Dodaj do ulubionych

Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swoje.

20.07.06, 13:04
Moja wygląda następująco:

1.Stanisław Rymar
2.Zbigniew Religa
3.Marek Safjan
4.Roman Giertych
5.Antoni Macierewicz
6.Tadeusz Rydzyk
7.Ex aequo Andrzej Strejlau i Jacek Gmoch
8.Andrzej Lepper
9.Bronisław Wildstein
10.Janusz Kurtyka

Jestem bardzo ciekaw waszych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sceptyk Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: 195.136.151.* 20.07.06, 13:18
      Może Religa 2-3 pozycje niżej. A Giertych na czoło.
    • tomas_torquemada Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 13:19
      Jakie przyjmowac kryteria oceny? Bo nikow z tego forum jest za malo :/
      • infomozg Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 13:28
        Zdecydowanie subiektywne. Tylko wtedy mozemy dojść do obiektywnych wniosków ;-)
    • tomas_torquemada Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 13:24
      Dobra.. wiec okragly stol.. i dalej nie ma juz miejsc na liscie.. :\
      • Gość: guziel Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.06, 13:56
        Widze ze lista poszła w kierunku polityki.

1. A.Lepper (za całokształt)
        2. A.Kwaśniewski (j.w)
        3. R.Giertych (za ... hmmm, j.w)
        4. A.Michnik (za krętactwo i bruderszafta z Kiszczakiem)
        5. A.Macierewicz (za fanatyzm)
        6. ...Wrzodak (j.w)
        7. W.Czarzasty (za cynizm)
        8. D.Tusk (za brak pomysłów)
        9. ...Olejniczak (za PR)
        10. ex equo calość polityków wszystkich odcieni (z paroma wyjątkami mi
        nieznanymi, ale zakładam że nie wszyscy są nieuczciwi)
        • edek101 Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 14:00
          Dla mnie numerem 1 na liście drani RP jest zdecydowanie Jacek Kurski. To
          największa polityczna szuja w Polsce.
          • Gość: Sceptyk Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: 195.136.151.* 20.07.06, 14:18
            A pozostali?
            • edek101 Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 14:32
              Gość portalu: Sceptyk napisał(a):

> A pozostali?

Pozostali mniej więcej pokrywają się z tymi już wymienionymi, no jeszcze
              dodałbym Oleksego i całą SLD-wską zgraję.
          • ateista-onanista Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 14:20
            Na pierwszym,drugim,...dziesiątym miejscu JPII,potem długo,długo nic,a dopiero
            potem reszta.
            • Gość: Sceptyk Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: 195.136.151.* 20.07.06, 14:22
              A co masz do JPII? Ten cyrk, który jest teraz wokół jego osoby to nie jego
              wina. Gdyby żył, nigdy by na to nie pozwolił.
              Swoją drogą moznaby kilku odpowiedzialnych za to na liście umieścić.
              • Gość: antypapista Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 17:55
                Co ma do JPII?To była największa kanalia przełomu XX i XXI wieku,któremu
                zawdzięczamy bezrobocie i ogólny smród,głód i ubóstwo.Już za swego żywota
                dopuszczał i tolerował kult jednostki w okół swojej osoby.
                • Gość: Gość Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 19:03
                  Zapomniałeś już, że walnie się przyczynił do końca komunizmu? A co się tyczy
                  kultu jednostki to najgorszy zaczął się po jego śmierci. A na to już raczej
                  wpływu nie miał.
                  • Gość: antypapista Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:35
                    Chyba zauważyłeś,że napisałem co mu zawdziecza głupi prosty lud.Powtarzam:smród
                    głód i ubóstwo"Bezrobocie,krach opieki zdrowotnej itp.Dzięki upadkowi komuny
                    głupi lud szuka jedzenia po śmietnikach,bo na samym chlebie bożym,zwanym
                    komunikantem,którym się ten głupi motłoch obżera,z głodu by poumierali.Jakby za
                    żywota nie pozwolił się uwielbiać,jak to robił Stalin,to teraz by nie było tego
                    przesadnego kultu.On kochał być uwielbianym.Był przeżarty pychą,która jest na
                    pierwszym miejscu głównych grzechów.Gdyby Bóg i piekło rzeczywiście istniało
                    to na pewno by tam trafił,ten podły nikczemnik.
                    • infomozg Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 21.07.06, 10:43
                      A co miał zrobić aby ludzie za tego życia go nie uwielbiali? Zeszmacić się?
                      Pamiętam jego słowa: "Nie róbcie mi laurki". Nic więcej zrobić nie mógł. Temu
                      pseudokultowi winni są politycy, którzy stawiając kolejne pomniki chcą zyskac
                      jeszcze trochę moherowych głosów. Ci którzy go naprawdę szanowali nie
                      wykrzykują tego na prawo i lewo.
                      • Gość: antypapista Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 00:56
                        > A co miał zrobić aby ludzie za tego życia go nie uwielbiali?
                        Poprostu nie przyjmować zaproszenia przyjazdu do Polski tak długo aż
                        polikwidują te pomniki.
                        Głośno i stanowczo przeciwstawiać się temu kultowi.Zamiast odprawiać msze na
                        specjalnie zbudowanym w przepychu,ołtarzu powinien to zrobić na zwyklym,z bitym
                        z desek stole,dając tym samym do zrozumienia jak bardzo gardzi przepychem.Dla
                        chcącego nic trudnego.
                        • Gość: g Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.06, 12:20
                          a widziales jego trumne i katafalk?
                    • infomozg Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 21.07.06, 10:43
                      A co miał zrobić aby ludzie za tego życia go nie uwielbiali? Zeszmacić się?
                      Pamiętam jego słowa: "Nie róbcie mi laurki". Nic więcej zrobić nie mógł. Temu
                      pseudokultowi winni są politycy, którzy stawiając kolejne pomniki chcą zyskac
                      jeszcze trochę moherowych głosów. Ci którzy go naprawdę szanowali nie
                      wykrzykują tego na prawo i lewo.
    • Gość: P.S.J. Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: *.itpp.pl 20.07.06, 14:28
      1. Mój somsiad, Stefan K., co siem z nim o miedze mojom! z dziada pradziada!
      procesujem już od łońskiego roku!
      2. Ta dzi..ka Halinka od Gryźniaków, co wszystkim na weselu Zbyszka Walczaka i
      tej Marychy z Górobobic dawała, a mnie nie dała.
      3. Kuzyn mój, Władzio, bo po siostrze przyrodniej ciotki spadek wziół, a on dla
      mojej matuli winien iść!

itd. itp.
      • infomozg Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 14:34
        I jeszcze ta niecnota "wpisujcie swo" co miast publiczne dobro na wzgędzie
        mieć. Dla prywaty całe swe sioło jak szuja ostatnia w gnojowniku wytaplał.
    • yoma Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 14:54
      Co wam ten biedny Rymar zrobił, tak dla ciekawości?
      • tomas_torquemada Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 14:55
        Kiedys Ci to tlumaczylem.. psychologia tlumu..
        • yoma Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 15:35
          Biedny Rymar, on taki chudy, może nie wytrzymać tego naporu tłumu :)
          • Gość: Gość Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 17:49
            Biedny wymizerowany szef mafii adwokackiej. Niejeden zdolny inżynier lub lekarz
            chciałby być taki "zabiedzony".
            • yoma Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 20:20
              Trafiłeś, gościu - obejrzyj go sobie, a potem gadaj :)
    • kronopio77 Kaczyńscy ostro pną się wgórę 20.07.06, 20:38
      I tutaj chcą byc pierwsi. U mnie już są.
    • no_login Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 20:42
      > Jestem bardzo ciekaw waszych
      a tak dla naszej ciekawości,
      możesz uzasadnić dlaczego trzy pierwsze
      osoby umieściłeś na tej liście?
      • cagligostro Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 20.07.06, 20:50
        obawiam sie ze nazwisk nagorszych drani nigdy nie poznamy bo oni chowaja sie w
        cieniu uzywajac innych jak pacynki,podawanie nazwiski jakichs tam politykow
        jest bezcelowe bo i czemu ma sluzyc-moge ci wypisac listy w zaleznoci od
        preferencji wyborczych.dla jednych urban jest draniem a dla innych bohaterem.i
        tyle.
    • boederman Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 21.07.06, 08:31
      No wiec u mnie wyglada to w sposob nastepujacy:

1.Gosiewski (wiem, ze jest chory, ale nie mam dla niego litosci)
      2.J.Kurski (za to, ze wiecej szczeka niz powinien)
      3.J i L Kaczynscy (za to, ze sa anachroniczni i rzadko juz mozna spotkac tak
      zakompleksione osoby)
      4.Rydzyk ("prawdziwy" obraz wiary i Kosciola, gratuluje!)
      5.Wierzejski i Bosak (za absurdalne wypowiedzi o homoseksualistach, ogolna
      niewiedze, brak swiadomosci i jawne nawolywanie do faszyzmu i nienawisci)
      6.Giertych (za caloksztalt "osiagniec")
      7.Lepper (jw)
      8.Kwiatkowski, Czarzasty i Jakubowska (nie lubie trojkatow po prostu :))
      9.Kaminski (za chamstwo, cynizm i zapatrzenie w siebie; dobrze, ze coraz mniej
      widac go w mediach)
      10.Macierewicz (podobnie jak Kaminski; ale tego niestety bedziemy ogladac
      czesciej)
      11.Oleksy (nie wierze w jego niewinnosc)
      12.Marcinkiewicz (przerost formy nad trescia)

Powyzej moja "parszywa 12stka". Znalazloby sie miejsce jeszcze dla co najmniej
      jednej takiej listy.
      • piekielnica1 Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 22.07.06, 18:30
        boederman napisał:

> No wiec u mnie wyglada to w sposob nastepujacy:

Czy mogę się też podpisać?
    • infomozg Wypada i mnie uzasadnić listę. 21.07.06, 09:31
      1.Stanisław Rymar - Za cyniczne bronienie uprawnień grupy koleżków kosztem
      całego społeczeństwa.

2.Zbigniew Religa - Za udawanie, że nic się nie dzieje mimo szalejącej wśród
      jego kolegów po fachu korupcji utrudniającej życie nam wszystkim.

3.Marek Safjan - Za bronienie interesu swojej grupy zawodowej na stanowisku na
      którym powinien bronić praw społeczeństwa.

4.Roman Giertych - Za budowanie wszystkiego na nienawiści.

5.Antoni Macierewicz - Nikodem Dyzma to pikuś. To jest dopiero przypadek chama
      który został panem.

6.Tadeusz Rydzyk- Za wypaczanie obrazu religii katolickiej w oczach
      inteligentnej części społeczeństwa. Ta moherowa bez Rydzyka znajdzie sobie
      innego bożka.

7.Ex aequo Andrzej Strejlau i Jacek Gmoch - Niezależni eksperci w telewizji.
      Wszyscy wiedzą, że siedzą na stołkach w PZPN a wypowiadają się jakby stali
      zupełnie z boku.

8.Andrzej Lepper - Ta pozycja nie wymaga chyba wyjaśnień.

9.Bronisław Wildstein - Karierowiczostwo w najgorszym stylu. Po trupach.

10.Janusz Kurtyka - Pan, który co raz starszy papierami, które może wyciągnąć
      na każdego. Albo pełna jawność albo mordy w kubeł. On jest w dużej mierze
      odpowiedzialny za tę partyzantkę.
    • infomozg Wypada i mnie uzasadnić listę. 21.07.06, 09:31
      całego społeczeństwa.

2.Zbigniew Religa - Za udawanie, że nic się nie dzieje mimo szalejącej wśród
      jego kolegów po fachu korupcji utrudniającej życie nam wszystkim.

3.Marek Safjan - Za bronienie interesu swojej grupy zawodowej na stanowisku na
      którym powinien bronić praw społeczeństwa.

4.Roman Giertych - Za budowanie wszystkiego na nienawiści.

5.Antoni Macierewicz - Nikodem Dyzma to pikuś. To jest dopiero przypadek chama
      który został panem.

6.Tadeusz Rydzyk- Za wypaczanie obrazu religii katolickiej w oczach
      inteligentnej części społeczeństwa. Ta moherowa bez Rydzyka znajdzie sobie
      innego bożka.

7.Ex aequo Andrzej Strejlau i Jacek Gmoch - Niezależni eksperci w telewizji.
      Wszyscy wiedzą, że siedzą na stołkach w PZPN a wypowiadają się jakby stali
      zupełnie z boku.

8.Andrzej Lepper - Ta pozycja nie wymaga chyba wyjaśnień.

9.Bronisław Wildstein - Karierowiczostwo w najgorszym stylu. Po trupach.

10.Janusz Kurtyka - Pan, który co raz starszy papierami, które może wyciągnąć
      na każdego. Albo pełna jawność albo mordy w kubeł. On jest w dużej mierze
      odpowiedzialny za tę partyzantkę.
      • Gość: Obserwator Re: Wypada i mnie uzasadnić listę. IP: 213.249.63.* 25.07.06, 15:52
        Infomozg cos ci sie pokielbasilo. A na jakim to stolku siedzi Gmoch w PZPN? Z
        tego co wiem to jest od lat w opozycji i jest duzym wrogiem Listka. Prosze
        sprawdzaj zanim napiszesz glupstwa bo oczerniasz niwinnych ludzi.
        Obserwator
        • infomozg Oto dowód. 27.07.06, 10:13
          www.pzpn.pl/wydz_i_komis.php
    • taus mógłbyś uzasadnic Sajfana ?? i brak kaczek ? 21.07.06, 10:06

• infomozg Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moja... 21.07.06, 10:18
        ...subiektywna. O ile warto wytłumaczyć dlaczego ktoś na niej jest o tyle
        tłumaczenie dlaczego kogoś tam nie ma pozbawione jest większego sensu. Jeśli
        miałbym jednak to w jakiś sposób uzasadnić to kaczek nie ma dlatego, że mimo
        swoich autorytarnych zapędów (czy może dzięki nim - nie wiem) poruszają
        kwestie których nikt dotąd nie odważył się dotknąć. A to się akurat Polsce
        przyda.
        • yoma Re: Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moj 21.07.06, 13:12
          Ty wujek nie mów za społeczeństwo, tylko za siebie, społeczeństwo jako takie ma
          cię gdzieś.

Znowu jakiś niedorobiony aplikant jak nic.
          • wraczek Re: Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moj 21.07.06, 13:21
            Zapewne. A Ty zdaje się przedstawiciel boskiej (w swoim mniemaniu) kasty
            prawniczej. Taka arogancja to charkterystyczna cecha jedynie prawników i
            lekarzy i to jedynie w Polsce. Każdy ma prawo mieć swoje poglądy na dobro
            społeczeństwa taj jak ma je choćby pan Rymar, uważając że tylko korporacyjna
            kontrola zapewni wysoką jakośc usług i niskie ceny, co jest oczywistą bzdurą
            gdyż to może zapewnić jedynie rynek. Jeśli masz zamiar pisać obraźliwe posty a
            nie dyskutować merytorycznie to lepiej nie pisz wcale.
            • yoma Re: Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moj 21.07.06, 17:37
              Nie jestem prawnikiem, co mi nie przeszkadza znać Rymara osobiście i uważać go
              za przemiłego człowieka, acz niespecjalnie nadającego się na prezesa. Za
              łagodny jest. :)
          • infomozg Re: Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moj 21.07.06, 15:18
            Czyli wypowiedzi pana prezesa za całe społeczeństwo są zupełnie uprawnione a
            moja uwaga, że tenże zachowuje się wobec społeczenstwa jak cyniczna świnia już
            nie. Taka jest interpretacja wolności wypowiedzi według Pani Mecenas?
          • Gość: Gość Re: Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 17:23
            A Pani mecenas z protekcji bez najmniejszego zażenowania ocenia innych
            odmawiając jednym tchem prawa do wypowiedzi na temat krzywdzenia społeczeństwa
            dla własnej prywaty.
            • yoma Re: Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moj 21.07.06, 17:39
              Cytat

całego społeczeństwa.

Jakich uprawnień? Wcześniejszej emerytury? Niższych podatków? Darmowej służby
              zdrowia? Zagwarantowanych wycieczek w kosmos raz na rok?

Wymień choć jedno, a zgodzę się na panią mecenas :)
              • nautilus.pompilius Re: Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moj 21.07.06, 18:56
                haha, kolega się na aplikację nie dostał, stąd żółć. A za gosiewskiego się udało?
                • Gość: Gość Re: Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 19:12
                  A co? Panu mecenasowi tyłek się pali, bo przez młodych zdolnych trzeba się
                  bedzie do roboty wziąć?
                  • yoma Re: Safjana uzasadniłem powyżej. A lista jest moj 25.07.06, 20:11
                    Jakbyś był, niuniek, zdolny, tobyś tu jadu nie wylewał :)
        • taus śmieszna sprawa, ale po wejściu egzaminu 21.07.06, 19:25
          państwowego, dostęp zmalał jeszcze bardziej.
          A rola TK jest taka, jak jest tzn ma dbać o to, żeby ustawa była zgodna z konstytucja, i tylko i wyłącznie tym ma się kierować, oczekiwania społeczne nie mają i nie mogą mieć wpływu na orzeczenie.
          • Gość: Echo Re: śmieszna sprawa, ale po wejściu egzaminu IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.07.06, 18:42
            Zacznijmy od najlepszych:
            0. Rokossowski
            1. Bierut
            2. Gomulka
            3. Gierek
            4. Jaruzelski
            5. Kwasniewski

dopiszcie nastepnych...
            • Gość: Gość Dlaczego Rokossowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 05:49
              • Gość: Echo Re: Dlaczego Rokossowski? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 24.07.06, 06:36
                On mial byc pierwszym komunistycznym wladca Polski jako Poljak. Ale Stalin zmienil
                zdanie po 3x nie
              • taus Poza Kwaśniewskim i naciagając Jaruzelskim 25.07.06, 21:45
                reszta sie nie moze łapać, spójż na tytuł wątku to może zrozumiesz...
            • Gość: acani Re: śmieszna sprawa, ale po wejściu egzaminu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.07.06, 09:56
              Nie pominmy:Echo
    • truten.zenobi czarnecki schetyna glemp walesa 24.07.06, 07:11
      • Gość: Gość Wałęsa? IP: 195.136.151.* 24.07.06, 08:37
        • truten.zenobi Re: Wałęsa? 25.07.06, 19:55
          ano Wałęsa
          to on rozwalił rzad mazowieckiego (w zasadzie jedyny rząd który starał się
          reformować kraj może i popełniał duże błędy ale...)
          to on pełnił urzad przezydenta łamiąc przepisy, pozwalając na korupcje nepotyzm
          to on "rozmienił na drobne" ideały "Solidarności"
          ....
    • kohol Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo 24.07.06, 12:09
      Kurski
      Macierewicz
      Kaczyński
      Kaczyński
      Rydzyk
      Lepper
      Oleksy
      Senyszyn
      Wierzejski
      Jakubowska
    • Gość: ciszą krzyczę miś uszatek ;) IP: *.mtvk.pl 25.07.06, 20:20
      • yoma Re: miś uszatek ;) 25.07.06, 21:45
        Miś Kolabor :)
    • Gość: krzysia Re: Lista 10 najgorszych drani RP - wpisujcie swo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:12
      Ja wymieniam tylko jedno nazwisko-Donald Tusk. I jeszcze jedną nazwę -Platforma
      Obywatelska.Są autorami całego draństwa po ostatnich wyborach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka