Dodaj do ulubionych

Czerwone oczy ????

16.04.07, 17:40

jeden z kolorów do wyboru (z ograniczonej puli) w podaniu o dowód osobisty :))

nie wierzycie - zobaczcie sami:
clipmarks.com/clipmark/510014F8-416E-4157-B3DC-D527E511781B/
Obserwuj wątek
    • legwan4 Re: Czerwone oczy ???? 16.04.07, 17:47
      Rewelacja po prostu :D
    • Gość: Kasia Re: Czerwone oczy ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 18:03
      A może wzieli pod uwagę zapalenie spojówek? A jaki kolor oczu ma albinos? A
      może ktoś wcześniej pracował w laboratorium i mu się pomyliło ze
      szczurami? :))))
    • yoma Re: Czerwone oczy ???? 16.04.07, 18:36
      Niedawno ktoś na tym forum pytał o czerwone soczewki. Widocznie niektórzy lubiają :)
      • legwan4 Re: Czerwone oczy ???? 16.04.07, 18:57
        A może niektóre aparaty nie redukują efektu czerwonych oczu?
    • asidoo Re: Czerwone oczy ???? 16.04.07, 19:15
      Też myślę, że ludzie przynosili zdjęcia z efektem czerwonych oczu i urzędnicy
      uznali, ze coś takiego istnieje.
    • nessie-jp Re: Czerwone oczy ???? 16.04.07, 20:07
      A co, waszym zdaniem, miałby wpisywać albinos?

Zaraz się okaże, że to strasznie śmieszne, że w rubryce wzrost jest np. pozycja
      110 cm... :(
      • legwan4 Re: Czerwone oczy ???? 16.04.07, 20:20
        E nie przesadzaj Nessi,czerwone oczy są raczej unikalne.Jeśli chodzi o niski
        wzrost,to absolutnie nie jest śmieszne.Naprawdę,nikt normalny nie robi żartów.
        • nessie-jp Re: Czerwone oczy ???? 16.04.07, 21:04
          To odpowiedz proszę, co ma wpisać młody człowiek dotknięty albinizmem, którego
          oczy są pozbawione barwnika i przez to czerwone. No co ma wpisać? Zielony?
          Niebieski? Brązowy?

Dla mnie to nie jest zabawne, raczej dowodzi kompletnego braku wyobraźni tych,
          których śmieszy cudza choroba.
          • Gość: wylogowana Re: Czerwone oczy ???? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 16.04.07, 22:27
            nessie-jp napisała:

> Dla mnie to nie jest zabawne, raczej dowodzi kompletnego braku wyobraźni tych,
            > których śmieszy cudza choroba.

To raczej brak wiedzy....
            grandpacliff.com/Animals/Img-Animals/Img-Albinos/albino-human-caucasion2-b.jpg
            • Gość: re bez przesady - a jak ktoś ma dwa różne kolory? IP: *.gdynia.mm.pl 16.04.07, 23:37
              jakoś nie zauważyłem żeby była specjalna rubryka czy odpowiedni kolor
              bichromatyczne (?) to może być chyba w znakach szczególnych... nie można
              zasegregować wszystkiego, tylko dlatego że taka możliwość istnieje
              • aiczka Re: bez przesady - a jak ktoś ma dwa różne kolory 17.04.07, 11:01
                Spójrz tu jeszcze raz:
                clipmarks.com/clipmark/510014F8-416E-4157-B3DC-D527E511781B/
                Jest opcja "wielokolorowe". Pewnie w znakach szczególnych dopisuje się jakie
                konkretnie.
                • Gość: re wielokolorowe to chyba nie oznacza jedno takie IP: *.gdynia.mm.pl 17.04.07, 11:04
                  drugie takie - bo jeśli już to dwukolorowe :))

a niesprecyzowane... też jest... co to takiego?

nie przekonuje mnie to - coś co jest wyjątkiem, jak oczy czerwone, według mnie
                  jest znakiem szczególnym

a tak ogólnie to i tak nie ma sensu, bo wiadomo, że można sobie kupić szkła
                  kontaktowe (kolorowe)
                  • asidoo Re: wielokolorowe to chyba nie oznacza jedno taki 17.04.07, 17:07
                    Ludzie albinosi nie mają oczu czerwonych tylko bardzo jasne niebieskie. Mam
                    ciotkę albinoskę i nie ma czerwonych oczu. A na tym zdjęciu jest tylko efekt
                    czerwonych oczu.
                    • Gość: :)) no to kto ma te czerwone? komuchy?? IP: *.gdynia.mm.pl 17.04.07, 17:52
                      w wikipedii jest wzmianka, że jest to możliwe - ale bardzo rzadkie
                      ------
                      In humans this is rarely the case, as a human eye is quite large and thus
                      produces enough pigment to lend opacity to the eye. However, there are cases in
                      which the eyes of an albinistic person appear red or purple, depending on the
                      amount of pigment present.
                      ---------
            • wtc2004 Re: Czerwone oczy ???? 17.04.07, 00:08
              > To raczej brak wiedzy....

www.sijun.com/dhabih/gallery/maul1.html
    • asidoo Re: Czerwone oczy ???? 17.04.07, 20:28
      Znalazłam takie zdjęcie:
      www.auge-online.de/Wissenswertes/Bestandteile/Albino400.jpg
      wg mnie takie oczy są bardzo ładne.
      • nessie-jp Re: Czerwone oczy ???? 17.04.07, 21:13
        A czy kto mówi, że brzydkie? :) Po prostu zbulwersowało mnie, że dla niektórych
        to takie śmieszne, że niewielki procent ludzi ma czerwone oczy. No ma, i jak
        widać na zdjęciu, wcale nie jest to nienormalne czy "potworne".

Ale to Polska właśnie: skoro ja mam oczy brązowe, Kasia niebieskie, a Marysia
        zielone, to w kwestionariuszu dowodu osobistego nie ma prawa być rubryki
        "czerwone"! :( Nawet gdyby była 1 taka osoba w Polsce - to co, miałaby nie
        dostać dowodu osobistego?
        • Gość: re a dlaczego można wpisać czerwone, a fioletowe nie? IP: *.gdynia.mm.pl 17.04.07, 21:17
          coś kiepsko z twoją argumentacją

czasem dobrze jest wiedzieć o co bije się pianę
          • nessie-jp Re: a dlaczego można wpisać czerwone, a fioletowe 17.04.07, 21:27
            Nie wiem, dlaczego NIE MOZNA fioletowych. Powinieneś zwrócić się do ustawodawcy.
            Wiem natomiast, że wzniecono wielką hecę o to, że MOZNA czerwone. Ciekawe,
            dlaczego nikt się nie bulwersuje, że MOZNA wpisać zielone?! Widziałeś gdzieś
            stronę WWW poświęconą specjalnie temu niesłychanemu dowcipowi, że ktoś może mieć
            zielone oczy?!
            • Gość: re nic a nic nie zrozumiałeś wątku - w podaniu musisz IP: *.gdynia.mm.pl 17.04.07, 21:32
              wybrać kolor z tych jakie tam zostały 'ustawowo' określone

jest zadziwiające (ale może nie dla ciebie), że jest do wyboru czerwony, zapewne
              właścicieli takich oczu w Polsce jest paru zaledwie, a nie ma innych kolorów,
              które są z pewnością bardziej popularne

to statystyka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka