Dodaj do ulubionych

nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają!

• create Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! 06.04.06, 12:06
      może to brutalne, ale sprawa nie polega na tym abyśmy my ich nakarmili, ale aby
      oni sami umieli się nakarmić.
      • 1dunia Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! 06.04.06, 12:11
        Nie brutalnie, ale dorzecznie. Nie dać ryby, ale wędkę i nauczyć z niej
        korzystać.
        • Gość: ladaco Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:46
          a mnie się wydaje, że ten gość co rozkręcił wątek pisał tu kiedyś nt
          rozbierania się w supermarketach...
          • Gość: rwetest Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.crowley.pl 06.04.06, 13:50
            Nie. Nie pisałem na taki temat.
      • Gość: rwetest Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.crowley.pl 06.04.06, 13:45
        Nie wiesz jak wygląda sytuacja w Afryce. Nie możesz dać "wędki" bo tam nie ma
        nawet wody. Sami nie dadzą sobie rady napewno.
        • 1dunia Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! 06.04.06, 15:26
          Więc łopatologicznie: po pierwsze: podnosisz rwetest, a potem zawężasz problem
          do jednego kontynentu - bieda, niedożywienie, przestępczość i pokrewieństwa to
          tylko Afryka? Po drugie: naiwna ta wiara, że zagłodzenie burka zmiejszy obszary
          ubóstwa i głodu.. A po trzecie: z wędką i rybą to metafora taka była..
          Najprościej: nie o jednorazowy rzut żywnością chodzi, a o naukę, jak z jej
          brakiem sobie poradzić, będąc zdanym tylko na siebie. I tyle.
          • Gość: rwetest Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.crowley.pl 07.04.06, 08:56
            aaa to była metafora z tą wędką aha, tak, a ja myślałem że to nie była metafora
            • 1dunia Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! 07.04.06, 09:03
              Cienko sie z tobą dyskutuje. Szkoda właściwie, bo myślałam, że dowiem się
              jeszcze czegoś ciekawego od ciebie, poza tymi danymi, które spisałeś z
              podręczniczka do wosu...
              • Gość: rwetest Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.crowley.pl 07.04.06, 14:01
                co do danych to niczego sie wiecej nie dowiesz. Są zresztą ogólnie dostępne.
                Szkoda tu tracić czsu na kopiowanie. Te które przytoczyłem służą jedynie jako
                tło do dyskusji, której tak naprawdę tutaj nie ma. Bardziej zależało mi na
                globalnym podejściu do tematu.
    • taus Spier***** 06.04.06, 20:45
      Nie zamierzam zagłodzić moich zwirzątek, nie zależnie kto apeluje, a zwłaszcza
      gdy powołuje sie na JP II
    • Gość: pasta Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.06, 23:16
      Nie wiem, rwetest, czy jesteś bardziej bezczelny, czy bardziej głupi. Z
      pewnością jedno i drugie. A z resztą, g...o mnie to obchodzi. Idę nakarmić
      kotki :-).
      • Gość: agawa Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:08
        Wybacz rwetest, ale jeśli mam do wyboru nakarmić Ciebie czy moją kicię to
        wybieram KICIĘ;))
        • joakle Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! 08.04.06, 12:26
          Wiesz co rwetest ja mam dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia-sprzwedaj Ty
          komputer i zlikwiduj abonament za internet. Będzie korzyśc podwója-pieniadze
          przekażesz na głodujących w Afryce, a my nie będziemy musieli czytać tych
          demagogicznych nonsensów. A właściwie i trzecia korzyść-komputer nie czuje
          głodu i nie zdechnie niekarmiony.
          • Gość: rwetest Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.crowley.pl 08.04.06, 12:33
            brniesz nie w tym kierunku co trzeba. Prawidłowe pytanie brzmi: dlczego
            człowiek woli nakarmić np. psa, posiadając informację, że mógłby nakarmić
            człowieka? Bez względu na odległość, w tym pytaniu zawarta jest prawda.
            • joakle Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! 08.04.06, 12:35
              Nie ja tylko ide w kierunku bardziej humanitarnym-i ponawiam pytanie-dlaczego
              wolisz mieć komputer, wydawać kasę na jakieś zapewne niepotrzebne bajery do
              niego, płacić za internet, gdy tymczasem w Afryce umierają dzieci z głodu i
              mógłbyś te pieniądze im przekazać?!
              • Gość: rwetest odpowiedź dla joakle IP: *.crowley.pl 08.04.06, 13:01
                Dlatego, że takie działanie uważam za niewłaściwe, ponieważ powsteje pole do
                nieograniczonych jałowych spekulacji, co warto poświęcić, a co nie. Sprawa ze
                zwierzętami jest prosta i czytelna, nie wymaga dodatkowych wyjaśnień, których
                się tu niektórzy domagają. Dlaczego w każdej akcji ratunkowej najpierw
                ratujesię człowieka a dopiero na końcu, ewentualnie zwierze? Gdyby któryś z
                ratowników postąpił odwrotnie i naraził ludzkie życie, zapewne złamałby nie
                uniknąłby konsekwencji prawnych.
                • joakle Re: odpowiedź dla joakle 08.04.06, 13:07
                  Ta odpowiedż wiele o Tobie mówi-po prostu nie odmówiłbyś sobie przyjemności a
                  pouczasz ludzi, co powinni robić. Sądzę, że utrzymanie komputera może być
                  droższe od utrzymania niejednego zwierzęcia. Czyli wychodzi, to co
                  podejrzewałam od początku- te Twoje wypowiedzi, to czysta demagogia żeby trochę
                  pomącić. Żadnego rązsądnego i chlubnego celu w Tych Twoich wywodach nie ma.
                  • Gość: rwetest Re: odpowiedź dla joakle IP: *.crowley.pl 08.04.06, 13:18
                    Podejrzliwa jesteś. Powinnaś doszukiwać się raczej dobrych intencji w tym wątku
                    bez względu na to czy się z tą treścią zgadzasz czy nie. Nikomu niczego nie
                    narzucam ani nie nakazuje. Poddaje temat pod rozwage i do dyskusji. Miłego w/e
            • gytha_ogg Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! 08.04.06, 13:26
              Gość portalu: rwetest napisał(a):

> brniesz nie w tym kierunku co trzeba. Prawidłowe pytanie brzmi: dlczego
              > człowiek woli nakarmić np. psa, posiadając informację, że mógłby nakarmić
              > człowieka? Bez względu na odległość, w tym pytaniu zawarta jest prawda.

Rwetescie - na tym topiku udzielono Ci juz wiele slusznych i wyczerpujacych ten
              temat odpowiedzi, niektore nawet po kilka razy, a Ty dalej swoje... :/
              • madeofstars Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! 08.04.06, 16:05
                a niby dlaczego mam niedokarmiac zwierzat? Co to nie sa juz stworzenia boze
                dordzy katolicy? Wiecie co mnie najbardziej wkurza jak ludzie nie szanuja
                jedzenie,czyli wywalaja do smieci zywnosc, bo nie mogli zjesc,albo ot tak dla
                zasady.
    • Gość: Wiosna Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.net85-169-199.noos.fr 08.04.06, 18:00
      Jestes tragiczny rwetesie.
      Mam dwa psy i karmie je do syta.Jednoczesnie oszczedzam
      wode,elektrycznosc,segreguje smieci,oddaje ubrania potrzebujacym,wspieram
      WOSP,czasem schronisko dla zwierzat.To niewiele ale zawsze cos.I nie daje na
      tace.
      • Gość: Joszka Re: nie kupuj karmy kiedy ludzie umierają! IP: *.pl / *.enterpol.pl 08.04.06, 18:22
        A mnie bardziej szkoda głodnych zwierząt a nie ludzi.Sami sobie są winni,że są
        głodni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka