudka-a Re: 01.10.16 01.10.16, 20:24
            Liczę jeszcze na ładne dni smile
            bo inaczej zaraz mi humor zwieje wink chociaż jeszcze zielono jest / pocieszam się wink/
            wiem, że nic nie trwa wiecznie, ale......szkoda, że nie można zatrzymać na dłużej lata....

tak kończył się wrzesień /zdjęcia z ostatniego września/ wykonane przeze mnie....

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/19/86/22/0139fd8daf.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/18/86/22/013438511f.jpg

przyjemne pożegnanie wink
            • rena-ta49 Re: 01.10.16 02.10.16, 17:29
              rudka-a napisała:

> Liczę jeszcze na ładne dni smile
              > bo inaczej zaraz mi humor zwieje wink chociaż jeszcze zielono jest / pocieszam si
              > ę wink/
              > wiem, że nic nie trwa wiecznie, ale......szkoda, że nie można zatrzymać na dłuż
              > ej lata....
              >
              > tak kończył się wrzesień /zdjęcia z ostatniego września/ wykonane przeze mnie..
              > ..
              >
              > [img]https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/19/86/22/0139fd8daf.jpg[/im
              > g]
              >
              > [img]https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/18/86/22/013438511f.jpg[/im
              > g]
              >
              > przyjemne pożegnanie wink

Piękne fotki ,zapowiadające zmianę pogody
              • rena-ta49 Re: 02.10.16 02.10.16, 17:31
                Do południa było jeszcze piekne lato.
                Ale już koniec tej pięknej pogody,u mnie właśnie zaczęło padać,temp. tez spadła.
                • rudka-a Re: 02.10.16 02.10.16, 19:59
                  Znowu stos szmat na siebie, parasol i zmagania z wiatrem i deszczem...
                  mam nadzieję, że nie potrwa to długo...liście powoli nabieraja barw na niektórych drzewach, czyli dochodzimy do tego, co nieuniknione smile
                  • rena-ta49 Re: 02.10.16 03.10.16, 06:37
                    rudka-a napisała:

> Znowu stos szmat na siebie, parasol i zmagania z wiatrem i deszczem...
                    > mam nadzieję, że nie potrwa to długo...liście powoli nabieraja barw na niektóry
                    > ch drzewach, czyli dochodzimy do tego, co nieuniknione smile
                    >
                    To jest to ,czego najbardziej nie lubię.
                    Deszcz,wiatr,samopoczucie wtedy do kitu z powody braku slońca.
                    I coraz wiecej rzeczy trzeba na siebie zakładać.
                    • rena-ta49 Re: 03.10.16 03.10.16, 06:38
                      Poniedziałek zapowiada się ponurosad
                      • rudka-a Re: 03.10.16 03.10.16, 20:54
                        Cały tydzień taki bedzie....
                        coś mnie w kościach łupie, że ta jesień będzie brzydka.....sad
                        • rena-ta49 Re: 03.10.16 04.10.16, 06:40
                          rudka-a napisała:

> Cały tydzień taki bedzie....
                          > coś mnie w kościach łupie, że ta jesień będzie brzydka.....sad

Co widac ,słychać i czućsad
                          Od wczoraj leje,dobrze ,że chociaż nie jest b. zimno.

• rena-ta49 Re: 04.10.16 04.10.16, 06:41
                            W kark mi ból wlazł i nie chce wyleźsad
                            • rudka-a Re: 04.10.16 04.10.16, 09:08
                              Wlazło, to i wylezie wink a jak nie bedzie chciało dobrowolnie, to trzeba pomóc wink
                              To tak do pary z ta kijową pogodą....wink
                              • rena-ta49 Re: 04.10.16 05.10.16, 06:33
                                rudka-a napisała:

> Wlazło, to i wylezie wink a jak nie bedzie chciało dobrowolnie, to trzeba pomóc ;
                                > )
                                > To tak do pary z ta kijową pogodą....wink
                                >

Musiałam źle spać,powoli wychodzismilesmile
                                • rena-ta49 Re: 05.10.16 05.10.16, 06:35
                                  Słyszę ,że w górach śnieg i temp. poniżej 0 st.
                                  U mnie 4 st.
                                  Dobrze ,że przestało padać.
                                  • rena-ta49 Re: 05.10.16 05.10.16, 07:01
                                    Tu aktualny widok na Kuźnice(Zakopane) plac przed kasami.
                                    https://pbs.twimg.com/media/Ct-pP_2WAAA1Net.jpg
                                    twitter.com/WasilewskiTomek/status/783531874203361280?lang=pl
                                    • rudka-a Re: 05.10.16 05.10.16, 20:48
                                      Fatalna pogoda, deszcz leje od wczoraj....ani minuty przerwy...
                                      i zrobiło się bardzo zimno....a najgorsze jest to, że nie zapowiadaja happy endu...
                                      coś mi się wydaje, że ta jesień nie będzie taka, jak w ubiegłym roku...
                                      obym sie myliła....
                                      • rena-ta49 Re: 05.10.16 06.10.16, 14:15
                                        rudka-a napisała:

> Fatalna pogoda, deszcz leje od wczoraj....ani minuty przerwy...
                                        > i zrobiło się bardzo zimno....a najgorsze jest to, że nie zapowiadaja happy end
                                        > u...
                                        > coś mi się wydaje, że ta jesień nie będzie taka, jak w ubiegłym roku...
                                        > obym sie myliła....

Dzisiaj lekka poprawa,przynajmniej nie pada.
                                        Zimno okropnie.
                                        • rena-ta49 Re: 06.10.16 06.10.16, 14:16
                                          https://pbs.twimg.com/media/CuFSQMjWEAYNcqB.jpg

Z takim pytaniem na dzissmile
                                          • rudka-a Re: 06.10.16 06.10.16, 19:16
                                            Było gorąco, to narzekaliśmy wink
                                            to mamy teraz za karę chłodu, ile chcemy smile
                                            w obecnej sytuacji 20 na plusie byłoby szczytem marzeń.....smile
                                            • rena-ta49 Re: 06.10.16 07.10.16, 06:47
                                              rudka-a napisała:

> Było gorąco, to narzekaliśmy wink
                                              > to mamy teraz za karę chłodu, ile chcemy smile
                                              > w obecnej sytuacji 20 na plusie byłoby szczytem marzeń.....smile

Mi by nawet wystarczyło 15 na plusie,a jest 1 na plusie .

• rena-ta49 Re: 07.10.16 07.10.16, 06:48
                                                Piątek to jedynie cieszy.
                                                Za oknem 1 na plusie ,kto rozlał mleko na dworze?
                                                • rena-ta49 Re: 07.10.16 07.10.16, 06:59
                                                  Najzimniejsze miejsca dziś rano Kasprowy Wierch -8°C Katowice -3°C Śnieżka -3°C Zakopane -1­°C Kielce -1°C Łódź -1°C Opole -1°C
                                                  twitter.com/WasilewskiTomek?lang=pl
                                                  • rudka-a Re: 07.10.16 07.10.16, 18:43
                                                    Za wcześnie, jak dla mnie confused...
                                                    tak się pocieszałam, że październik będzie ciepły i kolorowy...troche sie przeliczyłam...
                                                    Na horyzoncie nie widać ciepła, a więc adieu ciepło...
                                                    Wlókł mi sie ten tydzień nie wiedzieć czemu....
                                                    przykro będzie wracać do domu po ciemocku....
                                                    dla mnie może dzisiaj być 1 marca wink
                                                    nadzieja na 'lepsze jutro pogodowe' wink
                                                  • rena-ta49 Re: 07.10.16 08.10.16, 07:32
                                                    rudka-a napisała:

> Za wcześnie, jak dla mnie confused...
                                                    > tak się pocieszałam, że październik będzie ciepły i kolorowy...troche sie przel
                                                    > iczyłam...
                                                    > Na horyzoncie nie widać ciepła, a więc adieu ciepło...
                                                    > Wlókł mi sie ten tydzień nie wiedzieć czemu....
                                                    > przykro będzie wracać do domu po ciemocku....
                                                    > dla mnie może dzisiaj być 1 marca wink
                                                    > nadzieja na 'lepsze jutro pogodowe' wink

Dla mnie też to zimno i śnieg w górach zbyt wcześnie.
                                                    Przez ostatnie lata nawet 1 listopad był ciepły.
                                                    Po zmianie czasu na zimowy będzie jeszcze gorzej.
                                                    Te słoty jesienne nie sprzyjają dobremu samopoczuciu(

>
                                                  • rena-ta49 Re: 08.10.16 08.10.16, 07:35
                                                    Wstałam z bólem głowy,znów deszczsad
                                                  • rena-ta49 Hihihihi.. 08.10.16, 11:59
                                                    https://pbs.twimg.com/media/CuMSz8HWEAE96MX.jpg
                                                  • rudka-a Re: Hihihihi.. 08.10.16, 12:29
                                                    Wspólna sesja zdjęciowa wink roszkoszne sa smile

Reniuuu.....pada...ciągle pada wink
                                                    albo bardziej tak poetycko...

O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny
                                                    I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny,
                                                    Dżdżu krople padają i tłuką w me okno...
                                                    Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną
                                                    I światła szarego blask sączy się senny...
                                                    O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny... smile

że tak mi się wiersz Staffa przypomniał wink
                                                  • rena-ta49 Re: Hihihihi.. 09.10.16, 07:41
                                                    Takie cudeńka tylko z photoshopemsmile
                                                    Ale fajnie się oglądasmilesmile
                                                  • rudka-a Re: 08.10.16 08.10.16, 12:33
                                                    rena-ta49 napisała:

> Wstałam z bólem głowy,znów deszczsad

na szczęście moje nie cierpię z powodu bólu głowy, owszem zdarza się, ale to epizod jest...
                                                    nie cierpię na uciążliwe migreny, ale to musi dawać nieźle popalić, bo sam wygląd mojej koleżanki z pracy mówi, że sponiewierana strasznie...i często kończy się to wezwaniem pogotowia, lub wizytą u lekarza...bo po prostu w kilkudniowym ciągu nie wytrzymuje już bólu...
                                                  • rena-ta49 Re: 08.10.16 09.10.16, 07:44
                                                    W mojej rodzinie wszystkie kobiety miewały migreny.
                                                    Kiedyś miewałam częste ataki,od lat rzadko mnie napada.
                                                  • rena-ta49 Re: 09.10.16 09.10.16, 07:56
                                                    Znów za oknem mleko.Dobre wiadomości to te ,ze nie padasmile
                                                    Miłej niedzielismilesmile

• rudka-a Re: 09.10.16 09.10.16, 13:27
                                                    Coś mi sie wydaje, że..co się odwlecze, to nie uciecze wink
                                                    aleee....słonko nieśmiało sie przedziera..
                                                    czy pokona chmurzyska, to sie przekonamy...dzień jeszcze się nie skończył..
                                                    nie jest to szczyt moich marzeń, ale zawsze jakaś pocieszka smile
                                                  • rena-ta49 Re: 09.10.16 10.10.16, 06:43
                                                    Obeszło sie bez deszczu wczoraj.
                                                    Nawet nieśmiało słońce przyświecało.
                                                    Niedziela ogólnie była do zaakceptowania pod względem pogodysmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 10.10.16 10.10.16, 06:45
                                                    Poniedziałkowy poranek w porównaniu i poprzednimi
                                                    jest dość ciepły 7st ,to nie jest najgorzej.
                                                  • rena-ta49 Re: 11.10.16 11.10.16, 06:47
                                                    Niech wtorek będzie ciepły i słoneczny.
                                                    Poniedziałek deszczem stałsad
                                                  • rudka-a Re: 11.10.16 11.10.16, 18:52
                                                    Ogólnie lipa. Mooże na 10 minut wyjrzało słonko i tyle dobrego. Iście listopadowa pogoda, trochę za wcześnie dla mnie. Tak bardzo liczyłam na w miarę suchy październik, piękne kolory....
                                                    drastyczne dla mnie takie przejście...z ciepła w skrajność...
                                                    Reniuuu....po 15tym podobno ma być lepiej...achhhh..ta nadzieja wink))
                                                  • rena-ta49 Re: 11.10.16 11.10.16, 19:14
                                                    rudka-a napisała:

> Ogólnie lipa. Mooże na 10 minut wyjrzało słonko i tyle dobrego. Iście listopado
                                                    > wa pogoda, trochę za wcześnie dla mnie. Tak bardzo liczyłam na w miarę suchy pa
                                                    > ździernik, piękne kolory....
                                                    > drastyczne dla mnie takie przejście...z ciepła w skrajność...
                                                    > Reniuuu....po 15tym podobno ma być lepiej...achhhh..ta nadzieja wink))

U nas słońca nawet na lekarstwosad
                                                    Od kilku godzin znów pada.
                                                    27 wyjeżdżam do sanatorium,liczę,że Złota Polska Jesień pozwoli mi nacieszyć się krajobrazami górskimismilesmile
                                                  • rudka-a Re: 11.10.16 11.10.16, 21:25
                                                    O, to wrócisz, jak nowa smile
                                                    pełna wrażeń, sił witalnych...smile
                                                    akumulatory na full naładowane.....
                                                    do wiosny energii wystarczy smile
                                                  • rena-ta49 Re: 11.10.16 12.10.16, 06:36
                                                    rudka-a napisała:

> O, to wrócisz, jak nowa smile
                                                    > pełna wrażeń, sił witalnych...smile
                                                    > akumulatory na full naładowane.....
                                                    > do wiosny energii wystarczy smile

Na to liczę,czuję się zmęczona .Trzy tygodnie to sporo wypoczynku.
                                                    Zabiegi tez podreperują trochę stare koścismilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 12.10.16 12.10.16, 06:38
                                                    Deszczu cd. już nawet nie chce się wyglądać za okno.
                                                    I tak zobaczymy mokre chodniki.
                                                    Niech środa będzie miłasmile
                                                  • rudka-a Re: 12.10.16 12.10.16, 20:11
                                                    ...alez paskudny, mokry, wietrzny dzień był...
                                                    Czas kupic nowy parasol...bo ten, który posiadam poza tym, że ładny, kolorowy, to nie spełnia oczekiwań...
                                                    z lichego materiału......przecieka jakos tak smile))))
                                                  • rena-ta49 Re: 12.10.16 12.10.16, 20:30
                                                    rudka-a napisała:

> ...alez paskudny, mokry, wietrzny dzień był...
                                                    > Czas kupic nowy parasol...bo ten, który posiadam poza tym, że ładny, kolorowy,
                                                    > to nie spełnia oczekiwań...
                                                    > z lichego materiału......przecieka jakos tak smile))))

Tak brzydkiego października dawno nie mieliśmy.
                                                    Bez przerwy pada ,jest zimno i wieje.
                                                    Dopiero pierwsza jego połowa,oby ta druga była lepsza.
                                                    Dzisiaj nawet parasola nie otwierałam,założyłam kaptur od kurtki nieprzemakalnej.
                                                  • rudka-a Re: 12.10.16 12.10.16, 20:46
                                                    Doczytałam gdzies w necie, że 1 listopada zimny, mokry..deszcz, deszcz ze śniegiem..
                                                    w nocy temp w dół....
                                                    nie będzie lansu na cmentarzach wink
                                                  • rena-ta49 Re: 12.10.16 12.10.16, 21:38
                                                    rudka-a napisała:

> Doczytałam gdzies w necie, że 1 listopada zimny, mokry..deszcz, deszcz ze śnieg
                                                    > iem..
                                                    > w nocy temp w dół....
                                                    > nie będzie lansu na cmentarzach wink

Od kilku lat 1 listopada był bardzo ciepły,panie nie mogły lansować się na cmentarzach w futrach. Nieliczne ,ale czasem taki "okaz"się widziałosmile
                                                    Jeśli pogoda nie dopisze ,to długo w tych futrach nie postoją,ale pewnie będzie ich więcej.

• rudka-a Re: 12.10.16 12.10.16, 21:46
                                                    ..ale jak zmoknie kłaczek na futerku, to już nie reprezentuje sie tak ładnie wink
                                                    pamietam lata, kiedy lansem było dźwiganie na garbie kożucha...dopiero co zakupionego..smile
                                                    potem kołnierzyk z liska....gdy chłodniej było, to w komplecie z czapeczką big_grin
                                                  • rena-ta49 Re: 12.10.16 13.10.16, 06:42
                                                    rudka-a napisała:

> ..ale jak zmoknie kłaczek na futerku, to już nie reprezentuje sie tak ładnie wink
                                                    > pamietam lata, kiedy lansem było dźwiganie na garbie kożucha...dopiero co zakup
                                                    > ionego..smile
                                                    > potem kołnierzyk z liska....gdy chłodniej było, to w komplecie z czapeczką big_grin
                                                    >

Będą sie chronić pod parasolkami.
                                                    Fakt ,ze zmikniete futerko wygląda słabosmile
                                                  • rena-ta49 Re: 13.10.16 13.10.16, 06:43
                                                    Już czwartek,coraz bliżej piatek,to najbardziej cieszysmile
                                                  • rudka-a Re: 13.10.16 13.10.16, 19:44
                                                    Już prawie połowa października.....jak ten czas szybko ucieka....
                                                    a niedawno był tak przyjemny urlop....wink
                                                    trzeba sie pogodzić....no, nic nie chce trwać wiecznie wink))
                                                  • rena-ta49 Re: 13.10.16 13.10.16, 20:29
                                                    rudka-a napisała:

> Już prawie połowa października.....jak ten czas szybko ucieka....
                                                    > a niedawno był tak przyjemny urlop....wink
                                                    > trzeba sie pogodzić....no, nic nie chce trwać wiecznie wink))
                                                    >

i zaraz będzie listopad,a po Wszystkich Świętych będziemy przygotowywać się do BN i nowego rokusmilesmile Strasznie czas leci,ciągle czasu nam brakuje,mimo że mamy tyle udogodnień różnych.
                                                    Telewizor ,net pożerają nasz czassmile
                                                  • rena-ta49 Re: 14.10.16 14.10.16, 06:45
                                                    Piątek wita nas przymrozkiem.
                                                    Nauczyciele dziś świętują.
                                                  • rudka-a Re: 14.10.16 14.10.16, 20:40
                                                    Przyszroniło nieźle....czyżby to było preludium do wczesnej zimy? smile
                                                  • rena-ta49 Re: 14.10.16 15.10.16, 07:36
                                                    rudka-a napisała:

> Przyszroniło nieźle....czyżby to było preludium do wczesnej zimy? smile

Mam nadzieje ,ze to tylko chwilowe podrygismile
                                                    Po wczorajszym przymrozku był całkiem przyjemny dzień ze słońcem.
                                                    Moze nie było zbyt ciepło,ale ważne że już nie padało.

• rena-ta49 Re: 15.10.16 15.10.16, 07:37
                                                    Mamy połowę miesiąca,teraz już z gorki poleci.
                                                    Sobota zapowiada się słoneczna i przyjemna.
                                                  • rudka-a Re: 15.10.16 15.10.16, 15:03
                                                    Coś mi się wydaje, że najgorsze wciąż przed nami wink
                                                    oby przeszło bezboleśnie wink..i suchą nogą wink
                                                    Było słonecznie, ale zbyło....wiatr coś przywieje...
                                                    deeeeszcccczzz..
                                                  • rena-ta49 Re: 15.10.16 16.10.16, 06:55
                                                    rudka-a napisała:

> Coś mi się wydaje, że najgorsze wciąż przed nami wink
                                                    > oby przeszło bezboleśnie wink..i suchą nogą wink
                                                    > Było słonecznie, ale zbyło....wiatr coś przywieje...
                                                    > deeeeszcccczzz..

Miałaś racje ,lejesad
                                                  • rena-ta49 Re: 16.10.16 16.10.16, 06:57
                                                    Niedziela pochmurna z deszczem.
                                                    Niezbyt dużo mieliśmy słońca,zaledwie trochę wczoraj sad
                                                  • rena-ta49 Re: 16.10.16 16.10.16, 07:21
                                                    16 października 1978 roku cała Polka oniemiała po słowach "habemus papam".
                                                    Kardynał Karol Wojtyła przyjął imię Jan Paweł II papież.
                                                  • rena-ta49 Re: 17.10.16 17.10.16, 06:30
                                                    Zaczynamy nowy tydzień.Niech będzie słoneczny i ciepły.
                                                    Tego wszystkim życzęsmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 18.10.16 18.10.16, 06:45
                                                    Wtorek,niech słonce nam przyświecasmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 19.10.16 19.10.16, 06:27
                                                    Noc była stosunkowo ciepła.
                                                    Niech wtorek ciepłem nas obdarza.
                                                    Jeszcze zdążymy zmarznąćsmile

I niech slońce nam przyświecasmile
                                                  • rena-ta49 Re: 15.10.16 16.10.16, 07:01
                                                    rudka-a napisała:

> Coś mi się wydaje, że najgorsze wciąż przed nami wink
                                                    > oby przeszło bezboleśnie wink..i suchą nogą wink
                                                    > Było słonecznie, ale zbyło....wiatr coś przywieje...
                                                    > deeeeszcccczzz..

Praktycznie wciąż pada deszcz,mało słońca.
                                                    Jedyną zaletą chyba jest to,że w necie ludzie pokazują zbiory grzybów.
                                                    Po dwa kosze ,tego im zazdroszczę.
                                                    Wiatry powodują ,że temp. odczuwalna jest niższa od tej faktycznej.
                                                    Jesień jest piekna kolorowa i słoneczna,ta ponura nas dołuje.
                                                  • rudka-a Re: 15.10.16 16.10.16, 13:08
                                                    Bardzo oszczędnie dozuje słonko cieplejsze promienie.....
                                                    przydałby się ładniejszy dzień..ogródek mam do posprzatania z liści....które nawiało od sąsiada...
                                                    i parę krzaków do potraktowania sekatorem wink bo kiedy spadnie mokry śnieg, jak w ubiegłym roku, to leżą na ziemi wink
                                                  • czarek_sz Re: 15.10.16 16.10.16, 13:37
                                                    Planowaliśmy z Janeczką jeszcze parę wypadów - nad wodę i do lasu, jeszcze mam półtora pudełka czerwonych. Chyba plany wezmą w łeb bo zapowiedzi co do pogody są gorzej niż nędzne. Jak nie deszcz to zimno albo jedno i drugie podane razem. Aby do wiosny psia jego...... sad
                                                  • rudka-a Re: 15.10.16 16.10.16, 14:05
                                                    Jeszcze jesień nie pokazała swojego wrednego oblicza, że o zimie nie wspomnę...
                                                    do wiosny jeszcze daalekoo i nie da się przeskoczyć..mimo najszczerszych chęci...smile
                                                    O tej porze powinno być pięknie, słonecznie, kolorowo...wtedy las cudny, człek pociesza oczy złotą jesienią...a tu nastał październik niezbyt urokliwy...za winklem listopad i wtedy skończą sie marzenia na dobre....smile
                                                  • czarek_sz Re: 15.10.16 16.10.16, 14:11
                                                    Nie pocieszaj bo frajerem nie jestem smile zazdroszczę Chrześnicy która od lat mieszka w Barcelonie i ani myśli wracać do zimnej i skłóconej /co często podkreśla/ Polski. Tam wciąż cieplutko i na ryby cały rok można chodzić.
                                                  • rudka-a Re: 15.10.16 16.10.16, 14:22
                                                    Czasem trzeba odłożyć patriotyzm i kierować się swoim dobrem....
                                                    Gdyby tak wszyscy chcieli wrócić, to byłoby ciaśniutko w tej naszej Polsce....
                                                    ale ten sen sie nigdy nie ziści..smile
                                                  • rena-ta49 Re: 15.10.16 17.10.16, 06:25
                                                    czarek_sz napisał:

> Planowaliśmy z Janeczką jeszcze parę wypadów - nad wodę i do lasu, jeszcze mam
                                                    > półtora pudełka czerwonych. Chyba plany wezmą w łeb bo zapowiedzi co do pogody
                                                    > są gorzej niż nędzne. Jak nie deszcz to zimno albo jedno i drugie podane razem.
                                                    > Aby do wiosny psia jego...... sad

Każdego dnia pada,grzybiarze wkleją fotki z koszami grzybów.
                                                    Ale jak pada ,to jak po lesie łazić ,czy nad wodą siedzieć.brrrr...
                                                  • rena-ta49 Re: 15.10.16 17.10.16, 06:24
                                                    rudka-a napisała:

> Bardzo oszczędnie dozuje słonko cieplejsze promienie.....
                                                    > przydałby się ładniejszy dzień..ogródek mam do posprzatania z liści....które na
                                                    > wiało od sąsiada...
                                                    > i parę krzaków do potraktowania sekatorem wink bo kiedy spadnie mokry śnieg, jak
                                                    > w ubiegłym roku, to leżą na ziemi wink

Jedynymi ,którzy sie cieszą z deszczu są grzybiarze.
                                                    Na necie wkleją fotki swoich zbiorówsmile
                                                    Mnie tez brakuje słońca i ciepła.
                                                    Kilka dni ciepłych ,bez deszczu by sie przydało.
                                                  • rudka-a Re: 15.10.16 17.10.16, 14:54
                                                    Wieje...jedyny plus z tego, że mi pranie trochę wyschnie wink
                                                    ogólnie poniedziałek smętny..słonko dalej obrażone...
                                                    nic tylko fochem strzelić wink))))
                                                  • rena-ta49 Re: 15.10.16 18.10.16, 06:41
                                                    rudka-a napisała:

> Wieje...jedyny plus z tego, że mi pranie trochę wyschnie wink
                                                    > ogólnie poniedziałek smętny..słonko dalej obrażone...
                                                    > nic tylko fochem strzelić wink))))

Wiatr powoduje ,że temp. odczuwalna jest niższa od tej faktycznej.
                                                    Kiedy wieje mam problemy ze snem.Ale parnie faktycznie szybko schnie,to jedyny plus wiatrusmilesmile
                                                  • rudka-a Re: 15.10.16 18.10.16, 21:13
                                                    Nawet niezły był dzień wink bez szału, ale za to 16 na plusie smile
                                                    może zostać, nie pogniewam się smile
                                                  • rena-ta49 Re: 15.10.16 19.10.16, 06:25
                                                    rudka-a napisała:

> Nawet niezły był dzień wink bez szału, ale za to 16 na plusie smile
                                                    > może zostać, nie pogniewam się smile

U mnie aż tyle nie było,ale i tak lepiej niż ostatnio,bo bez deszczusmile
                                                  • rudka-a 19.10.16 19.10.16, 20:31
                                                    Musiałam pojechać za miasto....a że słonecznie było, to i widoki drzew ładne...kolorowo..tak, jak lubię. Oby jeszcze trochę wytrzymało....bo w niedzielę zamierzam udać sie na 'polowanie' z aparatem foto wink
                                                  • rena-ta49 Re: 19.10.16 19.10.16, 20:39
                                                    Mnie dzisiaj środa z wtorkiem pomyliłasmilesmile
                                                    U mnie padał znów deszcz.
                                                    Nie lubię chodzić w taką pogodę.
                                                    Wróciłam do domu przed deszczem.
                                                    Jesień ze swoimi kolorami jest piękna,zwłaszcza za miastem.
                                                    Myśle że zrobię trochę fotek w górach,chociaż fotograf ze mnie marnysmilesmile
                                                  • rudka-a Re: 19.10.16 19.10.16, 20:49
                                                    Od czegos trzeba zacząć..kto nie próbuje - umieć nie będzie wink
                                                    ja też jakoś sztukuję i dobra jest smileodmawiac sobie frajdy pstrykania, tylko dlatego, że się nie ukonczyło odpowiednich kursów w tym kierunku? smile
                                                    pstrykaj, zawsze coś się wybierze
                                                    smile
                                                  • rena-ta49 Re: 20.10.16 20.10.16, 06:43
                                                    Czwartek znów mokry,to juz przesadasad
                                                  • rena-ta49 Re: 21.10.16 21.10.16, 06:35
                                                    Wczoraj to już była masakra,deszcz nie przestawał padać nawet na chwilęsad
                                                    Mam nadzieję ,że piątek będzie pod wym względem lepszy,niech natura pożałuje nam chociaż deszczu.
                                                  • rena-ta49 Re: 22.10.16 22.10.16, 06:51
                                                    Zbliżamy się do końca października.
                                                    Sobota-najpierw zakupy,mieszkania ogarnięcie ,potem odpoczynek.
                                                    Miłego dniasmilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 23.10.16 23.10.16, 06:47
                                                    Jest nadzieja na słońce i trochę ciepła dzisiaj.
                                                    Można udać się w plener,bo na jutro zapowiadają znów deszcz.
                                                  • rena-ta49 Re: 24.10.16 24.10.16, 06:44
                                                    Co nam przyniesie poniedziałek?
                                                    Mnie wystarczy trochę słońca i ciepla.
                                                  • rena-ta49 Re: 24.10.16 24.10.16, 06:49
                                                    rena-ta49 napisała:

> Co nam przyniesie poniedziałek?
                                                    > Mnie wystarczy trochę słońca i ciepla.

https://pbs.twimg.com/media/CvgdYQqXgAA2s9T.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 25.10.16 25.10.16, 06:28
                                                    Wtorek zapowiada się ciepły,już teraz mamy 11st.
                                                    Czyżby to zapowiedź deszczu?
                                                  • rena-ta49 Re: 25.10.16 25.10.16, 06:55
                                                    rena-ta49 napisała:

> Wtorek zapowiada się ciepły,już teraz mamy 11st.
                                                    > Czyżby to zapowiedź deszczu?
                                                    https://pbs.twimg.com/media/CvloifWWIAEn1YH.jpg
                                                  • rena-ta49 Re: 26.10.16 26.10.16, 06:35
                                                    Po wczorajszym całym dniu ciepłym ,ale z deszczem
                                                    dzisiaj chłodniej.Już nie liczę na ciepło,raczej trzeba się cieszyć,
                                                    gdy nie padasad
                                                  • rena-ta49 Re: 27.10.16 27.10.16, 06:59
                                                    Środa,czas odpoczynku wreszcie.
                                                    Za kilka godzin będę pisała z górskich wysokoścismilesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 28.10.16 28.10.16, 06:40
                                                    Tu gdzie jestem poranek zimny,telefon pokazuje 1 st.
                                                    W gorach rześkie powietrze z rana.
                                                  • rena-ta49 Re: 28.10.16 28.10.16, 06:42
                                                    Bez myszki meczę się okrutniesmile
                                                  • rena-ta49 Re: 19.10.16 20.10.16, 06:46
                                                    rudka-a napisała:

> Od czegos trzeba zacząć..kto nie próbuje - umieć nie będzie wink
                                                    > ja też jakoś sztukuję i dobra jest smileodmawiac sobie frajdy pstrykania, tylko dl
                                                    > atego, że się nie ukonczyło odpowiednich kursów w tym kierunku? smile
                                                    > pstrykaj, zawsze coś się wybierze
                                                    > smile

Oczywiście, zawsze jakieś fotki pstryknęsmile
                                                    Sama nie lubię się fotografować,jeśli już to naturę.
                                                  • rudka-a Re: 19.10.16 20.10.16, 22:34
                                                    Trzeba się w końcu przemóc......teraz modne robienie sobie samej zdjęć...
                                                    zwłaszcza w łazience big_grin
                                                    wink
                                                  • rena-ta49 Re: 19.10.16 21.10.16, 06:33
                                                    rudka-a napisała:

> Trzeba się w końcu przemóc......teraz modne robienie sobie samej zdjęć...
                                                    > zwłaszcza w łazience big_grin
                                                    > wink

Tak,selfie młodzi robią w każdej sytuacjismilesmile
                                                  • rudka-a Re: 19.10.16 21.10.16, 21:02
                                                    Przyszły tydzień przyniesie krótkotrwałą, ale konkretną falę ciepła. Na południu ponad 20 stopni...../z netu/
                                                    budzi się we mnie nadzieja wink))
                                                  • rena-ta49 Re: 19.10.16 22.10.16, 06:47
                                                    rudka-a napisała:

> Przyszły tydzień przyniesie krótkotrwałą, ale konkretną falę ciepła. Na południ
                                                    > u ponad 20 stopni...../z netu/
                                                    > budzi się we mnie nadzieja wink))
                                                    >
                                                    Serio? To mniód na moje sercesmilesmileSłońca i ciepła jeszcze trochę potrzeba.
                                                  • rudka-a Re: 19.10.16 22.10.16, 10:43
                                                    Serio, serio....smile
                                                    ale jak oszukają, to będę mocno zawiedziona wink
                                                    w okolicach wtorku ma tak być......ale dla mnie, to może już dzisiaj sie zacząć wink
                                                  • rena-ta49 Re: 19.10.16 23.10.16, 06:39
                                                    rudka-a napisała:

> Serio, serio....smile
                                                    > ale jak oszukają, to będę mocno zawiedziona wink
                                                    > w okolicach wtorku ma tak być......ale dla mnie, to może już dzisiaj sie zacząć
                                                    > wink
                                                    Słońca nam trzeba!
                                                    Dzisiaj w/g prognoz powinien być ładny/słoneczny dzień,
                                                    ale na jutro zapowiadają już deszcz?
                                                  • rudka-a Re: 19.10.16 24.10.16, 11:11
                                                    Wczoraj był dzień 'w miarę', wiec udałam sie do pobliskiego lasku...często tam chodzę. Taki rekreacyjny, ale przyjemny. I jestem zawiedziona jesienią smile niby kolorowo, ale te barwy nie takie, jak w ubiegłym roku. Jakby z braku słonca słabo wybarwione. Kiedy miały sie wybarwić, jak ciągle lało...wink
                                                  • rena-ta49 Re: 19.10.16 25.10.16, 06:25
                                                    rudka-a napisała:

> Wczoraj był dzień 'w miarę', wiec udałam sie do pobliskiego lasku...często tam
                                                    > chodzę. Taki rekreacyjny, ale przyjemny. I jestem zawiedziona jesienią smile niby
                                                    > kolorowo, ale te barwy nie takie, jak w ubiegłym roku. Jakby z braku słonca sła
                                                    > bo wybarwione. Kiedy miały sie wybarwić, jak ciągle lało...wink

Zdecydowanie brakuje słońca,toteż kolory jesieni smutne.

• rudka-a Re: 19.10.16 26.10.16, 01:33
                                                    Koniec hossy pogodowej. Noc deszczowa. Zdziwiłabym się, gdyby te kilka chwil ze słońcem utrzymało się smile
                                                  • rena-ta49 Re: 19.10.16 26.10.16, 06:32
                                                    rudka-a napisała:

> Koniec hossy pogodowej. Noc deszczowa. Zdziwiłabym się, gdyby te kilka chwil ze
                                                    > słońcem utrzymało się smile

Wczorajszy poranek zapowiadał ładną pogodę,ale tylko zapowiadał.
                                                    Po ładnym poranku cały dzień na zmianę mżawka z deszczem.

• rudka-a Re: 19.10.16 26.10.16, 21:34
                                                    własnie przeczytałam prognozy dotyczące jesieni, zimy i wiosny smile mają tam chyba czarodzieja smile wnioskuję po tym, jak zapowiadali piękną, słoneczną jesien smile)
                                                  • rena-ta49 Re: 19.10.16 27.10.16, 06:55
                                                    rudka-a napisała:

> własnie przeczytałam prognozy dotyczące jesieni, zimy i wiosny smile mają tam chyb
                                                    > a czarodzieja smile wnioskuję po tym, jak zapowiadali piękną, słoneczną jesien smile)

Długo terminowe prognozy to jak wróżenie z fusówsmile
                                                  • rudka-a To już ostatnie dni X 2016 29.10.16, 00:33
                                                    Listopadowa szaruga coraz bliżej....będzie nostalgicznie..smile
                                                  • rena-ta49 Re: To już ostatnie dni X 2016 29.10.16, 06:43
                                                    rudka-a napisała:

> Listopadowa szaruga coraz bliżej....będzie nostalgicznie..smile
                                                    >

Już październik był bardziej listopadowy niż pażdziernikowy,
                                                    to co pokaże listopad?
                                                  • rena-ta49 29.10.16 29.10.16, 06:46
                                                    Sobota będzie powoli płynąć.
                                                    Liczę na słońce ,a przynajmniej brak deszczu.
                                                  • rudka-a Re: 29.10.16 29.10.16, 20:23
                                                    Taka przeplatanka jesienna była....
                                                    a teraz koszmarnie pada...
                                                    czyli wszystko po staremu wink optymizm może iść spać na długo wink
                                                  • rena-ta49 Re: 29.10.16 30.10.16, 06:21
                                                    rudka-a napisała:

> Taka przeplatanka jesienna była....
                                                    > a teraz koszmarnie pada...
                                                    > czyli wszystko po staremu wink optymizm może iść spać na długo wink

Tu gdzie jestem ładna pogoda dopisała,deszczu ani kropli,
                                                    tym sposobem mogłam pierwszy raz od przyjazdu wybrałam się na długi spacer.
                                                    Po powrocie czułam zmęczenie.
                                                  • rena-ta49 Re: 30.10.16 30.10.16, 07:00
                                                    Wstałam po nowemu o tej samej porze jak po staremu na zegarkusmile
                                                  • rena-ta49 Re: 30.10.16 30.10.16, 07:00
                                                    Spaliśmy o godz. dłużej,mamy czas zimowy.
                                                    Spacery będą jeszcze krótsze,jak łazić po ciemkusad
                                                  • rena-ta49 Re: 30.10.16 30.10.16, 08:32
                                                    Ze spacerów nici,lejesad
                                                  • rudka-a Re: 30.10.16 30.10.16, 09:53
                                                    Wybieram się na cmentarz, dwa dni wietrznej pogody i pewnie liści od groma na grobowcu...potężne dęby w pobliżu. Dopóki nie spadną, to syzyfowa praca. smile
                                                  • rena-ta49 Re: 30.10.16 31.10.16, 07:05
                                                    rudka-a napisała:

> Wybieram się na cmentarz, dwa dni wietrznej pogody i pewnie liści od groma na g
                                                    > robowcu...potężne dęby w pobliżu. Dopóki nie spadną, to syzyfowa praca. smile

Ja przed wyjazdem umyłam groby i posprzątałam liscie,ale pewnie nawiało znów.
                                                    Przy jednym grobie mam drzewo i zasypuje mi liści.
                                                  • rena-ta49 Re: 31.10.16 31.10.16, 07:08
                                                    Październik się kończy.
                                                    Dzisiaj biegam od zabiegu do zabiegu,bo jutro święto.
                                                  • rena-ta49 Re: 30.10.16 31.10.16, 07:13
                                                    rudka-a napisała:

> Wybieram się na cmentarz, dwa dni wietrznej pogody i pewnie liści od groma na g
                                                    > robowcu...potężne dęby w pobliżu. Dopóki nie spadną, to syzyfowa praca. smile

Tutaj wczoraj też chciał głowę urwać lodowaty wiatr.
                                                    Jesień to ciągłe sprzątanie liści.
                                                  • rudka-a 31.10.16 31.10.16, 13:08
                                                    Nawet ładnie wywiało wink o resztę będę sie martwić później wink
                                                    zmrozi, to w noc spadną wszystkie.....
                                                    taki urok jesieni...
                                                    to jest troche gorsze oblicze jesieni wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka