janul1 20.12.05, 19:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alterpars purpurowe nieroby !!! Brawo PAn PRezydent!!! 20.12.05, 19:24 Ja wiem ze purpurowe nierobstwo wolaloby zeby Prezydent jeszcze bardziej wspieral ich nedzny leniwy zywot. W sumie jest na to szansa pod nowa prezydenturka. Osobisie uwazam ze Pan PRezydent Kwasniewski i tak zbyt podlizywal sie klerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: purpurowe nieroby !!! Brawo PAn PRezydent!!! IP: *.mm.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:27 Kwasa lubia ci biskupi co krutykuja OJCA RYDZYKA.CI BISKUPI CO POPIERAJA KWASA sa nielubiani A BISKUB GOCLAWSKI afera STELLA MARIS powiazania z mafia pranie brudnych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl wszyscy wszystkim ślą życzenia 20.12.05, 22:56 Ach święta idą.. Ale to tylko święta. Potem może nie być już tak wesoło.. -- www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą Odpowiedz Link Zgłoś
kayakto a po swietach niby co? 23.12.05, 03:59 hehehe juz wszyscy zapomnieli o sobotce :-) o to wlasnie chodzi z tymi "ulaskawieniami ostatniego dnia" - udowodniono ze opinia publiczna o nich nie pamieta - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja 9939 Re: purpurowe nieroby !!! Brawo PAn PRezydent!!! IP: 212.160.156.* 21.12.05, 13:50 Ojciec RYDZYK - robi dużo zamieszania, prowokuje, angażuje się w sprawy nie związane z szerzeniem nauki kościoła podobie robił ks. Jankowski mam nadzieję, że Episkopat Polski ukruci praktyki "TATY" i obecny gabinet premiera nie bedzie na to mógł nic poradzić. Więc może zaprzestać już wycieczek na koszt podatników do Torunia skoro ogólnopolskie rozgłóśnie RTV znajdują się w Warszawie. Pozdrowienia dla wszyskich nizależnie czy mają podobne zdanie czy też nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus [...] IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.12.05, 22:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Ach jaka elegancja! Purpurowe nieroby!!?? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.12.05, 10:47 Jednaże to niektórzy politycy wypominali lenistwo i nieróbstwo prezydentowi Kwaśniewskiemu! Faktem jednak jest, że przynajmniej w dwóch przypadkach wykazał się on nadgorliwością: wyjazdem na prazdnik moskiewski, kiedy to doznał wielkiego upokorzenia on z żoną i co gorsza - cała Polska, no i tym ułaskawieniem swojego bliskiego ideowo i osobiście kolegi partyjnego, skazanego za przestępstwo pospolite. Biskupom też się przydarza to i owo - vide choćby abp Paetz, ale choćby się stroili w piórka niewiniątek, to i tak konsekwencje ponieść muszą. A.Kwaśniewskiemu - jak na razie - to nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 [...] 20.12.05, 19:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baat-man Życiński, Gocłowski, Pieronek IP: 209.29.133.* 20.12.05, 19:35 Etatowi komentatorzy Wyborczej, zawsze do usług. Odpowiedz Link Zgłoś
faraon1981 pochwała od Pieronka... 20.12.05, 19:39 ...jest najlepszym dowodem, że z Kwaśniewskim jest coś nie tak. Jak powiedziała kiedyś Joanna Senyszyn: nie martwię się, że pan Niesiołowski mnie obraża, martwiłabym się, gdyby zaczął mnie chwalić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuetend Re: pochwała od Pieronka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 14:33 jak najbardziej sie zgadzam. Prawdziwi katolicy to w Toruniu. I w beretach Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie 20.12.05, 19:55 dzielic jak biskupi tego nie widza to jednak sa slepi! Wiem wiem teraz dla czarnych nastaly super czasy wiec teraz beda glosic iz Lechu I kaczor krol nam panujacy bedzie prezydentem wszystkich polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.12.05, 22:46 masz rację, ale nie całkowitą Kaczyński będzie prezydentem wszystkich Polaków prócz zdrjców, sprzedawczyków, sługusów bolszewików i zboczeńców - i dobrze wszyscy normalni moga go uwazac za swojego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie 20.12.05, 23:02 Tobie już najwidoczniej się to udało.... Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata!! 20.12.05, 23:47 Poczekaj koleś nie spiesz się zobaczymy ilu zdrajców,sprzedawczykow i innego barachla natrzepią kaczory za 4 lata-to bractwo jest głodne i bidne a wladza podnieca i skrzywia. Już było pare prawicowych rządów i co tak samo -bagno!!!! w ocenie nie potrzeba pośpiechu/jest on potrzebny tylko do łapania pchełłłl/- tak więc nie pocieszaj sie Kaczorkami i tym nieskompletowanym -pozyskanym z rozbiórki P>I>Sem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 01:42 jak sie dobrze orientuję, to kazda partia oprócz SLD jest z rozbiórki czegos innego a Kaczyńscy daja nadzieje i nikt nie zabroni sie z tego cieszyć, możesz tylko obrazać, ale to nie zmieni mojego nastroju pozdrawiam jak Polska bedzie lepsza za ich rządów to nie tylko dla mnie ale dla Ciebie tez - i z tego tez sie ciesze nie gas nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! 21.12.05, 04:00 nadzieja matką głupich. ;) polecam więcej realizmu w patrzeniu na rzeczywistość, zwłaszcza polityczną. -- "Spieprzaj dziadu!" - Lech Kaczyński, Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 12:34 nie wyzywaj mnie od głupich, bo nie masz do tego prawa historia to wszystko oceni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 17:34 Gość portalu: tytus napisał(a): > historia to wszystko oceni A żebyś wiedział, że oceni! Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: odp; tytusowi/ Pożyjemy -poczekamy za 4 lata! 23.12.05, 20:41 PiSuary wszystko odbierają zbyt osobiście. Czytaj ze zrozumieniem. Z tą nadzieją to takie powiedzenie jest, kumasz ? A prawo mój drogi to mam mówić to co mi się podoba. Chyba, że oskarżysz mnie o zniesławienie kolego. Chyba, że wielki Kaczy zmieni konstytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek [...] IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.12.05, 08:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie 21.12.05, 00:18 zapomniales jeszcze dorzucic do swojej listy liberalow i wszystkich inaczej myslacych niz linia wladzy- demokracja jak widac po wypowiedziach zwolennikow kaczora to raczej rzady faszystowskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 01:44 nie zapomniałem, bo wielu z nich szanuje (chociaz nie wszystkich) jak bys mógł nie obrażac prezydenta to byłoby milej - chyba wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reply [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 07:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lpt1 Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.acn.waw.pl 21.12.05, 03:17 > Kaczyński będzie prezydentem wszystkich Polaków prócz zdrjców, > sprzedawczyków, sługusów bolszewików i zboczeńców - i dobrze > wszyscy normalni moga go uwazac za swojego prezydenta A ja nie zaliczam sie do zadnej z tych grup i nie uwazam go za swojego prezydenta. Strachliwy czlowieczek chowajacy sie za immunitetem przed procesem jaki mu wytoczyl Wachowski. To ma byc prezydent? To jakas popierdolka. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: 21.12.05, 09:51 I ja nie uważam go za swojego prezydenta, raczej za małego kłamczuszka. Zaznaczam, że zaliczam się do grupy cyklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clarice Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: 193.120.146.* 21.12.05, 10:49 Chyba nie do konca rozumiem, co to znaczy "zdrjcow"?? I kto tu jest normalny? Na pewno nie autor wiadomosci na ktora odpowiadam, bo mi sie w glowie nie miesci, jak mozna takie rzeczy wypisywac. I z kazdym dniem ciesze sie bardziej i bardziej, ze mieszkam w Irlandii, nie w Kaczogrodzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat7 Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 21.12.05, 11:39 > Kaczyński będzie prezydentem wszystkich Polaków prócz zdrjców, sprzedawczyków, > sługusów bolszewików i zboczeńców - i dobrze > wszyscy normalni moga go uwazac za swojego prezydenta Kaczyński jest tylko prezydentem kraju w którym mieszkam nie moim. Upadek tej kato-ciemnoty będzie bardzo efektowy ciekawe na kogo teraz zwalą? Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Kaczor nie jest prezydentem normalnych Polaków 21.12.05, 12:10 Taka jest prawda:) czy Ci się to podoba czy nie. Trzeźwo myślący na niego nie głosowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erg_samowzbudnik Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:09 Gość portalu: tytus napisał(a): > masz rację, ale nie całkowitą > Kaczyński będzie prezydentem wszystkich Polaków prócz zdrjców, sprzedawczyków, > sługusów bolszewików i zboczeńców - i dobrze > wszyscy normalni moga go uwazac za swojego prezydenta Jeszce zależy kogo pan prezydent bedzie uważał za :sługusa bolszewików,zboczeńca,zdrajce i sprzedawczyka. Bo jeżeli tych których wskaże Ziobro i Wasserman to bedzie ich duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek [...] IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.12.05, 02:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek54 Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21.12.05, 08:21 On jednoczyl swoja mafie czerwonych oszustow,zeby wiecej kradli.Biedny i ciemny narod nie widzi jak oszusci sie oblowili i zyja teraz w przepychu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Kwasniewski robil wszystko by jednoczyc a nie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 17:40 Gość portalu: marek54 napisał(a): > On jednoczyl swoja mafie czerwonych oszustow,zeby wiecej kradli.Biedny i ciemny > > narod nie widzi jak oszusci sie oblowili i zyja teraz w przepychu!!! Nie martw się, już Ziobro ich znajdzie. A jak nie znajdzie, to "dobierze z uczciwych" (cytat z b. starego programu Kabaretu Pod Egidą). Odpowiedz Link Zgłoś
gogol66 A co mówi pan Rzydziński? 20.12.05, 20:44 Nie słychać jego ochów i achów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_dzidka Tytuł postu wystarczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:31 Dlaczego nie napisałeś tak, jak powinieneś: Żydziński? Nieznajomość ortografii czy celowe działanie? Przecież my wiemy, że jeśli ktoś ośmiela się skrytykować KK, to znaczy, że jest "Żydzińskim"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagrycha A czy Prezydent oceniał pracę Biskupów IP: 213.199.196.* 20.12.05, 22:35 Fajnie - to teraz Kwachu niech oceni pracę Biskupów.... Kogo reprezentują Biskupi wypowaidajacy sie o Prezydencie? Kościół katolicki? Siebie samych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Konkordat IP: *.chello.pl 20.12.05, 22:39 Natychmiast zerwać konkordat. Dośc utrzymywania leni w sukienkach z państwowych pieniędzy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus [...] IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.12.05, 22:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Konkordat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 17:42 Gość portalu: winIO napisał(a): > Natychmiast zerwać konkordat. Dośc utrzymywania leni w sukienkach z państwowych > > pieniędzy !!! Teraz???? Ty chyba jesteś chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Re: Konkordat IP: *.chello.pl 22.12.05, 00:19 > Gość portalu: winIO napisał(a): > > > Natychmiast zerwać konkordat. Dośc utrzymywania leni w sukienkach z państ > wowych > > > > pieniędzy !!! > > Teraz???? Ty chyba jesteś chory. Pomarzyć nie wolno ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Naród wg biskupa IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.12.05, 22:52 Według biskupa ateizm odchodzącego prezydenta jest obcy większości Polaków. - W aspekcie ideowym nie mógł się więc identyfikować z narodem polskim, ... A kto dał księdzu biskupowi prawo do stwierdzenia, że identyfikować ideowo z narodem może się tylko wierzący i to zapewne jeszcze katolik? Naród to tylko wierząca większość ideowo związana z kościołem ( do którego co niedzielę chodzi mniej niz połowa Polaków )? Ciekawi mnie gdzie ksiądz biskup znajduje miejsce dla pozostałych Polaków i jak chce ich przekonać, że do narodu nie należą. Katolicka ksenofobia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRR [...] IP: *.internet.v.pl 20.12.05, 23:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult szacunek dla oceny wyzbytej egoizmu 20.12.05, 23:02 Mimo podkreślanej różnicy światopoglądowej polscy biskupi zdolni są wznieść się ponad ograniczenia własnej aksjomatyki religijnej i dokonać oceny nie z punktu widzenia interesów własnej konfesji, lecz z punktu widzenia interesu szerszego: narodowego i państwowego. Chwała oceniającym. Chałwa ocenianemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ateista.blog.pl Obcy ateizm? 20.12.05, 23:03 "Według biskupa ateizm odchodzącego prezydenta jest obcy większości Polaków". Kto w takim razie wybierał Kwaśniewskiego na prezydenta? Przecież w Polsce jest zaledwie kilka procent ateistów. Myślę, że kwestia ateizmu czy religijności po prostu nie odgrywała większej roli dla wyborców, którzy kierowali się innymi kryteriami. Natomiast wypowiedź płockiego biskupa pokazuje, że niektórzy hierarchowie chcieliby, aby religijność - lub jej brak - nie była sprawą prywatną polityków, lecz wpływała na decyzje wyborców. Uwierz w siebie Odpowiedz Link Zgłoś
aby "Wiadomość" na ocenę niedostateczną 20.12.05, 23:04 Wypowiadano się o prezydenturze Kwasniewskiego - tylko tyle można powiedzieć. Nie wiadomo z jakiej okazji. Pytani? Przez kogo? Osoby wyżej wymienione jako grono (biskupów)? Czy z osobna? Jako biskupi, czy jako osoby prywatne? Tu raczej (wbrew tytułowi) wypada uznać to drugie, bo urząd nijak nie upoważnia ich do występowania z takimi ocenami. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 20.12.05, 23:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oceni 20.12.05, 23:08 prace biskupow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemniak Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:00 "mniejsza część społeczeństwa" nie ma prawa oceniac biskupów - bo biskupi sa zwierzchnikami Kocioła biskupi prezydenta moga jak najbardziej - bo przedstawiał sie jako prezydent wszystkich Polaków - co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce 21.12.05, 10:14 Sorry, zapomnialem, ze tak jak Indie maja swiete krowy tak my mamy biskupow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat7 Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce IP: *.twp.olsztyn.pl / *.twp.olsztyn.pl 21.12.05, 11:44 Gość portalu: ciemniak napisał(a): > "mniejsza część społeczeństwa" nie ma prawa oceniac biskupów - bo biskupi sa > zwierzchnikami Kocioła > biskupi prezydenta moga jak najbardziej - bo przedstawiał sie jako prezydent > wszystkich Polaków - co nie? To kto go wybrał ciemniaku. Szczególnie chodzi mi o drugą kadencję. No kto go wybrał czysz nie katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemniak Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 12:44 no tak przyjacielu - katolicy - dlatego moga go oceniać nie denerwuj sie ja swoja odpowiedź pisałem dla gościa, który straszył, ze teraz "mniejsza częsć społeczeństwa" oceni biskupów - pisałem, że nie maja prawa, skoro nie należą do Kościoła biskupi prezydenta maja prawo oceniać, bo sa Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce 21.12.05, 14:27 "mniejsza" czesc spoleczenstwa napisalem dlatego w cudzyslowiu, drogi ciemniaku (chodzi o nick oczywiscie), iz byc moze o chodzi o wiekszosc, ktora juz ma dosyc byczenia sie purpuratow na koszt podatnika. Tak, tak na koszt podatnika. Tzw. fundusz koscielny to pieniadze z budzetu. I dlatego podatnik ma prawo wiedziec, czym pozytecznym zajmuja sie szanowni hierarchowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Gorzej jak "mniejsza" czesc spoleczenstwa oce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 18:18 ciemniak napisał(a): > ze teraz "mniejsza częsć społeczeństwa" oceni biskupów - pisałem, że nie maja > prawa, skoro nie należą Kościoła Miałbyś, Ciemniak , rację, gdybyśmy byli krajem naprawdę cywiliowanym, w którym to, co mówią bskupi, dotyczyłoby wyłącznie tych, "należących do Kościoła". Ale u nas tak już, niestety, jest, że biskupi uzurpują sobie prawo do publicznego wygłaszana stwierdzeń na wszystkie możliwe tematy, a władza, nawet niezależnie od swej proweniencji, natychmiast przekuwa te opinie w czyn. Choć nikt tego oficjalnie nie przyzna, żyjemy w państwie wyznaniowym (nieważne, że to niezgodne z konstytucją) i dlatego nawet mniejszość, choćby i programowo od katolicyzmu się odżegnywała, ma prawo oceniać biskupów, bowiem opnie tych ostatnich mają ogromny wpływ na życie tejże mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Wyglada na to, ze biskupi polscy przekwalifikowali 20.12.05, 23:27 sie na komentatorow politycznych. Czy aby na pewno sa jeszcze biskupami ? Czy aby na pewno nie przekraczaja swoich kompetencji religijnych mieszajac sie propagandowo do polityki. Czy aby na pewno jest wlasciwy czas by chwalic Prezydenta Kwasniewskiego w momencie gdy ten szuka przyjaciol wsrod skazanych i zasadzonych definitywnymi wyrokami przestepcow szkodzacych panstwu. Chyba, zeby miano beatyfikowac Prezydenta A. Kwasniewskiego za jego "zaslugi" na drodze destrukcji panstwa polskiego, ktora czesto w naszej histori aktywnie popierala hierarchia polskiego kosciola katolickiego . Najlepszym dowodem takiej dzialanosci hierarchi jest biskup skazany przez polskiego krola za zdrade panstwa a posiadajacy obecnie na Wawelu krolewski grob. Odwiedzajacy zagraniczni goscie nie moga sie nadziwic jak mozna budowac silne panstwo jednoczesnie holdujac zdrajcy! Moze przy okazji swoich wystapien politycznych biskupi polscy zechcieli by nas poinformowac o wynikach pracy komisji diecezjalnych majacych wyjasniac wspoprace ksiezy z SB w czasach PRL-u. Dziwnie ostatnio sprawa ucichla: do nastepnego odwaznego szefa IPN, ktory zechce odslonic "rabka" tajemnicy. Jesli z braku innego zajecia polscy biskupi postanowili zajmowac sie polityka to dobrze by bylo, zeby swoje opinie polityczne prezentowali nie jako biskupi tylko jako panowie Stanislaw Wielgusa, Tadeusz Goclawski, Kazimierz Nycz. To czym sie zajmuja oceniajac prezydenture A. Kwasniewskiego nie ma nic wspolnego z swieceniami na biskupa. Zanim zaczna oceniac innych, moze zechcieliby wydac oceny wobec tych wsrod nich, ktorzy za pieniadze albo inne przywileje w czasach PRL-u donosili na wiernych sluzbom bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Pokażcie mi pluralistycznego biskupa! 20.12.05, 23:36 A ilu Polaków reprezentuje Gocłowski i Pieronek? Czy ktoś ich wybierał w wyborach powszechnych? I to szerokie spektrum postaw ideowych! I zobaczymy ilu Polaków prezydentem będzie Kaczyński z Rydzykiem w ideologicznej zalewie? Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Biskupi polscy/ szemrane towarzystwo/-ocenia. 20.12.05, 23:39 Czemu ta czarna sotnia aż tak się martwi tym że Kwaśniewski w czsie swojej prezydentury trzymał podobnierz lewicową strone polityczną. A którą miałby trzymać -waszą strone tak jak trzymał ten wasz przydupas Wałęsa którym kierowaliście ile tylko wlazło,aby garnąć do siebie-ten obmychniolek wam pasował-tak jak będą wam pasować te dwa następne gady rodem z kaczki. Do prezydentury Kwaśniewskiego poprzedni i następny prezydent niedorósł nawet do pięt, o czym może zaświadczyć to że przez 10 lat swej prezydentury zawsze miał ponad 60% poparcia wśród ludzi. U was takiego poparcia nigdy niemiał choć trochę za bardzo wam się podlizywał- i to było przyczyną tego że z tego wzgłędu nie miał 80% poparcia-gdyby was trzymał krótko to byłoby takie poparcie. Niech obluśny kler ocenia swoich fachowców w czarnych kiecach -czemu żaden biskup lub prymas nigdy nie jest oceniany -nie jest bo media ciągle was sie boją bo wy zawsze byliście mocni i potraficie wszysko co wam nie pasuje utrącić wykorzystując do tego mało zorientowany naród w którego zawsze potraficie cos wcisnąć nawet gdy to jest obluda szyta grubymi nićmi. Oceniajcie sie sami te swoje pedalstwa na wysokich stanowiskach,te obluśne bogatctwa i zarazem szowinizm murgrabi z Gdańska,a także te chuligańskie wybryki Tadzia z Torunia-od Kwasniewskiego s...lać na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej [...] IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 21.12.05, 01:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemniak Re: Biskupi polscy/ szemrane towarzystwo/-ocenia. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:05 oBROŃCO - jak dobrze, że Kwasniewski Cie ma Kwachu był preziem wszystkich Polaków, dlatego kazdy ma prawo (Ty tez) wypowiedzieć sie na temat jego rządów natomiast jesli nie jestes w Kosciele to wara Ci od oceniania hierarchów - nie masz nic do nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erg_samowzbudnik Re: Biskupi polscy/ szemrane towarzystwo/-ocenia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:24 Gość portalu: ciemniak napisał(a): > oBROŃCO - jak dobrze, że Kwasniewski Cie ma > > Kwachu był preziem wszystkich Polaków, dlatego kazdy ma prawo (Ty tez) > wypowiedzieć sie na temat jego rządów > natomiast jesli nie jestes w Kosciele to wara Ci od oceniania hierarchów - nie > masz nic do nich Bycie w kosciele do oceniania kleru nic nie ma. Odwrotnie bedąc w kosciele nie masz preawa oceniać biskupów i innych hierarchów koscioła bo to organizacja o zależnosci feudalnej i "wasalowi" wara od oceny swojego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Biskupi polscy/ szemrane towarzystwo/-ocenia. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.05, 18:31 ciemniak napisał(a): > jeśli nie jestes w Kosciele to wara Ci od oceniania hierarchów - nie > masz nic do nich Nieprawda. Nie jestem i być nie chcę w ŻADNYM kościele, a moje prawo do oceniania hierarchów bierze sie stąd, iż to oni uzurpują sobie prawo do oceniania wszystkich, łacznie ze mną, a w dodatku ich oceny rzeczywistości są błyskawicznie wprowadzane w życie przez - rzekomo - świeckie władze. I chcąc nie chcąc - muszę żyć w Katotalibanie, zatem nie odbieraj mi prawa do oceniania prawdziwych szefów owego Katotalibanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakrzewski.blox.pl A niech sie biskupi od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:48 Przepraszam a czy biskupi polscy i radio maryja to wszyscy Poalcy i ich tez oni reprezentuja?????neich oni sobie juz odpuszcza...bo wole Kwacha niz Glempa ktory nic nie robi tylko owieczki doi i poucza jak czesto maja sie bzykac i z jakim rezultatem prokreacyjnym!!! zakrzewski.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakrzewski.blox.pl ATEIZM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:56 Według biskupa ateizm odchodzącego prezydenta jest obcy większości Polaków. - W aspekcie ideowym nie mógł się więc identyfikować z narodem polskim, a to miało praktyczne skutki dla jego działalności w Polsce. A MNIE JEST OBC NIETOLERANCJA BISKUPOW I ICH SWIETOSZKOWATY BEŁKOT. I ICH DZIALANOSC NIESTETY MA TEZ PRAKTYCZNE NEGATYWNE SKUTKI W POLSCE! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars poczytajta sobie biskupki.... 21.12.05, 00:01 co narod o WAS mysli. Wy nawet juz nie nadazacie zz zmianami w swiecie. Z niedlugo wasz belkot i brak otwartych jasnych wypowiedzi bedzie mozna tylko do skansenu wlozyc. Wara nieroby od Pana Prezydenta Kwasniewskiego i kto Panu goclowskiemu dal prawo aby oceniac Prezydenta. Gdyby Chrystus dzis przyszedl na ziemie te dranie w czarnych kieckach powiesilyby go na krzyzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemniak Re: poczytajta sobie biskupki.... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:08 nie powołuj sie na Chrystusa jak masz tyle nienawisci w sercu oceniasz innych i uważasz się za lepszego, ale pamietaj, że to ostatni będa pierwszymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: ATEIZM IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 21.12.05, 12:18 A mi ze wszystkich postaw polityków wobec religii najblizsza jest wlasnie ta niestety odchodzacego Prezydenta!!! Na miare czasów. Szkoda tylko, ze w POlsce trzeba byc tak poprawnym politycznie i nie mozna mowic otwarcie co sie mysli na temat kleru jesli ma sie jakies ambicje polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata O co chodzi? IP: *.chello.pl 21.12.05, 00:04 Z tym własnie nurtem utożsamiała się zdecydowana "większość Narodu' panie biskupie bo inaczej nie zostałby pan Kwaśniewski wybrany na dwie kolejne kadencje i SLD nie wygrałaby tak zdecydowanie wyborów! Chcielismy demokracji to postępujmy w sposób demokratyczny! I SLD i Prezydent Kwaśniewski wybrani zostali przez Naród w wyborach demokratycznych i uczciwych a mniejszość była zdania przeciwnego i należy tak mówić a nie wymyślać jakieś niestworzone rzeczy! Większośc Narodu opowiedziała się i za SLD i panem Kwaśniewskim i taka a nie inna była prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maqik Re: O co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:21 "Według biskupa ateizm odchodzącego prezydenta jest obcy większości Polaków. - W aspekcie ideowym nie mógł się więc identyfikować z narodem polskim, a to miało praktyczne skutki dla jego działalności w Polsce." Z pewnością było by dobrze gdyby prezydent po wskazówki jeździł do Torunia a pierwsza dama fundacje prowadziła na rzecz dyrektora. Wówczas w ich ocenie byłby prezydentem wszystkich polaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemniak Re: O co chodzi? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:09 bo naród głupi jest jak juz ktos tam wyżej napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Był biskupem wielu biskupów... IP: *.mdw.onnet.us.uu.net 21.12.05, 00:08 To skandal , po dwu kadencjach zostawić kraj z 20 % bezrobociem, bez własnych banków , okradzionego i poniżonego przez sąsiadów, i mieć dobrą ocenę biskupów? Chłop pana wini , pan księdza , a nam wszystkim ...nędza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc katolik Re: to skandal IP: *.hrl.com 21.12.05, 00:21 co maja biskupi do oceniania prezydenta, nie zebym by zwolennikiem Kwasniewskiegoale , ale czy ktos prosil biskupow o ocene glowy panstwa, niech lepiej ocenia swojego pryncypala Glempa , ktory wlasnie jest skandalem dla Polski, marionetkowego urzednika papieskiego namaszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemniak Re: to skandal IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.05, 02:11 przeciez sami sobie artykułu w wyborczej nie napisali - GW ich zapytała, ale teraz to mi wszystko wyglada na prowokacje niestety Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Obłuda oceniła obłudę. 21.12.05, 00:22 Po czym biskupi wrócili do kochanków lub/i kochanek, a Kwaśniewski zeznawać do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr24zg [...] 21.12.05, 00:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś