Dodaj do ulubionych

co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i sensownie

• Gość: pirat Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:15
      luDZIe, za dużo pijecie...:)
    • Gość: teszu Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 213.199.197.* 12.01.06, 08:41
      Zadzwonić do pracy, wziąć urlop na żądanie i położyc się znowu spać.
      • Gość: Miś Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 83.238.11.* 12.01.06, 09:32
        A ja wlaśnie odszedłem z pracy i od jutra czekają mnie same cudne poranki bez
        wstawania, kiedy jeszcze ciemno.
        I kto ma najlepiej? :D
      • Gość: cookies Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.06, 09:37
        ...a wcześniej wypić kawę po irlandzku,czyli z advocatem.Dobry humor i optymizm
        na najblizsze godziny murowany.
    • at_work Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 09:41
      Wake Me Up When September Ends - Green Day
      Zamiast irytującego budzika.
    • stiria Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 09:44
      dobra muzyka, prysznic, kawa, papieros :-) Dzień Dobry
      • Gość: Olsacha Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:11
        Rytmiczna muzyka, 10 minut ćwiczeń i.. ciągła myśl, że jak wrócę, to się położę:))
    • Gość: ~tins Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:19
      No, ja mam duży problem z tym. Kiedyś lubiłam patent: szybka muzyczka,
      najlepiej jako budzik (wieża z timerem), szybki, ciepły prysznic, balsam do
      ciała o zapachu mandarynki, czyste, świeże ubranko i fru do pracy. Ale niestety
      odkąd mieszkam z chłopakiem wszystko sie pozmieniało: on wstaje póżniej, więc
      muza odpada, Pod prysznic sie przepychamy, potem walka o żelazko, suszarke itd.
      Wychodzimy spóźnienie, bo on się grzebie(zawsze prosze, żeby się spakował
      wieczorem, bezskutecznie. Wychodzimy spóżnieni, obrażeni na siebie i wściekli...
      • Gość: ferment Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.chello.pl 12.01.06, 15:42
        Gość portalu: ~tins napisał(a):

> No, ja mam duży problem z tym. Kiedyś lubiłam patent: szybka muzyczka,
        > najlepiej jako budzik (wieża z timerem), szybki, ciepły prysznic, balsam do
        > ciała o zapachu mandarynki, czyste, świeże ubranko i fru do pracy. Ale niestety
        >
        > odkąd mieszkam z chłopakiem wszystko sie pozmieniało: on wstaje póżniej, więc
        > muza odpada, Pod prysznic sie przepychamy, potem walka o żelazko, suszarke itd.
        >
        > Wychodzimy spóźnienie, bo on się grzebie(zawsze prosze, żeby się spakował
        > wieczorem, bezskutecznie. Wychodzimy spóżnieni, obrażeni na siebie i wściekli..
        > .
        Odbywasz jakś karę z tym chłopakiem/
        Za złe sprawowanie?
        jaki wyrok?
      • Gość: Ann Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.01.06, 10:44
        A ja przeciwnie - On wstaje troche wczesniej do pracy, ale budzik nastawia wczesniej by móc poprzytulac sie rano do mnie.. A jak juz sie tak przytula, właczy muzykę, to ja sie tez budze i jak on wstaje by isc pod prysznic to ja biegne do kuchni, by zrobic mu kanapki do pracy. Czasem moze nie chce mi sie wstac, ale on jest taki wzruszony, ze wstaje tylko by te kanapki zrobic, wiec ja lubie ten jego wdzieczny usmiech. A jak wstajemy i wychodzimy czasami razem to na parkingu zawsze długo sie żegnamy, zupełnie jakbysmy mieli sie długo nie widziec. I juz mam dobry dzien....
        Wszystkim takich poranków życze.
    • Gość: aga Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:37
      zamiast irytujacego dzwieku budzika ustawilam sobie w komorce piosenke "Szła
      dzieweczka do laseczka" wykonana przez moich ukochanych przyjaciól podczas
      jednej z naszych szalonych imprezek :) budze sie z usmiechem na mordzie!
      • Gość: Olsacha Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:20
        Dobrze jest położyć się wieczorem spać z myślą, że kolejny dzień będzie jeszcze lepszy od tego, który minął. :)
    • Gość: Ja Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:40
      Znaleźć ciekawą pracę, do której wstaje się i idzie się z przyjemnością (tak,
      tak, to żadna pomyłka). Poza tym w aucie włączyć dobrą muzykę i po 15 minutowej
      szybkiej przejażdżce już się nie chce spać. Nie są do tego potrzebne obrzydliwe
      papierosy (jak w ogóle można od tego dzień zaczynać? fuj!!!), flaszki czy inne
      trawki.
      • Gość: durikaa Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.shl.pl / 213.195.190.* 12.01.06, 11:51
        No ja zaczynam dzień od papierosa i kawy i jakos nie narzekam..
        Uwmielbiam palić choleraaaa. :(
        Tylko, że zamiast ie budzić jeszcze bardziej się zmulam.. :/
    • bri Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 11:57
      Zrobić kupę.
    • Gość: epona Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 195.33.129.* 12.01.06, 12:03
      Ja np ide rano na joge. potltorej godziny cwiczen rozciagajacych i
      pobudziajacych i mam naprawde mily poranek i nawet do pracy mi sie chce isc :))
    • Gość: kot_z-cheshire Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.icpnet.pl 12.01.06, 12:06
      "bŁogosławieństwo wiązankowe"
      2 kawy + papieros

Można jeszcze pofukać na pałętających się współmieszkańców...:)
    • Gość: IJ Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:11
      Jeszcze sobie trochę pospać :)
      • Gość: iś Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.kolonianet.pl 12.01.06, 14:30
        KAWA!!!
    • Gość: lilithh Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:36
      A ja sobie patrzę jak nasz syncio (lat 1 i 1/12) się rozkosznie przeciaga,
      ziewa i ... się zaczyna!
      Inspirujace :-)
      • Gość: ola Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.sm-rozstaje.pl 12.01.06, 14:53
        Najpierw sie myje, potem kawa ale nie na czczo, bo to szkodzi.
        Potem sprint do lazienki, goraczkowe ubieranie sie w ubrania ktorych nie trzeba
        prasowac i sprint na parking po samochod. Wstaje o 7:20, wychodze z domu 25
        minut pozniej.
        Ten pospiech sprawia ze jestem calkiem rozbudzona...
        • Gość: krokk Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:17
          Ja tez jestem zwolennikiem gimnastyki:

Głos z radia:- Czas na poranną gimnastykę.
          Jesteście gotowi?
          No, to zaczynamy!
          Góra-dół, góra-dół... A teraz druga powieka!!!
          • erba-mala-presto-cresce Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 14.01.06, 15:51
            *nieopanowany śmiech*
            a tak serio-wspolczuje ludziom ktorzy nie maja do siebie szacunku i doradzaja
            innym lub pisza o sobie , iz najlepiej z samego rana zajarac czy wypic %
            ja sama z rana wlaczam swoje ulubione radio czy plyte a potem robie swoje
            najulubiensze sniadaniko (kanapka z chleba razowego z serem) i przez kwadrans
            czytasm ksiazke ;]
    • Gość: Mikser Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 219.134.159.* 12.01.06, 15:47
      Ja codziennie rano przy muzyce z radia miksuje napoj owocowy (co tam jest pod
      reka - pomarancze, banany, jablka, truskawki itd) z kawalkami swiezego IMBIRU
      dla calej rodziny. Efekt imbiru - super!!! Obudzi Ciebie od razu i doda energi
      na caly dzien :)
    • yanuszka dla wytrwałych... 12.01.06, 16:11
      mój pomysł jest prosty, banalny wręcz.. jak jestem zabiegana przed sesją,
      wiadomo: zaliczenia, pisanie prac, różne inne dziwne zajęcia, relaksacyjne
      imprezy.. czyli ogólnie klimat taki, że się póżno chodzi spać, a czasami
      jeszcze później. najgorsze jest to, że czas biegnie jak szalony i niesposób go
      zatrzymać.

ja jednak mam na to pomysł...

codziennie rano nastawiam budzik na 6.03.. i nieważne czy mam do szkoły na 8.30
      czy na 10.00... 6.03 to wspaniała godzina, żeby sie obudzić i poleżeć,
      podrzemać sobie jeszcze.. godzinkę, dwie.. podelektować się czasem, który
      przecieka między plcami.. snuje się, tak jak moje myśli.. juz nie biegnie, lecz
      na chwilke jakby zwolnił.. 6.03 to czas, kiedy można się powoli przyzwyczajać d
      tego, że dzień się zaczyna.. bardzo powoli się zaczyna...

pozdrawiam śpiochów:)
    • Gość: Darian Zrobić siku i kupę! IP: 80.51.186.* 12.01.06, 17:46
      A potem pogimnastykować się, wykąpać się, zjeść śniadanko, napić się kawy,
      posłuchać przy tym wiadomości, odkopać auto ze śniegu i DO ROBOTY!!!
      A w robocie to już bajka! ;)
    • Gość: rally_psycho Minimum 10 minut biegu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 18:04
      Niestety teraz ślisko albo zmrożony śnieg
    • Gość: tabek Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.gdt.cust.seg.NET 12.01.06, 19:49
      Ja zawsze ustawiam sobie budzik na godz wczesniejsza, gdy mnie obudzi ustawiam
      zeby mnie obudzil za 10 min. Niewiarygodne ale te 10 min to jest dla mnie jak
      wiecznosc :) Pozniej prysznic, kawka i sniadanko i muzyczka :) Jak swieci
      slonko to odrazu chce sie wstawac :)
      • Gość: gosc Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.campus.unimaas.nl 12.01.06, 19:55
        mycie zebow a potem min 40 min biegu (czasem zastapione godzinnym plywaniem) -
        ustawia nie tylko na przedpoludnie ale do poznego wieczora

polecam
        • Gość: tullia Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.06, 23:13
          ten forumowy wątek był tematem dyskusji na zajęciach u mnie na uczelni :)
          zajęcia poświęcone były magii, myśleniu magicznemu itp.
          "rytuały poranne" jako magiczne zaklęcia :)
    • Gość: jeden z wielu Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 80.51.233.* 12.01.06, 19:55
      fajny temat, co zrobic by dzień był udany?
    • Gość: jeden z wielu Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 80.51.233.* 12.01.06, 20:02
      wiecie co ja robie? budze się i sprawdzam czy jeszcze moje serce bije, to mnie
      wtedy uspokaja, banalne prawda, ale gdy kładziesz sie nie wiedząc czy
      wstaniesz...
      • Gość: Maciek Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:54
        Poprostu piekne jest zycie 16 latka! Budze sie i pisze do dziewczyny: Witaj
        malenstwo! A w 1sek pozniej okazuje sie ze moje kochanie w tej samej sek
        wstalo! I poprostu usmiech od ucha do ucha!Albo wstaje i czytam 20smsow od
        dziewczyny i zaczynam sie z kazdym coraz bardziej usmiechac! A potem czesc nr2!
        Leeewa noga! (zabobony smierdza!) Praawa noga i 45minut jogi! Poprostu 8godzin
        w szkole to pestka! wkoncu to 8 godzin z moim kochaniem:*
        • Gość: kasia Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.01.06, 22:17
          a z ta medytacja?? to mozna jej sie samemu nauczyc?? na czym t polega?? bo
          jsli chodzi o modlitwe to ja placze :(( jestem chyba nadwrazliwa szczegolnie po
          ym jak rzucil mnie chlopak
    • Gość: pontebello Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:27
      Liturgia Godzin + kawa.
    • Gość: misiek Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:34
      Po pierwsze, wstać wcześnie. Tak koło piątej rano. Masz wtedy radosne uczucie bycia samemu, którwego nie doświadczysz za dnia nigdy. Mózg przez te kilkadziesiąt minut pracuje czysto tylko nad planem dnia. Zimą wstawanie wcześnie jest trudne, bo generalnie wstawanie przed świtem jest sprzeczne z naturą i nie poprawia nastroju. Za to latem godzina piąta - najczystsze powietrze, najpiękniej pachnie, nawet w centrum miasta. Pataki śpiewają tylko o świcie (za dnia krzyczą ze strachu). Najpiękniejsza pora dnia.
      Kolejna sprawa to śniadanie. Zrób sobie śniadanie jakie lubisz (syte angielskie albo lekkie kontynentalne z jedną bułeczką). Ale niech wszystko będzie smaczne i świeże, nie zmuszaj się do czerstwego chleba, bo ci go szkoda wyrzucić.Jeśli koniecznie chcesz go zjeść, to rozbij dwa jajka, zamocz kromki na chwilę, kiedy już w tym jajku zmiękną, na patelnię. A potem do tego dżem. Albo żółty ser roztopiony, wedle uznania.
      Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem. Albo herbata z sokiem. Albo espresso. Co lubisz. Usiądź jak człowiek przy stole, zjedz poczytaj książkę. Nie gazetę, książkę, na którą normalnie nie masz czasu. Jeśli czasu Ci na to śniadanie i książkę nie starczy, nawet dziesięć minut wystarczy. Chodzi o sam fakt, że robisz coś dla siebie - dobre śniadanie, czytasz to co lubisz. I masz wielką satysfakcję.
      Nie nalezy robić rano wszystkiego, co się lubi.
      Ja jestem palaczem, lubię palić ale zaprzestałem palenia przed śniadaniem i kąpielą. Bo się człowiek zamula i nie myśli.
      Jestem też zapalonym graczem, ale nigdy nie zaczynam dnia od gry, bo tracę poranek.
      Czasem odrabiam zeległości w pracy, ale tylko te, które sprawiają przyjemność (akurat mam to szczęście i niektóre moje zadania należą do przyjemnych).
      Podsumowując - Wstań godzinę wcześniej niż zwykle i zrób coś dla siebie i po swojemu.
      pozdrawiam
      Znaną wszystkim piosenkę "Jak dobrze wstać skoro świt" napisał Jonasz Kofta, który ponoć nie wstawał z łóżka przed dwunastą...

• Gość: rally_psycho Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 23:08
        Widzę, że sensowni ludzie też się tu wypowiadają. Cheers!
    • Gość: ... Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:58
      długa prosta do noska i powracam zdobywać świat
    • cioccolato_bianco Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 23:24
      ciepla kapiel, dobre sniadanie, pachnaca kawa i gazeta. albo.. sex:)
      • inez_24 Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 23:27
        w milym nastroju i ladnej oprawie-pobzykac sie...
    • jestem-tutaj Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 13.01.06, 00:51
      Świetny wątek EBIE!

Osobiście każdego ranka cierpię niewyobrażalane katusze (chyba wszyscy
      niskociśnieniowcy rozumieją ten ból). Ale jeśli ustawiony na drzemkę telefon
      dzwoni po raz drugi, trzeci, czwarty... a ja nadal leżę (!) to zaczynam
      wyobrażać sobie, jak biegnę na tramwaj (nie znoszę tego, zwłaszcza gdy pomyślę,
      że ktoś z okna co rano może mnie na przykład obserwować w tym komicznym
      maratonie) Jeśli to nie działa i nadal mam ochotę schować się pod kołdrę, to
      wyobrażam sobie minę szefa (skutkuje od razu!)

Potem wędruję poomacku do łazienki (zwykle macam ściany bo inaczej bym nie
      trafiła) I tu ... cudowna, sprzyjająca mi rzecz - kabina prysznicowa i
      małowatowe żarówki! Kiedyś miałam wstrętną wannę, pochlapaną po prysznicu
      podłogę i jarzącą się na całego żarówę, a to nie wprowadzało mnie w dobry
      nastrój.

Nastepnie w kuchni czeka na mnie zestaw dobrego humoru: toster, radio i kilka
      gatunków herbat!

I jeszcze coś.....

Przypomina mi się ostatnie , smutne wydarzenie. Z dalekiego kręgu znajomych,
      pewna dziewczyna straciła w wypadku chłopaka. Dowiedziałam sie o tym wychodząc
      z pracy. Zazwyczaj opuszczając budynek czułam się zmęczona, zestresowana, bez
      życia. I wtedy pomyślałam sobie:
      Ludy!!! Czym ja się przejmuję??? Że praca nie taka jak trzeba??? To może kiedyś
      będzie inna!!! Ale mam dwie nogi, dwie ręce. Widzę nad sobą niebo i słońce.

Wszyscy unikamy tematu śmierci. A jednocześnie każdy z nas ma dylemat, jak
      rozpocząć jeden mały dzień. I okazuje się, że wystarczy po prostu CIESZYĆ SIĘ
      samym porankiem i jego istnieniem! Cieszyć się bo... JESTEM!

MILYCH PORANKÓW MOI DRODZY
      Bez dragów, procentów i innych śmieciuchów :))))

• Gość: Marcin Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 212.160.234.* 13.01.06, 08:44
        Ja też mam niskie ciśnienie i wstawianie rano jest dla mnie prawdziwą katorgą,
        radio budzi mnie o 6.00, potem 6.05 telefon, a ja i tak wstaje 6.15 i jestem jak
        zombii, wg. jedynym słusznym rozwiązaniem na dobry dzień jest spać do oporu
        ( optymalną godziną jest tu 12.00 ), wstwawanie o świcie jest dobre dla zboczeńców.
        • Gość: Magdzia Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.pl / *.energoprojekt.pl 13.01.06, 15:06
          Tylko wstawanie po 12.00 mija sie z celem. Nie ma sensu juz sie przebierac z
          pizamy albo słać łóżka bo niedługo zaczyna sie noc. Proponuje nie wstawac wcale
          • Gość: Marcin Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:49
            No myślę,że Madzia ma racje :-)
          • Gość: p_gosia Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.chello.pl 16.01.06, 19:10
            ja tak czasem robie.. :P
    • jaceq Szybkim numerkiem !!! /nt 13.01.06, 16:14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka