annoying 26.08.06, 13:20 Co skłania kogoś, żeby latać po plaży z "wackiem" na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samanta455 Re: Czy naturyści są normalni? 26.08.06, 13:24 czy tekstylni są normalni, czy toplesiarki są normalne, czy gołe niemowlaki są normalne... ile tematów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :DD annoying z nudów dostał kociokwiku najwidoczniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 14:00 co za głupie - wyjątkowo głupie podkreślę - pytanie założyciela wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Czy naturyści są normalni? 26.08.06, 14:01 Czy ludzie, którzy zadają pytania typu "czy ... są normalni" są normalni? Co skłania kogoś, żeby zadawać takie pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Pytanie z odpowiedzią 26.08.06, 14:13 annoying napisał: > Co skłania kogoś, żeby latać po plaży z "wackiem" na wierzchu. A urodziłeś się w spodniach??? Czy więc naturalna jest nagość (właściwa człowiekowi od momentu narodzin), czy może tekstylność? Swoją drogą "ślicznie" wygląda opalenizna na całym ciele z paskami po stringach, kąpielówkach czy biustonoszu. Bleeee. koń Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Demagodzy prężą muskuły intelektu... ))) 26.08.06, 18:50 kon_by_sie_usmial napisał: > A urodziłeś się w spodniach??? Czy więc naturalna jest nagość (właściwa człowie > kowi od momentu narodzin), czy może tekstylność? Czy odróżniasz "naturalne" od "normalne"? Czy chodzenie nago po ulicy/plaży jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Demagodzy prężą muskuły intelektu... ))) 26.08.06, 19:06 Podaj definicję słowa "normalny". Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Demagodzy prężą muskuły intelektu... ))) 26.08.06, 21:36 nancyboy napisał: > Podaj definicję słowa "normalny". W zasadzie powinieneś zapytać o to autora wątku... Już kiedyś podawałem Ci definicję: normalny - akceptowany w danej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Demagodzy prężą muskuły intelektu... ))) 26.08.06, 22:22 Chodzenie nago po plaży nudystów jest akceptowalne w naszej społeczności. Przy okazji - z Twojej definicji wynika, że normalność zależy od społeczności i nie jest własnością absolutną. A zatem, żeby być ścisłym, należy mówić "chodzenie nago po ulicy nie jest normalne w naszej społeczności". Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Demagodzy prężą muskuły intelektu... ))) 29.08.06, 19:15 nancyboy napisał: > Przy okazji - z Twojej definicji wynika, że normalność zależy od społeczności i > nie jest własnością absolutną. Oczywiście, jest uwarunkowana kulturowo. >A zatem, żeby być ścisłym, należy mówić > "chodzenie nago po ulicy nie jest normalne w naszej społeczności". Chodzenie nago wśród afrykańskich dzikusów jest normalne. Zauważ,że rozwój cywilizacyjny pociąga za sobą okrywanie nagości. To jedna z rzeczy, które odróżniają nas od zwierząt. Dlatego naturyzm (powrót do natury) to ruch anty-cywilizacyjny Cywilizacja to wyrastanie ponad naturę. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Demagodzy prężą muskuły intelektu... ))) 26.08.06, 20:58 mg2005 napisał: > kon_by_sie_usmial napisał: > > > > A urodziłeś się w spodniach??? Czy więc naturalna jest nagość (właściwa > człowie > > kowi od momentu narodzin), czy może tekstylność? > > > Czy odróżniasz "naturalne" od "normalne"? > Czy chodzenie nago po ulicy/plaży jest normalne? Mg, forumowy zdewociały głuptaku z pryszczami na nosie ....... cmoknij mnie w gołą dupę, a siebie w portki i będzie ok. koń Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Demagodzy prężą muskuły intelektu... ))) 26.08.06, 21:31 kon_by_sie_usmial napisał: > Mg, forumowy zdewociały głuptaku z pryszczami na nosie ....... cmoknij mnie w g > ołą dupę, a siebie w portki i będzie ok. > > koń Odpowiedź godna tytana intelektu...))) Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Mg - forumowy mistrz intelektu :) 26.08.06, 21:37 mg2005 napisał: > kon_by_sie_usmial napisał: > > > Mg, forumowy zdewociały głuptaku z pryszczami na nosie ....... cmoknij mn > ie w > g > > ołą dupę, a siebie w portki i będzie ok. > > > > koń > > > Odpowiedź godna tytana intelektu...))) A biorę tu udział w jakimś teleturnieju filozoficznym? :) Nie wiedziałem :) Tato mój mawiał do mnie, gdy byłem dzieckiem: dostosuj język do poziomu adwersarza. Inaczej Cię nie zrozumie. Więc mówię drugi raz: cmoknij mnie w gołą dupę, a siebie w portki zdewociały głuptaku i będzie git ! koń - przyjaciel wszystkich zbigociałych głuptaków Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Matołku, zamiast wierzgać... 29.08.06, 18:58 - odpowiedz na pytanie: czy odróżniasz "naturalne" od "normalne"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Pytanie z odpowiedzią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 10:50 A o takim skrzywieniu psychicznym jak ekshibicjonizm słyszałaś szkapko? Odpowiedz Link Zgłoś
ynruj Znowu się nie wstrzeliłaś. 29.08.06, 12:53 ekshibicjonizm ekshibicjonizm m IV, D. -u, Ms. ~zmie, blm «zboczenie polegające na obnażaniu narządów płciowych w obecności osób innej płci» przen. «ujawnianie przed ogółem spraw intymnych lub drastycznych; zbytnie wywewnętrzanie się» Ekshibicjonizm pisarski. z łc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Znowu się nie wstrzeliłaś. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:08 ICD-10, kategoria F65.2 :P Choroba psychiczna :P Krew mnie zalewa, jak czytam ignorantów :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naturysta Re: Czy naturyści są normalni? IP: 195.205.191.* 26.08.06, 15:18 A co skłania annoyinga do siedzenia w krzakach i podglądania tychże wacków ? Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Czy naturyści są normalni? 26.08.06, 15:36 ehiehiehei rozbawiłeś mnie do łez ehiehiehei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demaskator Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.leon.com.pl 26.08.06, 17:09 Naturalne jest też robienie kupy - jak się zachce, ale nie robimy tego na oczach wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka_re Re: Czy naturyści są normalni? 26.08.06, 18:23 Robienie kupy jest fizjologiczne a nie naturalne. Fizjologiczne rzeczy musimy robić, naturalnych właśnie nie musimy czyli nie musimy ubierać się jesli uznamy to za naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Prężenia intelektu cd... 26.08.06, 18:54 nutka_re napisała: > Robienie kupy jest fizjologiczne a nie naturalne. Jeśli naturalne jest to, co zgodne z naturą - to potrzeby fizjologiczne są naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka_re Re: Prężenia intelektu jaką prezentujesz c,d,.... 26.08.06, 22:45 Zeby dyskutować trzeba mieć jakieś pojęcie a nie takie prostackie jak twoje niedouku.... naturalne to jest coś dziejącego się w naturze bez udziału człowieka czyli ubranie raczej jest sztuczne, zgdonie z prawami leżacymi poza działaniami człowieka Fizjologiczne to jest właśnie to co funkcjonuje w żywych komórkach, czynności przemiany i przetwarzania w ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logik Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.leon.com.pl 26.08.06, 19:38 Czyli nawet ważniejsze niż naturalne, a pomimo tego nie robimy tych spraw publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka_re Re: Czy naturyści są normalni? 03.09.06, 20:25 Kopulowanie też jest czynnością fizjologiczną a nie robimy tego publicznie. W określonej (wyższej) kulturze zachowań czynności fizjologicznych nie wykonuje się publicznie. PS. Polak potrafi siusiać za słupkiem i udaje,ze go nie widać a na naturyzm oburza się bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Czy naturyści są normalni? 26.08.06, 20:15 Czy "wacek" jak to ująłeś, jest jakąś specjalną częścią ciała, na specjalnych prawach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logik Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.leon.com.pl 26.08.06, 20:21 No nie, w sumie to taka częśc ciała jak ucho czy nos i w zasadzie wypada wyciągnąć fiuta na ulicy by się po nim podrapać. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Czy naturyści są normalni? 26.08.06, 22:25 Jeśli ktoś bez wyciągania nie umie, to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel kiedys lazenie bez koszule tez bylo... IP: *.pools.arcor-ip.net 26.08.06, 21:39 nienormalne. a teraz sie biega w kapielowkach. zalezy gdzie. w Niemczech jest to tak normalne, ze na plaze przychodza cale nage rodziny i nikomu to nie przeszkadza. A w krajach arabskich kobiety kapia sie w tych kieckach i dla nich kostum kapielowy to jak dla ciebeie nagosc. proste nei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serek biały Re: kiedys lazenie bez koszule tez bylo... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.06, 21:57 jesteście zaje...ści w tych waszych filozoficzno społecznych dyskusjach... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Czy tekstylni są normalni ? 26.08.06, 23:18 Co skłania kogoś, żeby latać po plaży w palącym słońcu w ubraniu ? Co ich skłania, aby w kazdych warunkach ukrywać swego Wacka ? Może to kompleks małego Wacka właśnie ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta455 Re: Czy tekstylni są normalni ? 26.08.06, 23:49 być albo nie być nagim oto jest pytanie...czyż to nie ciekawostka socjologiczno-folozoficzna przejść od gołego tyłka do rozmyślań o bycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Czy tekstylni są normalni ? IP: *.leon.com.pl 27.08.06, 09:24 Z tego co zdążyłem zauważyć na plażach Hiszpanii, Grecji i Bułgarii, to najbardziej wyeksponowani byli ci z małymi. To chyba oni leczą kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy tekstylni są normalni ? 27.08.06, 10:40 Gość portalu: AAA napisał(a): > Z tego co zdążyłem zauważyć na plażach Hiszpanii, Grecji i Bułgarii, to > najbardziej wyeksponowani byli ci z małymi. To chyba oni leczą kompleksy. Leczą kompleksy pokazując swoje małe ? Jakie kompleksy tak leczą ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annoying Re: Czy tekstylni są normalni ? IP: *.leon.com.pl 29.08.06, 19:59 Na zasadzie "przełamywania barier". Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: Czy naturyści są normalni? 26.08.06, 23:51 annoying napisał: > Co skłania kogoś, żeby latać po plaży z "wackiem" na wierzchu tam nie tylko nagie wacki. O ile wiem to raczej nie lataja tylko sie opalaja bo to jest plaża.Jak nie chcesz z niej korzystać to nie musisz,ale podglądanie nudystow to głupota i azczeniactwo.Przecież tam mają te same części ciała co inni Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Czy naturyści są normalni? 27.08.06, 10:29 Chęć obnażania się przed publicznością. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Czy naturyści są normalni? 27.08.06, 10:49 znj2 napisała: > Chęć obnażania się przed publicznością. Mistrzu, a nie mylisz ekshibicjonizmu z naturyzmem? (znowu ta wszechobecna stereotypizacja) koń Odpowiedz Link Zgłoś
gemini14 Re: Czy naturyści są normalni? 28.08.06, 12:34 Naturyzm jest nienormalny gdzie panuje fałsz obłuda i totalne zdewocenie czyli o to Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Ekshibicjonizm jest uważany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:36 za chorobe psychiczną :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gemini14 Re: Ekshibicjonizm jest uważany 28.08.06, 12:50 masochizm również a ludzie dalej biją się w piersi w kościele:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Ekshibicjonizm jest uważany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:55 O czym ty pieprzysz? Masochizm to skrzywienie psychiczne, dlatego kościoł odcina sie od biczowników! Co ma do tego "bicie sie w piersi"??? Okalecza sie fizycznie ktoś przy tym? Odpowiedz Link Zgłoś
gemini14 Re: Ekshibicjonizm jest uważany 28.08.06, 13:10 Gość portalu: wredna napisał(a): > O czym ty pieprzysz? > > Masochizm to skrzywienie psychiczne, dlatego kościoł odcina sie od biczowników! > Co ma do tego "bicie sie w piersi"??? Okalecza sie fizycznie ktoś przy tym? okaleczenie się np psychiczne to również okaleczanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Ekshibicjonizm jest uważany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:22 Ale rozumiem, że masz z tym problem, choć to ciebie nie dotyczy :)))) Wiesz jak sie to nazywa w psychologii?? :))))) Bo społecznie, jest to wtykanie nosa w nie swoje sprawy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Wredna i choroba psychiczna IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 28.08.06, 15:15 Wredna i gruba zarazem napisała: >Ekshibicjonizm uważany jest za chorobę psychiczną :)) Podasz symbol w DSM-IV, albo ICD-10 sfrustrowana grubasko? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Rozbierz sie na ulicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:59 to sie dowiesz, gdzie cie zawiozą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Ekshibicjonizm :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:05 F65.2 - wg ICD-10 pala_ncie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna I co, zatkało??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:07 ICD-10 to ja znam, nie wysilaj sie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Głupia, tłusta, Wredna krowo :) IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 15:02 >F65.2 - wg ICD-10 pala_ncie :/ Dokształć się, a nie czerpiesz wiedzę z Wikipedii. Owszem, pod jednostką F65.2 jest ekshibicjonizm. Ale nie jako choroba psychiczna tłuściochu przebrzydły, tylko jako..... "Zaburzenie osobowości i zachowanie dorosłych". Nie mędrkuj więc gruba frustratko, skoro nie masz o tym pojęcia. Choroby psychiczne idiotko, są sklasyfikowane w kategoriach od F00-F09, F10-F19, F20-F29. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Normalnie debil :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:10 skąd wziełam? www.portalmed.pl/xml/bazy/icd10 Ja nie czytam takich badziewi, jak Wiki :/ To dobre dla niedorobionych szczeniaków, takich jak ty :/ (F00-F99) Zaburzenia psychiczne i zaburzenia zachowania (F60-F69) Zaburzenia osobowości i zachowania dorosłych F65 Zaburzenia preferencji seksualnych F65.2 Ekshibicjonizm Polega na okresowo nawracającej lub stałej tendencji do eksponowania narządów płciowych obcym osobom (zwykle przeciwnej płci) lub osobom przebywającym w miejscach publicznych, bez dążenia do bliższego kontaktu. w czasie odsłaniania występuje zwykle, ale nie zawsze, podniecenie seksualne, a potem zwykle masturbacja. Coś jeszcze żałosny gó..arzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Gruba, Ty nawet siebie nie umiesz przeczytać:) IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 15:21 >skąd wziełam? www.portalmed.pl/xml/bazy/icd10 >Ja nie czytam takich badziewi, jak Wiki :/ >To dobre dla niedorobionych szczeniaków, takich jak ty :/ >(F00-F99) Zaburzenia psychiczne i zaburzenia zachowania To lepiej zamiast grzebać w necie, sięgnij do książki (której oczywiście nie masz, więc robię to za Ciebie): Sama gruba krowo piszesz, że F00-F99 to zaburzenia psychiczne i ZABURZENIA ZACHOWANIA. Sama więc potwierdzasz (mimo że tego nie widzisz w swoim zacietrzewieniu), że ekshibicjonizm nie jest zaburzeniem psychicznym, tylko zaburzeniem zachowania. Bo kategorie F60-F69 to ZABURZENIA ZACHOWANIA, a nie zaburzenia psychiczne. Zrozumiałaś już, czy "intelekt" Ci nie pozwala? Skończ więc robić z siebie jeszcze większego przygłupa niż jesteś. Nie dość że jesteś stara, to głupia. A ponoć z wiekiem ludzie nabierają mądrości i doświadczenia. Szkoda mi czasu na takiego matoła jak Ty, naprawdę, bo nawet nie widzisz co sama piszesz. >Coś jeszcze żałosny gó..arzu? A skąd Ty głupia gruba krowo możesz wiedzieć ile mam lat? Zdziwiłabyś się starucho :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Doktor z wiedzą z wiki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:15 Udaje doktora, a wiedze z wiki podaje :))))) Skoro udajesz doktora, to rób to w sposób bardziej przekonujacy. Powinieneś mnie zasypać "lawiną" linków do stron medycznych, na poparcie twoich wywodów, a nie podpierać sie wikipedią - żałosny pajacu :P Żałosny smarkacz, ze skrzywieniem psychicznym :P A zaburzenie zachowania jakie ma podłoże jak nie psychiczne? Domorosły psychologu od siedmiu boleści? > To lepiej zamiast grzebać w necie, sięgnij do książki (której oczywiście nie ma > sz, więc robię to za Ciebie): Żałosny gó..arz, książke ICD-10 [i wersje elektroniczną] wykorzystuje służbowo od lat :/ A jeśli rzeczywiście jesteś "dochtórem" to wcale sie nie dziwie postulatom środowiska medycznego, żeby znieść LEP :P Bo tacy żałosni ignoranci jak ty nie potrafią napisac tego egzaminu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Wredny tłuścioch pokonany :) !!! IP: *.escom.net.pl 30.08.06, 12:57 Udowodniłem Ci, że B L A D E G O pojęcia nie masz o tym o czym piszesz. Mylić chorobę psychiczną z zaburzeniami osobowości :) Kretynka i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Jak ja lubie forumowych debilków :))) 30.08.06, 13:22 Zaburzenie osobowości to też choroba, domorosły psychologu od siedmiu boleści. Ekshibicjonistów tak samo sie izoluje i leczy, jak chorych psychicznie. Jeśli coś nie jest chorobą, to nigdy nie będzie w ICD-10 :P Jakoś homoseksualizmu tam nie ma [pewnie byłby w tej samej kategorii] :P Katofobii czy homofobii - również :P Studiować psychologie, to może i studiowałeś, tylko czy skończyłeś? Wredny tłuścioch? Facet - ty w tym samym stylu odpisujesz każdej kobiecie :)) Bo przeglądnęłam troche wpisów na forum. Projekcja swojej osoby na oponenta? Coś pod beretka masz zdeczka pokręcone :P Zaraz sie dowiem, że tez jestem starą grubą i obrzydliwą babą, bo tylko na tyle cie stac żałosny dzieciuchu :P Bo zdążyłam przejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: Jak ja lubie forumowych debilków :))) 30.08.06, 15:11 lowca.debili napisała: > Zaburzenie osobowości to też choroba, domorosły psychologu od siedmiu boleści. > Ekshibicjonistów tak samo sie izoluje i leczy, jak chorych psychicznie. > Jeśli coś nie jest chorobą, to nigdy nie będzie w ICD-10 :P > Jakoś homoseksualizmu tam nie ma [pewnie byłby w tej samej kategorii] :P > Katofobii czy homofobii - również :P > Studiować psychologie, to może i studiowałeś, tylko czy skończyłeś? > > Wredny tłuścioch? > Facet - ty w tym samym stylu odpisujesz każdej kobiecie :)) Bo przeglądnęłam > troche wpisów na forum. > Projekcja swojej osoby na oponenta? > Coś pod beretka masz zdeczka pokręcone :P > > Zaraz sie dowiem, że tez jestem starą grubą i obrzydliwą babą, bo tylko na tyle > cie stac żałosny dzieciuchu :P > Bo zdążyłam przejrzeć To jest kompleks tłuściocha nie lubi chudzielców i wszyscy mający inne zdanie jawią mu się jako tłuściochy:) ja też tak czasami mam:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
skiadler Re: Jak ja lubie forumowych debilków :))) 31.08.06, 08:35 > To jest kompleks tłuściocha nie lubi chudzielców i wszyscy mający inne zdanie > jawią mu się jako tłuściochy:) ja też tak czasami mam:):):) On ma do tego solidne rozdwojenie jaźni - pisze, że jest mgr psychologii, a używa przy tym tak prymitywnego i rynsztokowego języka, jak żul spod budki z piwem. Do tego - każdy co ma odmienne zdanie, jest od razu starą, tłustą babą... - jakieś biedaczysko ma niemiłe wspomnienia? Obsesja? Natręctwa? Mania prześladowcza? Bo w dzieciństwie lała go matka, co była właśnie "stara tłustą babą"... Szkoda czasu na dyskusje z takimi przypadkami. A czytając ich ma sie czasem żal, że to forum nie jest moderowane. Przynajmniej by nam oszczędzono czytania części wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Wiem, wiem wiem :) :) :) IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 15:26 Ty po prostu gruby głupolu nie odróżniasz "zaburzeń zachowania" od "choroby psychicznej" i jak dla każdego ignoranta utożsamiasz te pojęcia i traktujesz je równoważnie. A ponoć i z psychiatrii masz fakultet, kupiłaś go na targu? :) Widzisz już jaka jesteś naprawdę głupia? (choć wątpie, bo ta megalomania w Twoim wydaniu jest porażająca - takie kompensowanie braku szczęścia w życiu - nawet rozumiem i współczuję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** No i gdzie się podziałaś tłusta ignorantko? :) IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 15:36 Dokształcasz się??? :) Bardzo dobrze, może w końcu zmądrzejesz, a nie będziesz robiła z siebie idiotkę niemal w każdym temacie, do którego już wtrącisz swój tłusty nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Frustrat z małym fiutkiem :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:19 Nie siedze w necie 24 h na dobe, jak ty frustracie z kompleksem małego fiuta :P Masz jakieś rzeczowe argumenty? Oprócz obelg, świadczących o sporych odchyłach od normy? W każdej kobiecie dostrzega grubą babe? Jakaś trauma? Jakiś wieloryb cie przeleciał? W necie jest "od cholery" stron medycznych, więc może jakieś linki na poparcie twoich wywodów pos.rany domorosły dochtórku!!!!!!!!!!!!!!! Bo wiki to dla gó..arstwa!!! I nie zamierzam cie traktowac jako kogoś poważniejszego, dopóki nie wykażesz sie odrobinką wiedzy... Ale z portali tematycznych, a nie wiki!!! Bez odbioru, bo ze świrami nie gadam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Proszę, oto literatura IP: *.escom.net.pl 30.08.06, 13:00 Pewnie na książkę Cię nie stać, więc pójdź sobie do biblioteki i sprawdź: "Psychologia zaburzeń" - Robert C. Carson, James N. Butcher, Susan Mineka, Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne, Gdańsk 2003. Jesteś najżałośniejszą postacią na tym szambiarskim forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Tylko tyle? 30.08.06, 13:17 > "Psychologia zaburzeń" - Robert C. Carson, James N. Butcher, Susan Mineka, Gdań > skie Wydawnictwo Psychologiczne, Gdańsk 2003. Psychologu od siedmiu boleści, chyba cie wylali po pierwszym semestrze :) Tak czytam twoje pierdy i nie wiem, śmiać sie, czy płakać :)) Na podstawie JEDNEJ książeczki uważasz sie za psychologa? :)) Żałosny dzieciak.. > Jesteś najżałośniejszą postacią na tym szambiarskim forum :) Powiedział inny mistrz szamba - lutzek, aaa, czy *** - specjalista od mieszania ludzi z gównem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Wredna.... stuknij się młotkiem w ten pusty łeb IP: *.escom.net.pl 30.08.06, 13:25 Nawet grubasie krzty honoru nie masz, by przyznać się do niewiedzy. Innych posądzasz o multinickowość........ bo sama używasz (już nie pamiętam) ilu nicków (Wredna, pani od polskiego, dochtór, łowca_debili.... - tak na szybko z kilku ostatnich dni). Powtarzam ci: nie miesz wszystkich swoją miarą. A poza tym zastanowiłaś się czy jesteś zdrowa skoro tyle energii poświęcasz na forumowe kłótnie nie mając racji? Dokształciłabyś się w tym czasie, byłoby więcej z tego pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Powtarzam ci: nie mierz wszystkich swoją miarą. 30.08.06, 13:40 Zastosuj to do siebie największy hipokryto tego forum :) Lutzek, aaa, ***... Siebie - oczywiście - nie widzisz, a w każdym oponencie dostrzegasz wredną :)) Śmieszny i żałosny dzieciuch :) > A poza tym zastanowiłaś się czy jesteś zdrowa skoro tyle energii poświęcasz na > forumowe kłótnie nie mając racji? Może tak policzysz swój czas na forum? Wszędzie cię pełno... Ja tutaj pojawiłam sie dopiero dziś i w odróżnieniu od wrednej - jestem logowana :) Chyba jestes zbyt graniczony, żeby to dostrzec i rozróżnić :) Czy do ciebie nie dociera, że więcej osób czyta to forum, niż zabiera głos? Patrząc na twoje błędy ortograficzne w każdym zdaniu - wiem o tobie jedno - maksymalnie gimnazjum :) Żegnam, bo szkoda mi czasu na dyskusje z dzieciuchem, który brak dziewczyny rekompensuje sobie obrażaniem katolików w necie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** "Grafologia" internetowa Wrednej i grubej :) IP: *.escom.net.pl 30.08.06, 13:51 To, że się zalogujesz, czy zmienisz nicka nie spowoduje, że wyeliminujesz z treści które płodzisz charakterystyczne zwroty czy też charakterystyczną interpunkcję, czy w końcu charakterystyczne posługiwanie się emoticonami. - wyzywanie od gimnazjalistów, - wyzywanie od dzieciuchów, - używanie charakterystycznego emoticonu "P:" - używanie charakterystycznego emoticonu "/:" - użwywanie emoticonu ":))))))" etc. etc. etc. to wszystko Cię zdradza. Nie tylko po charakterze pisma można rozpoznać autora. Podszywasz się nieudolnie, bez polotu, mało inteligentnie (co zresztą dziwić nie może). To mój ostatni post, bo uwłacza mi ta kłótnia z osobą, która (przekonany jestem) jest niezrównoważona psychicznie, skoro z takim namaszczeniem oddaje się tworzeniu poklasku dla samej siebie poprzez używanie wielu nicków i występowanie pod nimi w jednej dyskusji (paradoskalnie !!! podejrzewając o to innych :) ) Proponuję jednak wizytę u specjalisty z zakresu psychiatrii. Zdiagnozuje on przyczyny tych zaburzeń i być może pozwoli poprzez odpowiednią terapię wyleczyć to. I pamiętaj: nawet SMS-a piszesz charakterystycznie i można po nim poznać kto jest autorem o ile ma się materiał porównawczy. Nie wspominając o długich postach w necie. Bądź na przyszłość bardziej błyskotliwa, bo na razie permanentnie się ośmieszasz tym tworzeniem nowych nicków i jeszcze zaprzeczaniem, że to nie Ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Lutzek - jesteś żałosny 30.08.06, 13:56 > To mój ostatni post, bo uwłacza mi ta kłótnia z osobą, która (przekonany jestem > ) jest niezrównoważona psychicznie, skoro z takim namaszczeniem oddaje się twor > zeniu poklasku dla samej siebie poprzez używanie wielu nicków i występowanie po > d nimi w jednej dyskusji (paradoskalnie !!! podejrzewając o to innych :) ) Swietna diagnoza, tylko, że dotyczy ciebie :) > Bądź na przyszłość bardziej błyskotliwa, bo na razie permanentnie się ośmieszas > z tym tworzeniem nowych nicków i jeszcze zaprzeczaniem, że to nie Ty :) Lutzek, aaa, *** - pomysły ci sie dziecko kończą... Każdy kto cie atakuje, to od razu gruba baba, albo wredna... Mitoman... Z tobą już mało kto dyskutuje na forum :P Bo jestes tak chamski, prymitywny i ordynarny, a przy tym tak płytki, że szkoda klawiatury. > - używanie charakterystycznego emoticonu "P:" > - używanie charakterystycznego emoticonu "/:" Detektyw od siedmiu boleści :P Więc bądź konsekwentny i nie odpisuj... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Pełna odpowiedź IP: *.escom.net.pl 29.08.06, 15:05 >F65.2 - wg ICD-10 pala_ncie :/ Dokształć się, a nie czerpiesz wiedzę z Wikipedii. Owszem, pod jednostką F65.2 jest ekshibicjonizm. Ale nie jako choroba psychiczna tłuściochu przebrzydły, tylko jako..... "Zaburzenie osobowości i zachowanie dorosłych". Nie mędrkuj więc gruba frustratko, skoro nie masz o tym pojęcia, a jedynie próbujesz nieudolnie kreować się na omnipotentną. Choroby psychiczne idiotko w ICD-10 , są sklasyfikowane w kategoriach od F00-F09, F10-F19, F20-F29. Znowu otyła kobieto zrobiłaś z siebie kretyna. Który to już raz? :) Weź się w końcu za odchudzanie tego grubego dupska, zamiast mędrkować na Forum marnując czas. Opona brzuszna rośnie Ci, a Ty zamiast coś z nią zrobić wciąż bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Widac kto korzystał z Wiki - debilku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:13 (F00-F99) Zaburzenia psychiczne i zaburzenia zachowania i dopiero w tym podgrupa: (F60-F69) Zaburzenia osobowości i zachowania dorosłych Dopytaj ojca, bo na razie to sie ośmieszasz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Jeszcze raz ci odpowiadam, matołku :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:11 > Podasz symbol w DSM-IV, albo ICD-10 sfrustrowana grubasko? :) ICD-10 - F65.2 - Ekshibicjonizm :P Zatkało??? Doucz sie smarkaczu, a nie szpanuj w necie książkami ojca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna No co? Zaniemówiłeś???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:18 Masz chyba problem, jak tu mi odpisać, że to brednie - hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Co z tobą lutzek???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:39 Eeej, ile mam czekać :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Odchył od normy zwane też zboczeniem. Ale teg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:00 Dziwnym trafem świrów, co sie rozbiorą i poganiają troche nago w miejscu publicznym sie wywozi do domu bez klamek :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.icpnet.pl 28.08.06, 14:02 Ja nie latam z wackiem na wierzchu tylko z tyłkiem i to mnie kręci:-)) Lubie jak się na mnie z wielkim pożądaniem patrzą kobiety :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryzyko Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.chello.pl 29.08.06, 16:02 Gość portalu: jan napisał(a): > Ja nie latam z wackiem na wierzchu tylko z tyłkiem i to mnie kręci:-)) Lubie > jak się na mnie z wielkim pożądaniem patrzą kobiety :-)) I Ty to widzisz? Z tyłu? Jak to mozliwe? Bo rozumiem, że tyłek masz z tyłu tak, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
albalonga Re: Czy naturyści są normalni? 29.08.06, 22:01 jeden lubi nago a inny stringi (to dopiero wyglada komicznie - hi, hi sznurek w tyłku). to wole byc golasem na plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: Czy naturyści są normalni? 29.08.06, 22:22 albalonga napisała: > jeden lubi nago a inny stringi (to dopiero wyglada komicznie - hi, hi sznurek w > tyłku). to wole byc golasem na plazy. Jeszcze śmieszniej wygląda jak te stringi ma włożone facet na dodatek z piwnym mięśniem a z tyłu dopa jak młyńskie koło!!!Chodzi dumny i wydaje mu sie że wszystkie na niego lecą!Widziałam takie bożyszczo w Miedzyzdrojach. Odpowiedz Link Zgłoś
a.g.r.e.s.t Re: Czy naturyści są normalni? 30.08.06, 13:14 Ja tam wacka nie mam, ale szczerze mówiąc trochę żałuję, ze chodzenie bez ubrania nie jest powszechnie akceptowane, równiez pośród osób, których ciała nie nadają sie do reklamowania bielizny. Fajnie by było, gdyby w upały chodziło sie na łonie natury na golasa i nikt szczególnie nie zwracałby na to uwagi. Zresztą może do tego dojdzie, bo w tym kierunku idą przemiany obyczajowe. Sto lat temu noga kobieca powyżej kostki była czyms nieprzyzwoitym, teraz uczennice i nauczycielki chodzą z gołymi pępkami i prawie widocznym biustem i nikogo to nie dziwi. Tak że może za parę lat będę mogła swobodnie obnażyć swoje pomarszczone ciało :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholożka Do Pani Wrednej IP: 64.92.167.* 30.08.06, 13:39 Przykro mi, ale po przeczytaniu niniejszego wątku stwierdzam, że nie wie Pani o czym pisze. Myli Pani podstawowe pojęcia z zakresu niniejszego wątku(z zaburzenie osobowości, choroba psychiczna, parafilia). Pani oponent "***" w tym przypadku może śmiało przywdziać glorię zwycięstwa. Ekshibicjonizm bowiem nie jest chorobą psychiczną, a jest jedną z parafilii (dewiacji seksualnych), które sklasyfikowane są jedynie jako zaburzenia osobowości (zgodnie z ICD-10). ### Nieprawdą jest także, iż ekshibicjonizm jest leczony poprzez umieszczenie pacjenta w zakładzie zamkniętym. ### Popisywanie się niewiedzą splendoru nie przynosi. p. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Lutzek jesteś żałosny 30.08.06, 13:44 > Nieprawdą jest także, iż ekshibicjonizm jest leczony poprzez umieszczenie pacje > nta w zakładzie zamkniętym. Jednego, co sie rozebrał i ganiał po mieście z kokardką na fiutku wywieziono do zakładu zamkniętego. psycholożka??? chyba by należało sie podpisac - pani psycholog :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: Lutzek jesteś żałosny 30.08.06, 14:44 low > psycholożka??? chyba by należało sie podpisac - pani psycholog :) I pani psycholog i psycholożka są poprawnie napisane nie tak dawno byla audycja prof.Miodka który potwierdzil że obie formy są poprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Re: Lutzek jesteś żałosny 30.08.06, 14:47 Miodek Miodkiem, ale wolałabym innych językoznawców :) Bo on za bardzo szuka korzeni polskich wyrazów w języku rosyjskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: Lutzek jesteś żałosny 30.08.06, 15:17 lowca.debili napisała: > Miodek Miodkiem, ale wolałabym innych językoznawców :) > Bo on za bardzo szuka korzeni polskich wyrazów w języku rosyjskim :) Ślązak korzeni szuka w języku rosyjskim? Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Re: Lutzek jesteś żałosny 30.08.06, 15:21 Właśnie to jest dziwne :) Przykład? Proszę bardzo... Kiedyś przewróciłam sie ze śmiechu czytając, że znany wulgaryzm na literę "ch" ma rosyjski rodowód [i dlatego przez "ch"] :)) Pan Miodek najwyraźniej nie wie, że istnieje coś takiego jak "łacina kuchenna" - czyli wulgaryzmy pochodzące z łaciny :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re:naturyzm 30.08.06, 15:05 Jedno chce wiedzieć kłócicie się od dłuższego czasu tylko nie wiem o co?Bo niech mi ktoś wytłumaczy co ma ekshibicjonizm do naturystów,przecież nikt wam nie każe chodzić na plaże naturystów poza tym te plaze sa oddzielone od tekstylnych więc nie widzę potrzeby podglądania golasów bo maja to samo co my tekstylni i wacki i łono natury,więc czego tam szukacie jak wam się to nie podoba?Na całym świecie oprócz państw muzułmańskich,są plaże naturystów i nikt sie nad tym nie zastanawia czy oni są normalni czy nie oczywiście poza świętoszkowatą Polską tu wszystko co gdzieś na świecie normalne tu okazuje się nienormalne!A może z wami coś nie tak?Przecież na takiej naturystycznej plaży nikt sie nie obnaża bo wszyscy są goli.I jeszcze wam coś opowiem za komuchy Polacy często wyjeżdżali do Bułgari na wczasy,a w Bułgarii już w tych czasach były plaże dla naturystów i oczywiście jedynymi ludzmi którzy podglądali golasów byli Polacy i nie śmiesznie wyglądały golasy tylko ta gawiedż podglądająca i jak zwykle wychodziliśmy na ciemniaków,zacofany fałszywie świętoszkowaty naród.w stodole się mogę puścić byle nikt nie widział takie jest w Polsce rozumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Re:naturyzm 30.08.06, 15:09 1. naturysta lata nago, a obnażanie genitaliów to ekshibicjonizm :) 2. pokazywanie wacka w miejscu publicznym jest karalne 3. dlatego też są oddzielne plaże dla naturystów :) 4. widzisz, w krajach zachodnich na plaży można sie opalać nago [naturyzm], ale na ulicę nago wyjśc nie wolno [bo to już ekshibicjonizm] :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re:naturyzm 30.08.06, 15:27 lowca.debili napisała: > 1. naturysta lata nago, a obnażanie genitaliów to ekshibicjonizm :) > 2. pokazywanie wacka w miejscu publicznym jest karalne > 3. dlatego też są oddzielne plaże dla naturystów :) > 4. widzisz, w krajach zachodnich na plaży można sie opalać nago [naturyzm], ale > na ulicę nago wyjśc nie wolno [bo to już ekshibicjonizm] :) A który to naturysta lata goło po ulicy?nawet ekshibicjonista nie lata goło tylko ma na sobie jakieś ubranie i jeśli nadarzy sie okazja to sie wtedy obnaża,a pytanie bylo czy naturysta jest normalny więc twierdzę że jest normalny bo mu wolno w miejscu do tego przeznaczonym rozebrać sie do naga i nie powinno to nikogo obchodzić czy ma goly tyłek czy nie a już całkowita dziecinada i zacofanie to podglądanie takich plażowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re:naturyzm 30.08.06, 20:38 > 4. widzisz, w krajach zachodnich na plaży można sie opalać nago [naturyzm], ale > na ulicę nago wyjśc nie wolno [bo to już ekshibicjonizm] :) Tu gdzie mieszkam, w Barcelonie, prawo nie zabrania chodzenia nago po ulicy. I czasami, w okolicach plaży nudystów, faktycznie się zdarza, że ktoś nago np. siedzi na ławce. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re:naturyzm 30.08.06, 20:45 nancyboy napisał: > > 4. widzisz, w krajach zachodnich na plaży można sie opalać nago [naturyzm > ], ale > > na ulicę nago wyjśc nie wolno [bo to już ekshibicjonizm] :) > Tu gdzie mieszkam, w Barcelonie, prawo nie zabrania chodzenia nago po ulicy. I > czasami, w okolicach plaży nudystów, faktycznie się zdarza, że ktoś nago np. > siedzi na ławce. I odpowiedz czy coś przez to strasznego sie stało? czy pokazują go wszyscy palcami?czy wzywają pielęgniarzy z kaftanem bezpieczenstwa?czy zamykają go w wariatkowie czy tylko zapłaci albo i nie mandat lub dostanie upomnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re:naturyzm 30.08.06, 21:12 Nie zapłaci i nie dostanie, bo tu można. A czy coś strasznego się stało? Kwestia przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re:naturyzm 31.08.06, 00:22 Więc jak się nic nie dzieje to po co pytanie czy naturyzm jest normalny?Wiadomo że normalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re:naturyzm IP: *.leon.com.pl 30.08.06, 20:04 Nie zawsze naturyści opalają się na wydzielonych plażach, pojeździj po świecie i zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re:naturyzm 30.08.06, 20:32 Gość portalu: Turysta napisał(a): > Nie zawsze naturyści opalają się na wydzielonych plażach, pojeździj po świecie > i > zobacz. Ale nie latają goli po ulicy tak jak tu niektórzy sugerują i nie we wszystkich krajach rozbierają się do naga na obojetnie jakiej plaży często jest to tylko topless.I nigdzie nie robią z tego powodu takiego larma i nie ma tablic ostrzegajacych tak jakby tam leżeli trędowaci a nie tylko goli ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
skiadler 100% naturyzm 31.08.06, 07:55 to odrzucenie "zdobyczy cywilizacji" - więc prawdziwy "naturszczyk", nie tylko będzie opalał sie nago, ale też latał goły po domu [i w bliskim kręgu znajomych], często też wyprowadza sie "z daleka od cywilizacji", nie uznaje radia/tv, odżywia ekologicznie. Dla części z nich - naturysta, którego "naturyzm" sprowadza się tylko do nagości na plaży [a poza plażą żre golonke, przepijaną drinkiem z colą, a ubrnay jest "od stóp do głów"] - jest ekshibicjonistą i podglądaczem [mój kolega, jeszcze z czasów podstawówki jest właśnie 100% naturystą - cytuję właśnie jego opinię]. Czy na wszystkich plażach świata jest przyzwolenie na całkowita nagość? Nie - najczęściej sprowadza sie to do topless. Choć są też plaże, gdzie stringi nie sa akceptowane. Nagość to normalność? Człowiek zaczął sie "cywilizować" i zaczął sie... ubierać, oraz zdobić swoje ciało. Nawet prymitywne kultury nie pokazują pełnej nagości - części intymne są zakryte [choćby spódniczką z liści]. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: 100% naturyzm 31.08.06, 08:41 > ekshibicjonistą i podglądaczem No, nie bardzo. Bo ekshibicjonizm to wtedy, gdy ofiara się nie spodziewa, że zaraz coś zobaczy. A podglądacz, wtedy, gdy osoba podglądana nie wie, że ktoś patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
skiadler Re: 100% naturyzm 31.08.06, 09:51 Mój kolega raczej miał na myśli sytuację: - ekshibicjonizm - bo "kręci" mnie publiczne rozbieranie się (a na plaży naturystów mi wolno), - podglądacz- lubię pooglądać gołych, zwłaszcza kobitki :-) Golizna mnie osobiście jakoś szczególnie "nie rusza", chociaż jednak część osób przed rozebraniem się powinna spojrzeć w lustro i nie raczyć innych widokiem potężnego mięśnia piwnego i dupska jak młyńskie koło, a panie - obwisłych piersi, a na brzuchu rozstępów po 5 ciążach (że o innych "atrakcjach widokowych" nie wspomnę]. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: 100% naturyzm 31.08.06, 10:21 > - ekshibicjonizm - bo "kręci" mnie publiczne rozbieranie się (a na plaży > naturystów mi wolno) To nie jest ekshibicjonizm. To jest publiczne rozbieranie się. > - podglądacz- lubię pooglądać gołych, zwłaszcza kobitki :-) No to wybacz, ale większość ludzi jest w takim razie podglądaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
skiadler Re: 100% naturyzm 31.08.06, 10:52 > > - podglądacz- lubię pooglądać gołych, zwłaszcza kobitki :-) > No to wybacz, ale większość ludzi jest w takim razie podglądaczami. Nie mówimy tu przeciez o nagości w sypialni, w sytuacji stosunku płciowego dwóch osób. A nie każdy kupuje przecież "świerszczyki" i nie każdy podgląda opalającą sie nago sąsiadke przez dziure w płocie. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: 100% naturyzm 31.08.06, 11:23 > A nie każdy kupuje przecież "świerszczyki" i nie każdy podgląda opalającą sie > nago sąsiadke przez dziure w płocie. Czyli jak ktoś nie podgląda, to znaczy że nie lubi oglądać nagiego ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
skiadler Re: 100% naturyzm 31.08.06, 11:26 Nie podnieca go oglądanie dla samego oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: 100% naturyzm 31.08.06, 16:43 Wcześniej napisałaś "lubi" a nie podnieca. Naturystów nagość chyba nie podnieca, bo nie widać objawów tej podniety. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: 100% naturyzm 31.08.06, 22:43 nancyboy napisał: > Wcześniej napisałaś "lubi" a nie podnieca. > Naturystów nagość chyba nie podnieca, bo nie widać objawów tej podniety. Jak ma ich ta nagość podniecać jak dla nich to normalne jak dla nas ubranie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: 100% naturyzm 31.08.06, 13:28 Skiader trudno jak naturyzm to naturyzm nawet sloń z słonicą powinien sie do naga rozebrać jeżeli jest naturystą a to że straszą to trudno człowiek nie jest doskonały i starzeje sie a starzy naturyści też są Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Re: Do Pani Wrednej 30.08.06, 13:50 No i pani psycholożka nie wie jednej rzeczy - najwyraźniej - każda choroba/zaburzenie ma lzejsze i cięższe postaci. Lżejsze - owszem, leczy sie w domu, a pacjent łazi na konsultacje do psychologa/psychiatry Cięższe postaci - jak napisałam przykład w poprzednim poście - kwalifikują sie do izolacji od społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholożka Re: Do Pani Wrednej IP: 64.92.167.* 30.08.06, 13:59 No i pani psycholożka nie wie jednej rzeczy - najwyraźniej - każda choroba/zaburzenie ma lzejsze i cięższe postaci. Lżejsze - owszem, leczy sie w domu, a pacjent łazi na konsultacje do psychologa/psychiatry Cięższe postaci - jak napisałam przykład w poprzednim poście - kwalifikują sie do izolacji od społeczeństwa. ### Mój post był skierowany do Pani Wrednej, więc nie wiem dlaczego odpowiada właśnie Pan/Pani. ### Skoro jednak odpowiedział Pan/Pani, to prosiłabym jednak uzupełnić swoją wiedzę z zakresu parafilii i metod ich leczenia, by nie pisać nieprawdy. Żadna postać ekshibicjonizmu - o ile nie występuje owo zaburzenie łącznie z chorobą psychiczną - nie wymaga leczenia klinicznego. p. ### W kwestii słowa "psycholożka" proponuję sięgnąć do następującej literatury: ?Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN? pod red. A. Markowskiego, a przekona się Pan/Pani, że jest to forma jak najbardziej prawidłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Do Pani Wrednej IP: *.escom.net.pl 30.08.06, 14:05 Ona tego nie zrozumie, nawet jak napisze jej to 100 osób. Typowy przykład megalomanii i zadufania w sobie, mimo że wiedza jej jest wyjątkowo fagmentaryczna i niedokładna. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Re: Do Pani Wrednej 30.08.06, 14:05 > Skoro jednak odpowiedział Pan/Pani, to prosiłabym jednak uzupełnić swoją wiedzę > z zakresu parafilii i metod ich leczenia, by nie pisać nieprawdy. Żadna postać > ekshibicjonizmu - o ile nie występuje owo zaburzenie łącznie z chorobą psychic > zną - nie wymaga leczenia klinicznego. W tej samej kategorii co ekshibicjonizm, mamy np. również: F65.5 Sadomasochizm Nie wymagają w ogóle leczenia klinicznego? To chyba jakieś nowvum :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholożka Re: Do Pani Wrednej IP: 64.92.167.* 30.08.06, 14:10 W tej samej kategorii co ekshibicjonizm, mamy np. również: F65.5 Sadomasochizm Nie wymagają w ogóle leczenia klinicznego? To chyba jakieś nowvum :)) ### Wydaje mi się, że rozmawiamy w niniejszym wątku o ekshibicjonizmie, a nie sadomasochizmie. Naprawdę szczerze zalecam nie podejmowanie dyskusji w przypadku nie posiadania gruntownej wiedzy z danego zagadnienia. Przykro mi, ale nie ma Pan/Pani i Pani Wredna w bieżącym wątku absolutnie żadnej racji. p. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Chyba jednak sie pani psycholożka myli 30.08.06, 14:13 Jeśli pacjenta podnieca bieganie nago po miejscach, gdzie jest dużo ludzi, to nie należy go izolować????? Przy czym nie ma żadnej innej choroby psychicznej... Coś się pani teoria rozmineła z praktyką i to mooocnoooo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholożka Na koniec IP: 64.92.167.* 30.08.06, 14:18 Droga Pan/Pani lowca.debili, rzeczywiście rozmawianie na tym poziomie ogólności i nie podpartej nauką subiektywności, którą Pan/Pani prezentuje mija się z celem. Forum z racji anonimowości nie jest dobrym miejscem na prowadzenie tego typu dialogów. ### Odsłyłam do literatury - Zbigniew Lew-Starowicz "Leczenie zaburzeń seksualnych" PZWL, by uciąć Pańskie spekulacje w tym temacie. p. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Re: Na koniec 30.08.06, 14:35 Kochana, pracując w policji, takich przypadków mieliśmy na pęczki :) Więc mnie nie rozśmieszaj... Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili jestem logowana 30.08.06, 14:49 Rzuciłam konretnym przykładem z praktyki, to sie wycofujemy? Odwagi zabrakło? Czyżby lutzek namówił koleżanke-studentke? Tyle, że w odróżnieniu od niego, kulturalną... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Wredna vel lowca.debili to zarozumialec IP: *.escom.net.pl 30.08.06, 14:13 Te próby przekonania naprawdę są zbędne. Wredna vel lowca.debili (bo to JEDNA I TA SAMA OSOBA) to forumowy omnibus: psycholog, socjolog, lekarz, polonista, prawnik....... wszystko w jednym :) Oszczędź więc sobie czasu, bo go marnujesz na jałową polemikę z nią. Tak radzę z dobrego serca :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Przymknij sie kretynie 30.08.06, 14:17 Jak nie potrafisz rozmawiac na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Pytanko :) 30.08.06, 14:11 > Żadna postać > ekshibicjonizmu - o ile nie występuje owo zaburzenie łącznie z chorobą psychic > zną - nie wymaga leczenia klinicznego. To pytanie w takim razie jest jedno - pacjent ewidentnie ekshibicjonista, najbardziej go podnieca latanie "na golasa" po centrum miasta [generalnie miejsca, gdzie jest dużo ludzi]. Nie ma przy tym współistniejącej choroby psychicznej :) Wypuszczamy, czy jednak zamykamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholożka Pytanie :) IP: 64.92.167.* 30.08.06, 14:25 To pytanie w takim razie jest jedno - pacjent ewidentnie ekshibicjonista, najbardziej go podnieca latanie "na golasa" po centrum miasta [generalnie miejsca, gdzie jest dużo ludzi]. Nie ma przy tym współistniejącej choroby psychicznej :) Wypuszczamy, czy jednak zamykamy? ### Drogi Panie/Pani, w całej swojej praktyce nie spotkałam się z żadnym przypadkiem ekshibicjonizmu przybierającego formę, o której Pan/Pani pisze powyżej. ### Ekshibicjonizm jest usankcjonowany prawnie i podlega penalizacji. Sprawca czynu ekshibicjonistycznego naraża się więc na sankcję prawną. Zaburzenia osobowości, a więc także ekshibicjonizm, nie podlegają leczeniu zamkniętemu, o ile nie współwystępują z chorobami psychicznymi. ### Odpowiadając więc na Pańskie pytanie: nie zamykamy, nawet nie kierujemy na psychoterapię, bowiem przepisy polskiego prawa nie obligują organów państwowych (w tym przypadku organów ścigania) to skierowania na jakiekolwiek leczenie. ### Mam nadzieję, że już wszystko wyjaśniłam. ### Na przyszłość proponuję nie zabierać tak kategorycznego stanowiska z zakresu tematyki, która nie jest Panu/Pani do końca znana. p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Brawo, brawo, brawo !!! IP: *.escom.net.pl 30.08.06, 14:28 >Na przyszłość proponuję nie zabierać tak kategorycznego stanowiska z zakresu >tematyki, która nie jest Panu/Pani do końca znana. Ktoś w końcu tej bufoniastej megalomance udowodnił głupotę :) z szacunkiem *** Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Sam sobie odpowiadasz? 30.08.06, 14:34 Już zlazłeś na tak niski poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.debili Re: Pytanie :) 30.08.06, 14:32 > Drogi Panie/Pani, w całej swojej praktyce nie spotkałam się z żadnym przypadkie > m ekshibicjonizmu przybierającego formę, o której Pan/Pani pisze powyżej. Chyba ma pani zbyt krótką praktykę :) Ja - pracując w policji - się z takimi przypadkami "golasów" spotkałam wielokrotnie. I zaręczam - nie wylądowali w więzieniu - tylko w zakładzie zamkniętym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.leon.com.pl 03.09.06, 09:45 Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi dochodzę do wniosku, że naturyści są ekschibicjonistami - a to należy leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Czy naturyści są normalni? 03.09.06, 10:02 Gość portalu: Czytelnik napisał(a): > Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi dochodzę do wniosku, że naturyści są > ekschibicjonistami - a to należy leczyć. Głupotę też. Tylko nie wiem do jakiego specjalisty Cię skierować, byś nie błądził niepotrzebnie po gabinetach lekarskich. koń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.leon.com.pl 03.09.06, 18:30 Czy jest normalne, że rodzina z nastoletnimi dziećmi opala się razem na golasa? To jest pożywka dla pedofilów. Poza tym rodzice w pewnym sensie narzucają taki styl życia dzieciom - a to powinno być zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Czy naturyści są normalni? 03.09.06, 19:10 Gość portalu: Czytelnik napisał(a): > Czy jest normalne, że rodzina z nastoletnimi dziećmi opala się razem na golasa? A czy jest normalne, że kobieta rodzi nago wśród lekarzy, studentów, pielęgniarek, położnych? Może powinna rodzić w ubraniu? A czy normalne jest, że dziecko się rodzi nagie? Może powinno się rodzić w ubraniu, by nie dawać pożywki dla lekarzy pedofili? > To jest pożywka dla pedofilów. Poza tym rodzice w pewnym sensie narzucają taki > styl życia dzieciom - a to powinno być zakazane. Jaka pożywka dla pedofili? Co ma naturyzm wspólnego z pedofilią? To właśnie takie osoby jak Ty, które znają naturyzm z nierzetelnych przekazów, a plaża naturystów kojarzy im się z wybiegiem dla ekshibicjonistów, mogą naturyzm kojarzyć z pedofilią, ekshibicjonizmem czy voyueryzmem. Pójdź sobie kiedyś na plażę naturystów i zobacz, że jest dokładnie tak samo jak na plaży tekstylnej, tylko że jest tam więcej uprzejmości (naturyzm to pewien styl życia) a wszelkie przejawy seksualności demonstrowane przez użytkowników plaży są bardzo niemile widziane. A w kwestii narzucania stylu dzieciom: taka jest już rola rodziców, wybacz. Skoro chrzci się nieświadome niczego dzieci zmuszając ich do uczestniczenia w obrządkach religijnych, to zmuszenie do pójścia na plażę wydaje mi się jedynie namiastką gwałtu na ich osobowości. koń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WybulGator czy WszechPolacy To normalni geje...? IP: 193.17.14.* 04.09.06, 19:02 ...czy może tak jak w III rzeszy - utajnieni na stanowiskach? Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore Re: Czy naturyści są normalni? 04.09.06, 21:42 ...a po co oglądać się na "normę"? :) nagi kontakt z naturą, piaskiem, wodą, powietrzem, jest po prostu bardzo, ale to bardzo przyjemny... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Czy naturyści są normalni? 05.09.06, 12:24 Pytanie idiotyczne. Poza tym odnoszę wrażenie, że naturyści (czasami sam też się nago opalam, a razem z żoną łażę nago po domu) są o tyle normalniejsi, że mają głęboko w nosie idiotyczne tabu polegające na tym, że strefy pierwszorzędnych cech płciowych są grzeszne i należy je zakrywać. Zarazem naturyści są na tyle kulturalni, że swoje zdrowe podejście do życia i natury stosują tylko wśród siebie. A i tak są narażeni na pryszczatych onanistów, podglądających ich zza krzaków, a potem ze świętym oburzeniem wyzywających ich od "nienormalnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiadler Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:33 > razem z żoną łażę nago po domu) są o tyle normalniejsi, że mają głęboko w nosie > idiotyczne tabu polegające na tym, że strefy pierwszorzędnych cech płciowych są > grzeszne i należy je zakrywać. Idiotyczne tabu? Dziwne tylko, że funkcjonujące we wszystkich kulturach... Więc nie rozumiem uwagi o "grzechu" A naturyści jak małpki - na golasa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Czy naturyści są normalni? 05.09.06, 13:46 Oczywiście, że nie we wszystkich. Np. w starożytnej Grecji nagość była czymś normalnym. Np. podczas uprawiania sportu. Zaś ponad tysiącletnie Średniowiecze na obszarze kultury europejskiej wyrobiło przekonanie, że nagość jest BE. A na taką głupotę małpy nie wpadły :) Ps. Skiadlerze, kąpiąc się, uprawiając seks tudzież podczas badań lekarskich stajesz się gorylem, czy orangutanem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiadler Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:52 Nagość w starożytnej Grecji nie była normalna - nikt nie latał na co dzień z penisem na wierzchu :-) A kobiety nie miały wstępu na zawody sportowe :-) W Sredniowieczu generalnie sypiano nago i wspólne kąpiele [oraz namiastki sauny] wcale nie były czymś zdrożnym. Przekonanie, że nagość jest BE to dopiero Barok [Kontrreformacja], aczkolwiek aktów nikt w sztuce nie zakazał. > Ps. Skiadlerze, kąpiąc się, uprawiając seks tudzież podczas badań lekarskich > stajesz się gorylem, czy orangutanem? Ale nie latam nago po ulicy, plaży i innych miejscach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytajnik Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.leon.com.pl 09.09.06, 04:15 A ja mam pytanie: czy naturyzm to grzech i czy z tego należy się spowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tromba Bomba Re: Czy naturyści są normalni? IP: *.leon.com.pl 10.09.06, 10:09 Myślę ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś