Dodaj do ulubionych

ziobro chce odwoływać notariuszy

25.08.06, 18:49

dzisiejsza konferencja była super - panowie bardzo rzeczowo i klarownie
powiedzieli dlaczego minister od niszczarek manipuluje danymi

powiedzieli także, że nowa ustawa zakłada możliwość zakazywania wykonywania
zawodu na drodze administracyjnej nie sądowej (czyli nie można się bronić
przed widzi mi się urzędasa)

ostrzegli także, że po notariuszach zapewne przyjdą lekarze, dziennikarze a
może i sędziowie

i co... czy to nie zaczątki faszyzmu???
Obserwuj wątek
    • znj2 Re: ziobro chce odwoływać notariuszy 25.08.06, 21:04
      Kolejny opiekun wychodka.
    • nutka_re Re: ziobro chce odwoływać notariuszy 26.08.06, 09:24
      Piszesz o tym notariuszu który zaprzeczył jakoby średnia zarobków notariuszy
      była 9 tys. PLN? I skrazył się,że zona się go pyta gdzie reszta pieniedzy?
      • Gość: :)) coś ci się porypało Ziobro mówił o 90.000 średniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 09:29
        jw
        • Gość: :-)) Re: coś ci się porypało Ziobro mówił o 90.000 śre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 10:04
          Panie/i :-))
          prosze nie podszywać się pod mój nick.
          Cierpisz na brak pomysłów?
        • nutka_re Re: coś ci się porypało Ziobro mówił o 90.000 śre 26.08.06, 10:04
          Umknęło mi jedno zero (wcale nie Ziobro) a nie porypało mi się. Mówia pewnie o
          dwóch różnych sprawach - Ziobro o "brutto" (ciekawa jestem jakie mają
          notariusze koszty uzyskania przychodu ?, pewnie te 50%) a jakiś notariusz mówi
          o netto. Ziobro pewnie bierze średnią z Warszawy a notariusz - Bóg wie skąd.
          Ziobro wcale nie odwołuje notariuszy, on chce obniżenia stawek notarialnych.
          Moim zdaniem słusznie.
          • Gość: re w przeciwieństwie do ciebie ogladałem konferencję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 10:18
            notariuszy... dla wyjaśnienia, ja nie mam pojęcia ile zarabiają i nie bior ich w
            obronę, ale konferencja była super, bo bardzo rzeczowa w przeciwieństwie do
            pustego poszczekiwania Ziobry

w czasie konferencji, która ZACZĘŁA się od 2 punktów w nowej ustawie, które
            zezwalają w trybie ADMINISTRACYJNYM zakazu wykonywania zawodu (wyjaśniałem na
            początku), przedstawiono wyliczenia na 'tablicy'

notariusze podawali dane i wyliczenia na których ZAPEWNE opierał się Ziobro i
            wykazali ich bezsens

mówiono także o tym że średnia aktu notarialnego to nie 2000PLN jak podawał
            Ziobro, bo upoważnienia i testament to koszt 20-50PLN, a do ilości aktów
            dochodzą poprawki do pomyłek - a to wszystko stanowi ok 30% aktów...

Mówiono że samo uśrednianie jest mało sensowne, bo jeden będzie zarabiał mało
            drugi dużo - pomyśl o notariuszach, którzy przygotowują choćby testamenty za
            50PLN i tych, którzy mają za klientów firmy... tak jak w wielu zawodach tego
            typu (byłą niezła analogia do handlowców)

Wykazano że dane na jakich mógł się opierać Ziobro były zamnipulowane, bo
            wychodzą z tego inne liczby, które są przychodem nie dochodem swoją drogą, itd, itp

Ale najlepsze w tym wszystkim było to, że powiedzieli spokojnie, że to świadome
            manipulowanie danymi - no bo do tego chyba nie mamy watpliwości...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka