Dodaj do ulubionych

Co się robi z ubraniami po pracy?

11.11.11, 07:23
Hamerykanie, znam to z seriali, łażą w nich do nocy. Nawet w butach po domu. Kobitki w szpilkach też. Ew. facet zdejmuje marynarkę i krawat.
My się przebieramy, ale co robimy ze spodniami, spódnicami, żakietami, marynarkami?
Do szafy? Garderoby? NIEEE.. Przewieszamy przez krzesło, fotel, nawet przez drzwi od szafy..
Nie jest tak? Widziałem po wielokroć smile
Obserwuj wątek
    • tetika Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 07:35
      fakt klade na krzeslo w sypialni, na pewno nie chodze w tym samym po domu.
      • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 07:43
        Mam podobnie. A wierzchnie coś przewieszam przez fotel komputerowy. Fakt, wielki on jest, skórzany nawet, inwestycja na lata jak się przed kompem non stop siedzi hehehe...
        A koszule,koszulki, bluzki? Kobiety pewnie do prania..
        Faceci, jak pewnie wiecie, dzielą ubrania na:
        1. Czyste
        2. Brudne
        3. Brudne niby, ale jeszcze da się założyć
        smile
      • dzidzia_bojowa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 07:45
        Nienienie! Jak ktoś jest maniakiem porządku, ubrania wiesza w wyznaczonym miejscu, u mnie jest to garderoba. Serio!

Właśnie uświadomiłam sobie, że nie mam w domu ani jednego krzesła. Sofy, fotele, w kuchni wysokie taborety przy barku( tak, w kuchni mam barek) ale krzesła nie mam. Ani szafy. Czyli nawet gdybym chciała przewieszać ciuchy, to nie mam gdzie1
        • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 08:07
          Oooo, barek111 Wyposażony odpowiednio? smile
          Chyba jednak przyjadę. Na jak długo nie wiem, zalezy od tego jaki zapas w barku wink
          • stefcia41 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 08:11
            Strasznie trudne pytania zadajesz Kapitanie...big_grin
            co ja robię z ubraniami...hmmm...
            • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 08:24
              Zdejmujesz, to jasne.. Potem ten peniuar, też jasne..
              Ubrania zabiera Marysia, przecież to oczywiste.
              Dlatego nie masz pojęcia co się z nimi dzieje smile
              • stefcia41 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 08:30
                aha...dziękuję Kapitanie smile
                • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 08:40
                  Bardzo proszę smile A Marysi proszę dać dziś wolne, święto jest..
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 09:07
      a ja lubię połazić także w domu w tym, w czym za dnia chodziłam między ludzi
      a jeśli się w coś wygodniejszego przebieram, to ciuch zdjęty ląduje w łazience na pralce, złożony w stosowną kosteczkę, albo upchnięty do kosza na pranie
      z powodu, że koty, kłaki, sierść oraz niezapowiedziane wizyty - nie ma rozwalania ciuchów po chałupie
      mają swoje miejsce w ukryciu
      o111
      • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 09:38
        Na pralce w kosteczkę?
        Wojskowi w rodzinie? smile
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 12:49
          no wiesz, czasami, wyznam to szczerze, ta kosteczka jest bardziej kształtu kości miednicy - czyli dosyć nieregularnego big_grin
          ale nie rozrzucam, w każdym razie, szmat po chacie
          • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 17:42
            pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> no wiesz, czasami, wyznam to szczerze, ta kosteczka jest bardziej kształtu kośc
            > i miednicy - czyli dosyć nieregularnego big_grin

Aż pojszłem sprawdzić do łazienki. Kurde, miednica jest absolutnie regularnie okrągła. I coś się w niej moczy smile
            • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 17:42
              I nie ma żadnych KOŚCI1111
    • kaga9 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 12:15
      Zaraz tam Hamerykanie. W polskich serialach też tak łażą, nawet w kozakach zimą. Współczuję im. Wypasione chałupy mają i tak tymi traperami po podłodze z kalifornijskiej sekwoiwink

My, Kaga, się przebieramy, albowiem nas, Kagę, koszmarnie drażni dotyk tego wszystkiego, w czym z powodzeniem pomykamy wśród ludzi, a zatem dżinsów, zegarka, biżuterii (w skromnej zresztą ilości), bluzki/ swetra, a zdarza się, że, ekhm, także innych elementów garderoby. Na ich miejsce oczywiście przywdziewamy coś letkiego, mientkiego i nieinwazyjnego. Używane idą do kosza na pranie lub na fotel, a jakżesmile
      • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 17:46
        Jednak na fotelsmile Ooo, swojak..
        A te, ekhm, inne elementy garderoby czym zastępujeszwink Znaczy do roboty majtochy i stanik pancerne, a w domu miętkie?? wink
        • kaga9 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 17:59
          Tak, żelbet wymieniam na kaczy puchwink
          • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 18:16
            Nie skomęcę smile
            • oblocznosc Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 18:38
              Po przyjsciu z pracy lubie sie przebrac w cos milego, ale to pewnie dlatego, ze na co dzien mam prawie mudurek smile
              Nie mam zadnego krzesla, wiec ubrania laduja w lazience. Byl moment, ze mialam rower stacjonarny w pokoju to byl idealny wieszakbig_grinDD
              • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 19:17
                Ojej, też u mnie ćwiczebny rower był wieszakiem najlepszym z możliwych smile
                • oblocznosc Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 11.11.11, 19:41
                  I co zaczales cwiczyc?smile
                  • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 12.11.11, 07:07
                    Jak mogłem ćwiczyć jak ciągle na nim ubrania wisiały??? wink
                    • vidmo76 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 12.11.11, 18:36
                      Cóż za absurdalne pytanie, łażę upierdzielony w np. farbie do samego wieczora. smile smile
                      Jako robotnik fizyczny w sercu którego niezłomnie pd lat płonie ogień proletariatu!! Nie zbrukałem się do dotychczas pracą nie fizyczną!
                    • stefcia41 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 13.11.11, 09:13
                      <
                      > Jak mogłem ćwiczyć jak ciągle na nim ubrania wisiały??? wink>
                      i czego się pozbyłeś?
                      ubrań ?
                      roweru?
                      • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 13.11.11, 09:16
                        Oczywiście ubrań..
                        Teraz mam spódniczkę z liści palmowych. Ino trochę zimnawo.. sad
                        • stefcia41 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 13.11.11, 09:18
                          Ogołociłeś z liści naszą, warszawską palmę???
                          • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 13.11.11, 09:21
                            A to nie palma degola była?
                            • stefcia41 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 13.11.11, 09:22
                              warszawskiego degola była ci ona smile
                      • old.bear Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 13.11.11, 09:18
                        Tiaaa, to pytanie zasadnicze wink big_grin
                        Ale na obchód miasta bez ubrania ... hmmm ... hardcore big_grin
                        • drzejms-buond Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 15.11.11, 16:11
                          się przewiesza, owszem, potwierdzam... ale rzeczywiscie jest taki zwyczaj w krainach zachodnich że się do domu z butami pakuje...też tego nie rozumiem. papucie to tylko u nas!
                          • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 15.11.11, 16:40
                            Fajne są te "papucie". U nas się mówi "kapcie".
                            Ale słyszałem też "laczki", "bambosze"..
                            • drzejms-buond Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 15.11.11, 17:33
                              papucie podobno są krakowskie- przywłaszczyłem bo śmieszne
                              ;-]
                              • kapitan_marchewa Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 15.11.11, 17:45
                                Znaczy centusie wychodzą w papuciach na pole??? smile
                                Zawsze mnie fascynowało to "pole" nawet w środku miasta.. Oni tam coś sadzą na tym polu? Kartofelki, kapustkę, buraki? wink
                                • stefcia41 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 15.11.11, 20:16
                                  Jakaś jestem niedouczona...na jakie pole???111
                                  • tygrysgreen Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 16.11.11, 07:14
                                    no właśnie
                                    oni coś mają z tym polem
                                    a po domu to kapcie
                                    ew łapcie albo laczki choć te ostatnie mają coś wspólnego ze chceniem (a chcesz dostać laczkiem?)
    • mnop2 Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 15.11.11, 22:18
      nooo, ja rano budzę się w zgliszczach dnia poprzedniego smile
    • evelinkus Re: Co się robi z ubraniami po pracy? 21.11.11, 23:16
      wieszam na wieszak kurtkę, bluzkę do kosza na pranie, spodnie na wieszak. Albo też wszystko skłębione ląduje na rozłożonej od trzech dni desce do prasowania tudzież suszarce do ubrań. Pedantyczna jestem rzadziej
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka