Dodaj do ulubionych

żelowa bransoletka

18.02.06, 21:16
Pytanie:

-Czy nosisz żelową bransoletkę, niebieską z puzzlami oznaczającą solidarność
z chorymi na autyzm?

-Często
-Nigdy
-Czasami

Serdecznie dziękuję za odzew...

Obserwuj wątek
    • kamajkore nigdy 18.02.06, 22:05
      w ogóle nie noszę bransoletek, żelowych czy nieżelowych, nawet nie wiem gdzie takowe rozdają...
      • Gość: inka dla zobrazowania... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 16:17
        Kolor bransoletki silikonowej Co symbolizuje
        Czarny Przeciwdziałanie gangom, Walka z Czerniakiem, żałoba
        Szary Walka z Cukrzycą, alergiami i Astmą
        Srebrny Walka z Cukrzycą u dzieci
        Biały Wspieranie adopcji, pokoju na świecie, prawa do życia, symbol
        nadzieji, walka z głodem
        Ciemnoniebieski Przeciwdzałanie Maltretowaniu nieletnich, walka z
        Artretyzmem, walka o jakość wody, walka o wolność słowa, wspieranie muzyki,
        wspieranie walki z piractwem muzycznym
        Jasnoniebieski Walka z Rakiem prostaty, rozwój świadomości wyborczej,
        propagowanie zdrowia wśród mężczyzn
        Ciemnozielony Walka z Depresją Maniakalną, propagowanie oddawania szpiku
        kostnego, walka z Białaczką, wspieranie działań na rzecz zdrowia psychicznego,
        popularyzacja przeszczepu tkanek
        Jasnozielony Walka z Depresją, Dziecięcą Depresją, ochrona środowiska, walka
        z Rakiem nerek
        Zielony zapobieganie urazom oczu, walka z Jaskrą, walka z chronicznym bólem
        układu kostnego i stawów, wspieranie poszukiwań zaginionych dzieci,
        popularyzacja Bezpieczeństwa i Higieny Pracy, walka o prawa pracownicze
        Limonowy Walka z Chłoniakiem, Dystrofią mięśniową, popularyzacja oddawania i
        przeszczepu organów, popularyzacja bezpiecznego prowadzenia pojazdów, walka z
        piratami drogowymi
        Fioletowy Walka z przemocą w rodzinie oraz chorobą Hodgkin'a
        Purpurowy
        Burgundowy Walka z Mukowiscydozą
        Jasnopurpurowy Walka z bezdomnością, walka o prawa zwierząt i przeciw
        znęcaniu się nad nimi
        Jaskraworóżowy Walka z Rakiem piersi
        Różowy Walka z Rakiem, Rakiem piersi, ochrona życia poczętego, wspieranie
        idei "Rodzić po Ludzku", wspieranie porodów rodzinnych

Czerwony Walka z chorobami serca i AIDS

Pomarańczowy Życie bez nałogu palenia tytoniu, wspieranie osób rzucających
        palenie

Żółty Wspieranie walki z Rakiem, poparcie dla armii, poparcie działań
        militarnych
        Turkusowy Walka z Rakiem jajników
        Orchidea Walka z Rakiem jąder
        Brązowy Walka z Rakiem dwunastnicy, wspieranie działań antynikotynowych,
        walka z chorobami wywołanymi paleniem tytoniu

Powyższa tabelka ma charakter poglądowy.

• Gość: gt Re: nigdy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 16:50
        nigdy
    • ja-kasiaa Nigdy 19.02.06, 11:39
      Nosiłabym gdybym miała... ale nie mam więc nie noszę:D
    • yoma Re: żelowa bransoletka 19.02.06, 13:52
      Proszę uprzejmie. Nigdy.

Innych kolorków dla innych solidarności też nie.
      • Gość: om Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 13:48
        A ja chciałbym...
    • Gość: ika Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.06, 19:33
      Nie noszę, ale solidaryzuję się z chorymi na autyzm.
    • Gość: Gośka Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.06, 19:37
      Ja mam taką i noszę.
      Pozdrawiam zwłaszcza solidaryzujących się z autyzmem!!!
    • Gość: nn Re: żelowa bransoletka IP: *.chello.pl 19.02.06, 20:40
      nie nosze tej ani zadnej innej. jakos nie moge sie przekonac aby ten
      marketingowy wynalazek sluzyl szczytnemu celowi naprawde.
      • Gość: nm Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 09:49
        Powiedz, gdzie mogę kupić?
        • Gość: i Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 13:46
          ...gdzie można kupić?
    • 17_mgnien_wiosny Re: żelowa bransoletka 19.02.06, 20:42
      Nie noszę i nie wiem na czym miałoby polegać solidaryzowanie się z chorymi na autyzm
      • Gość: ferment Re: żelowa bransoletka IP: *.chello.pl 19.02.06, 21:28
        17_mgnien_wiosny napisał:

> Nie noszę i nie wiem na czym miałoby polegać solidaryzowanie się z chorymi na a
        > utyzm

nie noszę i też nie wiem na czym polega solidaryzowanie się z chorymi na
        autyzm, chciałem wcześniej spytać, ale myślałem, że tylko ja nie wiem
        może dla dwóch szybciej znajdzie się odpowiedź
        • 17_mgnien_wiosny Re: żelowa bransoletka 19.02.06, 21:45
          Ja taki gópi jestem, że często nie rozumiem co oznacza to słowo. Rozumiem co
          znaczy słowo "pomoc".
          • Gość: ferment Re: żelowa bransoletka IP: *.chello.pl 19.02.06, 22:20
            17_mgnien_wiosny napisał:

. Rozumiem co
            > znaczy słowo "pomoc".

być może te bransoletki pomagają ludziom uswiadomić istnienie ludzi
            autystycznych, w tym wypadku, może to ten pierwszy krok w kierunku pomocy, może?

• Gość: donata Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 16:21
              A ja świetnie rozumiem sens wspierania takich przedsięwzięć.
              Autyzm to wciąż nieznana choroba!!!!
      • Gość: nan Re: żelowa bransoletka IP: *.chello.pl 19.02.06, 22:04
        no ja tez nie rozumiem. i to w noszeniu jakiejs tam bransoletki zelowej czy
        silikonowej. sami rodzice nie rozumieja wlasnych chorych dzieci, a co dopiero
        my, (wiec po co mamy sie solidaryzowac?)uwazam, ze taka bransoletka to w pewnym
        sensie rodzaj.............obludy). moze okrutnie to brzmi, ale taka prawda.
        jakby ktos juz sie uparl z tym solidaryzowaniem sie, to zamiast opaski
        proponuje zachowywac sie jak dziecko autystyczne: kręcic sie w kólko, wpatrywać
        sie w jeden punkt, miec swoj 'talizman', powtarzac naokraglo te same sylaby, a
        na jakakolwiek zmiane reagowac krzykiem.
        SOLIDARITY!
      • Gość: fg Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 15:26
        Aja wiem!
        • Gość: kieł Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 18:07
          A ja wiem też!
    • Gość: mika1 Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 10:37
      Nosić?
      Nie nosić?
      Bransoletka..., znaczek itp. etykietowanie rzeczywistości.
      Powszechnieje znakowanie jej.
      Ale, dotyczy ono również odniesienia się do postaw tych wszystkich, którzy
      tworzą ową rzeczywistość...
      A co za tym idzie, do naszego udziału w tym czy innym problemie.
      Osobiście, jestem za tym, aby nie być obojętnym...
      W taki, czy inny sposób, przecież to właśnie my możemy kształtować nową
      rzeczywistość i żyć dla innych a nie wyłącznie dla siebie?!

• Gość: piotrs Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 10:53
      Nie noszę,
      ale zgadzam się z postem - nie bądźmy tacy bezpieczni i nie dopuszczający do
      siebie informacji, która nas bezpośrednio nie dotyczy. Bo to jest prawie autyzm.
      A przecież nie jesteśmy wszyscy dotknięci autyzmem?!
    • Gość: mamaxx Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 10:57
      Jestem przeciw obojętności wobec tej choroby!!!
      bransoletka, czy inny gadżet, to tylko pretekst do tego, żeby nie stać w
      miejscu ale zmieniać i pomagać.
      • Gość: mamaxx Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 11:05
        Cyt. „Mimo różnych porządków moralnych i światopoglądowych istnieje zespół
        podstawowych wartości humanistycznych, które znalazły wyraz w Powszechnej
        Deklaracji Praw Człowieka ONZ".
      • yoma Re: żelowa bransoletka 20.02.06, 12:27
        Dużo zmienisz manifestacyjnie nosząc bransoletkę. Autyzm się przestraszy i
        zniknie z powierzchni ziemi.
        • Gość: inka Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 16:09
          "Dużo zmienisz manifestacyjnie nosząc bransoletkę. Autyzm się przestraszy i
          zniknie z powierzchni ziemi"
        • Gość: jednooki Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 13:38
          A ja wierzę, że to coś może zmienić przynajmiej w mentalności niektórych osób,
          zamkniętych na tragedię innych.
    • Gość: rob.mas. Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 11:59
      jestem za!
    • noemip Re: żelowa bransoletka 20.02.06, 12:42
      Nie słyszałam o tej akcji.
      Możesz podać jakieś namiary na www?
      • Gość: inka Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 16:04
        Gdybym wiedziała, gdzie można kupić bransoletkę, to bym ją nosiła.
        Może zysk przekazano by na leczenie, czy badania.
        • uhu_an Re: żelowa bransoletka 20.02.06, 18:50
          Może tak, moze nie.
        • uhu_an Re: żelowa bransoletka 20.02.06, 18:52
          moze tak, moze nie.
          nie lepiej po prostu sie skontaktowac z jakas fundajcą np synapsis byc np.
          wolontariuszem, wplacic cegielke lub przekazac 1% z podatku?
          tak chyba wiecej da sie cos wskorac, a nie noszenie jakiejs tam opaski.
          przynajmniej mamy pewnosc, ze nasz trud komus rzeczywiscie pomogl.
          • Gość: irenka Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 19:03
            bardzo popieram
            1% podaruje...słuszny cel pomocy
          • Gość: jednooki Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 19:06
            Przecież jeżeli kupię tą bransoletkę, to w ten sposób wspomogę finansowo ich
            organizację, czyż nie?! A do noszenia wcale nie musi mi służyć. Pewnie to za
            symboliczne 5 Zł.
            • Gość: uhu Re: żelowa bransoletka IP: *.chello.pl 20.02.06, 19:23
              ale to nie kwestia mody-ja bym nie byla az tak ufna do takich gadzetow- trzeba
              od symbolicznego 5 zl odliczyc reklame, producenta, wyrob, zysk. moze zostac
              jakies 50 gr na szczytny cel. prawde mowiac nie jestresmy pewni do KOGO
              trafiaja te pieniadze. a jak damy na konkretna fundacje, czy organizacje,
              mozemy byc spokojniejsi.
              • Gość: ix Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 21:27
                To może być prawda!!!
                Trzeba być przezornym w sposobie pomagania.
    • Gość: klara5 Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 16:12
      Moja mama nosi różową. Ma powody.

• Gość: akter Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 18:44
      Jakto, to nosicie, czy nie nosicie?
    • Gość: ewasz Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 18:48
      Dokładnie rozumiem, co przeżywają bliscy osób autystycznych.
      Możemy być bardziej wyrozumiali. Przecież jesteśmy tacy tolerancyjni?!
      Jasne?!
      Albo oprócz tolerancji, coś mądrego zróbmy dla tych, którym wszelka pomoc jest
      niezbędna.
    • Gość: piotr Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.06, 22:14
      Moja dziewczyna ma taką z UK.
    • Gość: kl Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 09:57
      Widziałam u kogoś.
    • Gość: miki Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 10:03
      Ja też widziałam u mojej ciotki z UK.
    • Gość: czy ktoś jeszcze? Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 10:05
      -czy ktoś je nosi?
    • Gość: szmidt25 Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl 21.02.06, 11:13
      jest to niewskazane dla kobiet w ciąży. ja pie,... jakie tutaj bzdury są na forum
      • Gość: ika Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 11:16
        Tu chodzi o pomoc osobom dotkniętym autyzmem.
        Oto idea noszenia takiej bransoletki.
        • czwarty.wymiar Re: żelowa bransoletka 21.02.06, 15:44
          Czyli jak ktoś nosi taką bransoletkę tzn., że pomaga osobom dotkniętym
          autyzmem, czy raczej miałaś na myśli, iż przez samo noszenie bransolateki
          pomaga się takim ludziom? Jeśli to drugie, to bardzo jestem ciekaw niby jak???
          • Gość: ika Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 15:55
            To proste. Wystarczy pomyśleć.
            • czwarty.wymiar Re: żelowa bransoletka 21.02.06, 17:58
              No to pomyśl i daj odpowiedź.
              • Gość: taktak Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 20:52
                -masz pierszeństwo...
                proszę...
                • Gość: gościu Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 23:25
                  Dzięki, ale w czym?!
    • Gość: lł Re: żelowa bransoletka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 11:54
      nigdy
    • siedemgrzechow Re: żelowa bransoletka 21.02.06, 12:24
      heh widzialam kiedys w knajpie kolezke, ktory mial na nadgarstku cala tecze z
      takich zelkow, ten to byl dopiero solidarny:P
    • Gość: grzes Spieprzaj dziadu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:03
      Taką noszę, zaj... pomarańczowa, ale to w koncu jakaś manifestacja i jeszcze
      grosik dla hospicjum.
      • iberia30 Re: Spieprzaj dziadu!-gdzie ja mozna kupic?n/t 21.02.06, 13:12
        • Gość: grzes Re: Spieprzaj dziadu!-gdzie ja mozna kupic?n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:40
          moja jest nie do sprzedania- zbyt celnie oddaje moje uczucia do autora tych
          słów. Swoja drogą,czy to nie perwersja, zeby było ich aż dwóch.
          Ale szukaj:www.opaska.pl
          • Gość: idka Re: Spieprzaj dziadu!-gdzie ja mozna kupic?n/t IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 15:04
            ...pomoc dotkniętym autyzmem.
            ...idea noszenia bransoletki.
            Spieprzaj dziadu!- to nie ten wątek!!!!!!!!!!
            • Gość: fortx Re: Spieprzaj dziadu!-gdzie ja mozna kupic?n/t IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 15:07
              Ludzie, trochę obycia, proszę i bez przekleństw!
    • Gość: sadek czy wiesz czym jest Autyzm? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 15:10
      Napisz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka