Dodaj do ulubionych

Szwagrze! Majcherek cd

15.07.09, 09:38
wyborcza.pl/1,75515,6821149,List_otwarty_do_Janusza_A__Majcherka.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=961608?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=5095994
Autor dochodzi do bardzo podobnych wniosków, co my :)
Tak się rodzi konsensus :D
wyborcza.pl/1,75515,6820482,Matematyko__wroc__Matematyko__precz_.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=961608?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=5095994
Ten jest natomiast żenujący. Za mało polskiego, logiki i filozofii w programie
nauczania było :)
Obserwuj wątek
    • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 09:46
      Yhyhyhyhyhy:-)

Turski jest fizyk-Sarmata i okropnie w dyskusji zapalczywy :-)

A ten pierwszy tekst, masz racje. Ale to zdanie mnie zaniepokoilo:

"każdy inżynier powinien w szkole wcześniej zetknąć się z etyką i literaturą,
      aby umieć być kochającym mężem, czy ojcem."

Jakby tak wyciagnac z niego wnioski to strach.
      -raz, ze widac bez szkoly, taki fizyczny od lopaty to juz tylko do agencji
      towarzyskiej. Na milosc, w tym ojcowska - zandych szans.
      -dwa, ze etyka i literatura (fajna kominacja) maja znaczenie przed wszystkim
      wychowacze. Literatura nie jest dla przyjemnsoci mozgu, tylko jak szkolenie BHP
      - ma cel.
      Przypomian mi to, karlusie, ze moj Vater zawsze sie smieje cytujac jak to pod
      koniec XIX wieku endecja z Kongresowki slala na nasz Szlounsk rozne grafomanskie
      produkcje drukowane "aby nasz ludek Slaski bogobojnie i narodowo wychowywac",
      bo miala poczcuie wyzszosci cywilizacyjnej w carskim Imperium. Cholernie lubie
      jak sie ktos troszczy o moje wychowanie :-))
      PS. Zeby nie bylo, Prusacy tez sie u nas za "Kulturträgerow" mieli.
      • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 09:51
        Ja to odbieram znowu bardziej łagodnie - w sensie, że literatura jednak
        uwrażliwia. Nie czepiam się, tak jak nie czepiałem się Majcherka. Polemika
        prasowa siłą rzeczy musi zawierać pewne niedomówienia i tezy bez uzasadnienia,
        bo to nie pismo branżowe i:
        a) nie można zanudzić czytelnika
        b) ilość miejsca dla druku jest ograniczona
        A Turski mógł napisać odręczny list i wysłać do redakcji, a nie utyskiwać na
        niedoskonałość tworzonych przez siebie wynalazków.
        • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 09:55
          Tez prawda. Ale to nie styl Turskiego.
          • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:00
            Wychodzi na wierzch stara prawda, że pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz.
            Ja tego Turskiego nie znałem, a po tym tekście już jestem niechętnie do niego
            ustosunkowany.
            • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:40
              Typ Stefana Niesiolowskiego:-)
              • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:43
                Albo raczej Goryszewskiego, brrrrr
                • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:43
                  Ojejej, tylko nie to. To nie jest idiota :-)
                  • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:54
                    Takie niestety sprawił wrażenie :(
                    • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 11:00
                      Kazdemu sie zdarza. Wiem z doswiadczenia wlasnego :-9
    • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:31
      Przeciętny absolwent polskiego liceum idzie na politechnikę, mając
      zastraszająco niski poziom wykształcenia z matematyki i fizyki, a jednocześnie
      nie potrafi sklecić jednego zdania w języku polskim, nie mówiąc o angielskim.

Hmmm, czy jest aż tak źle?
      • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:34
        It iz ajm efrejd.
        • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:36
          Keep quiet, you genius! ;))
          • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:42
            Bi kłajet, You stjópid łomen!
            Aj luk at majself :D
            • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:43
              Ooooooh, Rene! you are zoou brrrave! Ze bravessst man in all Frrrrrance.

;&
              • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 11:29
                Rene??? WTF Rene is??? :D
                • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 14:41
                  Ze hottest man in France! ;DDD
                  • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 14:47
                    ze hottest is lojtanynt Gruber :D
                    • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 14:49
                      Oh, you think so, Lupus? Well, can you come with me some day and help me choose
                      make up and stuff, maybe even cut my hair???

:DDDDDDDD
                      • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 14:56
                        cut your haur, like French after WWII did?
                        • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:01
                          !!! That was a close shave!
                          No, no reason for that ;PPP
                          • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:11
                            Did You see "The Little Bear"?
                            Mother for children. Wod should I do? See that?. Look - after using of this
                            shampoo she have no hair!"
                            "Man - what are you doing. The Ruch's news-stand is there. Are You lose your
                            mind? I.m trading the meat here!" :D
                            So, we will'nt cut. We will just use a shampoo. :D
                            • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:15
                              "The Little Bear"?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Are you mad? I know this movie by heart, every single line :D

I think it was so sweet of you to translate this Samson Schampoo scene
                              into english. A beauty! All right, we will use the schampoo, have you any left
                              since 1981? ;DDD
                              • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:22
                                Yes, I have some. I hate to cut a grass. As You see this shampoo is very usefull :D
                                • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:24
                                  Keep it away from me! ;& :D
                                  Uhmmm, but the hair washing scene in Little Bear* is also... interesting :D

*Teddy Bear
                                  • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:27
                                    Well - i dont think is teddy bear. You know - You cannot to hug it :D

Well, I've seen it yesterday :D
                                    • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:29
                                      I can, I can! :DDDD Big is beautiful ;P

Good for you :)) Perhaps I'll watch it today. Don't tell me how it ends!
                                      ;DDDDDDDDDDDD
                                      • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:32
                                        If You want to know, how it ends - You must to watch "Checking Conversations"
                                        and "The Lynx*"

---------
                                        *I know, I know :D
                                        • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:35
                                          Ty Karlusie :))))
            • szwagier_z_niemodlina Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:45
              lupus76 napisał:

Ent > Aj luk at majself :D
              Uot a unaderfull meeennn.....

www.youtube.com/watch?v=vnRqYMTpXHc
              • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 10:47
                I tym optymistycznym skojarzeniem z wielkim Satchmo... :))

Idę, ktoś musi zarobić na te szpilki... ;&
              • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 11:12
                Jak to szło?
                Goooooooood Moooooooorning Vietnam
                • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 14:43
                  No mash, co za przypadek! :D
                  • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 14:47
                    kliniczny :D
                    • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 14:50
                      Oddział zamknięty? :D
                      • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 14:56
                        schizophrenia
                        • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:04
                          Chcesz mnie zabić? Zrób to szybko i bezboleśnie ;D
                          • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:13
                            Your Majesty!

Nie lubisz Sepulturki? :D
                            To jeszcze ciągle jest sofcik :D
                            • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:17
                              ;P

Nie, kłóci mi się z obecnym nastrojem ;D
                              Sofcik? Sofcik??? ;DDDDDDDDDDDD
                              A hard-korek to co, niby?

Ej, synek... :D
                              • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:25
                                hardkorek
                                i drugi hardkorek

Napalm mieli problemy na koncertach, bo chłopcy co innego grali, a Barney co
                                innego grołlował :D
                                Dodam, ze niektóre ich utwory mają około 10 sekund :D
                                • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 15.07.09, 15:27
                                  Raczej najpierw odpowiem na pewien list, potem kliknę w te hardkorki :D
                                  Inaczej nie ręczę za siebie!

> Dodam, ze niektóre ich utwory mają około 10 sekund :D

No, prosiłam o coś szybkiego i bezbolesnego! :DD
                                  • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 13:28
                                    Szybkie, to jest, ale czy bezbolesne?
                                    • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 13:34
                                      Hej Karlusie ;))

A to jeszcze nie wiem...
                                      • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 13:46
                                        to jest na pewno bezbolesne
                                        • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 13:50
                                          Jak balsam na cukierka ;))))
                                          Kiedyś ktoś mi zrobił drinka 'happy suicide' ;D
                                          • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 13:53
                                            Wierszyk mi się przypomniał:
                                            One tequilla
                                            two tequillas
                                            three tequillas
                                            four
                                            five tequillas
                                            six twquillas
                                            seven tequillas
                                            floor
                                            :D
                                            A w górach serwują drinka "góra tsy" :D
                                            • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 13:58
                                              "góra tsy" :D

:DDD

Long Island Ice Tea to jest góra tsy, rany... ;##

Tequila.. brrrr.
                                              • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 14:10
                                                Przepis jest następujący:
                                                Bierecie szejker i wlywocie tam kieliszek spyroniu, mogom być dwa, no góra tsy.
                                                Potym dodowocie kapecka rumu, mogom być dwie, no góra tsy. Bez gorzałki, to nie
                                                jest drink, to i musicie tam daćkielisecek, abo dwa, no góra tsy. Nie zawadzi
                                                łyzecka soku z cytryny, abo twie, ale góra tsy. Do tego jeszcze cerwonego winka
                                                śklanicka, dwie, no góra tsy. Jak to jus mocie - tsa porzondnie wymiksować.
                                                Wlewocie do śklanicy, dodowocie kotka lodu, abo i dwie, no góra tsy. Po tym
                                                wstawocie łode stoła, robicie krok, dwa, no góra tsy...
                                                • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 14:13
                                                  Doooooooooooooooooooooooobre!!!! Podoba mi się ;DDD

Ale co to spyroń?
                                                  • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 14:28
                                                    takie cuś,
                                                    o!
                                                  • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 14:30
                                                    O, dzięki ;D I jaki rocznik, wyleżakowany i dojrzały, z bukietem...

;D
                                                  • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 14:32
                                                    Nie wiem tylko, czy mocy nie zatracił :D

Dziś w radio jeden z redaktorów powiedział coś na miarę słonika (naszych czasów):
                                                    telepon kolarski
                                                  • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 14:37
                                                    > Nie wiem tylko, czy mocy nie zatracił :D

Message in the bottle! :D

telepon kolarski

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Dawaj do słonika! Dziś już tam coś wkleiłam, zergnij, tu jest kontekst:

zaczęło się od tego...
                                                  • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 14:47
                                                    żądlisz?
                                                  • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 15:10
                                                    Kto, ja???? Iiiiii.... ;))))

I co z tym teleponem, czemu się nie telepie? :D
                                                  • lupus76 Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 15:16
                                                    bo żądlisz
                                                    Słonik powinien być Twój i tylko Twój. Ja pozostawiam sobie ewentualną możliwość
                                                    komentowania :D
                                                  • twardycukierek Re: Szwagrze! Majcherek cd 16.07.09, 15:36
                                                    Oj, już tak bardzo żądna jestem żądlenia? :D

Ulubiona piosenka, dzięki :))

Więc wkleiłam do Słonika Twoje znalezisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka