anula36 19.04.04, 22:07 Co sie zmieni w moim zyciu jak schudne?czy to w ogole warto? tak sie meczyc? Chlop i tak mnie kocha, znajomi lubia, klienci w pracy szanuja,kupic duze ciuchy to nie problem.... Juz sama nie wiem czy warto:( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soffica Re: co sie zmieni? 19.04.04, 22:53 Zmieni się tylko waga i wymiary :). Rozumiem Cię - nie mam motywacji do odchudzania bo tak naprawdę jestem szczęśliwa i trochę tłuszczyku w życiu osobistym mi nie przeszkadza. A jednak chciałabym być szczuplejsza, bardziej wysportowana. Tylko nie za wszelką cenę :) Odpowiedz Link
anula36 Re: co sie zmieni? 19.04.04, 23:59 Przeczytalam ostanio w forum fitness o pannie, ktora po Meridii wyladowala ws zpitalu, a propos wszelkiej ceny. Tak mi sie nie chce...bylam dzis na imprezkce sluzbowej, wszyscy skalkali i tylko mi dolewali czerwonego wina...wino wypilam, ale ciasteczek wystawionych w obfitosci nie ruszylam. Odpowiedz Link
soffica Re: co sie zmieni? 20.04.04, 15:08 Kurde, spać prez Ciebie nie mogłam! Rozważałam problem co by się zmieniło, gdybym na przykład zaczęła nosić rozmiar 36. Wyobraziłam sobie siebie ze szczurowatym chudym ryjkiem :), nie wiem dlaczego jak wyobrażam sobie siebie dużo szczuplejszą, to od razu dużo brzydszą. Chyba nadmiar kilosków łatwiej mi zaakceptować. Odpowiedz Link
anula36 Re: co sie zmieni? 20.04.04, 16:44 Rozmiaru 36 sobie nei wyobraze bo nigdy nie nosilam, krotko 40-tke, potem dluugo 42, teraz tak sie zapuscilam na 46:( Moze gdybym utyla z 36 na 46 widzialabym zasadnicza roznice, a tak, jakos nie bardzo. P.s. nie chaialm byc przyczyna Twojej bezsennosci:) Odpowiedz Link
soffica Re: co sie zmieni? 20.04.04, 19:35 A to masz podobnie jak ja - mój najmniejszy rozmiar to była czterdziestka, a teraz dół 44 góra 46, mimo iż biust mam niewielki, za to ramiona jakieś szerokawe Odpowiedz Link
anula36 Re: co sie zmieni? 20.04.04, 20:49 ja mam odwrotnie, marny biust, wiekie dupsko, ciezko kupic cos rozmiar 44,na gore zeby na dole bylo dobrze, wiec juz z marszu kupuje 46 gore i dol. Kiedys chetnie nosilam krotkie spodnice ( w miare krotkie, ale odkad mam problemy z krazeniem i strasznie puchna mi kostki, dalam sobie spokoj, bo to niezbyt estetycznie wyglada. Teraz troche mniej puchna,odkad cwicze, moze jak schudne wroce do zalotnych spodniczek:) Na razie przestawilam sie na dekolty... Odpowiedz Link
anula36 Re: co sie zmieni? 20.04.04, 20:51 Chyba zostalysmy we dwie na tym forum:)Moze je wykupimy i przejmiemy na wlasnosc:) Odpowiedz Link
soffica Re: co sie zmieni? 20.04.04, 23:28 No właśnie też to zauważyłam, że chyba same zostałyśmy :). Teraz mam dylemat bo w sobotę idę na wesele i okazało się, że w wyjściowe ciuchy na takie okazje się nie mieszczę - dziwne, bo myślałam że schudłam, a utyłam. Muszę coś kupić, ale nie mam pomysłu no i muszę się wyrobić w 3 dni. I przede wszytskim muszę się w coś zmieścić. Wymysliłam sobie komplet z asymetryczną spódnicą i żakiecikiem. Gdzie kupujesz ciuszki najczęściej? Może we Wrocku są jakies podobne sklepy do Kraka. Odpowiedz Link
anula36 Re: co sie zmieni? 21.04.04, 00:14 Tak szczerze, to najwiecej w ciuchach -zachod Europy jakis wiekszy jest i z wiekszym gustem:)A i tak najczesciej na rozne imprezy chodze w jakiejs wersji garnituru:) Ale tez w Adlerze, tylko nie wiem czy jest we Wrocławiu,duzo fajnych, wizytowych ciuchow do rozm. 52, ja ostatnio w ogole odkrylam fajny sklep przyfabryczny, fajne ciuszki, tanio, do 52 rozm, kurcze jakos sie ta firma nazywa Lilly..cos, taka niby amerykanska, a szyje w Kraku:) Dobra jest Pabia ( duze rozmiary do 46-8) ale droga jak cholera:( O Soffi znalazlam cos super!!! zajrzyj na strone:www.taliaforte.com.pl duze ciuszki we Wrocławiu, moze cos wybierzesz:) Trzymam kciuki i spadam do spania:) Odpowiedz Link
soffica Re: co sie zmieni? 22.04.04, 11:19 Jasna cholerka! Moje poszukiwania kreacji narazie spełzły na niczym. W desperacji poszukuję jakiejś ładnej bluzki koszulowej -Galeria Centrum - Nawet niezłe białe koszule Barbara.B białe z wywiniętym mankietem w srebrne prążki. Kurde wolałabym czarną -H&M - strasznie się rozczarowałam, ludzi full bo otwarty dopiero tydzień temu, zero czegokolwiek eleganckiego, dorwałam jedną czarną koszulę, ale w kolejce do przymierzalni zrezygnowałam - ilość sztucznych włókien była zastraszająca, a nie chcę być spoconą wielką babą - Taliaforte - polecona przez Anulę, na stronach na tych paniach wyglądało to nieźle, a w rzeczywistości wszytsko strasznie wieeeeelkie i pani patrzyła na mnie zdziwiona :) co mnie ucieszyło :) Dzisiaj wyruszam na kolejne poszukiwania, ja jak zwykle obudziłam się z "ręką w nocniku" bo wesele mam już w tę sobotę :(. Marzył mi się jakiś lniany komplet z dopasowanym żakiecikiem lub bluzką do tego długa albo asymetryczna spódnica. Nic z tego-czas chyba samemu zająć się projektowaniem ciuchów dla siebie. W zanadrzu mam taftową, bordową spódnicę w kształcie A, bardzo dłuuuuuugą aż do ziemi i szukam coś na górę :( Wolałabym żeby była to sensowna czarna koszula. Wieczorkiem poszukiwań i rezultatów ciąg dalszy ale coś czarno to widzę :( Odpowiedz Link
anula36 Re: co sie zmieni? 22.04.04, 17:19 skad my to zmany...czy nie wydaje ci sie,ze wszystkie ciuchy w tych sklepach dla XXL bab to takie namiotowe paskudztwa...blee Zycze powodzenia, ja sie poki co nawet wbijam w taki dyzurny kostiumik-azur na dekolcie + spodnica do kolan kolor szaro-srebrny. Poza tym zadna impa tego typumi na razie nei grozi:) Odpowiedz Link
soffica Re: co sie zmieni? 22.04.04, 20:05 Nogi wchodzą mi do .... !!! ile się trzeba nabiegać! A oto dalszy ciąg relacji :) -Kapp Ahl - z "normalnego" działu to jakieś malizny pozostawały, a na dziale dla puszystych, załamałam się, jakieś bawełnane koszulki po kolana mocno przebrane -Jacqueline Riu - ceny, ceny, ceny! Uparłam się, że nie zapłacę 175 zł, za bluzkę koszmarnie uszytą! Jakieś dodatkowe guziczki, jakieś sprzączki, przymierzyłam wprawdzie jedną jakoś dziwnie uszytą, na biuście miałam worek, za to w ramionach trzeszczała -Cameieu - trzy czarne koszulowe bluzki, sensowne nawet, jedna zwykła na guziczki, druga z jakimiś sznorówkami po bokach, trzecia z głębokim dekoltem i na zamek. Centy też normalne 75-95 zł, ale w końcu nie zdecydowałam się na żadną, bo wszytskie były jakieś "oblazłe" jakby się kot w nich wytarzał!!! -Cubus - króluje dżins i sportowe bluzy z kapturem -C&A - mimo, że do tej firmy podchodziłam zawsze jak pies do jeża, w końcu dokonałam tam zakupu i to podwójnego - jedna biała w tłoczony prążek koszula z krótkim rękawem, dopasowana z ładnym zaokrąglonym wycięciem, druga w beżowo, szaro, turkusowe pasy z długim rękawem! Jestem zadowolona :). Założę białą skoro czarnej nie znalazłam :) Odpowiedz Link
anula36 Re: co sie zmieni? 22.04.04, 21:21 Wroclaw to jednak zaglebie dobrych sklepow:) Ja ostanio malo kupuje, ale same wariackie rzeczy, bluzeczki wpaseczki i pomaranczowa kurtke skorzana ( fason marynarki):) Odpowiedz Link
soffica Re: co sie zmieni? 22.04.04, 22:31 Chcę taka kurtkę! Gdzie kupiłaś??? Ile zapłaciłaś :)? Odpowiedz Link
anula36 Re: co sie zmieni? 22.04.04, 22:38 kurtke na Allegro, rozmiar 44 ale dobra na mnie ( duza) za 150 zl, Allegro to kopalnia fajnych ciuchow, dziewczyna ktora sprzedawala kurtke, ma nicka kremi1 , moze mozna u niej np. zamowic, bo miala kilka w roznych rozmiarach Odpowiedz Link
soffica Re: co sie zmieni? 22.04.04, 23:33 Nie ma nic na mnie :(. U kogo jeszcze kupujesz? Może Cię przelicytuję ;) Odpowiedz Link
anula36 Re: co sie zmieni? 22.04.04, 23:43 kurcze nei ma jednego stalego sprzedawcy-przegladam za wsze wszystkie ciuchy rozmiar 44 i 46, wybieram co ladniejsze, przegladam rozmiary i komentarze. I tak kupuje tylko "gory" bo uwazam ze "dol" robi cal afigure i nalezy kupowac koniecznie z przymiarka. Odpowiedz Link