Dodaj do ulubionych

CZARNO to widzę...

31.01.06, 19:56
mianowicie porozumienie partii klerykalnych: PiS, LPR, Samoobrona.
Przyszłość Polski maluje się w CZARNYCH barwach.
Obserwuj wątek
    • kotbehemot6 Re: CZARNO to widzę... 31.01.06, 19:57
      czarno widzisz porozumienie tych partii , czy los Polski jak dojdzie do porozumienia....
    • voiceofsoul Re: CZARNO to widzę... 31.01.06, 20:07
      a czy jest cos w obecnej polityce (tak uczciwie) co moglo by napawac
      optymizmem ?
    • Gość: ferment Re: CZARNO to widzę... IP: *.chello.pl 31.01.06, 20:08
      joanna.d.arc napisała:

> Przyszłość Polski maluje się w CZARNYCH barwach.

strach pomyśleć, co będzie
      ale te czarne barwy, czy to nie jest interesujące, może godne obejrzenia, dla
      doznań estetycznych, chociażby
      ja nie jestem "bojący"
      chcę to zobaczyć - na czarno
      >
    • markiz.de.sade A ja tego wcale czarno nie widzę 31.01.06, 20:09
      Można wynieść się na zachód. Tam jest i będzie Wolność. Oczywiście nie za
      daleko na zachód, bo trafimy na dziki zachód;)

Ale to fakt, że złota epoka być może się kończy i nasze wnuki znów znajdą się w
      niewoli religijno-plemiennych fanatyzmów. I nie będą miały już gdzie uciekać :(
      • voiceofsoul Re: A ja tego wcale czarno nie widzę 31.01.06, 20:12
        przewidujesz niewole u barbarzyncow ? walki plemienne ?
        i kto tu sie cofa ?
        • markiz.de.sade Re: A ja tego wcale czarno nie widzę 31.01.06, 20:22
          voiceofsoul napisał:

> przewidujesz niewole u barbarzyncow ? walki plemienne ?
          > i kto tu sie cofa ?

Zalewa nas islam, a religie chrześcijańskie się "islamizują" - tzn. coraz
          więcej tzw. wspólnot wkracza na drogę fanatyzmu. Europa jest znudzona
          demokracją, odżywają ruchy faszystowskie. Wolny rynek wbrew pozorom wcale nie
          potrzebuje demokracji, tylko stabilności, a tę równie dobrze zapewnić może
          najbardziej nawet mordercza dyktatura. Mam wrażenie, że dobrze już było - złoty
          wiek nastał w Europie kilkanaście lat po wojnie. Teraz to się wyczerpuje i może
          być tylko gorzej. Mam jednak nadzieję, że za mojego życia barbarzyństwo jeszcze
          nie zatriumfuje. A może jeszcze długo po mojej śmierci nie zatriumfuje - warto
          wierzyć, Europejczycy jednak nie okażą się takimi biernymi idiotami na jakich
          ostatnio w dużej części wyglądają :-)
          • voiceofsoul Re: A ja tego wcale czarno nie widzę 31.01.06, 20:26
            mnostwo w Twojej wypowiedzi zdan brzmiacych jak puste slogany.
            co masz na mysli mowiac "barbarzynstwo" ?

jesli mam sie ustosunkowac do tego co napisales to moim zdaniem masz jakies
            problemy - nie wiem tylko jakie
            • markiz.de.sade Re: A ja tego wcale czarno nie widzę 31.01.06, 20:31
              voiceofsoul napisał:

> mnostwo w Twojej wypowiedzi zdan brzmiacych jak puste slogany.
              > co masz na mysli mowiac "barbarzynstwo" ?

Barbarzyństwo to koniec demokracji liberalnej.

> jesli mam sie ustosunkowac do tego co napisales to moim zdaniem masz jakies
              > problemy - nie wiem tylko jakie

Bardzo subtelne. Ty zapewne problemów nie masz. Gratuluję.
              • Gość: Echo Re: A ja tego wcale czarno nie widzę IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 01.02.06, 07:55
                Kopernik napisal traktat o wypieraniu dobrego pieniadza przez zly.

"Liberalna demokracja" to prosta droga do chaosu ktory juz widac:

1. Podstawienie malzenstw przez rozmaite przypadkowe zwiazki
                2. Podstawienie wartosci przez hedonizm
                3. Podstawienie dzieci przez pieski i kotki albo po prostu staruszkow

To tylko niektore przyklady wypierania przez zly szelag...
                Dlatego nie ma sie co dziwic: zbieramy co zasialismy - owoce
                liberalizmu.
                • markiz.de.sade Re: A ja tego wcale czarno nie widzę 01.02.06, 10:42
                  Gość portalu: Echo napisał(a):

> Kopernik napisal traktat o wypieraniu dobrego pieniadza przez zly.
                  >
                  > "Liberalna demokracja" to prosta droga do chaosu ktory juz widac:
                  >
                  > 1. Podstawienie malzenstw przez rozmaite przypadkowe zwiazki
                  > 2. Podstawienie wartosci przez hedonizm
                  > 3. Podstawienie dzieci przez pieski i kotki albo po prostu staruszkow
                  >
                  > To tylko niektore przyklady wypierania przez zly szelag...
                  > Dlatego nie ma sie co dziwic: zbieramy co zasialismy - owoce
                  > liberalizmu.

Oto przykład osoby, która jest przekonana, że inny ustrój jest lepszy niż
                  demokracja liberalna. Jaki to ustrój - można się domyślać. Smutne, ale
                  prawdziwe.
    • po_godzinach no niestety, 31.01.06, 20:14
      to będzie przykry i wstydliwy czas
    • Gość: Jorge Re: CZARNO to widzę... IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.06, 23:00
      Samoobrona nie jest partią klerykalną. Do niedawna nawet pozowała na "nową
      lewicę". Romans partii prawicowych z SO świadczy albo o głębokiej
      niedojrzałości naszego systemu partyjnego, albo ... o jego dojrzałości
      olbrzymiej ;)
      • ten_jeden_raz gdzie demokracja 31.01.06, 23:10
        nie opowiadajmy takich bredni , że na zachodzie jest demokracja . Albo może w
        USA ( to już bardzo skonkretyzowałam ) , może u nas ?
        Co to za demokracja , gdy zwyczajnie rządzi pieniądz , a pośrednio władzę dają
        wpływy polityczne lub ( nazwę je ) koniunkturalne .
        Nawet tu na forum są wątki usuwane , nie są przenoszone np na forum śmietnik ,
        jako nie pasujące do pozostałych forów , lecz usuwane . Nie mówmy o wolności
        słowa , bo ona faktycznie nie istnieje . Mamy demokrację parlamentarna o ile mi
        wiadomo . My jako my ludzie tego społeczeństwa już nie wiele mamy do
        powiedzenia .
        Żeby coś powiedzieć trzeba się jednoczyć walczyć , a czasami ponosić smutne
        konsekwencje swoich przekonań .
        • Gość: Jorge Re: gdzie demokracja IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.06, 23:30
          To co piszesz wpisuje się w nurt ideologii lewico-antyglobalistyczno-rewolucyno-
          spiskowych (nie koniecznie w tej kolejności), które głoszą prawdy znajdujące
          potwierdzenie w niektórych faktach, ale tylko przy ich odpowiedniej
          interpretacji.
          Stanowisko iż ludzie mogą wpływać na rządy tylko poprzez rewolucję (walkę,
          protest, przemoc) jest bardzo atrakcyjne i działające na wyobraźnię, lecz do
          mnie nie przemawiające.
          Nie trzeba walczyć, tylko robić swoje, a co 4 lata wrzucić do urny ze szczeliną
          kartę z głosem na kogoś, kto naszym zdaniem mniej zaszkodzi niż inni.
          Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu.
          • ten_jeden_raz Re: gdzie demokracja 01.02.06, 07:31
            Jorge ... wielebny Jorge ? No oczywiście , że masz rację , ale bardzo ciężko
            jest uczciwie pracować i chodzić co 4 lata do wyborów :-) .
            Chyba widać to i w frekfencji wyborczej i jakości naszej pracy .
            Więc poprostu droga rewolucyjna jest łatwiejszą drogą . Nie jest to moja idea ,
            lecz społecznie potwierdzony fakt . Jeśli Ci co mogą coś zmienić nie robią
            nic , kiedyś w końcu przeciągają strunę . To poprostu samo życie .
            Coś jak z maltretowaną żoną , ciągle zgadza się nie potrafi odejść , wziąść się
            za siebie , ale któregoś dnia bierze nóż i wkłada mężowi pod żebra i tak jest w
            społeczeństwie . Któregoś dnia można przesadzić .
            Oczywiście trzeba zaznaczyć , że zazwyczaj ruchy rewolucyjne ktoś z zewnątrz
            wspiera finansowo i ma w tym jakieś cele , niestety zazwyczaj nie filantropijne
            Ale temat ...
            • Gość: Echo Nie martw sie, zielono to widze! IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 01.02.06, 07:44
              Tzw. "czarni" to pestka. Dunczycy chcieliby zeby czarni tam byli a nie
              przedstawiciele milosci i pokokoju. Francuzi tez tego nie powiedza glosno,bo to
              sie nie zgadza z dogmatami rewolucyjnymi, ale czarni zostawili po sobie katedry
              a nie spalone samochody. Mozesz sie jeszcze obawiac sojuszu czerwonych i
              zielonych bo moga chciec zamienic katedry na silosy.

>Europejczycy jednak nie okażą się takimi biernymi idiotami na jakich
              >ostatnio w dużej części wyglądają :-)

Markiz_de_Sade: poklon do ziemi. Wydawalo mi sie ze nie widzisz oczywistych
              rzeczy ale sie mylilam! Masz niezle przeblyski. Ja mysle ze dopoki Europejczycy
              beda podazali za zabobonem ateizmu, okaza sie biernymi idiotami. To pokazuja
              statystyki przez ostatnie 40 lat. Nie tedy droga do przetrwania!.
              • Gość: Echo Re: Nie martw sie, zielono to widze! IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 01.02.06, 10:42
                Oczywiscie musze dodac ze markizie sromotnie sie myslisz co do "islamizacji"
                chrzescijanstwa. Cos takiego mialo miejsce w czasach wojen z maurami i wypraw
                krzyzowych gdzie KK byl jedyna sila ktora przeciwstawiala sie agresji islamu.
                Dzisiaj na szczescie mamy Busha bo na socjalistyczna Europe oczywiscie trudno
                liczyc.

Co nastapilo w Polsce to rodzaj antykomunizacji katolicyzmu ktory w procesie oporu
                wobec komunizmu przejal czesc jego cech tak jak nabral agresywnych cech w
                konfrontacji z wojowniczym islamem. I wlasciwie neokonserwatysci licza na polski
                katolicyzm w zwalczaniu wojujacej lewicy na Zachodzie.

O co wojujaca lewica walczy? Ano o zniszczenie rodziny pod pozorem "walki z
                homofobia", niszczenie dzieci pod pozorem "walki o prawa kobiety" (wlasnie do
                niszczenia ludzkiego zycia), i niszczenie przyszlosci Europy pod pozorem "walki
                z przeludnieniem" (patrz przyklad lewicowego idioty na tym forum pod kryptonimem
                "overpopulation"). Oczywiscie lewactwo rowniez walczy z moralnoscia seksualna
                pod pozorem "walki z AIDSem". Walka polega na kondomizacji dzieci ale nie na
                uzmyslowieniu im ze AIDS jest choroba pewnego stylu zycia. Tutaj zamyka sie
                buzie pod pozorem "walki o polityczna poprawnosc".
                • markiz.de.sade Re: Nie martw sie, zielono to widze! 01.02.06, 10:49

> Dzisiaj na szczescie mamy Busha bo na socjalistyczna Europe oczywiscie trudno
                  > liczyc.

Oczywiście - mamy Busha i ludzi na poziomie intelektualnym Busha, czyli tzw.
                  chrześcijańskich intektualistów. Już nam oni urządzą przedsionek raju na
                  ziemi. ;)
                • crax Re: Nie martw sie, zielono to widze! 01.02.06, 11:02
                  Echo... na widok twoich postów szczęka opada na kolana. No z czymś takim
                  dyskusja jest niemożliwa.
                  • aktsieta ECHO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.06, 11:04
                    "Chory na schizofrenię nie kłamie,ale Królestwo jego nie jest z tego Świata"
                  • po_godzinach Re: Nie martw sie, zielono to widze! 01.02.06, 11:12
                    Czyżbyś uciekał od pojęcia walki ze zdaniem:
                    "Co nastapilo w Polsce to rodzaj antykomunizacji katolicyzmu ktory w procesie
                    oporu
                    wobec komunizmu przejal czesc jego cech tak jak nabral agresywnych cech w
                    konfrontacji z wojowniczym islamem."

rusz chłopie głową :))

Echo pisze, że polski katolicyzm skomunizował się - to nie jest obrazoburcze
                    czasem? :)
                    (reszty nie rozumiem, bo nie wiem, gdzie w Polsce ten islam)
                    • crax Re: Nie martw sie, zielono to widze! 01.02.06, 11:28
                      Hmmm... ja nie uciekam. Po prostu nie wiem jak w ogóle można podjąć polemikę
                      np. z czymś takim:

"O co wojujaca lewica walczy? Ano o zniszczenie rodziny pod pozorem "walki z
                      homofobia", niszczenie dzieci pod pozorem "walki o prawa kobiety" (wlasnie do
                      niszczenia ludzkiego zycia), i niszczenie przyszlosci Europy pod pozorem "walki
                      z przeludnieniem" (patrz przyklad lewicowego idioty na tym forum pod
                      kryptonimem "overpopulation"). Oczywiscie lewactwo rowniez walczy z moralnoscia
                      seksualna pod pozorem "walki z AIDSem". Walka polega na kondomizacji dzieci ale
                      nie na uzmyslowieniu im ze AIDS jest choroba pewnego stylu zycia. Tutaj zamyka
                      sie buzie pod pozorem "walki o polityczna poprawnosc"."

Może ty wiesz? Bo ja się poddaję.
                      • po_godzinach spróbuję 01.02.06, 12:01

> "O co wojujaca lewica walczy?

To jest jasne. Wojująca lewica to chyba feministki, walczący o prawa człowieka
                        itepe.

Ano o zniszczenie rodziny pod pozorem "walki z
                        > homofobia",

* pod pozorem (czyli kłamliwie) krytykowania osób nieprzychylnie nastawionych
                        do homoseksualistów wojująca lewica chce zniszczyć rodzinę (czyli chyba
                        obrzydzić ludziom jej zakładanie). "Pod pozorem", czyli de facto "wojująca
                        lewica" (wl) popiera "homofobów".

niszczenie dzieci pod pozorem "walki o prawa kobiety" (wlasnie do
                        > niszczenia ludzkiego zycia),

* wl chce "niszczyć dzieci" czyli je unicestwiać - znów "pod pozorem", czyli
                        kłamliwie. Bo tak naprawdę to nie chce praw kobiet, chce tylko unicestwiać
                        dzieci.

i niszczenie przyszlosci Europy pod pozorem "walki
                        > z przeludnieniem"

*wl chce zniszczyć Europę (żeby jej nie było), pod pozorem walki z
                        przeludnieniem. Czyli de facto - chce przeludnienia, tylko kłamie, że nie chce.
                        czyli: chce zniszczyć Europę przeludniając ją.

(patrz przyklad lewicowego idioty na tym forum pod
                        > kryptonimem "overpopulation").

* tu przemilczę ów język slumsu.

Oczywiscie lewactwo rowniez walczy z moralnoscia seksualna pod pozorem "walki z
                        AIDSem".

* wl walczy z moralnością seksualną, czyli (jak rozumiem) wiernością pod
                        pozorem (kłamliwie), że walczy z AIDS. Bo tak naprawdę, to nie walczy z AIDS.

Walka polega na kondomizacji dzieci ale

* hmm ... tu mam problem. "Kondomizacja" kojarzy mi sie z "kondominium" -
                        zamkniętym osiedlem mieszkaniowym.
                        >
                        > nie na uzmyslowieniu im ze AIDS jest choroba pewnego stylu zycia.

* wl ukrywa, że AIDS jest następstwem pewnego stylu zycia (pewnie chodzi o
                        homoseksualizm i niewierność). Echo mówi, że homoseksualizm to "styl życia".

To teraz poproszę o Twoje wnioski :)

Tutaj zamyka sie buzie pod pozorem "walki o polityczna poprawnosc"."

• crax Re: spróbuję 01.02.06, 16:16
                          Hmmm... moje wnioski... Moje wnioski są takie, że Echo nadaje się do Tworek.
                          Innego pomysłu nie mam :)

P.S. Bardzo trafna analiza. Dzięki, p_g. :)
                          • chrismura Re: spróbuję 17.02.06, 22:04
                            crax napisał:

> Hmmm... moje wnioski... Moje wnioski są takie, że Echo nadaje się do Tworek.
                            > Innego pomysłu nie mam :)
                            >
                            > P.S. Bardzo trafna analiza. Dzięki, p_g. :)
                            > Jestem za.Chcialbym sie dowiedziec jaka role spelniaja ludzie Jej
                            rodzaju.Zdrowa dyskusja pieknie, ale to nie ma nic wspolnego z zdrowym
                            rozsadkiem.Hi,Hi
                            • crax Re: spróbuję 17.02.06, 22:13
                              Myślisz może, że Echo jest najgorsza? No to się mylisz. Co powiesz na TO ?? ---
                              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=36077463
                    • Gość: Echo Re: Nie martw sie, zielono to widze! IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 01.02.06, 17:20
                      > Echo pisze, że polski katolicyzm skomunizował się - to nie jest obrazoburcze
                      > czasem? :)

Inaczej nie potrafie wyjasnic zjawiska rydzyka...
                      • Gość: Echo Re: Nie martw sie, zielono to widze! IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 01.02.06, 17:26
                        Crax, nie martw sie! Moze ci sie wydaje ze to co sie wyprawia w socjalistycznej
                        Europie jest wspaniale. Ja bije na larum! A ze niektorzy czuja to bicie na
                        wlasnych tylkach to co? Sa dwie odpowiedzi: (1) pomyslec i cos zaczac zmieniac
                        (2) zaprzeczac, zaprzeczac, zaprzeczac...

Lewica i islam w Europie sa w tej drugiej sytuacji...

Ja widze czesciowa komunizacje polskiego katolicyzmu czy islamizacje
                        sredniowiecznego katolicyzmu w dobie wypraw krzyzowych. Markiz.de.sade widzi
                        islamizacje dzisiejszego katolicyzmu a krytyke samozaglady Europy uwaza za
                        zamach na wolnosci.
                        Otoz nie ma wolnosci bez odpowiedzialnosci.
                      • po_godzinach Re: Nie martw sie, zielono to widze! 01.02.06, 17:28
                        filarem Rydzyka (katolickiego głosu w naszym domu) jest niejaki Bender - typowy
                        komunistyczny beton.

"W latach 1977-1981 był posłem na sejm PRL, zajął miejsce profesora Ludwika
                        Stommy usuniętego za sprzeciw wobec umieszczenia w konstytucji zapisków na
                        temat "sojuszu Polski z ZSRR" i "kierowniczej roli PZPR". W latach 1981-1983
                        był wiceprezesem Polskiego Związku Katolicko-Społecznego który poparł
                        wprowadzenie stanu wojennego. W roku 1985 wziął udział w zbojkotowanych przez
                        Solidarność ze wzgledu na ich nie demokratyczny charakter wyborach do sejmu i
                        senatu. w latch 1985-1989 bezpartyjny posł na Sejm PRL. W latach 1985-1989
                        członek utworzonej przez generała Wojciecha Jaruzelskiego Rady Konsultacyjnej
                        przy Przewodniczącym Rady Państwa. W latach 1991-1993 senator RP. W latach 1993-
                        1997 członek Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji i jej przewodniczący w latach
                        1993-1994. Od 1998 do 2005 radny Sejmiku województwa lubelskiego. Od 2005 roku
                        senator z ramienia LPR, okręg wyborczy Lublin."
                        pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Bender
                        Na szczęście - w Kościele istnieje również inne skrzydło - mądrych, swiatłych
                        ludzi. Niestety, ostatnio jest ono mało słyszalne, jako że nie ma poparcia
                        władz - w przeciwieństwie do tej części Rydzykowej.

Po prostu - do głosu dorwała sie hołota, a hołota zawsze bardzo głośno krzyczy.
                        Ale - jak mawiała moja babcia: dłużej klasztora, niż przeora :)
                        • Gość: Echo Re: Nie martw sie, zielono to widze! IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 01.02.06, 17:38
                          Czy Bender, nie byl czlonkiem PAXu? Kiedys ta organizacja byla powolana
                          przez PZPR do rozwalania katolicyzmu. Moze im sie wreszcie powiodlo?
                          • po_godzinach Re: Nie martw sie, zielono to widze! 01.02.06, 17:47
                            Był wiceprezesem PZKS-u - to samo draństwo.

Nie, nie powiodło im się - tyle, że dzięki takim ludziom, jak Bender czy
                            Rydzyk - wielu ludzi do takiego skomuszałego Kościoła przyznać sie nie chce.
                      • chrismura Re: Nie martw sie, zielono to widze! 17.02.06, 22:08

> > Echo pisze, że polski katolicyzm skomunizował się - to nie jest obrazobur
                        > cze
                        > > czasem? :)
                        >
                        > Inaczej nie potrafie wyjasnic zjawiska rydzyka...
                        Prosze bardzo jednak cos co Pani echo nie wie.
              • chrismura Re: Nie martw sie, zielono to widze! 17.02.06, 22:18

> Tzw. "czarni" to pestka. Dunczycy chcieliby zeby czarni tam byli a nie
                > przedstawiciele milosci i pokokoju. Francuzi tez tego nie powiedza glosno,bo
                to
                > sie nie zgadza z dogmatami rewolucyjnymi, ale czarni zostawili po sobie
                katedry
                > a nie spalone samochody. Mozesz sie jeszcze obawiac sojuszu czerwonych i
                > zielonych bo moga chciec zamienic katedry na silosy.
                >
                > >Europejczycy jednak nie okażą się takimi biernymi idiotami na jakich
                > >ostatnio w dużej części wyglądają :-)
                >
                > Markiz_de_Sade: poklon do ziemi. Wydawalo mi sie ze nie widzisz oczywistych
                > rzeczy ale sie mylilam! Masz niezle przeblyski. Ja mysle ze dopoki
                Europejczycy
                > beda podazali za zabobonem ateizmu, okaza sie biernymi idiotami. To pokazuja
                > statystyki przez ostatnie 40 lat. Nie tedy droga do przetrwania!.
                Siostro jedz na Polska wies .Sprobuj wyjasnic powody ich biedy.Daj na przyklad
                Niemcy,Francje itd.Mysle ze nie wrocisz do domu.
    • mastermixer6 Re: CZARNO to widzę... 10.02.06, 10:01
      Nadchodzą wieki ciemne.
      • Gość: cristie Re: CZARNO to widzę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:45
        Jeśli o kolory chodzi ,to aby nie czerwony.....
    • taus Re: CZARNO to widzę... 10.02.06, 10:03
      w gwoli ścisłości, samoobrona nie jest partią klerykalną, dla nich program gospodarczy (jaki by on nie był) zawsze był ważniejszy od ideologi, aczkolwiek nie będą się sprzeciwiać.
      • big.moose Re: CZARNO to widzę... 15.02.06, 10:45
        Samoobrona + ideologia??
        śmieszne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka