Dodaj do ulubionych

Ile zarabiają czarni?

18.06.06, 10:58
W związku z mnożącymi się pytaniami na ten temat pozwalam sibie wkleić link do ciekawego i rzeczowego artykułu na ten temat. Serdecznie polecam.
www.racjonalista.pl/kk.php/s,1301
Jest tam również link do artykułu nt dofinansowywanie czarnych przez nas-podatników.
Obserwuj wątek
    • Gość: heh wiem że rozbijają się luksusowymi autkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:01
      • Gość: agrest Re: wiem że rozbijają się luksusowymi autkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:20
        Ci z Ghany chyba mogą jeszcze sporo, a Ogolone Jajka zamiast porannej kawki
        znów musi wylac troche ze swojego niewyczerpanego źródła :)
        • 0golone_jajka Re: wiem że rozbijają się luksusowymi autkami 18.06.06, 11:23
          kawki nie pijam, a źródełko akurat nie moje tylko Agnosiewicza.
          • Gość: agrest Re: wiem że rozbijają się luksusowymi autkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:33
            Całe szczęście, że ja pijam - może dzięki temu mam dobry humor od rana?
            • 0golone_jajka Re: wiem że rozbijają się luksusowymi autkami 18.06.06, 11:38
              ja mam i bez kawki, staram się nie nadużywać używek, bo szkodzą.
              • Gość: agrest Re: wiem że rozbijają się luksusowymi autkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:46
                Mniej szkodzi uzywka na luzie niz ciągła frustracja i negatywne uczucia.
                • Gość: heh mowisz o frustracji katolickiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:50
                  • fingoth Nie, mówi o waszej, ateistycznej frustracji. 18.06.06, 12:35
                    Dla was dzień bez publikacji jakiegoś antykatolickiego lub antyreligijnego wątku
                    jest dniem straconym. Zresztą po ilość twoich watków można mniemać, że twoja
                    frustracja jest ogromna.
                    • Gość: ant Re: Nie, mówi o waszej, ateistycznej frustracji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 13:41
                      > frustracja jest ogromna.

pewnie dlatego że przyczyna tej frustracji jest ogromna, rozległa,
                      wielopłaszczyznowa i niestety dla frusrantów trudna do zwalczenia.
                      zatem frustraci będą dotąd doputy nie zniknie przyczyna tej frustracji.
                      bo jak nie być sfrustrowanym płącąc na coś krocie z czego się nie korzysta i
                      nie chce się płacić a nie ma się podstawowych dóbr czy usług - np. opieki
                      medycznej, pracy, mieszkania, itp.
                      zgodnie z piramidą potrzeb to ci frustraci mają rację, najpierw papu - potem
                      bajki na dobranoc.
    • Gość: braat1 Re: Ile zarabiają czarni? IP: 62.233.195.* 18.06.06, 12:34
      Wedlug tego artykulu ksieza zarabuaja calkiem sporo. Tylko nie znalazlem tam w
      wydatkach pozycji utrzymanie kosciola, ew, innych budynkow parafii. Mysle ze to
      moga byc niemale koszta. Poza tym jak wiadomo parafia parafii nie rowna, w
      jednej jest 5000 na lebka w drugiej 2000.

A tak z innej strony, znam kilku ksiezy i zaden nie ma samochodu. Ciekawe
      dlaczego?
    • Gość: P.S.J. Taki Tyson pewnie sporo... M. Johnson też... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 13:00
      ...konkretną kasę kosił. Nawet ten czarnuch - golfista, Woods, zarabiał więcej
      niz prezes Orlenu.
    • Gość: heh zbieranie na tacę to taka żebranina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 06:37
    • gemini14 Nie sieją 19.06.06, 08:10
      nie orzą a zbierają
      • p.s.j Re: Nie sieją 19.06.06, 21:37
        A Pan siejesz i orzesz? Ja np. zarabiam za biurkiem, ale nie przejmuj się,
        wieśniaków też lubię, tak ludycznie :)
    • endrju55 Re: Ile zarabiają czarni? 19.06.06, 20:55
      glemp odchodzi na emeryturę . ile dostanie za lata znojnej pracy ? czy starczy
      na komorne i lekarstwa ? a na jedzenie ?

--
      24 VI ,sobota ,w południe ,ruszamy spod Sejmu
      www.wzz.org.pl/media/24-2.mp3
    • Gość: maniek.27 Re: Ile zarabiają czarni? IP: *.lublin.mm.pl 19.06.06, 23:05
      A gdzie koszty utrzymania budynków kościelnych???
      A jeśli chodzi o podatek to jest on dokładnie określony więc co to za
      szacunki???
      W każdym razie księżulki kasę trzepią dobrą (w dużych parafiach bo na zadupiach
      co już gorzej)
    • mandaryna65 trochę więcej niż Latynosi 20.06.06, 00:33
      0golone_jajka napisał:

> W związku z mnożącymi się pytaniami na ten temat pozwalam sibie wkleić link do

trole won z forum
      • Gość: Antcyhryst Re: trochę więcej niż Latynosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:39
        > trole won z forum

Zamiast się rzucać lepiej powiedz coś do rzeczy.
        • no_login Re: trochę więcej niż Latynosi 20.06.06, 01:45
          przecież powiedziała
    • Gość: m Re: czy ateisci moga samodzielnie myslec????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:04
      ..czy jedynie moga sie kierowac jak za dobrych;) komuszych lat oglupiająca
      propaganda antyklerykalną?
      Przede wszystkim : nie ma tacy w dni powszednie w Kosciele!
      Drugie: kto za sluby placi 400 zloty?????? Najwyzsza sumą ktora słyszałem było
      300 zł i to byla dobrowolna ofiara,zaden cennik.
      Trzecie: co to za ofiara za I komunie ? Pierwsze słysze ,zeby cos takiego
      zbierac.
      Czwarte: Koleda jest raz do roku, w tym najczęsciej 1/3 idzie na utrzymanie
      kurii, 1/3 na biednych parafii (autor bezpodstawnie twierdzi ,ze to dla księzy,
      gdzie dowody? Bo ja mam dowody na co innego. Autor sam musi byc niezłym
      materialistą,ze kazdemu chętnie przypisze chciwosc. Ile sam daje na biednych?
      Ciekawym bardzo.)
      Piąte: o"fiary nadzwyczajne" musiał wymyslec nie pomysłowy ksiądz ale pomysłowy
      autor artykułu. Autor artykułu chyba nigdy nie byl w kosciele,ze takie
      idiotyzmy pisze ,ale gorsi idioci ,ktorzy w takie bajdy wierzą.
      Przecietna parafia w Posce (własnie wsrod tych najwiekszych) najczęsciej ma
      problemy z opłaceniem wszystkich rachunków. Zreszta o zadłuzeniach np. Kurii,a
      nawet samego Watykanu co jakis czas głosno w mediach.
      Zawsze znajda się idioci, ktorzy dadza sie nabrac. Wyrazy wspólczucia.

• Gość: m Re: czytelnicy racjonalisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:15
        Na stronie opisującej rzekome dochody parafii jest bardzio interesujący sondaz
        obrazujący chyba jaki typ ludzi czyta te ogłupiajacą stronkę:

Miłość to wg mnie określenie dla:
        związku intymnego- 30%
        kontaktów seksualnych
        - 1%
        urojeń romantyków- 5%
        pewnej formy zaburzeń hormonalnych
        - 9%
        oczarowania pięknem
        - 15%
        Boga- 11%
        żadne z powyższych- 29%

Jesli czytelnicy tej stronki maja problemy z odpowiedzia na tak fundamentalne
        zyciowo pytanie to nic dziwnego- artykuły uklada sie pod publike ,a jesli
        publika głupia....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka