Dodaj do ulubionych

Biskupi o Kwaśniewskim

20.12.05, 19:12
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • alterpars purpurowe nieroby !!! Brawo PAn PRezydent!!! 20.12.05, 19:24
      Ja wiem ze purpurowe nierobstwo wolaloby zeby Prezydent jeszcze bardziej
      wspieral ich nedzny leniwy zywot. W sumie jest na to szansa pod nowa prezydenturka.
      Osobisie uwazam ze Pan PRezydent Kwasniewski i tak zbyt podlizywal sie klerowi.
      • Gość: maria Re: purpurowe nieroby !!! Brawo PAn PRezydent!!! IP: *.mm.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:27
        Kwasa lubia ci biskupi co krutykuja OJCA RYDZYKA.CI BISKUPI CO POPIERAJA KWASA
        sa nielubiani A BISKUB GOCLAWSKI afera STELLA MARIS powiazania z mafia pranie
        brudnych pieniedzy
        • prawopl wszyscy wszystkim ślą życzenia 20.12.05, 22:56

Ach święta idą..
          Ale to tylko święta. Potem może nie być już tak wesoło..

--
          www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury
          A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą
          • kayakto a po swietach niby co? 23.12.05, 03:59
            hehehe juz wszyscy zapomnieli o sobotce :-) o to wlasnie chodzi z tymi
            "ulaskawieniami ostatniego dnia" - udowodniono ze opinia publiczna o nich nie
            pamieta

-
        • Gość: Ja 9939 Re: purpurowe nieroby !!! Brawo PAn PRezydent!!! IP: 212.160.156.* 21.12.05, 13:50
          Ojciec RYDZYK - robi dużo zamieszania, prowokuje, angażuje się w sprawy nie
          związane z szerzeniem nauki kościoła podobie robił ks. Jankowski mam nadzieję,
          że Episkopat Polski ukruci praktyki "TATY" i obecny gabinet premiera nie bedzie
          na to mógł nic poradzić. Więc może zaprzestać już wycieczek na koszt podatników
          do Torunia skoro ogólnopolskie rozgłóśnie RTV znajdują się w Warszawie.
          Pozdrowienia dla wszyskich nizależnie czy mają podobne zdanie czy też nie
      • Gość: tytus [...] IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.12.05, 22:42
      • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Ach jaka elegancja! Purpurowe nieroby!!?? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.12.05, 10:47
        Jednaże to niektórzy politycy wypominali lenistwo i nieróbstwo prezydentowi
        Kwaśniewskiemu! Faktem jednak jest, że przynajmniej w dwóch przypadkach wykazał
        się on nadgorliwością: wyjazdem na prazdnik moskiewski, kiedy to doznał
        wielkiego upokorzenia on z żoną i co gorsza - cała Polska, no i tym
        ułaskawieniem swojego bliskiego ideowo i osobiście kolegi partyjnego, skazanego
        za przestępstwo pospolite. Biskupom też się przydarza to i owo - vide choćby
        abp Paetz, ale choćby się stroili w piórka niewiniątek, to i tak konsekwencje
        ponieść muszą. A.Kwaśniewskiemu - jak na razie - to nie grozi.
    • barbara444 [...] 20.12.05, 19:25
    • Gość: baat-man Życiński, Gocłowski, Pieronek IP: 209.29.133.* 20.12.05, 19:35
      Etatowi komentatorzy Wyborczej, zawsze do usług.
    • faraon1981 pochwała od Pieronka... 20.12.05, 19:39
      ...jest najlepszym dowodem, że z Kwaśniewskim jest coś nie tak. Jak powiedziała
      kiedyś Joanna Senyszyn: nie martwię się, że pan Niesiołowski mnie obraża,
      martwiłabym się, gdyby zaczął mnie chwalić :)
      • Gość: wuetend Re: pochwała od Pieronka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 14:33
        jak najbardziej sie zgadzam.
        Prawdziwi katolicy to w Toruniu. I w beretach
    • premier_pacynka Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie 20.12.05, 19:55
      dzielic jak biskupi tego nie widza to jednak sa slepi! Wiem wiem teraz dla
      czarnych nastaly super czasy wiec teraz beda glosic iz Lechu I kaczor krol nam
      panujacy bedzie prezydentem wszystkich polakow
      • Gość: tytus Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.12.05, 22:46
        masz rację, ale nie całkowitą
        Kaczyński będzie prezydentem wszystkich Polaków prócz zdrjców, sprzedawczyków,
        sługusów bolszewików i zboczeńców - i dobrze
        wszyscy normalni moga go uwazac za swojego prezydenta
        • sclavus Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie 20.12.05, 23:02
          Tobie już najwidoczniej się to udało....
        • agtom11 Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata!! 20.12.05, 23:47
          Poczekaj koleś nie spiesz się zobaczymy ilu zdrajców,sprzedawczykow i innego
          barachla natrzepią kaczory za 4 lata-to bractwo jest głodne i bidne a wladza
          podnieca i skrzywia.
          Już było pare prawicowych rządów i co tak samo -bagno!!!!
          w ocenie nie potrzeba pośpiechu/jest on potrzebny tylko do łapania pchełłłl/-
          tak więc nie pocieszaj sie Kaczorkami i tym nieskompletowanym -pozyskanym z
          rozbiórki P>I>Sem.
          • Gość: tytus Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 01:42
            jak sie dobrze orientuję, to kazda partia oprócz SLD jest z rozbiórki czegos
            innego
            a Kaczyńscy daja nadzieje i nikt nie zabroni sie z tego cieszyć, możesz tylko
            obrazać, ale to nie zmieni mojego nastroju
            pozdrawiam
            jak Polska bedzie lepsza za ich rządów to nie tylko dla mnie ale dla Ciebie
            tez - i z tego tez sie ciesze
            nie gas nadziei
            • laaazy_boy Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! 21.12.05, 04:00
              nadzieja matką głupich. ;) polecam więcej realizmu w patrzeniu na rzeczywistość,
              zwłaszcza polityczną.

--
              "Spieprzaj dziadu!" - Lech Kaczyński, Prezydent
              • Gość: tytus Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 12:34
                nie wyzywaj mnie od głupich, bo nie masz do tego prawa
                historia to wszystko oceni
                • Gość: koloratura Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 17:34
                  Gość portalu: tytus napisał(a):

> historia to wszystko oceni

A żebyś wiedział, że oceni!
                • laaazy_boy Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! 23.12.05, 20:41
                  PiSuary wszystko odbierają zbyt osobiście. Czytaj ze zrozumieniem. Z tą nadzieją
                  to takie powiedzenie jest, kumasz ?

A prawo mój drogi to mam mówić to co mi się podoba. Chyba, że oskarżysz mnie o
                  zniesławienie kolego. Chyba, że wielki Kaczy zmieni konstytucję.
            • Gość: Tadek [...] IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.12.05, 08:32
        • premier_pacynka Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie 21.12.05, 00:18
          zapomniales jeszcze dorzucic do swojej listy liberalow i wszystkich inaczej
          myslacych niz linia wladzy- demokracja jak widac po wypowiedziach zwolennikow
          kaczora to raczej rzady faszystowskie
          • Gość: tytus Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 01:44
            nie zapomniałem, bo wielu z nich szanuje (chociaz nie wszystkich)
            jak bys mógł nie obrażac prezydenta to byłoby milej - chyba wszystkim
          • Gość: reply [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 07:20
        • Gość: lpt1 Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.acn.waw.pl 21.12.05, 03:17
          > Kaczyński będzie prezydentem wszystkich Polaków prócz zdrjców,
          > sprzedawczyków, sługusów bolszewików i zboczeńców - i dobrze
          > wszyscy normalni moga go uwazac za swojego prezydenta

A ja nie zaliczam sie do zadnej z tych grup i nie uwazam go za swojego
          prezydenta. Strachliwy czlowieczek chowajacy sie za immunitetem przed procesem
          jaki mu wytoczyl Wachowski. To ma byc prezydent? To jakas popierdolka.
          • rezydent.klamczynski Re: 21.12.05, 09:51
            I ja nie uważam go za swojego prezydenta, raczej za małego kłamczuszka.
            Zaznaczam, że zaliczam się do grupy cyklistów.
        • Gość: Clarice Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: 193.120.146.* 21.12.05, 10:49
          Chyba nie do konca rozumiem, co to znaczy "zdrjcow"??
          I kto tu jest normalny?
          Na pewno nie autor wiadomosci na ktora odpowiadam, bo mi sie w glowie nie
          miesci, jak mozna takie rzeczy wypisywac.
          I z kazdym dniem ciesze sie bardziej i bardziej, ze mieszkam w Irlandii, nie w
          Kaczogrodzie....
        • Gość: nat7 Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 21.12.05, 11:39
          sprzedawczyków,
          > sługusów bolszewików i zboczeńców - i dobrze
          Kaczyński jest tylko prezydentem kraju w którym mieszkam nie moim.
          Upadek tej kato-ciemnoty będzie bardzo efektowy ciekawe na kogo teraz zwalą?
        • mch1983 Kaczor nie jest prezydentem normalnych Polaków 21.12.05, 12:10
          Taka jest prawda:) czy Ci się to podoba czy nie.
          Trzeźwo myślący na niego nie głosowali
        • Gość: erg_samowzbudnik Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:09
          Gość portalu: tytus napisał(a):

> masz rację, ale nie całkowitą
          sprzedawczyków,
          > sługusów bolszewików i zboczeńców - i dobrze

Jeszce zależy kogo pan prezydent bedzie uważał za :sługusa
          bolszewików,zboczeńca,zdrajce i sprzedawczyka. Bo jeżeli tych których wskaże
          Ziobro i Wasserman to bedzie ich duzo.
      • Gość: Olek [...] IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.12.05, 02:21
      • Gość: marek54 Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21.12.05, 08:21
        On jednoczyl swoja mafie czerwonych oszustow,zeby wiecej kradli.Biedny i ciemny
        narod nie widzi jak oszusci sie oblowili i zyja teraz w przepychu!!!
        • Gość: koloratura1 Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 17:40
          Gość portalu: marek54 napisał(a):

> On jednoczyl swoja mafie czerwonych oszustow,zeby wiecej kradli.Biedny i ciemny
          >
          > narod nie widzi jak oszusci sie oblowili i zyja teraz w przepychu!!!

Nie martw się, już Ziobro ich znajdzie. A jak nie znajdzie, to "dobierze z
          uczciwych" (cytat z b. starego programu Kabaretu Pod Egidą).
    • gogol66 A co mówi pan Rzydziński? 20.12.05, 20:44
      Nie słychać jego ochów i achów
      • Gość: the_dzidka Tytuł postu wystarczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:31
        Dlaczego nie napisałeś tak, jak powinieneś: Żydziński? Nieznajomość ortografii
        czy celowe działanie?
        Przecież my wiemy, że jeśli ktoś ośmiela się skrytykować KK, to znaczy, że
        jest "Żydzińskim"...
    • Gość: Zagrycha A czy Prezydent oceniał pracę Biskupów IP: 213.199.196.* 20.12.05, 22:35
      Fajnie - to teraz Kwachu niech oceni pracę Biskupów....
      Kogo reprezentują Biskupi wypowaidajacy sie o Prezydencie? Kościół katolicki?
      Siebie samych?
    • Gość: winIO Konkordat IP: *.chello.pl 20.12.05, 22:39
      Natychmiast zerwać konkordat. Dośc utrzymywania leni w sukienkach z państwowych
      pieniędzy !!!
      • b-beagle Re: Konkordat 20.12.05, 22:45
        Zobaczymy jaka będzie nowa prezydentura
        • sclavus Re: Konkordat 20.12.05, 23:03
          no... u chrystusa króla...
      • Gość: tytus [...] IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.12.05, 22:50
      • Gość: koloratura1 Re: Konkordat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 17:42
        Gość portalu: winIO napisał(a):

> Natychmiast zerwać konkordat. Dośc utrzymywania leni w sukienkach z państwowych
        >
        > pieniędzy !!!

Teraz???? Ty chyba jesteś chory.
        • Gość: winIO Re: Konkordat IP: *.chello.pl 22.12.05, 00:19

> Gość portalu: winIO napisał(a):
          >
          > > Natychmiast zerwać konkordat. Dośc utrzymywania leni w sukienkach z państ
          > wowych
          > >
          > > pieniędzy !!!
          >
          > Teraz???? Ty chyba jesteś chory.

Pomarzyć nie wolno ?
    • Gość: Maniek Naród wg biskupa IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.12.05, 22:52
      Według biskupa ateizm odchodzącego prezydenta jest obcy większości Polaków. - W
      aspekcie ideowym nie mógł się więc identyfikować z narodem polskim, ...
      A kto dał księdzu biskupowi prawo do stwierdzenia, że identyfikować ideowo z
      narodem może się tylko wierzący i to zapewne jeszcze katolik? Naród to tylko
      wierząca większość ideowo związana z kościołem ( do którego co niedzielę chodzi
      mniej niz połowa Polaków )? Ciekawi mnie gdzie ksiądz biskup znajduje miejsce
      dla pozostałych Polaków i jak chce ich przekonać, że do narodu nie należą.
      Katolicka ksenofobia.
    • Gość: RRR [...] IP: *.internet.v.pl 20.12.05, 23:01
    • iurisconsult szacunek dla oceny wyzbytej egoizmu 20.12.05, 23:02
      Mimo podkreślanej różnicy światopoglądowej polscy biskupi zdolni są wznieść się ponad ograniczenia własnej aksjomatyki religijnej i dokonać oceny nie z punktu widzenia interesów własnej konfesji, lecz z punktu widzenia interesu szerszego: narodowego i państwowego. Chwała oceniającym. Chałwa ocenianemu.
    • ateista.blog.pl Obcy ateizm? 20.12.05, 23:03
      "Według biskupa ateizm odchodzącego prezydenta jest obcy większości Polaków".

Kto w takim razie wybierał Kwaśniewskiego na prezydenta? Przecież w Polsce jest
      zaledwie kilka procent ateistów. Myślę, że kwestia ateizmu czy religijności po
      prostu nie odgrywała większej roli dla wyborców, którzy kierowali się innymi
      kryteriami. Natomiast wypowiedź płockiego biskupa pokazuje, że niektórzy
      hierarchowie chcieliby, aby religijność - lub jej brak - nie była sprawą
      prywatną polityków, lecz wpływała na decyzje wyborców.

Uwierz w siebie
    • aby "Wiadomość" na ocenę niedostateczną 20.12.05, 23:04
      Wypowiadano się o prezydenturze Kwasniewskiego - tylko tyle można powiedzieć.

Nie wiadomo z jakiej okazji. Pytani? Przez kogo?
      Osoby wyżej wymienione jako grono (biskupów)? Czy z osobna?

Jako biskupi, czy jako osoby prywatne?
      Tu raczej (wbrew tytułowi) wypada uznać to drugie, bo urząd nijak nie upoważnia
      ich do występowania z takimi ocenami.

• sclavus [...] 20.12.05, 23:07
    • piwi77 Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oceni 20.12.05, 23:08
      prace biskupow.
      • Gość: ciemniak Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:00
        "mniejsza część społeczeństwa" nie ma prawa oceniac biskupów - bo biskupi sa
        zwierzchnikami Kocioła
        biskupi prezydenta moga jak najbardziej - bo przedstawiał sie jako prezydent
        wszystkich Polaków - co nie?
        • piwi77 Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce 21.12.05, 10:14
          Sorry, zapomnialem, ze tak jak Indie maja swiete krowy tak my mamy biskupow.
        • Gość: nat7 Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 21.12.05, 11:44
          Gość portalu: ciemniak napisał(a):

> "mniejsza część społeczeństwa" nie ma prawa oceniac biskupów - bo biskupi sa
          > zwierzchnikami Kocioła
          > biskupi prezydenta moga jak najbardziej - bo przedstawiał sie jako prezydent
          > wszystkich Polaków - co nie?
          To kto go wybrał ciemniaku. Szczególnie chodzi mi o drugą kadencję. No kto go
          wybrał czysz nie katolicy.
          • Gość: ciemniak Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 12:44
            no tak przyjacielu - katolicy - dlatego moga go oceniać
            nie denerwuj sie
            ja swoja odpowiedź pisałem dla gościa, który straszył, ze teraz "mniejsza częsć
            społeczeństwa" oceni biskupów - pisałem, że nie maja prawa, skoro nie należą do
            Kościoła
            biskupi prezydenta maja prawo oceniać, bo sa Polakami
            • piwi77 Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce 21.12.05, 14:27
              "mniejsza" czesc spoleczenstwa napisalem dlatego w cudzyslowiu, drogi ciemniaku
              (chodzi o nick oczywiscie), iz byc moze o chodzi o wiekszosc, ktora juz ma
              dosyc byczenia sie purpuratow na koszt podatnika. Tak, tak na koszt podatnika.
              Tzw. fundusz koscielny to pieniadze z budzetu. I dlatego podatnik ma prawo
              wiedziec, czym pozytecznym zajmuja sie szanowni hierarchowie.
            • Gość: koloratura1 Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 18:18
              ciemniak napisał(a):

> ze teraz "mniejsza częsć społeczeństwa" oceni biskupów - pisałem, że nie maja
              > prawa, skoro nie należą Kościoła

Miałbyś, Ciemniak , rację, gdybyśmy byli krajem naprawdę cywiliowanym, w którym
              to, co mówią bskupi, dotyczyłoby wyłącznie tych, "należących do Kościoła". Ale u
              nas tak już, niestety, jest, że biskupi uzurpują sobie prawo do publicznego
              wygłaszana stwierdzeń na wszystkie możliwe tematy, a władza, nawet niezależnie
              od swej proweniencji, natychmiast przekuwa te opinie w czyn. Choć nikt tego
              oficjalnie nie przyzna, żyjemy w państwie wyznaniowym (nieważne, że to niezgodne
              z konstytucją) i dlatego nawet mniejszość, choćby i programowo od katolicyzmu
              się odżegnywała, ma prawo oceniać biskupów, bowiem opnie tych ostatnich mają
              ogromny wpływ na życie tejże mniejszości.
    • 1europejczyk Wyglada na to, ze biskupi polscy przekwalifikowali 20.12.05, 23:27
      sie na komentatorow politycznych. Czy aby na pewno sa jeszcze biskupami ?
      Czy aby na pewno nie przekraczaja swoich kompetencji religijnych mieszajac sie
      propagandowo do polityki. Czy aby na pewno jest wlasciwy czas by chwalic
      Prezydenta Kwasniewskiego w momencie gdy ten szuka przyjaciol wsrod skazanych i
      zasadzonych definitywnymi wyrokami przestepcow szkodzacych panstwu.
      Chyba, zeby miano beatyfikowac Prezydenta A. Kwasniewskiego za jego "zaslugi"
      na drodze destrukcji panstwa polskiego, ktora czesto w naszej histori aktywnie
      popierala hierarchia polskiego kosciola katolickiego .
      Najlepszym dowodem takiej dzialanosci hierarchi jest biskup skazany przez
      polskiego krola za zdrade panstwa a posiadajacy obecnie na Wawelu krolewski
      grob. Odwiedzajacy zagraniczni goscie nie moga sie nadziwic jak mozna budowac
      silne panstwo jednoczesnie holdujac zdrajcy!
      Moze przy okazji swoich wystapien politycznych biskupi polscy zechcieli by nas
      poinformowac o wynikach pracy komisji diecezjalnych majacych wyjasniac
      wspoprace ksiezy z SB w czasach PRL-u.
      Dziwnie ostatnio sprawa ucichla: do nastepnego odwaznego szefa IPN, ktory
      zechce odslonic "rabka" tajemnicy.
      Jesli z braku innego zajecia polscy biskupi postanowili zajmowac sie polityka
      to dobrze by bylo, zeby swoje opinie polityczne prezentowali nie jako biskupi
      tylko jako panowie Stanislaw Wielgusa, Tadeusz Goclawski, Kazimierz Nycz.
      To czym sie zajmuja oceniajac prezydenture A. Kwasniewskiego nie ma nic
      wspolnego z swieceniami na biskupa.
      Zanim zaczna oceniac innych, moze zechcieliby wydac oceny wobec tych wsrod
      nich, ktorzy za pieniadze albo inne przywileje w czasach PRL-u donosili na
      wiernych sluzbom bezpieczenstwa.
    • krakowiak47 Pokażcie mi pluralistycznego biskupa! 20.12.05, 23:36
      A ilu Polaków reprezentuje Gocłowski i Pieronek? Czy ktoś ich wybierał w
      wyborach powszechnych? I to szerokie spektrum postaw ideowych! I zobaczymy ilu
      Polaków prezydentem będzie Kaczyński z Rydzykiem w ideologicznej zalewie?
    • agtom11 Biskupi polscy/ szemrane towarzystwo/-ocenia. 20.12.05, 23:39
      Czemu ta czarna sotnia aż tak się martwi tym że Kwaśniewski w czsie swojej
      prezydentury trzymał podobnierz lewicową strone polityczną.
      A którą miałby trzymać -waszą strone tak jak trzymał ten wasz przydupas Wałęsa
      którym kierowaliście ile tylko wlazło,aby garnąć do siebie-ten obmychniolek wam
      pasował-tak jak będą wam pasować te dwa następne gady rodem z kaczki.
      Do prezydentury Kwaśniewskiego poprzedni i następny prezydent niedorósł nawet
      do pięt, o czym może zaświadczyć to że przez 10 lat swej prezydentury zawsze
      miał ponad 60% poparcia wśród ludzi.
      U was takiego poparcia nigdy niemiał choć trochę za bardzo wam się podlizywał-
      i to było przyczyną tego że z tego wzgłędu nie miał 80% poparcia-gdyby was
      trzymał krótko to byłoby takie poparcie.
      Niech obluśny kler ocenia swoich fachowców w czarnych kiecach -czemu żaden
      biskup lub prymas nigdy nie jest oceniany -nie jest bo media ciągle was sie
      boją bo wy zawsze byliście mocni i potraficie wszysko co wam nie pasuje utrącić
      wykorzystując do tego mało zorientowany naród w którego zawsze potraficie cos
      wcisnąć nawet gdy to jest obluda szyta grubymi nićmi.
      Oceniajcie sie sami te swoje pedalstwa na wysokich stanowiskach,te obluśne
      bogatctwa i zarazem szowinizm murgrabi z Gdańska,a także te chuligańskie
      wybryki Tadzia z Torunia-od Kwasniewskiego s...lać na odległość.
      • Gość: Andrzej [...] IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.12.05, 01:56
      • Gość: ciemniak Re: Biskupi polscy/ szemrane towarzystwo/-ocenia. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:05
        oBROŃCO - jak dobrze, że Kwasniewski Cie ma

Kwachu był preziem wszystkich Polaków, dlatego kazdy ma prawo (Ty tez)
        wypowiedzieć sie na temat jego rządów
        natomiast jesli nie jestes w Kosciele to wara Ci od oceniania hierarchów - nie
        masz nic do nich
        • Gość: erg_samowzbudnik Re: Biskupi polscy/ szemrane towarzystwo/-ocenia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:24
          Gość portalu: ciemniak napisał(a):

> oBROŃCO - jak dobrze, że Kwasniewski Cie ma
          >
          > Kwachu był preziem wszystkich Polaków, dlatego kazdy ma prawo (Ty tez)
          > wypowiedzieć sie na temat jego rządów
          > natomiast jesli nie jestes w Kosciele to wara Ci od oceniania hierarchów -
          nie
          > masz nic do nich

Bycie w kosciele do oceniania kleru nic nie ma. Odwrotnie bedąc w kosciele nie
          masz preawa oceniać biskupów i innych hierarchów koscioła bo to organizacja o
          zależnosci feudalnej i "wasalowi" wara od oceny swojego pana.
        • Gość: koloratura1 Re: Biskupi polscy/ szemrane towarzystwo/-ocenia. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 18:31
          ciemniak napisał(a):

> jeśli nie jestes w Kosciele to wara Ci od oceniania hierarchów - nie
          > masz nic do nich

Nieprawda. Nie jestem i być nie chcę w ŻADNYM kościele, a moje prawo do
          oceniania hierarchów bierze sie stąd, iż to oni uzurpują sobie prawo do
          oceniania wszystkich, łacznie ze mną, a w dodatku ich oceny rzeczywistości są
          błyskawicznie wprowadzane w życie przez - rzekomo - świeckie władze. I chcąc nie
          chcąc - muszę żyć w Katotalibanie, zatem nie odbieraj mi prawa do oceniania
          prawdziwych szefów owego Katotalibanu.
    • Gość: zakrzewski.blox.pl A niech sie biskupi od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:48
      Przepraszam a czy biskupi polscy i radio maryja to wszyscy Poalcy i ich tez oni
      reprezentuja?????neich oni sobie juz odpuszcza...bo wole Kwacha niz Glempa ktory
      nic nie robi tylko owieczki doi i poucza jak czesto maja sie bzykac i z jakim
      rezultatem prokreacyjnym!!!
      zakrzewski.blox.pl
    • Gość: zakrzewski.blox.pl ATEIZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:56
      Według biskupa ateizm odchodzącego prezydenta jest obcy większości Polaków. - W
      aspekcie ideowym nie mógł się więc identyfikować z narodem polskim, a to miało
      praktyczne skutki dla jego działalności w Polsce.

A MNIE JEST OBC NIETOLERANCJA BISKUPOW I ICH SWIETOSZKOWATY BEŁKOT.
      I ICH DZIALANOSC NIESTETY MA TEZ PRAKTYCZNE NEGATYWNE SKUTKI W POLSCE!
      • alterpars poczytajta sobie biskupki.... 21.12.05, 00:01
        co narod o WAS mysli. Wy nawet juz nie nadazacie zz zmianami w swiecie. Z
        niedlugo wasz belkot i brak otwartych jasnych wypowiedzi bedzie mozna tylko do
        skansenu wlozyc. Wara nieroby od Pana Prezydenta Kwasniewskiego i kto Panu
        goclowskiemu dal prawo aby oceniac Prezydenta.
        Gdyby Chrystus dzis przyszedl na ziemie te dranie w czarnych kieckach
        powiesilyby go na krzyzu.
        • Gość: ciemniak Re: poczytajta sobie biskupki.... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:08
          nie powołuj sie na Chrystusa jak masz tyle nienawisci w sercu
          oceniasz innych i uważasz się za lepszego, ale pamietaj, że to ostatni będa
          pierwszymi
      • Gość: Anka Re: ATEIZM IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 21.12.05, 12:18
        A mi ze wszystkich postaw polityków wobec religii najblizsza jest wlasnie ta
        niestety odchodzacego Prezydenta!!! Na miare czasów. Szkoda tylko, ze w POlsce
        trzeba byc tak poprawnym politycznie i nie mozna mowic otwarcie co sie mysli na
        temat kleru jesli ma sie jakies ambicje polityczne.
    • Gość: Agata O co chodzi? IP: *.chello.pl 21.12.05, 00:04
      Z tym własnie nurtem utożsamiała się zdecydowana "większość Narodu' panie
      biskupie bo inaczej nie zostałby pan Kwaśniewski wybrany na dwie kolejne
      kadencje i SLD nie wygrałaby tak zdecydowanie wyborów! Chcielismy demokracji to
      postępujmy w sposób demokratyczny! I SLD i Prezydent Kwaśniewski wybrani
      zostali przez Naród w wyborach demokratycznych i uczciwych a mniejszość była
      zdania przeciwnego i należy tak mówić a nie wymyślać jakieś niestworzone
      rzeczy! Większośc Narodu opowiedziała się i za SLD i panem Kwaśniewskim i taka
      a nie inna była prawda!
      • Gość: maqik Re: O co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:21
        "Według biskupa ateizm odchodzącego prezydenta jest obcy większości Polaków. - W
        aspekcie ideowym nie mógł się więc identyfikować z narodem polskim, a to miało
        praktyczne skutki dla jego działalności w Polsce."

Z pewnością było by dobrze gdyby prezydent po wskazówki jeździł do Torunia a
        pierwsza dama fundacje prowadziła na rzecz dyrektora. Wówczas w ich ocenie
        byłby prezydentem wszystkich polaków :)
      • Gość: ciemniak Re: O co chodzi? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:09
        bo naród głupi jest jak juz ktos tam wyżej napisał
        • zasmucony1 Re: O co chodzi? 21.12.05, 09:43
          Ino tyś Franuś mundry jezd!
    • Gość: maria Był biskupem wielu biskupów... IP: *.mdw.onnet.us.uu.net 21.12.05, 00:08
      To skandal , po dwu kadencjach zostawić kraj z 20 % bezrobociem, bez własnych
      banków , okradzionego i poniżonego przez sąsiadów, i mieć dobrą ocenę biskupów?
      Chłop pana wini , pan księdza , a nam wszystkim ...nędza.
      • Gość: gosc katolik Re: to skandal IP: *.hrl.com 21.12.05, 00:21
        co maja biskupi do oceniania prezydenta, nie zebym by zwolennikiem
        Kwasniewskiegoale , ale czy ktos prosil biskupow o ocene glowy panstwa, niech
        lepiej ocenia swojego pryncypala Glempa , ktory wlasnie jest skandalem dla
        Polski, marionetkowego urzednika papieskiego namaszczenia
        • Gość: ciemniak Re: to skandal IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:11
          przeciez sami sobie artykułu w wyborczej nie napisali - GW ich zapytała, ale
          teraz to mi wszystko wyglada na prowokacje niestety
    • milena.rl Obłuda oceniła obłudę. 21.12.05, 00:22
      Po czym biskupi wrócili do kochanków lub/i kochanek, a Kwaśniewski zeznawać do Watykanu.
      • cetriolo Re: Obłuda oceniła obłudę. 21.12.05, 11:12
        Swietne! Sluszna uwaga.
    • piotr24zg [...] 21.12.05, 00:34

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka