inkowski 12.02.06, 16:40 "Spółkowanie ze zwierzętami jest bardziej etyczne od ich masowego mordowania na potrzeby przemysłu spożywczego" - czy zgadzasz się z tym stwierdzeniem? Mój punkt widzenia na tiny.pl/mr1c Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inkowski Re: Miara etyki 12.02.06, 16:48 jaremax napisał: > To jedz trawę. Od ósmego roku życia jestem wegetarianinem, a od jedenastego weganem. Mam 24 lata i czuję się jak młody bóg. Regularnie uprawiam sport i mimo tego, że nie jem mięsa, mam całkiem niezłą sylwetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jaremax Re: Miara etyki 12.02.06, 16:58 Idż do roboty do kopalni albo kamieniołomów,a zobaczysz sam jak długo pociągniesz na tej swojej trawie :)pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Miara etyki IP: 87.207.204.* 12.02.06, 17:03 inkowski napisał: > jaremax napisał: > > Od ósmego roku życia jestem wegetarianinem, a od jedenastego weganem. Mam 24 > lata i czuję się jak młody bóg. Regularnie uprawiam sport i mimo tego, że nie > jem mięsa, mam całkiem niezłą sylwetkę. młody, całkiem niezła sylwetka, jak z kondycja psychiczną? niepokoja mnie Twoje zainteresowanie "etyką" : "Spółkowanie ze zwierzętami jest bardziej etyczne od ich masowego mordowania na potrzeby przemysłu spożywczego" - czy zgadzasz się z tym stwierdzeniem? to moze jedz już mięso, moze te pytania to z niejedzenia miesa nikogo to dotąd nie niepokoiło? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b a moze gajowy? 12.02.06, 17:06 Sa dwa wyjscia (jak zawsze;) albo troll albo ofiara.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Miara etyki 12.02.06, 17:10 inkowski napisał: Mam 24 > lata i czuję się jak młody bóg. Regularnie uprawiam sport i mam całkiem niezłą sylwetkę. A jak chcialbys sie czuc, jak stary....? W wieku 24 lat???? ;) Sylwetka - rzecz gustu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Miara etyki 12.02.06, 18:55 Mam 24 > lata i czuję się jak młody bóg. Regularnie uprawiam sport i mam całkiem niezłą sylwetkę. A jak chcialbys sie czuc, jak stary....? W wieku 24 lat???? ;) Moze dla wegeterianina to juz wyczyn? Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: Miara etyki 12.02.06, 16:53 Czy gwałt jest bardziej etyczny od męczenia i morderstwa? Myślę, że skala czynu jest porównywalna... Odpowiedz Link Zgłoś
inkowski Re: Miara etyki 12.02.06, 17:00 kamajkore napisała: > Czy gwałt jest bardziej etyczny od męczenia i morderstwa? > Myślę, że skala czynu jest porównywalna... Czy według ciebie pies kopulujący ze swoją panią, będący jednocześnie stroną aktywną, jest gwałcony? Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: Miara etyki 12.02.06, 17:04 > Czy według ciebie pies kopulujący ze swoją panią, będący jednocześnie stroną > aktywną, jest gwałcony? nie, zdecydowanie chodziło mi o stronę pasywną :D Odpowiedz Link Zgłoś
17_mgnien_wiosny Re: Miara etyki 12.02.06, 19:23 Jako weganin w ten sposób używasz mięsa? To ja wolę tradycyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Miara etyki IP: 80.48.96.* 13.02.06, 08:37 A co na to twój lekarz? PS. Pytasz człeczku czy gwałcenie jest bardziej etyczne od zabijania ? Dla mnie gradowanie negatywnych zachowań na bardziej i mniej etyczne świadczy o braku jakiejkolwiek etyki gradującego. Można okradając "usprawiedliwić się" przed samym sobą,że można było zabić a zabijając,że można było jeszcze torturować i już się jest bardziej ok:(. Odpowiedz Link Zgłoś