Dodaj do ulubionych

Co mi się podoba w Polsce?

07.11.02, 16:37
Wszyscy narzekają, jak to u nas szaro, smutno, biednie i ogólnie źle. Wszyscy
marudzą. Narzekanie to podobno nasza narodowa cecha. Zmieńmy to. Może jednak
jest coś, co można pochwalić, w Polsce i Polakach.
Uwaga! Wymień 5 rzeczy, które podobają Ci się w naszym kraju. Najciekawsze
wypowiedzi nagrodzimy naszym kultowym kubkiem.

Dowiedz się też, co sądzą o tym inni. Słuchaj Trójki w poniedziałek, 11
listopada, między 6.00 a 9.00 rano.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 16:46
      aż 5?
      trudno będzie i to nie z powodu wrodzonej cechy Polaków, czyli permanentnego
      narzekania, ale z powodów obiektywnych - łatwiej wymienić 5 rzeczy, które mi
      się nie podobają: chamstwo, głupota, nieliczenie się z innymi....... brrrrr
      ale wśród pozytywów może
      .....
      myslę
      .....
      myślę
      .....
      myślę
      .....
      myślę
      1. krajobraz i zabytki (ale te ostatnie coraz bardziej zniszczone....)
      myślę
      .....
      2. literatura
      .....
      3.Stanisław Lem
      4. Janusz Gajos
      5. Grzegorz Turnau

ufffff, udało się

......
      • Gość: mark Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 18:27
        alez ty jestes głupia ...
        No ale ciesze sie, że Grześ Tobie sie podoba ::))))
        • chetamara Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 19:43
          w Polsce podoba mi sie to ze jest jeszcze naprawde stylowo - czyli jestesmy
          tak orginalni ze nijak nas nie mozna podrobic i to mi sie wlasnie podoba
          wszystkie + i - tylko mnie w tym utwierdzają
          • Gość: xxx Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 01.12.02, 00:22
            Co mi się ( nie ) podoba w Polsce? ...hmmm
            - pomazane bloki jakimiś bazgrołami
            - hamstwo na każdym kroku
            - zero zainteresowania zwierzętami w schroniskach
            - bandziory ( boję się wyjść wieczorem na dwór )
            - całkowicie niepotrzebne zmiany w oświacie - gimnazja
            to wszystko naprawde jest "cudowne"
            • Gość: czapski "hamstwo" jest straszne IP: utp.:* / 10.10.9.* 03.05.03, 19:44
            • Gość: goldi Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 02:13
              Gość portalu: xxx napisał(a):

> Co mi się ( nie ) podoba w Polsce? ...hmmm
              > - pomazane bloki jakimiś bazgrołami
              > - hamstwo na każdym kroku
              > - zero zainteresowania zwierzętami w schroniskach
              > - bandziory ( boję się wyjść wieczorem na dwór )
              > - całkowicie niepotrzebne zmiany w oświacie - gimnazja
              > to wszystko naprawde jest "cudowne"
              A same bloki to juz ci sie pewnie podobaja co?
          • Gość: przystojny Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.02, 15:57
            1. polska serdecznosc i goscinnosc

2. Zakopane, Szklarska Poreba, Karpacz

3. nasza umiejetnosc zabawy, rozrywki, umiejetnosc rozkoszowania sie wszystkim

4. prawdziwe polkie WESELA

5. Reksio, Pan Kracy i Tik Tak, oraz Fasolki

6. Polskie kiszone ogorki i kiszona kapustka no i oczywiscie grzybobranie

7. Polka Wigilia, rodzinnosc i cieplo

8. Polska szczerosc i marudzenie - sto razy lepsze od niemieckiego chlodu,
            brytyjskiej zamknietosci i porzadkowosci i francuskiej dyplomacji

No wiec bracia i siotry zyc i nie umierac !! ;-)))
      • retal no niezle 08.11.02, 14:20
        he he - dobry temat jak na fory...
        jakby to ująć...
        wszędzie bida aż piszczy, ale każdy twierdzi że zarabia 2 - 2 i pół tysiąca...
        tylko żeby się pochwalić, że jest lepszy... ciekawe, ciekawe...
        podoba mi się wyobraźnia polaków - żaden inny naród nie jest takim
        optymistycznym pesymistą
        pozdrawiam
      • Gość: Dante Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.gryfice.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 19:54
        No wiec tak 5 rzeczy?Hmm...dobra :
        1.Kobiety-najpiekniejsze na swiecie
        2.Kuchnia-hmmm bigos hmmm mielone hmmmmm rozkosz dla podniebienia,i schowac
        hamburgery
        3.nasza Zlota POLSKA Jesien
        4.sejm-to co sie dzieje jest fantastyczne,przynajmniej nie nudno,choc wiesc
        idzie na swiat ale co tam :)
        5.hmm...nad tym dlugo myslalem i nic nie wymyslilem wiec rzecz 5 to ponownie
        Kobiety ;)
      • Gość: Obi Wan Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.11.02, 08:42
        W Polsce podoba mi sie:

- korupcja na kazdym szczeblu a co za tym idzie dyskryminacja np. w staraniach
        o prace gdzie np. glupsi czy mniej wykwalifikowani sa kierownikami tych
        naprawde wykwalifikowanych i ktorzy maja cos do przekazania
        - bezrobocie
        - polityka spoleczna i opieka panstwa nad szarym obywatelem
        - galopujaca bieda i glodujace dzieci na prowincjach, zwlaszcza na terenach po
        PGRowskich
        - zarobki proporcjonalne np. do wynajmu mieszkan i wszelkiego standardu
        zyciowego
        - specjalne rujnowanie kraju na rzecz Unii przez co stajemy sie ich rynkiem
        zbytu i w tym celu niszczymy wlasny przemysl i szerzymy sobie bezrobocie na
        rzecz tego by zachod zyl lepiej
        - chec Polski do sprzedania ziem glownie Niemcom co sa naszymi przyjaciolmi i
        nas chetnie za uszy ciagna do Unii ... ciekawe po co no nie? Do tego brak
        regulacji w sprawie ziem nabytych po 1945 r. i oficjalnego aktu pokoju miedzy
        strona Polska a Niemiecka bo na serio do dzis nie podpisalismy z nimi
        oficjalnego pokoju a co za tym idzie bedzie po wejsciu do Unii obowiazywac nas
        ustalenie wersalskie z 1937 roku (???)

i wiele wiele innych rzeczy ktore aby wymienic musialbym tu pisac przez dobe.
        Ogolnie Polska od 1989 roku pracuje systematycznie na to by stracic prawo bytu

THE END
        • Gość: Art Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 12:33
          Gość portalu: Obi Wan napisał(a):

> W Polsce podoba mi sie:
          >
          > - korupcja na kazdym szczeblu a co za tym idzie dyskryminacja np. w
          staraniach
          > o prace gdzie np. glupsi czy mniej wykwalifikowani sa kierownikami tych
          > naprawde wykwalifikowanych i ktorzy maja cos do przekazania
          > - bezrobocie
          > - polityka spoleczna i opieka panstwa nad szarym obywatelem
          > - galopujaca bieda i glodujace dzieci na prowincjach, zwlaszcza na terenach
          po
          > PGRowskich
          > - zarobki proporcjonalne np. do wynajmu mieszkan i wszelkiego standardu
          > zyciowego
          > - specjalne rujnowanie kraju na rzecz Unii przez co stajemy sie ich rynkiem
          > zbytu i w tym celu niszczymy wlasny przemysl i szerzymy sobie bezrobocie na
          > rzecz tego by zachod zyl lepiej
          > - chec Polski do sprzedania ziem glownie Niemcom co sa naszymi przyjaciolmi
          i
          > nas chetnie za uszy ciagna do Unii ... ciekawe po co no nie? Do tego brak
          > regulacji w sprawie ziem nabytych po 1945 r. i oficjalnego aktu pokoju
          miedzy
          > strona Polska a Niemiecka bo na serio do dzis nie podpisalismy z nimi
          > oficjalnego pokoju a co za tym idzie bedzie po wejsciu do Unii obowiazywac
          nas
          > ustalenie wersalskie z 1937 roku (???)
          >
          > i wiele wiele innych rzeczy ktore aby wymienic musialbym tu pisac przez dobe.
          > Ogolnie Polska od 1989 roku pracuje systematycznie na to by stracic prawo
          bytu
          >
          > THE END
          A przed 1989 to bylo swietnie i sprawy szly w dobra strone ... prawda?
    • Gość: ekstra Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.stacje.agora.pl 07.11.02, 17:15
      Najbardziej w Polsce podoba mi się moja żona.
      • maretina Re: Co mi się podoba w Polsce? 04.04.03, 09:21
        Gość portalu: ekstra napisał(a):

> Najbardziej w Polsce podoba mi się moja żona.
        szczesciara!:)
    • Gość: fanka Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.server.lan.at 07.11.02, 17:21
      Ja chyba nie bede miala klopotow :) Mam nadzieje, ze nie tylko dlatego, ze
      (CHWILOWO!) nie ma mnie w kraju i przemawia za mna zwykla tesknota.

1. Polacy jak narod - niezwykle spontaniczne i radosne osoby. Niezapomniane
      wieczory (i ranki), wyjazdy, przygody - cos o czym wiele narodowosci nie ma
      pojecia. Dla wiekszosci codziennosc to praca, TV i zorganizowane wycieczki
      latem. My dzieki naszej wyobrazni i spontanicznosci nie znamy granic.

2. Nasze duma i buta narodowe.

3. Miejsca typu budka z zapiekankami pod Palacem Kultury, dzielnicowe budki z
      piwem, okoliczne "pijaczki" zwracajace sie do Pan per "krolowo". Totalny
      folklor!!!

4. Domowe mamine zupy: pomidorowa, ogorkowa, grzybowa. Az mi slinka cieknie...

5. Osiecka, Mlynarski, Kofta - nigdzie indziej:)

Ale sie rozmarzylam... Moge tak w nieksonczonosc!!!

Pozdrawiam.
      • Gość: hu_go Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: proxy / *.pg.com 07.11.02, 17:32
        oj widze ze fank ze laczysz sie z Austrii. Spedzilem tam ostatni rok, przezylem
        ciakwe zderzenie z austriacka kultura i moze dlatego wymienie przymioty
        odrobine podobne do przymiotow wyienionych przez przedmowczynie:
        1. nieprzewidywalnosc
        2. ped do zmiany
        3. rubaszne poczucie humoru
        4. "nieuporzadkowanie budowlane" - wspomniane budki z zapieknakami itp
        5. ambicja - slynne "Co... ja nie zrobie!!!???"

A wymeniac mozna duzo wiecej. Ale mialo byc 5 to jest 5 :-)
      • Gość: MARGARET Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: 19.43.208.* 30.04.03, 17:56
        MNIE PODOBAJA SIE WSPOMNIENIA Z DAWNYCH LAT. WRACAM DO NICH I WSPOMINAM
        WSZYSTKO CO BYLO PIEKNE. TERAZ CZASEM ODWIEDZAJAC POLSKE CZUJE, ZE NAWET
        POWIETRZE PACHNIE INACZEJ. CHCE DOGONIC STRACONY CZAS. MOJ UKOCHANY OJCIEC
        TAM JEST. PRZECHADZAJAC SIE UL HOZA W WARSZAWIE, GDZIE PROWADZIL SWOJ MALY
        SKLEP ,CZUJE, JAKBY JEGO SPIRIT UNOSIL SIE WLASNIE TAM. WRACAM DO TAMTYCH
        LAT. KOCHAM STARE MIASTO, KRAK. PRZEDMIESCIE. CHCIALABYM , ABY TE LATA
        WROCILY. WSPOMINAM JE Z ROZZEWNIENIEM. I TAK JAK NIEMEN KIEDYS SPIEWAL' MAM
        TAK SAMO JAK TY, MIASTO MOJE A W NIM..." I CHOC ZAWIODLAM SIE NA WIELU
        LUDZIACH, KEIDY BYLAM W TZW "POTRZEBIE" TO NIE PRZESZKADZA MI TO W KOCHANIU
        STARYCH KATOW MOJEGO DZIECINSTWA.
    • czesia Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 17:56
      Polska zlota jesien i ulanska fantazja
      • Gość: Ramzes:) Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.02, 18:29
        1. Spontanicznosc i otwartosc ludzi.
        2. Umiejetnosc rozmowy
        3. Krajobray i zabytki
        4. Spokoj
        5. Tomasz Stockinger

ramzes:)
        • Gość: SŁAWOMIR BINIEK Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 14:47
          to prawda że jest źle i lepiej nie będzie, ale jak mawiał św. Franciszek z
          Asyżu do swoich kwiatków i innych pszczółek: "NIE MA CO ROZPACZAĆ TRZEBA TO
          PRZYJĄĆ"

POZDRAWIAM TRÓJKĘ!
      • Gość: dodo Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: 209.226.65.* 07.11.02, 18:30
        cmentarze
        paczki z roza w krakowie
        oscypki
        snobizm na kulture/intelektualizowanie
        koledy
        • Gość: kola Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.abo.wanadoo.fr 07.11.02, 23:04
          Rosol
          • Gość: Andree Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: 212.244.164.* 09.11.02, 10:08
        • gomulakrafal Re: Co mi się podoba w Polsce? 08.11.02, 12:51
          wystarczą ci trzy wizyty w tygodniu u specjalisty i bedzie z toba wszystko ok.

• Gość: aniqqo Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: 80.48.246.* 08.11.02, 15:39
          1. trójka
          2. trójka (dziennikarze-pan Marek,pan Kuba i cała reszta)
          3. trójka i prawie całe społeczeństwo (bez samoobrony)
          4. trójka i smaczne jedzenie (pomidorowa,pierogi,bigos,sernik)
          5. trójka i mazury,bieszczady a nawet śląsk
          6. trójka i śnieg zimą,skowronki wiosną,upał latem i plucha jesienią
          7. trójka i Anna Maria Jopek,Myslovitz
          8. trójka i ja też jeste fajna
      • Gość: Kraken Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.ipt.aol.com 07.11.02, 19:24
        czesia napisała:

> Polska zlota jesien i ulanska fantazja
        -Kr. Jesien w Nowej Anglii jest stokroc piekniejsza od tej "cepeliowskiej"-
        takich kolorow jesieni jak tu nie ma w calej Ameryce(moze z powodu niemal 100%
        lisciastego drzewostanu)
        "Ulanska" fantazje niedaleko zaprowadzila te Polske(moze bys tak wymienila
        przyklady tej "fantazji"-bo mnie poza pijanstwem i Samosierra NIC nie
        przychodzi do glowy-zreszta pod Samosierra szwadron byl tak pijany,ze nie
        bardzo "jarzyl" o co wlasciwie chodzi-ale jako jedyni uczestnicy nocnej balangi
        potrafili sie nasi utrzymac w siodle,stad powiedzenie"pijany jak Polak")Zreszta
        zapewniam,ze inne narody maja wcale nie mniejsza fantazje-moze tylko bardziej
        odpowiedzialna od przyslowiowo polskiego "jakos to bedzie",wyzanajac zasade-"he
        who fights and runs away,lives to fight another day"
        A poza tym ...co mi sie najbardziej podoba.....mysle kurcze....jeszcze
        mysle....WIEM-to ze nie musze juz w Polsce mieszkac!!!!I
        znosic "wielkopanskich" humorow roznych nuworyszow i urzedasow,niebosieznej
        pychy koscielnych sepow(chociaz..przepraszam tu sepy-one sa wielce
        pozyteczne,czego nie sposob powiedziec o kosciele),nie musze przejmowac sie
        prostytuowaniem sie politykierow zarowno z lewa,jak i z prawa oraz ignorancji
        takoz arogancji Samejbrony,czy innych LPRakow.
        Nawet jak sie okazuje juz nawet slynnej(nieslusznie zreszta) polskiej wodce
        wierzyc nie mozna czytajac jak to "obrotni" byznesmeni "uszlachetniaja" ten
        trunek-aha-piwo jest jednak nadal lepsze od amerykanskiego,no i ten
        slynny "Czar Pegeeru",czy "Usmiech Soltysa"-nie takieeegooo winka tutaj raczej
        nie ma-to chyba byloby wsio "w tem tymacie"-jak mawial swego czasu pewien
        elektrykier z Zydowka w klapie
        • alfalfa Re: Co mi się podoba w Polsce? 08.11.02, 12:30
          Miało być "co się podoba" a nie "dlaczego wyemigrowałem", po cholerę piszesz w
          tym wątku? Nie rozumiesz o czym jest? Załóż własny, nie umiesz?
          • Gość: rettermann Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.proxy.aol.com 05.08.03, 21:04

dokladnie tak alfalfa,piszcie ludzie co sie podoba a nie dlaczego opusciliscie
            kraj(tak jak ja).Co jest OK?,

1.polskie boze narodzenie(koledy).
            2.kuchnia polska.
            3.bajm,perfekt,lombard,lady pank.....,muzyka lat 80-tych jak i obecna.
            4.polski baltyk i gory.
            5.polska tradycyjna rodzina(tam gdzie jeszcze istnieje).
            6.kobiety!!!.
            7.pomimo wszelkich roznic(ile ich jest wszyscy wiemy)trzymanie sie razem w
            naprawde trudnych chwilach.
            8.spontanicznosc.
            9.10.11......................
            NIEPODOBA MNIE SIE" B Y D L O" W TEJ CHWILI JUZ NA KAZDYM KROKU JEEZELI WIECIE
            CO MAM NA MYSLI?.
        • Gość: igb Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: RDGINFAPROX* / 195.152.54.* 09.11.02, 14:05
          stad powiedzenie"pijany jak Polak")
          jest tez powiedzenie pijany jak irlandczyk, pijany jak szwed,
        • Gość: VOLSKI Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.tnt54.nyc3.da.uu.net 09.11.02, 21:13
          HEJ KRAKEN!!!
          Jestes cienias po prostu !
          Ja mieszkam w Nowej Anglii juz 22 lata i znam jak wyglada jesies tuaj. Ale Ty
          mijasz sie z tmatem bo chcesz sie czyms pochwalic , bo masz kompleksy Polonusa
          co mu kopara wisi od usmiechu na widok spotkanego Amerykanina. Czym chcesz
          jeszcze usprawiedliwic swoj pobyt w USA ,nieszczesniku ,po co chwalisz sie tym
          swoim watpliwym angielskim , po co wchodzisz na polskie strony ?
          Szkoda gadac !
          PS.
          Wyobrazam sobie jaki musisz byc dumny z siebi biedaku, kiedy w POLSCE ktos nie
          bardzo rozumie ciebie gdy sie odzywasz po angielsku , np:KWIACIARKA.
          GUB SIE FRAJERZE !!!
          • Gość: rettermann Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.proxy.aol.com 05.08.03, 21:09
            Gość portalu: VOLSKI napisał(a):

> HEJ KRAKEN!!!
            > Jestes cienias po prostu !
            > Ja mieszkam w Nowej Anglii juz 22 lata i znam jak wyglada jesies tuaj. Ale Ty
            > mijasz sie z tmatem bo chcesz sie czyms pochwalic , bo masz kompleksy Polonusa
            > co mu kopara wisi od usmiechu na widok spotkanego Amerykanina. Czym chcesz
            > jeszcze usprawiedliwic swoj pobyt w USA ,nieszczesniku ,po co chwalisz sie tym
            > swoim watpliwym angielskim , po co wchodzisz na polskie strony ?
            > Szkoda gadac !
            > PS.
            > Wyobrazam sobie jaki musisz byc dumny z siebi biedaku, kiedy w POLSCE ktos nie
            > bardzo rozumie ciebie gdy sie odzywasz po angielsku , np:KWIACIARKA.
            > GUB SIE FRAJERZE !!!
            SLOWA UZNANIA I PODZIEKOWANIA DLA CIEBIE DOBRZE TO UJOLES.
        • quba Re: Co mi się podoba w Polsce? 03.01.03, 14:10
          Gość portalu: Kraken napisał(a):

> czesia napisała:
          >
          > > Polska zlota jesien i ulanska fantazja
          > ***************
          > -Kr. Jesien w Nowej Anglii jest stokroc piekniejsza od tej "cepeliowskiej"-
          > takich kolorow jesieni jak tu nie ma w calej Ameryce(moze z powodu niemal
          100%
          > lisciastego drzewostanu)
          > "Ulanska" fantazje niedaleko zaprowadzila te Polske(moze bys tak wymienila
          > przyklady tej "fantazji"-bo mnie poza pijanstwem i Samosierra NIC nie
          > przychodzi do glowy-zreszta pod Samosierra szwadron byl tak pijany,ze nie
          > bardzo "jarzyl" o co wlasciwie chodzi-ale jako jedyni uczestnicy nocnej
          balangi
          >
          > potrafili sie nasi utrzymac w siodle,stad powiedzenie"pijany jak Polak")
          Zreszta
          >
          > zapewniam,ze inne narody maja wcale nie mniejsza fantazje-moze tylko bardziej
          > odpowiedzialna od przyslowiowo polskiego "jakos to bedzie",wyzanajac zasade-
          "he
          >
          > who fights and runs away,lives to fight another day"
          > A poza tym ...co mi sie najbardziej podoba.....mysle kurcze....jeszcze
          > mysle....WIEM-to ze nie musze juz w Polsce mieszkac!!!!I
          > znosic "wielkopanskich" humorow roznych nuworyszow i urzedasow,niebosieznej
          > pychy koscielnych sepow(chociaz..przepraszam tu sepy-one sa wielce
          > pozyteczne,czego nie sposob powiedziec o kosciele),nie musze przejmowac sie
          > prostytuowaniem sie politykierow zarowno z lewa,jak i z prawa oraz ignorancji
          > takoz arogancji Samejbrony,czy innych LPRakow.
          > Nawet jak sie okazuje juz nawet slynnej(nieslusznie zreszta) polskiej wodce
          > wierzyc nie mozna czytajac jak to "obrotni" byznesmeni "uszlachetniaja" ten
          > trunek-aha-piwo jest jednak nadal lepsze od amerykanskiego,no i ten
          > slynny "Czar Pegeeru",czy "Usmiech Soltysa"-nie takieeegooo winka tutaj
          raczej
          > nie ma-to chyba byloby wsio "w tem tymacie"-jak mawial swego czasu pewien
          > elektrykier z Zydowka w klapie

NAJBARDZIEJ MI SIE PODOBA W POLSCE TO ZE CIEBIE KRAKAUERZE TUTAJ NIE MA I MAM
          NADZIEJE - NIGDY NIE BEDZIE !!!!
        • Gość: goldi Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 02:21
          Gość portalu: Kraken napisał(a):

> czesia napisała:
          >
          > ***************
          > -Kr. Jesien w Nowej Anglii jest stokroc piekniejsza od tej "cepeliowskiej"-
          > takich kolorow jesieni jak tu nie ma w calej Ameryce(moze z powodu niemal
          100%
          > lisciastego drzewostanu)
          > "Ulanska" fantazje niedaleko zaprowadzila te Polske(moze bys tak wymienila
          > przyklady tej "fantazji"-bo mnie poza pijanstwem i Samosierra NIC nie
          > przychodzi do glowy-zreszta pod Samosierra szwadron byl tak pijany,ze nie
          > bardzo "jarzyl" o co wlasciwie chodzi-ale jako jedyni uczestnicy nocnej
          balangi
          >
          > potrafili sie nasi utrzymac w siodle,stad powiedzenie"pijany jak Polak")
          Zreszta
          >
          > zapewniam,ze inne narody maja wcale nie mniejsza fantazje-moze tylko bardziej
          > odpowiedzialna od przyslowiowo polskiego "jakos to bedzie",wyzanajac zasade-
          "he
          >
          > who fights and runs away,lives to fight another day"
          > A poza tym ...co mi sie najbardziej podoba.....mysle kurcze....jeszcze
          > mysle....WIEM-to ze nie musze juz w Polsce mieszkac!!!!I
          > znosic "wielkopanskich" humorow roznych nuworyszow i urzedasow,niebosieznej
          > pychy koscielnych sepow(chociaz..przepraszam tu sepy-one sa wielce
          > pozyteczne,czego nie sposob powiedziec o kosciele),nie musze przejmowac sie
          > prostytuowaniem sie politykierow zarowno z lewa,jak i z prawa oraz ignorancji
          > takoz arogancji Samejbrony,czy innych LPRakow.
          > Nawet jak sie okazuje juz nawet slynnej(nieslusznie zreszta) polskiej wodce
          > wierzyc nie mozna czytajac jak to "obrotni" byznesmeni "uszlachetniaja" ten
          > trunek-aha-piwo jest jednak nadal lepsze od amerykanskiego,no i ten
          > slynny "Czar Pegeeru",czy "Usmiech Soltysa"-nie takieeegooo winka tutaj
          raczej
          > nie ma-to chyba byloby wsio "w tem tymacie"-jak mawial swego czasu pewien
          > elektrykier z Zydowka w klapie
          Popieram panska wypowiedz w 100%!
      • Gość: reveller Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.proxy.aol.com 02.02.03, 02:25
        czesia napisała:

> Polska zlota jesien i ulanska fantazja

GDYBYS ZOBACZYLA NP. NEW HAMPSHIER JESIENIA TO NASZA ZLOTA POLSKA JESIEN
        JEST SUPER TYLKO DLA TYCH CO NIGDZIE POZA POLSKA JESIENIA NIE BYLI
        • maretina Re: Co mi się podoba w Polsce? 04.04.03, 09:27
          Gość portalu: reveller napisał(a):

> czesia napisała:
          >
          >
          > GDYBYS ZOBACZYLA NP. NEW HAMPSHIER JESIENIA TO NASZA ZLOTA POLSKA JESIEN
          > JEST SUPER TYLKO DLA TYCH CO NIGDZIE POZA POLSKA JESIENIA NIE BYLI
          bywalam jesienia i latem w roznych krajach. i podzielam zdanie czesi. nie
          mozesz zrozumiec, ze kazdemu moze co innego sie podobac?
          baw sie dobrze w new hampshire, my sobie pojedziemy w nasze gorki:P
    • Gość: brum_brum Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.hfx.eastlink.ca 07.11.02, 19:06
      - prymitywne rynki - gdzie moge sobie kupic pospolity bob ( nawet gotowany)
      - kamienne bruki na ulicach i przekupki sprzedajace kwiaty (groszki pachnace)
      - ceglane & marmurowe kamienniczki miejskie (tylko sa takie w Gdansku)
      - tradycyjne koscioly a obok nich bogate i kolorowe cmentarze, (nie wliczajac w
      ten biznes ksiezy..br.br..brrrrrrr)
      - malarstwo ( obraz nabyty prosto od artysty)...........i oczywiscie serniczek
      zapiekany rownoczescie z makiem......ha..ha...ha...pozdrawiam was przez dziurke
      od klucza..........brum_brum
      • Gość: dodo Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: 209.226.65.* 07.11.02, 19:24
        Gość portalu: brum_brum napisał(a):

> - malarstwo ( obraz nabyty prosto od artysty)...........

polecam takie kupowanie na kubie - wysmienita sztuka (zwlaszca grafika), ceny
        bardzo ok (a moze jeszcze bardziej :-D) no i to poczucie wspomagania tworcy
        (kultury?)w tym kompletnie surrealistycznym kraju :-)
        sorry za wtred do watku, moze mimo wszystko to nie jest az tak odlegle jedno od
        drugiego, kto wie...
        • Gość: brum_brum Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.hfx.eastlink.ca 07.11.02, 20:28
          Gość portalu: dodo napisał(a):

> Gość portalu: brum_brum napisał(a):
          >
          > > - malarstwo ( obraz nabyty prosto od artysty)...........
          >
          > polecam takie kupowanie na kubie

- wprost przeciwnie, dzieki za info. Kuba to nasz "Ciechocinek", staram sie
          jezdzac tam skrocic nasza zime .........i oczywiscie nabyc ciekawe
          obrazy.......kocham tamtejszych "biednych" artystow, ktorzy za to maja "bogate"
          serca i interesujacy talent. Co do polskich malarzy, to tez staram sie Ich
          wspierac,.....kocham konie Z.A.........kaszubskie pejzarze...W.B.......etc..etc.

Pozdrawiam i jak masz wiecej info. dla mnie to prosze napisz....thanks in
          advance..brum_brum
          • Gość: Centaur Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 01.02.03, 21:49
            www.ciechocinek.pl oficjalna strona miasta

www.ciechocinek.biz strona miejska bdb. m. in. forum dyskusyjne

• zojka5 Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 19:32
      NIC
      • Gość: Magdalenka Re:Doprawdy zal mi ciebie... IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 07.11.02, 19:52
    • Gość: krucka BARDZO DUZO!!!! IP: 2.2.* / 10.32.199.* 07.11.02, 19:42
      W OBECNYM MOMENCIE JESTEM NA WYMIANIE MIEDZYNARODOWEJ W ODLEGLYM MEKSYKU. TERAZ
      JESZCZE BARDZIEJ DOCENIAM POLSKE I POLAKOW. Piekny kraj, piekni ludzie.
      • Gość: brutt Re: BARDZO DUZO!!!! IP: *.tnt2.tucson.az.da.uu.net 10.11.02, 07:05
        Gdzie jestes w Meksyku. Ja jestem 50 km od granicy Meksykanskiej
    • pan_pndzelek Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 19:51
      Podoba mi się że:

1. realnie płacone podatki wynoszą najwyżej 70% dochodów a nie np. 90% bądź jak
      na Irak przystało 99,96%.

2. "pomoc socjalna" obejmuje tylko 80% życiowych nieudaczników a nie np 90%
      tych niedojdów.

3. utrzymujemy tzw. czeczeńskie ośrodki informacyjne a nie np. napadamy na
      teatry w Moskwie.
      • jan51 Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 20:16
        A mnie sie podoba ,ze tacy jak ty widza co moze sie podobac!!:))))))
    • asialk Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 19:52

- dziką przyroda
      - dzikie rozmieszczenie Naszych budynków (czy to w mieście czy na wsi)
      - dzikich ludzi
      - dzikie zabytki
      - Mój dom
      • Gość: Magdalenka Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 07.11.02, 20:04
        w Polsce podoba mi sie duzo..
        1. Moi rodacy--to zdolny i inteligentny,pomyslowy narod.
        2.Ciekawa nie tuzinkowa --historia.
        3.Otwartosc i szczerosc ludzi ktorzy duzo przeszli i przezyli
        stad wieksza wrazliwosc Polakow na to co dzieje sie w swiecie.
        4. Przyroda...tak jak kraj dlugi i szeroki...przepiekna..
        No i tylko te 5 ...to musi byc moj ...Marek Grechuta...:)
        A tak pozatym znalalby 1000000...wspanialych rzeczy..
        To wszystko zalezy jaka sie jest osoba i co jest wazne dla kogo.
        Pozdrowienia.
        • zojka5 Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 20:22
          Jasne i to ze " nie rzucim ziemi skad nasz rod" I to ,ze ulani ulani malowane
          dzieci i to ze idzie dziewcze i dzban jagod niesie,ale o tym juz pisal
          Stanislaw Dygat w "Jeziorze Bodenskim"
          A nie widzimy posla Jankowskiego? samosadow na prezesie jakiegos tam
          szczecinskiego z-du,ksenofobii i agitacji ojczulka Rydzyka? No pewnie,ze nie,my
          som Polaki,lepsiejsze od innych,wybrancy ,kon by sie usmial
          • Gość: Magdalenka Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 07.11.02, 20:41
            zojka5 napisała:
            > A nie widzimy posla Jankowskiego? samosadow na prezesie jakiegos tam
            > szczecinskiego z-du,ksenofobii i agitacji ojczulka Rydzyka? No pewnie,ze
            nie,my
            >
            > som Polaki,lepsiejsze od innych,wybrancy ,kon by sie usmial"
            ------------
            Hej,
            Powiem Ci jedno: "Nie ma takiego kraju na ziemi, ktory by nie mial czegos tam
            podlego na swoim sumieniu! Znasz ty, modralo , taki kraj? To pokaz mi go!
            Pytanie brzmi: " Co MI sie podoba w Polsce" a nie tobie! Pytanie jest bardzo
            prywatne. Trudno mi sie rozmawia z osobami, ktore czuc "zgnilizna" zarowno
            umyslowa jak i moralna.
            Jak Ci sie Polacy nie podobaja to przejdz na inne forum! Naiwna idealistko!
            PS:
            Jeszcze nie widzialam zeby konie sie smialy...chyba ze to ty nim jestes!

• maretina Re: Co mi się podoba w Polsce? 04.04.03, 09:34
            zojka5 napisała:

> Jasne i to ze " nie rzucim ziemi skad nasz rod" I to ,ze ulani ulani malowane
            > dzieci i to ze idzie dziewcze i dzban jagod niesie,ale o tym juz pisal
            > Stanislaw Dygat w "Jeziorze Bodenskim"
            > A nie widzimy posla Jankowskiego? samosadow na prezesie jakiegos tam
            > szczecinskiego z-du,ksenofobii i agitacji ojczulka Rydzyka? No pewnie,ze
            nie,my
            >
            > som Polaki,lepsiejsze od innych,wybrancy ,kon by sie usmial

dlaczego robisz nam zarzut z tego, ze znajdujemy w SWOIM KRAJU piekno? to takie
            zle?
            swiat mozna widziec z dwoch stron: z dobrej i zlej. na nieszczescie nasze sa
            tez tacy ludzie jak Ty, ktorzy widza TYLKO ZLE:(
        • leszek39 Re: Co mi się podoba w Polsce? 12.11.02, 15:51
          No i tak trzymać - BRAWO !
    • Gość: magda Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.upc.es 07.11.02, 20:34
      Wszystko mi sie podoba!!! nawet klimat:-)
      A tak powaznie jestesmy otwarci, ciekawscy, nasze mamy robia najlepsze
      konfitury na swiecie (nie mowiac o zurku), w naszym jez mamy wszystkie dzwieki
      wiec uczac sie innych jez nie mamy trudnosci, jestesmy blondynami o niebieskich
      oczach za czym szleje cala europa:-) Nie mamy sie czego wstydzic i mozemy byc
      dumni z bycia POLAKIEM!!!
      • vesuvio Re: Co mi się podoba w Polsce? 11.11.02, 03:06
        podoba mi się powiedzenie "Polak potrafi" :))
      • maretina Re: Co mi się podoba w Polsce? 04.04.03, 09:37
        podobaja mi sie tez stare polskie komedie... rejs, mis... alternatywy 4...
        itd:)))
    • penis Re: WSZYSTKO 07.11.02, 20:35
      1.
      juz na poczatku kazdego pobytu w Polsce podoba mi sie to ze celnik jest glupi
      jak but i mozna go walic w buca do bolu. Przywoze regularnie 8-10 flaszek
      J. Danielsa za ktoego place 10 dolcow. Mowie ze mam wesele brata i musze miec
      prawdziwy alkohol ktory nie jest z "przemytu"

2.
      Sprzedaje 8 flaszek po 100 zlotych sztuka . W sklepie placa nawet 200 i to nie
      ma pewnosci ze oryginalny bourbon pic beda.

3.
      Piwo w Polsce jest swietne, oprocz zach. europejskich a kosztuje tylko 1 dolara
      i mozna sie upic na wesolo. Kiedy postawie kilka piwek wokolo to i towarzycho
      robi sie mile. Dziewczyny przede wsdzystkim sa i byly w Polsce extra.

4.
      W Polsce jest drogo dla tego kto tam mieszka , wiec nalezy zabrac ze soba
      kilka ciuchow markowych na prezenty, wode po goleniu Chanel, Armani etc. a na
      business cos z elektorniki, pobyt sie zwraca z nawiazka.

5.
      Na koniec mozna sprzedac zaproszenie za ocean za 1000 zlotych i dalej sie
      bawic az do wyjazdu.

Lubie ten kraj, prostaczy , wiesniaczy i gnusnierczy ale lubie go szczerze,
      wracam do niego a moze kiedys zamieszkam, poki co nie moge sobie pozwolic na
      to by ludzie tak glupi i prymitywni jacy rzadza moim miastem rzadzili i mna.

Pozdrawaim wszystkich i do zobaczenia.

Penio.
      • Gość: MM Re: WSZYSTKO IP: *.man.polbox.pl 08.11.02, 12:56
        penis napisał:

> 1.
        > juz na poczatku kazdego pobytu w Polsce podoba mi sie to ze celnik jest glupi
        > i.t.d...

przeczytaj swoj list jeszcze raz dokladnie i sam sobie odpowiedz: Czy przypa
        dkiem to nie Ty jestes prostakiem? Gratuluje dobrego samopoczucia.
        • Gość: penio Re: WSZYSTKO od PROSTAKA IP: *.sympatico.ca 08.11.02, 15:57
          Oczywiscie ze poniekad zachowuje sie jak prostak ale weJdz miedzy wrony
          bedziesz krakal...itd
          kolego ty musisz zrozumiec ze polska jest takim krajem , zobacz cokolwiek w
          telewizji, na ulicy, w restauracji,
          w tv sie kloca, na uklicy pija i przeklinaja, w restauracji jest to samo (
          kazdej ) ludzie sa zazdrosni , zawistni, obrazalscy, butni, pewni swoich racji.

ja napisalem malo sympatycznie ale tak chcialem napisac , wjezdzajac do Polski
          musze sie przestawic nie tylko z czasem ale i mentalnie, zaraz celnik zapyta
          ile wwozicie alkoholu on ( celnik ) jest pierwszym burakiem , potem
          taksowkarz, facet w hotelu , kierowca autobusu, pani w sklepie...!!?? ( tymi
          drzwiami wychodzi sie bez towaru a tymi z towarem ....oto przyklad ktorego
          nigdzie indziej na zachod od odry nie uswiadzczysz) .
          nie sprzeczajcie sie Polacy ze tak nie jest... gdyby zapytac o 5 powodow
          negatywnych to forum by peklo od postow.

penio tez Polak
          • Gość: mamosz Re: WSZYSTKO od PROSTAKA IP: *.pl 10.11.02, 20:52
            Gość portalu: penio napisał(a):

> Oczywiscie ze poniekad zachowuje sie jak prostak ale weJdz miedzy wrony
            > bedziesz krakal...itd
            > kolego ty musisz zrozumiec ze polska jest takim krajem , zobacz cokolwiek w
            > telewizji, na ulicy, w restauracji,
            > w tv sie kloca, na uklicy pija i przeklinaja, w restauracji jest to samo (
            > kazdej ) ludzie sa zazdrosni , zawistni, obrazalscy, butni, pewni swoich
            racji.
            >
            > ja napisalem malo sympatycznie ale tak chcialem napisac , wjezdzajac do
            Polski
            > musze sie przestawic nie tylko z czasem ale i mentalnie, zaraz celnik zapyta
            > ile wwozicie alkoholu on ( celnik ) jest pierwszym burakiem , potem
            > taksowkarz, facet w hotelu , kierowca autobusu, pani w sklepie...!!?? ( tymi
            > drzwiami wychodzi sie bez towaru a tymi z towarem ....oto przyklad ktorego
            > nigdzie indziej na zachod od odry nie uswiadzczysz) .
            > nie sprzeczajcie sie Polacy ze tak nie jest... gdyby zapytac o 5 powodow
            > negatywnych to forum by peklo od postow.
            >
            > penio tez Polak

Mnie w Polsce najbardziej podoba się to,ze takie proste buraki jak penis
            opuściły nas i mam tylko cichą nadzieje,ze znudzi mu sie przemycać ten alkohol
            albo go wreszcie wsadzą i bedziemy mieli go raz na zwasze z glowy- to nr 1
            nr 2 że nie wymarla jeszcze polska inteligencja
            nr 3 że młodzież wcale nie jest taka jak opisuje ją oglupiala prasa
            nr 4 że nie ma takiego inteligentnego forum NIGDZIE probowalam na zagranicznych
            róznych -glupawka
            nr 5 że nie wszyscy oddajemy naszych rodziców do domu starców.
            A ty penis to po prostu karykatura, szczuropolak można powiedzieć (wątpię czy
            czytałes bo pewnie nie umiesz)
            • Gość: do MAMROSZA Re: WSZYSTKO DO MAMROSZA IP: *.sympatico.ca 11.11.02, 13:29
              >
              > Mnie w Polsce najbardziej podoba się to,ze takie proste buraki jak penis
              > opuściły nas i mam tylko cichą nadzieje,ze znudzi mu sie przemycać ten
              alkohol
              > albo go wreszcie wsadzą i bedziemy mieli go raz na zwasze z glowy- to nr 1
              > nr 2 że nie wymarla jeszcze polska inteligencja
              > nr 3 że młodzież wcale nie jest taka jak opisuje ją oglupiala prasa
              > nr 4 że nie ma takiego inteligentnego forum NIGDZIE probowalam na
              zagranicznych
              >
              > róznych -glupawka
              > nr 5 że nie wszyscy oddajemy naszych rodziców do domu starców.
              > A ty penis to po prostu karykatura, szczuropolak można powiedzieć (wątpię
              czy
              > czytałes bo pewnie nie umiesz)

moj drogi kolego z tej lepszej strony swiata. zaczynasz od obrazania kogos
              kogo nie znasz, smialo bym cie doliczyl do chamstwa z taksowki, autobusu lub
              sklepu. to ze penis przywozi alkohol to robi zle ale pisze wyraznie ze to mu
              sie w polsce podoba.
              penis pisze wyraznie ze doswiadczyl czegos w polsce zlego czy penio niewazne.
              ze gosc wyjechal to nie znaczy ze zostala smietana nad wisla - .
              nazywanie kogos szczuropolakiem jest cokolwiek niegrzeczne ale ty oczywiscie
              mozesz tak zrobic poniewaz ....no wlasnie napisz dlaczego to robisz.
              ja tez wyjechalem i nie pisze za czesto na tym forum ...niby
              najlepszym...chociaz wcale bym sie nie zgodzil.
              twoj post to nic innego jak potwierdzenie racji penisa. gdyby nie odleglosc to
              pewnie bys wsiadl w samochod i pojechal zabic goscia.jestes mlodzieza pewnie
              ta inteligentna o ktorej sam piszesz, nieglupia co potrafi czytac.
              ja dla ciebie to tez gowno wystarczy ze spojrzysz skad pisze.

kazik z hamilton
              • Gość: wsm Re: WSZYSTKO DO MAMROSZA IP: 62.233.204.* 12.11.02, 05:16
                A ja wkurzenie Mamrosza rozumiem. Mieszkam w Polsce i z tutejszej perspektywy
                taki buraczany prymityw Penio wydaje się oczywiście śmieszny i żałosny - ale
                przede wszystkim wkurzający. Twierdzi, że w Poslce spotyka go syf - a tymczasem
                biedaczek nie zdaje sobie sprawy, że ten syf towarzyszy mu wszędzie, bo wozi go
                w swojej głowie...
                • Gość: PENIO DO WSM Re: WSZYSTKO DO WSM IP: *.sympatico.ca 12.11.02, 13:00
                  Gość portalu: wsm napisał(a):

> A ja wkurzenie Mamrosza rozumiem. Mieszkam w Polsce i z tutejszej
                  perspektywy
                  > taki buraczany prymityw Penio wydaje się oczywiście śmieszny i żałosny - ale
                  > przede wszystkim wkurzający. Twierdzi, że w Poslce spotyka go syf - a
                  tymczasem
                  >
                  > biedaczek nie zdaje sobie sprawy, że ten syf towarzyszy mu wszędzie, bo wozi
                  go
                  >
                  > w swojej głowie...

Nie uzylem slowa syf, to raz , dwa, zauwaz jak trudno byc dla ciebie nie-
                  chamem. Ile slow obrazliwych zawarles w swoich zdaniach - TO JEST SYF, bo syf
                  kolego to choroba, nie glowy bynajmniej, chociaz nie leczona atakuje i mozg,
                  wiec zapytaj sam siebie czy aby nie dotyczy ona ciebie.

penio
            • Gość: Barni Re: WSZYSTKO od PROSTAKA IP: *.wnp.univ.szczecin.pl 12.11.02, 11:20
              Chcesz inteligentnego forum - ciężko o takie, ale polecam :
              webforum.pl/forum.cfm?id=nowepanstwo Choć i tu pojawiają się idioci - ale takie jest życie.
          • leszek39 Re: WSZYSTKO od PROSTAKA 12.11.02, 15:49
            No nic kolego tylko pakuj sie i wyp.......j z tego kraju. No bo gdzie indziej
            gdzie nas nie ma to jest O.K.
            Ty ... koleś ....chciałbys byc Niemcem ? Brrrr
          • Gość: RETTERMANN Re: WSZYSTKO o PROSTAKU IP: *.proxy.aol.com 05.08.03, 21:18

> Oczywiscie ze poniekad zachowuje sie jak prostak ale weJdz miedzy wrony
            > bedziesz krakal...itd
            > kolego ty musisz zrozumiec ze polska jest takim krajem , zobacz cokolwiek w
            > telewizji, na ulicy, w restauracji,
            > w tv sie kloca, na uklicy pija i przeklinaja, w restauracji jest to samo (
            > kazdej ) ludzie sa zazdrosni , zawistni, obrazalscy, butni, pewni swoich
            racji.
            >
            > ja napisalem malo sympatycznie ale tak chcialem napisac , wjezdzajac do
            Polski
            > musze sie przestawic nie tylko z czasem ale i mentalnie, zaraz celnik zapyta
            > ile wwozicie alkoholu on ( celnik ) jest pierwszym burakiem , potem
            > taksowkarz, facet w hotelu , kierowca autobusu, pani w sklepie...!!?? ( tymi
            > drzwiami wychodzi sie bez towaru a tymi z towarem ....oto przyklad ktorego
            > nigdzie indziej na zachod od odry nie uswiadzczysz) .
            > nie sprzeczajcie sie Polacy ze tak nie jest... gdyby zapytac o 5 powodow
            > negatywnych to forum by peklo od postow.
            >
            > penio tez Polak
            TO NA CHOLERE JEZDZISZ DO TEJ POLSKI I TAK SIE MECZYSZ PRZY PRZESTAWIANIU SIE
            JA TEZ JEZDZE I CHOCIAZ NIE ZAWSZE WSZYSTKO MI PASUJE TO NIE MARUDZE ALBO NIE
            JADE.
      • Gość: j Re: WSZYSTKO IP: 212.14.46.* 08.11.02, 13:58
        jestem celnikiem. traf koles na mnie, umile ci powitanie
        • Gość: penio Re: WSZYSTKO DO CELNIKA IP: *.sympatico.ca 08.11.02, 15:47
          i o tym wlasnie pisze , ze celnik stanowi prawo w/g wlasenego widzi mi sie.
          udaje ze jest bogiem aloe de facto to cymbal ktory nic nie znalazl nie
          znajdzie a chodzi jak paw i straszy tych co pierwszy raz leca badz jada za
          granice.

mam kolege celnika ale to inny gosc on wie ze pracuje sie po to w tej
          instytucji aby dorobic biorac na boku dlatego on nie jest glupi w
          przeciwienstwie do ciebie.

pozdrawiam cie zielony strozu pustego skarbca.

penio
          • Gość: barbinator Re: WSZYSTKO DO CELNIKA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 19:37

> >
            > mam kolege celnika ale to inny gosc on wie ze pracuje sie po to w tej
            > instytucji aby dorobic biorac na boku dlatego on nie jest glupi w
            > przeciwienstwie do ciebie.
            >

A mnie się najbardziej podoba to, że mamy od kilkunastu lat otwarte granice w
            związku z czym takie bufonowate dupki jak Penio mogą udać się na zasłużoną
            emigrację.
            Jakby tak jeszcze każdy zabrał ze soba jednego swojego kumpla - skorumpowanego
            celnika, policjanta czy polityka to w kraju zrobiłoby sie dużo przyjemniej i
            ładniej by pachniało.
            I podobałoby mi się jeszcze bardziej niż teraz.
            • Gość: punto Re: WSZYSTKO DO BARBINATORA IP: *.sympatico.ca 10.11.02, 12:44
              Gość portalu: barbinator napisał(a):

> Gość portalu: penio napisał(a):
              >
              > > >
              > > mam kolege celnika ale to inny gosc on wie ze pracuje sie po to w tej
              > > instytucji aby dorobic biorac na boku dlatego on nie jest glupi w
              > > przeciwienstwie do ciebie.
              > >
              >
              > A mnie się najbardziej podoba to, że mamy od kilkunastu lat otwarte granice
              w
              > związku z czym takie bufonowate dupki jak Penio mogą udać się na zasłużoną
              > emigrację.
              > Jakby tak jeszcze każdy zabrał ze soba jednego swojego kumpla -
              skorumpowanego
              > celnika, policjanta czy polityka to w kraju zrobiłoby sie dużo przyjemniej i
              > ładniej by pachniało.
              > I podobałoby mi się jeszcze bardziej niż teraz.
              =============

popieram penia, nie jest facet bufonem tylko pisze tak jak w Polsce jest.
              ja tez mieszkam za granica i sam doswiadczylem celnika i policjanta. Czy w
              Polsce bedzie ladniej pachnialo bez skorumpowanych ludzi - watpie - smrod
              korupcji jest juz polskim wlasnym smrodem a kolega Barbinator jesli juz nie
              raz dal lapowke to na pewno wie lub zna takiego zacznij od siebie.
              p.s.
              za granice wyjechali TEZ ci co z KORUPCJA , CHAMSTWEM i KOMBINATORSTWEM NIE
              MOGA SIE POGODZIC. ZROZUM TO WRESZCIE CZLOWIEKU !!!

punto

• barbinator Re: WSZYSTKO DO BARBINATORA 10.11.02, 20:53
                Kotku, zrób mi przysługę i dyskutuj z tym co ja piszę a nie ze swoimi polsko -
                emigranckimi kompleksami, dobrze?
                Dla mnie facet, który pisze, że mądry celnik to taki, który wie że pracuje się
                po to żeby "dorobić na boku" (a więc ci którzy tego nie robią są głupi, jego
                zdaniem) jest bufonowatym dupkiem i ja za takimi jak on płakać nie będę.
                Jeśli uwazasz inaczej, to czekam na argumenty - ale na temat, dobrze?

Pozdrawiam, B.

--------------------------------------------
                Don't play stupid with me... I'm better at it.
                • Gość: peniso Re: WSZYSTKO DO BARBINATORA IP: *.sympatico.ca 11.11.02, 13:48
                  barbinator napisała:

> Kotku, zrób mi przysługę i dyskutuj z tym co ja piszę a nie ze swoimi
                  polsko -
                  > emigranckimi kompleksami, dobrze?
                  > Dla mnie facet, który pisze, że mądry celnik to taki, który wie że pracuje
                  się
                  > po to żeby "dorobić na boku" (a więc ci którzy tego nie robią są głupi, jego
                  > zdaniem) jest bufonowatym dupkiem i ja za takimi jak on płakać nie będę.
                  > Jeśli uwazasz inaczej, to czekam na argumenty - ale na temat, dobrze?
                  >
                  >
                  > Pozdrawiam, B.
                  >
                  >
                  > --------------------------------------------
                  > Don't play stupid with me... I'm better at it.
                  ==========================================================

Czesc Barbi....niewazne ksywe masz adekwatna to tresci swoich postow.
                  Ale do rzeczy.
                  Wstep z kotkiem byl mily i cieply ale nie pisz do mnie w ten sposob poniewaz
                  zyje z pewna kobieta, czyli krotko mowiac nie masz szans.

Plakac mozesz kolego, to nie wstyd , zreszta chlopcy ktorzy placza sa wrazliwi
                  a tym samym zyskuja wiecej w oczach partnera.
                  Z tym dupkiem to ladnie przysadziles Peniowi zazdrosniku, tylko ci dymanie w
                  glowie.
                  Celnik buL tylko podpucha do dyskusji.. prawda ?
                  Przesladownia ludzi ktorzy kochaja inaczej ( dla mnie ty kochasz calkiem
                  normalnie ) w Polsce jest straszne ale wkrotce moze bedzie na forum dla was
                  miejsce.

A na koniec ten angielski - wybacz ale niejednemu pedziowi w tym momencie
                  zadrzaly posladki , ugiely sie kolana ( nie od paskow rajstop bynajmniej )
                  puder spadl z policzkow ..jestes the BEST niegdy nie watpilem w to.
                  BARBINBATORZE - WIBRATORZE -

Napisz jeszcze do mnie Cipko.

penio PRZYJACIEL WSZYSTKICH

• barbinator Re: WSZYSTKO DO BARBINATORA 11.11.02, 15:08
                    Gość portalu: peniso napisał(a):

> Wstep z kotkiem byl mily i cieply ale nie pisz do mnie w ten sposob poniewaz
                    > zyje z pewna kobieta, czyli krotko mowiac nie masz szans.

Wszystko jasne kotku. Musiałes wyjechać daleko, daleko do krainy nigdy-nigdy bo
                    tutaj żadna normalna kobitka nawet by na ciebie nie spojrzała, co KOTKU?
                    PS.
                    Bardzo mi się podoba twoja ksywka, kotku. Jest taka intelektualna....I tak
                    dobrze do ciebie pasuje, wiesz?
                    PPS.
                    Ilość kotków w moich postach jest odwrotnie proporcjonalna do IQ mojego
                    rozmówcy, KOTKU.
                    PPPS
                    Tego o pedałach nie zrozumiałam, pewno dlatego że nie jestem pedałem ani nawet
                    nie jestem facetem, kotku. Ale nie wątpię, że twoja wiedza w tej dziedzinie
                    jest bogata, KOTKU.....
                    PPPPS
                    Jeśli jak zwykle nic nie zakumałeś z tego co piszę, to przykro mi, ale
                    konsultacje dla inteligentnych inaczej są u mnie płatne, kotku. Konsultacje z
                    angielskiego też. Chcesz porady - musisz zapłacić, kotku. Podać numer konta?

Pa, pa KOTKU.

• Gość: penio Re: WSZYSTKO DO BARBINATORA IP: *.sympatico.ca 11.11.02, 16:30
                      barbinator napisała:

> Gość portalu: peniso napisał(a):
                      >
                      > > Wstep z kotkiem byl mily i cieply ale nie pisz do mnie w ten sposob poniew
                      > az
                      > > zyje z pewna kobieta, czyli krotko mowiac nie masz szans.
                      >
                      >
                      > Wszystko jasne kotku. Musiałes wyjechać daleko, daleko do krainy nigdy-nigdy
                      bo tutaj żadna normalna kobitka - KOBITKA NAPEWNO NIE TYLKO... KOBIETA.

nawet by na ciebie nie spojrzała - SPOKO NIE LAM GLOWY , GDYBYS MNIE SPOKAL
                      (A) I TAK NIE MASZ SZANS,
                      > PS.
                      > Bardzo mi się podoba twoja ksywka, kotku. WIEM , SAMA JA PRZECIEZ WYMYSLILAS
                      A TOBIE PODOBAJA SIE NAJBARDZIEJ WLASNE POMYSLY , KOTEK JEST BARDZO
                      ORYGINALNY, A JAKZE, POWIEM NAWET ZE NIESPOTYKANY, MUSISZ DUZO CZYTAC ALBO
                      MASZ INTELIGENTEGO LEKARZA. NAPISZ COS O TYM

Jest taka intelektualna.... KSYWA NIE MOZE BYC INTELEKTUALNA A DLACZEGO ?
                      ZAPYTAJ INTELEKTUALISTY.

I tak dobrze do ciebie pasuje, wiesz? JASNE ZE WIEM
                      > PPS.
                      > Ilość kotków w moich postach jest odwrotnie proporcjonalna do IQ mojego
                      > rozmówcy, KOTKU. - TO ZA DUZO DLA MNIE CIOCIU, NIE PRZESADZAJ, CHCESZ ABYM
                      MIAL WIECEJ IQ OD CIEBIE.
                      > PPPS
                      > Tego o pedałach nie zrozumiałam O! NIC NIE SZKODZI MALA , PRZYJDZIE CZAS NA
                      ZROZUMIENIE ZDAN PROSTYCH , POKI CO PISZ DALEJ O TYM CO POTRAFISZ ZROZUMIEC.

pewno dlatego że nie jestem pedałem ani nawet nie jestem facetem, kotku.
                      WIEM ZE NIE JESTES ALE GRASZ ROLE MESKA W TYM ZWIAZKU , TERAZ KAPUJESZ JAK SIE
                      DZIELA CHLOPCY CO INACZEJ KOCHAJA ?

Ale nie wątpię, że twoja wiedza w tej dziedzinie jest bogata, KOTKU.....
                      JASNE ZE JEST , LEPIEJ WIEDZIEC CO SIE PISZE ANIZELI PISAC JAK TY O CZYMS O
                      CZYM NIE MA SIE POJECIA.

> PPPPS
                      > Jeśli jak zwykle nic nie zakumałeś z tego co piszę, to przykro mi, ale
                      > konsultacje dla inteligentnych inaczej są u mnie płatne, kotku.
                      LICZE CIE NA OKOLO 20-24 LATA JESTES ZDEGUSTOWANA SWOIM BYTEM I ZLA ZE NIE
                      MOZESZ MIEC TEGO O CZYM PRAGNIESZ, CHCESZ DAWAC KONSULTACJE PRZY OKAZJI UCZAC
                      SIE CZEGOKOLWIEK OD PACJENTOW, SORRY , NIE DA SIE TEGO ZROBIC, ALE GWARANTUJE
                      SWIETNA ZABAWE SLOWNA GDY TYLKO SPOTKASZ SIE ZE MNA.

Konsultacje z angielskiego też. Chcesz porady - musisz zapłacić, kotku. Podać
                      numer konta? PODAJ NUMER SWOJEGO TELEFONU, WYBIERAM SIE DO POLSKI, ZAKRECE NA
                      PEWNO. BEZ URAZY I OBRAZY.

>
                      > Pa, pa KOTKU. PA MALA- KTO SIE CZUBI TEN SIE LUBI.
                      >
                      >
                      > Don't play stupid with me... I'm better at it. SURE YOU ARE.

PENIO PRYWATNIE MAREK K. CANADA

• barbinator Re: WSZYSTKO DO BARBINATORA 11.11.02, 17:38

> PODAJ NUMER SWOJEGO TELEFONU, WYBIERAM SIE DO POLSKI, ZAKRECE NA
                        > PEWNO. BEZ URAZY I OBRAZY.
                        >
                        > Pa, pa KOTKU. PA MALA- KTO SIE CZUBI TEN SIE LUBI.

Możesz marzyć dalej KOTKU... Nic z tego, gramy w innej lidze
                        Pozdr. B. bez odbioru

• Gość: penio Re: WSZYSTKO DO BARBINATORA IP: *.sympatico.ca 11.11.02, 19:09
                          barbinator napisała:

> Gość portalu: penio napisał(a):
                          >
                          > > PODAJ NUMER SWOJEGO TELEFONU, WYBIERAM SIE DO POLSKI, ZAKRECE NA
                          > > PEWNO. BEZ URAZY I OBRAZY.
                          > >
                          > > Pa, pa KOTKU. PA MALA- KTO SIE CZUBI TEN SIE LUBI.
                          >
                          >
                          > Możesz marzyć dalej KOTKU... Nic z tego, gramy w innej lidze
                          > Pozdr. B. bez odbioru
                          ===========================
                          marzyc to duzo powiedziane, dalem ci szanse spotkania, moze by zmienilo twoje
                          zycie. zreszta sama chcialas dawac rady za pieniadze. moje bylyby gratis.

a' propos, twoja liga nie istnieje, bo nawet dzisiaj kazdy szanuje kazdego ,
                          tak wypada np. w krajach o wiekszej kulturze nikt be nie napisal w ten sposob,
                          ale ja sie nie gniewam. I tak bym cie polozyl w pierwszej polowie
                          spotkania.....towarzyskiewgo oczywiscie.

Nie musze cie widziec, skoro uwazasz ze jestes nieciekawa trudno , przemysl to
                          jeszcze raz , przeciez w zyciu zaluje sie tylko tego czego sie NIE zrobilo.

A wiem ze jestes mloda i wolna, malo tego, madra i niezalezna.
                          Napisz chociaz skad pochodzisz wystarczy kierunek swiata.
                          Ja z poludnia Polski.

A poki co, juz Cie lubie,

marek k.

>
                          > Don't play stupid with me... I'm better at it.
          • Gość: rdudi Re: WSZYSTKO DO CELNIKA IP: *.toya.net.pl 11.11.02, 23:31

> i o tym wlasnie pisze , ze celnik stanowi prawo w/g wlasenego widzi mi sie.
            > udaje ze jest bogiem aloe de facto to cymbal ktory nic nie znalazl nie
            > znajdzie a chodzi jak paw i straszy tych co pierwszy raz leca badz jada za
            > granice.
            >
            > mam kolege celnika ale to inny gosc on wie ze pracuje sie po to w tej
            > instytucji aby dorobic biorac na boku dlatego on nie jest glupi w
            > przeciwienstwie do ciebie.
            >
            > pozdrawiam cie zielony strozu pustego skarbca.
            >
            > penio

Przed takimi Polakami broń mnie Panie Boże.
            I innymi matołami kombinatorami.

Jest wiele rzeczy na które można w Polsce narzekać. Kumoterstwo, zawiść,
            chamstwo itp. itd. Ale ja nigdzie indziej nie potrafiłbym żyć. Byłem trzy
            miesiące w Stanach i męczyłem się tam każdego dnia. Nie było z kim tak narawdę
            porozmawiać, amerykańska młodzież to odmóżdzone półgłówki, za grosz
            oryginalności, zachowują się jak manekiny telewizyjne. Dziewczyny - bez wyrazu,
            grube, nie umieją się ubrać (nawet nie próbują), nie mówiąc już o malowaniu.
            Jedzenie - ohyda powiem wam - polski McDonald to pyszota w porównaniu co tam
            serwują słyszeliście o czymś takim jak jajecznica w sprayu?). Poza tym nie
            istnieje tam kultura w naszym rozumieniu, wszystko podporządkowane jest kasie,
            kasie, kasie.... Do powyższych powodów dołączyłbym wrażliwość ludzi na piękno,
            Polacy mają emocje, są oryginalni, no i przedewszystkim mają styl ( o Polkach
            nie wspomnę bo to wiadomo :). I choć żyję w krraju przez który przetoczy się
            jeszcze nie jedna wojna to się stąd nie ruszę i już. Amen.

rdudi

rdudka@poczta.onet.pl
            • Gość: GIL Re: WSZYSTKO DO DUDIEGO IP: *.sympatico.ca 12.11.02, 02:03

>
              > Jest wiele rzeczy na które można w Polsce narzekać. Kumoterstwo, zawiść,
              > chamstwo itp. itd. Ale ja nigdzie indziej nie potrafiłbym żyć. Byłem trzy
              > miesiące w Stanach i męczyłem się tam każdego dnia. Nie było z kim tak
              narawdę
              > porozmawiać, amerykańska młodzież to odmóżdzone półgłówki, za grosz
              > oryginalności, zachowują się jak manekiny telewizyjne. Dziewczyny - bez
              wyrazu,
              >
              > grube, nie umieją się ubrać (nawet nie próbują), nie mówiąc już o malowaniu.
              > Jedzenie - ohyda powiem wam - polski McDonald to pyszota w porównaniu co tam
              > serwują słyszeliście o czymś takim jak jajecznica w sprayu?). Poza tym nie
              > istnieje tam kultura w naszym rozumieniu, wszystko podporządkowane jest
              kasie,
              > kasie, kasie.... Do powyższych powodów dołączyłbym wrażliwość ludzi na
              piękno,
              > Polacy mają emocje, są oryginalni, no i przedewszystkim mają styl ( o
              Polkach
              > nie wspomnę bo to wiadomo :). I choć żyję w krraju przez który przetoczy
              się
              > jeszcze nie jedna wojna to się stąd nie ruszę i już. Amen.
              >
              >
              > rdudi
              >
              > rdudka@poczta.onet.pl

czesc dudi

To prawda DUDI co piszesz, jesli sie ma 100 dolcow przy dupie taka jest
              Ameryka.
              Ale jesli sie ma kase to Ameryka ma super, o zarciu nie pisze gdzie bo i tak
              kasa nie smierdzisz, a co do dziewczyn to bez przesady ludzie, polskie
              dziewczyny sa jakie sa to widac ale nie ujmowac prosze innym, chociazby
              wloszkom, hiszpankom czy nawet amerykankom. Kupcie sobie gazete najlepiej
              kolorowa i pokazcie mi chociaz jedna Polke ktora jest extra..niestety nie tak
              latwo nawet w polskim magazynach jest o Polke , za to innych jest moc.
              O kasie nie pisz tyle bo jej nie masz a zazwyczaj na kasie nie zalezy tym
              ktorzy jej nie maja.
              Kasa sie liczy i zawsze bedzie. Jesli jej nie masz DUDI nawet zezowata Polka
              pokaze ci palec nie mowiac o emocjach ...oryginalnych jak to nazwales.

Kultura w Ameryce kolego jest i to wielka, i nie pisze tego wielbiciel
              amerykanskiej kultury, popatrz tylko ile jest imprez kulturalnych, targow,
              exhibitons, fairs, shows etc. w tejze Ameryce a ile jest w Polsce.

Ci z Panstwa co narzekaja na ta Ameryke, po prostu nie znaja jezyka na tyle
              dobrze aby sie tam czuc swobodnie i taka jest prawda.
              Prosze spojrzec na ten kraj inaczej, pojechac w miejsca o ktorch sie pisze.
              To tak jakby Amerykanin pojechal to Rudy Slaskiej czy Zabrza i stwierdzil ze
              Polska to syf....ale to rozni Amerykanina od Polaka ze on tenze Amerykanin
              nigdy by tak nie powiedzial co najwyzej pomyslal.

Pomyslcie i Wy kolego Dudi

gil / niagara on the lake
              • Gość: rdudi Re: WSZYSTKO DO DUDIEGO IP: *.toya.net.pl 12.11.02, 23:36
                Gość portalu: GIL napisał(a):
                > czesc dudi
                >
                > To prawda DUDI co piszesz, jesli sie ma 100 dolcow przy dupie taka jest
                > Ameryka.
                > Ale jesli sie ma kase to Ameryka ma super, o zarciu nie pisze gdzie bo i tak
                > kasa nie smierdzisz, a co do dziewczyn to bez przesady ludzie, polskie
                > dziewczyny sa jakie sa to widac ale nie ujmowac prosze innym, chociazby
                > wloszkom, hiszpankom czy nawet amerykankom. Kupcie sobie gazete najlepiej
                > kolorowa i pokazcie mi chociaz jedna Polke ktora jest extra..niestety nie tak
                > latwo nawet w polskim magazynach jest o Polke , za to innych jest moc.
                > O kasie nie pisz tyle bo jej nie masz a zazwyczaj na kasie nie zalezy tym
                > ktorzy jej nie maja.
                > Kasa sie liczy i zawsze bedzie. Jesli jej nie masz DUDI nawet zezowata Polka
                > pokaze ci palec nie mowiac o emocjach ...oryginalnych jak to nazwales.
                >
                > Kultura w Ameryce kolego jest i to wielka, i nie pisze tego wielbiciel
                > amerykanskiej kultury, popatrz tylko ile jest imprez kulturalnych, targow,
                > exhibitons, fairs, shows etc. w tejze Ameryce a ile jest w Polsce.
                >
                > Ci z Panstwa co narzekaja na ta Ameryke, po prostu nie znaja jezyka na tyle
                > dobrze aby sie tam czuc swobodnie i taka jest prawda.
                > Prosze spojrzec na ten kraj inaczej, pojechac w miejsca o ktorch sie pisze.
                > To tak jakby Amerykanin pojechal to Rudy Slaskiej czy Zabrza i stwierdzil ze
                > Polska to syf....ale to rozni Amerykanina od Polaka ze on tenze Amerykanin
                > nigdy by tak nie powiedzial co najwyzej pomyslal.
                >
                > Pomyslcie i Wy kolego Dudi
                >
                > gil / niagara on the lake

Widzisz Gilu, tego o czym piszę nie da się kupić za żadne pieniądze. Fortuna
                się do Ciebie odwróci i co wtedy?, już nie będzie tak fajnie w tej Ameryce. To
                o czym ja pisałem nie tyczyło się pieniędzy (tylko w jednym momencie o nich
                wspomnialem), chodziło mi o przedewszystkim o stosunki międzyludzkie. Kasa
                oczywiście że jest ważna, ale w parze z nią powinnien iść styl jej
                wykorzystywania. Wychodzi z Ciebie kawał dupka bo oceniasz ludzi po zawartości
                portfela. Jeżeli chodzi o palec tej zezowatej, oczywiśćie niech by mi pokazała,
                bo miałbym ją gdzieś, i to nie ze względu na jej zeza ale dlatego że oceniła by
                mnie po zawartości konta a nie po tym kim jest. Piszesz o dziewczynach z
                magazynów. a prawda jest taka że dziewczyny w stanach ładne są tylko w
                magazynach, a Polki w rzeczywistości. Właściwie to zmieniłeś temat, ja mówię o
                kobietach a ty o jakiś gazetach(aż żal myśleć po co Ci one potrzebne, widać z
                kobietami w tej Ameryce nie tak łatwo, może jednak nie masz tyle kasy na ile
                wskazywałby Twój zarozumiały ton, hehe :).

Co do urody Amerykanek to nie jestem w swojej opinii odosobniony, Amerykanie
                podzielali moje zdanie i oglądali się za Polkami (również za innymi
                europejkami).
                W kwestii kultury jestem ciekaw co masz na myśli wymieniając te exhibitions i
                fairs, jeżeli muzeum Gugenheima w NY to zwracam honor. Bo jeżeli zjazd
                właścicieli forda mustanga, sztuczki Davida Copperfielda albo co gorsza muzeum
                cyrku w Wisconsin to szczerze ubolewam nad Twoją koncepcją kultury.

Zrozum człowieku, pieniądze są czymś, co jeśli chcesz i masz jakieśtam ambicje
                to je zdobędziesz, i wcale nigdzie nie trzeba wyjeżdzać. Oczywiście napewno jak
                na polskie warunki zarabiasz dużo, jak to się jednak ma do jakości życia tam? -
                nijak. Zarabiałem tam nieźłe i wcale nie miałem satysfakcji z życia. Szczęście
                można znależć wszędzie i wcale nie trzeba go szukać za oceanem. Istneje taki
                dylemat, mieć czy być, znajdujemy się po przecinych stronach tej kwestii.

Pozdrawiam Ciebie i innych głupich, którzy zachłysnęli się amerykańskym drimem
                i zapomnieli kim tak naprawde są (pewnie i tak nigdy nie wiedzieli) i oby się
                nigdy nie obudzili bo ich to bardzo może zaboleć.

P.S. Proszę niech nie rzuca się na mnie od razu cała amerykańska Polonia:), nie
                twierdzę że w Ameryce nie można być szczęśliwym prawdziwym człowiekiem i do
                tego Polakiem. Poprostu ten facet wkurzył mnie swoim prymitywizmem.
                • Gość: rettermann Re: WSZYSTKO DO DUDIEGO IP: *.proxy.aol.com 05.08.03, 21:41
                  Gość portalu: rdudi napisał(a):

> Gość portalu: GIL napisał(a):
                  > > czesc dudi
                  > >
                  > > To prawda DUDI co piszesz, jesli sie ma 100 dolcow przy dupie taka jest
                  > > Ameryka.
                  > > Ale jesli sie ma kase to Ameryka ma super, o zarciu nie pisze gdzie bo i t
                  > ak
                  > > kasa nie smierdzisz, a co do dziewczyn to bez przesady ludzie, polskie
                  > > dziewczyny sa jakie sa to widac ale nie ujmowac prosze innym, chociazby
                  > > wloszkom, hiszpankom czy nawet amerykankom. Kupcie sobie gazete najlepiej
                  > > kolorowa i pokazcie mi chociaz jedna Polke ktora jest extra..niestety nie
                  > tak
                  > > latwo nawet w polskim magazynach jest o Polke , za to innych jest moc.
                  > > O kasie nie pisz tyle bo jej nie masz a zazwyczaj na kasie nie zalezy tym
                  > > ktorzy jej nie maja.
                  > > Kasa sie liczy i zawsze bedzie. Jesli jej nie masz DUDI nawet zezowata Pol
                  > ka
                  > > pokaze ci palec nie mowiac o emocjach ...oryginalnych jak to nazwales.
                  > >
                  > > Kultura w Ameryce kolego jest i to wielka, i nie pisze tego wielbiciel
                  > > amerykanskiej kultury, popatrz tylko ile jest imprez kulturalnych, targow,
                  >
                  > > exhibitons, fairs, shows etc. w tejze Ameryce a ile jest w Polsce.
                  > >
                  > > Ci z Panstwa co narzekaja na ta Ameryke, po prostu nie znaja jezyka na tyl
                  > e
                  > > dobrze aby sie tam czuc swobodnie i taka jest prawda.
                  > > Prosze spojrzec na ten kraj inaczej, pojechac w miejsca o ktorch sie pisze
                  > .
                  > > To tak jakby Amerykanin pojechal to Rudy Slaskiej czy Zabrza i stwierdzil
                  > ze
                  > > Polska to syf....ale to rozni Amerykanina od Polaka ze on tenze Amerykanin
                  >
                  > > nigdy by tak nie powiedzial co najwyzej pomyslal.
                  > >
                  > > Pomyslcie i Wy kolego Dudi
                  > >
                  > > gil / niagara on the lake
                  >
                  > Widzisz Gilu, tego o czym piszę nie da się kupić za żadne pieniądze. Fortuna
                  > się do Ciebie odwróci i co wtedy?, już nie będzie tak fajnie w tej Ameryce.
                  To
                  > o czym ja pisałem nie tyczyło się pieniędzy (tylko w jednym momencie o nich
                  > wspomnialem), chodziło mi o przedewszystkim o stosunki międzyludzkie. Kasa
                  > oczywiście że jest ważna, ale w parze z nią powinnien iść styl jej
                  > wykorzystywania. Wychodzi z Ciebie kawał dupka bo oceniasz ludzi po
                  zawartości
                  > portfela. Jeżeli chodzi o palec tej zezowatej, oczywiśćie niech by mi
                  pokazała,
                  >
                  > bo miałbym ją gdzieś, i to nie ze względu na jej zeza ale dlatego że oceniła
                  by
                  >
                  > mnie po zawartości konta a nie po tym kim jest. Piszesz o dziewczynach z
                  > magazynów. a prawda jest taka że dziewczyny w stanach ładne są tylko w
                  > magazynach, a Polki w rzeczywistości. Właściwie to zmieniłeś temat, ja mówię
                  o
                  > kobietach a ty o jakiś gazetach(aż żal myśleć po co Ci one potrzebne, widać z
                  > kobietami w tej Ameryce nie tak łatwo, może jednak nie masz tyle kasy na ile
                  > wskazywałby Twój zarozumiały ton, hehe :).
                  >
                  > Co do urody Amerykanek to nie jestem w swojej opinii odosobniony, Amerykanie
                  > podzielali moje zdanie i oglądali się za Polkami (również za innymi
                  > europejkami).
                  > W kwestii kultury jestem ciekaw co masz na myśli wymieniając te exhibitions i
                  > fairs, jeżeli muzeum Gugenheima w NY to zwracam honor. Bo jeżeli zjazd
                  > właścicieli forda mustanga, sztuczki Davida Copperfielda albo co gorsza
                  muzeum
                  > cyrku w Wisconsin to szczerze ubolewam nad Twoją koncepcją kultury.
                  >
                  > Zrozum człowieku, pieniądze są czymś, co jeśli chcesz i masz jakieśtam
                  ambicje
                  >
                  > to je zdobędziesz, i wcale nigdzie nie trzeba wyjeżdzać. Oczywiście napewno
                  jak
                  >
                  > na polskie warunki zarabiasz dużo, jak to się jednak ma do jakości życia
                  tam? -
                  >
                  > nijak. Zarabiałem tam nieźłe i wcale nie miałem satysfakcji z życia.
                  Szczęście
                  > można znależć wszędzie i wcale nie trzeba go szukać za oceanem. Istneje taki
                  > dylemat, mieć czy być, znajdujemy się po przecinych stronach tej kwestii.
                  >
                  > Pozdrawiam Ciebie i innych głupich, którzy zachłysnęli się amerykańskym
                  drimem
                  > i zapomnieli kim tak naprawde są (pewnie i tak nigdy nie wiedzieli) i oby się
                  > nigdy nie obudzili bo ich to bardzo może zaboleć.
                  >
                  > P.S. Proszę niech nie rzuca się na mnie od razu cała amerykańska Polonia:),
                  nie
                  >
                  > twierdzę że w Ameryce nie można być szczęśliwym prawdziwym człowiekiem i do
                  > tego Polakiem. Poprostu ten facet wkurzył mnie swoim prymitywizmem.
                  TUTAJ KLANIA SIE TROCHE FILM PT: SZCZESLIWEGO NOWEGO JORKU.
                  WIADOMO IZ POLSKI NIE MOZNA ROWNAC Z AMERYKA ALE OBOJETNIE Z KIM NIE ROZMAWIM
                  TO KAZDY JEST ZDANIA ZE NIE MA NA DZIEN DZISIEJSZY BARDZIEJ SZOWINISTYCZNEGO
                  I ZASLEPIONEGO W SWYM JA NARODU.
        • Gość: kolega penia Re: WSZYSTKO IP: *.sympatico.ca 08.11.02, 19:43
          Gość portalu: j napisał(a):

> jestem celnikiem. traf koles na mnie, umile ci powitanie

oto przyklad NO.1 a jeszcze 4-ech takich celnikow i mamy odpowiedz na pytanie
          gazety wyborczej.

• Gość: INKA Re: WSZYSTKO IP: *.gv.shawcable.net 03.05.03, 21:01
          Panie celniku - prosze sie tylko nie mscic na innych ktorzy na prawde przywoza
          alkohol dla rodziny na imprezy (wesele, urodiny). Ja alkohol przywoze ale nie
          sprzedaje. Teraz jak trafie na pana to przez Penio bede miala przegrane.

• Gość: rettermann Re: WSZYSTKO IP: *.proxy.aol.com 05.08.03, 21:24
          Gość portalu: j napisał(a):

> jestem celnikiem. traf koles na mnie, umile ci powitanie

BRAWO PANU CELNIKOWI TYLKO PROSZE POLSKICH NIEMCOW OSZCZEDZAC.
      • pawem1 Re: WSZYSTKO 10.11.02, 12:04
        Wiesz Penio podoba mi sie ze nie walisz sciemy jak to niektozy czynia na
        emigracji, najpierw jada za granice dorabiaja sie czegos w zyciu czego napewno
        by sie niedorobili w polsce a potem tak nazekaja jak to zle im bylo i jak to
        tam jest zle a ze POLSKA to RAJ. ech siudme niebo nienawisci jak to spiewa LADY
        PANK, no ale dobra przestaje sie mazac chlopaki nie placza.
      • Gość: reveller Re: WSZYSTKO IP: *.proxy.aol.com 01.12.02, 15:08
        penis napisał:

> 1.
        > jak but i mozna go walic w buca do bolu. Przywoze regularnie 8-10 flaszek
        > J. Danielsa za ktoego place 10 dolcow. Mowie ze mam wesele brata i musze miec
        > prawdziwy alkohol ktory nie jest z "przemytu"
        >
        Ale dupe trujesz,gdzie kupujesz Jack Daniels za $10 chyba ze zapomiales napisac
        ze wielkosc tej flaszki to 1 pint???
        > 2.
        > Sprzedaje 8 flaszek po 100 zlotych sztuka . W sklepie placa nawet 200 i to
        nie
        > ma pewnosci ze oryginalny bourbon pic beda.
        > To gowno nie zarobek bo nawet jesli kupiles po 10 bucksow to jest 40 pln czyli
        zysk to az 60 pln,a wiec na 8 flachach to 480 szkoda dzwigac tego za takie marne
        pieniadze
        > 3.
        > Piwo w Polsce jest swietne, oprocz zach. europejskich a kosztuje tylko 1
        dolara
        > i mozna sie upic na wesolo. Kiedy postawie kilka piwek wokolo to i towarzycho
        > robi sie mile. Dziewczyny przede wsdzystkim sa i byly w Polsce extra.
        > Nie trzeba jechac az do Polski aby wypic wspanile piwko,sproboj w pubach
        np w Colorado ,takiej pysznosci to i w nie znajdziesz
        > 4.
        > W Polsce jest drogo dla tego kto tam mieszka , wiec nalezy zabrac ze soba
        > kilka ciuchow markowych na prezenty, wode po goleniu Chanel, Armani etc. a
        na
        > business cos z elektorniki, pobyt sie zwraca z nawiazka.
        > Jak dostaniesz cos co dziala na 220V co raczej w USA jest niemozliwe,chyba ze
        zamowisz w polskich sklepach ale wtedy to zaden deal.
        > 5.
        > Na koniec mozna sprzedac zaproszenie za ocean za 1000 zlotych i dalej sie
        > bawic az do wyjazdu.
        > Tu poniosla cie wyobraznia,bo kto ci zaplaci za zaproszenie jesli o wize
        mozesz sie starac bez niego???Zejdz na ziemie!!!!!!!
        > Lubie ten kraj, prostaczy , wiesniaczy i gnusnierczy ale lubie go szczerze,
        > wracam do niego a moze kiedys zamieszkam, poki co nie moge sobie pozwolic na
        > to by ludzie tak glupi i prymitywni jacy rzadza moim miastem rzadzili i mna.
        > Jesli mieszkancy jak sam piszesz sa prostaczy,wiesniaczy to wkoncu ci co
        rzadza wywodza sie z tego spoleczenstwa a wiec moga byc tylko glupi i prymitywni
        jak ich wyborcy.
        > Pozdrawaim wszystkich i do zobaczenia.
        >
        > Penio.
      • Gość: Inka Re: WSZYSTKO IP: *.gv.shawcable.net 03.05.03, 20:52
        penis napisał:

> 1.
        > jak but i mozna go walic w buca do bolu. Przywoze regularnie 8-10 flaszek
        > J. Danielsa za ktoego place 10 dolcow. Mowie ze mam wesele brata i musze miec
        > prawdziwy alkohol ktory nie jest z "przemytu"
        >
        > 2.
        > Sprzedaje 8 flaszek po 100 zlotych sztuka . W sklepie placa nawet 200 i to
        nie
        > ma pewnosci ze oryginalny bourbon pic beda.
        >
        > 3.
        > Piwo w Polsce jest swietne, oprocz zach. europejskich a kosztuje tylko 1
        dolara
        > i mozna sie upic na wesolo. Kiedy postawie kilka piwek wokolo to i towarzycho
        > robi sie mile. Dziewczyny przede wsdzystkim sa i byly w Polsce extra.
        >
        > 4.
        > W Polsce jest drogo dla tego kto tam mieszka , wiec nalezy zabrac ze soba
        > kilka ciuchow markowych na prezenty, wode po goleniu Chanel, Armani etc. a
        na
        > business cos z elektorniki, pobyt sie zwraca z nawiazka.
        >
        > 5.
        > Na koniec mozna sprzedac zaproszenie za ocean za 1000 zlotych i dalej sie
        > bawic az do wyjazdu.
        >
        > Lubie ten kraj, prostaczy , wiesniaczy i gnusnierczy ale lubie go szczerze,
        > wracam do niego a moze kiedys zamieszkam, poki co nie moge sobie pozwolic na
        > to by ludzie tak glupi i prymitywni jacy rzadza moim miastem rzadzili i mna.
        >
        > Pozdrawaim wszystkich i do zobaczenia.
        >
        > Penio.

PENIO,
        a gdzie ty ten alkohol tak sprzedajesz???
    • wkrasnicki Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 20:41
      Że jest, że jest, że jest, że jest, że będzie?
    • Gość: zoya Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.kutno.mediaclub.pl 07.11.02, 20:46
      Czytając powyższe posty nie mogę oprzeć się wrażeniu, że
      naszą cechą narodową jest "kalać własne gniazdo". Nie
      umiemy dostrzec tych tylko pięciu rzeczy, które się
      podobają w naszym kraju, nic dziwnego, że mamy kompleksy,
      wstydzimy się wobec obcych i marne wystawiamy sobie
      świadectwo za granicą.
      To co cenię:
      1. otwartosc, goscinnosc, szczere zainteresowanie
      gospodarza gosciem, komunikatywnosc, wrazliwosc
      2. nasza polska zywnosc (np:pomidory francuskie a fe,
      moga sie schowac przy naszych)
      3. teatr telewizji
      4. umiejetnosc myslenia, wybrniecia z sytuacji, radzenia
      sobie...
      5. przyroda i dużo innych rzeczy...
      • malwinamalwina Re: Co mi się podoba w Polsce? 07.11.02, 21:14
        wierzby
        niebo
        melancholia krajobrazu jesienia deszczowa pora
        Wisla
        spotkania bez zapraszania

PS. prawdziwa cnota krytyk sie nie boi ;-)))))
      • Gość: Magdalenka Re: No, teraz piszesz skladniej... IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 07.11.02, 21:44
        • leziox Re: No, teraz piszesz skladniej... 07.11.02, 22:09
          Polska to kraj,gdzie się urodzilem i wychowałem.Nigdy nie przyszło mi go
          głowy,że mogę się wstydzić swoich korzeni.Znalazłbym,podobnie jak wielu z
          Was,mnóstwo rzeczy,które mnie denerwują.Ale nie o to chodziło w pytaniu.
          Aby więc nie zanudzać,to wymieniam po kolei te rzeczy,które mi się podobają:

1.Ludzka życzliwość,która niestety,jest odwrotnie proporcjonalna do zawartości
          portfela.Czyli im biedniejsi ludzie,tym bardziej myślą o innych.Spotykałem się
          już wielokrotnie z takimi sytuacjami,że człowiek,który nie wie,co będzie jadł
          jutro,wystawia wszystko co ma na stół i prosi,aby się częstować.A wtedy gardło
          ściska kosmata łapa.

2.Krajobrazy w naszym kraju-płaskie jak stół Mazowsze,cudowne Mazury z oczkami
          zagubionych w lesie jezior,plaże nad Bałtykiem,szczyty Tatr i na koniec
          Bieszczady,gdzie dopiero można poznać prawdziwych naturszczyków.

3.Urocze kobiety,wspaniale piękne i zgrabne,przy tym nie zawsze świadome
          tego,jak cudownie wyglądają.Cały nasz kraj to olbrzymi wybieg dla modelek,które
          można zobaczyć na każdej ulicy i w supermarkecie bez konieczności tłoczenia się
          przy wybiegu w jakimś dusznym domu mody gdzieś w prowincjonalnej Francji
          powiedzmy

4.Smak kiełbasy i twarogu,smak czosnku prosto z ogródka.Twarde ogórki kiszone
          z beczki wyciągniętej właśnie ze stawu po paromiesięcznym tam leżakowaniu,
          wesela ludzi zakochanych w sobie i atmosfera weselna-niezapomniana.

5.To,że pomimo bardzo złej sytuacji ekonomicznej,zwykłych,przeciętnych ludzi
          nie opuszcza jakoś optymizm i choć ciężko im jest,wierzą w głębi duszy w lepsze
          jutro.

Chcieliście 5 powodów?No to macie.
          Pozdrawiam serdecznie.

• Gość: jam Re: No, teraz piszesz skladniej... IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 08.11.02, 10:54
            piękny post pogratulować wrażliwości
          • Gość: kol@ Re: No, teraz piszesz skladniej... IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 03.01.03, 15:26
            leziox - az zguodniauem od lektury - szacunek.. :)
    • Gość: Melba Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 21:38
      Półwysep Helski
      Zakopane, Zakopane, słońce, góry i górale
      Konwicki
      Mój Narzeczony
      To, że niedługo wyemigruję :)
    • frugo3 Re: Co mi się podoba w Polsce? 08.11.02, 00:04
      Dobre pytanie....
      Polska 21- wieku to kraj ginącej tradycji i niestety tożsamosci narodowej.
      Wtłoczeni w supermarkety , mc donaldsy , ogladajacy big brathery i ulegajacy
      innym zachowaniom komercyjnym naród szarzeje.., społeczenstwo ulega atomizacji
      coraz mniej jest zachowan które utożsamiane byłyby jako głos narodu itp. Co
      może podobac sie w Polsce takiemu niemczyckiemu a co nowakowi z grudziądza?- na
      pewno rózne rzeczy...Mamy coraz mniej wspólnego, oczywiście pozostaja jakies
      resentymenty - ogórki małosolne, atmosfera wesela, grechuta, tatry (hi
      hi :)) )- ale to juz przeszłośc. OD niedawna bedzie się podobało w Polsce
      każdemu co inne...
      MNIE SIE PODOBA:
      1> SWOJSKOŚĆ a więc to że w sklepie czy na ulicy nie czuje się obco/gęby
      takie nasze.... :))/
      2> TO ŻE JESTEŚMY INTELIGENTNI INACZEJ...inny wymiar mądrości stworzonej na
      nasz uzytek, a nieczytelnej dla obcych / tu zawiera sie ułańskośc,iracjonalność
      i nne zachowania o których wiemy że są NASZE
      3 > KULTURA - szerokopojęta , sztuka filmowa , muzyka,literatura- to na czym
      przyszło nam wyrastać i czym przesiąkneliśmy..
      4 > POCZUCIE WYZSZOŚCI ,jako naród chociaż przegrywamy w wielu dziedzinach z
      innymi - nie mamy kompleksów.. (nawet przed Helmutem zasuwajacym mercem bo
      wiemy że to jest tępy Helmut...:)) o innych Nacjach nie wspomnę...
      5 > TO ŻE JESZCZE MOŻNA PRZEŻYĆ / nie kradnąc zbyt wiele../
      • Gość: rettermann Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.proxy.aol.com 05.08.03, 21:49
        frugo3 napisał:

> Dobre pytanie....
        > Polska 21- wieku to kraj ginącej tradycji i niestety tożsamosci narodowej.
        > Wtłoczeni w supermarkety , mc donaldsy , ogladajacy big brathery i ulegajacy
        > innym zachowaniom komercyjnym naród szarzeje.., społeczenstwo ulega
        atomizacji
        > coraz mniej jest zachowan które utożsamiane byłyby jako głos narodu itp. Co
        > może podobac sie w Polsce takiemu niemczyckiemu a co nowakowi z grudziądza?-
        na
        >
        > pewno rózne rzeczy...Mamy coraz mniej wspólnego, oczywiście pozostaja jakies
        > resentymenty - ogórki małosolne, atmosfera wesela, grechuta, tatry (hi
        > hi :)) )- ale to juz przeszłośc. OD niedawna bedzie się podobało w Polsce
        > każdemu co inne...
        > MNIE SIE PODOBA:
        > 1> SWOJSKOŚĆ a więc to że w sklepie czy na ulicy nie czuje się obco/gęby
        > takie nasze.... :))/
        > 2> TO ŻE JESTEŚMY INTELIGENTNI INACZEJ...inny wymiar mądrości stworzonej na
        >
        > nasz uzytek, a nieczytelnej dla obcych / tu zawiera sie
        ułańskośc,iracjonalność
        >
        > i nne zachowania o których wiemy że są NASZE
        > 3 > KULTURA - szerokopojęta , sztuka filmowa , muzyka,literatura- to na czym
        >
        > przyszło nam wyrastać i czym przesiąkneliśmy..
        > 4 > POCZUCIE WYZSZOŚCI ,jako naród chociaż przegrywamy w wielu dziedzinach
        > z
        > innymi - nie mamy kompleksów.. (nawet przed Helmutem zasuwajacym mercem
        bo
        > wiemy że to jest tępy Helmut...:)) o innych Nacjach nie wspomnę...
        > 5 > TO ŻE JESZCZE MOŻNA PRZEŻYĆ / nie kradnąc zbyt wiele../
        >>>>>>D O B R E <<<<<<<,"helmut" chociaz preferuje "gebels"
    • tradycja1 Re: Co mi się podoba w Polsce? 08.11.02, 02:16
      Powrocisz tu gdzie 1) NADWISLANSKI BRZEG
      Powrocisz tu zza siedmiu gor i rzek
      Powrocisz tu gdzie 2)PLONIE SLONCEM WRZOS I GLOG
      Gdzie 3) CIENIE BRZOZ,PIACH MAZOWIECKICH DROG
      Powrocisz tu gdzie 4)WIERZBY POSROD POL
      Powrocisz tu gdzie 5) KLUCZE BIALYCH CHMUR..
    • Gość: Janusz Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: proxy / 10.40.1.* 08.11.02, 05:59
      A mi się NIE PODOBA nowe Radio TrUjka dlatego nie napiszę co mi się podoba.
      • Gość: soso Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: 195.41.66.* 08.11.02, 07:30
        Oczami obcokrajowcow pierwszy raz w Polsce i uprzedzonych obrazkami z TV: kon
        ciagnacy plug a za nim chlop z batem w leninowce:

1. lasy i jeziora
        2. bociany
        3. marmury w bankach, biurach i urzedach
        4. elgancja kelnerow i kelnerek
        5. targowiska

pzdrw

soso
        • Gość: anmanika Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.02, 08:58
          1. Polską kuchnię
          2. Polskie poczucie humoru, uwielbiam polską szybkość myślenia która potrafi
          przerobić najbardziej stresujące wydarzenia dnia codziennego w imprezę.
          Przykład: Wyścig Pokoju-wyścig postoju itp. Każdy z nas może podać tysiące
          tekich przykładów.
          3 Możność dogadania się. Nawet z najgłupszym z Polaków dogadasz się w jakiś tam
          sposób.
          4. Mazury
          5. Co poniektóre polskie filmy. Wyłączam wyłącznie dzieła klasy Ż takie które
          produkują panowie:Pazura w duecie, Lubaszenko itp
          • Gość: żaba Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: proxy / 195.94.193.* 08.11.02, 10:38
            1.Polską żywność
            2.Niesamowitą elastyczność życiową , zdolność do przystosowania się do różnych
            warunków, zaradność.
            3.Pęd do wiedzy i ambicje polskiej młodzieży.
            4.Kultywowanie więzów rodzinnych, to ,że najczęściej dzieci dobrze znają swoich
            dziadków.
            5. Ciekawość świata.
            6.To,że w historii nie było u nas królobójstwa mimo że np. w Anglii czy Francji
            trucicielstwo i sztyletowanie władców było na porządku dziennym .......
            i wiele innych, których nie wymienię bo i tak limit przekroczyłam.......:)
            O szeroko pojętym dziedzictwie kulturowym i pieknym, bardzo zróżnicowanym
            krajobrazie nie wspomnę , bo nie chcę iść na łatwiznę.....:)
    • Gość: Alicja Fischer Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.uni / 172.26.2.* 08.11.02, 11:01
      Co mi sie podoba w Polsce?... Jest to wiele rzeczy, ktorych mieszkajac w Polsce
      nie zauwazalam. Nie wiem, czy jestem w stanie na szybko wymienic 5 rzeczy. Ale
      uwazam nasze narzekanie za zalete. Tu w Niemczech pytajac kogos co u niego
      slychac, rzadko kiedy mozna uslyszec dluzsza wypowiedz. Zawsze wszystko jest
      ok, chocby nie wiem, co sie dzialo. Chetnie czasem, bym sobie ponarzekala, ale
      kto mnie tu zrozumie, ze ja tak naprawde, to tylko opowiadam co u mnie slychac.
      Pozdrawiam goraco wszystkich n a r z e k a c z y!
      • Gość: Polka Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.11.03, 14:53
        -fakt,ze ta Polska wychowala narod chronicznie za nia teskniacy
        -nasza historia(mozemy byc bardziej dumni niz Amerykanie)
        -kultywowanie rodziny jako...itd.
        -obyczaje swiateczne
        -polska wiosna
    • Gość: zorro Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: 151.92.176.* 08.11.02, 12:04
      Czytajac listy odnosze wrazenie, ze w Polsce najbardziej podoba sie osoba,
      ktore w niej (chwilowo) nie mieszkaja, ale to chyba tak juz musi byc.

Co mi sie podoba:
      1. Dziewczyny (kobiety) najpiekniejsze na swiecie, do tego inteligentne,
      sympatyczne, zaradne, po prostu super... i nie zniszczone jeszcze spotykanym
      gdzie indziej pedem do sukcesu zawodowego za wszelka cene.

2. Szczerosc, goscinnosc, otwartosc ludzi. Na twarzy Polaka wszystko widac.
      Uwazam ze jestesmy najgorszymi dyplomatami swiata. Jak Polak kogos lubi, albo
      nie lubi (to niestety wystepuje czesciej) to od razu to widzisz. Strasznie to
      ulatwia w praktyce zycie.

3. Narodowe przysmaki jak wymienione przez wielu: oscypki, ogorki kiszone,
      barszcz itd.

4. Inteligentni, otwarci, zaradni, ciekawi swiata ludzie, ktorzy zyjac w kraju,
      ktory daje tak nedzne perspektywy zyciowe dalej zachowuja dobry chumor.

5. Troche narodowego marudzenia. To, ze mozna pogadac przy wodce jaki dol, jaki
      kanal i w ogole jak jest nam wszedzie pod gore.

o wierzbach placzacych nie wspomne.

Co mi sie najbardziej nie podoba to drobne cwaniaczki, jak wypowiadajacy sie na
      forum "penis" (fajne pseudo), ktorzy mysla, ze dzieki swym drobnym interesikom
      sa najsprytniejsi i najmadrzejsi, a tak naprawde przynosza najwiecej zlego temu
      krajowi.

Pozdrawiam
      • Gość: Magdalenka Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 08.11.02, 12:52
        Gość portalu: zorro napisał(a):

> Czytajac listy odnosze wrazenie, ze w Polsce najbardziej podoba sie osoba,
        > ktore w niej (chwilowo) nie mieszkaja, ale to chyba tak juz musi byc.
        ---------------
        Nie musi tak byc. ja tam np. zawsze sie dobrze czulam w swoich wlasnych katach
        czyli w Polsce.Wyjechalam ze wzgledu na sytucje rodzinna.Stalo sie trudno...
        nigdy nie zapomne tych pierwszych 5 lat! Nic mi sie tu nie podobalo!
        Tesknilam za krajem i za moim starym domem.Ogromnie!Chodzilam po katach i
        plakalam.....az w koncu zrozumialam ze taki moj los, ze byc moze
        musze przezyc, to aby nauczyc sie czegs bardzo waznego.....i specyficznego
        tylko dla mnie...samodzielnosci.Twardego realizowania swoich planow...i
        nowych celow w zyciu.

Pozdrawiam..;)
    • Gość: Marcin Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 12:46
      Blondynki
      Brunetki
      Rude
      Wysokie kobiety
      Niskie kobiety
    • Gość: Ingeborga Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: proxy / 62.29.253.* 08.11.02, 12:47
      góry, lasy, morze,
      zimowa pogoda, wiosenna pogoda, letnia pogoda, jesienna pogoda...
    • Gość: Krystian Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.powiat.klodzko.pl 08.11.02, 12:53
      1. Polska jesień
      2. Polska wiosna
      3. Polska zima
      4. Polskie lato
      5. Polskie piwo
    • Gość: komand Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.11.02, 12:54
      podoba mi sie swoboda poruszania sie, swoboda wypowiedzi, wolnosc wyboru, i
      nasza polska przyroda...
      podobalo by mi sie bardziej jak by nasza demokracja byla demokracja i lud
      podsumowywal politykow byla by wprowadzona ankieta ludzie wypowiadali by sie
      pod koniec kadencji na temat politykow gdyby ocenilo spoleczenstwo ze byl ok to
      super, a jezeli stwierdzilibysmy ze jest oszust i zlodziej wtedy by sie
      wyciagalo konsekwencje (przedewszystkim utrata mienia)...
    • gomulakrafal Re: Co mi się podoba w Polsce? 08.11.02, 12:56
      trojka
      Osiecka
      alternatywy 4
      wyobraznia praktyczna obywateli
      dziewczyny
      • Gość: Piotr Re: Co mi się podoba w Polsce? IP: *.we.client2.attbi.com 25.06.03, 05:44
        gomulakrafal napisał:

> trojka

bardzo kocham i bardzo tesknie

> Osiecka

forever

> alternatywy 4

To byly czasy...

> wyobraznia praktyczna obywateli

survival

> dziewczyny

tu wole panow
Inne wątki na temat: