Dodaj do ulubionych

"Nieudolność" w naszym kraju

10.06.07, 10:38
Oczekuję tutaj na wpisy odnośnie tego z czym się spotkaliśmy osobiści jak
również z tym co zaobserwowaliśmy w kwestii np opieszałości urzędników , braku
reakcji stróżów prawa, nieudolności naszego prawa , kwestii ustrojowych itp
Czekam na liczne wpisy
Obserwuj wątek
    • twardygrzyb "Nieudolność" w naszym kraju 10.06.07, 10:41
      Sam dokonam pierwszego wpisu:

Dziś w nocy kolejny raz przekonałem sie o skuteczności działań służb
      porządkowych [straż miejska], w naszym mieście, w centrum na deptaku jest system
      monitoringu . Na tym tez deptaku tuz pod samą kamerą tłukła się ekipa latały
      butelki itp, wiecie jaka była reakcja ? natychmiastowa [przy tym że posterunek
      straży miejskiej jest oddalony od miejsca zdarzenia 200 m] po 20 minutach
      łaskawie się pojawili ale nie z zapałem do uspokojenia , tylko tak sobie
      informacyjnie wyszli. Wytłumaczcie mi po co oni są ?
      • niedo-wiarek Re: "Nieudolność" w naszym kraju 10.06.07, 10:45
        twardygrzyb napisał:

>Wytłumaczcie mi po co oni są ?

Są od wlepiania mandatów za parkowanie.
        • hypatia69 Re: "Nieudolność" w naszym kraju 27.06.07, 12:03
          Oraz za sprzedaż rzodkwi pod sklepem. Jeśli robi to staruszka. Menela z
          pokancerowanym pyskiem już nie zaczepiają.
    • obywatel_szarak Re: "Nieudolność" w naszym kraju 10.06.07, 11:03
      I Ty myślisz że ja Ci to wszystko od ręki napiszę kolego?Tego jest tyle,że
      miesiąc by mi nie starczył, żeby tu wszsytko wklepać. Chyba prościej
      zapytać 'co jest w naszym kraju dobrego, kto się o nas obywateli troszczy,
      jakie służby/urzędy o nas dbają'...chociaż może tylko ja mam takie złe
      obserwacje?...A inni pewnikiem są innego zdania :p i jeszcze mi się oberwie!
      • jdbad Re: "Nieudolność" w naszym kraju 10.06.07, 11:04
        Brak jakiejkolwiek reakcji, gdy KK łamie prawo.
        • Gość: left Re: "Nieudolność" w naszym kraju IP: 62.29.168.* 10.06.07, 18:15
          jdbad napisała:

> Brak jakiejkolwiek reakcji, gdy KK łamie prawo.

Krzysztof Kowalewski? No zobacz,a ja go tak ceniłem...
          • jdbad Re: "Nieudolność" w naszym kraju 10.06.07, 20:56
            Ha Ha, bardzo dowcipne:)
    • Gość: gość Re: "Nieudolność" w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 13:12
      Myślę że tu, na tym forum, mógłbyś zebrać wiele pomysłów jak poprawić stan
      obecny, i to zupełnie dobrych. Dlaczego ci co za takie działania pobierają
      pieniądze a przez to sie do tego zobowiązali tego nie robią? Nie rozumiem!
    • Gość: Koss Re: "Nieudolność" w naszym kraju IP: 124.82.47.* 10.06.07, 18:25
      Przestan narzekac! Czy Ty myslisz, ze urzednicy maja inne geny od reszty
      Polakow? Przeciez wszystko jest nieudolne - taka nasza cecha narodowa. Ale jak
      ci sie nie podoba to mozesz zawsze wyjechac do udolnego kraju - np. Niemiec!!!
    • twardygrzyb Re: "Nieudolność" w naszym kraju 10.06.07, 19:31
      Wiem że każdy z Nas ma jakieś nieudolności natomiast podejmując się stanowisk
      publicznych człowiek podejmuje się odpowiedzialności wobec każdego obywatela.
      Nikt mu nie każe piastować tego stanowiska na siłę więc jeśli się podejmuje
      niech robi to należycie z zyskiem dla każdego z Nas.
      W tym temacie oczekuje wpisów z przykładami ukazującymi braki w naszym kraju ,
      braki w mysleniu !!!
      • uyu Re: "Nieudolność" w naszym kraju 10.06.07, 20:16
        grzybie,
        podziwiam twoj optymizm. Do obiektywnej oceny wlasnych mozliwosci trzeba
        inteligencji, wyobrazni i uczciwosci.
        Marzyciel z ciebie.
      • Gość: gosc Gospodarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 20:27
        No dobrze. Np reforma gospodarki. Obecne przepisy, dot. prowadzenia
        działalności gospodarczej (nawet przez jedna osobę), jak wszyscy z
        doświadczenia wiemy, wymagają od nas dostarczenia bóg wie jakich świstków i
        zaświadczeń, zdobycie których wymaga pojechania w kilka miejsc i to
        kilkakrotnie. Są też za nie obowiązkowe opłaty. To na początek. Potem, każdego
        miesiąca należy dostarczyć osobiście kilka kwitów znów w kilka miejsc, czyli
        przygotować (ręcznie), zawieźć, postać, wrócić.. tak ok 3 dni dla
        nieprowadzącego samochodu - bo i tacy są, o czym się zapomina. Za to wszystko
        należy zapłacić Państwu ok. 800 zł miesięcznie. Te same przepisy obowiązują
        emerytów - czyli tych co całe życie pracowali dzielnie i wszystkie składki
        skrzętnie odkładali. Teraz, gdyby chcieli zrobić coś i dorobić to najpierw
        musieliby oddać to co uzbierali, czyli zaczynać od nowa. Komu, o zdrowych
        zmysłach, chce się takie rzeczy robić? Toż to każdą prawie iniciatywę zabije
        zaraz na wstępie, o kreatywności nie mówiąc - jeśli się tyle swojego umysłu
        poświęca na myślenie o takich pierdułach. Więc ogłupiały naród siedzi w domu,
        ogląda seriale, niechętny wytężyć umysł bo po co - jeśli go tylko kara za to
        może spotkać.
        Już nie wymagam by ktokolwiek z urzędników wytężył umysł - ale skopiować
        przepisy z UK by wystarczyło i gospodarka ruszyłaby z kopyta, i społeczeństwo
        byłoby uaktywnione. A tu tylko robi się szum z pakietem Kluski albo jakieś
        durne kursy uaktywniające bezrobotnych - wyjaśniające za pomocą łopaty te
        kretyńskie przepisy - i tylko ci co to organizują na tym korzystają (oczywiście
        pobierając za to z funduszy europejskich), bo na pewno nie bezrobotny, emeryt
        czy ktokolwiek taki kto w innych warunkach coś by sobie wydłubał własnym
        sumptem i na chlebuś zarobił.
        A wiecie dlaczego? Bo nikt nigdzie nie mówi skąd te 800 zł wziąć! Są tacy co to
        wymyślili ale ich teraz masowo do pierdla zamykają. I utrzymywać ich trzeba. Ot
        durnota ;-(
        • Gość: jan Kradzieże samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 20:55
          Nie wiem jak nazwać to, co robi policja w przypadku kradzieży samochodów. Brak
          mi słów a ręce opadają! Niestety całkiem niedawno tego doświadczyłem. Jeszcze
          nie potrafię o tym mówic.... napiszę tylko, że nie było mnie przy samochodzie
          10 minut, jak wyszedłem nie było samochodu. Natychmiast telefon na policję i
          tutaj w każdym normalnym kraju policja powinna powiadomić swoje patrole o
          kradzieży, bo wiadomo, że szansa na znalezienie samochodu jest tylko w ciagu
          kilkunastu minut od kradzieży, kiedy samochód sie jeszcze porusza po drodze.
          Póżniej złodzieje zamykają go w jakiejś szopie i do widzenia! Szanowna policja
          przyjechała na miejsce zdarzenia po 50 minutach, nastepnie poproszono mnie na
          komendę i wałkowano przez 4 godziny na temat okoliczności zdarzenia!
          • Gość: :)))) Re: Kradzieże samochodów IP: *.acn.waw.pl 11.06.07, 00:09
            Gość portalu: jan napisał(a):

> Nie wiem jak nazwać to, co robi policja w przypadku kradzieży samochodów. (...) po 50 minutach,
            nastepnie poproszono mnie na komendę i wałkowano przez 4 godziny na temat okoliczności
            zdarzenia!

W ten sposób zapewniali czas kolegom na skuteczne doprowadzenie pojazdu do dziupli. Ty nie
            włóczyłeś się wtedy po ulicach, bo jeszcze byś się napatoczył na swój samochód i narobił kłopotu. A
            tak? Spokojnie, bezpiecznie pojechał sobie do miejsca rozbiórki. Policja ma zapewniać bezpieczeństwo
            to i zapewniła, nie? A że sposób Ci nie odpowiada to już nie ich wina. Zły przykład. Dawaj inny.
    • twardygrzyb Re: "Nieudolność" w naszym kraju 11.06.07, 11:47
      Sądzę iż temat odnośnie kradzieży uderza w szerszy problem tzw protekcji i to
      nie tylko policja ale i rzesza innych urzędników w tym siedzi. Jest to Turbo
      problem, najgorsze jest to że wszyscy o tym wiedza i nic się nie dzieje.Nie ma
      żadnego odzewu dlatego bo nie ma sensu , ręka rękę myje i w rezultacie możemy
      zostać my oskarżeni o pomówienia i nasza zbawcza misja utwierdzi nas tylko w tym
      że lepiej nic nie robić bo i tak sie nie zmieni nic.

-
      • Gość: gość Re: "Nieudolność" w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:27
        > że lepiej nic nie robić bo i tak sie nie zmieni nic.<

Tylko do czego to ma doprowadzić?
        • Gość: jan Re: "Nieudolność" w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:57
          To nie problem protekcji, tylko korupcji. Jestesmy w tym kraju obywatelami, od
          których państwo tylko wymaga, nie dając nic w zamian. Czujemy sie wszędzie
          niepewnie. Polak we własnym kraju jest nikim. Nawet rozmawiając z osobami,
          które z racji wykonywanej służby powinny nas chronić, ma cały czas obawy, czy
          mówić i co mówić, żeby z pokrzywdzonego nie stac się oskarżonym. Jest wiele
          przypadków, kiedy ludzie pokrzywdzeni wolą milczeć, bo wiedzą, że na pomoc
          służb państwowych nie moga liczyć. Dobre państwo to takie. które dba o swoich
          obywateli.
          • twardygrzyb Re: "Nieudolność" w naszym kraju 11.06.07, 15:18
            Czyli odnosząc się do poprzedniej wypowiedzi można się pokusić o stwierdzenie iż
            Polska jest krajem bezprawia , albo inaczej Państwem gdzie prawo kreuje pieniądz?
            • Gość: gość Re: "Nieudolność" w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:44
              >..Państwem gdzie prawo kreuje pieniądz? <
              To pogmatwany kraj. Skundlony. Wartości ludzi nie są jasne. Życie tu to ciężka
              droga zniechęconych, cierpiących i zbolałych, z pogmatwanym umysłem, ludzi
              manipulowanych przez bezwzględną, pozbawioną skrupułów, chciwą hołotę.
              • Gość: gosc Re: "Nieudolność" w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 17:07
                Unikaj hołoty, bo źle skończysz, bo ona cię pogrąży, zniszczy. Traktuj tych
                ludzi jako roznosicieli zarazy, omijaj ich z daleka. W hołocie jest jakaś wola
                podboju, zawistna pasja unicestwienia wszystkiego. Dążeniem hołoty jest burzyć
                twój spokój, uniemożliwiać ci pracę, a ludzkości - uniemożliwiać postęp. Ruch
                hołoty to zawsze ruch wstecz, do tyłu, to ruch - w bezruch. Chce ona tylko
                jednego - wciągnąć cię w bagno. Tego wciągania w bagno nie będziesz w stanie
                powstrzymać, ponieważ jesteś zbyt słaby. Masz tylko takie wyjście - nie
                dopuścić do zrobienia pierwszego kroku w kierunku bagna. Ten pierwszy krok
                rozstrzyga. Ale ileż jest sytuacji, w których trudno zorientować się, że był to
                właśnie ów pierwszy i zarazem już ostateczny krok!

Ryszard Kapuściński (1932 - 2007)
    • twardygrzyb Re: "Nieudolność" w naszym kraju 27.06.07, 10:26
      Widzę chyba że w naszym kraju się znacznie poprawiło skoro nikt juz nic nie
      dopisuje :)
    • mike.recz Re: "Nieudolność" w naszym kraju 27.06.07, 10:40
      Irena i Jan Butkiewicz przez bałagan w dokumentach olsztyńskiego ratusza będą
      musieli jeszcze raz zapłacić za kupioną od miasta ziemię. Tak zdecydował sąd.
      forum.gazeta.pl/forum/fix/forum/opinia.jsp?xx=4254739&w=64904211
      Tak sytuacja przedstawia się według reporterów gazety.
    • mike.recz Re: "Nieudolność" w pozbywaniu się dowodów;) 27.06.07, 18:39
      www.przegladkoninski.pl/wiad.html?n=1719
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka